Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10353)

georgeval 09.08.2010 19:06:52

Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce.

Ma intreb, daca iubirea lui Dumnezeu fata de om nu ocoleste Crucea de ce raspunsul unora la aceasta iubire a lui Dumnezeu sa ignore Crucea?

penticostalulmantuibil 09.08.2010 20:28:40

Cunoasteti vreun cult protestant sau neoprotestant care ignora Crucea?
Imi puteti da numele lui?

ionut stefan 09.08.2010 21:05:38

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 276260)
ma intreb, daca iubirea lui dumnezeu fata de om nu ocoleste crucea de ce raspunsul unora la aceasta iubire a lui dumnezeu sa ignore crucea?

pentru ca slujitorii diavolilor nu iubesc crucea, stapanul lor nu le permite acest lucru.

ionut stefan 09.08.2010 21:07:51

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276285)
cunoasteti vreun cult protestant sau neoprotestant care ignora crucea?

esti pe calea cea buna daca esti pe un forum ortodox

penticostalulmantuibil 09.08.2010 21:54:30

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 276300)
esti pe calea cea buna...

Multumesc frumos Ionut. Banuiam eu ceva dar acum, daca mi-ai confirmat...
Totusi, tu ce crezi, sa existe oare vreun (neo)protestant care sa nu pretuiasca Jertfa Domnului Iisus Hristos de pe Crucea Golgotei?

gabriela8 09.08.2010 23:56:49

Citat:

Una e sa creada ca Hristos a murit pe Cruce si alta e sa cinsteasca Sfanta Cruce! Cunoasteti vreun cult neoprotestant care cinsteste Sfanta Cruce?:1:

52ZIZO 10.08.2010 00:22:23

CRUCEA era un mijloc de tortura!in ce fel trebuie cinstita?

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 276321)
Una e sa creada ca Hristos a murit pe Cruce si alta e sa cinsteasca Sfanta Cruce! Cunoasteti vreun cult neoprotestant care cinsteste Sfanta Cruce?:1:

Crucea era un mijloc de tortura in acele timpuri. Era metoda pe care romanii, dominatorii acelui timp, foloseau pentru a ucide persoane. Nu trebuie sa uitam ca alaturi de Hristos mai erau 2 cruci pe care au murit doi talhari. Sa ne amintim ca acea cruce dusa de Hristos in spate era foarte mare si grea si ca EL cadea mereu si venea biciuit si scuipat. Daca ne gandim la acestea cinstim pe Hristos care s-a sacrificat pe cruce pentru ca sa avem parte de inviere si de viata veacului. nu? Daca EL nu facea asta eu nu aveam parte de inviere, e important ceea ce El a realizat la Cruce, dar crucea nu poate fi sfanta! De ce vine numita "SFANTA Cruce", de ce e sfanta?

Mihnea Dragomir 10.08.2010 00:43:50

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 276326)
dar crucea nu poate fi sfanta! De ce vine numita "SFANTA Cruce", de ce e sfanta?

Crucea pe care a murit Isus este sfântă pentru că:
-a intrat în contact cu Sfântul Său Trup
-pe această cruce, prin patimile și moartea Lui, a înființat în chip tainic Sfânta Biserică, a cărei activitate publică va începe în ziua de Pentecoste.

Crucea, în general, o numim "sfântă", o cinstim și chiar o adorăm (cu gradul maxim de cinstire, numit "latria") pentru că:
- printr-o mare minune dumnezeiască, în vremea împăratului Constantin,
în pragul unei lupte care se anunța foarte problematică, s-a arătat pe cer împreună cu textul (în limba greacă): "în acest semn vei învinge". După această zi, de care ne amintim în fiecare an la Sărbătoarea Sfintei Cruci, au avut loc multe și mari minuni legate de cruce, prin care Dumnezeu ne arată voința Sa ca să o cinstim. Spre exemplu, găsirea Sfintei Cruci, aceea chiar pe care murise mântuitorul și care fusese pierdută, în vremea împărătesei Elena, a fost o minune (mai bine spus, o serie de minuni).
-este simbol al ACELEI cruci.

maiamaria 10.08.2010 07:39:56

2 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 276321)

Am vazut biserici baptiste care au Sfanta Cruce.Exemple:

Hector 10.08.2010 08:14:09

Crestinii dupa evanghelie de la noi, pocainii nu suporta Sfanta Cruce. Stiu asta pentru ca am avut la servici o pocaita, crestina dupa evanghelie.

ionut stefan 10.08.2010 09:00:29

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276304)
Multumesc frumos Ionut. Banuiam eu ceva dar acum, daca mi-ai confirmat...
Totusi, tu ce crezi, sa existe oare vreun (neo)protestant care sa nu pretuiasca Jertfa Domnului Iisus Hristos de pe Crucea Golgotei?

banuiala ta este putin ironica dar Dumnezeu lucreaza. DEGEBA PRETUIESTE JERTFA DACA NU PRETUIESTE SF CRUCE PE CARE DOMNUL IISUS SA JERTFIT

georgeval 10.08.2010 09:31:00

Citat:

Nu pot sa vorbesc despre jertfa fara Cruce, nu pot sa inteleg jertfa fara Cruce. Jertfa Mantuitorului se deosebeste de celelalte jertfe tocmai prin Cruce. Mantuitorul se deosebeste de oricare reformator sau intemeietor de religie nu doar prin invatatura Sa, ci in primul rand prin jertfa Sa de pe Cruce. Crucea este identitatea jertfei lui Hristos.

Marius22 10.08.2010 09:50:31

In credinta ortodoxa Crucea este cinstita nu atat prin faptul ca se gaseste pe si in biserici sau in casele credinciosilor, cat prin actualizarea jertfei nesangeroase a Mantuitorului in Sfanta Liturghie, prin impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Or, protestantii si neoprotestantii neaga crucea, tocmai prin faptul ca pentru ei jertfa lui Hristos este comemorare, o aducere aminte.

Nu-i de ajuns ca protestantii sa puna semnul crucii pe casele lor de adunare sau pe coperta Bibliei. In bisericile ortodoxe, nu intamplator Crucea se afla in Sfantul Altar deasupra Sfintei Evanghelii. Evanghelia insasi este una a crucii si a jertfelniciei. Mai mult, crestinul ortodox face semnul Sfintei Cruci stiind ca Domnul, "arma asupra diavolului, Crucea Sa o a dat noua", cum spune o cantare din biserica.

As vrea sa vad si eu un protestant sau neoprotestant sa-si faca in buna randuiala semnul Sfintei Cruci.

IonelS 10.08.2010 10:06:54

Ei au probleme pt ca au renuntat la multe, insa noi care avem o credinta intreaga cum ne folosim ? Din 21 de milioane, cat am mai ramas, cati romani se folosesc de aceasta mare comoara ? Eu zic sa nu ne mandrim si nici sa tratam de sus neputintele altora...Avem credinta intreaga, ne mai da Dumnezeu si sfinti, luam lumina de la Ierusalim in fiecare an.... si noi , in masa , ce facem ?

penticostalulmantuibil 10.08.2010 10:50:43

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 276364)
... pocainii nu suporta Sfanta Cruce.

Deci singurii care ignora Sfanta Cruce si nu o pot suporta sunt pocainii. Este adevarat.
Acestia insa nu exista la noi in tara (din cunostintele mele nici prin alte tari), deci tema propusa spre discutie e o falsa problema :))

Si acum un pic mai serios: Jertfa Domnului Iisus se identifica cu Crucea.
Crucea, lipsita de Jertfa de pe ea si de Cel care s-a jertfit nu are nici o importanta si nu merita nici o cinste.

Neoprotestantii iubesc, pretuiesc si sunt recunoscatori lui Dumnezeu pentru Jertfa lui Iisus savarsita pe Crucea de la Calvar.

Ei prin Cruce inteleg dragostea lui Dumnezeu manifestata in Jertfa lui Hristos.
Pretuiesc Crucea ca si reprezentare a Jertfei.

Daca s-a vrut a se spune ca neoprotestantii ignora si nu acorda nici o cinste crucii atunci cand ea este separata de Hristos si este doar un instrument de tortura, atunci da, ceea ce s-a spus este adevarat.

georgeval 10.08.2010 12:01:10

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276409)
Deci singurii care ignora Sfanta Cruce si nu o pot suporta sunt pocainii. Este adevarat.
Acestia insa nu exista la noi in tara (din cunostintele mele nici prin alte tari) si deci subiectul propus spre discutie e o falsa problema :))

Si acum un pic mai serios: Jertfa Domnului Iisus se identifica cu Crucea.
Crucea, lipsita de Jertfa de pe ea si de Cel care s-a jertfit nu are nici o importanta si nu merita nici o cinste.

Neoprotestantii iubesc, pretuiesc si sunt recunoscatori lui Dumnezeu pentru Jertfa lui Iisus savarsita pe Crucea de la Calvar.

Ei prin Cruce inteleg dragostea lui Dumnezeu manifestata in Jertfa lui Hristos.
Pretuiesc Crucea ca si reprezentare a Jertfei.

Daca s-a vrut a se spune ca neoprotestantii ignora si nu acorda nici o cinste crucii atunci cand ea este separata de Hristos si este doar un instrument de tortura, atunci da, ceea ce s-a spus este adevarat.

Semnul vazut al biruintei lui Hristos este Crucea, in teologia ortodoxa Crucea nu se desparte de persoana Sa. Crezi ca pentru diavol este o indiferenta Crucea cu Hristos jertfit pe ea?

ionut stefan 10.08.2010 12:23:46

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de maiamaria (Post 276359)

cruce de pe casele de rugaciune daca se pot numi asa este pusa de forma (ca lumea sa va considere crestini) dar pt sectanti nu are nici o valoare nu i se da cinstea cuvenita

ionut stefan 10.08.2010 12:26:15

Citat:

În prealabil postat de 52zizo (Post 276326)
crucea era un mijloc de tortura in acele timpuri. Era metoda pe care romanii, dominatorii acelui timp, foloseau pentru a ucide persoane. Nu trebuie sa uitam ca alaturi de hristos mai erau 2 cruci pe care au murit doi talhari. Sa ne amintim ca acea cruce dusa de hristos in spate era foarte mare si grea si ca el cadea mereu si venea biciuit si scuipat. Daca ne gandim la acestea cinstim pe hristos care s-a sacrificat pe cruce pentru ca sa avem parte de inviere si de viata veacului. Nu? Daca el nu facea asta eu nu aveam parte de inviere, e important ceea ce el a realizat la cruce, dar crucea nu poate fi sfanta! De ce vine numita "sfanta cruce", de ce e sfanta?

piei satana

ionut stefan 10.08.2010 12:33:27

Doamne ajuta

Multa lume face greseala de a le spune sectantilor pocaiti o mare greseala adevaratul termen este cel de sectant multi si-au vandut sufletul pt o caramida o hainuta sau o bucata de tabla.cata ratacire

penticostalulmantuibil 10.08.2010 12:41:25

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 276424)
cruce de pe casele de rugaciune daca se pot numi asa este pusa de forma (ca lumea sa va considere crestini) dar pt sectanti nu are nici o valoare nu i se da cinstea cuvenita

Poate pentru sectanti Crucea lui Hristos nu are nici o valoare dar pentru crestinii baptisti are valoare suprema.

Baptistii cred in Biblie.
Si acolo este scris: Căci am judecat să nu știu între voi altceva, decât pe Iisus Hristos, și pe Acesta răstignit. 1Corinteni 2:2

Marius22 10.08.2010 15:56:00

Crucea ocupa un loc extrem de important in cultul divin public si particular al Bisericii Ortodoxe. Pe langa semnul crucii reprezentat iconografic sau sculptat pe care il intalnim in biserici si in casele credinciosilor, Biserica a randuit doua mari sarbatori ale Sfintei Cruci in cursul anului bisericesc: Inaltarea Sfintei Cruci si Duminica Sfintei Cruci (a treia din Postul Mare).

Acest lucru nu face decat sa arate ca in Biserica Ortodoxa se adevereste cuvantul Sfantul Apostol Pavel "mie sa nu-mi fie a ma lauda decat numai in crucea Domnului". Aceasta perspectiva asupra rolului si importantei Sfintei Cruci este caracteristica Ortodoxiei.

gabriela8 10.08.2010 22:31:50

Citat:

Dar nu o cinsteste! Exemplele sunt doar ca sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie ceea ce este fals!:4:

gabriela8 10.08.2010 22:33:58

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 276326)
Crucea era un mijloc de tortura in acele timpuri. Era metoda pe care romanii, dominatorii acelui timp, foloseau pentru a ucide persoane. Nu trebuie sa uitam ca alaturi de Hristos mai erau 2 cruci pe care au murit doi talhari. Sa ne amintim ca acea cruce dusa de Hristos in spate era foarte mare si grea si ca EL cadea mereu si venea biciuit si scuipat. Daca ne gandim la acestea cinstim pe Hristos care s-a sacrificat pe cruce pentru ca sa avem parte de inviere si de viata veacului. nu? Daca EL nu facea asta eu nu aveam parte de inviere, e important ceea ce El a realizat la Cruce, dar crucea nu poate fi sfanta! De ce vine numita "SFANTA Cruce", de ce e sfanta?

Sigur sunteti ortodoxa? Cam nimic nu va place de la noi...;)

Crucea a devenit sfanta prin Sangele Mantuitorului care a curs pe ea!

penticostalulmantuibil 10.08.2010 22:49:19

Citat:

Am vazut biserici baptiste care au Sfanta Cruce.
Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 276569)
Dar nu o cinsteste! Exemplele sunt doar ca sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie ceea ce este fals!:4:

Da, aveti dreptate.
Mai ales bisericile baptiste americane cred ca tin neaparat sa nu se deosebeasca cu nimic de Ortodoxie ;)
In cazul in care au auzit de ea.

maiamaria 11.08.2010 11:37:07

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 276569)

De ce ar vrea baptistii '' sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie''?

gabriela8 11.08.2010 16:13:03

Citat:

În prealabil postat de maiamaria (Post 276668)
De ce ar vrea baptistii '' sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie''?

Ca sa castige adepti, tu de ce crezi?!:10: Sau pur si simplu folosesc Crucea ca obiect de decor dar nu ca pe Ceva Sfant, Nepretuit!

Mihnea Dragomir 11.08.2010 17:05:42

Nu trebuie să-i judecăm prea aspru pe (neo)protestanți fiindcă nu au cultul crucii. Ca și inexistența cultului sfinților și altele, cauza comună a tuturor acestor lipsuri este reducerea fundamentului credinței la Biblie. Aceasta este adevărata eroare protestantă, iar lipsa cinstirii Crucii este una din multele consecințe. Dar, în mintea noastră, în loc de un singur rejet, apar astfel mai multe.
Este foarte dificil, pentru cei care se bazează numai pe Biblie, să găsească fundament pentru cultul Crucii, al Sfinților, pentru pururea fecioria Maicii Domnului și altele. Toate acestea s-au cristalizat și s-au dezvoltat în primele veacuri ale creștinismului, în perioada patristică. Mereu se întâmplă la fel: pentru fiecare grup care se desprinde de Biserică, tradiția "îngheață" la altă oră. În cazul neoprotestanților, a înghețat la ora apostolilor.

52ZIZO 11.08.2010 17:32:00

un raspuns intelept!!! trebuie sa-i acceptam si pe protestanti!

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 276769)
Nu trebuie să-i judecăm prea aspru pe (neo)protestanți fiindcă nu au cultul crucii. Ca și inexistența cultului sfinților și altele, cauza comună a tuturor acestor lipsuri este reducerea fundamentului credinței la Biblie. Aceasta este adevărata eroare protestantă, iar lipsa cinstirii Crucii este una din multele consecințe. Dar, în mintea noastră, în loc de un singur rejet, apar astfel mai multe.
Este foarte dificil, pentru cei care se bazează numai pe Biblie, să găsească fundament pentru cultul Crucii, al Sfinților, pentru pururea fecioria Maicii Domnului și altele. Toate acestea s-au cristalizat și s-au dezvoltat în primele veacuri ale creștinismului, în perioada patristică. Mereu se întâmplă la fel: pentru fiecare grup care se desprinde de Biserică, tradiția "îngheață" la altă oră. În cazul neoprotestanților, a înghețat la ora apostolilor.

Nu trebuie sa-i judecam NOI pe protestanti. Va veni Domnul Iisus Hristos, (Fiul lui Dumnezeu, Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut) ca sa judece asa cum zice Simbolul Credintei noastre: "7. Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii".
Imi aduc aminte cand Iisus Hristos a stat la masa cu vamesii si pacatosii! cand fariseii i-au reprosat EL a raspuns: "n-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință."
Sa lasam pe Dumnezeu sa faca ce are de facut, sa nu incercam sa facem noi ceea ce nu-i treaba noastra:

"El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul.
30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea."

lacrimi 11.08.2010 19:54:35

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276431)
Poate pentru sectanti Crucea lui Hristos nu are nici o valoare dar pentru crestinii baptisti are valoare suprema.

Baptistii cred in Biblie.
Si acolo este scris: Căci am judecat să nu știu între voi altceva, decât pe Iisus Hristos, și pe Acesta răstignit. 1Corinteni 2:2

Ai trecut la baptisti, penticostalule?....
Eu stiu sigur ca voi nu dati doi bani pe Crucea cea Sfanta....
Iarta-ma, n-am vrut sa par prea aspra...

penticostalulmantuibil 11.08.2010 20:09:32

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 276810)
Ai trecut la baptisti, penticostalule?....

Nu, eu penticostal m-am nascut si penticostal vreau sa mor :))
Dumneavoastra cum stati cu convertirea?

lacrimi 11.08.2010 20:16:35

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276819)

Ma rog Domnului sa nu ma sminteasca si pe mine...

hanico 11.08.2010 20:18:01

Singur ortodoxia!

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276819)

Am cunoscut oameni care au trecut la iehovisti, la evanghelisti sau penticostali. Din toti doar 1 sau 2 care nu regreta!
Cit despre mine ORTODOXA am fost botezata ORTODOXA am sa mor. Nu o sa ma convinga nimeni ca ,,maru-i putregai si soarele scrum!,,

penticostalulmantuibil 11.08.2010 20:24:30

Pai, daca sunt asa multi care regreta, sfatuiti-i sa treaca inapoi la ortodoxie!
Cine-i impiedica?

hanico 11.08.2010 20:32:10

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 276828)
Pai, daca sunt asa multi care regreta, sfatuiti-i sa treaca inapoi la ortodoxie!
Cine-i impiedica?

Usor de zis greu de facut!
Am o prietena care a plecat din ortodoxie,ea nu regreta dar ceea ce imi displace profund este modul insistent in care doreste sa ma convinga sa merg la biserica pe la ei. Iisus a spui,, daca vrei ... daca crezi!,, nu a insistat. E o mare diferenta intre atitudinile bisericii ortodoxe si celelalte!

penticostalulmantuibil 11.08.2010 20:42:06

E bine ce face. Probabil va considera pe calea spre Iad.
Daca ati fi, faptul ca va vorbeste despre Iisus si va invita la biserica ei e o dovada de dragoste.

Spuneti-i ca dvs. sunteti deja un crestin adevarat si iubiti biserica la care mergeti. Probabil ca nu va mai insista.

Dar mi-ati dat exemplul uneia care nu regreta. Ziceati totusi ca sunt o multime carora le pare rau. De ce nu vin ei inapoi?

lung ioan marius 11.08.2010 22:27:04

a fost sau este acea cruce din lemn sfanta?

este normal pentru crestinul ortodox crescut sub umbra sfintei cruci sa nu isi puna o astfel de intrebare:este sau nu crucea aceea din lemn purtata de MANTUITORUL SFANTA?
Dar si va rog atentie si respect in acelasi timp pt SUBIECTUL discutat,si biciul roman a intrat in contact cuTrupul mantuitorului si nimeni nu spune ca acel bici a fost sfant.deasemenea Mantuitorul nu facut nici cea mai mica referire la ce se va intampla cu obiectul de tortura insine adica crucea.Scrierile Sfintelor Scripturi nu fac nici oreferire la obiectiul din lemn.Scrierile Bisericesti timpurii deasemenea nu amintesc absolut nimic despre crucea-obiectul de tortura-MANTUITORULUI ci despre CRUCEA despre care MANTUITORUL a spus s-o luam in fiecare zi si sa mergem dupa EL. Desigur este mai convenabil sa faci semnul crucii sa divinizezi un obiect din lemn decat sa faci exact ce a spus Mantuitorul.Este normal prin urmareca un neoprotestant sa spuna -pt mine mai important este sa-mi duc crucea in fiecare zi in felul in care a dus-o si DOMNULmeuincepand chiar din Gradina Ghetsimane.haideti sa gandim rational si fara partinire si mai ales in DUHUL DRAGOSTEI LUI HRISTOS Care ne strange nicidecum nu ne dezbina.Sa fim cu luareaminte.

Mihnea Dragomir 11.08.2010 23:52:21

Citat:

În prealabil postat de lung ioan marius (Post 276889)
si biciul roman a intrat in contact cuTrupul mantuitorului si nimeni nu spune ca acel bici a fost sfant.

A devenit sfânt tocmai intrând în contact cu El. Ca și cununa de spini, ca și sulița, ca și ciocanul și cuiele. Problema este că nu s-au păstrat.
Instrumentele cu care au fost torturați sfinții martiri sunt obiecte de venerare. Și astăzi se păstrează, la Roma, un fragment din lanțul cu care Petru și Pavel, ieșind din Mamertin, au fost legați unul de altul și duși la moarte.

andreicozia 12.08.2010 00:01:31

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 276908)
Și astăzi se păstrează, la Roma, un fragment din lanțul cu care Petru și Pavel, ieșind din Mamertin, au fost legați unul de altul și duși la moarte.

Minciuni, inventii si inchipuiri... Petru nu a calcat in Roma in viata lui!...si asa cum nu a fost confirmat de NICI UN ISTORIC contemporan cu Apostolii, se pare ca nici Pavel!:(( .
Nici unul dintre ei nu a calcat in Forumul roman din Roma, unde se afla inchisoarea Mamertine.

ionut stefan 17.08.2010 20:30:58

doamne ajuta

dracii se tem de SFANTA CRUCE DE MAICA DOMNULUI DE SFINTI iar acesti prapaditi de sectanti nu au nici o treba,din contra chiar iau in batjocura.se pare ca sunt mai rau decat dracii,cum sa nu isi frece mainile spurcatul satan cand are atati slujitori.

mesagerul 17.08.2010 21:15:29

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 276388)

As vrea sa vad si eu un protestant sau neoprotestant sa-si faca in buna randuiala semnul Sfintei Cruci.

Nici Sfintii Apostoli nu si-au facut semnul crucii (nici vre-un alt semn). Suntem noi mai sfinti decat sfintii apostoli?

Crucea lui Hristos trebuie sa o avem in mintea si-n inima noastra. Taina dragostei lui Dumnezeu, dusa pana la umilinta (S-a smerit pe Sine, ascultãtor fãcându-Se pânã la moarte, si încã moarte pe cruce-Filipeni 2:8) trebuie sa ne marcheze modul nostru de vietuire, in fiecare zi. Semne, cruci atarnate la gat, pe ziduri sau pe acoperisuri sunt simpla spoiala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:53:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.