Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Fascinatia sfirsitului lumii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10163)

andreicozia 20.07.2010 18:21:31

Fascinatia sfirsitului lumii?

De ce oare doar marile religii militante( Ortodoxa, Islamica, Iudeica) asteapta cu nerabdare sfirsitul vremurilor( practic tresara de emotie si bucurie cind aud de vre-un cataclism sau o veste proasta)? pe cind cele mai marunte, budista, hiduista, si altele din zona mereu au sperat si spera intr-o transformare in bine a omului si pace universala pe pamint ca urmare a acestei modificari profunde a intregii fiinte?

De ce ei sunt pozitivi si se hranesc din vesti bune constructive , pe cind musulmanii si unii crestini( catolicii nu sunt asa, rar intilnesti, poate doar cei mai extremisti) sunt atrasi, inselati de stiri prapastioase?..vezi "vestile bune" de pe razboiintrucuvint care se bucura de un asa mare auditoriu...totul este numai prapad acolo..si cum DOAR alesii au posibilitatea sa discearna aceste semne cu precizie...cind de fapt este praf in ochi si nimic din ceea ce relateaza ei nu se intimpla.

cherub 20.07.2010 18:47:12

andreicozia, poate ar trebui sa privesti mai bine in jur...

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 270522)
De ce oare doar marile religii militante( Ortodoxa, Islamica, Iudeica) asteapta cu nerabdare sfirsitul vremurilor( practic tresara de emotie si bucurie cind aud de vre-un cataclism sau o veste proasta)? pe cind cele mai marunte, budista, hiduista, si altele din zona mereu au sperat si spera intr-o transformare in bine a omului si pace universala pe pamint ca urmare a acestei modificari profunde a intregii fiinte?

De ce ei sunt pozitivi si se hranesc din vesti bune constructive , pe cind musulmanii si unii crestini( catolicii nu sunt asa, rar intilnesti, poate doar cei mai extremisti) sunt atrasi, inselati de stiri prapastioase?..vezi "vestile bune" de pe razboiintrucuvint care se bucura de un asa mare auditoriu...totul este numai prapad acolo..si cum DOAR alesii au posibilitatea sa discearna aceste semne cu precizie...cind de fapt este praf in ochi si nimic din ceea ce relateaza ei nu se intimpla.

Cum nimic din ceea ce relateaza ei (adica cei de pe 'razboiintrucuvant', care nu fac altceva decat sa preia unele interviuri si articole, multe dintre ele, ale unor mari duhovnici etc si sa avertizeze, dar, din cate se observa, cam degeaba), nu se intampla?! Uita-te mai bine in jur, esti cumva orb?! Nu vezi ca majoritatea au inceput deja sa se intample, se intampla acum, in toata lumea, chiar daca unii vor sa vada sau nu!... Chiar nu observi cate razboaie, vesti de razboaie, conflagratii, violenta, manifestari de strada etc se tot intampla in jur?! In Aganistan situatia se inrautateste pe zi ce trece, chiar daca presa uneori ascunde multe, din diverse motive (unii jurnalisti amenintati cu moartea sau chiar omorati pe-acolo etc), crestini torturati si omorati cu bestialitate prin tarile islamice etc, armatele marilor puteri (si nu numai) se pregatesc intens (recruteaza, fac exercitii, trimit spionaje si plaseaza deja echipamente si personal militar in puncte strategice etc), se amenintza reciproc, sau cataclisme naturale (canicula sau cutremure si inundatii, si nu doar la noi), in lume e criza (banci in faliment, somaj in crestere, sinucideri, saracie) s.a.m.d.... Astea toate nu pot prevesti lucruri prea bune, din pacate...

Si nu 'tresara' nimeni 'de emotie si bucurie', ci poate, mai degraba, de grija, frica si precautie etc. Nu te mai apuca sa interpretezi aiurea si nu mai tot specula atata in mod nefondat, si orbit de subiectivism, caci nu stii tu ce poate fi in sufletul unora!... Mai degraba s-ar parea ca tu esti cel care are 'fascinatia speculativitatii/speculatiilor' (suferi de 'speculita' cronica, incearca niscaiva tratamente), decat crestinii, 'fascinatia sfarsitului lumii'... La fel si-n vremea lui Noe, multi (ca tine, probabil, si ca multi altii) il injurau pe Noe vazandu-l ca lucra la corabie si-l credeau nebun etc, apoi au pierit pe neasteptate (pt. ei).

PS:
Citat:

pe cind cele mai marunte, budista, hiduista, si altele din zona mereu au sperat si spera intr-o transformare in bine a omului si pace universala pe pamint ca urmare a acestei modificari profunde a intregii fiinte?

- fiindca niste religii ca acelea, intemeiate pe minciuni si care se inchina tatalui minciunii, nu pot sa creada decat in minciuni (si eventual, sa incerce sa le si raspandeasca), ori Crestinismul are la baza Adevarul, si nu ar avea rost sa ne mintim singuri...

Jane Says 20.07.2010 20:05:09

Transformarea aceasta a omului n-o sa fie un eveniment "istoric" si o chestie care sa tine de lumea aceasta si de ceea ce numim societate. Nu are nimic de a face cu utopiile cu care se alina omul de cand lumea, ca o sa realizam vreodata pacea, dragostea, desavarsirea si societatea perfecta pe acest pamant.

Din cate am citit, a doua venire a lui Hristos va fi de fapt sfarsitul istoriei si transfigurarea va tine de Imparatia Cerurilor, care a spus si El ca "nu este din lumea aceasta". Nu cred ca ne putem imagina cum va fi.

Iar celelalte religii si majoritatea oamenilor de pe pamant spera de fapt intr-o realizare lumeasca, pamanteasca, a acestui deziderat, si mai ales, intr-o fericire omeneasca din care Hristos lipseste. Sa ne facem noi, oamenii, pace si paradis. Asa ceva nu se poate. Singurul lucru pe care stim noi sa-l facem il facem deja de mii de ani si nu dam semne ca ne-am opri, ci doar sporim pe calea acestui "skill", este: pacatul. Treaba noastra e sa cerem tamaduire de la Hristos pentru sufletele noastre.

Mai cred ca a doua venire a Mantuitorului in toata slava Sa ar trebui, intr-un fel, sa fie prilej de bucurie, dar nu stiu cator dintre noi le da mana sa se increada ca, la o adica, in conditiile infernale ce vor precede aceasta venire, isi vor putea pastra credinta si sufletul. Deci aceasta bucurie, sa zicem, este strans impletita cu grija ca eu, omul, s-ar putea sa cad, s-ar putea sa ma lepad, s-ar putea sa ma prind in latul vrajmasului cand acestuia i se va da mana libera.

Si cred ca e o neliniste buna; sincer, pana la bucuria deplina cred mai e o vreme, pana suntem in trup e mai bine sa fim mai cu stress, ca ne-om odihni pe urma. Dar pana suntem in trup, si ni se pare ca stam, sa avem grija sa nu cadem. Sa se veseleasca budistii si hindusii daca vor, dar eu cred ca se veselesc degeaba si din ignoranta si visand la ceva ce nu se va intampla niciodata in felul in care viseaza ei (intrucat viseaza ceva in afara lui Hristos..)

Pe de alta parte, cred ca moartea personala a fiecaruia dintre noi e pentru el un soi de apocalipsa. Ca daca mor in pacate acum sau la apocalipsa, tot aia mi-e.. Pentru mine ca om moartea e un eveniment foarte personal cu consecinte cat se poate de personale fie ca survine peste o ora sau peste 50 de ani. Fie ca mor singur sau cu inca 1 milion sau miliard langa mine care-mi impartasesc soarta.

In sinea mea, nadajduiesc ca Dumnezeu o sa lungeasca timpul, ca macar noi si generatia ce vine sa nu prinda.. Dar asta ar insemna ca si noi sa ne intoarcem cu tot sufletul spre Dumnezeu, sa ne pocaim si sa-L "imblanzim". Si mi-e teama ca nu o facem si ca o sa ne lase sa umblam de capul nostru, dupa voia noastra si ca in felul acesta nu doar ca nu o sa ne apropiem de El ci ne vom indeparta, sporind rautatile.

coralina 20.07.2010 22:21:37

Gasesc ca multe din sursele de informare contemporane (inclusiv unele ortodoxe) sadesc frica de origine ne-divina, groaza pura de toate catastrofele posibile pe fata pamantului.
E bine sa fim alerti, sa reflectam in permanenta la "cat de pregatiti suntem", insa nu ne putem permite sa ne anesteziem mintile cu panica in supradoza.
Asa ca un laptop si un tv inchise + un ziar alarmist necumparat pot contribui la mantuirea noastra.

Doamne ajuta!

eodor nastasa 20.07.2010 22:27:50

Poate ca daca am "topi" toate tancurile, si am seta toti "vectorii nucleari" pe traiectorie de coliziune cu Soarele, ei bine, poate Dumnezeu ar mai da ceva ragaz, si spre indreptarea lu' sufletu'...dar cum "baietii rai" fac tocmai invers, se pare ca funia va ajunge la par...asa ca, baieti si fete, ce e scris ramane scris, si nu vor trece veacurile, fara adeverire.

Erethorn 20.07.2010 22:37:49

Fiindca suntem niste tampiti.

Ne agitam ca pepsi-ul ca vine si cand vine si de ce vine sfarsitul lumii - Martorii lui Iehova au si data exacta, sau macar intervalul de timp, altii l-au avut (adventistii) dar intre timp s-au mai temperat, altii il cauta cu nerabdare in diverse evenimente, razboaie, cataclisme, altii il asteapta cu nerabdare in 2012, unii, mai "temperati", mai "calmi", mai "rationali" stau linistiti, ca lasa ca o sa colonizam noi alte planete si nu se va grabi Dumnezeu sa strice lumea aceasta asa de veche, si toti uita un lucru:

PENTRU FIECARE DINTRE NOI, SFARSITUL VA VENI IN CURAND.

Petru unii, in 20, pentru altii, in 30, pentru cei mai norocosi, in 80, maxim 100 de ani.

Pentru unii, poate chiar maine, o masina trecand pe rosu, o alunecare pe scari...

Si obsedati de Apocalipsa, razboaie nucleare etc., uitam singurul lucru important, sa ne pregatim cum se cuvine pentru propriul sfarsit si propria judecata.

Jane Says 20.07.2010 22:39:15

Cam asa, cum a zis Erethorn.

Mtcrysty17 21.07.2010 10:22:48

Toti se gandesc la sfarsitul lumii, dar nimeni nu se pregateste pentru asta. fratilor, trebuie sa ne rugam neincetat, trebuie sa devenim mai buni, mai bineplacuti lui Dumnezeu pentru ca vom fi judecati. nu trebuie sa asteptam sfarsitul pentru ca acesta o sa vina cand o sa dispara credinta totatal si in momentul de fata exista multi oameni credinciosi, dovada fiind acest forum. Doamne ajuta.

costel 21.07.2010 10:41:43

Citat:

De ce oare doar marile religii militante( Ortodoxa, Islamica, Iudeica) asteapta cu nerabdare sfirsitul vremurilor( practic tresara de emotie si bucurie cind aud de vre-un cataclism sau o veste proasta)

Dimpotriva Andrei, Sfintii Parinti cand se apropiau de trecerea la cele vesnice mai cereau vreme de pocainta, mai doreau sa traiasca in aceasta lume macar si cateva clipe pentru a-si plange mai mult pacatele.

Asa ca afirmatia ca ortodocsii sunt cuprinsi de bucurie cand vad un dezastru in natura, semn ca vine sfaristul lumii nu este specifica Ortodoxiei. Ea nu afirma niciodata ca un om este mantuit, ci in drum spre mantuire. Asa ca de vreme ce nu vorbeste de finalitatea drumului spre desavarsire, nu-l indemna niciodata pe om sa stea cu mainile in san, ci neincetat sa lucreze la propria mantuire.

Dar trebuie sa retinem ca nu ne temem de moarte, de vreme ce ea a fost zdrobita de Hristos.

Daniel777 21.07.2010 10:52:57

Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie.Amin

umilul 21.07.2010 12:07:44

Iarta-ma !!

Dupa parearea mea scris este in Cartea Sfanta ca cei Alesi se vor bucura de intoarcerea Fiului Omului si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, pentru ca se vor bucura sa-l vada pe Mire; pentru ca adevarul si dreptatea va birui minciuna si inselaciunea, atunci cei rai se vor ingrozi, pentru ca stiu ca le va veni sfarsitul. Poate de aceea dupa parearea mea unii nu doresc acest lucru, si degeaba vor unii si altii sa faca si sa aduca pace, singurul care o poate aduce este Mantuitorul nostru, caruia ne inchinam cu totii. Toate cuvintele vor trece dar Cuvantul Domnului va ramane in veci. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

tigerAvalo9 21.07.2010 21:53:17

Trebuie sa avem grija de suflet si apoi sa ne gandim la sfarsitul lumii,Apocalipsa etc.Degeaba vine sfarsitul lumii,degeaba se intampla ceva magnific sau catastrofal care nu este deloc deloc ceva bun daca noi nu avem sufletul pregatit pentru sfarsit,pentru o noua Viata ,un nou Pamant.Cand Sf.Parinti ne indeamna sa ne gandim la moarte nu se refera la moartea propriu-zisa,sa asteptam sa murim,sa ne interesam despre moarte,sa fim fascinati de moarte ci sa ne pregatim sufletul fiind constienti ca VOM MURI si VOM AJUNGE CE VOM AJUNGE SI UNDE VOM AJUNGE!

SUFLETUL ,SUFLETUL,SUFLETUL SI APOI MOARTEA!

postasul. 24.07.2010 13:56:16

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 270569)

Ne agitam ca pepsi-ul ca vine si cand vine si de ce vine sfarsitul lumii - Martorii lui Iehova au si data exacta, sau macar intervalul de timp, altii l-au avut (adventistii) dar intre timp s-au mai temperat,

Printre multele lucruri pline de adevar, pe care le spui (parerea mea) ti-a scapat si o greseala. Adventistii de ziua a saptea (daca la ei te referi cand spui "adventistii") nu au prezis nici o data exacta sau interval de timp in care va reveni Mantuitorul. Probabil te referi la miscarea adventa din anii 1840.

Ca sa reintram pe fagasul topicului: nu este nimic rau sa nadajduiesti in revenirea apropiata a Domnului Iisus Hristos. Insusi Sfantul Apostol Pavel nadajduia ca Mantuitorul se va intoarce chiar in timpul vietii sale pamantesti (vezi 1 Tesaloniceni 4:17).

Sa-L astepti pe Hristos ca si cum ar veni chiar azi, este o atitudine cat se poate de crestina.

vidoveczandrei 29.07.2010 17:36:51

Sa lasam pe Dumnezeu sa decida ca El este atotstiutor,dar noi fapturi mici ce suntem trebuie sa ne pregatim sufletul cu Taina Spovedaniei,Impartasaniei,Liturghia,sa citim vietile Sfintilor Parinti,sa citim invataturile lor,nu trebuie ca noi sa stim timpul,ci Domnul Dumnezeu nostru Cel Mult Iubit sa-L lasam sa decida.

annajanette 29.07.2010 18:56:03

Citat:

ptr ca ne-am saturat toti de lumea asta de ......

Adrinskaia 29.07.2010 20:38:45

...Poate pentru ca este mica turma, si s putini pastorii, si poate ca prinde bine vaccinul, caci frica e pricina de cadere, si poate ca nu degeaba au fost trimisi proroocii, desi deseori cam fara succes, si bine ar fi sa nu prindem vreun Kristallnacht nepregatiti, ce o mai fi insemnat si acela atuncea...din punct de vedere divin, caci mai apoi a semanat a apocalipsa...si inca nu a fost...

windorin 30.07.2010 12:55:26

Oare de ce fascinatia sfarsitului lumii mi se pare a nu fi ceva ortodox ?!
Oare de ce sfintii accentueaza dragoste, pocainta, rugaciunea, bunatatea, iar nu Apocalipsa ?!

Ma bucur vazand ca atat de putini sfinti s'au ocupat cu talcuirea si analizarea Apocalipsei.
Sa nu fim mai sfinti decat sfintii, ci sa urmam lor in faptuire si viata practica.

Rodica50 30.07.2010 13:24:35

apocalipsa

In general apocalipsa in termen crestin e vazuta ca un termen limita general, ca la un proiect deadline-ul,oricum, pe mine nu ma intereseaza personal cand e sfarsitul lumii, ci mai exact sfarsitul meu. Este o gandire egoista la prima vedere, dar daca esti gata pentru sfarsitul tau vei fi gata si pentru sfarsitul lumii.

antoniap 31.07.2010 04:18:01

Monahul Moise Aghioritul despre sensul preocuparii cu semnele vremurilor: DE LA SPECULATII SI PANICA LA CERCETAREA LAUNTRICA SI PREGATIREA PRIN CAINTA

bmd 01.08.2010 17:10:40

Care sfirsitlul lumii, care fascinatie?

Fascinatia sfirsitului lumii?
Poate asca ceva exista pe forumurile astea tip crestinortodox, razboi intr-un cuvint, dar practic in lumea in care traiesc eu Sfirsitul Lumii nu exista ca tema asa ca nici vorba pentru fascinatia a ceva care nu exista. In occident Noul Testament se termina cu ultima Evanghelie, Faptele Apostolilor, Apocalipsa efectiv sint "invizibile" desi sint si ele scrise prin Biblii! Cind eu, un fascinat intradevar de aceasta tema (si spun fascinat pentru ca mie imi par clare semnele sfirsitului si imi este greu sa inteleg de ce doar mie!?) vorbesc despre Apocalipsa si cele scrise in ea vad in general surpriza celor cu care discut da a nu fi auzit niciodata de asa ceva! Surpriza si mai mare este afisata pe fata lor cind le spun ca pot citii singuri in Biblie tot ce le-am spus eu!!!!
Sectele o folosesc ca mijloc de "convingere" dar Apocalipsa prin evenimentele care se vor desfasura nu poate fi decit fascinanta pentru fiecare cred eu.
Ar trebuii insa sa iesim de sub "hipnoza"ascestei fascinatii si sa ne ocupam mai mult de sfirsitul noastru al fiecaruia.

sherlock_holmes 02.08.2010 14:26:30

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 273227)
Oare de ce fascinatia sfarsitului lumii mi se pare a nu fi ceva ortodox ?!
Oare de ce sfintii accentueaza dragoste, pocainta, rugaciunea, bunatatea, iar nu Apocalipsa ?!

Ma bucur vazand ca atat de putini sfinti s'au ocupat cu talcuirea si analizarea Apocalipsei.
Sa nu fim mai sfinti decat sfintii, ci sa urmam lor in faptuire si viata practica.

draga Dorin,

Putini sfinti s-au ocupat cu tilcuirea Apocalipsei...pina acum 100 de ani aproximativ ( nu te lupti cu un dusman care nici macar nu s-a nascut,cumva ).De cind cu secularizarea bisericii insa ( ecumenismul ) si a societatilor civile ....si a devenirii unor pacate strigatoare la cer " drepturi ale omului", din ce in ce mai multi sfinti vorbesc despre vremurile care le traim,ca pe cele din urma ( Serafim Rose,Ioan Maximovici,Averchie Tausev,Lavrentie al Cernigovului,Paisie...multi alti duhovnici )...Apocalipsa nu se mai tilcuieste,ci se traieste.
Sau cum spune Jane,moartea fiecaruia este oricum o apocalipsa,nimeni nu scapa de ea.Tare mi-e teama,ca cei care nu cred in Apocalipsa ( adica sfirsitul raului si intoarcerea noastra Acasa...dar si judecata lui Dumnezeu)...nu prea ii intereseaza nici moartea (apocalipsa ) lor...deci nici cainta adevarata,nici rascumparare a timpului putin ramas,nici fapte bune,nici om launtric...macar putina smerenie de ar fi.

De acord cu tine,ca numai prin sfintenie ( adica uniti cu Iisus Hristos Dumnezeu ) putem trece prin aceste vremuri...spre tara noastra din Cer...aceasta fiind si unica solutie la toate " apocalipsele " noastre (nefericiri,neimpliniri,necazuri,suferinte,parasir i,pierderi,caderi,deznadejdi....)

Marius22 02.08.2010 14:41:15

Citat:

Personal, nu ma deranjeaza interesul, justificat de altfel, pentru Apocalipsa, care, dupa cum stim, a existat inca din primele secole ale crestinismului. Inca de pe atunci, crestinii asteptau cu nerabdare cea de-a Doua Venire. Vorbim de o asteptare intru bucurie si lumina.

Ma deranjeaza insa interesul crescand pentru scenariile apocaliptice, pentru identificarea in prezent, a cat mai multor "semne ale vremurilor". Aceasta naste o asteptare intru teama, groaza chiar.

postasul. 02.08.2010 21:47:45

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 274110)
Personal, nu ma deranjeaza interesul, justificat de altfel, pentru Apocalipsa, care, dupa cum stim, a existat inca din primele secole ale crestinismului. Inca de pe atunci, crestinii asteptau cu nerabdare cea de-a Doua Venire. Vorbim de o asteptare intru bucurie si lumina.

"Deci dacã toate acestea se vor desfiinta, cât de mult vi se cuvine vouã sã umblati întru viatã sfântã si în cucernicie, Asteptând si grãbind venirea zilei Domnului, din pricina cãreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi! Dar noi asteptãm, potrivit fãgãduinþelor Lui, ceruri noi si pãmânt nou, în care locuieste dreptatea. Pentru aceea, iubitilor, asteptând acestea, sârguiti-vã sã fiti aflati de El în pace, fãrã prihanã si fãrã vinã."(2 Petru 3:11-14)

Citat:

Ma deranjeaza insa interesul crescand pentru scenariile apocaliptice, pentru identificarea in prezent, a cat mai multor "semne ale vremurilor". Aceasta naste o asteptare intru teama, groaza chiar.

Cartea apocalipsei, din Sfanta Scriptura, poate fi considerata o Evanghelie (veste buna). "Fericit este cel ce citeste si cei ce ascultã cuvintele proorociei si pãstreazã cele scrise în aceasta! Cãci vremea este aproape."(Apocalipsa 1:3).

Crestinii nu au nici o treaba cu apocalipsa holywoodiana.

MariS_ 02.08.2010 22:42:52

Citat:

Aceasta mi se pare a fi o abordare echilibrata. In spiritul crestin al primelor
veacuri si nu numai a existat aceasta asteptare, si ea era benefica pentru ca
mentinea trezvia, spiritul treaz si dorinta de fi cat mai bine pregatit pentru
Judecata. Sigur, scenariile si mai ales multimea si fictiunea unora mai mult
strica decat ajuta, insa Apocalipsa da unele indicii din ce parte vine ispita
cea mare si aici rolul ei e benefic pentru ca ne putem pregati apararea (nu
apararea siciliana, si aici sahistii stiu ce spun, ci apararea duhovniceasca).
Si eu m-am interesat de Apocalipsa si i-am citit pe multi sfinti, din cei pe
care sherlock_holmes i-a citat, dar si altii, si am ajuns la aceasi concluzie
cu ei ca acest secol pare a fi ultimul. Asa arata semnele. Iar o directie de
inselare pe care antihristul o va folosi e paradigma CANTITATII, care va fi
pusa sa distruga efectul CALITATII. Antihristul se va folosi de cantitate, de
numere, de socoteli, de matematica si mai ales de informatica. Daca veti fi
atenti cine si cum foloseste internetul, in care noi suntem o oaza de liniste
si bunacuviinta (ma rog, cata o mai avem si noi!), in rest in f mare parte e
utilizat spre cele rele si ne-curate. Mass-media, revistele la fel, satelitii si
ei ne supravegheaza din cosmos. Control, control, control, totul tinde spre
control. Iar controlul tinde si el la o centralizare si la un unic supercontrol!
In mainile cui va fi supercontrolul??? Al lui antihrist, binenteles. Dar toate
astea nu trebuie sa ne sperie, ce suntem noi: pui de gaina sau luptatori in
oastea Domnului? Si cine este Cel ce va lupta langa noi? Hristos Biruitorul.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Mihnea Dragomir 02.08.2010 23:12:19

În fiecare veac, mulți au fost creștinii care au spus: "Gata, acesta va fi ultimul". Începând cu secolul I. Sf Pavel era foarte convins că sfârșitul lumii este iminent. Eu zic să nu cădem în boala adventiștilor, care anunță sfârșitul lumii de vreo trei ori pe secol, după calcule la fel de științifice ca cel cu "vicarius filii dei". Pământul și neamul omenesc sunt încă bine mersi. Vom fi coborât câteva trepte, dar să nu dea Dumnezeu să ne arate cât de jos putem să mai coborâm ! Trebuie să lucrăm ca și când Ziua Aceea va fi peste 1000 de ani, trebuie să ne rugăm ca și când va fi mâine.

postasul. 02.08.2010 23:34:19

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 274271)
Eu zic să nu cădem în boala adventiștilor, care anunță sfârșitul lumii de vreo trei ori pe secol,

Adventistii sunt asteptatori ai revenirii Domnului Iisus Hristos (asemenea Sfantului Apostol Pavel) si nu anuntat niciodata sfarsitul lumii.

Citat:

după calcule la fel de științifice ca cel cu "vicarius filii dei".

Este posibil ca titulatura papalitatii (VICARIVS FILII DEI) sa aiba legatura cu cele scrise in cartea Apocalipsei. In scrierea romana (de la Roma) unele litere semnificau cifre (ex: V inseamna 5). Daca inlocuiesti literele din titulatura papalalitatii, cu cifrele crespunzatoare si le aduni, rezulta cifra 666 (adica, V+I+C+I+V+I+L+I+I+D+I= 666). Si cum papalitatea (ca institutie si mare putere religioasa) nu poate fi straina de vremea sfarsitului, putem trage concluzia ce rol va avea (un rol pe care l-a dezvaluit de-a lungul istoriei; stiti vorba "lupul isi schimba parul, dar naravul, ba").

costis 02.08.2010 23:36:31

Citat:

vezi "vestile bune" de pe razboiintrucuvint care se bucura de un asa mare auditoriu...totul este numai prapad acolo..

nu e chiar numai prapad acolo. Eu am citit acolo niste scrisori ale unui staret rus , Selafiil, ale Sf Luca al Crimeii, care chiar daca mentioneaza si de apocalipsa, sunt impregnate de iubire mai mult decat alte scrieri .

bmd 11.08.2010 10:22:16

Citat:

În fiecare veac, mulți au fost creștinii care au spus: "Gata, acesta va fi ultimul". Începând cu secolul I. Sf Pavel era foarte convins că sfârșitul lumii este iminent. ....Pământul și neamul omenesc sunt încă bine mersi. ! .

Eu unul sint convins ca sfirsitul lumii a fost de citeva ori iminent pina acum si multi din cei care l-au "simtit" Sf. Apostol Pavel inclusiv, au avut dreptate.
Pamintul si neamul omenesc sint inca bine merci pentru ca Dumnezeu ne-a mai dat un ragaz din motive doar de El stiute. Poate mai trebuia sa se nasca vre-un sfint, sau poate mai erau prea multi sfinti pe pamint, sau poate prea il asteapta multi deocamdata...cine stie?
Ma surprinde adesea felul crestinilor de a gindii duplicitar. In aceeasi fraza pot povestii convinsi ca 5 piini se pot impartii la 5000 de oameni si sa mai ramina mai multe resturi decit piinile, dupa care cu non-salanta zimbesc ingaduitor spunind ca daca adunam resturile din crucea pe care a fost rastignit Mintuitorul se umple o garnitura de tren cu leme.
Eu unul nu vad de ce in cazul crucii nu ar functiona "imparteala" dumnezeiasca!?
Cam la fel si citatul de mai sus in privinta Sf. Pavel :1: (nu te supara prietene, sint convins de evlavia ta pt. Sf. Pavel)
Credem si declaram ca nu exista soarta pe de o parte in timp ce pe de alta ziua Apocalipsei este fixata in timp. Nimic nu-i fixat de Dumnezeu, El are dreptul si poate sa schimbe datele cum doreste. Si o face! Ginditi-va la toate minunile care se impotrivesc fatisi legilor firice, chimice, fiziologice samd.

Raoul 14.08.2010 19:48:38

Am si eu o mica nedumerire,si ca sa nu mai deschid alt topic aiurea am sa postez aici. Legat de sfarsitul lumii avem ca semne cele scrise in Apocalipsa si mai stim ca exista si proorocirile sfintilor (unora dintre ei). Nu am dat asa mare importanta sturdierii acestui aspect insa stiu - de fapt stim cu totii - ca sunt unele semne ce trebuie sa se intample. Unul este refacerea templului din Ierusalim,altul marele razboi (adica al 3-lea razboi mondial cel mai probabil),altul insemnarea cu semnul fiarei (microcipul) etc. Intrebarea (sau nedumerirea) mea este alta: in ce ordine se vor desfasura evenimentele premergatoare sfarsitului lumii? Stim ca de la pecetluirea cu cipuri nu va mai fi mult timp,deci cate s-ar mai putea intampla?

Sa fie oare primul marele razboi,in urma caruia omenirea va suferi enorm iar planeta va fi una distrusa,cu mari probleme? Iar atunci sa se ridice antihristul ca salvator,facand templul de la Ierusalim ca ulterior sa fie proclamat oficial (la finalizarea aceluia) conducatorul lumii,salvatorul omenirii? Si in final,hrana fiind putina,sa fie rationalizata si astfel oamenii sa fie fortati sa accepte semnul? Aceasta sa fie si prigoana crestinilor? Voi ca pereri (idei) aveti?

PS discutia sa fie tratata ca una libera,fara o importanta prea mare,am intrebat doar de curiozitate.

Doamne ajuta!

MariS_ 14.08.2010 20:57:02

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 277678)
Am si eu o mica nedumerire,si ca sa nu mai deschid alt topic aiurea am sa postez aici. Legat de sfarsitul lumii avem ca semne cele scrise in Apocalipsa si mai stim ca exista si proorocirile sfintilor (unora dintre ei). Nu am dat asa mare importanta sturdierii acestui aspect insa stiu - de fapt stim cu totii - ca sunt unele semne ce trebuie sa se intample. Unul este refacerea templului din Ierusalim,altul marele razboi (adica al 3-lea razboi mondial cel mai probabil),altul insemnarea cu semnul fiarei (microcipul) etc. Intrebarea (sau nedumerirea) mea este alta: in ce ordine se vor desfasura evenimentele premergatoare sfarsitului lumii? Stim ca de la pecetluirea cu cipuri nu va mai fi mult timp,deci cate s-ar mai putea intampla?

Sa fie oare primul marele razboi,in urma caruia omenirea va suferi enorm iar planeta va fi una distrusa,cu mari probleme? Iar atunci sa se ridice antihristul ca salvator,facand templul de la Ierusalim ca ulterior sa fie proclamat oficial (la finalizarea aceluia) conducatorul lumii,salvatorul omenirii? Si in final,hrana fiind putina,sa fie rationalizata si astfel oamenii sa fie fortati sa accepte semnul? Aceasta sa fie si prigoana crestinilor? Voi ca pereri (idei) aveti?

PS discutia sa fie tratata ca una libera,fara o importanta prea mare,am intrebat doar de curiozitate.

Doamne ajuta!

Doamne ajuta, Raoul,
In opinia mea un semn mare a fost si caderea comunismului.
Unificarea Europei este un alt semn mare (este o refacere a imperiului
Roman, desigur pe alte baze, pasnice, dar tot o refacere e)
Posibilitatea raspandirii Evangheliei la toate popoarele prin radio si TV
este tot o proorocire ca si implinita, si altele.
Ati spus bine de posibilitatea refacerii Templului de la Ierusalim. Adica,
evrei vor incerca sa-l reconstruiasca, se va isca atunci o criza de mare
anvergura, cu riscul izbucnirii celui de-al 3-lea razboi mondial, dar un
"salvator" va reusi sa opreasca dezastrul. Va obtine o pace foarte bine
apreciata de marele public care va fi fascinat de "personajul" respectiv.
Printr-un compromis inteligent Templul se va reconstrui, iar personajul
isi va incepe ascensiunea.
Impunerea cipurilor implantabile va urma dupa aceea, iar razboiul va
fi ultimul.
Acest "scenariu" luati-l ca si parere personala.
Doamne ajuta, Raoul.

Nadyra 14.08.2010 22:50:40

cred ca mai bine ne-am preocupa fiecare de cum o sa ne intampinam propriul sfarsit. Atunci esti doar tu cu tine si cu ce ai facut sau n-ai facut. Cred ca asta e foarte important, decat daca ne lovesc asteroizii sau ce calcule or mai facut sectantii. Pana la urma, conform spuselor lui Iisus, doar Dumnezeu Tatal stiu ceasul sfarsitului.

Raoul 14.08.2010 23:58:59

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 277694)
Doamne ajuta, Raoul,
In opinia mea un semn mare a fost si caderea comunismului.
Unificarea Europei este un alt semn mare (este o refacere a imperiului
Roman, desigur pe alte baze, pasnice, dar tot o refacere e)
Posibilitatea raspandirii Evangheliei la toate popoarele prin radio si TV
este tot o proorocire ca si implinita, si altele.
Ati spus bine de posibilitatea refacerii Templului de la Ierusalim. Adica,
evrei vor incerca sa-l reconstruiasca, se va isca atunci o criza de mare
anvergura, cu riscul izbucnirii celui de-al 3-lea razboi mondial, dar un
"salvator" va reusi sa opreasca dezastrul. Va obtine o pace foarte bine
apreciata de marele public care va fi fascinat de "personajul" respectiv.
Printr-un compromis inteligent Templul se va reconstrui, iar personajul
isi va incepe ascensiunea.
Impunerea cipurilor implantabile va urma dupa aceea, iar razboiul va
fi ultimul.
Acest "scenariu" luati-l ca si parere personala.
Doamne ajuta, Raoul.

Intr-adevar,si cele spuse de dumneavoastra (precum caderea URSS,Uniunea Europeana etc.) sunt niste semne care s-au implinit deja. Citisem intr-o carte niste proorociri cum ca inainte de marele razboi vor fi altele mai mici,ceva de genul "cele patru tari mai mici impotriva unei tari mari",mai stiu ca era vorba si de turci pe acolo. Nu stiu care sa fie statul mare,Iranul sau Rusia? Se spunea ca statul cel mare va castiga si i se va lua frica,ceva de genul,si ca se va incerca stabilirea pacii cu "condeiul" (adica pe cai pasnice). Probabil ceva premergator sa fie cu razboiul asta dintre Iran si Israel (si cine s-o mai implica)? Ar fi greu de crezut,ca Israelul e clar ca nu va fi invins,distrus,de vreme ce acolo trebuie sa se construiasca templul.
E buna si parerea dumneavoastra cu privire la marele razboi,cum ca va fi ultimul. E clar ca dupa el planeta va fi distrusa,de nelocuit aproape (avand in vedere ca se vor folosi arme nucleara,chimice etc.),iar atunci e lesne de inteles ca va fi neaparat nevoie ca Hristos sa apara,sa ne dea ajutorul,sa faca "cer nou si pamant nou". Deci e plauzibila ordinea: templu,cipuri,razboi. Asta pentru ca stim ca de la implantarea cipurilor nu va mai dura decat 3 ani si jumatate pana la sfarsit. Acum sa vedem cand se va finaliza templul din Ierusalim. Am inteles ca evreii deja au facut planul complet,au si materialele,absolut tot ce este nevoie,mai trebuie doar sa-l construiasca. Ramane insa problema cu domul acela al musulmanilor. Tare sunt curios cum se va finaliza conflictul acesta dintre ei.

EDIT: totusi,antihristul cand va fi incoronat ca imparat suprem? Imediat ce se va finaliza templul sau mai tarziu? Ca nu vad cum ar putea fi el conducatorul intregii omeniri. Ar insemna sa fie o planeta unita atunci,ori asta nu se va intampla asa usor,ci doar in urma razboiului,ca solutie finala. O alta varianta ar fi criza asta creata artificial,sa ne aduca pe toti in sapa de lemn si sa acceptam globalizarea ca ultima solutie. Nu stiu,sa vedem. Mai astept pareri.

Doamne ajuta!

MariS_ 15.08.2010 15:15:25

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 277761)

EDIT: totusi,antihristul cand va fi incoronat ca imparat suprem? Imediat ce se va finaliza templul sau mai tarziu? Ca nu vad cum ar putea fi el conducatorul intregii omeniri. Ar insemna sa fie o planeta unita atunci,ori asta nu se va intampla asa usor,ci doar in urma razboiului,ca solutie finala. O alta varianta ar fi criza asta creata artificial,sa ne aduca pe toti in sapa de lemn si sa acceptam globalizarea ca ultima solutie. Nu stiu,sa vedem. Mai astept pareri.

Doamne ajuta!

Doamne ajuta, Raoul.
Problema cu incoronarea nu e foarte dificila, asa cum pare la o prima
privire. Toti vorbesc despre Noua Ordine Mondiala si de un Guvern
Mondial. Da, acestea vor veni, dar altfel decat ne inchipuim acum.
Acum exista ONU, CS si diverse alte organizatii mai mult sau mai putin
oculte. Totusi exista criza si exista tensiuni si amenintari diverse. Pacea
se lasa mult asteptata. De ce? Pentru ca oamenii care ne conduc nu au
aceleasi interese. Astazi omenirea este condusa de INTERESE nu de
PRINCIPII. Oamenii vor fi "ajutati" sa ajunga la concluzia ca daca dorim
sa fim condusi de principii atunci trebuie ca deciziile sa fie luate stiintific
de un centru unic sub comanda celui mai puternic si inteligent COMPUTER
sau ROBOT. Adica, daca vom dori ca interesele noastre sa nu se mai
intersecteze si sa degenereze in conflicte, de orice natura, atunci e mai
bine ca sa fim condusi de un creier electronic si un soft superinteligent
(apropo, deja sunt calculatoare care bat la sah pe campioni). Binenteles
ca si in spatele acestuia se afla organizatii oculte care il vor promova, si
care il vor sustine pe acel "salvator" ca si LIDER tocmai pentru ca pare a
fi "impartial" si "principial".

Acum despre Templu. Pe locul unde se gasea Templul s-au ridicat de catre
arabi doua constructii: Domul Stancii (~688) si Moschea Al-Aqsa (~703).
Moschea Al-Aqsa e al treilea loc sfant ca importanta pentru islam dupa
Mecca si Medina. Deocamdata locul e controlat de musulmani, dar exista
o organizatie evreiasca care, asa cum spuneti, a refacut toate planurile
vechiului Templu si asteapta doar prilejul potrivit pentru a-l reconstrui.
Acum daca la anul primei profanari a locasului sfant (Templul lui Solomon)
688, adaugati 1260 veti obtine anul 1948, anul cand evreii isi recastiga
teritoriul si reinfiinteaza statul Israel. Mai exista o coincidenta si mai stranie
in legatura cu numerele, de data asta legata de Moschea Al-Aqsa si Templu,
coroborat cu Daniel 12, dar despre asta doar pe privat daca sunteti interesat.
Biblia nu minte si tot ce e scris sa se intample se va intampla!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:22:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.