![]() |
Maica Domnului (Luca 1,43)
Singurul îndemn al Maicii Domnului menționat în Sfânta Scriptură.
Datori suntem sa cinstim pe Maica Domnului (Luca 1,43) și ferice de cei care urmează exemplul ei de credita și slujire a lui Dumnezeu ascultând și împlinind singurul ei indemn adresat oamenilor, menționat în Sfânta Scriptură “Faceți orice ce vă va spune EL” (Ioan 2,6). Iată deci că și Maica Domnului are același indemn pentru oameni ca și Dumnezeu Tatăl “acesta este Fiul meu preaiubit de El sa ascultați” (Marcu 9,7). Oamenii (care stau departe de Dumnezeu) sunt copleșiți necazuri și nevoi acum ca și atunci, iar mai înainte ca ei sa „își vină în fire” (Luca 15,17) și sa alerge la Hristos Dumnezeu, care spune foarte clar că “pe cel ce vine la Mine, Eu nu îl voi scoate afara”(Ioan 6,37), Maica Domnului mijlocește pentru aceștia la Hristos, acum ca și atunci, la Nunta din Cana Galileii, grăbind întâlnirea noastră izbăvitoare cu Hristos Domnul, iar pe noi ne aduce la Hristos și ne îndeamnă sa facem tot ce ne spune Domnul… nu doar ce vrem noi, ci tot ce spune El. |
termenul pentru mijlocirea Maicii Domnului este cel de πρέσβεια (solitoare)
Dar unul este “Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni, omul Iisus Hristos .” (I Tim 2,5). Cultele protestante si neoprotestante cred ca Maica Domnului se confunda cu Hristos sau ia locul Lui in procesul mijlocirii. Insa este o diferenta intre mijlocirea Maicii Domnului si cea a Fiului ei. In timp ce termenul folosit pentru a reda mijlocirea Maicii Domnului este cel de πρέσβεια (solitoare), pentru mijlocirea Mantuitorului se foloseste termenul de μεσιτεuέι care inseamna o mijlocire prin El insusi.
Cuvintele Mantuitorului de pe Cruce: “Femeie, iata fiul tau” (In. 19, 26-27) reprezinta un mesaj catre lume dar si o raspundere conferita Maicii Domnului. Prin aceasta toti oamenii au devenit fii ai Mariei. Iisus recapituleaza in Sine intreaga umanitate, deci Maica Domnului , fiind mama Sa, e mama umanitatii. Ea este Maica Vietii pentru ca a purtat in sine insasi Viata (In 14, 6); ea devine “mama a celor vii” si “incepatoare de viata” (τῆς ζωῆς κατάρξασα), de viata adevarata, de viata in Hristos. Aceasta intrucat viata e semnul lucrarii lui Dumnezeu. Scopul lui Hristos e sa dea lumii viata in Dumnezeu, lucru facut posibil prin unirea ipostatica, trupul lui Hristos devenind principiu de viata (Sfanta Euharistie). Astfel, Maica Domnului impartaseste de la Fiul Sau acest privilegiu si devine vistier al vietii. |
Maica Domnului este cea mai inalta sfintenie omeneasca cunoscuta si cinstita de Sfanta Biserica, iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seama dintre sarbatorile ei. Este o sarbatoare pregatita, precum se stie, printr-un post de doua saptamani. In Sfanta Scriptura, nu aflam nimic despre moartea Maicii Domnului. In schimb, cantarile si imnele de la Vecernia si Utrenia sarbatorii ne vestesc adevarata traditie a Bisericii in aceasta privinta:
Cand a binevoit Hristos, Dumnezeul nostru, sa ia la Sine pe Maica Sa, atunci cu trei zile mai inainte, a facut-o sa cunoasca, printr-un inger, mutarea ei de pe pamant la viata cea cereasca. Deci, instiintandu-se Nascatoarea de Dumnezeu despre aceasta, s-a bucurat, cu bucurie mare, si s-a suit degraba in Muntele Maslinilor, ca sa se roage. S-a intors, apoi, acasa si a pregatit toate cele de ingropare, incredintand, pe vecine ca, mutandu-se in ceruri, nu numai pe ele nu le va uita, ci pe toata lumea o va cerceta si o va ocroti. Si a impartit vaduvelor sarace vesmintele sale. Si a luat, apoi, iertaciune de la toti si, culcandu-se pe pat, a facut rugaciune pentru intarirea lumii si pentru vietuirea in pace. Si, binecuvantand pe toti cei de fata, si-a dat sufletul in mainile Fiului si Dumnezeului ei. Si multe vindecari s-au impartit tuturor celor bolnavi, prin binecuvantarea ei. Si, s-a facut, atunci, tunet mare si au venit de la marginile lumii, ca pe niste nori, toti Apostolii lui Hristos, la casa Maicii Domnului din Ierusalim. Si, incepand Petru cantarea cea de ingropare, Apostolii au ridicat patul si au petrecut, pana la mormant, trupul cel primitor de Dumnezeu. Si, sosind in satul Ghetsimani si asezand in mormant trupul Maicii Domnului, Apostolii au zabovit, acolo, inca trei zile, asteptand pe Apostolul Toma, care din dumnezeiasca randuiala, lipsea. Si, sosind, Toma Apostolul era intristat, ca nu se invrednicise sa vada, si el, chipul adormit al Maicii Domnului, ca si ceilaiti Apostoli. Deci, s-a deschis, cu hotarare de obste, mormantul, pentru el. Si, daca s-a deschis, s-au minunat, ca au aflat mormantul fara sfantul ei trup si era numai giulgiul lasat, ca mangaiere si marturie nemincinoasa a mutarii Nascatoarei de Dumnezeu, cu trup cu tot, la ceruri. Pe scurt, dupa credinta Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, trupul ei n-a cunoscut putrezirea, care vine dupa moarte, nici n-a ramas in mormant. Maica domnului, cu trupul schimbat, viu si proslavit, a fost mutata, cu trup cu tot la ceruri, ca o parga a intregii omeniri. Dar, spre deosebire de Mantuitorul, ea a fost dusa la ceruri de ingeri, nu prin puterea ei, ca Mantuitorul. Si acolo se roaga de-a pururi pentru noi. Sa avem mare incredere in rugaciunea ei, ca ea singura poate vorbi lui Dumnezeu, ca o mama unui fiu al ei. Dumnezeului nostru slava! |
Citat:
In al doilea rand acolo este despre nunta din Cana Galileii,iar acel indemn era asupra oamenilor ce puneau apa in acele vase,ca ulterior sa fie transformata in vin. Haideti sa nu scoatem si noi doar fragmente incomplete si sa le interpretam in lipsa cunoasterii intregului pasaj din text. Doar nu incepem sa-i copiem pe sectari... Oricum in principiu Maica Domnului ar spune acelasi lucru oricui si in orice situatie,si anume sa-L ascultam pe El,pe Fiul ei,Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Dar cred ca asta o simtim fiecare,nu cred ca reiese din acel fragment de text in care se refara strict la acele gazde ale nuntii si care trebuiau sa asculte "indicatiile" lui Hristos pentru ca minunea sa aiba loc. |
Citat:
Citat:
|
Ai dreptate si aici. Iisus nu ar fi vrut sa savarseasca minunea,pentru ca inca "nu a venit ceasul". Dar rugamintile maicii Lui L-au induplecat. Asta arata foarte clar cat de mult conteaza rugaciunile Maicii Domnului,este cu adevarat o mijlocitoare pentru toti crestinii.
|
Citat:
|
O vedenie la fel de infricosatoare ... cand ii apare din nou Mantuitorul:
-Nu pot sa mai rabd! Focul il trimit pe acest pamant! Deodata apare in partea dreapta a Mantuitorului, Sfanta Fecioara, Maica Domnului, inconjurata de o lumina, imbracata in negru, cu o naframa neagra lasata pe cap, de nu se vedeau ochii de lacrimile ce-i curgeau pe obraz, sta cu mainile inclestate si se ruga catre Mantuitorul. Vad pe Mantiutorul ca intoarce capul catre Dansa si zice: -De ce mama plangi? Si n-a raspuns nimic Sfanta Fecioara. Si iarasi o intreaba: -Pentru ce mama plangi? Atunci am auzit un glas plin de durere zicand: -Plang, Fiul meu, ca sa-i ierti si de asta data! -Nu pot mama sa-i mai iert! Caci au facut pacate mari, strigatoare la cer, nu mai indrazni si da asta data sa ma opresti! Atunci Maicuta Domnului cu lacrimi in ochi curgand la vale pe obraz si framantandu-si mainile ii zice: -Iarta-i, Fiul meu, si de asta data! Apoi Mintuitorul ii zice: -Le-am dat timpuri bune, dar ei tot rai, le-am dat seceta, ei tot rai, le-am facut minuni, ei nu vor sa creada, le-am dat pagube, ei nu vor sa se intoarca. Iata, pe tine ca pe o mama te ascult, dar ca un Dumnezeu n-as putea sa te mai ascult. Atunci Preasfinta Fecioara s-a plecat catre Mintuitorul si deodata a disparut. Si Mintuitorul se intoarce spre mine, zicandu-mi: -Vezi cit se roaga Maica Mea pentru voi? De nu s-ar fi rugat Ea pentru voi de mult v-as fi pierdut! |
Citat:
|
Citat:
1)In Cer nu mai plangi, durerile si orice pricina de plans nu va mai fi. Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii copiilor Lui, dupa cum spune Biblia 2)In Facerea se spune ca dupa potop Dumnezeu a zis ca nu va mai distruge pamantul: "Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinerețile lui și nu voi mai pierde toate vietățile, cum am făcut. De acum, cât va trăi pământul, semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea nu vor mai înceta!" |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu este Dumnezeul viilor si nu al mortilor. Hristos insusi dupa ce a inviat din morti a mancat in fata ucenicilor sai (Luca 24) si cu ucenicii sai (Ioan 21), desi nu mai avea nevoie de mancare evident. La fel este si cu lacrimile Maicii Domnului... ele sunt reale, pentru ca ea este in cer cu trupul la fel cum si Moise este in cer cu trupul spre exemplu. pentru punctul 2: BIG CRUNCH - Sfarsitul Universului (acesta) descris in detaliu in Sfanta Scriptura: Despre sfârșitul acestui Univers (inclusiv a cerului), Sfântul Apostol Pavel ne amintește că psalmistul adresându-se Creatorului spune “Dintru început Tu, Doamne, Pământul l-ai întemeiat, și lucrul mâinilor Tale sunt Cerurile. Acelea vor pieri, iar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi; și ca pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu același ești și anii Tai nu se vor sfârși” (Evrei 1,10-12; Psalmul 101,26-28). Proorocul Isaia întărește aceasta spunând că “toată oștirea cerului se va topi, cerurile se vor strânge ca un sul de hârtie și toată oștirea lor va cădea cum cad frunzele de viță și cele de smochin” (Isaia 34,4), “cerurile vor trece ca un fum” (Isaia 51,6), iar „oștirea cerului” (Facerea 2,1) reprezintă galaxiile din Univers în limbajul Sfintei Scripturi. Sfântul Apostol Petru vorbind despre cum va fi sfârșitul acestui Univers, spune că “Cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, și Pământul și lucrurile de pe el se vor mistui. ...Cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!” (II Petru 3,10-13). Astfel, “cerul si Pământul vor trece” (Matei 24,35; 5,18; Marcu 13,31; Luca 21,33.) căci „soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui” (Matei 24,29; Marcu 13,24-25; Luca 21,26.) urmând apoi “înnoirea lumii” (Matei 19,28), iar „noi așteptăm, ...ceruri noi și Pământ nou” (II Petru 3,10-13). Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul i-au fost revelate în vedenie cele viitoare și a “văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este” (Apocalipsa 21,1), deoarece Dumnezeu a spus: “Eu voi face ceruri noi si pământ nou. Nimeni nu-și va mai aduce aminte de vremurile trecute si nimănui nu-i vor mai veni in minte” (Isaia 65,17). Omul are viata vesnica in Hristos (cu trup si suflet)! |
Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.
Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin. |
Citat:
"Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut. " Nu va mai fi nici plangere nici durere pentru cei care sunt in Cer. Ce rost ar avea sa plangi in Cer?Cerul e un loc al bucuriei nu al plansului. Citat:
Distrugerea pamantului e cu totul altceva, ca pamantul va trece cand va veni momentul pe care Dumnezeu l-a stabilit. |
Referitor la ajutorul pe care Maica Domnului il da oamenilor Parintele Arsenie Papacioc spune ca Aceasta este suparata pentru ca oamenii nu ii cer ajutorul.- mi s-a parut foarte frumos spus.
|
Citat:
Pe Lot si familia lui, singurii drepti din Sodoma, Dumnezeu i-a scos ca sa nu piara. La poptop dreptul Noe si familia lui au fost izbaviti. Hristos spune clar ca daca nu ne vom pocai de pacatele noastre si nu vom respecta poruncile lui Dumnezeu, vom muri cu totii (evident doar cei pacatosi, indiferent de starea de pacatosenie, adica mai mica sau mai mare caci dreptii vor fii vii, asa cum am precizat anterior). "Și erau de față în acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al căror sânge Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. Și El, răspunzând, le-a zis: Credeți, oare, că acești galileieni au fost ei mai păcătoși decât toți galileienii, fiindcă au suferit aceasta? Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel. Sau acei optsprezece inși, peste care s-a surpat turnul în Siloam și i-a ucis, gândiți, oare, că ei au fost mai păcătoși decât toți oamenii care locuiau în Ierusalim? Nu! zic vouă; dar de nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel. " Luca 13,1-5 |
Citat:
Maica Domnului are toata puterea de la Hristos si pentru Hristos. |
Citat:
Mi s-ar fi parut mai potrivita la Despre Biserica Ortodoxa in general :106: |
Citat:
|
Puteti citi aici definitia cuvantului „ponegri”: http://dexonline.ro/definitie/ponegri
Dupa ce cititi cu atentie ce inseamna, puteti lua apoi postarile mele la rand. Daca veti gasi una in care o ponegresc pe Maica Domnului, continuati sa aruncati cu piatra. Daca nu veti gasi, cititi de doua ori ce scrieti si abia apoi postati. |
Nu ca tu chiar devii penibil. Acesta este un forum ORTODOX nu penticostar, nici intercostal. Eu, ca ortodox, daca vreau, postez acolo, la secte sau unde zici tu, un subiect legat de masini mici sau de componenta firului de nisip. Acum intelegi? Asa, fara niciun motiv. Nu am nevoie de motiv ca sa fac asta. Si daca nu iti convine, am mai scris in postarile mele, fa-ti forum si asteapta-ne, ca venim noi. Toti.
|
Bobocel draga, nu fii asa vijelios ca ma sperii.
Pai crezi ca daca eu sunt constantean am si dreptul sa iti interzic tie intrarea pe plaja? Motivand ca, daca nu iti convine, sa-ti faci strand la tine in curte? Te rog, nu te mai agita: forumul e un spatiu virtual deschis, nu e pensiunea ta. |
Citat:
Si chiar am precizat"voi" nu dumneata! |
Citat:
Ce ma sfatuiti: sa o cinstesc, pe Maica Domnului, in felul dvs. sau in felul in care au facut-o Sfintii Apostoli? |
Avind Fecioara primit in pintece pe Dumnezeu, a alergat la Elisabeta; iar pruncul aceleia, indata cunoscind inchinarea ei, s-a bucurat, ai cu saltarile in pintece, ca prin niate cintari, a strigat catre Nascatoarea de Dumnezeu:
Bucura-te, vita mladitei celei neveatejite; Bucura-te, ciatigarea rodului celui fara de moarte; Bucura-te, ceea ce ai lucrat pe Lucratorul cel iubitor de oameni; Bucura-te, ceea ce ai nascut pe Saditorul vietii noastre; Bucura-te, brazda, care ai crescut inmultirea milelor; Bucura-te, masa, care porti indestularea milostivilor; Bucura-te, ceea ce infloreati raiul desfatarii; Bucura-te, ceea ce gateati adapostire sufletelor; Bucura-te, tamiia rugaciunii celei primite; Bucura-te, curatia a toata lumea; Bucura-te, voia cea buna a lui Dumnezeu catre noi, cei muritori; Bucura-te, indraznirea celor muritori catre Dumnezeu; Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"de acum mă vor ferici toate neamurile. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" Luca 1,48-49 Daca ingerii din cer, care "pururea vad fata lui Dumnezeu" (Matei 18,10) i se inchina ei cu cinste si respect... cu atat mai mult omul: "Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? " Luca 1,28-19. Sfintii Apostoli au cinstit-o pe Maica Domnului caci erau in jurul ei staruind in rugaciune catre Hristos, toti avand acelasi cuget de slava a lui Hristos Domnul Dumnezeu. " Și când au intrat, s-au suit în încăperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru și Ioan și Iacov și Andrei, Filip și Toma, Bartolomeu și Matei, Iacov al lui Alfeu și Simon Zelotul și Iuda al lui Iacov. Toți aceștia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Iisus și cu frații Lui. " Fapte 1,13-14 Maica Domnului sta pururea pe locul cel mai de cinste de-a dreapta tronului Domnului Hristos Iisus: "Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată. Ascultă fiică și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău, Că a poftit Împăratul frumusețea ta, că El este Domnul tău. " psalmul 44,11-13 Cand se intalnesc cu Maica Domnului oamenii (chiar si cei neneascuti, care inca se afla in pantecele mamei lor) se umplu cu Duh Sfant (de la Dumnezeu evident si daruit de Dumnezeu) si asemenea ingerilor binecuvinteaza (pe Maica Domnului si pe Hristos Domnul): "Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. " (Luca 1,41-42). |
Citat:
Cuvintele Arhanghelului sunt pline de teologie "Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? " Luca 1,28-19. Expresiile : "Cea plina de dar " sau "Domnul este cu Tine" le intalnim numai in cazul Maicii Domnului. |
Primesc si eu sfatul dumneavoastra.
Voi incerca sa o cinstesc pe Maica Domnului asa cum a cinstit-o Arhanghel Gavriil. Ca pe o femeie plina de har, binecuvantata intre femei. Despre partea inchinarii dati-mi insa voie sa fac o precizare: cuvantul „inchinaciune” folosit aici este unul din termenii gresit tradusi in Biblia Ortodoxa. Desigur versiunea Cornilescu are lipsurile ei si o seama de cuvinte traduse inexact dar aici are o formulare mai precisa: „urare”. Un ieromonah ortodox spunea: „În grecește avem termenul ἀσπασμός care la Platon și Plutarh aveau sensul de dragoste, atașament. Cei mai mulți scriitori de limbă greacă veche folosesc acest termen cu sensul de salutare prietenoasă sau îmbrățișare.” Din acest verset, Luca 1:29, nu se poate trage concluzia ca Arhanghelul Gavril i s-a inchinat Fecioarei Maria. |
Citat:
2. "Cinstirea" îngerului se rezumă la un simplu salut: [χαίρε], o formă veche de salutare care exprima stimă și bună voință. Cuvântul tradus în felul acesta este forma imperativă a verbului [χαίρω], „a se bucura” sau „a fi vesel”. Forma aceasta de salutare ar putea fi comparată cu salutarea: „Pace vouă!” (Luca 24,36), o formă obișnuită de salutare în Orientul de astăzi, ca și din vechime. Deci când o s-o întâlnim pe maica Domnului, o vom saluta în acest fel. Mulțumit? Citat:
Este clar că îngerul nu a acordat Mariei nimic mai mult decât este la îndemâna tuturor credincioșilor creștini din folosirea aceluiași cuvânt grec în Efeseni 1,6 unde apostolul Pavel afirmă despre har că Tatăl „ni l-a dat” (literal, „ne-a înzestrat cu har”) în Prea Iubitul Lui [Hristos] – nu în Maria! Mariei i se făcuse „mare har” [era „foarte favorizată”] numai, așa cum explică îngerul, pentru că Domnul era cu ea. Ea căpătase „îndurare înaintea lui Dumnezeu” (Luca 1,30) și era, literal, „înzestrată cu har”. Citat:
Citat:
P.S. Când îi faceți o icoană lui Ghedeon să-l "cinstiți" căci Domnul este și cu el [κύριος μετά σού] (Jud.6,12)? |
Citat:
Pomeni-vor numele tău în tot neamul; Pentru aceasta popoarele te vor lăuda în veac și în veacul veacului. |
Citat:
1. Ce fiică de împărat plină de strălucire era fecioara Maria cea de condiție modestă (versetul 11)? 2. Ce fel de pofte a trezit în împărat fecioara Maria (versetul 13)? 3. Câți fii a născut fecioara Maria, pluralul presupunând mai mulți decât unul (versetul 19)? |
Fecioara Maria este mama lui Hristos. Ea l-a purtat în pântece pe Fiul lui Dumnezeu, care a făcut cerul și pământul, lumea și întreg Universul.
Știind aceasta, se înțelege clar ce fel de cinstire trebuie să-i acordăm Maicii Domnului: după Dumnezeu, Ei i se cuvine cea mai înaltă cinstire. |
Citat:
|
Citat:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48 Nu de alta, dar iti faci pacate. |
Citat:
Nu celebreaza casatoria unui rege anume cu o printesa anume. De fapt invata pe fii lui Core, ne invata pe noi, in final, sa cinstim pe Dumnezeu: versetele 3 - 10, sa cinstim pe Fecioara Maria: versetul 11, sa cinstim creatia : versetele 12 - 19 , sa pomenim numele lui Dumnezeu in tot neamul: versetul 20 si 21 |
Citat:
2.Nu a spus nimeni ca este datatoare de har- m-am referit la faptul ca a devenit vas ales al dumnezeirii. Este greu sa fac o referire clara la notiunea de har. Aceasta invatatura lipseste cu desavarsire din teologia neoprotestanta. 3. Salutarea nu este o simpla urare, ci plecaciune. Asta nu se mai mentioneaza in Scriptura, dar trebuie sa apelez la obiceiurile evreilor ca sa inteleg. Dar iata inca o dovada ca va limitati doar la litera. 4. "Domnul este cu tine" este dovada transparentei sale fata de Dumnezeu in vederea intruparii Fiului lui Dumnezeu intr-un mod real, spre deosebire de cele invocate de tine, acolo unde intruparea lui Dumnezeu in sfinti sau in credinciosi este spirituala. Multumit? |
OMUL PRIMESTE BINECUVANTARE NU DOAR DIRECT DE LA DUMNEZEU CI SI DE LA SLUJITORII LUI DUMNEZEU OAMENI SAU INGERI CARE SUNT MAI MARI DECAT PERSOANA IN CAUZA.
Cel mic este dator sa respecte pe cel mai mare, iar inchinarea (plecaciune sau daruri sau orice forma de cinstire si respect) este semn de supunere a celui mai mic fata de cel mai mare (decat el in slujirea lui Dumnezeu), chiar daca si cel mic si cel mare, om sau inger, slujesc lui Dumnezeu (dupa puterea lor) si amandoi impreuna se inchina in adorare numai lui Dumnezeu. Cel mic primeste binecuvantare de la cel mai mare. Avram se inchina cu daruri inaintea lui Mechisedec si primeste binecuvantare de la acesta. Avraam i s-a inchinat lui Melchisedec primind binecuvantare de la acesta: " Iar Melchisedec, care nu-și trage neamul din ei, a primit zeciuială de la Avraam și pe Avraam, care avea făgăduințele, l-a binecuvântat. Fără de nici o îndoială, cel mai mic ia binecuvântare de la cel mai mare." Evrei 7,6-7 Iosua se inchina in genunchi inaintea Arhanghelului Mihail, si asculta intocmai prunca ingerului. Arhanghelul Mihail nu ii spune sa se ridice: " Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi și iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Și apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: "De-ai noștri ești sau ești dintre dușmanii noștri?" Iar acela a răspuns: "Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela: "Stăpâne, ce poruncești slugii tale?" Zis-a către Iosua căpetenia oștirii Domnului: "Scoate-ți încălțămintea din picioare, că locul pe care stai tu acum este sfânt!" Și a făcut Iosua așa. " Iosua navi 5,13-15 Dumnezeu da slujitorilor lui putere de viata si de moarte asupra pacatosilor. 102 oameni au murit pentru ca desi stiau ca Ilie este slujitorul lui Dumnezeu nu l-au cinstit pe acesta (ca pe un slujiotor al lui Dumnezeu evindet, adica cu supunere, cu daruri, cu rugaciune cerand binecuvantare, curespectul cuvenit mijlocitorului intre om si Dumnezeu - II Corinteni 5,20). A TREIA CAPETENIE CADE IN GENUNCHI INAINTEA SFATNULUI ILIE TESVITEANUL SI SE INCHINA ACESTUIA CU CINSTEA CUVENITA UNUI SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU ROAGADU-L SA NU II IA VIATA LUI SI MAI MULT MIJLOCESTE SI PENTRU VIATA OSTASILOR SAI. IATA PUTEREA RUGACIUNII SI RESPECTULUI FATA DE SLUJITORII LUI DUMNEZEU SI IATA CE PUTERE AU SLUJITORII LUI DUMNEZEU: "9. Atunci regele a trimis la el o căpetenie peste cincizeci cu cei cincizeci ai lui; și acesta a venit la el, când Ilie sta pe vârful muntelui și i-a zis: "Omul lui Dumnezeu, regele îți zice: "Coboară-te!" 10. Iar Ilie a răspuns: "De sunt omul lui Dumnezeu, să se coboare foc din cer și să te ardă pe tine și pe cei cincizeci ai tăi!" Și s-a coborât foc din cer și l-a mistuit pe el și pe cei cincizeci ai lui. 11. Apoi a trimis regele la el altă căpetenie cu alți cincizeci. Acesta i-a zis: "Omul lui Dumnezeu, așa a zis regele: Coboară-te degrabă!" 12. Și răspunzând, Ilie i-a zis: "De sunt omul lui Dumnezeu, să se coboare foc din cer și să te ardă pe tine și pe cei cincizeci ai tăi!" și s-a coborât focul lui Dumnezeu din cer și l-a ars pe el și pe cei cincizeci ai lui. 13. Și a mai trimis regele a treia oară o căpetenie cu cincizeci. Dar a treia căpetenie, venind și căzând în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicând: "Omul lui Dumnezeu, să nu fie trecut cu vederea de ochii tăi sufletul meu și sufletul acestor cincizeci de robi ai tăi! 14. Iată s-a coborât foc din cer și a mistuit pe cele două căpetenii peste cincizeci și pe oamenii lor; acum insă să nu fie sufletul meu trecut cu vederea de ochii tăi!" " IV Regi 1,9-14 CEL CE SE INCHINA MAICII DOMNULUI LUI HRISTOS DUMNEZEU I SE INCHINA, CACI CINSTEA SI RUGACIUNILE ADRESATE EI LA HRISTOS AJUNG (ioan cap 2)! NU PUTEM DESPRATI PE MAICA DOMNULUI DE HRISTOS SI NICI PE SFINTI DE HRISTOS, INTRUCAT IN EI SE ADEVERESC CUVINTELE "NUMAI TRAIESC EU CI HRISTOS TRAIESTE IN MINE" Galateni 2,20! |
"Și răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema". Luca 1, 35
Cred ca asta spune tot despre Maica Domnului, daca la Bunavestire Sfanta Treime s-a pogorat peste Maica Domnului, atunci cu adevarat ea este vrednica de preacinstire, ca cinstind-o aducem lauda nedespartitei Treimi, iar hulind-o hulim Sfanta Treime si pe Sfantul Duh, iar pacatele impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici in veacul de acum nici in cel de apoi |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:17:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.