Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   vreau sa-mi iau viata in propriile maini (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10179)

diador 23.07.2010 13:44:37

vreau sa-mi iau viata in propriile maini

imi cer iertare daca supar pe cineva In primul rand nu vreau sa IL supar pe Dumnezeu.El este mare si puternic si nu vreau sa se razbune pe mine.dar dupa cate mi se intampla si in momentul de fata incep sa trag concluzia ca Dumneeu poate ne vede capabili sa ne luam singuri viata in maini nu sa-i tot cerem lui sa ne rezolve problemele.eu un a m-am saturat de viata asta pe care o duc.de cand ma stiu numai si numai probleme si suferinta si dezamagire.cum vad o zi doua bucurie si liniste cum mai vine o pleasca ce ma arunca in fundul prapasyiei cu tristete si dezamagire.nu mai vreau,nu mai pot.cred in Dumnezeu,dar atat.ma rog sa nu ma lase sa fac ceva care sa-l supere.dar ca sa putem trai suntem nevoiti sa facem lucruri care ii supara pe semenii nostri.imi pare nespus de rau ca vom ajunge sa provocam suferinta dar nu mai vreau sa suferim noi.voi ce parere aveti?daca faci un rau -dar prin acest rau pui ordine in viata ta si a muuuultor oameni,e gresit sa-l faci?poate ca Dumnezeu prin noi vrea sa le dea o lectie celorlalti.probabil ca vom merge in fundul iadului.dar si daca vom continua asa tot in fundul iadului vom merge.si oricat cautam calea spre pace si liniste tot de razboi dam.asa ca noi am hotarat:infruntam ce avem de infruntat,calcam ce e de calcat in picioare,da' stiu ca dupa aceea ne putem vedea linistiti de viata.Va rog sa-mi dati pareri.Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

Florin09 23.07.2010 14:15:58

O profesoara de religie mi-a spus odata ca desi Dumnezeu ne supune unor incercari daca ne pastram credinta si induram ceea ce avem de indurat Dumnezeu ne va da ceea ce ne-a luat inzecit.Tine capul sus si nu-ti pierde credinta, nu o lua pe un drum gresi!

adrian010155 23.07.2010 14:26:04

Citat:

În prealabil postat de diador (Post 271145)
.......nu mai vreau,nu mai pot.cred in Dumnezeu,dar atat.ma rog sa nu ma lase sa fac ceva care sa-l supere.dar ca sa putem trai suntem nevoiti sa facem lucruri care ii supara pe semenii nostri.imi pare nespus de rau ca vom ajunge sa provocam suferinta dar nu mai vreau sa suferim noi......daca faci un rau -dar prin acest rau pui ordine in viata ta si a muuuultor oameni,e gresit sa-l faci?......asa ca noi am hotarat:infruntam ce avem de infruntat,calcam ce e de calcat in picioare,da' stiu ca dupa aceea ne putem vedea linistiti de viata.

Diador, daca citesti ce am marcat cu bold, din propria ta postare, vei vedea cat de contradictorie esti in gandire. Ceea ce spui tu ca "ati" decis este profund GRESIT. Esti sub impactul amagirilor diavolesti. Nu te lasa trasa spre moartea sufletului. Ar insemna sa te prapadesti pentru vesnicie, in loc sa suporti toate greutatile acestei vieti care, oricum, nu inseamna nimic, din punct de vedere al duratei, fata de eternitate. Limpezeste-ti mintea, pentru ca sufletul vad ca te indeamna sa nu faci prostiile pe care ti le-ai pus in cap.

Adrinskaia 23.07.2010 14:42:49

Dumnezeu nu se razbuna pe nimeni....dar noi am devenit foarte superficiali cerandu i sa ne rezolve problemele...orice pacat in care noi staruim, si staruim , si staruim si nu facem nimic ca sa ne indreptam, si nu ne pare rau ca nu Il ascultam pe Dumnezeu in poruncile pe care ni le a dat, si care sunt legi ale functionarii universului, si ale cresterii noastre spirituale, atunci primim precum dupa legile fizicii -actiune si reactiune.

Chiar si in momentul in care ne vom indrepta, si ne va parea rau ca nu ascultam de Dumnezeu, tot vom mai avea necazuri, pentru ca cel mai probabil ca nici parintii nostrii multa vreme nu L au ascultat pe Dumnezeu si nu vor sa se indrepte, si nu vor sa mearga la Sfanta Biserica duminicile si in sarbatorile mari, sa tina posturile, sa faca rugaciuni la miezul noptii, cel putin patruzeci de zile cu una sau trei lumanari aprinse, cu candela aprinsa Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului, dar si rugaciunile de seara si de multumire si pentru cei adormiti.

Putem sa preluam si de la altii pacatele lor, daca primim bani sau altele de la ei, desi poate ca nu imediat, iti spun asta, pentru ca un parinte a luat, desi nu vroia, de la un barbat care venise in manastire, cativa galbeni, caci luasera si altii, si a visat noaptea ca era pus sa secere spinii pacatelor aceluia alaturi de ceilalti, iar cand barbatul a revenit in manastire, i a aruncat banii inapoi, spunandu i ca nu i mai trebuie sa curete si pacate straine, ca ii sunt de ajuns propriile pacate pe care trebuie sa le curete...iar omul nostru s a folosit si s a indreptat de atunci...

Important mi se pare sa inveti sa te bucuri de lucrurile simple, caci recunosti frumusetea si perfectiunea Creatorului in ele...

Imi cer iertare ca m am gasit eu sa te sfatuiesc, dar sper sa ajungi la biblioteci cu carte duhovniceasca si sa iei de acolo cartile care sa te ajute sa intelegi mai bine ce inseamna lepadarea de sine, cinstirea parintilor, mandria, smerenia si atatea altele...

Georgi_85 23.07.2010 15:29:57

Diador, imi pare rau ca treci prin astfel de stari. Eu cred ca la tine problema consta intr-o perceptie eronata asupra notiunilor de "Dumnezeu", "libertate", "libera alegere". Spui ce vrei sa iti iei viata in propriile mainii...dar Noi oamenii avem viata in propriile maini, se mai numeste si liber arbitru. Dumnezeu ne-a creeat fiinte libere, responsabile pentru alegerile facute. Vrei sa nu il superi de Dumnezeu si sa nu se razbune pe tine... Crezi oare ca Dumnezeu e un batranel care sta cu ciomagul pregatit, cum ai gresti ceva, cum te altoieste? Nimic mai fals. Din ce inteleg eu din mesajul tau, tu ai senzatia ca nu ai control asupra vietii tale...hmm, asta e o alta poveste care nu poate fi dezbatuta in cateva randuri pe un forum. Ca sa depasesti aceste stari de deznadejede pe care spui ca le ai, eu cred ca aici trebuie lucrat. Schimbarea perceptiei tale asupra notiunilor mai sus amintite. Cred ca o persoana specializata ti-ar putea oferi suportul de care ai nevoie.

Iti doresc numai bine!!! Si mult optimism si incredere!

dorinastoica14 23.07.2010 16:04:59

Citat:

imi cer iertare daca supar pe cineva In primul rand nu vreau sa IL supar pe Dumnezeu.El este mare si puternic si nu vreau sa se razbune pe mine.dar dupa cate mi se intampla si in momentul de fata incep sa trag concluzia ca Dumneeu poate ne vede capabili sa ne luam singuri viata in maini nu sa-i tot cerem lui sa ne rezolve problemele.eu un a m-am saturat de viata asta pe care o duc.de cand ma stiu numai si numai probleme si suferinta si dezamagire.cum vad o zi doua bucurie si liniste cum mai vine o pleasca ce ma arunca in fundul prapasyiei cu tristete si dezamagire.nu mai vreau,nu mai pot.cred in Dumnezeu,dar atat.ma rog sa nu ma lase sa fac ceva care sa-l supere.dar ca sa putem trai suntem nevoiti sa facem lucruri care ii supara pe semenii nostri.imi pare nespus de rau ca vom ajunge sa provocam suferinta dar nu mai vreau sa suferim noi.voi ce parere aveti?daca faci un rau -dar prin acest rau pui ordine in viata ta si a muuuultor oameni,e gresit sa-l faci?poate ca Dumnezeu prin noi vrea sa le dea o lectie celorlalti.probabil ca vom merge in fundul iadului.dar si daca vom continua asa tot in fundul iadului vom merge.si oricat cautam calea spre pace si liniste tot de razboi dam.asa ca noi am hotarat:infruntam ce avem de infruntat,calcam ce e de calcat in picioare,da' stiu ca dupa aceea ne putem vedea linistiti de viata.Va rog sa-mi dati pareri.Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

În rugăciunea împrătească "Tatăl nostru "se spune clar ce avem de făcut! "facă-se voia Ta"
Atunci cum să-ți iei viața în propriile mâini?
Numai mila lui Dumnezeu ne ține cât suntem de păcătoși și de răi!

Totuși subiectul este foarte interesant. și incitant!

De exemplu; pe lângă tine este cineva care datorită comportamentului său(foarte diferit de al celor din anturajul tău) produce meru discuții și conflicte (nu că ar fi rău acela dar nu este ca voi) .Alungându-l pe acesta se instaurează liniștea în comunitatea respectivă care își vede liniștită de ale ei fără a-i păsa de cel pe care l-au înspărtat.
Acesta dacă este tare rezistă iar dacă este labil clachează!

Așadar"dacă prin acest rău pui ordine în viața ta" și a celor împreună cu tine este ok! Ți-ai găsit tu liniștea. Sigur că ai păcătuit mai ales dacă cel îndepărtat suferă sau poate se îmbolnăvește sau cade în deznădejde.
Dar dacă nu-l îndepărtezi și nu este liniște?

Ca să fiu mai concretă cred că este situația unui credincios între necrdincioși,a unui credincios între cei care se folsesc de forțe oculte sau de ce nu al unui ateu convins între credincioși,a unui nefumător între fumători a unui nebârfitor între bârfitori,a unui cinstit între hoți,și câte alte ipostaze nu sunt posibile.
M-am referit doar la cele în care majoritatea este dominată de o anumită trăsătură căci există principiul"minoritatea se supune majorității"sau este îndepărtat!

Cred că și acesta era motivul pentru care plecau prin gropile munților pusnicii!

andreicozia 23.07.2010 17:11:08

Citat:

În prealabil postat de Florin09 (Post 271152)
O profesoara de religie mi-a spus odata ca desi Dumnezeu ne supune unor incercari daca ne pastram credinta si induram ceea ce avem de indurat Dumnezeu ne va da ceea ce ne-a luat inzecit.Tine capul sus si nu-ti pierde credinta, nu o lua pe un drum gresi!

Florin, poate profesoara dumitale ar putea sa ne dea si citeva exemple concrete si DOCUMENTATE in care cel credincios care a suferit din partea inundatiilor si altele, ca nu ducem lipsa... a primit inzecit.
Acum la tv vad ca se imping cu agresivitatea LOR jidaneasca specifica reclamele cu batrini care au pierdut totul si ASIGURARILE i-au despagubit de 20 de ori...minciuni binenteles specifice lor!

La aceste "despagubiri" de referi?

In rest vad ca sute de pagubiti continua sa piarda tot in MOD REPETAT din cauza apelor si a saraciei. Cind oare vor veni acele pierderi inapoi inzecit?...si te rog nu imi da ca exemplu lumea cealalta,... las-o pentru..altii!

Iubirea 23.07.2010 20:19:39

Citat:

Eu cred ca deciziile trebuie sa le iei cand nu esti suparat sau la manie...apoi cand iei o decizie sa fii ferm si indiferent de orice sa fii raspunzator si responsabil. Nu este usor dar trebuie sa intelegi ca nimic nu este fara voia lui Dumnezeu si sa le accepti pe toate ca atare. Din postarea ta reiese clar ca ai multe incercari pentru a fi intarit atat pentru viata cat si in credinta. Incearca sa tii o cale de mijloc cu dreapta socoteala in toate, extremele nu duc la nimic bun, adica habotnicia sau nepasarea.
Si inca ceva...nu uita ca Dumnezeu nu pune in carca omului mai mult decat poate sa duca...deci cunoaste-ti masura si atunci iti va fi mai usor in incercari.

gabriela8 23.07.2010 21:01:19

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 271185)
Florin, poate profesoara dumitale ar putea sa ne dea si citeva exemple concrete si DOCUMENTATE in care cel credincios care a suferit din partea inundatiilor si altele, ca nu ducem lipsa... a primit inzecit.
Acum la tv vad ca se imping cu agresivitatea LOR jidaneasca specifica reclamele cu batrini care au pierdut totul si ASIGURARILE i-au despagubit de 20 de ori...minciuni binenteles specifice lor!

La aceste "despagubiri" de referi?

In rest vad ca sute de pagubiti continua sa piarda tot in MOD REPETAT din cauza apelor si a saraciei. Cind oare vor veni acele pierderi inapoi inzecit?...si te rog nu imi da ca exemplu lumea cealalta,... las-o pentru..altii!

"Domnul a dat Domnul a luat, fie Numele Domnului Binecuvantat!"(Dreptul Iov) Nu cunoastem judecatile lui Dumnezeu, dar eu cred ca orice ni se intampla este in folosul mantuirii; sigur ca pare greu sau chiar foarte greu de acceptat dar ferice de cei care nu cartesc si nu isi pierd nadejdea in aceste situatii! A te lasa in voia Domnului e mare lucru!

gabriela8 23.07.2010 21:03:52

"Viata in propriile maini" o iei tot cu ajutorul lui Dumnezeu! De la El ai puterea si curajul! Ma indoiesc ca poti face ceva singur, iar daca faci, faci dar fara Harul lui Dumnezeu si ai sa fii mai mereu intr-o nebuloasa...

diador 23.07.2010 22:05:14

ma repet:nu vreau sa supar pe nimeni,doar cer sfaturi.mie de cativa ani mi se pare ca Dumnezeu si-a intors fata de la noi.nu spun ca nu suntem foarte pacatosi.dar pb mea este ca tot continuind asa facem pe zi ce trece tot mai multe.pe cand in situatia la care ma gandesc eu ne-ar scuti sa mai pacatuim asa mult.concret:de 10 ani ne zbatem fara folos pt suflet sau material.din contra avem numai pagube.am fost atrasi fara voie in niste conflicte pe care am tot incercat sa le evitam(ma refer aici la conflicte mari in instanta s.a.m.d.)s-a apelat si la vrajitori din partea celorlalti (chiar parinti ai nostri).o vreme ne-au ajutat si doi preoti Dumnezeu sa-i ierte dar au decedat anul trecut amandoi.noi bineinteles ca suntem pacatosi si nu putem lupta cu fosti ingeri ai lui Dumnezeu(diavolii si fortele lor).ni s-au intamplat lucruri incredibil de rele si inexplicabile pt cei din jurul nostru.pb este ca acuma suntem extrem de dezamagiti vlaguiti sufleteste si trupeste si am ajuns la concluzia ca numai intorcand raul(NU cu vrajitori) putem sa-l starpim.de ani de zile am tot cautat pace,am tot cautat rabdare.acum nu mai avem nimic:nici rabdare,nici putere,credinta ne e zdruncinata,sufletul prapastuit.o vreme am avut o scurta pauza in primavara,dar acum atacurile pe toate fronturile sunt mai violente si noi nu mai putem face fata.eu incerc sa tin post,sa ma rog.stiu ca nu ar tb sa astept un raspuns,dar macar putina liniste pt sufletele noastre,putin repaus.viata mi se pare un cosmar nesfarsit.n-are limite in chinurile la care ne supune.nu mai pot!!!!!chiar nu mai pot.Va multumesc.Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat posibilitatea sa Il cunosc si il rog sa aiba mai multa mila de voi!

o copila 23.07.2010 22:14:36

Citat:

În prealabil postat de diador (Post 271253)
ma repet:nu vreau sa supar pe nimeni,doar cer sfaturi.mie de cativa ani mi se pare ca Dumnezeu si-a intors fata de la noi.nu spun ca nu suntem foarte pacatosi.dar pb mea este ca tot continuind asa facem pe zi ce trece tot mai multe.pe cand in situatia la care ma gandesc eu ne-ar scuti sa mai pacatuim asa mult.concret:de 10 ani ne zbatem fara folos pt suflet sau material.din contra avem numai pagube.am fost atrasi fara voie in niste conflicte pe care am tot incercat sa le evitam(ma refer aici la conflicte mari in instanta s.a.m.d.)s-a apelat si la vrajitori din partea celorlalti (chiar parinti ai nostri).o vreme ne-au ajutat si doi preoti Dumnezeu sa-i ierte dar au decedat anul trecut amandoi.noi bineinteles ca suntem pacatosi si nu putem lupta cu fosti ingeri ai lui Dumnezeu(diavolii si fortele lor).ni s-au intamplat lucruri incredibil de rele si inexplicabile pt cei din jurul nostru.pb este ca acuma suntem extrem de dezamagiti vlaguiti sufleteste si trupeste si am ajuns la concluzia ca numai intorcand raul(NU cu vrajitori) putem sa-l starpim.de ani de zile am tot cautat pace,am tot cautat rabdare.acum nu mai avem nimic:nici rabdare,nici putere,credinta ne e zdruncinata,sufletul prapastuit.o vreme am avut o scurta pauza in primavara,dar acum atacurile pe toate fronturile sunt mai violente si noi nu mai putem face fata.eu incerc sa tin post,sa ma rog.stiu ca nu ar tb sa astept un raspuns,dar macar putina liniste pt sufletele noastre,putin repaus.viata mi se pare un cosmar nesfarsit.n-are limite in chinurile la care ne supune.nu mai pot!!!!!chiar nu mai pot.Va multumesc.Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat posibilitatea sa Il cunosc si il rog sa aiba mai multa mila de voi!

Credinta este ca o temelie, daca apar fisuri, se naruie totul. Citind cele ce ai scris mi-a venit in minte un verset din biblie, nu mai stiu exact de unde, cred ca Efeseni: "Pot totul intru Hristos care ma intareste"
Adu-ti aminte de bietul Iov, care a pierdut tot ce a avut, a fost ispitit de diavol, dar nu si-a lepadat credinta. Si Dumnezeu l-a rasplatit.
Mergeti la duhovnic, spovediti-va, daca puteti mergeti la manastire, cereti sa se roage pentru voi, cautati alt preot.

Si nu mai spune "nu mai pot",poti totul cu Hristos, caci El te intareste.

Doamne-ajuta!

Samy02 23.07.2010 22:40:31

Ti-am citit postarile si nu stiu ce sfat sa-ti dau , dar te rog mult sa rezisti , cand vezi ca nu mai poti ,spune in gandul tau o rugaciune simpla , iti spun sigur ca-ti v-a da putere , macar puterea sa mergi mai departe. Stiu ce inseamna sa fi la marginea prapastiei si sa nu vezi nici un ajutor , sa simti ca iti fuge pamantul de sub picioare , dar trebuie sa rezisti si cu nici un chip sa nu faci nici un rau nimanui , chiar daca asta crezi tu acum ca este solutia salvatoare , mai tarziu vei regreta….Eu nu pot decat sa te incurajez, chiar daca nu te cunosc, daca as putea sa-ti dau din putina mea putere , as face-o, numai sa nu vad oameni tristi ….Roaga-te la Maicuta Domnului ,sigur te va ajuta….
Am citit in “Ne vorbeste parintele Cleopa…” o povestioara despre o fata de preot care gresise si una din rugaciunile pe care le rostea era simpla “ Maicuta , nu ma lasa….”(daca imi amintesc eu bine)…..spusa din inima sigur te v-a linisti si te v-a ajuta sa gandesti la ce ai tu de facut…..
Doamne ajuta!

ViermeSiNuOm 23.07.2010 22:41:19

Citat:

Sunt multe cauze pentru care Dumnezeu pare că nu ne aude... am subliniat pare pentru că Dumnezeu aude mereu rugile noastre, dar din diferite cauze nu ni le îndeplinește: trei dintre aceste cauze sunt: Dumnezeu consideră că ceea ce cerem nu ne este de folos și mai rău ne-am păgubi dacă ne-ar da, Nu avem credința puternică că Dumnezeu ar putea face ceea ce am cerut și Vrea să ne vadă stăruința.

Faptul că ai început lupta cea dreaptă contra răului este drumul cel bun ! Nu poți scoate rău cu rău ! O știu pe pielea mea ! Răul se scoate numai cu binele, cu ajutorul lui Dumnezeu !

A fost greu până acum dar o să fie greu și de acum căci odată începută lupta diavolul va ataca și mai tare darnu te teme, Domnul este cu tine și are grija ca nici un fir de păr să nu se miște înspre cel rău numai să lupți

În luptă se poate întâmpla să cazi, nu te descuraja nu este pierdută lupta, ridică-te înarmează-te și mai bine cu post , multă rugăciune și multă nădejde în Dumnezeu, cheamă în ajutor pe Prietenii lui Dumnezeu, Sfinții, Pe Maica Domnului și nu se poate să nu reușești ! Nu se poate !

Este diferență să mori în lupta pentru mântuirea sufletului și să mori în păcate, în brațele diavolului ! Oricât de păcătoși am fi dacă luptăm cu toate puterile să ne îndreptăm chiar de nu vom ajunge drepți dar suntem încă în luptă, diavolul pierde !

Să te spovedești și dacă primești dezlegare să te împărtășești ! Și să refuzi orice gând de deznădejde de la diavol ! El nu vrea decât să te piardă ! Să strigi cu tot sufletul tău la Dumnezeu când ai astfel de gânduri !

Să știi că Dumnezeu te aude și este chiar lângă tine, altfel nu ai fi căutat ajutor și știi ce face Domnul ?? Îți împletește cununa ! Greu va fi dar de vei rezista bine îți va fi ! De nu vei lupta sau vei abandona lupta te vei chinui și aici și pe lumea cealaltă !

Cu Dumnezeu înainte ! Doamne ajută ! :6:

MariS_ 24.07.2010 12:56:47

Citat:

Dupa umila mea parere, ca nu pot sa-l numesc sfat, tu trebuie
sa lupti intai cu raul din interior si abia dupa ce-l invingi pe
acela, abia atunci poti avea sanse sa invingi si raul din exterior.
Si nu uita de rugaciune, smerenie si jertfa de sine.

diador 27.07.2010 11:20:39

ce inseamna raul din interior?.poate ma luminezi putin si atunci voi putea sa gandesc la ceea ce spui.daca stiu ce si daca asta e cauza necazurilor mele atunci stiu cu ce ma lupt.dar din pacate necazurile noastre vin din afara.caci nu sunt starnite de noi,de mine.dar oricum astept putina luminare in ceea ce priveste raul interior .rau care sunt constienta ca fiecare din noi il avem dar sub forme diferite.Dumnezeu sa aiba grija de noi toti.

Rodica50 27.07.2010 11:41:41

Sfat

C a sa poti sa invingi, trebuie sa ai credinta fara margini , rabdare si liniste interioara. Cine te opreste in casa ta sa nu gasesti linistea de care ai nevoie , bucurandu-te chiar de putinul pe care ti-l da Dumnezeu... Incearca sa te echilibrezi din punct de vedere emotional pentru a putea tine departe raul. Nimeni nu te obliga sa stai in preajma persoanelor care iti fac rau sau iti transmit raul. Frecventeaza Biserica cu toti ai tai, fa sfestanie, spovediti-va, spune preotului si el va sti cum sa se roage si sa-ti recomande cum sa te rogi. Dar iti spun, rabdarea si nebagarea in seama a raului e de mare folos.Si fii buna, iertatoare, iertarea sa porneasca de la tine, fa pace cu dusmanii si nu tine minte raul pe care ti l-au facut.

Rodica50 27.07.2010 12:12:49

De suflet

Maiastra suferinta

O Tu, Maiastra suferinta,
Cu dor cuprinzi
Intreaga mea fiinta.
In ea aprinzi
Lumini de cunostinta,
Ma-nveti intreg
Adancul omenesc,
Mi-arati sublimul
Cel Dumnezeiesc,
Ma-nveti sa trag hotare firii
Si sa-nteleg intinderea iubirii.

Imi luminezi cu flacarile Tale
Nemarginirea Lumii siderale.
Ma duci adanc, tot mai adanc,
In jos,
Ma urci pe culmi de bine
Si frumos.

Ma duci in voia Ta sa ma strunesti
Sa ma inalti mereu si sa ma cresti
S-ajung pan’ la masuri Dumnezeiesti,
Sa-mi speli cu lacrimi ochii ne-ncetat
Ca vasul meu sa fie-n veci curat.

In talpi si-n maini sa-mi bati mereu piroane
Sa-mi rastignesti pornirile avane,
Cu biciul tau de joc sa ma lovesti
De tot ce-i lume sa ma curatesti.

Din harul Tau sa-mi dai, mereu
Sa-mi dai
Blandetea, mila, dragostea din rai,
Pe Crucea ta maiastra suferinta,
Sa-nalti la Cer saraca mea fiinta.

Zorica Latcu - Maica Teodosia Latcu

diador 14.03.2011 18:19:48

Doamne ajuta.va multumesc tuturor pt gandurile catre noi si pt cuvintele frumoase de incurajare.pt mine au insemnat foarte mult.acum ne este putin mai bine.cel putin in ceea ce priveste sufletul,linistea.sper ca Dumnezeu sa-si faca mila de noi in continuare si sa nu-si intoarca fata de la noi.Ii multumesc pt nadejdea ce mi-a sadit-o in suflet si da,aveti dreptate in Hristos totul se poate.acum am si eu convingerea asta,sper sa am si vointa necesara in a starui.aveti dreptate cu post si rugaciune totul se poate.Dumnezeu sa aiba grija de toti si sa ne pedepseasca dupa mare Lui mila si nu dupa pacatele savarsite.

diador 21.06.2011 10:47:35

din pacate oricata rabdare adun cu atat mai mult s-au intetit atacurile la adresa noastra.necazurile vechi au revenit.au aparut altele noi.nimic nu mai tine de vointa noastra.totul este ... o suferinta imensa.am lasat totul la voia Lui Dumnezeu.toate merg cu susul in jos.tot ce-mi pot dori este sa plecam de aici ,dar nici asta Dumnezeu nu vrea sa ne ajute sa o facem.nimic nu se rezolva,ba chiar se agraveaza.nu mai am putere nici sa sper.nu cred ca este vreo cale pe care am intrezarit-o si sa nu o incercam.acum toate sunt blocate si nici o iesire.ce sa facem/..nu stim.Il intreb pe Domnul ,nu sunt vrednica sa-mi raspunda.dupa cum vedeti n-am ce sa sper,nu astept nimic bun.stau cuminte si astept raul ce va veni.Domnul sa va fereasca,sa nu mai ajunga nimeni in situatii din astea.

georgeval 21.06.2011 10:52:01

Citat:

În prealabil postat de diador (Post 370728)
din pacate oricata rabdare adun cu atat mai mult s-au intetit atacurile la adresa noastra.necazurile vechi au revenit.au aparut altele noi.nimic nu mai tine de vointa noastra.totul este ... o suferinta imensa.am lasat totul la voia Lui Dumnezeu.toate merg cu susul in jos.tot ce-mi pot dori este sa plecam de aici ,dar nici asta Dumnezeu nu vrea sa ne ajute sa o facem.nimic nu se rezolva,ba chiar se agraveaza.nu mai am putere nici sa sper.nu cred ca este vreo cale pe care am intrezarit-o si sa nu o incercam.acum toate sunt blocate si nici o iesire.ce sa facem/..nu stim.Il intreb pe Domnul ,nu sunt vrednica sa-mi raspunda.dupa cum vedeti n-am ce sa sper,nu astept nimic bun.stau cuminte si astept raul ce va veni.Domnul sa va fereasca,sa nu mai ajunga nimeni in situatii din astea.

Cu rabdare sa incercam sa convertim voia noastra in voia lui Dumnezeu. Cu siguranta ca El ne raspunde, dar de foarte multe ori raspunsul Lui nu este potrivit cu dorinta noastra, pentru ca in continuare suntem egoisti sau coplesiti de mandrie.

diador 21.06.2011 12:38:41

asteptarea noastra este de aprox 11 ani.11ani plini de suferinte si umilinte,iar acum 1,5 ani de iad pamantesc.oare cat mai tb sa rabdam.

dobrin7m 21.06.2011 12:41:53

Citat:

În prealabil postat de diador (Post 370728)

Despre ce atacuri vorbesti concret? si necazuri? Pentru ca altfel sfaturile vor fi doar de ordin general: rugaciune , post si spovedanie. Nimeni nu va putea sa va sfatuiasca concret fara informatii concrete.
Asa din afara, pot sa iti spun ca primul pas ce trebuie facut este sa va desprindeti mintea de cele rele. gandind tot acolo, cum sa fac, ce sa fac, si te plangi, si te miluiesti singura nu se intampla decat ca, vrasmasul va tine legati de rau. Trebuie sa te desprinzi, sa lasi in urma raul, sa ridici ochii spre Dumnul, curat si sa privesti spre viitor. Sa pasesti pe aceasta noua cale intru Domnul spre mantuire.

dobrin7m 21.06.2011 12:44:44

Citat:

În prealabil postat de diador (Post 370761)
asteptarea noastra este de aprox 11 ani.11ani plini de suferinte si umilinte,iar acum 1,5 ani de iad pamantesc.oare cat mai tb sa rabdam.

Conteaza mult ce astepti. daca astepti gresit ceea ce astepti? Daca ai primit iad pamantesc cum spui , asta nu inseamna ca ai asteptat gresit?
Adica ma refer ca tu astepti binele, ok. Dar daca astepti la alta raspantie?

maria40 21.06.2011 12:57:38

Citat:

Dumnezeu sa ne ajute sa trecem peste toate!
Si eu sunt in corabia ta....la mine e de 2 ani suferinta asta cumplita

LapetiteMoc 21.06.2011 13:18:31

Citat:

Concret, ce vi se intampla? Nu poti primi sfaturi in care sa gasesti eventuale solutii prezentand totul in general.

Pe de alta parte, orice ar fi, simt ca Dumnezeu ne asculta imediat cand in sufletul nostru nu a ramas urma de gand de razbunare, de mandrie, invidie etc... din toate acestea care macina sufletul fara macar sa constientizam.

Daca nu vrei sa faci publica situatia, alege cativa crestini de-aici pe care-i simti mai aproape de sufletul tau si scrie-le pe privat.

Domnul sa va ocroteasca cu mare Dragostea LUI !

diador 21.06.2011 14:18:42

concret acum 11 ani a murit tatal sotului meu dupa un an de tratament cu citostatice pt cancer de plamani.pe atunci nu eram casatoriti,doar in primul an de facultate.ne-am chinuit urmatorii 5 ani pt mama-soacra nu avea decat o pensie de boala ,bunica nu avea pensie deloc ,doar bunicul.dar lucrurile n-au mers prea bine in fam.,banii au venit dar i-am lasat pe toti pe mana soacrei ca doar era mama.la 1 an dupa ce am terminat facultatea ,licenta n-am mai dat-o ca nu mai aveam bani,ne-am casatorit (nunta am facut-o pe datorie)si nasa sotului meu ne-a permis sa stam la ea si cu banii ramasi de la nunta ne-am facut un mic mag de piese auto pe un srl vechi pe numele sotului infiintat pe timpul cat traia tatal lui,sperand ca vom merge si la licenta.nu va spun ca era mai mult gol ca n-am prea avut bani.dupa nunta la 3 luni nasa a paralizat si a stat pe pat aproape 5ani.s-a dus licenta,serviciu nu puteam sa merg ca tb ingrijita permanent,am ramas la magazin.sotul a inceput sa dezmembreze dacii vechi sa avem cu ce trai.in timpul asta,soacra mea care era nepoata de sora a nasei avea un contract de intretinere incheiat cu nasa,cum a paralizat batrana s-a gandit ca daca tot nu i-am dat ei banii de la nunta si am luat piese si masini sa dezmembram,desi in casa ea avea cateva sute de milioane pt care munciseram din greu in timpul facultatii,sa vanda casa batranei si sa o duca la azil,iar noi.. pb noastra.am mers in instanta pt anularea contractului de intretinere ca zapacita deja dadea anunt de vanzare pe postul local de radio.a revenit casa pe numele batranei care ne-a facut un testament.soacra mea n-a mai venit pe la noi si a inceput sa vanda ce a ramas de pe urma lui socru-meu si ce munciseram noi.sotul meu s-a dus la ea si i-a spus:fa ce vrei dar da-mi macar bunurile ce am cumparat cat am muncit pe timpul facultatii,ca ne-a spus ca restul le-a muncit ea cu socru-meu si ca n-are de ce sa le dea sotului meu.a incercat printr-un proces sotul meu sa blocheze vanzarile,dar n-am mai avut bani asa ca si-a vazut mai departe de treaba.batranica unde ne mutaseram avea o parte din gradina cumparate doar cu acte de mana,in urma cu 50 de ani si ne-am gandit sa ne punem la punct actele.dar,surpriza;soacra mea i-a cautat pe mostenitorii celor care apareau in acte*(adica a2-a generatie) si le-a platit ea 2 succesiuni pana in prezent pt ca vrea sa-i arate sotului meu ca daca n-a vrut sa-i lase casa s-o vanda vrea sa-l lase pe drumuri.bani de mers in instanta nu avem asa ca am ramas si fara 3/4 din gradina.nu va spun ca de-a lungul celor 7 ani de cand suntem aici au inceput tot felul de chestii:zboara lucrurile prin casa,se aprinde tigaia cu flacara pana in tavan,dispar si apar lucruri,incepe sa tremure cate o usa la casa de parca sta sa se smulga,fel si fel de aratari pe care le impunge sotul cu furcoiul,iar a doua zi nici urma de ele sau de sange,etc.am fost la 2 preoti care ne-au inteles si veneau sa ne faca slujbe,se rugau pt noi,ne spuneau cum sa ne rugam,oameni foarte cumsecade.nu va spun ca tot timpul asta ne suna la ore tarzii in noapte,s-a certat cu toate rudele care vin sa ne viziteze,in fine,am ajuns acum 1,5 ani la concluzia ca cineva tb sa cedeze,adica noi,sa vindem casa si sa ne mutam din localitate.acum incercam sa radiem srl-ul asta ca ea mai are o stampila despre care nu recunoaste cu care depune tot felul de declaratii pe la finante cu care ne face pb,iar avocatul cu care am discutat ne-a sfatuit sa radiem firma si sa declaram toate cele 3 stampile nule si sa anuntam la circa financiara.la casa nu vin cumparatori desi pretul e mult sub piata,srl-ul asta pe cand sa-l radiem apar tot felul de prostii pe la finante exact cum am spus.nu stiu ce sa ma fac.

N.Priceputu 21.06.2011 15:10:28

Povestea voastră e tulburătoare. Sunteți teribil de încercați. Sunteți atacați cu putere de cel rău; prin intermediul unui om îndeosebi.

Nu deznădăjduiți; lupta va dura atât cât va îngădui Dumnezeu, iar biruința nu poate fi decât a voastră, dacă veți avea credință. Și Dumnezeu nu dă nimănui mai mult decât poate duce.

Duhovnicul meu spunea că răspunsul pentru fiecare împrejurare a vieții noastre, pentru fiecare necaz, îl găsim în Evanghelie; într-o pildă care ni se potrivește, într-o vorbă a Mântuitorului. În cazul vostru, mi se pare că sunteți încercați în lucrarea celei mai mari (și mai grele) porunci: iubirea vrăjmașilor.

Trebuie să vă rugați pentru soacra ta. Este, evident, stăpânită de cel rău. Răul pe care vi-l face nu vine din inima ei. Mai rău decât vouă îi este ei; pentru că voi, dacă veți îndura necazurile, vă veți mântui, pe când ea, dacă nu va ieși de sub puterea diavolului, se va pierde.

Iertați-o, deci, de fiecare dată, și de fiecare dată când vă blestemă sau vă face vreun rău, spuneți o rugăciune pentru ea: Doamne iart-o și o mântuiește de cel rău! Tot așa, la rugăcinea de seară, citiți și rugăciunea pentru izbăvirea de vrăjmași (este în cartea de rugăciuni).

De mare ajutor pentru tulburările ce vin de la diavol este psaltirea. Bine ar fi să citiți câțiva psalmi în fiecare seară. Postiți și nu lăsați loc păcatului în inimile voastre; mergeți la biserică în fiecare duminică, spovediți-vă și puneți-vă nădejdea în Dumnezeu în fiecare clipă.

Faceți-vă un program duhovnicesc: citiți în fiecare zi din Biblie (Noul Testament) și din alte cărți sfinte, rugați-vă dimineața, seara și înainte de a vă așeza la masă; peste zi, indiferent de activitățile pe care le aveți, amintiți-vă mereu de Dumnezeu și pomeniți-l cu mulțumire.

Dacă Îl veți căuta din toată inima, sunt încredințat că vrăjmașul nu va mai avea nicio putere asupra voastră și, nevrând ca voi să căpătați cununi de la Dumnezeu pentru străduințele și răbdarea voastră, va pleca de la voi. Poate și de la mama-soacră.

maria40 21.06.2011 15:13:40

Nu inteleg de ce nu poti radia firma daca este pe numele vostru?
Soacra ta poate avea stampila dar declaratiile ma indoiesc ca le poate face ea! Astea se fac de un contabil! Ce stie soacra ta ce trebuie declarat la Finante!
Nu v-o puteti radia pentru ca probabil aveti datorii la Finante ca altfel nu vad unde ar putea fi probabil. Stampila nu are nici o valoare fara semnatura administratorului firmei.
Casa nu poti sa o vinzi daca v-a lasat-o pe testament decat cu acordul batranei. Casa este a batranei voi doar dupa moartea ei o puteti mosteni. Era mai bine sa va fi facut contract de intretinere pentru ca testamentul poate fi atacat daca batrana are mostenitori.

dobrin7m 21.06.2011 15:36:01

V-ati incalcit in rau si de aceea sunteti acum atat de debusolati.
Daca ati facut testament pe casa batranei atunci ce succesiuni a mai platit soacra la mostenitorii batranei? Nu cumva ati primit testament doar pe partea batranei fara sa se faca succesiunile? aici nu ai explicat tu prea bine.
ca nu vad cum putea sa plateasca soacra succesiunile daca voi erati mostenitorii conform testamentului.
Apoi, eu ti-am zis, eliberati mintea de rau. Nu trebuia sa o dati in judecata pe soacra, sa blocati vanzarile bunurilor ei si ale socrului decedat. Ca ce rost sa va luptati cu parintii pentru averi pamantesti? Ca daca ea nu vrea sa dea dreptul sotului tau, nu da. Fiecare raspunde in fata Domnului pentru faptele sale. de ce sa va faceti voi pacate in plus? ca aveti si voi bani acolo bagati? Mila lui Dumnezeu. Nimic nu ramane neplatit nici bune nici rele. Facand ce ati facut, nu numai ca ati cheltuit bani degeaba (cu siguranta la indemnul avocatilor) dar ati si intaratat-o si mai tare.
Acum citind din nou inteleg ca ziceti ca succesiuni s-a facut dar pe gradina pierzand 3/4 din ea. De ce nu invatati sa primiti si greutatile si bucuriile slavind pe Domnul? Iaca ati pierdut o parte dn gradina. Normal,daca aveau drept mostenitorii si ei acolo de ce sunteti atat de necajiti pentru pierderea partii din gradina? Sa dam Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu.
V-a dat casa, mai aveati o mica particica de gradina, Slava Domnului. Trebuia sa lasati balta si judecati si tot si fiecare in plata lui Dumnezeu.
Nu vad de ce ati vandut casa, ca sa ii dati soacrei bani? Daca i-ati dat sa fie sanatoasa. Dar daca voi erati proprietari prin testament atunci despre ce cedare era vorba? Eu zic sa incercati sa stergeti relele din minte si sa porniti pe un alt drum curat .
ca nu va viziteaza neamurile? Doamne miluieste pe toata lumea. ce trebuinta ai? Lasa sa va viziteze Domnul.
Cu firma.
Daca ea nu este actionar sau administrator la aceast firma atunci nu poate face modificari la fisc prin depuneri de declaratii decat daca este imputernicita.
Daca sotul este singurul administrator si asociat, atunci sa declare pierdute stampilele, si sa faca altele. Apoi cu acest act merge la fisc , anuntand acest fapt. Atunci soacra nu va putea folosi stampile fara drept de folosinta, ca este penal.
Daca si ea este pe firma asociata sau administratora, atunci sa iasa sotul din ea. Sa mearga sa faca act aditional sa se retraga. Si sa isi faca firma lui curata si sa va vedeti curat de treaba pe viitor.
Lucrurile nu sunt ele atat de incalcite pe cat le vedeti voi.
Eu zic sa puneti capat certurilor, in primul rand prin retragerea voastra din ele.
Ati vandut, ati plecat, Domnul cu voi. Nu are rost judecati cu parintii mai bine va retrageti voi in liniste sa va vedeti de viata voastra.
Cu intamplarile din casa.
Trebuie sfestanie mereu, de 4 ori pe an in posturi, si voi spovedanie si traire curata fara ganduri de judecata si fara a incerca sa va faceti dreptate cu judecatile oamenilor. Lasati-l pe Dumnezeu sa judece El si sa faca El dreptate.

diador 22.06.2011 13:02:05

partea aceea de gradina a fost cumparata doar cu acte de mana acum 50 de ani.cand a aflat ca vrem sa facem uzucapiune s-a dus la mostenitorii celui care aparea in CF (el vanduse unui consatean care apoi a vandut batranilor ce au locuit aici) si le-a platit 2 succesiuni numai sa-si treaca terenul pe numele lor si sa nu putem noi sa facem actele.stiu de la notarul unde s-a facut tranzactia cine a platit.ca orasul e mic si notarul mai are si angajati,si oamenii se cunosc in oras mic.

diador 22.06.2011 13:09:07

la finante s-au depus declaratii false.nici avocatii la care ne-am dus nu ne-au crezut pana ce n-au vazut cu ochii lor dovada ca erau false.pe de o parte apar declaratiile,pe de alta apar ordinele de plata.firma nu are nici un fel de datorie.dar apar tot felul de acte contradictorii si bineinteles ca suntem tinuti pe loc.pana la urma se va rezolva.dar cand luni de zile tot umbli sa descurci situatii pe care nu le-ai creat si cand oamenii te privesc asa ca si cum ai fi paranoic,credeti-ma ca nu te mai tin puterile.ca nu-i de 1-2 zile.de ani de zile ne lovim de pb din astea.ajungi de nici nu mai schitezi nimic ,creada fiecare ce vrea.dar vezi ca in pb legate de firme nu poti lasa lucrurile la voia intamplarii.de aia vrem sa le rezolvam si sa o radiem odata ca atunci terminam macar aceasta poveste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.