![]() |
Nemurirea sufletului
am o nelamurire mare de tot. Daca in Sfanta Scriptura scrie asa in Iezech.18/20. " Sufletul care păcătuiește va muri." de ce se vorbeste despre nemurirea sufletului care a pacatuit si va merge in iad????
|
Citat:
Aici ,chiar daca primest raspuns,nimeni nu-ti garanteaza ca va fi exact. Tu incearca sa faci ce iti cere Biserica,citeste carti ale Sfintilor Parinti,si lasa interpretarile Bibliei pe mai tarziu. |
Care sunt cartile sfintilor parinti?
nu stiu care sunt acele carti ce tre' sa citesc. Ma poti ajuta sa-mi raspunzi? multumesc Mentionez ca unde ma aflu nu exista biserica Ortodoxa.
|
Pana cand trebuie sa aman citierea si interpretarea bibliei?
Citat:
|
Vietile Sfintilor si Ne vorbeste parintele Cleopa,vol.1-16,iti pot recomanda pentru inceput.
|
unde gasesc aceasta carte?
Citat:
|
ZADARNIC cinstim pe Dumnezeu invatand porunci de ale oamenilor!
Daniel777 nu mi-ai raspuns pana cand sa aman Biblia! uite ce am gasit scris in ea:
"12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii, 13. Și nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite, pentru ochii Celui în fața Căruia noi vom da socoteală. " Vom da socoteala daca pentru noi cuvantul lui Dumnezeu nu e viu si lucrator! Iar aici http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=15 Iisus zice asa: "Poporul acesta Mă cinstește cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Și zadarnic Mă cinstesc ei, învățând învățături ce sunt porunci ale oamenilor". Deci e clar ca trebuie sa-l cinstesc pe Dumnezeu invatand porunci din cuvantul Sau adica Biblia, nu? Te rog sa tii cont de faptul ca nu sunt in Europa si nu pot procura cartile Sfintilor Parinti deci da-mi o adresa unde pot gasi pe internet. astept cu nerabdare. Multumesc |
Citat:
|
Citat:
Dupa moarte, sufletele oamenilor merg in rai sau in iad potrivit fapteleor lor, iar trupul se intoarce in pamantul din care a fost facut (asemenea animalelor). "Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. " Matei 25,46 Hristos cand a murit pe Cruce, trupul Sau indumnezeit a ramas pe cruce, iar sufletul sau indumnezeit s-a pogorat la iad de unde i-a slobozit pe cei drepti. " Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui întru nădejde. Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. " Psalmul 15,9-10 " Pe Care Dumnezeu L-a înviat, dezlegând durerile morții, întrucât nu era cu putință ca El să fie ținut de ea. 25. Căci David zice despre El: "Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca să nu mă clatin. 26. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni întru nădejde. 27. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. 28. Făcutu-mi-ai cunoscute căile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie". 29. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, că a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. 30. Deci el, fiind prooroc și știind că Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, 31. Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. 32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus," Faptele Apostolilor 2 |
Citat:
"un Domn O credinta un BOtez" Efeseni 4,5 "Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui, 16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare. 17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră, " II Petru 3,15-17 Asadar bine face cel ce citeste Sfanta Scriptura insa, "Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el. " Fapte cap 8, 30-31. Deci fara calauzirea lui Hristos in Sfanta Euharistie (impartasirea cu adevarat trupul si sangele Domnului si nu simbolic) fara calauzirea Duhului Sfant nu poate nimeni sa priceapa Sfanta Scriptura... de aceea multi s-au abatut si se abat de la adevar, dar Biserica lui Hristos marturiseste adevarul neschimbat de apropate 2000 de ani intru Duhul Sfant. |
http://www.crestinortodox.ro/biblia-online/ citeste de aici pentru ca ai si unele explicatii ale Sfintei Scripturi.
Iti mai sugerez un lucru: sa descarci de pe net carti in format pdf. doc etc si sa te duci cu ele, puse pe un stick, la un xerox sa ti le scoata. E mai bine decat sa citesti din fata calculatorului. Poti cere de pe forum sugestii. Iti recomand sa citesti Nout Testament inatai, sau macar sa citesti Noul Testament in paralel cu Vechiu. |
Citat:
http://www.ioanguradeaur.com/ În Cristos, Domnul nostru, M.D. |
Citat:
moartea e de doua feluri: moarte trupeasca si moarte sufleteasca. Moartea trupeasca inseamna despartirea sufletului de trup. Moartea sufleteasca inseamna despartirea sufletului de Dumnezeu, sursa sa de lumina, iubire si intelegere. Trupul, dupa moartea sa, se destrama pentru ca el este compus. Sufletul nu se poate destrama pentru ca nu e din materie compusa, ci dintr-o esenta simpla: spirit. In schimb, ramane in intuneric si in singuratate desavarsita. Inchipuie-ti un astronaut despartit de nava sa si plutind in deriva prin cosmos, fara lumina, fara caldura, fara companie. Fara Dumnezeu sufletul e ca si mort pentru ca principiul lui se afla in Duhul, cel ce da viata tuturor, cel de viata facator. Fara de Duh sufletul se deformeaza pana devine monstruozitate si se chinuieste singur pentru ca tot ce-si doreste (si de dorit isi doreste pentru ca e foarte egoist) nu poate duce la indeplinire decat prin Dumnezeu. Har, smerenie si jertfa de sine. |
pentru Daniel777
Citat:
As fi vrut mult de tot un raspuns la mesajul meu de mai sus cel cu textele di Scriptura. Asa-i ca intelegi la fel ca mine?? |
Multumesc
multumesc la toti pt indicatiile date.
|
Citat:
|
Va rog sa ma ajutati sa gasesc unde explica Sfintii Parinti acest citat din Scriptura
Citat:
Te rog mult ajuta-ma sa gasesc o explicatie la acest text: aici http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=15 Iisus zice asa: "Poporul acesta Mă cinstește cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Și zadarnic Mă cinstesc ei, învățând învățături ce sunt porunci ale oamenilor". Iti cer tie pentru ca imi spui ca esti practic in cautarea explicatiilor Sfintilor Parinti. Probabil ca in experienta dumitale ai deja intalnit o explicatie la citatul din Biblie de mai sus. Eu am inceput sa citesc aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...stina-ortodoxa, dar inca nu am descoperit aceasta explicatie. Multumesc |
Se refera la poporul evreu.
|
Citat:
1. Vedenia lui Isaia, fiul lui Amos, pe care a văzut-o despre Iuda și Ierusalim, în vremea lui Ozia, Iotam, Ahaz și Iezechia, regii lui Iuda. 2. Ascultă, cerule, și ia aminte, pământule, că Domnul grăiește: Hrănit-am feciori și i-am crescut, dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea. 3. Boul își cunoaște stăpânul și asinul ieslea domnului său, dar Israel nu Mă cunoaște; poporul Meu nu Mă pricepe. 4. Vai ție neam păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii! Ei au părăsit pe Domnul, tăgăduit-au pe Sfântul lui Israel, întorsu-I-au spatele. 5. Pe unde să mai fiți loviți voi, cei ce mereu vă răzvrătiți? Tot capul vă este numai răni și toată inima slăbănogită. 6. Din creștet până în tălpile picioarelor nu-i nici un loc sănătos; totul este numai plăgi, vânătăi și răni pline de puroi, necurățate, nemuiate cu untdelemn și nelegate. 7. Țara voastră este pustiită, cetățile voastre arse cu foc, țarinile voastre le mănâncă străinii înaintea ochilor voștri, totul este pustiit, ca la nimicirea Sodomei. 8. Sionul ajuns-a ca o colibă într-o vie, ca o covercă într-o bostănărie, ca o cetate împresurată! 9. Dacă Domnul Savaot nu ne-ar fi lăsat o rămășiță, am fi ajuns ca Sodoma și ne-am fi asemănat cu Gomora. 10. Ascultați cuvântul Domnului, voi conducători ai Sodomei, luați aminte la învățătura Domnului, voi popor al Gomorei! 11. Ce-mi folosește mulțimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci și de grăsimea vițeilor grași și nu mai vreau sânge de tauri, de miei și de țapi! 12. Când veneați să le aduceți, cine vi le ceruse? Nu mai călcați în curtea templului Meu! 13. Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! 14. Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge! 15. Când ridicați mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, și când înmulțiți rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălați-vă, curățiți-vă! 16. Nu mai faceți rău înaintea ochilor Mei. Încetați odată! 17. Învățați să faceți binele, căutați dreptatea, ajutați pe cel apăsat, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă! 18. Veniți să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, ca zăpada le voi albi, și de vor fi ca purpura, ca lâna albă le voi face. 19. De veți vrea și de Mă veți asculta, bunătățile pământului veți mânca. 20. Iar de nu veți vrea și nu Mă veți asculta, atunci sabia vă va mânca, căci gura Domnului grăiește. 21. Cum a ajuns ca o desfrânată cetatea cea credincioasă și plină de dreptate? Dreptatea locuia în ea, iar acum este plină de ucigași. 22. Argintul tău s-a prefăcut în zgură și vinul tău este amestecat cu apă; 23. Mai-marii tăi sunt răzvrătiți și părtași cu hoții; toți iubesc darurile și umblă după răsplată. Ei nu judecă orfanul, iar pricina văduvei nu ajunge până la ei. |
Postul adevarat
Isaia 58
2. În fiecare zi Mă caută, pentru că ei voiesc să știe căile Mele ca un popor care făptuiește dreptatea și de la legea Dumnezeului său nu se abate. Ei Mă întreabă despre legile dreptății și doresc să se apropie de Dumnezeu. 3. Pentru ce să postim, dacă Tu nu vezi? La ce să ne smerim sufletul nostru, dacă Tu nu iei aminte? Da, în zi de post, voi vă vedeți de treburile voastre și asupriți pe toți lucrătorii voștri. 4. Voi postiți ca să vă certați și să vă sfădiți și să bateți furioși cu pumnul; nu postiți cum se cuvine zilei aceleia, ca glasul vostru să se audă sus. 5. Este oare acesta un post care Îmi place, o zi în care omul își smerește sufletul său? Să-și plece capul ca o trestie, să se culce pe sac și în cenușă, oare acesta se cheamă post, zi plăcută Domnului? 6. Nu știți voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeți lanțurile nedreptății, dezlegați legăturile jugului, dați drumul celor asupriți și sfărâmați jugul lor. 7. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l și nu te ascunde de cel de un neam cu tine. 8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile și tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu. 9. Atunci vei striga și Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, amenințarea cu mâna și cuvântul de cârtire, 10. Dacă dai pâinea ta celui flămând și tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric și bezna ta va fi ca miezul zilei. 11. Domnul te va călăuzi necontenit și în pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale și vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată. 12. Pe vechile tale ruine se vor înălța clădiri noi, vei ridica din nou temeliile străbune și vei fi numit dregător de spărturi și înnoitor de drumuri, ca țara să poată fi locuită. |
Daniel777 ce anume facea poporul evreu?
Citat:
|
Citat:
Semnul acesta al indestularii are ramificatii si in lumea cealalta. De regula puterea de a crea aici pe pamint este un semn si de putere mare duhovniceasca si de atentie si ocrotire dumnezeiasca..desi noi dorim moartea "caprei lor" si "simtim" si ne rugam ca sfirsitul SA VINA ODATA ca acest "vad" al lor sa se sfirseasca pentru a ne aduce si noua saracilor IN SFIRSIT satisfactie. Nu mor caii cind vor ciini! |
Citat:
|
Citat:
" 8.Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. 9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie. 10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești" (Matei 4:8 ) ...... Se pare ca diavolul da imparatiile lumii si slava lor celor care i se inchina... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Se pare, după cuvântul Sfintei Scripturi, că sufletul nu este chiar așa de muritor și chiar așa de inconștient cum cred unii ! |
suflete in rai sau in iad dar si in Egipt??
Citat:
"25. Aceștia sunt feciorii și nepoții Bilhăi, pe care Laban a dat-o roabă fiicei sale Rahila. Ea a născut lui Iacov de toate șapte suflete. 26. Iar sufletele, care au intrat cu Iacov în Egipt și care au ieșit din coapsele lui, au fost de toate șaizeci și șase afară de femeile fiilor lui Iacov. 27. Fiii lui Iosif, născuți în Egipt, erau de toți nouă suflete. Deci, de toate, sufletele casei lui Iacov, care au venit în Egipt cu el, au fost șaptezeci și cinci." Va rog sa-mi raspundeti la alte intrebari ce au luat nastere in mintea mea: --Cum se poate explica faptul ca Rahila a nascut lui Iacov 7 SUFLETE si nu 7 bebelusi??va sa zica ca a nascut 7 copii morti? ---Se intelege atunci ca Iacov cand a intrat in Egipt avea cu el 66 suflete de morti?? ---In Egipt i s-au nascut lui iosif 9 copilasi sau 9 copilasi morti?? multumesc |
pentru MariS
Citat:
|
Citat:
Acum ați înțeles ? |
Citat:
In schimb, SA NU UITAM ca Mintuitorul ne-a mai pregatit si El o contraoferta. Face-ti lucrarea lui Dumnezeu si RESTUL vi se va adauga. Sper ca realizezi ca acest rest poate fi ORICE, de la a cistiga jackpotul si a deveni multimiliardar pina la a detine Microsoftul si a fi propietar de insule paradisiace in Pacific sau in Caraibe. Daca il ai pe Dumnezeu cu tine prin ROADELE pe care le produci, iubire, milostenie, grija fata de saraci, respecti poruncile Lui, samd, poti fi si un mare magnat cu iubire de Dumnezeu. Priveste in ce fast si bogatii nemasurate, la care se tot adaugau altele, traiau marii imparati si profeti ai Izraelului, Solomon cel iubit de Dumnezeu...ce palate avea! si cit aur! |
atunci "suflet" inseamna "om viu"!!
Citat:
Chiar daca as pleca undeva unde nu as avea acces la internet eu nu as zice ca Mihnea Dragomir e mort pentru mine. Stiti de ce? pentru ca el este un crestin care asteapta Invierea ca si mine, deci il voi revedea atunci. nu-i asa? numai bine :) |
Citat:
|
kesarion_breb - Fiul lui Dumnezeu ma invata sa nu intorc rau pentru raul primit!
Citat:
"31. Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea; 35. Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi. " Iar Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru cap 3 ma invata asa: "9. Nu răsplătiți răul cu rău sau ocara cu ocară, Cel ce voiește să iubească viața și să vadă zile bune să-și oprească limba de la rău 11. Să se ferească de rău și să facă bine; să caute pacea și s-o urmeze;" Te incurajez sa le pui in practica, vei simti multa bucurie in ascultare de Dumnezeu. Nu continua sa ma ocarasti, raspunde-mi la intrebari ...daca ai aceste raspunsuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
De ce Iisus Hristos spunea oamenilor ca TREBUIE sa asculte de Moise si de prooroci
Citat:
"Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." Acestea sunt cuvinte rostite de Domnul Iisus Hristos si se afla in Noul Testament. Daca Mantuitorul dorea ca omenirea sa nu aiba de-a face cu Vechiul Testament de ce povesteste oamenilor aceasta pilda? Erau deja in timpul Noului Testament, deci a noului legamant! Indicatiile ce trebuiau date celor 5 frati ai bogatului ce erau inca in viata era de a asculta de Cartile lui Moise si a proorocilor care toate se afla in Vechiul Testament.A gresit Iisus sau gresim noi oamenii? De ce nu le spunea pilde privitoare noul legamant? Va rog, aveti un raspuns la intrebarea mea? multumesc, Violeta |
Citat:
Implinirea legii vechi si a proorocilor Vechilui Testament este Hristos. Bineinteles ca trebuie respectate in continuare cele 10 porunci si trebuie citit si studiat Vechiul Testament caci este cuvantul lui Dumnezeu, insa anumite aspecte din legea veche devin inutile in crestinism caci ele doar pregateau lumea pentru venirea lui Mesia. Concret: 1. taierea imprejur (in trup) semn al legii vechi devine inutila caci acum prin Botez omul se naste in Hristos. 2. Serbarea sambetei ca zi de odihna devine inutila intrucat Hristos a inviat Duminica si intalnirea cu ucenicii se facea Duminica, frangerea painii (Sfanta Liturghie pentru Sfanta Euharistie) avea loc tot Duminica. 3. jertfele sangeroase devin inutile intrucat Hristos s-a jertfit pentru noi o data pentru totdeauna... iar in timpul Sfintei Liturghii, painea si vinul de pe sfantul Altar se transforma in adevarat tupul si sangele Domnului Hristos Iisus. Aceasta este inima credintei ortodoxe (si a celei romano-catolice... dar nu vom intra in amanunte). 4. casatoria (re)devine monogama, asa cum la inceput Dumnezeu a binecuvantat pe Adam si pe Eva. 5. Pastele iudaic serba iesirea din robia egiptului, noi crestinii serbam la Paste iesirea din robia pacatului si a mortii prin invierea din morti a lui Hristos Iisus, Dumnezeu adevarat si om adevarat. 6. cincizezimea serba darea legii (cele 10 porunci) pe muntele Sinai lui Moise, iar noi cre3stinii serbam la Rusalii, pogorarea Duhului Sfant peste Biserica lui Hristos, asa cum ne-a fagaduit Domnul. 7. exemplele ar putea continua |
Te rog da-mi si aspectele din legea veche de care Hristos le spunea sa asculte
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:42:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.