![]() |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce.
Ma intreb, daca iubirea lui Dumnezeu fata de om nu ocoleste Crucea de ce raspunsul unora la aceasta iubire a lui Dumnezeu sa ignore Crucea?
|
Cunoasteti vreun cult protestant sau neoprotestant care ignora Crucea?
Imi puteti da numele lui? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Totusi, tu ce crezi, sa existe oare vreun (neo)protestant care sa nu pretuiasca Jertfa Domnului Iisus Hristos de pe Crucea Golgotei? |
Citat:
|
CRUCEA era un mijloc de tortura!in ce fel trebuie cinstita?
Citat:
|
Citat:
-a intrat în contact cu Sfântul Său Trup -pe această cruce, prin patimile și moartea Lui, a înființat în chip tainic Sfânta Biserică, a cărei activitate publică va începe în ziua de Pentecoste. Crucea, în general, o numim "sfântă", o cinstim și chiar o adorăm (cu gradul maxim de cinstire, numit "latria") pentru că: - printr-o mare minune dumnezeiască, în vremea împăratului Constantin, în pragul unei lupte care se anunța foarte problematică, s-a arătat pe cer împreună cu textul (în limba greacă): "în acest semn vei învinge". După această zi, de care ne amintim în fiecare an la Sărbătoarea Sfintei Cruci, au avut loc multe și mari minuni legate de cruce, prin care Dumnezeu ne arată voința Sa ca să o cinstim. Spre exemplu, găsirea Sfintei Cruci, aceea chiar pe care murise mântuitorul și care fusese pierdută, în vremea împărătesei Elena, a fost o minune (mai bine spus, o serie de minuni). -este simbol al ACELEI cruci. |
2 atașament(e)
Citat:
|
Crestinii dupa evanghelie de la noi, pocainii nu suporta Sfanta Cruce. Stiu asta pentru ca am avut la servici o pocaita, crestina dupa evanghelie.
|
doamne ajuta
Citat:
|
Citat:
|
In credinta ortodoxa Crucea este cinstita nu atat prin faptul ca se gaseste pe si in biserici sau in casele credinciosilor, cat prin actualizarea jertfei nesangeroase a Mantuitorului in Sfanta Liturghie, prin impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Or, protestantii si neoprotestantii neaga crucea, tocmai prin faptul ca pentru ei jertfa lui Hristos este comemorare, o aducere aminte.
Nu-i de ajuns ca protestantii sa puna semnul crucii pe casele lor de adunare sau pe coperta Bibliei. In bisericile ortodoxe, nu intamplator Crucea se afla in Sfantul Altar deasupra Sfintei Evanghelii. Evanghelia insasi este una a crucii si a jertfelniciei. Mai mult, crestinul ortodox face semnul Sfintei Cruci stiind ca Domnul, "arma asupra diavolului, Crucea Sa o a dat noua", cum spune o cantare din biserica. As vrea sa vad si eu un protestant sau neoprotestant sa-si faca in buna randuiala semnul Sfintei Cruci. |
Ei au probleme pt ca au renuntat la multe, insa noi care avem o credinta intreaga cum ne folosim ? Din 21 de milioane, cat am mai ramas, cati romani se folosesc de aceasta mare comoara ? Eu zic sa nu ne mandrim si nici sa tratam de sus neputintele altora...Avem credinta intreaga, ne mai da Dumnezeu si sfinti, luam lumina de la Ierusalim in fiecare an.... si noi , in masa , ce facem ?
|
Citat:
Acestia insa nu exista la noi in tara (din cunostintele mele nici prin alte tari), deci tema propusa spre discutie e o falsa problema :)) Si acum un pic mai serios: Jertfa Domnului Iisus se identifica cu Crucea. Crucea, lipsita de Jertfa de pe ea si de Cel care s-a jertfit nu are nici o importanta si nu merita nici o cinste. Neoprotestantii iubesc, pretuiesc si sunt recunoscatori lui Dumnezeu pentru Jertfa lui Iisus savarsita pe Crucea de la Calvar. Ei prin Cruce inteleg dragostea lui Dumnezeu manifestata in Jertfa lui Hristos. Pretuiesc Crucea ca si reprezentare a Jertfei. Daca s-a vrut a se spune ca neoprotestantii ignora si nu acorda nici o cinste crucii atunci cand ea este separata de Hristos si este doar un instrument de tortura, atunci da, ceea ce s-a spus este adevarat. |
Citat:
|
doamne ajuta
Citat:
|
Citat:
|
Doamne ajuta
Multa lume face greseala de a le spune sectantilor pocaiti o mare greseala adevaratul termen este cel de sectant multi si-au vandut sufletul pt o caramida o hainuta sau o bucata de tabla.cata ratacire
|
Citat:
Baptistii cred in Biblie. Si acolo este scris: Căci am judecat să nu știu între voi altceva, decât pe Iisus Hristos, și pe Acesta răstignit. 1Corinteni 2:2 |
Crucea ocupa un loc extrem de important in cultul divin public si particular al Bisericii Ortodoxe. Pe langa semnul crucii reprezentat iconografic sau sculptat pe care il intalnim in biserici si in casele credinciosilor, Biserica a randuit doua mari sarbatori ale Sfintei Cruci in cursul anului bisericesc: Inaltarea Sfintei Cruci si Duminica Sfintei Cruci (a treia din Postul Mare).
Acest lucru nu face decat sa arate ca in Biserica Ortodoxa se adevereste cuvantul Sfantul Apostol Pavel "mie sa nu-mi fie a ma lauda decat numai in crucea Domnului". Aceasta perspectiva asupra rolului si importantei Sfintei Cruci este caracteristica Ortodoxiei. |
Citat:
|
Citat:
Crucea a devenit sfanta prin Sangele Mantuitorului care a curs pe ea! |
Citat:
Mai ales bisericile baptiste americane cred ca tin neaparat sa nu se deosebeasca cu nimic de Ortodoxie ;) In cazul in care au auzit de ea. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu trebuie să-i judecăm prea aspru pe (neo)protestanți fiindcă nu au cultul crucii. Ca și inexistența cultului sfinților și altele, cauza comună a tuturor acestor lipsuri este reducerea fundamentului credinței la Biblie. Aceasta este adevărata eroare protestantă, iar lipsa cinstirii Crucii este una din multele consecințe. Dar, în mintea noastră, în loc de un singur rejet, apar astfel mai multe.
Este foarte dificil, pentru cei care se bazează numai pe Biblie, să găsească fundament pentru cultul Crucii, al Sfinților, pentru pururea fecioria Maicii Domnului și altele. Toate acestea s-au cristalizat și s-au dezvoltat în primele veacuri ale creștinismului, în perioada patristică. Mereu se întâmplă la fel: pentru fiecare grup care se desprinde de Biserică, tradiția "îngheață" la altă oră. În cazul neoprotestanților, a înghețat la ora apostolilor. |
un raspuns intelept!!! trebuie sa-i acceptam si pe protestanti!
Citat:
Imi aduc aminte cand Iisus Hristos a stat la masa cu vamesii si pacatosii! cand fariseii i-au reprosat EL a raspuns: "n-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință." Sa lasam pe Dumnezeu sa faca ce are de facut, sa nu incercam sa facem noi ceea ce nu-i treaba noastra: "El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. 30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea." |
Citat:
Ai trecut la baptisti, penticostalule?.... Eu stiu sigur ca voi nu dati doi bani pe Crucea cea Sfanta.... Iarta-ma, n-am vrut sa par prea aspra... |
Citat:
Dumneavoastra cum stati cu convertirea? |
Citat:
Ma rog Domnului sa nu ma sminteasca si pe mine... |
Singur ortodoxia!
Citat:
Cit despre mine ORTODOXA am fost botezata ORTODOXA am sa mor. Nu o sa ma convinga nimeni ca ,,maru-i putregai si soarele scrum!,, |
Pai, daca sunt asa multi care regreta, sfatuiti-i sa treaca inapoi la ortodoxie!
Cine-i impiedica? |
Citat:
Am o prietena care a plecat din ortodoxie,ea nu regreta dar ceea ce imi displace profund este modul insistent in care doreste sa ma convinga sa merg la biserica pe la ei. Iisus a spui,, daca vrei ... daca crezi!,, nu a insistat. E o mare diferenta intre atitudinile bisericii ortodoxe si celelalte! |
E bine ce face. Probabil va considera pe calea spre Iad.
Daca ati fi, faptul ca va vorbeste despre Iisus si va invita la biserica ei e o dovada de dragoste. Spuneti-i ca dvs. sunteti deja un crestin adevarat si iubiti biserica la care mergeti. Probabil ca nu va mai insista. Dar mi-ati dat exemplul uneia care nu regreta. Ziceati totusi ca sunt o multime carora le pare rau. De ce nu vin ei inapoi? |
a fost sau este acea cruce din lemn sfanta?
este normal pentru crestinul ortodox crescut sub umbra sfintei cruci sa nu isi puna o astfel de intrebare:este sau nu crucea aceea din lemn purtata de MANTUITORUL SFANTA?
Dar si va rog atentie si respect in acelasi timp pt SUBIECTUL discutat,si biciul roman a intrat in contact cuTrupul mantuitorului si nimeni nu spune ca acel bici a fost sfant.deasemenea Mantuitorul nu facut nici cea mai mica referire la ce se va intampla cu obiectul de tortura insine adica crucea.Scrierile Sfintelor Scripturi nu fac nici oreferire la obiectiul din lemn.Scrierile Bisericesti timpurii deasemenea nu amintesc absolut nimic despre crucea-obiectul de tortura-MANTUITORULUI ci despre CRUCEA despre care MANTUITORUL a spus s-o luam in fiecare zi si sa mergem dupa EL. Desigur este mai convenabil sa faci semnul crucii sa divinizezi un obiect din lemn decat sa faci exact ce a spus Mantuitorul.Este normal prin urmareca un neoprotestant sa spuna -pt mine mai important este sa-mi duc crucea in fiecare zi in felul in care a dus-o si DOMNULmeuincepand chiar din Gradina Ghetsimane.haideti sa gandim rational si fara partinire si mai ales in DUHUL DRAGOSTEI LUI HRISTOS Care ne strange nicidecum nu ne dezbina.Sa fim cu luareaminte. |
Citat:
Instrumentele cu care au fost torturați sfinții martiri sunt obiecte de venerare. Și astăzi se păstrează, la Roma, un fragment din lanțul cu care Petru și Pavel, ieșind din Mamertin, au fost legați unul de altul și duși la moarte. |
Citat:
Nici unul dintre ei nu a calcat in Forumul roman din Roma, unde se afla inchisoarea Mamertine. |
doamne ajuta
dracii se tem de SFANTA CRUCE DE MAICA DOMNULUI DE SFINTI iar acesti prapaditi de sectanti nu au nici o treba,din contra chiar iau in batjocura.se pare ca sunt mai rau decat dracii,cum sa nu isi frece mainile spurcatul satan cand are atati slujitori.
|
Citat:
Crucea lui Hristos trebuie sa o avem in mintea si-n inima noastra. Taina dragostei lui Dumnezeu, dusa pana la umilinta (S-a smerit pe Sine, ascultãtor fãcându-Se pânã la moarte, si încã moarte pe cruce-Filipeni 2:8) trebuie sa ne marcheze modul nostru de vietuire, in fiecare zi. Semne, cruci atarnate la gat, pe ziduri sau pe acoperisuri sunt simpla spoiala. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:53:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.