Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   prostie omeneasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10189)

padrevicentiu 24.07.2010 20:38:11

prostie omeneasca

asemenea caz nu am auzit niciodata http://www.realitatea.net/un-bebelus...eo_724978.html

heorhe 24.07.2010 20:49:08

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 271422)

Se poate intampla, la urma urmei a murit botezat.

Laur28 24.07.2010 20:49:44

Inainte sa sara cineva cu gura pe ortodocsi sa se tina cont de faptul ca Practica folosită de părintele Valentin Țarălungă în cazul copilului care a murit la botez este diferită de cea tradițională a declarat secretarul Mitropoliei Basarabiei, Ioan Cosoi

stereox 24.07.2010 20:51:54

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 271424)

Da? Ia du-te si spune-le parintilor chestia asta.

Iubirea 24.07.2010 20:52:23

si sa dea Dumnezeu sa nu mai auzim vreodata...dar, totusi in reportaj se spune ca dupa botez copilului i s-a facut rau si a murit in drum spre spital. In urma expertizei medicale s-a constatat ca s-a innecat...dar nu specifica cum, putea sa se innece ca i-a venit mancarea inapoi si nimeni n-a sesizat fiind in respectivul moment...
zic si eu...ca pare stupid rau cazul

Laur28 24.07.2010 20:54:57

Nu i-a acoperit gura cu mana asa cum se obisnuieste, de aceea s-a inecat.

heorhe 24.07.2010 21:01:25

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 271426)
Da? Ia du-te si spune-le parintilor chestia asta.

Cel putin o sa aiba liniste sufleteasca ca si-au facut datoria sa-l boteze. In rest, parca un pumn in gura ar merita preotul ala.

stereox 24.07.2010 21:04:55

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 271432)
Cel putin o sa aiba liniste sufleteasca ca si-au facut datoria sa-l boteze. In rest, parca un pumn in gura ar merita preotul ala.

Atunci cand ai de-a face cu copiii mici, nu poti sa fii suficient de atent! Cum sa scufunzi un sugar in apa si sa nu-i acoperi nasul si gura??? Cum poate un om sa fie atat de inconstient???
Si sper sa nu indrazneasca cineva sa-i gaseasca scuze acelui om. Daca se va dovedi ca a murit datorita neglijentei lui, atunci sa faca puscarie!

Pandion 24.07.2010 21:05:23

Cum adica preotul nu raspunde la telefon? Politia ce asteapta? Sa mearga sa-l ridice de la domiciliu. E omor din culpa, fapta pedepsita cu ani buni de inchisoare. N-as vrea sa fiu in pielea lui. Tare dificil moment, nu mai vorbesc de ce trebuie sa fie pe bietii parinti.

heorhe 24.07.2010 21:10:41

Da, proeotul ar putea face puscarie. Daca insa e bun credincios atunci va stii ca ce a facut de la Dumnezeu i-a fost dat, ca nimeni nu cunoaste caile Domnului, si ce i se va intampla preotului tot spre binele lui va fi, si ce i s-a intamplat copilului, numai Dumnezeu stie ce vina au sau nu parintii, sau daca a fost drept sau nu.

Cam asa se interpreteaza ortodox intamplarea cu pricina.

Laur28 24.07.2010 21:15:14

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 271440)
Da, proeotul ar putea face puscarie. Daca insa e bun credincios atunci va stii ca ce a facut de la Dumnezeu i-a fost dat, ca nimeni nu cunoaste caile Domnului, si ce i se va intampla preotului tot spre binele lui va fi, si ce i s-a intamplat copilului, numai Dumnezeu stie ce vina au sau nu parintii, sau daca a fost drept sau nu.

Sa nu punem in carca lui Dumnezeu tot ce ni se intampla si mai ales intr-o aura muceniceasca. Practica obisnuita este ca atunci cand scufunzi pruncul cu totul in apa, ii acoperi nasul si gura. Daca el n-a facut asta, nu a fost pentru ca "i-a luat Dumnezeu mintile". Imi pare, insa, foarte rau pentru ce poate pati parintele din cauza aceasta. Un gest atat de mic cu niste consecinte dezastruoase (hula ce probabil va izvori din sufletul parintilor, anii pierduti prin inchisoare, familia preotului, hula fata de Biserica din randul mai putin credinciosilor dupa mediatizarea cazului).

Pandion 24.07.2010 21:18:08

Citat:

Caile Domnului in niciun caz nu au fost ca acest copil sa moara. Singura "vina" a parintilor este ca l-au adus la botez. Neglijenta preotului a dus la aceasta tragedie sau poate au mai fost si alte cauze, copilul poate a fost mai sensibil. Insa cu niciun chip nu trebuie trecuta cu vederea aceasta nenorocire, vinovatul sa dea socoteala. Macar vreo 5 ani de puscarie si interzicerea de a mai practica preotia.

heorhe 24.07.2010 21:19:49

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 271442)
Sa nu punem in carca lui Dumnezeu tot ce ni se intampla si mai ales intr-o aura muceniceasca. Practica obisnuita este ca atunci cand scufunzi pruncul cu totul in apa, ii acoperi nasul si gura. Daca el n-a facut asta, nu a fost pentru ca "i-a luat Dumnezeu mintile". Imi pare, insa, foarte rau pentru ce poate pati parintele din cauza aceasta. Un gest atat de mic cu niste consecinte dezastruoase (hula ce probabil va izvori din sufletul parintilor, anii pierduti prin inchisoare, familia preotului, hula fata de Biserica din randul mai putin credinciosilor dupa mediatizarea cazului).

De ce nu ?

Au mai fost niste pilde despre care nu-mi aduc aminte cu exactitate, dar niste copii erau omorati din frageda pruncie, ca sa se dovedeasca ca de fapt ei urmau sa devina niste criminali notorii, si ca de fapt s-a facut o dreptate, pentru ca ucigasul fusese la randul lui nedreptatit, etc, etc.

Pilde de genul acesta gasim prin cartile sfintilor, iar sintagma "necunoscute sunt caile Domnului" chiar are o anumita valoare.

Laur28 24.07.2010 21:32:47

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 271444)

[...] iar sintagma "necunoscute sunt caile Domnului" chiar are o anumita valoare.

Cu care sunt intru totul de-acord. Pe una o tin minte de ani de zile pentru ca m-a impresionat foarte mult: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou26.htm , dar presupun ca la facultate orice preot este invatat cum sa savarseasca corect Taina Botezului si orice preot stie ca trebuie sa faca ascultare. Daca acest parinte a trecut in mod voit cu vederea, atunci nu mai e de la Dumnezeu. Si chiar ma indoiesc ca ar lua viata pruncului in timpul acestei mari Taine. Daca urma sa devina criminal, ii dadea Dumnezeu o boala de care nu mai scapa si-l aducea in Rai. Nu stiu daca iti dai seama ce implicatii are acest eveniment nefericit: cati dintre cei care vor privi la stiri si inca se mai intreaba daca exista Dumnezeu sau nu, nu vor cadea in ispita de-a spune ca nu? Sa fie si asta de la Domnul?

elena20 24.07.2010 22:21:45

Eu zic sa lasati bietul preot in pace.Credeti ca nu-i pare rau pentru ce s-a intamplat?Poate chiar plange, nu mi s-ar parea imposibil.Mie, sincer, mi-e cam mila de el.In plus,zicea in articol ca acel copil a fost botezat intr-o vineri.Se fac Botezuri in aceasta zi(adica in post)?
Oricum, e practic imposibil sa fie indiferent fata de aceasta tragedie.Prin urmare, nu credeti ca ar trebui sa nu-l mai judecam?

stereox 24.07.2010 23:03:08

Citat:

În prealabil postat de elena20 (Post 271457)
Eu zic sa lasati bietul preot in pace.Credeti ca nu-i pare rau pentru ce s-a intamplat?Poate chiar plange, nu mi s-ar parea imposibil.Mie, sincer, mi-e cam mila de el.In plus,zicea in articol ca acel copil a fost botezat intr-o vineri.Se fac Botezuri in aceasta zi(adica in post)?
Oricum, e practic imposibil sa fie indiferent fata de aceasta tragedie.Prin urmare, nu credeti ca ar trebui sa nu-l mai judecam?

Te rog, omorul din culpa e tot omor. Si cel care calca un copil pe trecerea de pietoni regreta si plange dupa aceea, dar asta nu schimba faptul ca se uita dupa cai verzi in loc sa fie atent la semafor.
Si nu, nu trebuie sa-l judecam noi, ci instanta de judecata competenta. Dar trebuie judecat!

Adrinskaia 24.07.2010 23:11:25

,,Nu te ruga de Mine sa fie Pace in lume, ci roaga te de oameni sa si schimbe purtarile''

....Chiar ne ajuta pe careva sa fie cat mai plina puscaria...sa fie mai responsabil asa...sau mai ortodox pentru careva....poate ca nu sunt destui care cand ies din puscarie, foarte greu se reintegreaza, si sunt tinuti acolo si pe banii de care ne plangem ca nu avem destul de pensii si salarii....si de justitie...desi, mai stii, poate ca unii se pot mantui mai bine acolo...

andreicozia 24.07.2010 23:47:40

Dupa autopsie se va arata ce anume a blocat caile respiratorii ale copilului. Daca este apa din cristelnita atunci este de vina preotul, daca insa gasesc resturi de mincare, s-ar putea sa nu fie vina lui si copilul sa se fi inecat cu propria lui voma... insa si aici drept cauza poate fi faptul ca s-a inecat cu apa si a vomat..samd...este complicat si ramine la la titudinea judecatorului cum va percepe el lucrurile...

andreicozia 24.07.2010 23:51:53

..si inca ceva. In acest caz autoritatea preotului cu frazele lor " In biserica numai eu vorbesc"..., si faptul ca este in control si responsabil asupra bunastarii copilului in acele momente de botez, va atirna greu impotriva lui, atitudine care-l va trimite probabil in puscarie.

iustin10 24.07.2010 23:52:10

Domnul a dat ,Domnul a luat,fie numele Domnului binecuvantat

Dpdv omenesc preotul a gresit ,caci ,bazandu-se si pe atatea botezuri fara evenimente,nu a mai astupat copilului gura.Macar o sa tina minte toti ceilalti preoti de acum,timp de 100 de ani
Dpdv dumnezeiesc insa,totul e de fapt foarte inaltator.Copilul acela practic e un mucenic,care si-a dat viata pentru Domnul.Caci Botezul aceasta si este:moartea omului vechi,si nasterea in Hristos.Sunt convins ca acel copil va merge direct in Rai,caci a murit de-a dreptul, in Hristos
Parintii ar trebui sa isi aminteasca ca Cel ce da viata,o poate lua oricand,si,chiar daca aceasta s-a intamplat printr-un accident sau o neglijenta,se putea intampla oriunde altundeva,si la spital si in lift.Deci ale Domnului sunt toate caile noastre,asa ca macar bine ca accidentul a avut loc in casa si in slujba Domnului
Iar preotul ar trebui sa nu cada in deznadejde.Chiar daca a gresit in practicarea slujbei sale,totusi ,nu a fost o simpla intamplare,ci un fapt cu profunde semnificatii. Preotul a facutr ceea ce l-a invatat Biserica,a scufundat copilul,l-a scapat de satana,a urmat Traditia,a increstinat un om.Doar obisnuinta l-a facut sa nu fie atent,se putea intampla oricui.

andreicozia 24.07.2010 23:55:51

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 271495)

Iustin draga, vorba unui user de mai sus
Cind afirmi ceva asa de "solemn" te rugam sa te gindesti nu la maretia cuvintelor spuse ci la parinti si ce ar crede ei despre tine daca te-ar auzi spunindu-le IN CAZUL ASTA asemenea gogomani!
Sa avem empatie parere de rau si smerenie, si sa lasam figurile de scena!

iustin10 25.07.2010 00:09:36

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 271497)
Iustin draga, vorba unui user de mai sus
Cind afirmi ceva asa de "solemn" te rugam sa te gindesti nu la maretia cuvintelor spuse ci la parinti si ce ar crede ei despre tine daca te-ar auzi spunindu-le IN CAZUL ASTA asemenea gogomani!
Sa avem empatie parere de rau si smerenie, si sa lasam figurile de scena!

Acest indemn se adreseaza cel mai mult parintilor.
Atat parintilor care isi pierd copii in accidente,cum a fost bebelusul uitat de sora aceea in incubator (desi mi se pare ca nu a murit,dar va ramane infirm) ,sau celor care isi pierd copii de vreo boala .
E tot ce se poate spune unui parinte.V-ati iubit,a-ti conceput copilul,el a crescut in pantece,ca un miracol,si v-ati bucurat de el.
Acum Domnul l-a luat la el pe acel copil.Sa nu va pierdeti nicidecum increderea in Domnul,mai ales ca acest accident e de fapt plin de semnificatii.
Nu va razvratiti,si nu va maniati pe Dumnezeu,caci tot El este cel care ne da toate cele bune,si insasi viata .

annajanette 25.07.2010 03:22:37

poate ca ar trebui de acum inainte taina botezului sa se desfasoare altfel: tinut cu piciorusele in apa si in rest stropit pe fatuca, pe cap.
de ex la penticostali se face la maturitate mie mi se pare mai bine asa esti si constient cand spui tu singur ca te lepezi de satana, cand esti mic ...
eu sunt ortodoxa dar chestia asta cu botezul la maturitate nu imi displace desi exista si riscul sa mori nebotezat de ex pe la 3 ani....

Rodica50 25.07.2010 08:02:21

Eu cred ca a fost un accident nefericit de care nu a fost bucuros nimeni, dar in nici un caz prostie!

o copila 25.07.2010 13:16:54

Eu stiu ca si in timpul botezului preotul are mare raspundere, ca cel rau sta la panda, nu cred ca e tocmai bucuros ca mai apare un crestin....
Mi-aduc aminte de la botezul copilei noastre, preotul era atat de atent in timpul slujbei, cand se deplasa se uita in jos sa nu se impiedice, sau cand a uns-o cu mir avea grija ca micuta sa nu-i loveasca sticla sa se verse, si alte asemenea.
Poate ca si preotul acela a lasat o "bresa" prin care cel rau si-a facut voia.
E inutil sa le explici acum parintilor ca Domnul a dat Domnul a luat, cred ca inima lor e prea indurerata, dar cu timpul se vor resemna.

teodor 21 25.07.2010 13:31:30

cine da primul cu piatra?

Vad cu stupoare ca majoritatea celor ce au postat sunt foarte virulenti si chiar justitiari in privinta preotului care a savarsit botezul.Cu ce drept judecam noi fapta fratelui nostru? Cine suntem noi? Daca preotul respectiv este vinovat sa plateasca, dar daca omul nu are nici-o vina? De ce ne repezim cu acuze si uniii chiar cu condamnari? Cum spunea cineva mai sus ca nu raspunde la telefon, dar organele abilitate ce masuri au luat? Daca este acuzat( sau, ma rog, banuit de omor prin imprudenta) , de ce este cautat telefonic si nu direct la domiciliu?
Fratilor, este trist, dureros pentru parinti, dar exista speranta ca Dumnezeu se va ingriji si le va darui un alt copilas daca isi doresc din tot sufletul si au credinta. Asa ca , va rog din tot sufletul, incercati sa fiti mai blanzi cu cei de langa noi, iubiti-va aproapele ca pe voi insi-va.Si acest preot care este aproapele nostru, care este fratele nostru va fi judecat de AUTORITATEA SUPREMA pentru faptele sale, bune sau rele si nu de noi, care suntem tarana din tarana pamantului.
Dumnezeu sa ne dea intelepciune si putere,Amin!

Iubirea 25.07.2010 13:41:07

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 271513)
poate ca ar trebui de acum inainte taina botezului sa se desfasoare altfel: tinut cu piciorusele in apa si in rest stropit pe fatuca, pe cap.
de ex la penticostali se face la maturitate mie mi se pare mai bine asa esti si constient cand spui tu singur ca te lepezi de satana, cand esti mic ...
eu sunt ortodoxa dar chestia asta cu botezul la maturitate nu imi displace desi exista si riscul sa mori nebotezat de ex pe la 3 ani....

Ana draga...sa zicem ca ortodoxia ar accepta o asemenea idee, ar face botez la maturitate...dar ce se intampla cu cei care mor pana li se face botezul?
Tu crezi ca ceea ce se intampla in ortodoxie: doctrina, ritual, invataturi...etc sunt intamplatoare, sunt floare-la-ureche si le putem schimba in functie de vremuri, de situatii si dupa cum ni se pare noua ca ar fi mai bine?
Asta au facut sectantii si sunt la ora actuala cateva mii de confesiuni care isi au radacinile inca din primele secole crestine.

Eu cred ca ar fi mai indicat sa intelegem de ce se intampla in ortodoxie ritualul asa, de ce avem aceasta invatatura si doctrina...decat sa incepem sa ne dam cu parerea cum ar fi mai bine punand ortodoxia in comparatie cu alte secte (si aici ma refer strict la invatatura nu la comportamentul oamenilor). Ortodoxia are ca baza pe Hristos si o doctrina de 2000 ani, sectele au la baza diverse persoane care au rastalmacit ceea ce le-a convenit din invatatura lui Hristos si au o vechime numarata in sute sau zeci de ani, in functie de aparitie.

Pandion 25.07.2010 14:00:32

Adevarul e ca unii dintre voi ati fi in stare sa speriati niste bieti parinti carora eventual le-a murit un copil nebotezat, sa le spuneti cine stie ce grozavii, iar in cazul de fata simt la unii din voi sinistrul ideii cum ca macar daca a murit, a murit botezat, nu e chiar asa mare tragedie. Chiar in halul asta am ajuns sa gandim? Mai bine ar fi stat nebotezat si traia bietul copil linistit, erau si parintii fara apasarea aceasta imensa de acum, plus inca un om ar fi trait linistit, acest sarman preot care acum are copilul pe constiinta.

drmihaela 25.07.2010 14:58:18

Frumos!

Citat:

Foarte frumoasa interpretarea, cu adevarat ortodoxa! Domnul si Maicuta sa ne lumineze!

gabriela8 25.07.2010 20:50:13

Si daca Dumnezeu a ingaduit lucrul acesta?! De ce este mai usor sa judecam? Judecatile noastre nu sunt ca ale lui Dumnezeu, si daca a ingaduit asta este poate pentru smerenia preotului si pentru mantuirea pruncului si a parintilor lui...

annajanette 26.07.2010 06:32:40

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 271539)
Ana draga...sa zicem ca ortodoxia ar accepta o asemenea idee, ar face botez la maturitate...dar ce se intampla cu cei care mor pana li se face botezul?
Tu crezi ca ceea ce se intampla in ortodoxie: doctrina, ritual, invataturi...etc sunt intamplatoare, sunt floare-la-ureche si le putem schimba in functie de vremuri, de situatii si dupa cum ni se pare noua ca ar fi mai bine?
Asta au facut sectantii si sunt la ora actuala cateva mii de confesiuni care isi au radacinile inca din primele secole crestine.

Eu cred ca ar fi mai indicat sa intelegem de ce se intampla in ortodoxie ritualul asa, de ce avem aceasta invatatura si doctrina...decat sa incepem sa ne dam cu parerea cum ar fi mai bine punand ortodoxia in comparatie cu alte secte (si aici ma refer strict la invatatura nu la comportamentul oamenilor). Ortodoxia are ca baza pe Hristos si o doctrina de 2000 ani, sectele au la baza diverse persoane care au rastalmacit ceea ce le-a convenit din invatatura lui Hristos si au o vechime numarata in sute sau zeci de ani, in functie de aparitie.

tu ai fost atent la ce am scris in final/? ca exista riscul sa moara nebotezati?

Pandion 26.07.2010 21:22:42

Nu prea deduc din Evanghelii ca ar fi voia lui Dumnezeu ca cineva sa moara. Ba chiar vad contrariul, Mantuitorul insusi savarseste invieri multiple de copii(fetita de 12 ani), tineri(fiul vaduvei) sau mai varstnici cum era Lazar, dovada ca viata aceasta merita traita indiferent cum este, ca doar nu facea asta ca sa impresioneze sau sa castige adepti.

gabriela8 26.07.2010 21:31:18

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 272006)
Nu prea deduc din Evanghelii ca ar fi voia lui Dumnezeu ca cineva sa moara. Ba chiar vad contrariul, Mantuitorul insusi savarseste invieri multiple de copii(fetita de 12 ani), tineri(fiul vaduvei) sau mai varstnici cum era Lazar, dovada ca viata aceasta merita traita indiferent cum este, ca doar nu facea asta ca sa impresioneze sau sa castige adepti.

Normal ca Dumnezeu nu doreste moartea omului ci sa traiasca si sa fie viu, insa judecatile Lui sunt net diferite de ale noastre. Poate copilul acela mai tarziu ajungea criminal sau talhar iar acum prin moartea lui este ingeras iar parintii din durerea suferita se vor apropia de Dumnezeu!

Zarathustra_revenind 26.07.2010 22:24:34

Spuneam ca nu voi mai scrie pe acest forum dar vad ca intreceti orice imaginatie. Deci voi nu stiti altceva sa faceti decat sa gasiti scuze si explicatii pentru o crima fie ea si din greseala? Daca era comisa de un ateu,daca de pilda calca un ateu un copil pe trecerea de pietoni din greseala pariati ca nu venea nici unul din voi cu nici o scuza? Dar fiind insa preot trebuie scuzat.
Si am mai spus si o repet pana incepe sa inteleaga cineva de pe acest forum : crestinismul este nihilist, adica dispretuieste viata prezenta, cea biologica, cea reala, palpabila, in favoarea unei asazise vieti viitoare. Ce dovada mai buna vreti decat aceasta atitudine tipic crestin ortodoxa de interpretare a unei crime fie ea si comisa prin imprudenta? Ce sa intelegem de aici? Ca viata de acum este nimic fata de cea viitoare, si ca este spre binele copilului ca a murit pana la urma, ca doar asa e voia domnului. Rationalizati totul pana va iese ceva care sa va linisteasca constiinta si sa va continuati somnul ratiunii mai departe.
Si de ce desi oamenii normali trebuie sa raspunda in fata justitiei cand comit o greseala si omoara pe cineva preotii ar trebui scutiti? Ei ce sunt? Elita suprema a divinitatii? Suntem o societate medievala de stapani si sclavi? Si daca nici atitudinea de tipul ''bine ca a murit totusi botezat'' nu vi se pare nihilista, adica incarcata de dispret fata de viata omeneasca, atunci nu stiu ce ar mai putea trece drept nihilist in acest sens.
Nu am nimic cu crestinii care accepta ca si preotul poate si chiar trebuie sa fie judecat intr-un asemenea caz de o instanta juridica. Cu restul insa nu pot sa va spun decat ca imi este rusine ca apartinem aceleiasi specii....

Pandion 26.07.2010 23:47:01

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 272013)
Poate copilul acela mai tarziu ajungea criminal

Nu prea sta in picioare, atatia altii au ajuns criminali, violatori etc. Nu ar fi fost mai bine daca se intampla asta cu viitorii tirani ai omenirii care au dus prin deciziile lor la moartea a milioane de oameni, dar nu i-a impiedicat nimeni? Atatia ar fi fost scapati.

Pandion 26.07.2010 23:54:29

Citat:

În prealabil postat de Zarathustra_revenind (Post 272045)
Deci voi nu stiti altceva sa faceti decat sa gasiti scuze si explicatii pentru o crima fie ea si din greseala? Daca era comisa de un ateu, daca de pilda calca un ateu un copil pe trecerea de pietoni din greseala pariati ca nu venea nici unul din voi cu nici o scuza? Dar fiind insa preot trebuie scuzat.

Da, unii au sugerat si ce spui tu, important este ca nu toti.
Citat:

Si am mai spus si o repet pana incepe sa inteleaga cineva de pe acest forum : crestinismul este nihilist, adica dispretuieste viata prezenta, cea biologica, cea reala, palpabila, in favoarea unei asazise vieti viitoare. Ce dovada mai buna vreti decat aceasta atitudine tipic crestin ortodoxa de interpretare a unei crime fie ea si comisa prin imprudenta? Ce sa intelegem de aici? Ca viata de acum este nimic fata de cea viitoare, si ca este spre binele copilului ca a murit pana la urma, ca doar asa e voia domnului. Rationalizati totul pana va iese ceva care sa va linisteasca constiinta si sa va continuati somnul ratiunii mai departe.

Cele de mai sus sunt valabile la cineva pana cand el insusi trece printr-o asa nenorocire. Atunci nu va mai zice asa. Cand vezi camera goala, hainele puse in dulap si pe care nu mai are cine sa le imbrace, cand nu mai ai pe cine sa saruti de noapte buna iti dai seama ce valoare are viata. Ramai cu un gol pana la sfarsitul vietii.
Citat:

Si de ce desi oamenii normali trebuie sa raspunda in fata justitiei cand comit o greseala si omoara pe cineva preotii ar trebui scutiti? Ei ce sunt? Elita suprema a divinitatii? Suntem o societate medievala de stapani si sclavi? Si daca nici atitudinea de tipul ''bine ca a murit totusi botezat'' nu vi se pare nihilista, adica incarcata de dispret fata de viata omeneasca, atunci nu stiu ce ar mai putea trece drept nihilist in acest sens.

Mai bine traia nebotezat decat sa moara botezat, asta e sigur. Nu stim daca acest preot va scapa basma curata cum se spune, vom vedea, poate se va intampla ca si in cazul medicilor care din diverse motive pierd un pacient, iar masurile sunt minime.

Dumitru73 27.07.2010 13:16:06

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 271424)

dar cum ramane cu vorba "nici un copil nu a murit in urma botezului"?

Dumitru73 27.07.2010 13:18:00

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 271427)
si sa dea Dumnezeu sa nu mai auzim vreodata...dar, totusi in reportaj se spune ca dupa botez copilului i s-a facut rau si a murit in drum spre spital. In urma expertizei medicale s-a constatat ca s-a innecat...dar nu specifica cum, putea sa se innece ca i-a venit mancarea inapoi si nimeni n-a sesizat fiind in respectivul moment...
zic si eu...ca pare stupid rau cazul

astea sunt speculatii, dar
este important ca putea fi salvat daca i se acorda primul ajutor, asta mi se pare si mai grav

Dumitru73 27.07.2010 13:20:15

Citat:

În prealabil postat de elena20 (Post 271457)

nu-l mai plange
pana la urma este acuzat de omor din culpa, ar putea sa scape cu o condamnare cu suspendare

Dumitru73 27.07.2010 13:21:56

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 271543)
Adevarul e ca unii dintre voi ati fi in stare sa speriati niste bieti parinti carora eventual le-a murit un copil nebotezat, sa le spuneti cine stie ce grozavii, iar in cazul de fata simt la unii din voi sinistrul ideii cum ca macar daca a murit, a murit botezat, nu e chiar asa mare tragedie. Chiar in halul asta am ajuns sa gandim? Mai bine ar fi stat nebotezat si traia bietul copil linistit, erau si parintii fara apasarea aceasta imensa de acum, plus inca un om ar fi trait linistit, acest sarman preot care acum are copilul pe constiinta.

sunt total de acord cu tine

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:51:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.