![]() |
V-ati intrebat vreodata cati dintre oamenii din ziua de astazi s-ar bucura ca Hristos sa vina la nunta lor?
Poate ca la biserica L-ar astepta toata lumea dar la ospat nu s-ar bucura nimeni Invitatii ar fi tristi si nu se vor simti in largul lor Nu-i asa? .Oare cum ar fi sa te-nbeti de fata cu Hristos? , Sa fumezi de fata cu Hristos ?sa te imbuibezi pana nu mai poti cum mancare?si sa te destrabalezi in toate felurile asa cum se prodcedeaza in zilele noastre Cu siguranta ca Mantuitorul nu ar zice sa nu bem decat apa si sirop sau sa nu ne bucuram de bucatele alese.DAr cu buna cuviinta sa fim cumpatati Si la nunta din Cana s-a baut vin si inca ce vin Dar se pare ca in zilele noastre termenul de "buna cuviinta" a capatat un inteles gresit. |
Ai dreptate Laurentiu, nuntile din ziua de azi sunt mai mult destrabalari, toti isi cauta maiestrii de ceremoni ca sa iasa dezmatu cat mai reusit; intrebarea se pune, cati ar renunta chiar si dintre crestini buni, sa faca asfel de nunti?? la tara exista tot felul de obiceiuri legate de nunta la care oamenii nu ar renunta nici in ruptul capului! parintele Iosif Trifa fondatorul Oastei Domnului, pe vremea cand era tanar preot de tara, i-a sfatuit pe oameni sa nu mai faca hora Duminica pt ca este ziua Domnului, o zi dedicata rugaciunii si reculegerii spirituale, nu o zi de chefuit si de betie; dar tot satul i s-a ridicat in cap reprosandu-i parintelui ca vrea sa le strice traditiile si datinile lor; deci ei tineau mai mult la datinile lor dacat la cuvantul lui Dumnezeu, ce vreau sa zic este doar ca oamenii sunt foarte inradacinati in anumite obiceiuri cum e si cel de nunta, obiceiuri de care nu sa va scapa usor, Domnul sa ne miluiasca!
|
Citat:
|
Este trista devierea masiva de la "[COLOR=darkred]buna cuviinta[/COLOR]" la "[COLOR=darkred]fac ce vreau, e la moda[/COLOR]". Insa ce se poate face? Cred ca e nevoie de o credinta puternic marturisitoare a randui lucrurile in mod total cuviincios, adica avand o atenta selectare a muzicii, cea romaneasca fiind deplin curata, cat si o mare parte din cele straine.
Problema apare insa, intr'un mod foarte dificil, in ceea ce priveste [COLOR=darkred]oaspetii[/COLOR]. Cum pot pricepe niste oameni paraleli cu mersul la biserica faptul de a nu fuma, de a bea cu masura si de a nu purta haine care abia acopera un sfert din corp? Nu stiu ce s'ar putea face, caci neinvitarea lor nu prea incape, cand multi dintre ei sunt rude apropiate, ori prieteni de o viata. O tanara mireasa, mai inainte de nunta, ii scria [COLOR=darkred]Sfantului Teofan Zavoratul[/COLOR], zicandu'i ca ea nu vrea rochie de mireasca, ci o haina simpla, insa rudele nu o slabesc si o forteaza sa se imbrate cu mari gateli. La acestea, sfantului zice: "Lasa'i sa te imbrace cum vor ei, caci nu pentru tine pui acelea pe tine, ci pentru ei. Dupa nunta intri in randuiala ta si gata. Ai pace si fa ca ei." |
Nu stiu de ce se amesteca lucrurile
Cununia din biserica, aceea trebuie facuta pentru credinta si Iisus si acolo ar putea fi EL sa dea mirilor binecuvantarea.
Fiecare lucru cu rostul lui. Cununia din biserica se face asa cum spus pentru EL si credinta si binecuvantare. Cununia civila se face pentru stat, pentru legalitate si recunoasterea unor dreptuir pamantesti. Iar petrecerea de la nunta se face pentru om si bucuria lui si de aceea este fiecare liber sa si-o organizeze cum doreste. Si la nunta din Caana s-a petrecut si s-a baut si s-a veselit si acolo a fost si EL cu mama sa. El insusi a prefacut apa in vin ca sa aiba oamenii si sa petreaca. Trebuie mentinute niste limite, asta e tot. Aceleasi lucruri sunt valabile si pentru botez si inmormantare (civil, biserica, lume). De ce tot incearca lumea sa interzica petrecerea nuntii, nu stiu. Si nu este nici firesc si bine sa interzici omului ce este al lui. Credinta are rolul ei, dar omul are nevoie si de veselie, de viata, de socializare, de mancare. Munceste ca un rob toata viata si casa si serviciu si biserica. Si asta e viata? Iti mai trebuie si o eliberare, o luminare, o descarcare de legi si rigiditati si tristeti. 6 Zile sunt ale muncii, o zi a Domnului. Dar ziua omului cand este? Sa poata sa se odihneasca, sa fie cu familia, sa danseze, sa socializeze? |
Dumnezeu este cu noi in toate zilele noastre, chiar daca acum in chip nevazut. Este cu noi si la nunta si la munca si la inchisoare etc., asadar in orice moment sau situatie am fi, buna sau rea.
|
Ce poate fi mai odihnitor decat prezenta Lui in tot ce facem, in toate zilele, si la munca, si cand ne odihnim, si cand mancam...si mai ales la nunta noastra. cum sa nu Il chemam la nunta, sa Il chemam la bucuria noastra?
|
Cu multi ani in urma, am auzit povestindu-mi-se despre o fata, prietena cu cea care imi povestea; aceasta fata, mireasa fiind, si-a adus aminte in ultima secunda, inainte de a incepe cununia, ca nu L-a invitat pe Domnul Iisus la nunta. In clipa urmatoarea L-a vazut pe Iisus stand langa ea. Acest lucru a marcat-o asa tare, incat i se vedea pe fata. Nuntasii au observat, fara sa stie despre ce e vorba.
Deci, iata, ca Domul raspunde invitatiei noastre... numai noi sa Il chemam. |
Citat:
|
Citat:
Cat despre nunta, Sf. Ioan Gura de Aur a vorbit foarte frumos despre lucrurile astea. Vezi Omilii la casatorie. Petrecerea de nunta nu ar trebui sa fie betie si destrabalare. |
darul
Multe nunti sunt facute doar pentru dar... Din pacate.
Am intalnit tineri care cautau sa se impace cu cei de care se departasera in urma unor dispute lumesti, nu pentru motivul curat si crestinesc de a se cununa cu pace in suflet inaintea Domnului, ci pentru a reinoda o comunicare cu un potential nuntas care va aduce "darul" sau. Nasi cautau, de asemenea, in "lumea buna", pentru a avea parte de daruri consistente si din acea directie. Cu cat mai multi nasi, cu atat mai bine, pentru concurenta. Din parte-mi, am ales sa ma duc la nuntile curat crestinesti, simple, unde darurile de suflet s-au primit cu rabdare, in Biserica. Zi de duminica, cu slujba cununiei imediat dupa Sfanta Liturghie. Apoi a urmat o masa crestineasca pentru toti cei prezenti la un restaurant pana pe la miezul noptii. Simplu, autentic... Ador autenticul! |
Da, faptul ca Mantuitorul se afla prezent la Nunta, de orice fel ar fi aceasta, este un lucru neindoielnic. Problema se punea insa in [COLOR=darkred]a constientiza prezenta lui [/COLOR]acolo sau nu. Adica, sunt dispusi mirii si oaspetii sa accepte, cu adevarat, ca Hristos este intre ei? Si aici incep sa apara retinerile, pentru ca adesea ne place "sa uitam" ca El este tot timpul de fata.
Cred ca a curata Nunta (petrecerea de dupa) de toate cele ce nu sunt in tot cu buna cuviinta (betie, mandrie, haine goale, fumat la greu, imbuibare, etc.) tine de o marturisire puternica a credintei. Duce aproape spre un martiriu interior, spre o rupere a parerii tuturor celorlalti si spre o pastrare a pacii interioare a celor doi. Nu stiu ce sa zic. |
De ce este ciudat?
Lore, Anna,
Nu stiu de ce vi se pare asa ciudat ceea ce am scris eu si de ce ma judecati asa (se cam vede fanatismul in vorbele voastre). Chiar m-ati ranit. N-am spus nici un moment ca trebuie sa lipseasca Iisus, sau credinta. Si n-am spus ca bucuria sau petrecerea de nunat trebuie sa fie mare destrabalare sau betie. Pentru unii poate sa fie, pentru mine nu. Totusi bucurie si petrecere trebuie sa fie. Daca voua va place nunta in negru, la manastire, nu va impiedica nimeni. Si da, a merge la biserica este si o obligatie. Nu intotdeauna te simti in stare sufleteste sau corporal, dar o faci sau n-o faci (daca nu poti si nu poti). Voi n-ati avut astfele de zile? Nu v-a fost rau? Omul este om si are nevoie si ale lui, chiar daca il poarta pe Dumnezeu si credinta in suflet. Si nu, nu toate cele 7 zile sunte ale omului, caci omul nu poate decide singura supra vietii lui: o zi macar (dar mai sunt si sarbatorile din calendar de tinut) este pentru credinta si biserica, alte zile sunt pentru serviciu, fie ca ne place sau nu. Dar avem si nevoie sa fim cu familia, sa fim pentru noi, pentru sufletul nostru (citit, plimbat, pictat, muzica etc.). La asta m-am referit. |
Citat:
Lauretiule, lasind la o parte habotnicia care reiese din limitarile expuse de tine, te-ai intrebat vreodata de ce crezi ca s-a terminat vinul? Ca s-a baut putin? NU cred! Iar Hristos i-a mustrat NUUUU!, si nu numai ca nu le-a spus nici du-te mai incolo si te culca ci le-a dat si mai mult de baut, recurgind la minuni. Deci asa de mult a iubit Hristos pe oamenii care petrec la nunta ca le-a suplimentat aceasta sursa de bunavoie, de dansuri si veselie. Daca Hristos nu vedea ca sufletele lor nu tinjeau dupa mai mult stimulent pentru a se veseli si bucura la aceasta ocazie FII TU SIGUR CA NU AR FI ADUS MAI MULT VIN! ci le-ar fi dat ceai de Sunatoare ca la minastire, calmant natural. |
iarta-ma sophia, nu asta era intentia mea. dar nu cred ca ar trebuie sa privesti mersul al liturghie ca pe o rapire a timpului petrecut cu familia.cat despre mersul saptamanal la biserica, e adevarat, nici eu nu ma simt uneori in cele mai bune toane, dar e adevarat ca si in boala chiar daca nu ai chef treebuie sa manaci ca sa te intremezi, apoi iti este mai bine.
cred ca veselia o percepem fiecare diferit.Eu am zis negru si manastire, ci colorat dar fara muzica la maxim, bautura si altele.dar sa nu uiti ca NIMIC NU E OBLIGATORIU.toate le faci fie ca trebuie, fie ca vrei.Hristos e bucurie. "Bucurati-va pururea!" |
Citat:
|
Citat:
Nu sunt adeptul explicatiilor restrictive acolo unde nu-si au locul, pot fi ele si patristice, ca tot oameni erau si ei, supusi greselii. Evenimentul din Caana Galileii este relatat foarte clar fara simblistica prea multa. Poate incerci tu sa ne explici de ce Hristos a suplimentat cantitatea de vin, cind IN MOD NORMAL, ar fi trebuit sa ajunga pe saturate, ca doar acei oameni SE PREGATISERA DE NUNTA nu de degustare. ...dar te rog nu incepe cu simboluri de genul..."a vrut sa le ofere putin din gustul vinului din Imparatia Cerului, care are alt gust, etc.,samd"...ca m-ai pierdut, bine? La nunta NU SE PREDICA! |
nu, nu pot sa incerc nici o explicatie pt ca risc sa o iau pe aratura. ma multumesc cu explicatiile celor (mult) mai bine pregatiti decat bine. mi se pare ca te contrazici:intr-o parte zici ca esti adeptul bautului ocazional si putin, iar in alta parte afirmi ca butuoiele cu vin erau prea putine si trebuiau suplimentate ca sa intretina buna dispozitie a nuntasilor. ce sa inteleg?cat despre predica la nunta la noi se face. si din cate stiu si in manualele de omiletica se vorbeste despre structura predicii la nunti.
|
Cata vreme exista echilibru in toate si bun simt,nu vad de ce oamenii nu ar trebui sa se distreze.
Cata vreme invitatii nu beau de sa ajunga sa se tare pe jos,sa zbiere pe manele in mijlocul cartierului ori sa se destrabaleze in ultimul stil,chiar nu vad vreo problema. Am vazut atatea nunti in care lumea se distra chiar foarte bine in limita acestui bun simt. Imi aduc aminte cu placere de una,in mod special,care a fost organizata ca un fel de mic spectacol pentru invitati cu concursuri de dans,culinare,karaoke,apoi seara o declaratie din partea mirelui pentru mireasa in curtea localului scrisa numai din faclii aprinse,iar la final un superb foc de artificii. Deci,se poate si altfel... |
bine zis, echilibru, dreapta socoteala.problema e ca nu toti oamenii stiu sa il tina. aici apar problemele...
|
Citat:
[COLOR=darkred]Apa prefacuta in Vin[/COLOR] arata puterea sfintitoare a Duhului lui Hristos, care din ceva slab, neputincios si inferior, poate face ceva tare, minunat, superior. Din pacatosi, El face sfinti, din pescari, Apostoli, iar din apa, vin ! Nu este vorba de simbolisme teoretice, ci de simplul rost al unei fapte savarsite anume spre luminarea acelora. [COLOR=darkred]Hristos vine la fiecare Nunta spre a ridica si mai mult pe om[/COLOR]. Daca pana la Nunta, omul se bucura doar de harul Botezului, al celorlalte Taine primite in Biserica, dupa Nunta, el se bucura de Insusi Duhul Sfant salasluit in si intre cei doi miri. |
Citat:
Si exista PREDICA la nunta! |
Dar [COLOR=darkred]in Cana era petrecere[/COLOR]. Aceasta este o mare certitudine. Pana la Hristos, cine oare ar fi putut anula petrecerile la nunti? Iar daca Hristos ar fi facut'o, nu crezi oare ca acela era un foarte bun moment? Insa nu a zis nimic, ba mai mult, a mai facut si o minune, intaia dintre toate. Iarasi, nu ti se pare interesant faptul ca acolo nu a tinut o predica? Oare din patru Evanghelisti sa fi "omis" toti acele cuvinte rostite la un asa mare moment?
Nu petrecerea este rea, ci [COLOR=darkred]necuratia mintii petrecaretilor[/COLOR]. Sa nu luptam cu cele curate, cu natura si cu cele bune, ci cu mintea noastra cea spurcata. |
Eu nu vreau sa anulez nici o petrecere.
Dar mi se pare interesant ca ceeea ce m-a impresionat cel mai mult la nunta mea a fost tocmai discursul preotului. M-a zdruncinat (in sens pozitiv, desigur).. si apoi m-am intors la biserica unde slujea.. Ca sa zic asa: eu nu L-am chemat pe Iisus la nunta. Dar totusi, El a venit cumva. |
La nunta ca sa nu iasa cu scandal trebuie sa nu se puna muzica de dans.
(nici de dans perechi). Sa se puna muzica pentru suflet. Se poate pune si muzica psaltica. Al doilea femeile trebuie sa vina cu fuste lungi si haine fara decolteuri si nestranse pe trup. Haine modeste iar nu scumpe. Barbatii sa nu vie in costume ca nu sunt chelneri sau masoni sau predicatori sectari ci sa vie imbracati natural adica cu pantaloni modesti bluze nebagate in pantaloni ci peste pantaloni.Bagate in pantaloni si stranse cu cureaua nu e bine ca dau un aer de agresivitate sexuala. Asa va fi o atmosfera naturala si va fi o nunta frumoasa unde va exista comuniune intre oameni. Nunta nu este parada modei si nici concurs de dans. |
Mihailt ma ingrozesti. Asta se chema la tine nunta? Esti casatorit? sau
Esti calugar? Am impresia ca se continua amestecarea petrecerii de nunta cu cununia de la biserica. Sunt doua lucruri diferite. Predica nu poate fi decat in biserica, deci la cununia religioasa in biserica. Petrecerea nu are a face cu biserica. Este serbarea oamenilor, a bucuriei lor. |
Citat:
Si apoi oare de ce numai "plebea" are petreceri si "inalta societate" are receptii (?) |
[quote=windorin;150136][COLOR=darkred]Motivul savarsirii primei minuni[/COLOR], la o nunta, este simplu. Hristos a inceput restaurarea omului, ridicarea acestuia din neputinta de pana atunci, cu familia. Familia a cazut mai intai, prin Adam si Eva, tot familia a fost ridicata mai intai, in Cana.
(folosesc majuscule pentru diferentiere) SERIOS?? DE UNDE AI SCOS-O SI PE ASTA CU FAMILIA CAZUTA( OMUL DA, INSA FAMILIA????) DACA VREI MAI CITESTE DESPRE FAMILIILE pATRIARHILOR, A IMPARATILOR, PROOROCILOR SI RESTUL iUDEILOR DIN VT SA VEZI ACOLO FAMILII NUMEROASE SI BINE LEGATE, SANATOASE, VIGUROASE BINEPLACUTE DE DUMNEZEU ZAU CA NU STIU DE UNDE SE INVENTEAZA ACESTE CONCEPTE ERONATE [COLOR=darkred]Apa prefacuta in Vin[/COLOR] arata puterea sfintitoare a Duhului lui Hristos, care din ceva slab, neputincios si inferior, poate face ceva tare, minunat, superior. Din pacatosi, El face sfinti, din pescari, Apostoli, iar din apa, vin ! Nu este vorba de simbolisme teoretice, ci de simplul rost al unei fapte savarsite anume spre luminarea acelora. vINU ESTE SUPERIOR APEI? IAR MI SE PARE O ABERATIE VINUL PRESCHIMBAT IN SINGE MAI INTELEG DAR APA CA ELEMENT PRIMIORDIAL DIN CARE S-AU NASCUT TOTI SI TOATE SA FIE INFERIOR UNUI VIN CARE ALTCEVA NU FACE DECIT SA TE CHERCHELEASCA...DUPA CUM VAD EU PICA SI ACEASTA INTERPRETARE ..ALTCEVA ESTE SA FACI SFINTI DIN PESCARI , SI VAD CA CU ISCUSINTA ATASEZI ACEST EXEMPLU FARA LEGATURA APEI SI VINULUI lA NUNTA IISUS A FOST RUGAT SA SUPLIMENTEZE DISTRACTIA INVITATILOR SI BUNA LOR DISPOZITIE PRIN MAI MULT VIN, NU I S-A CERUT SA PREDICE SI SA DEA EXEMPLE. LUCRURILE SUNT CITEODATA MAI SIMPLE DECIT VOR PAR. [COLOR=darkred]Hristos vine la fiecare Nunta spre a ridica si mai mult pe om[/COLOR]. Daca pana la Nunta, omul se bucura doar de harul Botezului, al celorlalte Taine primite in Biserica, dupa Nunta, el se bucura de Insusi Duhul Sfant salasluit in si intre cei doi miri. DA, AICI SUNT DE ACORD |
S-ar putea chiar afirma ca familia, cu farmecul si frumusetea adusa sociatatii si comunitatilor este un REZULTAT al caderii omului un rezultat frumos al izgonirii din Rai(pe linga toate aspectele negative ale omului cazut)
Inainte de cadere NU AM AVUT FAMILII, asa cum Adam nu era sotul Evei ci doar partener de joaca prin gradina Raiului, pe unde se zbenguiau si leneveau toata ziua. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu inteleg crestinismul ca bucurie, o lume a culorilor, a hainelor inflorate si de bun gust, a unei tinute vesele.cred ca rigiditate in vestimentatie ar face din noi niste izolati, ca sa nu zic ciudati. muzica: cred ca e ingustime de minte sa asculti un singur gen muzical, oricare ar fi el. cum nu poti in fiecare zi sa mananci acelasi fel de mancare la fel nu ai putea asculta zilnic acelasi tip de muzica(parerea mea) cum ai putea sa te distrezi pe muzica bizantina? nu sunt adepta nici a bauturii, nici a petrecerilor zgomotoase. dar nici a nuntilor tip priveghi.... |
Nu ma pot abtine sa nu redau un fragment dintr-o predica a parintelui Nicolae Steinhardt despre Nunta din Cana. Parintele surprinde in putine dar alese cuvinte, specificul Ortodoxiei: cinstita bucurie, binecuvantatul belsug, sfanta dragoste de viata.
"La Cana Galileii, Hristos ni Se dezvaluie Domn al belsugului, veseliei si plinatatii, iar crestinismul ca intru totul diferit de un soi de puritanism posac si mohorat, amator si slavitor de lipsuri, sarmanie, putinatate, intransigenta si acreala, vetre stinse si fete aspre. Dar nu! Domnul blagosloveste inmultirea roadelor, prisosul de vin, voiosia fapturilor Sale! Se incrunta numai cand vorbeste cu fariseii, Se manie numai cand ii vede pe cei care prefac casa de rugaciuni a Tatalui in pestera de talhari, ori cand aude judecatile celor care nici pe ei nu se mantuie si nici pe altii nu-i lasa sa-si afle mantuirea. Usor si logic ar fi sa ni-L inchipuim raspunzand Preacuratei Maicii Sale in timpul nuntii de la Cana: Ce-ti este tie, femeie, a le purta acestora grija bauturii? Destul ca veniram aici. Oare vrei sa-i imbatam? Nu asa grait-a Domnul Atoatefauritor. Dupa ce din porunca Maicii Sale fost-au umplute vasele toate cu apa, El preface apa in vin. Si ce fel de vin? Atat de bun incat il nauceste pe nun si desigur pe toti nuntasii. A lucrat Domnul ospetelor, a binevoit Domnul manosiei. Si tot astfel faptuieste intotdeauna si fara gres. Totul, in pildele, invataturile si indemnurile lui Hristos, e spre bogatie. Seceris imbelsugat, blagoslovenie, belsug, rodire, preaplin, har peste har, rasplatire "clatinat si indesat si cu varf", iar celui ce are i se mai da, celor ce aduc cinci ori zece talanti li se dau cinci ori zece cetati, pe sluga cea buna stapanul se incinge si o slujeste, cel ce bine s-a purtat nu cu faramituri ori cu bacsis se va alege, ci cu poftire la Cina imparateasca! Nu, desigur, nu hotarat, Domnul nu iubeste si nu propovaduieste pustiul, pusta, tundra, spinii, maracinii, palamida, sarpele, piatra, scorpia, uscatul. Ci strugurii, smochinele, painea, oul, pestele, mierea, vinul vechi si bun." |
foarte frumos!:)
|
Mai soro eu am zis ca cine ar face asa ar avea o nunta reusita.
Nu am zis de fuste negre sau gri am zis doar sa se puna fuste lungi si bluze fara decolteu si ne-stranse pe corp ; ca unele femei au corp mai de manechine altele nu.Culori si modele fiecare precum pofteste normal. Cu aceste haine nu iese in evidenta diferenta intre trupurile femeilor asa tare. Mai apoi am zis de haine modeste ca unii nu isi permit haine foarte scumpe. |
In legatura cu muzica de dans muzica asta in care danseaza omul singur sau perechi e oare de la crestini ortodocsi?
La romani care sunt un popor crestin ortodox exista hora . |
si jocul de doi.:) cred ca fiecare femeie stie ce o avantjeaza si ce nu.in functie de asta trebuie sa se imbrace. or la nunta nu suntem ca la scoala sa avem acelasi tip de haine.fiecare se imbraca dupa posibilitati. dar cred ca asta e o mascare aceea ce ai vrut sa zici. insasi apelativul "soro"imi confirma banuiala
|
despre reguli, experienta personala
Citat:
Si nu stramta, desigur (alta "regula" nescrisa). Problema este ca sunt mica de inaltime si "matur strada" cu fusta sau calc pe ea.. deci se cer sandale cu toc inalt de 10 cm. In orasul in care locuiesc femeile poarta vara pantaloni scurti sa fuste mini in proportie covarsitoare. Evident ca faceam o nota discordanta, multi simteau nevoia pe strada sa-si dea cu parerea asupra modului in care arata (pozitiv sau negativ). La fel si la biserica ("te simti bine pe tocurile acelea? vrei sa tin eu copilul in brate?", "frumoase sandale", "unde ai cumparat fusta" etc.. ). Prea multa vorbarie si bataie de cap. Mai bine purtam jeans, nu m-ar fi observat nimeni. |
Citat:
Ce frumos! S-ar potrivi si la topicul despre distractie. |
Citat:
De ce n-ar fi suficienta o fusta pana la genunchi? Mie mi se pare foarte decenta in zilele noastre. La fel si pantalonii. Toate femeile poarta in zilele noastre. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:34:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.