Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Am fost luat de prost (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10039)

Mihailescu-Marin Daniel 07.07.2010 11:37:42

Am fost luat de prost

Buna ziua oameni buni, astazi am fost luat de prost pentru ca am facut o chestie care o consider buna.
A venit la noi la Regionala de Drumuri si Poduri o adresa de la CNADNR prin care domnul Berceanu cerea solidaritate in randul angajatilor CNADNR si le cerea un sprijin financiar in functie de venit ca donatie intr-un cont. Bani sunt retinuti din salariul pe luna iunie (sa lasam detaliile pe mai tarziu).
Banii sunt folositi pentru drumurile rupte, pentru caile ferate rupte de ape, tot ce tine de ministerul transporturilor si infrastructurii.
Am donat si eu 30 de lei din venitul meu net de 814 lei, si spre stupefactia mea, dupa ce ca sunt primul care a donat (si cred ca si ultimul) doamna sefa de la salarizare mai avea putin si imi sarea la gat: "dece dai banii astia la stat?? nu ai ce face cu banii????? statul fura si tu le dai banii?? uite cu 30 de lei nu faci nici macar organizarea de santier".
Mai avea putin si ma dadea cu "curul" de usa.
Mi-a zis ca astia nu sunt bani pentru sinistrati, sunt bani pentru stat, si statul o sa fure din nou, asa mi-a zis doamna sefa de la salarizare. Mi-a zis ca drumurile sunt facute prost si ca statul este devina.
Eu i-am zis ca cu apa nu te joci, a venit puhoiul de apa si a rupt drumul si calea ferata, dar... mi-a zis ca statul e devina. Eu i-am zis ca putea sa faca numai Behtelul drumuri la noi in tara ca tot le lua apa, dar din nou ma luat la cearta (si nu glumesc) si la urma a inceput sa rada de mine si de banii pe care i-am donat.
Eu atat am putut dona (poate puteam sa donez mai mult dar am zis ca decat nimic mai bine ceva) si am fost luat de prost.
Am ajuns la concluzia ca daca faci un bine esti luat in deradere de altii.
Astept parerile voastre.
P.S.:Sunt tare dezolat de felul in care am ajuns noi ca si neam, ca si popor.

Laur28 07.07.2010 11:43:40

Ca banii vor fi folostit cu scopul cu care tu i-ai donat sau nu, mai putin conteaza pentru tine. Tu ai facut o fapta buna si Dumnezeu va tine cont. Cat despre tanti si restul, nu te supara pe ei. Poate chiar acela e motivul pentru care nu doneaza nimic, ca in statul asta chiar se fura pe rupte. Prin atitudinea ei dojenitoare incerca sa te opreasca ca sa aiba o scuza pentru constiinta precum ca "daca nimeni n-a donat, eu de ce as dona?".

Mihailescu-Marin Daniel 07.07.2010 11:46:16

Ca banii vor fi folostit cu scopul cu care tu i-ai donat sau nu, mai putin conteaza pentru tine. Tu ai facut o fapta buna si Dumnezeu va tine cont. Cat despre tanti si restul, nu te supara pe ei. Poate chiar acela e motivul pentru care nu doneaza nimic, ca in statul asta chiar se fura pe rupte. Prin atitudinea ei dojenitoare incerca sa te opreasca ca sa aiba o scuza pentru constiinta precum ca "daca nimeni n-a donat, eu de ce as dona?".

Adevarat ce spui si iti dau dreptate, dar chiar asa sa se certe cu tine ca dece donezi statului.
Mi-au mai zis ca :"dupa ce ca ne iau 25% din salariu sa le mai dau si bani?".
Am mai auzit lume care injura pe tema asta.
Doamne ce am ajuns, nu degeaba ne bate asa de rau.

heaven 07.07.2010 11:57:38

E posibil ca un sambure de adevar sa fie si ca banii respectivi sa nu fie folositi in scopuri tocmai crestine.
Acum,tu nu ai nici o vina,dar doamna respectiva era probabil atat de suparata pe ce i se intampla,incat simtea nevoia sa isi descarce frustrarile pe oricine "se alia" in mintea dansei cu inamicul.
Acum,sa nu fii suparat,indiferent care este adevarul pentru ca ai avut intentii bune si cugetul curat,iar pe ea intelege-o ca probabil supararea i-a ajuns la os,ca sa spun asa si nu se mai controleaza.

sergiu 07.07.2010 12:11:57

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 266879)
"dece dai banii astia la stat?? nu ai ce face cu banii????? statul fura si tu le dai banii??

Asta trebuie pusa pe cat mai multe forumuri. Este culmea tupeului si a prostiei. Organizatia la care lucrezi este statul! Este subordonata guvernului de aceea a venit si cererea de solidaritate de la ministrul transporturilor! Desteapta care-ti spunea acele lucruri chiar face parte din organizatia care fura ca'n padure - STATUL! Organizatia asta a sifonat miliarde de euro in ultimii ani de la bugetul statului! Datorita acestei mizerii (CNANDR) avem regii asfaltului care-si cumpara la copii masini Bugatti de 1 milion euro bucata!
Si asta in timp ce drumurile sunt in stare jalnica!

Mihailescu-Marin Daniel 07.07.2010 12:58:35

Bai, da mi s-a urcat sangele la cap instantaneu( dupa ce ca am dat cat am dat, 30 de lei este o suma modica, chiar si pentru mine care castig 890 lei/luna la stat) ca niste oameni in loc sa-ti zica bravo, ai facut un lucru bun, ei sa ma dea aproape afara.
Imi vine sa ma duc in munti, sa las totul si sa nu mai aud de oameni din astia, bine ca am o sotie iubitoare care mi-a zis ca am facut bine ce am facut.

AlinB 07.07.2010 13:41:23

Chiar daca s-ar putea considera o naivitate, atitudinea respectivei nu-si are rostul.

Daca ar fi mai mai multi ca tine, altfel ar fi lucrurile in tara asta.
Tocmai egoismul si rautatea dintre noi ne-a adus aici.

Ai o sotie minunata... :1:

blue_cat 07.07.2010 13:50:57

daca chiar vrei sa ajuti niste oameni e normal sa vrei ca donatia ta sa ajunga la ei, nu sa dai niste bani in neant doar asa ca sa ti se puna o bila alba la eternitate. e f bine ca femeia l-a avertizat, nu sta ea degeaba acolo.

Mihailescu-Marin Daniel 07.07.2010 13:56:00

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 266932)
daca chiar vrei sa ajuti niste oameni e normal sa vrei ca donatia ta sa ajunga la ei, nu sa dai niste bani in neant doar asa ca sa ti se puna o bila alba la eternitate. e f bine ca femeia l-a avertizat, nu sta ea degeaba acolo.

stii care este chestia, sefa serviciului mi-a zis cu mare nonsalanta ca statul fura, adica eu lucrez la stat si fur???
si mai este o chestie care la noi nu exista in adancul sufletului (ca si popor): "solidaritatea"
Indiferent pentru ce ar fi banii, cineva ne cere sa fim solidari cu nenorocirile care se intampla in tara asta si ar trebui sa fim.

delia31 07.07.2010 14:23:21

Citat:

Buna ziua oameni buni, astazi am fost luat de prost pentru ca am facut o chestie care o consider buna.
A venit la noi la Regionala de Drumuri si Poduri o adresa de la CNADNR prin care domnul Berceanu cerea solidaritate in randul angajatilor CNADNR si le cerea un sprijin financiar in functie de venit ca donatie intr-un cont. Bani sunt retinuti din salariul pe luna iunie (sa lasam detaliile pe mai tarziu).
Banii sunt folositi pentru drumurile rupte, pentru caile ferate rupte de ape, tot ce tine de ministerul transporturilor si infrastructurii.
Am donat si eu 30 de lei din venitul meu net de 814 lei, si spre stupefactia mea, dupa ce ca sunt primul care a donat (si cred ca si ultimul) doamna sefa de la salarizare mai avea putin si imi sarea la gat: "dece dai banii astia la stat?? nu ai ce face cu banii????? statul fura si tu le dai banii?? uite cu 30 de lei nu faci nici macar organizarea de santier".
Mi-a zis ca astia nu sunt bani pentru sinistrati, sunt bani pentru stat, si statul o sa fure din nou, asa mi-a zis doamna sefa de la salarizare. Mi-a zis ca drumurile sunt facute prost si ca statul este devina.
Eu i-am zis ca cu apa nu te joci, a venit puhoiul de apa si a rupt drumul si calea ferata, dar... mi-a zis ca statul e devina. Eu i-am zis ca putea sa faca numai Behtelul drumuri la noi in tara ca tot le lua apa, dar din nou ma luat la cearta (si nu glumesc) si la urma a inceput sa rada de mine si de banii pe care i-am donat.
Eu atat am putut dona (poate puteam sa donez mai mult dar am zis ca decat nimic mai bine ceva) si am fost luat de prost.
Astept parerile voastre.

draga Daniel

se vede treaba ca intr-o lume de cocosati, a ajuns sa fie o rusine sa umbli drept.

daca judeci dupa crieteriile lumii cazute in care suntem, da, esti naiv si ai fost luat de prost.

daca esti crestin, te iei dupa alte criterii care sunt in raspar cu lumea.
eu zic sa nu te mai necajesti degeaba, ca ai implinit porunca aia
,, flamand am fost si mi-ati dat sa mananc, dezbracat am fost si m-ati imbracat.... in necaz si m-ati ajutat,,

ca banutul tau o sa ajunga in vreun cont particular si nu unde trebuie, e una.
dar intentia buna a ajuns in contul tau din cer, si stii tu, cine pe saraci ajuta, pe Dumnezeu imprumuta. iar Dumnezeu sigur nu o sa ramana dator.

te-as sfatui totusi, data viitoare, sa te gandesti sa ajuti direct oamenii in nevoi sau prin organizatii carora chiar le pasa, nu prin intermediari care nu-ti prezinta incredere.

daca tu te-ai simtit fraierit, ce zici de asta?

Se spune ca un om, vazand iarna pe strada un cersetor inghetat de frig, i s-a facut mila de el si i-a dat haina ramanand el insusi dezbracat.

Apoi a aflat ca acesta a vandut haina si cu banii si-a cumparat bautura si tare mult s-a mahnit.

Noaptea insa l-a visat pe Hristos, imbracat cu haina daruita si i-a spus "uite ce bine imi vine haina ta, nu te intrista, caci Mie Mi-ai dat-o!

sia 07.07.2010 14:34:31

Conteaza gestul tau ,nu ce spun altii

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 266938)
stii care este chestia, sefa serviciului mi-a zis cu mare nonsalanta ca statul fura, adica eu lucrez la stat si fur???
si mai este o chestie care la noi nu exista in adancul sufletului (ca si popor): "solidaritatea"
Indiferent pentru ce ar fi banii, cineva ne cere sa fim solidari cu nenorocirile care se intampla in tara asta si ar trebui sa fim.

Doamne- ajuta!

Felicitari ! Indiferent ce spun unii si altii esti de apreciat . Nu suma conteaza ci gestul . Ai facut ce ti-a dictat inima , da , asta inseamna solidaritate si spune mult despre tine , in primul rand , ca nu esti om doar cu numele .
Tu n-ai fost nepasator la durerea altora , ai iesit din rand , de aceea ai fost atacat.
Rautatea imbraca multe forme , uneori ia chipul unui asa zis ,, sfat ,, in cazul tau , primit de la d-na respectiva.

Domnul , sa va ocroteasca !

p.s. blue cat a scris ,,sa dai niste bani in neant doar asa ca sa ti se puna o bila alba la eternitate ,,
nu lua in seama , n-a inteles gestul tau .

zaharia_2009 07.07.2010 16:13:10

hm, nici care si cum se fac faptele bune nu mai stim!

Am citit postarea fratilor si in general ramin la fel de marcat, ca si in mai toate datile, deoarece nu mai suntem in stare sa vedem lumina zilei asa, in mod simplu , social dara-mi-te duhovniceste .
Astazi vedem ca nu stim ce este statul si care este rostul lui, obligatiile si atributiile lui, nu stim care sunt organismele statului si ce atributii au ele, nu stim din cine este format statul si nu stim pe cine il reprezinta ...nu stim cind trebuie sa stam in banca noastra si nici atunci cind suntem fraierica ca trebuie sa ne dam de-o parte si sa incercam sa ne calmam si sa ne domolim duhul pina ce ne trece iuresul ispitei si apoi iesiti de sub imperiul bucuriei sau al milei sa putem judeca cu mintea limpede .
De foarte multe ori mi-a fost dat sa vad crestini care dau citeva clatite vecinei in semn de ,,pomana pt. adormiti" sau impartind cite un pahar de ness tot asa pe la un cunoscut sau vecin; dind nepotilor sau copiilor cadouri tot cu titlul de ,,impartire pt. adormiti"; ori la biserica fiind sa puna ochii pe persoane faloase, aratoase ori din contra cu aspect exterior de ,,smeriti" si sa-si imparta pomana pt. adormiti dar sa refuze sa imparta aceasta la tigani sau amariti cumplit ai sortii deoarece se stie in popor marea prostie ca ,,cu tiganii nu este/face pomana deoarece nu este primita ei fiind ,,lepadati ai sortii"
Si inca multe mi-au fost date sa vad facute de catre semidoctii si elita sociala , de alesii sortii si de crestinii de vaza si cu pretentii mergindu-se pina la crestinii curatei si cititi si cu oarece cunostinta , practica si asteptari crestinesti .
Toate le stie valahul mergator si umplator de biserici pina la refuz duminica si care bucura inima natiei ca s-a intors romanul cu fata catre Dumnezu, numai invatatura corecta ortodoxa nu vrea sa o invete si nici viata cea adevarata nu vrea sa o urmeze !
De ce spun asa ? Dintr-un motiv f. simplu : din punct de vedere duhovnicesc , atunci cind vrei sa faci milostenie aceasta se face cu vaduva, orfanul si cu saracul sarac . Cu vaduva si orfanul deasemenea saraci . Sa ti minte frate crestine(in general vorbind !) toate acestea ca sa nu te mai minti pe viitor ca orice ifos de al tau de a da ceva cuiva se si cheama si este milostenie !!!
De unde stim noi acestea ? din citirea si interpretarea Evangheliei de catre Hristos si parintii bisericii. Nu mai staruiesc deoarece este de prisos !

Daca din punct de vedere duhovnicesc lucrurile sunt clare atunci putem reveni la cele cu aspect social ( dar care despuiate de sensul si incarcarea duhovniceasca nu mai au nici o valoare decit de a se mindri protagonistul deoarece Hristos nu de social sau de umanitar sau de psihologic are nevoie, ci de duhovnicesc !) si sa cautam sa invatam , daca la vremea la care a trebuit nu am invatat, ca statul , prin politica sa sociala fireasca, prin organismele specializate si in mod intentionat create si prin planurile nationale de strategie si actiune in situatii deosebite, are obligatia majora si unica de a contracara efectele calamitatilor naturale (inundatii, cutrenure, alunecari de terenuri, incendii masive de padure, etc) ale calamitatilor industriale si socioeconiomice (exploxii devastatoare ale marilor platforme industriale, ruperi de baraje naturale sau construite, epidemii si pandemii nationale, razboaie armate, etc).
De unde are statul aceasta putere, de ce ii revine lui exclusivitatea , cu ce resurse umane actioneaza si cu ce fonduri sustine si desfasoara aceste activitati ?
Este de prisos sa mai explicam deoarece orice om matur, neignorant, si care chiar daca a facut doar facultatea de metalurgie (pe vremea lui Ceausescu era proverbiala aceasta facultate deoarece daca nu invatai mai nimic in liceu si deci nu erai in stare sa intri la nici o facultate serioasa si de renume atunci te astepta scaparea numita ,,metalurgie" la care se intra cu nota 5.00) dar care este cititor de presa in mod curent isi da seama . Reamintesc doar ca statul constituie aceste fonduri de la buget ( care constituie rezerva national-strategica pt. situatii deosebite reprezentata din bani lichizi, alimente, medicamente, carburanti, materiale de constructie, etc, etc) buget constituit din taxe si impozite , in principal, dar si din alte venituri la buget. Taxe si imozite luate de la cetateni sau furate de la cetateni fie prin marimea inexplicabila a acestora fie prin multitudinea lor sau si prin una si prin alta adica exact asa cum este in prezent in Romania , si cum traditional a fost in tara aceasta . Asadar , practicind o economie numita de tip fiscal , prin fiscalitate excesiva,statul se constituie ca principalul hot din tara aceasta . Noi stim ca dupa cele 2 mari evenimente socio-revolutionare europene prin care oculta a rupt statul de biserica si pe om de dumnezeu (cica eliberidu-l !! dar de cine sa-l elibereze? adica tocmai de Ziditorul sau prin revolutia ,,culturala" numita Renastere si revolutia Franceza de la 1789, revolutii care continua si in prezent !!) actualmente statul roman, el ca entitate , ca si multe altele din Europa si din lume, este rupt de biserica si nu are nici o legatura cu ea... dar lucratorii din organele statului si partidele conducatoare aflate la conducerea lui chiar sunt fara de D.zeu deoarece pot lansa asemenea intiative de sponsorizare a refacerii drumurilor distruse, speculind cetateanul roman care si-a platit toate taxele , chiar si pe cele de drumuri de 2 ori taxate in acelasi scop cum sunt cele regasite atit in pretul benzinei cit si in taxa rovinetei de drum. Functionari care fac asemenea propuneri nu numai ca sunt cu totul departe de demnitatea , cinstea si onoarea sociala obligatoriu ceruta unul functionar al statutlui dar sunt impotriva lui D.zeu inselind si prigonid romanul de rind si de buna credinta !

Dar peste toate aceste lucruri impardonabile se vede clar comportamentul cu totul intors pe dos a ignorantilor si indiferentilor , nefiresc si inselator si pt. altii tot slabi , care desi au sansa de a fi sfatuiti corect si bine ei se dau atinsi si loviti in mindria proprie crezind ca fac cine stie ce brinza exact acolo unde nu este cazul . Dupa ce ca suntem saraci cu felul (avind salarii mici si f. mici) mai suntem si cu duhul (neintelegind realitatea in care traim) ! Iacata cum ne iese mindria la suprafata crezind ca suntem cineva facind o fapta buna cind defapt noi suntem cu totul si cu totul departe de adevar .
Daca ai vrut sa te lasi pacalit frate, era treaba ta, dar in clipa in care ai fost , sa zicem, contrariat deja ti-ai pus mindria si ignoranta la vedere .
Ca atare, consider ca ai avut o proasta inspiratie facind acest gest , pt. toate motivele expuse mai sus, si ca mergind in continuare pe greseala iti si cauti indreptatirea !!!!!!
Dar socotim ca cu timpul vei deprinde mai profund siretlicurile oamenilor si ale satanei te vei intari si vei capata deprinderea de a demonta ispitele si a le depasi cu inima impacata si cu tarie !

NB : Daca postarea ti se pare prea mare pt. a o citi sau ti se pare ca nu o intelegi sau ca te-ar nedreptati poti sari peste ea cu inima impacata , s-ar putea sa nu ai ce pierde !?!?!?

adrian010155 07.07.2010 16:32:33

Daniel, postarea ta nu pare in regula. Mai curand sugereaza ca esti un simpatizant PDL care incearca, printr-un text fabricat, sa induca, subliminal, gandul ca trebuie sa participam cu totii la strangerea de bani pentru buget, vezi Doamne ca niste cetateni responsabili si ca, iata, cat de nenorociti sunt bugetarii cei grasi, ce plaga sunt ei pe biata societate. Te asigur ca, daca oamenii ar avea incredere in guvern, ar dona sume semnificative, lasandu-se pe ei deoparte numai sa iasa tara din nenorocirea asta, dar din pacate, nu este cazul sa acorzi credit acestor derbedei care conduc tara acum. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne scape de acesti memernici si sa ne dea conducatori intelepti, competenti si responsabili, iar noi sa ne straduim a indrepta caile pe care mergem.

forfota 07.07.2010 16:46:22

Uite, decat sa fi dat statului 30 de lei, mai bine-i dadeai amaratului de Nicolae care doarme pe strazile din Sinaia. (o parere)

iustin10 07.07.2010 18:22:40

Citat:

.

Tu ai dat 30 de roni din 900 care ii ai ca salariu ,poate unicul tau venit. Deci asta inseamna 3% din salariu tau.
Daca ar da si Berceanu 3% din averile sale...cred ca ar salva un oras intreg de la inundatii.

icamilin 07.07.2010 18:39:33

Doamne ajuta !

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 267022)
Uite, decat sa fi dat statului 30 de lei, mai bine-i dadeai amaratului de Nicolae care doarme pe strazile din Sinaia. (o parere)

Mi-a incantat sufletul, pararea ta, draga Forfota !

5s5t6e7f8 07.07.2010 22:57:47

adevarat crestineste!

Esti un om minunat, si nu esti singurul cum si doamna respectiva nu este singura.Nu ai fost luat de prost dar oamenilor le este teama de asa oameni puternici,curati sufleteste si de frica isi arata coltii.

Langu 07.07.2010 23:23:34

Citat:

Astept parerile voastre.

Ochiul bun vede binele peste tot,ochiul rau vede raul peste tot.Nu fi trist,prostul e altul.

eodor nastasa 08.07.2010 01:06:39

Cine crede ca batjocoreste pe altu' sa'nseala amarnic, in fapt se batjocoreste
pe el insusi...si tot asa'i si cu judecata, zicem noi ca judecam pe al' de ni'i in fata nasului, dar vai, surpriza, ce'l judecat ii chiar judecatoru'...Nu fi trist, ai dat, ii bun dat, si sa stii ca, tie ti-ai dat...

mirelat 08.07.2010 05:50:05

mai in gluma, mai in serios

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 266904)
niste oameni in loc sa-ti zica bravo, ai facut un lucru bun, ei sa ma dea aproape afara.

interesant topic, si postarile asemenea. cred ca toti aveti dreptate! :)
Daniel, stii vorba aceea: nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. :79:obisnuieste-te cu ideea si mai ales cauta dreapta socoteala in ceea ce faci.

era o pilda interesanta azi pe site. printre altele, la sfarsit zicea ca vitejia fara chibzuiala nu e buna.

Mihailescu-Marin Daniel 08.07.2010 07:54:44

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 267015)
Daniel, postarea ta nu pare in regula. Mai curand sugereaza ca esti un simpatizant PDL care incearca, printr-un text fabricat, sa induca, subliminal, gandul ca trebuie sa participam cu totii la strangerea de bani pentru buget, vezi Doamne ca niste cetateni responsabili si ca, iata, cat de nenorociti sunt bugetarii cei grasi, ce plaga sunt ei pe biata societate. Te asigur ca, daca oamenii ar avea incredere in guvern, ar dona sume semnificative, lasandu-se pe ei deoparte numai sa iasa tara din nenorocirea asta, dar din pacate, nu este cazul sa acorzi credit acestor derbedei care conduc tara acum. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne scape de acesti memernici si sa ne dea conducatori intelepti, competenti si responsabili, iar noi sa ne straduim a indrepta caile pe care mergem.

:))
Ma cuprinde rasul cand vad ce minunatie ai scris aici, departe gandul de mine sa fiu simpatizant PDL desi Directorul Regionalei este pus de PDL, este in partidul PDL si este membru PDL.
Sefa mea a venit odata cu el, deci tine cu el, deci tine cu PDL.
Eu insa nu tin nici cu PDL, nici cu PSD, etc.....tin cu tara asta, vreau sa o ajut cum pot eu, putin dar sa o ajut. Ma doare inima cand aud, citez:"plec din tara asta de ca...t, sau mai bine plec dincolo si muncesc 16 ore decat aici pe nimic" sau alte expresii de acest gen.
Vreau odata sa vad si eu tara asta cum se bucura de ceea ce are, vreau sa vad si eu romanii ca nu mai zic ca drumurile sunt proaste, vreau sa aud si eu romanii ca nu se mai plang de conducatorii tarii.
Eu am avut intentie buna, nu am vrut sa scot in evidenta nici mandria, nici pe mine insumi cine sunt eu sau ce sunt eu. Eu sunt un parlit de subinginer, am 27 de ani, am o sotie buna si intelegatoare, stau in chirie, am salariul de 890 lei si vreau ceva mai bun pentru Romania.
Bine macar ca il am pe Bunul Dumnezeu pe care, bineinteles il tot supar si necajesc si stiti ceva....ii multumesc Bunului Dumnezeu ca sunt asa cum sunt, ca ma ajutat la greu si sunt sigur ca ma va mai ajuta, dar vreau si eu sa fac mai mult pentru tara si poporul meu.
Am donat suma asta de 30 lei pentru tara mea pentru poporul meu, o sa mai donez si pentru sinistrati cand o sa iau salariul, si o sa ajut si o sa donez atat cat am.
Vreau mai mult pentru tara asta, vreau sa ajungem sa spunem pe acolo pe unde mergem: "eu m-am nascut in Romania, sunt crestin ortodox si multumesc Bunului Dumnezeu ca sunt roman".
Doamne ajuta si sper sa imi realizez visul.

Mihailescu-Marin Daniel 08.07.2010 07:57:22

Si inca ceva, ieri am aflat ca suntem singura Regionala de Drumuri si Poduri din tara care nu a dat bani, care nu este solidara. Tot ieri am aflat ca am fost povestit la toata Regionala dar tot ieri am aflat ca si altii.....vrand nevrand....au inceput sa doneze.
Deci sper din toata inima sa ne mai imbunam si noi.
Doamne ajuta si toate cele bune tuturor celor ce citesc cele scrise.

heaven 08.07.2010 08:00:30

Ma bucur ca ti-a mai trecut supararea! :)
Si stai linistit ca Dumnezeu nu lasa pe cei cu inima buna care vor sa isi ajute semenii!
In alta ordine de idei,Daniel,oare nu ar fi bine sa cauti o alta modalitate mai sigura prin care banii sa ajunga la sinistrati?

Mihailescu-Marin Daniel 08.07.2010 08:14:31

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 267171)
Ma bucur ca ti-a mai trecut supararea! :)
Si stai linistit ca Dumnezeu nu lasa pe cei cu inima buna care vor sa isi ajute semenii!
In alta ordine de idei,Daniel,oare nu ar fi bine sa cauti o alta modalitate mai sigura prin care banii sa ajunga la sinistrati?

Deci inca odata sa clarificam.
Acesti bani donati, 30 de lei, sunt pentru STATUL ROMAN care vrea sa reconstruiasca drumurile si caile ferate afectate de inundatii.
Azi sau maine ( cand imi baga salariul) am sa donez si pentru sinistrati. Eu cred ca cea mai bun lucru este sa cumpar faina, ulei, zahar caci bani nu stiu daca ajung, dar o sa donez si bani cu siguranta.

trifiacob 08.07.2010 08:43:49

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 267174)
Deci inca odata sa clarificam.
Acesti bani donati, 30 de lei, sunt pentru STATUL ROMAN care vrea sa reconstruiasca drumurile si caile ferate afectate de inundatii.
Azi sau maine ( cand imi baga salariul) am sa donez si pentru sinistrati. Eu cred ca cea mai bun lucru este sa cumpar faina, ulei, zahar caci bani nu stiu daca ajung, dar o sa donez si bani cu siguranta.

eu zic sa nu mai trimbitezi atita,"sa nu stie stinga ce face dreapta"poate suna cunoscut e dur dar adevarat mai gindeste-te.fa-o,in ascuns si vei fi rasplatit in ascuns, e mai bine.

Mihailescu-Marin Daniel 08.07.2010 08:51:39

Citat:

În prealabil postat de trifiacob (Post 267176)
eu zic sa nu mai trimbitezi atita,"sa nu stie stinga ce face dreapta"poate suna cunoscut e dur dar adevarat mai gindeste-te.fa-o,in ascuns si vei fi rasplatit in ascuns, e mai bine.

tocmai, am vrut sa o fac cat mai ascuns, m-am dus linistit sa donez dar spre mirarea mea, am fost luat la suturi.
Asta am vrut sa scot in evidenta, ca vrei sa faci ceva pentru tara si tara nu vrea :)
Oricum subiectul este inchis pentru mine, am tras concluziile si de pe forum si din viata de zi cu zi.

forfota 08.07.2010 09:55:28

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 267177)
tocmai, am vrut sa o fac cat mai ascuns, m-am dus linistit sa donez dar spre mirarea mea, am fost luat la suturi.
Asta am vrut sa scot in evidenta, ca vrei sa faci ceva pentru tara si tara nu vrea :)
Oricum subiectul este inchis pentru mine, am tras concluziile si de pe forum si din viata de zi cu zi.

Simplul fapt ca ai venit sa trambitezi pe forum fapta ta "buna" (pt statul roman ... mai gandeste-te), ti-ai luat deja rasplata. Atat ai dorit, atat ai obtinut. Pe viitor, mai mult discernamant.

Mihailescu-Marin Daniel 08.07.2010 10:10:14

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 267194)
Simplul fapt ca ai venit sa trambitezi pe forum fapta ta "buna" (pt statul roman ... mai gandeste-te), ti-ai luat deja rasplata. Atat ai dorit, atat ai obtinut. Pe viitor, mai mult discernamant.

ma faceti sa zambesc, multumesc inca odata tuturor fanilor si celor care ma acuza :)))
Doamne ajuta.
Topic inchis pentru mine.

forfota 08.07.2010 10:12:47

Citat:

În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel (Post 267198)
ma faceti sa zambesc, multumesc inca odata tuturor fanilor si celor care ma acuza :)))
Doamne ajuta.
Topic inchis pentru mine.

Sa inteleg ca ti-ai etalat faptele de marinimie ca sa-ti numeri fanii? Jalnic!

Domnul sa-ti dea minte!

zaharia_2009 08.07.2010 11:31:34

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 267163)
interesant topic, si postarile asemenea. cred ca toti aveti dreptate! :)
Daniel, stii vorba aceea: nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. :79:obisnuieste-te cu ideea si mai ales cauta dreapta socoteala in ceea ce faci.

era o pilda interesanta azi pe site. printre altele, la sfarsit zicea ca vitejia fara chibzuiala nu e buna.

Corecta parere si adevarata !
Ori de cite ori voim sa fim mai buni decit atunci cind si unde ne porunceste Hristos nu sfirsim decit mustind de mindria ca am facut o fapta ,,buna" . Nu orice fapta pe care o savirsim noi, cu gindul ca este buna, si este cu adevarat .

Masura tuturor lucrurilor , pe care tare greu vrea sa o recunoasca valahul si si mai greu sa o traiasca , este buna rinduiala si dreapta socoteala . Neprocedind asa ne aduce ispititorul in halul sa nu mai stim ce caracter au faptele noastre si sa fim nevoiti sa iesim in strada si sa oprim oameni pe care sa-i intrebam ce parere au despre noi si faptele noastre noi ne mai fiind in stare sa vedem padurea de copaci !!
Si precum este ultima postarea cu dorinta de inchidere a topicului de catre autor reiese clar ceea ce prevedeam in interventia mea anterioara : multa mindrie disimulta si ascunsa in ceea ce se cheama ,,smerenia mindra" = c.c.e.d. !!

Radu32 08.07.2010 11:40:32

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 267015)

sa ni-l dea pe ilici iliescu cu garda sa de 20000 de mineri cu bate ! sau pe mafia rosie a psd-ului ,care a furat banci intregi,de stat, pe vremea aia !
Crede-ma astia de acum is mici si nevinovati copii, fata conglomeratul rosu psd-pnl-pc !

Radu32 08.07.2010 11:43:41

ok

mai tare fura romanul ca ..statul...vedeti pe omul simplu si de jos, dati-i ocazie sa fure, si daca nu o face, nu-i sanatos in ziua aia !
la poporul roman exista o intreaga mentalitate, ca a fura e semecherie...de ce aruncam pisica moarta la stat ( care in fond tot din romani e facut ?! )

Respecte pt o minoritate de romani cinstiti,care exista,din pacate prea putini ,in raport cu primii !

anita 08.07.2010 12:32:21

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 267194)

Eu nu am vazut in aceasta postare mandrie ci mai degraba dorinta de a capata o lamurire.
Mi s-a parut ca are simt civic ,dar in acelasi timp naivitate ,cum sa dam bani unora ca sa aiba de unde fura ?
Ei au averi nemasurate si gestioneaza tara asta ca pe propria lor mosie.
Numai ca lumea nu se mai lasa pacalita.

anita 08.07.2010 12:33:02

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 267216)
mai tare fura romanul ca ..statul...vedeti pe omul simplu si de jos, dati-i ocazie sa fure, si daca nu o face, nu-i sanatos in ziua aia !
la poporul roman exista o intreaga mentalitate, ca a fura e semecherie...de ce aruncam pisica moarta la stat ( care in fond tot din romani e facut ?! )

Respecte pt o minoritate de romani cinstiti,care exista,din pacate prea putini ,in raport cu primii !

Din pacate la asa popor , asa conducatori.

forfota 08.07.2010 12:50:20

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 267228)
Eu nu am vazut in aceasta postare mandrie ci mai degraba dorinta de a capata o lamurire.
Mi s-a parut ca are simt civic ,dar in acelasi timp naivitate ,cum sa dam bani unora ca sa aiba de unde fura ?
Ei au averi nemasurate si gestioneaza tara asta ca pe propria lor mosie.
Numai ca lumea nu se mai lasa pacalita.

Nici nu am pomenit de mandrie, daca ati citit bine, ci de altceva.

Cand faci o fapta buna, o faci in taina astfel incat sa uiti si tu insuti ca ai facut-o.

1. El a donat in vazul casierei care a reactionat potrivit universului ei la acel moment. De ce sa o judece, de ce sa o judecam. I s-a parut si ei foarte ciudat sa donezi bani unui stat care are in atributiile lui datoria de a sprijini, nu de a cersi de la cel caruia trebuie sa-i dea.

2. Vine si se plange pe forum ca uite ce fapta buna am facut eu si am fost luat de prost, cand de fapt a fost luat asa cum este.

3. Vrea sa fie aplaudat ( asta a propos de "fanii" la care facea referire).

PS: putea dona bani pentru sinistrati in taina, strecurandu-i intr-o cutie a milei la una din Bisericile pe langa care trecea. Dar a dat si a semnat ca a dat. Cine are minte de priceput sa priceapa.

Mihnea Dragomir 08.07.2010 12:59:53

O "plasă" de genul acesta am luat cu mai bine de 20 de ani în urmă. În febra "Loviluției din Decmebrie", cineva s-a gândit să alcătuiască un fond pentru revoluționarii răniți sau pentru familiile celor morți (aceia 60 000 din declarațiile de la Tembeliziunea Națională Liberă). Transportat pe de o parte de entuziasm, pe de altă parte din remușcări că nu am acționat direct ca să îl alung pe Odiosul Dictator și Sinistra Sa Soție, m-am dus la CEC și am subscris în ceea ce devenise "Fondul Libertatea" o sumă destul de mare pentru mine (eram în tineretul studios al patriei pe atunci). Nu am mai auzit niciodată nimic despre acei bani. Cred că "s-au făcut pungi", precum în bancul pe care am să vi-l spun cu altă ocazie.
Atunci am fost luat de prost.
De atunci am mai fost luat de prost de câteva ori, până ce m-am învățat minte și mi-am făcut o societate de binefaceri, împreună cu câțiva membri ai familiei. Ce bani avem pentru ajutorarea oamenilor, îi dăm în acea societate. În felul acesta, am un control oarecare al banilor.
Acuma, procedura de deschidere a unei asemenea societăți este foarte greoaie și, dacă aș fi știut de la început cât e de complicată, cât timp și cheltuială presupune, nu cred că aș fi deschis-o. Deci soluția nu este să ne deschidem fiecare societăți de binefacere, ci mai curând să cercetăm dacă printre cunoscuții noștri în care avem încredere și pe care, la o adică, i-am putea întreba ce soartă au avut banii dați, nu este cineva care are deja astfel de societăți.
Dacă nu avem asemenea cunoștințe directe, o soluție este ca banii să fie dați Bisericii. Nu că nu se poate fura și din banii Bisericii, dar măcar nu se fură în totalitate, precum am pățit eu cu Fondul Libertatea.

anita 08.07.2010 13:29:21

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 267231)
Nici nu am pomenit de mandrie, daca ati citit bine, ci de altceva.

Cand faci o fapta buna, o faci in taina astfel incat sa uiti si tu insuti ca ai facut-o.

1. El a donat in vazul casierei care a reactionat potrivit universului ei la acel moment. De ce sa o judece, de ce sa o judecam. I s-a parut si ei foarte ciudat sa donezi bani unui stat care are in atributiile lui datoria de a sprijini, nu de a cersi de la cel caruia trebuie sa-i dea.

2. Vine si se plange pe forum ca uite ce fapta buna am facut eu si am fost luat de prost, cand de fapt a fost luat asa cum este.

3. Vrea sa fie aplaudat ( asta a propos de "fanii" la care facea referire).

PS: putea dona bani pentru sinistrati in taina, strecurandu-i intr-o cutie a milei la una din Bisericile pe langa care trecea. Dar a dat si a semnat ca a dat. Cine are minte de priceput sa priceapa.

Repede te grabesti sa judeci.
Lucrezi undeva intr-un colectiv mai numeros sau intr-o firma cu doi ,trei angajati?
In asemenea situatii unde e mai multa lume se aduna bani ,nu spre slava fiecaruia ,se aduna exact cum s-ar aduna pentru ziua cuiva sau la o inmormantare ,nicidecum sa ne laudam.
Am fost pusa si eu in situatia de a da bani si acesti bani s-au dat la vedere ,colegii nu au facut nici un secret despre sumele donate.
El a cerut lamuriri ,te rog sa ma crezi nu mi se pare ca a fost spre lauda ,nu era vorba de un gest caritabil ci mai mult de spirit civic.
In ziua de azi prea putini mai dau bani spre lauda ,mai ales daca ai bani putini.
Cum adica "a fost luat de prost ,adica asa cum este"
Cine citeste acest forum ce impresie isi face :"uite astia spun ca sunt crestini ,dar se jignesc intre ei"?

anita 08.07.2010 13:39:35

legat de subiectul topicului:
http://www.ziare.com/radu-berceanu/m...oldova-1027921
Deci pana la urma ,tot pentru zonele sinistrate erau banii.
Acum ma intreb ,cine va castiga licitatia ?

zaharia_2009 08.07.2010 14:38:19

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 267240)
Repede te grabesti sa judeci.
Lucrezi undeva intr-un colectiv mai numeros sau intr-o firma cu doi ,trei angajati?
In asemenea situatii unde e mai multa lume se aduna bani ,nu spre slava fiecaruia ,se aduna exact cum s-ar aduna pentru ziua cuiva sau la o inmormantare ,nicidecum sa ne laudam.
Am fost pusa si eu in situatia de a da bani si acesti bani s-au dat la vedere ,colegii nu au facut nici un secret despre sumele donate.
El a cerut lamuriri ,te rog sa ma crezi nu mi se pare ca a fost spre lauda ,nu era vorba de un gest caritabil ci mai mult de spirit civic.
In ziua de azi prea putini mai dau bani spre lauda ,mai ales daca ai bani putini.
Cum adica "a fost luat de prost ,adica asa cum este"
Cine citeste acest forum ce impresie isi face :"uite astia spun ca sunt crestini ,dar se jignesc intre ei"?

Foarte multi ani de zile am facut parte din structurile ministerului apararii si astfel am avut ocazia sa particip si sa coordonez stringerea de fonduri banesti cu titlul de ,,donatie" pt. construirea unor capele/biserici militare . Aceasta experienta am avut-o timp de 10 ani si s-a concretizat in ridicarea a doua biserici in orase diferite. Insa ceea ce am intilnit la valahul ,,dornic netarmurit" de biserica lui Hristos m-a intristat si mi-a lasat un gust amar . Oameni care aveau salarii bune , oameni instruiti prin scoli serioase sau macar posesori de cartoane universitare luate pe bani, oameni cu pretentii de educatie si nivel social crescut, care din gura afirmau (ca si noi de altfel !) ca se fring de dragul lui Hristos si de grija bisericii lui, intelegeau de exemplu ca la nivelul anului 2005 da doneze lunar 25.000 sau 30.ooo de lei pt. ridicarea, finisarea si dotarea cu cele necesare ale unei biserici in valoare de 3,5-5 miliarde de lei. Cu o asemenea ,,ofranda si jertfa" nu s-ar fi ajuns nici o data sa se mai ridice bisericile respective !
Dar artunci cind era ziua cuiva sau cind se apropia scadenta pt. o chermeza organizata periodic (cheful martisorului, ,,ingroparea anului ce trece" din preajma craciunului,etc) uita valahul de saracia invocata atunci cind trebuia sa dea bani pt. biserica , nici greata nu mai avea ca prea de multe ori se string bani pt. orice, si cotiza cu bucurie si demnitate ca facea parte dintr-un ,,colectiv unit, inchegat".
Trista experienta am avut mai ales ca ea s-a desfasurat in doua mari orase diferite din tara . Aceasta este adevarata fata a valahului contemporan fata de Hristos . Multe alte aspecte are aceasta fata insa triste toate. De aceea am afirmat in tot deauna ca traitori adevarati ortodoxi si rivnitori curati pt. biserica lui Hristos sunt sub 10% din cei 87% de ortodoxi din Romania. Restul multe vorbe si mindrie pe masura !

Iar cei care doresc sa pozeze in postura de bonom imbrinciti de mindria luciferica nu au decit , caci stiu aceia care vor ,,administra" banii ce sa faca cu ei !!!! Mindria, domnia si prostia se platesc tare scump !!!

mihele_m 08.07.2010 14:56:33

Citat:

Astept parerile voastre.

Nimic din ceia ce faci cu suflet sa nu-ti para rau . Si in fond ceia ce ai facut nu este asa de grav incit sa faci un caz . Doamne ajuta

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:04:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.