![]() |
Patriarhul nostru împlinește azi 59 de ani
Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește, astăzi, 59 de ani. S-a născut la 22 iulie 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, ca al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.
Patriarhul Daniel a spus bazele primului Centru de presă al Bisericii Ortodoxe Române, BASILICA, care cuprinde Radio Trinitas, TV Trinitas, "Ziarul Lumina", Agenția de știri "Basilica" și Biroul de presă al Patriarhiei Române. http://www.ziarullumina.ro/articole;...59-de-ani.html La mulți ani și multă înțelepciune să-i dea Dumnezeu! |
Intru multi ani, Stapane!
In ceea ce priveste initiativa Preafericitului de a infiinta trustul de presa, nu stiu daca exprima o adevarata necesitate a BOR. Nu cu stiri "se hraneste" omul, fie ele si religioase... |
Așa, a făcut 59 de ani ecumenistu'... Și ce dacă?
Nu ne pasă. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
La multi ani!
La multi ani ii urez si eu si ii multumesc pt tot ce a facut !Il cunosc de cand era mitropolit la iasi! Sa l tina Dumnezeu sanatos si pe el si pe noi!
|
Frumoase urari !
Asa se grabeste romanul in totdeauna sa fie pupinbotist ! Se omoara cu felicitarile , superficialul si aparentele ca sa placa omului ( asemenea atitudini da ,,bine" la dosarul personal de ,,Bun Crestin")...iar pe D.zeu il lasa la coada , dupa ce se ,,omoara" cu fandoselile ! In totdeauna , Hristos poate sa mai astepte, el si marturisirea lui !
Citi cunosc puternicile animozitati dintre multpreafericitul patriarh si parintele Iustin Pirvu , de exepmlu, sau Arsenia Papacioc? Animozitati puternice si ferite de ochii presei si ce parere aveti despre ele sau probabil ca se contesta persoana si calitatile marilor duhovnici ? Deasemenea citi cunosc despre activitatea organizatiei ,,Asociatia ziaristilor si oamenilor de presa romani" de presa si a laicatului roman ortodox" si pozitia recenta luata de preafericitul fata de aceasta organizatie , reprezentarea si actiunile sale ? Inca de asemenea , citi cunosc despre atitutidinea , la ,,recomandarea" preafericitului , sfintului sinod roman cu privire la incalcarile canonice ale mitropolitului Banatului si ale episcopului Oradiei, Sofronie, privind impartasirea cu catolicii a primului si a slujirii aghiasmei celei mari al celui de al doilea cu grecocatolicii, lucru pt. care am fost luati in vizorul bisericilor ortodoxe surori , in special Rusa, a sf. Munte Athos si a patriarhiei ecumenice . Extrem de putini cunosc , deoarece nu s-a facut publicitate , refuzul de a fi primiti in minastirile atonite a unor inalti ierarhi romani pt. aceasta abjurare . Singurul primit si tratat cu toata pompa cuvenita a fost IPS mitropolit al Moldovei Teofan la Vatopedu dar in baza unor considerente anterioare pozitiei sinodului roman! S.a.m.d. , lucrurile inca mai pot continua cu citeva liniute semnificative . Ortodocsi nu se inchina la un om , patriarh sau nu , precum catolicii iar in viata si practica bisericii ortodoxe mondiale au exista numeroase exemple de ,,inalti , mijlocii si mici" ierarhi care au fost alungati din scaun atunci cind si-au modificat marturisirea de credinta acceptind si facind altceva decit cele canonice, morale, disciplinare si dogmatice imperioase. Asadar, facindu-ne ca deocamdata uitam toate acestea , si facind dragoste si supunere fata de vladica Daniel sa ne rugam lui Hristos sa-i daruiasca sanatate, minte sanatoasa si limpede, putere de gindire si de judecata, slujire si marturisire dreapta pina la capatul vietii pamintesti ! |
Intru multi ani Stapane. Sa ne rugam pentru intai statorii nostri este firescul ortodoxiei. Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate si luminare ca de putere de munca a dat dovada.
|
Sa-i lumineze Dumnezeu sufletul si sa-i daruiasca intelepciune intru pastorirea, cu vrednica marturisire, a Sfintei Biserici Ortodoxe Roamne careia, cu ingaduinta lui Dumnezeu, ii este intai statator.
|
Întru muți ani sănătoși și luminați!
Actele de eroism modernist, corelate cu faptele de vitejie ecumenică, uneori "apostaziind" ortodoxia, nu sunt de bun augur!
Trustul de presă e bun, oare? Mântuirea individuală și a Bisericii se realizează, mai nou, prin mass-media și pupături cu Vaticanul? (care au și ei presă - și ce presă!?) Credința ortodoxă întru Hristos nu înseamnă să renunți, doar în câțiva ani, la rânduielile stabilite de Sfinții Părinți de-a lungul a sute de ani, numai ca să faci pe plac..., cui? Eu nu-l văd decât pe dracu'. Când renunți la credința ta, care va să zică, chiar dacă o îmbraci în haine ecumenice, te înrudești cu dracu'. Și dracu' nu te iartă, cu dracu' nu treci puntea, cu dracu' rămâi și dincolo de ea, chiar până la el acasă. Chiar dacă vrem să ne recăpătăm, zic unii dintre ăia deștepți, legăturile cu Roma și originea noastră latină ne îndreptățește la aceasta, nu-i așa? Hai sictir, origine latină? Dar nu latini! E bine sau rău, contează mai puțin. Întru muți ani sănătoși și luminați de Dumnezeu, Preafericite Daniel! Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Imi pare rau dar nu-l am la mare evlavie pe acest patriarh, motiv pentru care nu pot spune "La multi ani!" caci asta ar insemna ca-mi doresc ca BOR sa fie multi ani sub indrumarea lui, si sincer nu-mi doresc. Eu l-am apreciat pe PF Teoctist in ciuda la tot ce s-a spus despre el...consider ca dupa PF Iustinian, PF Teoctist a fost al doilea patriarh adevarat al BOR.
Eu sper cat mai repede intr-o minune...preferatul meu este IPS Teofan...a fost si va ramane vesnic. |
La multi ani si cat mai multa ravna si dragoste pentru credinciosi si Hristos.
|
Sa traiasca 159 de ani!
|
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca si ajutor in misiunea ce i-a fost incredintata
|
La multi ani, bineplacuti lui Dumnezeu!
|
Citat:
|
Nici nu stii..sa razi sau sa plangi vazand cata rautate..cata ignoranta..cata ipocrizie la incredibil de multa lume care ...zic ei ,sant crestini.In mod sigur..habar nu aveti ce inseamna de fapt crestinismul.Voi cei care pentru voi egumenism inseamna erezie..renuntati sa mai improscati pe acest forum cu venin.IIsus a dorit rugaciunea comuna a neamurilor...e raul cel mai mic intr-o lume atee.Nu sant fan al ..preafericitului..dar e mojicie ca in numele dragostei crestine sa aduci injurii si jigniri cuiva de ziua lui.Mergeti mai degraba la OTV
|
Citat:
|
Nu stiu, se pare ca am lipsit la orele in care se spunea totul despre lexic . Totusi, ma voi explica - ma refeream la faptele bune care pot fi facute in decursul vietii noastre . Deci, anii nostri sa ii masuram in fapte bune, atat cat putem, omeneste vorbind si astfel sa fim bineplacuti Lui Dumnezeu- este o expresie intalnita in ORTODOXIE. CRED CA TOTI NE DORIM SA FIM BINEPLACUTI LUI DUMNEZEU!
|
La multi ani intru luminarea mintii ! Dumnezeu sa-l lumineze si sa nu-l lase sa ne vanda Biserica ! Asa ma rog eu tot timpul la Sfanta Liturghie cand este pomenit si el ! Sincer !
|
Citat:
Adica, limba romana are mai multe stiluri de abordare in functie de domeniu de activitate si anume: 1. Stilul tehnico-stiintific 2. Stilul oficial-administrativ 3. Stilul beletristic (literar) 4. Stilul publicistic 5. Stilul colocvial (familiar, cotidian, vorbit oral) 6. Stilul religios |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:31:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.