Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum sa-mi gasesc linistea sufleteasca ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1041)

Va_iubesc 16.12.2006 01:28:08

Mult iubita doamna,

Slava Domnului ca sunteti in viata toti trei! Durerea prin care treceti e mare si nadajduiesc ca Bunul Dumnezeu sa va dea forta sa depasiti aceasta situatie. Ca sa fiu sincera, citind relatarea dumneavoastra, am plans gandindu-ma cata nedreptate si ura e in lume. Dar, fiindca aveti credinta, va puteti da seama ca diavolul ii impinge pe acesti oameni sa faca ceea ce fac. Sa nu-i judecam pe oameni, ci fapta lor. Stiu ca e greu, foarte greu, dar incercati sa nu raspundeti cu ura, ci sa raspundeti cu iubire. Rugati-va pentru cei care va prigonesc si va fac rau! E o cruce foarte grea, dar Hristos e acolo si o veti duce impreuna.

Cand am citit ca urmatorul proces va avea loc pe data de 15 ianuarie 2007, la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti, primul gand care mi-a venit in minte a fost sa treceti inainte pe la Sf. Mc. Mina (are Sfintele Moaste la Biserica de langa Unirea); oamenii va vor ghida ca sa ajungeti. Oricand e o nedreptate, Sfantul Mina vine in ajutor. Va spun ce as face eu daca as fi in locul dumneavoastra...desi sincer nu mi-as dori. As citi acatistul acestui Sfant pana la data procesului in fiecare zi, impreuna cu familia. Ne-am spovedi cu totii, ne-am impartasi, si daca duhovnicul ar fi de acord si ceilalti membri ai familiei (Andrei si sotul dvs.) am posti pana la data procesului, cu o dezlegare pentru 25-27 decembrie. Postul si rugaciunea sadite pe un fundament de curatenie si iubire fac minuni.

Mie nu mi s-a intamplat vreodata sa-i cer ceva Sfantului Mina si sa nu se realizeze. E drept ca nu am fost confruntata cu astfel de situatii, dar cu atat mai mult el va fi acolo ca sa duca rugaciunea dumneavoastra la Cel Care S-a jertfit pentru mantuirea noastra - Hristos, Fiul lui Dumnezeul. Sa credeti ca Dumnezeu poate sa faca minuni. "Ce-i cu neputinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu". Credeti numai!

Sunt cu inima langa voi si daca va decideti sa spuneti o rugaciune Sfantului Mina, o sa ma alatur si eu din cand in cand, chiar daca cu nevrednicie, dar cu dorinta de a fi aproape. Si apoi, peste o luna, o sa ne dati o veste buna. :)

Va imbratisez pe toti,
Elena

SCORPIUS 16.12.2006 02:25:54

Acuma sa fiu sincer.Eu daca aveam un pistol la mine le trageam una
direct in cap agresorilor.Nu cred ca era paguba prea mare in definitiv
era un bine facut umanitatii: doi infractori mai putin.Si dupa aia dispaream
de la locul faptei invaluit de ceatza.
Sau le puneam niste otrava in bautura
la carciuma.Nu m-ar fi prins nimeni si as fi scapat un cartier intreg
de doi tampiti.Mie imi place sa judec la rece.

Poate va intrebati daca nu cumva si eu sunt violent? Nu, nicidecum.
Eu daca , constat un pericol vital incerc sa-l elimin prin orice mijloace
cu judecata rece si logica.Lupta corp la corp nu ajuta pe nimeni.
Asa ca le veneam eu de hac cumva, daca de vorba buna nu intelegeau.

Va_iubesc 16.12.2006 14:56:00

Citat:

În prealabil postat de SCORPIUS
Acuma sa fiu sincer.Eu daca aveam un pistol la mine le trageam una
direct in cap agresorilor.Nu cred ca era paguba prea mare in definitiv
era un bine facut umanitatii: doi infractori mai putin.Si dupa aia dispaream
de la locul faptei invaluit de ceatza.
Sau le puneam niste otrava in bautura
la carciuma.Nu m-ar fi prins nimeni si as fi scapat un cartier intreg
de doi tampiti.Mie imi place sa judec la rece.

Scorpius draga, Hristos a venit sa aduca pace si iubire, nu ura si razbunare.

Legat de ce numesti tu "un bine facut umanitatii", cel mai mare bine pe care putem sa-l facem pentru noi si pentru intreaga umanitate este sa nu pacatuim. Iar omorand niste oameni, indiferent cat de pacatosi, iti dai seama in ce pacat cadeai. Nu mai spun ca si gandul pe care tu il ai este tot o premeditare a faptei, ceea ce iti innegreste sufletul.

Iar apoi cand spui ca dispareai de la locul faptei, inseamna ca tu constientizai ca nu e bine ce faci, dar totusi faceai acel lucru. Imi vine in minte un cuvant din Psaltire: "Cel Care a facut ochiul oare nu vede? Cel Care a facut urechea oare nu aude?" Si apoi tot ce se face la intuneric, se va aduce mai devreme sau mai tarziu la lumina. Dumnezeu vede totul, chiar si cele mai ascunse ganduri ale noastre, deci nu putem sa disparem din fata Lui. Sa ne traim viata ca si cand suntem numai noi cu Dumnezeu si sa ne raportam mereu la ce crede El despre atitudinea noastra si la ce Ii este placut Lui sa facem...si astfel vom simti inca de aici bucuria, pacea, impacarea, linistea, dragostea si toate celelalte.

Legat de judecarea la rece, sa nu fie o imbinare de ura, judecare si razbunare. Frate drag, oare tu esti crestin?

Elena

SCORPIUS 18.12.2006 21:21:55

E adevarat ca am scris ceva ce pare destul de razbunator si violent,
dar prima data cand am citit povestea m-am infuriat rau de tot.
Ma gandeam ce ar fi daca as pati eu asa ceva.Ar fi nasol in orice caz.

Catalina 19.12.2006 15:09:21

Scorpius ,multi sunt revoltati pentru ceea ce s-a intamplat familiei mele . Multi locuitori ai cartierului in care locuiesc spun ceea ce ai scris tu in comentariul anterior . Noi am crezut ca vorbind frumos si civilizat vom rezolva ceva si nicidecum ca vom fi batuti toata familia . Cei care ne cunosc ne zic ca acesti infractori au simtit ca ne este frica si de aceea ne-au atacat si ne-au batut pe toti . Daca ei nu veneau la noi ,noi nici nu stiam cine sunt cei care l-au batut pe fiul meu . Legea taceri se instaurase printre cei prezenti . Frica de acesti infractori i-au facut sa taca .Sunt foarte cunoscuti in cartier pentru infractiunile care le fac de ani de zile . Eu ii inteleg pe oameni ca le este frica de ei . Dar daca stau cu mainile incrucisate ,rezolv ceva ? Nu . Martori la acel spectacol de groaza au fost multi ,dar toti tac ,nu vor sa fie implicati in aceasta problema a mea . Chiar multi vecini ai nostri stiu ca infractorul Argeseanu insotit de complici lui , fratii Geonea ,cat si alti au venit dupa noi pana in fata blocului , pt a ne bate din nou . Dar frica s-a instaurat si in ei .De ce nu Directia Inspectiei Judiciare a CSM- ului nu trimite o echipa de investigatii in aceasta zona pt a cerceta acest caz . Au luat la cunostinta de mult timp ceea ce a patit familia mea cat si de problemele cu care ne confruntam in momentul de fata . In zona Vaii Jiului rata infractionalitati creste odata cu saracia ,dar in loc sa fie stopata unii oameni ai legi favorizeaza si fraternizeaza cu infractorii . De ce nu fac ceva in momentul de fata pt. a aduce lumina in acest caz ? Pentru ca nu le pasa de familia mea si nici cat de multa suferinta a adus in familia noastra . Ne-au tradat pana si un martor de al nostru . Acesta nu a spus in instanta tot adevarul ,cu toate ca a pus mana pe Biblie si a jurat ca va spune adevarul . Acesta stie totul de la venirea noastra pana la sfarsitul scandalului ,dar si-a cenzurat memoria , de frica infractorilor . Acesta ne-a spus tot timpul ca Argeseanu si inca o persoana il ataca pe Andrei atunci cand Andrei a lovit la voia intamplari . Deci rezulta ca a fost foarte atent la spectacolul groazei si a vazut tot ce se intampla . Acesta ii era prieten sotului meu de ani de zile . A stat si s-a uitat cum ne omora infractori ,la fel ca toti cei care asistau . Pentru acest martor am cerut protectia martorilor ,dar mi-a fost refuzata , de instata Curti de Apel Alba ,spunand ca este in interesul nostru sa-l aducem . Si cand a venit in instanta nu a mai spus nimic cu privire la loviturile mele si nici cu privire la atacul celor doi infractori impotriva fiului meu . A spus ; ' am vazut ca se dadea pumnii din toate partile ' DA ? Cine erau cei care loveau cu pumni din toate partile ? Va spun eu . Infractorii cat si alti care le erau alaturi ,acestia au sarit pe fiul meu si pe sotul meu cand Argeseanu ma lovea cu bata . Acestia i-au imobilizat pt a nu-mi sari in ajutor ,astfel cum primeam eu cele trei lovituri de bata ? Ce facea sotul si fiul meu ,se uita cum ma batea Argeseanu ? E clar ca nu ,imi sareau ajutor . Deci, ma intelegiti oameni buni prin ce cosmar trec si cat de greu e sa lupt de una singura cu forta raului . De aceea scriu peste tot si cer ajutot ,deoarece sunt multe persoane care s-au alaturat fortei raului .' Dumnezeu sa ne fereasca pe toti de cei rai '

silverstar 01.01.2007 20:00:13

Catalina, uite ce mi s-a intamplat si cum cred eu ca s-a ajuns la a-mi pierde copilul.

Daca ti-ai imaginat ca aici vei gasi raspuns la problemele tale, te-ai inselat. Nu stiu in ce masura ti-ai dat seama cam la ce nivel se discuta.
Am citit postarea ta chiar din prima seara insa m-am abtinut sa-ti dau un raspuns. Poate iti voi spune ceva asta seara sau maine pe mess sau mail. Atunci vom discuta mai detaliat.
Este o postare recenta de a mea, ceva de genul "Cum interpretati" (pe prima sau a doua pag. nu stiu ca nu am mai intrat de mult)in care am pus in dezbatere un moto: "Inainte sa-i convingi, zapaceste-i!" Citeste, te rog, primele doua-trei raspunsuri ca sa te crucesti si sa vezi si tu de la cine asteptai raspunsuri care sa te ajute in rezolvarea necazului tau...

De ce cred in Dumnezeu? Sau, mai curand, cand am descoperit atotputernicia lui Dumnezeu? A trebuit sa dau de necaz, de necaz foarte mare ca sa cred in Dumnezeu si in atotputernicia Lui.
S-a intamplat cu multi ani in urma. In viziunea unora, ca o anumita problema sa se rezolve favorabil lor, desi eu nu prezentam un pericol real pentru rezolvarea acelei probleme, eu trebuia sa dispar, adica sa mor. Fusesem avertizata ca persoana respectiva (printr-o vrajitoare, desigur!) imi face farmece cu oase de mort si pamant de pe morminte, dar nu am crezut, am ras spunand ca asa ceva exista numai in povesti, nu poate fi adevarat cu buna stiinta sa condamni pe cineva la moarte.
De la un timp, noaptea, mai ales joi spre vineri, dar nu stiu la ce intervale se repeta, o voce de femeie, fix la miezul noptii, ma scula din somn si-mi poruncea sa ma arunc de pe balcon. (Pe atunci locuiam la et. 6 intr-un bloc turn). De frica, de rusine, de teama de ridicol nu am spus la nimeni ce mi se intampla, dar nici nu am facut vreo legatura cu ce mi s-a spus in legatura cu farmecele. Cand se intampla, ma trezeam extrem de speriata, luam copilul in brate si cartea de rugaciuni pe care o tineam langa perna si plagand, citeam rugaciuni acolo unde se deschidea cartea, nu cautam o rugaciune anume. Dar la biserica nu mergeam, nu ma ducea mintea. Atat, faceam o cruce din cand in cand, iar in biserica daca intram de 2, 3 ori pe an, la vreo ocazie.
S-a intamplat ca printr-o asemenea stare sa trec acasa la parintii mei, casa pe pamant. Fix la miezul noptii, vocea, foarte autoritara, mi-a spus ca e ultima oara si ca trebuie sa ma arunc de pe balcon, pentru ca ea nu mai are rabdare cu mine, ca pentru mine totul s-a termint. Eu eram la departare de 100 de km. de casa mea, de apartamentul in care locuiam. Simteam ca nu mai rezist, asa ca atunci, in puterea noptii am trezit copilul si voiam sa plec spre casa ca sa fac ceea ce mi se cere. Copilul a inceput sa planga si-atunci mama a venit sa vada ce se intampla. Eu repetam intr-una ca trebuie sa ajung acasa, pe balcon. Intre timp, in puterea noptii, mama a chemat o vecina deoarece era speriata tare de starea mea. Dupa ce a trecut momentul acela cat eu am fost sub puterea vocii, a vrajei, plangand, am povestit ce mi se intampla de aproape un an de zile.
Dupa un timp m-am linistit si m-am culcat inapoi, numai linistita nu, la gandul ce s-ar fi intamplat daca eram acasa la mine, la bloc.
A doua zi, vecina mea a fost si i-a povestit unui preot ce mi se intampla. Preotul a spus ca sunt farmece si ca ar trebui sa vin la biserica, numai daca vreau eu, nu obligata, nu adusa cu forta. Sigur ca m-am dus de buna voie, singura. Slujbele pe care mi le-a facut mi-au fost de mare ajutor. Am simtit imediat puterea lui Dumnezeu. Am respectat ce mi-a spus parintele, am facut intocmai cum m-a invatat si m-am intors acasa la mine, dupa cateva saptamani, complet "vindecata" de tot raul care fusese aruncat asupra mea.
Dar, in tot acest timp, am facut o greseala foarte mare, greseala pentru care voi suferi toata viata. Nu mi-am luat si copilul cu mine la slujbe, nu l-am dus la biserica, nu l-am impartasit si, cam la 2 ani de lac cele povestite, intr-una din zile cand veneam acasa, copilul a calcat pe o movilita de pamant asezata in fata usii, chiar la iesirea din lift. Atunci nu mi-am dat seama ce e cu picul acela de pamant in usa noastra. La doua zile de la aceasta intamplare, copilul meu a murit in accident de masina, la numai 6 ani si 15 ore. I-a ramas tortul in frigider si mie durerea...

Catalina 01.01.2007 21:25:28

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Catalina, uite ce mi s-a intamplat si cum cred eu ca s-a ajuns la a-mi pierde copilul.

Daca ti-ai imaginat ca aici vei gasi raspuns la problemele tale, te-ai inselat. Nu stiu in ce masura ti-ai dat seama cam la ce nivel se discuta.
Am citit postarea ta chiar din prima seara insa m-am abtinut sa-ti dau un raspuns. Poate iti voi spune ceva asta seara sau maine pe mess sau mail. Atunci vom discuta mai detaliat.
Este o postare recenta de a mea, ceva de genul "Cum interpretati" (pe prima sau a doua pag. nu stiu ca nu am mai intrat de mult)in care am pus in dezbatere un moto: "Inainte sa-i convingi, zapaceste-i!" Citeste, te rog, primele doua-trei raspunsuri ca sa te crucesti si sa vezi si tu de la cine asteptai raspunsuri care sa te ajute in rezolvarea necazului tau...

De ce cred in Dumnezeu? Sau, mai curand, cand am descoperit atotputernicia lui Dumnezeu? A trebuit sa dau de necaz, de necaz foarte mare ca sa cred in Dumnezeu si in atotputernicia Lui.
S-a intamplat cu multi ani in urma. In viziunea unora, ca o anumita problema sa se rezolve favorabil lor, desi eu nu prezentam un pericol real pentru rezolvarea acelei probleme, eu trebuia sa dispar, adica sa mor. Fusesem avertizata ca persoana respectiva (printr-o vrajitoare, desigur!) imi face farmece cu oase de mort si pamant de pe morminte, dar nu am crezut, am ras spunand ca asa ceva exista numai in povesti, nu poate fi adevarat cu buna stiinta sa condamni pe cineva la moarte.
De la un timp, noaptea, mai ales joi spre vineri, dar nu stiu la ce intervale se repeta, o voce de femeie, fix la miezul noptii, ma scula din somn si-mi poruncea sa ma arunc de pe balcon. (Pe atunci locuiam la et. 6 intr-un bloc turn). De frica, de rusine, de teama de ridicol nu am spus la nimeni ce mi se intampla, dar nici nu am facut vreo legatura cu ce mi s-a spus in legatura cu farmecele. Cand se intampla, ma trezeam extrem de speriata, luam copilul in brate si cartea de rugaciuni pe care o tineam langa perna si plagand, citeam rugaciuni acolo unde se deschidea cartea, nu cautam o rugaciune anume. Dar la biserica nu mergeam, nu ma ducea mintea. Atat, faceam o cruce din cand in cand, iar in biserica daca intram de 2, 3 ori pe an, la vreo ocazie.
S-a intamplat ca printr-o asemenea stare sa trec acasa la parintii mei, casa pe pamant. Fix la miezul noptii, vocea, foarte autoritara, mi-a spus ca e ultima oara si ca trebuie sa ma arunc de pe balcon, pentru ca ea nu mai are rabdare cu mine, ca pentru mine totul s-a termint. Eu eram la departare de 100 de km. de casa mea, de apartamentul in care locuiam. Simteam ca nu mai rezist, asa ca atunci, in puterea noptii am trezit copilul si voiam sa plec spre casa ca sa fac ceea ce mi se cere. Copilul a inceput sa planga si-atunci mama a venit sa vada ce se intampla. Eu repetam intr-una ca trebuie sa ajung acasa, pe balcon. Intre timp, in puterea noptii, mama a chemat o vecina deoarece era speriata tare de starea mea. Dupa ce a trecut momentul acela cat eu am fost sub puterea vocii, a vrajei, plangand, am povestit ce mi se intampla de aproape un an de zile.
Dupa un timp m-am linistit si m-am culcat inapoi, numai linistita nu, la gandul ce s-ar fi intamplat daca eram acasa la mine, la bloc.
A doua zi, vecina mea a fost si i-a povestit unui preot ce mi se intampla. Preotul a spus ca sunt farmece si ca ar trebui sa vin la biserica, numai daca vreau eu, nu obligata, nu adusa cu forta. Sigur ca m-am dus de buna voie, singura. Slujbele pe care mi le-a facut mi-au fost de mare ajutor. Am simtit imediat puterea lui Dumnezeu. Am respectat ce mi-a spus parintele, am facut intocmai cum m-a invatat si m-am intors acasa la mine, dupa cateva saptamani, complet "vindecata" de tot raul care fusese aruncat asupra mea.
Dar, in tot acest timp, am facut o greseala foarte mare, greseala pentru care voi suferi toata viata. Nu mi-am luat si copilul cu mine la slujbe, nu l-am dus la biserica, nu l-am impartasit si, cam la 2 ani de lac cele povestite, intr-una din zile cand veneam acasa, copilul a calcat pe o movilita de pamant asezata in fata usii, chiar la iesirea din lift. Atunci nu mi-am dat seama ce e cu picul acela de pamant in usa noastra. La doua zile de la aceasta intamplare, copilul meu a murit in accident de masina, la numai 6 ani si 15 ore. I-a ramas tortul in frigider si mie durerea...

Cata suferinta cred ca ai in suflet Silverstar, numai tu si Bunul Dumnezeu stiu . Eu sincer iti spun ,te inteleg . Mi s-au umplut ochii de lacrimi citindu-ti povestea .Dupa cum ti-am scris ,eu nu sunt o ipocrita ,scriu ceea ce gandesc cu adevarat . Nu voi da importanta nimanui care va crede altceva . Sunt sigura ca daca banuiai ca se poate intampla ceva , pe viitor , cu copilul tau ai fi facut orice pentru a impiedica acest lucru . Multi vor spune ca aceasta i-a fost soarta si misiunea lui pe pamant se terminase .Sincer ,eu nu stiu ce as fi reactionat la asa necaz . Este ceva foarte tragic . Fiul meu este viata mea si pentru el sunt in stare de orice sacrificiu . Cu pretul vietii mele i-am aparat viata lui ,de loviturile de bata care ii erau destinate . Acele trei lovituri de bate care l-am primit in cap ,maini si peste picioare , de la infractor , mi-au distrus sanatatea . Da ,Silvestar si cate mai cate am facut pentru a nu i se intampla ceva . Povestea mea am scris-o pe multe forumuri . De ce am scris-o ? Caut ajutor ,de aceea am facut public . Cat ajutor am primit ? NO COMENT . Nu am cerut nimanui bani sau ceva material . Doream sfaturi si o vorba buna . Oamenii citesc doar si trec mai departe tratand cu nepasare aceasta poveste adevarata . Dumnezeu spune sa ajutam pe semeni nostri cand au un necaz ,nu sa tratam cu indiferenta ceea ce li se intampla . Eu nu am sufletul rece .Lacrimile ,suferinta celor din jur ma afecteaza . Eu ajut cum pot pe fiecare ,in limita posiblitatilor mele . Pe alte forumuri am intalnit si persoane cu sufletul rece , care au luat povestea mea in batjocura . Dar nu le-am raspuns cu aceasi raceala . M-am lasat umilita si chiar chiar jignita . Crezi ca le-am dat importanta ? NU . Nu le-am dat satisfactia asta . Multi care au citit aceasta poveste a mea cred s-au speriat cand au vazut cu ce problema ma confrunt . Eu am spus intotdeauna adevarul si nu am de gand nici pe viitot sa spun vreo minciuna . Urasc minciuna . Ma lupt cu minciuna de atata timp si stiu cat rau poate face . Ca sa poti ajuta o persoana cu asa problema iti trebuie curaj . Cati oameni au curaj Silverstar ?

silverstar 01.01.2007 22:03:02

Ti-am spus, Catalina, ca nu ti-am scris nimic pentru ca nu vreau sa sara si sa judece, ca doar la asta sunt buni fanaticii de aici. Am vazut postarea ta si pe alte forumuri, dar doar aici am citit-o din prima seara.
Cred ca ai fost sincera in ceea ce ai postat, dar vezi tu, sunt lucruri care te dezavantajeaza. Eu nu am cunostinte juridice, dar pot sa vad ca certificatele medicale si martorii nu-ti sunt pe potriva. Apoi, din cate ai prezentat, cel vinovat de scandal are pile, cunostinte, bani. Cum crezi tu ca ce e rau intr-un loc, poate fi bun in alt loc sau invers? Ma refer la hotararile de pana acum. Cei care judeca sunt colegi, ei intre ei, se cunosc, se servesc, nu se lasa la greu.
In oras la mine a murit cu dosarul in mana un om dupa ce a facut greva pe scarile Curtii de apel nu stiu cate zile. Nici dupa ce a murit nu i s-a facut dreptate. Stii doar cum e cu justitia. Sunt atatea exemple si la TV. Nu vreau sa te descurajez, nu vreau sa zici ca sunt rea. Nefiind implicata direct sunt realista. Chiar daca justitia face o nedreptate si tu te adresezi, sa spunem, presedintelui tarii, nici el nu poate face nimic. O hotarare definitiva stiu ca nu mai poate fi atacata de absolut nimeni. Eu ce pot sa-ti spun? Decat sa te intareasca Dumnezeu, sa-ti dea putere sa lupti cu mafia, pentru ca aici e mafie adevarata ori... Gandul mi-a venit acum scriind, incearca o impacare cu individul. Orice compromis e mai bun decat sa-ti vezi baiatul la inchisoare. El de acolo iese, raman insa pata, anii de facultate pierduti, tot viitorul compromis. Ia in calcul toate variantele si opreste-te la cea care-ti avantajeaza fiul.
Spui ca oamenii nu te-au ajutat cu un sfat macar. Catalina, intelege-i, te rog, pe oameni. Traim timpuri grele, vremuri tulburi, multi sunt sau au fost loviti de nedreptatile justitiei si nu vor nici sa auda. Altii poate nu inteleg.
Un alt sfat pe care ti l-as da: daca nu ai incredere in avocatii din Petrosani, mergi in alt oras, eu nu cunosc zona, plateste un avocat care sa stea de vorba cu voi, cu fiul tau, in primul rand, care sa studieze dosarul si hotararile date pana acum de instantele prin care ati trecut si sa va invete ce sa faceti.
Tu ce faci? Astepti rezolvarea, sfaturi de pe forumuri? N-or sa vina niciodata. Trebuie sa actionezi intr-un fel, dar nu pe forumuri. Despre stramutarea procesului in alt oras ti-a spus cineva? Sunt atatea lucruri de care am auzit si eu. Mai multe ce pot eu sa spun, ca e o situatie care depaseste competenta mea. Eu sunt filolog.

Catalina 02.01.2007 17:02:20

Cazul familiei Mihalcea nu este un caz usor . Nu . A fost foarte usor ,(dar este grav ceea ce s-a ntamplat ) la inceput ,dar l-au complicat oamenii legi prin infractiunile comise de dansii , care se tin lant . Oamenii stau neputinciosi la acesta problema deoarece sunt implicate persoane sus puse . Noi familia Mihalcea aratam tot timpul ilegalitatile comise ,prin dovezi si nimeni nu face nimic . In ce tara traim oameni buni ? Ce fel de oamenii am devenit ? Chiar nimanui nu ii mai pasa de aproapele lui ,cand acesta este la necaz ? Credeti ca daca as fi mintit cu ceva as fi avut curajul sa dau numele celor implicati ? Va asigur ca nu . Minciuna pana la urma va pierde in fata adevarului . Minciuna vine din partea raului ,pe cand adevarul vine din partea lui Dumnezeu . Ceea ce s-a intamplat familiei mele s-a intamplat din nou in noaptea de 31 dec-2006 . Alti tineri au fost batuti si injunghiati de o gasca de raufacatori . De ce ? Din acelasi motiv pt care ne-au batut si pe noi . Pentru a-si arata suprematia aici in cartier .Sa vedem ce va face Politia si in aceasta privinta . Creste infractinalitatea pe strazi si pentru acest fapt trebuie sa facem ceva .Sa ajung eu la o intelegere cu infractorii ? Acest infractor este un om rau si urmareste numai interesele lui .Pe cei doi care i-a angajat ca martorii i-a pus sa minta diferit de ceea ce a declarat el si martorii(complici) lui .Nici nu le-a spus macar acestora ca ceea ce ia pus el sa declare nu se aseamana cu ceea ce s-a intamplat in acea seara . Acestia nu au fost la locul faptei ,in acel moment . Am dovezi . Acesta i-a propus fiului meu sa mearga cu el la Curtea de Apel Alba Iulia sa mituiasca un procuror . Cand am auzit aceasta propunere ,am ramas uimiti cat tupeu are acest infractor . Pe ce s-a bazat cand a propus asa ceva ? Bineinteles ca nu am fost de acord cu asa ceva . I-am raspuns ca singura intelegere la care vreau sa ajungem ,este SA DECLARE ADEVARUL ,pe care il stie foarte bine ,nu cum spune el ca nu isi aminteste . Si-a cenzurat amintirile deoarece stie ca adevarul odata spus arata ca el si martorii lui mincinosi si-au batut joc de justitie . Avocatii pe care ii am sunt din Alba Iulia si sunt considerati avocati foarte buni ,dar cum in cazul meu este atata minciuna din patea adversa cat si a persoanelor implicate ,incat mi-e cam frica sa nu ne tradeze si dansii . Eu le-am spus acestor doi avocati sa nu ne tradeze si sa nu se lase corupti . Acum vom vedea daca sunt avocati cinstit si incoruptibili . ADEVARUL le-am spus intotdeauna dansilor si sunt sigura ca si-au dat seama ca nu am mintit niciodata si ca suntem victimele acestui sistem corupt . Eu voi avea grija ca acest caz sa nu fie numai pe internet ci si pe masa doamnei ministru al Justitiei Monica Macavei ,doamnei Procuror General cat si altor persoane care pot face ceva in acest caz . Nu sunt atat de naiva sa cred ca voi gasi solutia si rezolvarea pe internet . Cazul meu poate va deschide o poarta spre sufletul romanilor si vor fi mai atenti pe viitor in privinta multor lucruri care nu merg bine in aceasta tara .Curajul meu de a spune lucrurilor pe nume este bine de urmat de toti romanii . Credeti ca daca bagam capul in nisip ,precum strutul , facem ceva bun pentru viitorul copiilor nostri ? Eu un om simplu nu cred asa ceva . Curajul pe care il am se datoreaza carti pe care am citit-o 'Arta succesului la romani 'scrisa de domnul Pavel Corut ,cat si a experientei neplacute pe care am trait-o . Cand viata imi putea fi luata de un infractor intr-o zi ,asa din senin ,nu stiu daca ma mai complac in indiferenta si nepasare fata de ceea ce se intampla in jurul meu .

Va_iubesc 12.01.2007 23:12:43

Catalina draga,

Ce mai faceti? Aveti nadejde ca Dumnezeu o sa se milostiveasca daca si voi ati facut un pas spre El. Si nu uitati ca inainte de proces sa-l "salutati" pe Sf.Mc. Mina. El face dreptate in toate.

Drum bun si sa va intoarceti luni cu vesti bune!

Cu drag,
Elena

Catalina 13.01.2007 19:21:37

Cum o ducem Elena ? Nu prea bine . Dar cui ii pasa ? Putini sunt care ii dor de problemele celor din jur. Vorbesc de Dumnezeu ,vorbesc de credinta ,dar nu vad ca pun in practica ceea ce ii place lui Dumnezeu sa vada si sa auda . Familia mea e neimportanta , dar problema familiei mele este de o gravidate foarte mare . Numai Dumnezeu stie prin ce trecem .Problemele de sanatate se agraveaza pe zi ce trece ,mai nou , am capatat si un ulcer . Bineinteles de la atata plans si durere . Toti spun ;'gandeste pozitiv doamna ' ,dar cand vad ca lucrurile nu merg bine ,cum sa gandesc pozitiv ? Nu mai am somn , capul ma doare zilnic , m-am izolat in casa . Rareori ies afara si atunci sa fac cumparaturi . Din cauza acestei probleme multe lucruri s-au schimbat in familia mea . Va las sa intelegeti singuri la ce poate duce lipsurile si neputinta de a gasi pe cineva sa faca ceva pentru noi . Credeti ca daca eram vinovati , faceam public peste tot aceasta problema ? Va asigur ca nu .In disperare omul apeleaza la orice lucru ,care crede el ca ii foloseste . Suntem oameni simpli si de aceea nu captam atentie . In ziua de azi senzationalul si persoanele importante ( VIP) capteaza atentie . Daca as fi facut vreo grozavie mare intr-un loc public si sa fie pe aprope presa ,atunci sigur captam atentie . Dar asa ? Va asigur ca am scris petitii la toate institutiile competente ,dar rezolvarea inca se lasa asteptata . Poate in curand ICCJ sa faca ceva pt noi . Vom scrie si acestui nou presedinte al CSM . Poate dansul ii va pasa de noi si va trimite macar pe cineva sa investigheze acest caz . Nu doresc nimanui sa treaca prin ceea ce trece familia mea . Ne omor cu zile si macar daca eram vinovati .

ancah 14.01.2007 12:15:35

Draga Catalina,
Imi cer iertare, ca desi am citit despre marele necaz prin care trece familia ta, nu am reactionat in vreun fel. Si nu am facut-o, caci ce vorba de alinare poti spune unui om atat de lovit si indurerat?!? Nu am nici cunostinte printre cei, care ti-ar putea face dreptate si atunci m-am limitat la a resimti durerea ta in suflet, caci si eu am copii si la fel as suferi ca si tine, daca cel mai mic lucru li s-ar intampla.
Motivul pentru care acum imi iau inima in dinti este acela, ca m-am gandit ce as face eu intr-o situatie similara, in care totul este impotriva mea si nimeni nu ma poate ajuta. De fapt am si fost in asa o situatie si dupa ce m-am zbatut si nu am reusit nimic, am hotarat sa cer ajutorul lui Dumnezeu.
Aflandu-ne in mijlocul valtorii, noi stim ca avem dreptate si vrem ca si altii sa recunoasca acest lucru. Dar am constatat ca Dumnezeu lucreaza in felulul Lui, gandeste intr-un mod superior noua, dar si solutia Lui e mai buna. Iti spun , ca de multe ori am ramas surprinsa de rezolvarile Lui, care de obicei aveau si scopul de a ma duce un pas inainte.
E greu sa nu facem nimic in asemenea situatie, dar sa facem ceea ce trebuie, nu sa ne ruinam sanatatea. Chiar si acest lucru e poate o dovada ca ceva din ce facem sau gandim nu e tocmai bine. Dar oameni suntem si toti gresim.
Deci ce am facut eu? In primul rand am citit Rugaciunea lui Iisus pentru sine (Ioan 17), caci prin ea ne dam cu totul in mainile lui Dumnezeu si acceptam ceea ce vrea El sa se intample cu noi. Apoi am incercat sa-i iert pe cei care mi-au provocat durerea. Acest lucru se face la inceput cu intermitente, caci nu suntem asa de tari sa iertam dintr-o data. Si apoi trebuie sa diferentiem intre faptas si fapta lui. Am reusit sa-i mai tai coltii celui rau prin rugaciuni facute pentru el si nu impotriva lui. In felul acesta intensitatea cu care ma lovea, a mai scazut.
Apoi L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi spuna adevaratul motiv pentru care mi se intampla aceste lucruri. Chiar daca suntem de fata la intamplare, nu cunoastem ce lucru ascuns a declansat totul. Ajuta mult la buna intelegere a lucrurilor. De multe ori descoperim ca intr-un colt foarte indepartat al sufletului nostru e adevaratul motiv, poate ceva foarte marunt si nesemnificativ in ochii nostri, dar luat in seama de Dumnezeu si pe care El acum ne ajuta sa-l inlaturam, in drumul nostru spre mantuire.
Cataliana, sa ne aducem aminte ca Dumnezeu cearta doar pe acei pe care-I iubeste. Doar si acest lucru ar trebui sa fie o alinare, oricat de mare suferinta.
In Psalmul 4 David spune: "Inru necaz m-ai desfatat". suferinta, necazurile isi au rostul lor. Cred ca neintelegerea acestui rost o face totul atat de insuportabil.
Apoi m-am inarmat cu Psalmii, citeam pana simtea alinare. Ei ne intaresc, si sunt o arma importiva diavolului, adica a adevaratului autor de rele. Oamenii sunt doar instrumentele de care acesta se foloseste.
A trimite ganduri de dragoste, in loc de acuze, te fereste astfel pe tine si pe copilul tau. Dragostea e caun scut si nu lasa sa se adauge si alte rele la cele existente.
Cand nu mai poti, cand te indoiesti, roaga-te. Iesi din casa, pastreaza-te sanatoasa, caci pe un om bolnav, slabit il invinge mai usor diavolul. Dar tu nu mai esti singura din clipa in care te rogi, il ai pe cel mai puternic aparator, pe Dumnezeu si pe Maica Domnului, care intelege toata suferinta. Cand te rogi Lui, trebuie sa o faci cu sentimentul ca El ti-a preluat greutatea, si ca o va rezolva.
Intarindu-Te, vei putea face curaj si fiului tau, aflat in linia intai a frontului in acest razboi dintre bine si rau. Sa ne facem si noi partea noastra, ca binele sa invinga!
Sa dea Dunezeu, ca vestile pe care ni le dai sa fie mai bune de acum inainte.
Doamne ajuta!

Va_iubesc 14.01.2007 13:57:48

Catalina draga,

Fii sigura ca sunt oameni carora le pasa de problema ta. Cum spunea si Anca, e atata durere in ce ti s-a intamplat, incat ne simtim neputinciosi sa scriem ceva. Eu cred ca multi au citit si s-au rugat pentru tine si pentru fiul tau precum si pentru cei care va fac voua rau. E important sa ne dam seama ca oamenii cand fac rau nu poarta ei vina totala, ci diavolul este cel care ii impinge sa faca ceea ce fac. Ei sunt niste victime ale celui rau, neconstientizand situatia si aplicand ad literam ceea ce diavolul le sopteste.

Sfatul Ancai este minunat, eu il simt pornit din inima pentru a ajunge in inima. Si accentul e pus pe iubire, pe rugaciune si pe a-I da lui Dumnezeu increderea totala ca El poate sa rezolve situatia. Imi amintesc de un asemenea caz. Unui director de liceu din Romania i-au inscenat un accident la o trecere de pietoni. Doreau sa-l faca sa renunte la post ca sa transforme liceul, cantina si caminele in hotel si locuri de primire pt parlamentari si alti politicieni si il amenintau de mult timp ca il omoara daca nu lasa liceul. Se stia ca va trece cu masina pe la trecerea de pietoni, ca asa trecea mereu, au pus un camion pe prima banda pe strada, iar el a trecut pe a doua. O femeie care era cu 3 copii, platita sa faca asta, a impins unul din copii in fata masinii (copiii nu erau ai ei, evident). Directorul a reusit sa opreasca in timp util. Nu avea nici viteza mare si stia ca acolo e trecere de pietoni fara semafor, deci a fost precaut. Printre persoanele din masina eram si eu. Am coborat prima, ca am vazut scena si sa vad daca fetita a fost atinsa (cum era mica, masina a oprit exact langa ea, asa ca nu se mai vedea). Fetita zambea, se speriase ca vazuse masina venind spre ea, dar mi-a zambit, am intrebat-o daca e bine, am asteptat pana a ajuns si femeia langa ea cu ceilalti copii si au traversat. Nu avea nimic, absolut nimic acel copil.

Dupa cateva luni, directorul e chemat la proces pentru accident aproape mortal si fuga de la fata accidentului. Ei au mers si au platit sa se scoata o constatare falsa in care se spunea ca fetita a avut o gramada de leziuni cerebrale, vanatai, etc. Totul FALS. L-au purtat pe director prin procese doi ani. Omul s-a imbolnavit de inima intre timp, are un inceput de diabet si o gramada de alte complicatii. Dar Biserica n-a lasat-o, mergea in fiecare duminica si sarbatoare, plus pe la manastiri cand avea ocazia, facea milostenie, postea, nu prea se ruga el acasa, dar o facea sotia lui. Postul de director la liceu il avea ca sa tina liceul in picioara sa nu-i dea pe oameni afara si sa le creeze si pentru elevii mai saraci conditii de trai si de a invata.

Era ultima infatisare care se apropia. Verdictul ar fi fost sa intre la inchisoare vreo doi ani si amenda nu-stiu-cat. Il santajau sa renunte la post si sa le dea bani sa-si retraga plangerea. El a zis nu. Dumnezeu este drept, El va face dreptate. Cu ceva timp inainte de ultima infatisare (cum ar fi pentru voi maine), femeia respectiva a ramas insarcinata. Inainte de proces ea a trecut sa vada daca s-a razgandit sa-i dea bani si sa renunte la functie. El i-a spus ceva de genul: "Dumnezeu va face dreptate, daca nu acum, poate cu copilul tau (se vedea ca era insarcinata)". A doua zi, femeia si-a retras plangerea si el a ramas in continuare unde e. Eu am aflat toata istoria de abia dupa doi ani, cand mi s-a povestit totul. Nu-mi venea sa cred de ce e capabil omul, dar oricum am vazut inca o data ca e neputincios in fata puterii depline a lui Dumnezeu.

Sa-L lasam pe Dumnezeu sa faca El dreptate si atunci Lumina va descoperi intunericul minciunii.

Va imbratisez cu drag,
Elena

PS: Pentru cei care intra aici, ce ziceti de o rugaciune pentru Catalina si familia ei?
Noi pe aici, cand are cineva o problema zicem o rugaciune mai multi la aceeasi ora, desi fiecare e prin alt oras sau in alt loc. Eu voi zice Acatistul Sf.Mc. Mina diseara, pe la ora 22 (Romania). Sper sa nu fiu singura...

silverstar 14.01.2007 14:16:46

Elena, despre Acatistul Sf. Mina si Paraclisul Maicii Domnului i-am spus si eu Catalinei. Numai ca noi am discutat prin PM. Am considerat ca e mai bine asa. De fapt Catalina a facut pasul si m-as bucura sa aud ca face ce am sfatuit-o. Sigur, diseara nu vei fi singura.

Va_iubesc 14.01.2007 14:30:28

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Elena, despre Acatistul Sf. Mina si Paraclisul Maicii Domnului i-am spus si eu Catalinei. Numai ca noi am discutat prin PM. Am considerat ca e mai bine asa. De fapt Catalina a facut pasul si m-as bucura sa aud ca face ce am sfatuit-o. Sigur, diseara nu vei fi singura.

Draga silverstar,

Ma bucur mult ca vom fi impreuna diseara si sper sa fim cat mai multi.

Elena

Va_iubesc 14.01.2007 22:05:14

Dragilor,

Haideti sa zicem un acatist al Sf.Mc. Mina cu totii.

Cu drag,
Elena

Catalina 15.01.2007 00:38:17

Multumesc celor care s-au rugat pentru familia mea .V-am fost alaturi , cu fapta ,cu gandul si cu sufletul. Nu sunt o persoana cu un suflet rau ,nu imi place sa vad durere si jale in jurul meu . Credeti ca ma simt bine acuzand pe cei care au facut fapte ilegale ? Nu , nu ma simt bine . Stiu ca si dansii au familie . Dar oare dansii s-au gandit , ca prin faptele ilegale savarsite au distrus linistea si sanatatea unei familii ? Eu nu cred ca s-au gandit . D-lui procuror Nicodim Ioan i-am povestit timp de ora despre familia mea . Cine suntem ,ce fel de persoane suntem ,problemele de sanatate ale mele si ale sotului si cate mai cate .Cand am avut ocazia ? Atunci cand am fost chemati sa ne i-a declaratiile de parti vatamate .
Anca ,stii de ce l-au batut pe fiul meu ? Vroiau sa isi arate suprematia in cartier ,erau beti si aveau chef sa bata pe cineva . De ce l-au ales pe fiul meu si nu pe altul ? Fiul meu nu ii cunostea ,decat din vedere . Nu au avut niciodata vreo relatie de prietenie sau de dusmanie . Fiul meu este o persoana retrasa ,nu face parte din nici o gasca de cartier si majoritatea timpului il petrecea la scoala ,la sala de fitnes si la clubul de arte martiale .De aceste lucruri ,cred , ca aveau cunostinta si infractoriii . Deasemeni cred ca stiau ca fiul meu vrea sa urmeze Academia de Politie . Cei care il cunosc pe Andrei stiau acest fapt si discutand despre el , s-a aflat . Cineva cunoscut mie , mi-a spus ca pe fiul meu l-au batut ca 'are figuri in cap .' De ce are figuri in cap ? Ca nu fura ,ca nu bate oamenii pe strada si nu face nenumarate infractiuni ,ca ei ? A fost si este un tanar cinstit ,cuminte ,respectabil si sunt multumita de el .
Cei trei infractorii au facut si alte fapte infractionale , in decursul acestor doi ani de proces . Da ,asa este .Fapte de care Politia are cunostinta . Dar in ziua de azi ce nu se face cu banii ? Elena , o martora a lui Argeseanu a spus celor patru martori ai nostri , ca acesta a cheltuit in spital 30 milioane de lei si 300 de euro i-a dat medicului . Doamne , pentru ce atatia bani !? Spitalizarea nu a platit-o si atatia bani in 11 de internare !? El spune ca nu putea sa manance , un prieten de al lui spunea ca manca cu paiul si socrul lui (cel cu relatiii si bani) ca manca cu lingurita . Pai unde a fost el acolo ,in statiune ? Acesta a facut acel hematon in alte imprejurari si l-a pus pe seama loviturii date inspre el , de fiul meu . La momentul potrivit am sa va povestesc si despre modul in care a facut acest hematon .Imi spune-ti cum sa dorm linistita , cand vad atata rautate in jur ?

ancah 15.01.2007 01:56:49

Draga Catalina,
Este aproape de neinteles cum de mai rezisti. Aceleasi ganduri revin mereu si mereu. Cred ca aici trebuie intervenit si anume prin rugaciune. Rugaciunea va mai linisti apele. Fara liniste nu poti duce greul, asa cred eu. Iar zbuciumul va ruineaza tuturor sanatatea.
Pune-ti te rog speranta in Dumnezeu si vei primi ajutor.
Raul exista peste tot. El exista. Dar cei care au credinta in Dumnezeu nu sunt singuri.
Ca sa te intaresti, intra te rog la "predici" chiar aici pe CrestinOrtodox si asculta ce zice Maica Siluana. Sunt pline de intelepciune cuvintele ei. Sper sa te ajute.
Ne-am rugat cu totii si o vom mai face.
Te rog ai incredere in Dumnezeu, caci doar El face minuni.

Catalina 28.01.2007 13:14:20

Trimis: Dum Ian 28, 2007 5:15 am Titlul subiectului: UNDE IMI SUNT E-MAIL-URILE

--------------------------------------------------------------------------------

In data de 8 octombrie 2006 am trimis prin e-mail site-ul
p://pic6.piczo.com/aparatidrepturile/?g=22476592&vsrc=preview
d-lui presedinte Traian Basescu , Organizatiei OADO si Organizatiei Transparency International . Pe data de 26 oct-2006 am primit raspuns de la Presedentia Romaniei .' Ne puteti adresa o noua petitie, în care sa precizati cu claritate care sunt problemele în care solicitati sprijin si, în functie de competentele Institutiei Presedintelui României, va stam la dispozitie.'
Pe data de 27oct-2006 am trimis cea de a doua petitie d-lui Presedinte. precizand cu claritate problemele noastre si solicitand sprijin.
' Solicitarile noastre adresate dumneavoastra, conform art. 80 din Constitutia Romaniei,sunt:
-respectarea art.21 din Constitutia Romaniei , accesul liber la justitie:
-respectarea art.22 din Constitutia Romaniei , dreptul la viata si la integritate fizica si psihica.
-aflarea adevarului in acest caz
-demonstarea nevinovatiei fiului meu care a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.
Aceasta condamnare s-a dat pe baza unor declaratii masluite de domnul subcomisar Todor Vasile, dl. agent Balint Ernest si de dl. procuror Nicodim Ion...........' Povestind ceea ce s-a intamplat cu adevarat si modul defectuos in care au decurs anchetarea si judecarea acestui caz , plin de ilegalitati .
Pe data de 17 oct-2006 am primi din nou raspuns de la Presedintie .
'Doamna Catalina Mihalcea, Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra. În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia . Urmeaza ca, in termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata. Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu '
Aceste doua e-mail-uri au fost sterse din inbox . Nu sunt nici in trash .
Unde sunt ? Cine le-a sters ? Am cerut ajutorul la diferite persoane specializate in informatica si au ramas surprinse vazand ca aceste doua e-mail-uri au disparut .
Eu nu m-am gandit nici o clipa , ca eu , un om simplu sa fiu supravegheata de catre cineva . Telefonul fix de asemeni imi era ascultat . De acest fapt luand la cunostinta multe persoane apropiate familiei . Chiar si cei cu care vorbeam au observat acest lucru . Telefoanele date in localitate nu aveau acel zgomot deranjant , numai cele date la distanta . La inceput am crezut ca telefonul este vinovat si l-am schimbat . Dar spre mirarea noastra , a celor apropiati familiei si la acest telefon se auzea acelasi zgomot . Pentru acest fapt am renuntat la postul telefonic fix .

Poate va imaginati ca ceea ce am scris in acest mesaj este o minciuna . Va asigur ca nu . Ca intdeauna am probe , de care au luat cunostinta si alte persoane importante .
Nu am de ce sa ma tem , atata timp cat spun ADEVARUL si nu am ascuns nimic din ceea ce stiu .
Daca eu minteam ceva , credeti ca mai aveam curajul sa fac public acest caz ? Mai ales acum ca se vrea reintroducerea calomniei , insultei si proba veritati in noul Codul penal ?
Am sa lupt pentru aflarea adevarului si cu ajutorul lui Dumnezeu voi reusi . Trebui ca judecatorii care imi judeca , cazul sa faca totul pentru aflarea ADEVARULUI si cei trei infractorii sa fie pedepsiti exemplar , pt a le mai taia elanul si altora care vor sa faca ca ei .

ancah 28.01.2007 23:47:22

Iata ce inseamna sa te increzi in dreptatea oamenilor, cand ea este doar la Dumnezeu.
Dar iata ce am gasit in " Testamentul Staretului Gavriil":
cand esti la necaz citeste "Paraclisul Maicii Domnului".

Catalina 30.01.2007 14:11:15

Ancah ,imi spui sa nu ma incred in dreptatea oamenilor ? Ai dreptate in prvinta asta . Cei care i-am considerat prieteni ,ne-au tradat . Cat ajutor am primit in toate incercarile grele ale acestei vieti ? Putin ,in comparatie cu cat am ajtat noi . Prietenii pe care i-am avut ,ei ne-au ales pe noi ,nu noi i-am ales pe ei . Se stie ca prietnii adevarati sunt cei care ii gasesti singuri ,nu cei care te gasesc ei . De ce crezi ca ne-au ales ? Pentru ca suntem niste persoane cu suflet milos , darnici , sarim repede in ajutorul oamenilor ,atunci cand au nevoie , suntem priceputi la foarte multe lucruri si ceea ce stim noi le pote fi de folos . Pot sa spun ca ajutor din partea oamenilor nu primesc ,nici material , nici macar un sfat ,care sa ma ajute sa merg mai departe . Am intalnit aici pe forum ajutor spirutual ,dar doream si sfaturi juridice . Poate imi ziceti ;' logati-va pe forumuri juridice ' Va asigur ca m-am logat si pe aceste forumuri ,dar cand vad problema cu care ma confrunt , nu se implica nimeni in a-mi da un sfat. Singurul ajutor pe care l-am primit a fost de la Dumnezeu . Imi da idei si ma pune in garda . Am sa va spun ceva . Intr-o zi am primt un mesaj in vis . A doua zi ,am certcetat ceea ce mi-a aparut in vis . Si ce credeti? ERA ADEVARAT.De acest fapt au luat cunostinta si cei apropiati mie . Sa nu radeti sau sa credeti ca a fost o simpla previziune . Inainte de a ma culca ,intotdeauna ma rog si il rog pe Dumnezeu sa ma ajute in problemele cu care ma confrunt . Unii rad ,altii inteleg ,dar nu imi pasa de cei care rad , nu ,fiecare mai devreme sau mai tarziu vom trece prin multe incercari grele . Viata pe pamant nu inseamna numai bucurii ,inseamna si durere si lacrimi .Asa ca trebuie sa reflectam putin la ceea ce se intampla in jurul nostru si sa nu tratam cu dezinteres probleele altora . Dumnezeu cu voi toti .

ancah 30.01.2007 15:23:14

Imi este intotdeauna atat de greu sa-ti scriu, stiindu-te atat de indurerata. Ce cuvinte as putea sa-ti spun, care sa te aline. Nu sunt avocat sau jurist ca sa pot sa te ajut, asa cum ar trebui si cred ca nici ceilalti de pe forum nu sunt, motiv pentru car nu vine nimeni cu un sfat juridic. Deci nu ca nu am vrea sa te ajutam si din acest punct de vedere. Singurul lucru care ne e la indemana, in lipsa de altele, e sa te indemnam la rugaciune si sa ai deplina incredere in Dumnezeu. Noi toti am suferit in fel si chip si inca mai suferim si singurul sprijin pe care l-am primit a fost de la Dumnezeu. Nu e putin lucru, caci ceea ce la om e imposibil, la Dumnezeu e cu putinta.
Dar sfaturile cele bune nu de la mine le poti primi, ci de la duhovnic.
Din pacate cel care crede in Dumnezeu e luat in deradere de unii, care nici nu au auzit de Dumnezeu. Dar asta nu inseamna nimic. sa ne amintim ca Insusi Domnul Nostru Iisus Hristos a fost batut si scuipat. Satana e aceelasi de atunci si de acum. Dar asta nu trebuie sa ne impiedice a ne ruga cu lacrími fierbinti, sa fim smeriti si atunci Dumnezeu nu va intarzia sa ne miluiasca. Rugand-o si pe Maica Lui, pe Fecioara Maria, Ea ne va auzi plansul, caci stie ce e durerea de mama. La manastirea Maria Radna, langa Arad este o icoana facatoare de minuni.

maria55 30.01.2007 15:57:27

draga Catalina,
Te rog sa ma ierti ca indraznesc sa scriu si eu citeva ganduri .

Nu stiu in ce situatie esti , e fiul in inchisoare , mai ai aier sa respiri ?

Vreau sa -ti spun numai atit . Ceea ce ti se intampla nu e accident , e o scoala a lui Dumnezeu . Incearca sa vezi ce vrea sa -ti spuna .
Dupa parerea mea mai ai de suferit deoarece , calea pe care mergi nu e cea vruta de Dumnezeu . Aduti aminte ca Cel rastignit pe cruce a iertat !
Zici ca umbli prin judecati pentru ca ai dreptate .
Dumnezeu nu intervine pana nu-i faci loc .
Nu mai acuza , nu mai avea pretentii , iubeste-i pe cei care te-au prigonit ,roaga-te pentru ei , fii buna si primeste-le toate ca din mana Lui . Nu e lasitate .
Nu ti s-ar fi intamplat nimic daca El nu ar fi angaduit !
Cu cit vei intelege mai repede cu atat se va scurta suferinta ta .
Vei zice ca ai dreptate si trebuie sa lupti ca maine vine altul la rand .
Nu vei invinge asa , acuzind , ci numai iertand si iubind .
Si Sf. Mina nu vine cind tu singur vrei sa-ti faci dreptate , ci cind le-ai lasat pe toate in seama lui Dumnezeu .
E adevarat ca se spune " fericiti cei prigoniti pentru dreptate " , dar e vorba de dreptatea lui Dumnezeu , nu a noastra personala .
Bine ar fi sa antelegem toti !
Asa ca nu mai astepta ajutor de la oameni , nu te va ajuta nimeni si nici Dumnezeu nu ne ajuta decat atunci cind ne-am pus nadejdea an El si NUMAI an El !
Cum ma va ajuta , vei zice ? Poate nu-ti va lua jugul dar ti-l va face usor de dus , pana cind va dispare definitiv .
In tot ce ni se intampla e incercare , crezi ca Dumnezeu nu vede , de ce te lasa ?
Incercarea nu si-a atins scopul .
Sa dea Dumnezeu sa antelegi cat mai repede .
Te rog sa ma ierti , numai cel care sufera cunoaste durerea .
Eu ti-am scris din mila pentru ca vad cit te chinui , bajbaind drumul .
Iarta-ma daca te-am suparat si uita imediat !

Dar iti doresc din tot sufletul Linistea Lui .
Cu multa dragoste !
maria .

nu vezi ca pe unde mergi n-ai nici un spor ,nu vezi ca toata munca e in zadar ?

maria55 30.01.2007 16:02:42

Sa stii ca ultimul rand nu l-am mai vrut l-am sters , ma mira ca a aparut totusi . Inseamna ca a fost voia Lui !

Catalina 04.02.2007 16:07:20

SA MA ROG , SA UIT SI SA MERG MAI DEPARTE .

Uita trecutul si mergi mai departe , asa este o vorba la romani . Sa merg mai departe si sa uit ca eram sa fim omorati pe strada , toata familia , de trei infractori nenorociti ? Sa uit ca oamenii legi in loc sa-i pedepseasca ii favorizeaza prin disculparea a doi dintre ei , iar celuilalt sa-i se dea o incadrare juridica a faptei foarte usoara , fara a se tina cont de loviturile de bata primite de mine (in cap ,maini si peste picioare) si de pumnii si picioarele primite de fiul meu , de la acestia ? Sa uit ca fiul meu nevinovat poate ajunge in inchisoare , ca s-a aparat de infractori , lovind o singura data , la voia intamplari si nici macar nu stie unde a lovit ? Cum sa uit ? Au trecut doi ani si clipele acelea de groaza imi sunt vii si acum in mintea mea . Am inghitit mii de medicamente si tot nu am uitat acele clipe de cosmar . Cui ii pasa in tara asta de o familie de oameni simpli ? Politistilor care au stat in sediu ,fara sa le pese ca niste oameni nevinovati sunt omorati pe strada , de trei infractori recidivisti ? Ce le-am facut noi ? Nici macar nu-i cunostem ? Cum sa cunoastem asemenea persoane ? Noi suntem o familie care nu are treaba nimanui si isi vede de treburile sale. Sa uit ca procurorul care a anchetat acest caz , ne-a tratat ca pe niste infractori , tipand si vorbindu-ne ca unor persoane care nu merita sa se discute cu ele ? Unde este respectarea demnitati umane ? Sa uit ca judecatorul in care ne pusesm mare incredere , nu a consemnat adevarul spus de martorii nostri in declaratiile acestora ? Sa uit ca avocatii ne-au tradat si nu ne-au aparat interesele asa cum cere codul deontologic ? Sa uit cand vad ca si in momentul de fata multe lucruri nu merg bine si conform legi ? Cine ne ajuta din aceasta tara ? Am scris la toate institutiile statului roman si majoritatea petitiilor au fost trimise catre Curtea de Apel , care judeca apelul . Nu doream ca in acest mod sa ni sa raspunda . NU . Doream si dorim sa se trimita o echipa de investigatii , aici unde locuim , sa se cerceteze ceea ce acuz eu de atata timp . Un cartier intreg stie de drama familiei mele . Zilnic sunt intrebata de oameni , despre cazul meu , iar eu le spun adevarul cu privire la toate ilegalitatile pe care le intampina familia mea . Cui ii pasa ca amandoi sunt foarte bolnavi (cardiaci ) si ca banii nu ne ajung si pt medicamente si pt viata de zi cu zi ? In acesti doi ani m-am umilit mult cerand ajutor celor care au competenta sa ne ajute , dar din cauza ca sunt prea multe persoane cu functii inalte , nu ni se da atentiacuvenita . Cred ca infractorii rad de se prapadesc cand vad ca nimeni nu ne ia in seama . Acest lucru il stiu sigur , tinand cont cum se lauda socrul unuia dintre infractori (cel cu care ne judecam ) . ' Am un colonel si un procuror si il bag si pe tasu si pe fisu in puscarie .' Da !? Dar ceea ce a facut acest socru , nu este trafic de influenta ? Ceea ce au facut politisti , procurorul , judecatorul nu este abuz in serviciu ? Scriind politistul si procurorul declaratiile cu mana dansilor si consemnand fapte neadevararte nu este fals in declaratii ? Cum sa uit toate acestea si sa merg mai departe ? Cam multe s-au adunat si cam multe trebuie sa uit . Poate voi uita in momentul in care ii vom arata nevinovatia fiului meu si va fi liber . Deci , ce aveti de spus romani cu privire la acest caz si la modul in care suntem tratati , noi oamenii simpli ?

Catalina 24.02.2007 12:06:15

Multi consider ca problema familiei mele este usoara sau este o problema care se poate rezolva cu usurinta . Dar nu este adevarat , este o problema foarte grava si de aceea am nevoie de ajutor . Cei care au citit povestea mea , de la inceputul postari mele pe acest forum stiu ca nu mint si cu astfel de probleme multi romanii din Romania se confrunt . Cum sa lupt impotriva atator persoane fara ajutorul institutiilor competente si al oamenilor de buna credinta . Ganditi-va , am pornit pe al treilea an cu procesul cu infractorii si de aproape un an cu procurorul necinstit . Si cum nu era suficint cu aceste doua procese mai m-am trezit cu inca un proces , tot cu sacest procuror si tot pt acelasi motiv pt care l-am dat in judecata . Estea persoana care este responsabila de tragedia familiei mele deoarece prin modul necinstit de anchetare ne-a distrus liniste casei si sanatatea . Ce sa fac , cui sa cer ajutor ? Daca nu romanilkor de buna credinta . Nu ma laud , dar si eu am ajutat la randul meu pe multe persoane ,dar acum am eu nevoie de ajutor .

Catalina 27.02.2007 18:14:15

Ieri, 26 feb 2007 , a avut loc recursul declarat de familia mea impotriva NUP ,dat de Curtea de Apel Alba Iulia , procurorului Nicodim Ioan , pe care l-am acuzat de abuz in serviciu ,art 246 Cp . Acesta nu s-a prezentat la iInalta Curte de Casatie si Justie. Am depus motivele recursului ,dovezi legale , care arat ca la bataia fiului meu si a noastra au luat parte mai multe persoane , cat si alte probe . D-na presedinta a completului de judecata , de la ICCJ ,la cererea procurorului de sedinta , a amanat judecarea recursului pt data de 26 martie ,pt a studia probele administrate .
In data de 6 martie la Curtea de Apel eu voi avea prima infatisare la procesul cu acelasi procuror ,conform art 278/1 . Cu ajutorul lui Dumnezeu , ADEVARUL incepe sa iasa la iveala si minciua sa fie ingropata ,iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere , fiecare in functie de faptele savarsite . Cei care au mintit in acest proces au inceput sa isi trimta spioni in cercetare . Ma intreaba :' Doamna Katy ce veti face impotriva celor care au mintit ? Cum mai merge procesul ? Eu le spun .'Eu nu am puterea sa fac nimic impotriva lor ,ci justitia va fi cea care va hotara ce-i de facut impotriva mincinosilor . Eu le-am cerut de zeci de ori sa nu minta si sa declare adevarul ,dar ei au fost de acord sa-i spejine pe infractori . Poate veti spune ca de frica nu au facut acest lucru . Eu va spun ca nu este acesta motivul ,motivul este altul . Cineva i-au sfatuit sa minta . Cand voi reusi sa fac rost de dovezi ,va voi aduce la cunostinta cine sunt cei care i-au sfatuit asa de prost . Sa minti , jurand cu mana pe Biblie este cel mai mare pacat . Porunca a noua este :' Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau. '
Mama martorului Tranca daniel ,tot timpul imi spunea:' ca ea are frica de Dumnezeu si ca nu-l va lasa pe fiul ei sa minta .' Am vazut cata credinta a avut , atunci cand a depus marturia mincinoasa .
Al doilea martor al nostru Elsasser este casatorit si are doi baieti . Unul cu probleme de sanate serioase . Merge la biserica , cand are timp si ii cere lui Dumnezeu sa-l ajute pe fiul sau sa se faca sanatos . Cum a putut sa minta ,cand stia ca are mare nevoie de ajutorul lui Dumnzeu ? Eu nu inteleg cum poti vorbi despre Dumnezeu ,cand tu faci rele si ai un suflet rau ? Dumnezeu ,inseamna dreptate ,adevar , fapte bune , milostenie , intelegere , ajutarea oamenilor cu probleme ,intr-un cuvant Dumnezeu inseamna BINELE .

PET 28.02.2007 01:44:54

Pentru doamna Catalina. Nu neg evenimentele intramplate si imi pare rau pentru suferinta produsa totusi tin sa va dau 2 sfaturi legate de textul pe care l-ati prezentat.

Probabil cand postati pe internet, doriti ca textul pe care il postati sa fie citit de cat mai multa lume, ei, nu toata lumea are rabdare sa citeasca un text asa lung, si mai ales cu asa multe nume. Pe noi nu ne intereseaza numele...vorbesc acum cel putin in cazul meu. Am citit textul pana la partea cu spitalul.

Apoi ar fi acest text:
Am luat aceasta bata deoarece in cartierul in care locuim gastile de cartier folosesc frecvent bate , topoare , lanturi ,sticle incendiare ,etc .

Ati luat o arma, si iata ca aceasta arma nici nu ati folosito si mai mult rau va produs!

Nu neg coruptia din Romania, dar totusi nu-l mai chemati asa mult pe Dumnezeu si nici nu mai judecati alte persoane. Exemplu: Martoru Elsasser...casatorit...2 baieti... unu cu probleme serioase....a mintit, etc. Asta e deja barfa.

Si inca o chestie, daca tot o tineti asa mult cu Dumnezeu, ramaneti cu Dumnezeu, oricum rau facatorii vor raspunde la judecata de apoi, in fond, nu asta conteaza?

Catalina 28.02.2007 13:43:33

Am postat povestea mea pe multe site-uri pt a arata tututror romanilor ca in Romania se intampla lucruri foarte grave si in loc sa luptam impotriva infractionalitati si a coruptiei , stam nepasatori si privim cum sunt sacrificati oameni nevinovati , pentru a acoperi faptele infractionsale ale celor care le fac cu buna stiinta .
'Un test atat de lung' poate fi citit , numai daca ai bunavointa si daca te intereseaza necazul unei persoane . Eu citesc teste mult mai lungi ca acesta pe alte site-uri .
De ce am dat numele celor implicati ? Pentru a arata ca spun adevarul si ca imi asumn responsabilitatea juridica pt cele scrise . Cati romani au curajul sa lupte cu minciuna si coruptia ? Tu Pet ai curaj sa lupti impotriva raului ?
Daca ai trai in cartierul in care locuiesc eu ,ti-a da seama cat de periculoasa este acesta zona . Cauta pe internet date despre acest cartier si ai sa vezi despre ce vorbesc . Bata este un lucru mic in comparatie cu armele care se folosesc . Vreau sa iti spun ca acesta bata am luat-o pt a ne apara ,nu pt a ne razbuna ,cum poate ai inteles tu . La violenta nu se raspunde cu violenta ,asta cred eu . Eu am cerut si cer ajutorul institutiilor competente pt a ne ajuta ,asa cum am facut intotdeauna . Acest infractor Argeseanu , cei doi complici ai lui si martorii mincinosi ai acestora trebuie sa primesca o pedeapsa pe masura faptelor lor . Pet , daca complicele lui Argeseanu , Geonea Robert nu-i smulgea bata din mana in momentul in care acesta ma lovea in cap ,maini si peste picioare ,acesta nu se oprea , continua sa ma loveasca pana ma omora . Am scris cum i-a zis acesta lui Argeseanu ' Las-o ma ca o omori ' si in acel moment i-a luat bata . Deci si com plicele luiArgeseanu a constatat care era intentia lui . Elsasser a vazut si acest lucru , dar minte ca nu l-a vazut . Eu am aflat ce a vazut , de la un prieten de al sotului , care i-a povestit sotului meu ce i-a povestit acest Elsasser .De ce a mintit ,cand a jurat cu mana pe Biblie ? Asta este o barfa ,dupa parerea ta , nu a tuturor . Nu trebuie sa vorbesti in numele tuturor .
Ai scris :
' Si inca o chestie, daca tot o tineti asa mult cu Dumnezeu, ramaneti cu Dumnezeu, oricum rau facatorii vor raspunde la judecata de apoi, in fond, nu asta conteaza?'

Ai citit vreodata Biblia Pet ? Citeste-o si o sa inveti ceva din ea .
Dumnezeu poate m-a trimis pe acest site si poate ca interventia ta nu este intamplatoare . Nu crezi ? Dumnezeu ne invata sa luptam noi insine impotriva raului , nu sa asteptam ca El sa faca tot . Sa astept judecata de apoi , pt a fi pedepsiti infractorii si cei care ii sustin ? Asta inseamna sa imi sacrific unicul fiu . Iti dai seama ce imi ceri ? Ce fel de mama as fi daca as urma sfatul tau . Ai copii ?

Catalina 01.03.2007 00:19:59

Dansan , ce pot face in acest caz , sa fug din tara ? Eu cred inca in justitie dreapta si mai ales ca voi reusi sa scot adevarul la suprafata , deoarece minciuna mai devreme sau mai tarziu pierde in fata adevarului .
Sti care este problema multora din aceasta tara ? Ca stau linistiti si asteapta ca cineva sa le rezolve problemele . Pe internet sunt multe site-uri care lupta impotriva coruptiei . Cati oameni dau in vileag pe cei necinstiti si corupti ? Prea putini .
OARE DE CE ?

PET 01.03.2007 01:12:33

Eu incerc sa lupt cu raul asa cum pot eu, adica facand un bine. Nu ai cum sa te pui cu justitia din romania. Asa cum ai ziso la inceput, noi toti deaici suntem niste "nimicuri".

Stiu cum e sa stai intr-un cartier rau, la ce ma refeream eu cand am zis de bata.
"Vreau sa iti spun ca acesta bata am luat-o pt a ne apara ,nu pt a ne razbuna ,cum poate ai inteles tu"

Nu am inteles asa. Cert e ca acea bata, adica o arma, a facut mai mult rau decat bine. Chiar daca iti iei o bata doar ca sa intimidezi, sa te aperi, sa sperii tot un lucru rau este.

Apropo, pot sa-ti recomand spreiurile paralizate, acelea cu piper. Merg de numa, atata tot sa nu dai contra vantului si sa-ti vina si tine inapoi.

Da, am citit biblia si am invatat anumite chestii din ea. N-am zis sa renunti la fiu. Mi se pare logic sa lupti, era doar o ipoteza...cei rai ORICUM vor plati. Asta era ideea.

Catalina 01.03.2007 15:02:53

Am inteles Pet acum ce ai vrut sa imi transmiti . Dar in acel moment eu asa am zis ,' Olavi , ce facem ? Cati or fi ? Cu ce il bat ? Cine ne apara ? Doamne ce sa facem ? 'Pet in acel moment de panica asa gandeam . Au fost batai si mai dure , cu sabii , cutite ,chiar langa blocul meu si asta la putin timp dupa scandalul cu fiul meu . O vecina m-a sunat la usa si mi-a zis " katy este bataie afara ' Doamne , cand am auzit acest lucru ,am coborat asa cum eram ,desculta ,crezand ca fiul meu este iar batut . Pet , iti dai seama ca acest lucru m-a marcat mult ? Dupa terminarea scandalului ,fiul meu a fugit printre blocuri ,ca acesti trei infractorii fugeau dupa el sa-l bata din nou . Au venit pana in fata blocului nostru si il asteptau aici . Vecinii mei din bloc stiu acest lucru ,i-au vazut , dar Politia din Petrosaniu nu au dorit sa vina sa cerceteze acest fapt . Au preferat sa creada minciunile infractorilor si a martorilor mincinosi ,pe care i-au angajat sa minta . Ca acest Argeseanu a picat inconstient , in urma lovituri date inspre el ,de fiul meu . Au asa de multe variante ale minciuni lor , ca momentul loviturii are vreo 13-14 variante . Ba ca era in picioare , ba ca se apleca dupa bata ,ba ca isi indrepta corpul , ba ca a ferit mainile , ba ca era peste sotul meu , ba ca era in brate la o martora mincinoasa . Dar cea mai mare minciuna este varianta procurorului ,care spune ca Argeseanu era peste sotul meu si in acel moment fiul meu l-a lovit miseleste pe la spate si ca acesta a cazut inconstient .Daca ar fi fost asa ,cum a constata dansul , atunci cum a mai iesit sotul meu de sub Argeseanu ? Ia zi Pet ? Nu inteleg de ce Justitia nu a vazut acest fapt . Noi si martorii nostri avem o singura varianta si acea este ca , infractorul Argeseanu , dupa ce l-a batut pe fiul meu impreuna cu cei doi frati Geonea , ne-au atacat pe noi ,vazandu-ne ca aveam o bata in mana . Noi mergeam catre Politie . Primul a fost lovit sotul ,apoi eu . Dupa ce am fost eu batuta ,sotul meu l-a apucat de haine si i-a zis ' Nu iti este rusine sa dai intr-o femeie ? ' Au cazut pe ciment . Infractorul Argeseseanu a fost tras de pe sotul meu de un barbat apoi acesta se indrepta catre fiul meu , acesta fiind la circa 5-6 m de locul in care a fost cazut Argeseanu cu sotul meu . Cineva i-a strigat ' Andrei vezi ca vine Kioma ,' Andrei s-a rasucit si a lovit o singura data la voia intamplari , fara a sti unde a lovit . Acesta nu a cazut inconstient ,ci a fugit dupa noi ,asa cum am mai scris .
Acest fapt a fost spus de toti martorii nostri verbal si asa cum a fost masluit dosarul ,tot iese acest adevarar din declaratiile martorilor nostri . O singura varianta .

Catalina 12.03.2007 18:43:07

Cum trebuie sa lupte un crestin impotriva atator ilegalitati si impotriva coruptiei care distruge vietile unor oameni nevinovati ?
Vreau sa va puneti pt. putin timp in situatia familiei mele , nu sa priviti problema ca un simplu observator .
Ce atitudine trebuie sa adopte un crestin fata de cei care vor sa le distruga familia ,ca asa vor ei , pentru ca acest lucru ii face sa se simta bine ?
Care va este atitudinea fata de mincinosi care se alatura celor rai , pt ai ajuta sa iasa din incurcaturi ? Ce parere aveti despre cei care stiu ce s-a intamplat in acea noapte de groaza , in care am fost batuti toata familia fara a avea nici o vina de cei trei infractori , de tacerea lor in fata instantei cat si in fata altor persoane cunoscute noua ? De ce s-a instaurat 'Legea tacerii '?
Ati sta cu mainile in san si i-ati lasa pe cei rai sa va distruga viata si viitorul unicul copil ?
Vreau sa fiti sinceri si sa imi dati un raspuns sincer ,un raspuns care porneste din sufletul unui parinte ,nu din gandirea unui psiholog .

Catalina 16.03.2007 13:26:02

Am incredere in puterea lui Dumnezeu si stiu ca ma va ajuta , dar oamenii fug cand cunosc o persoana cu o asa problema grava , ca cea a familiei mele .
Pe strada sunt intrebata despre proces ,in loc sa fiu intrebata cum imi merge sanatatea . De ce nu fug oamenii de mine , in loc sa ma ajute sa scot adevarul la suprafata ? Zilele acestea mi-am oferit seviciile catorva persoane care cunosc adevarul cazului . Stiti ce au facut ,cand am inceput sa-i intreb despre acea seara de decembrie ? Vroiau sa schimbe subiectul , dar eu am avut curajul si le-am zis :' Credeti ca schimband subiectul discutiei faceti ceva bun ? Nu va ganditi ca ceea ce s-a intamplat familiei mele vi se poate intampla si voua ? Eu stiu ce ati vazut fiecare , au avut grija alti sa imi spuna ceea ce discutati voi in spatele meu ! ' Atunci au inceput sa imi spuna ;;' Doamna Katy , astia sunt multi ,avem si noi copii . Nu vedeti ce face Politia , le este frica si lor de ei . Nu vedeti ce arata la televizor ? Te ingrozesti cata rautate exista in lumea asta . Ne este frica .' Frica si lasitate asta exista peste tot ,de aceea nu vom avea parte de ceva bun in aceasta viata .
Zilele acestea este mare campanie electorala in Petrosani , toata lumea se agita , se alege un nou primar , ca cel care a fost pana acum a decedat .
Toti promit o viata mai buna pt locuitorii orasului Petrosani , dar sa vedem ce va face noul primar impotriva imfractionalitati de pe strazi . Un sustinator al unui partid , care distribuia fluturasi electorali , alaltaieri , a fost batut aici in cartier , tot in aceasi zona in care am fost batuti noi fam Mihalcea . Credeti ca a intervenit cineva ? Nu , nimeni nu a vazut ,nimeni nu stie nimic , dar in schimb toti au vazut ,toti stiu ce se petrecea . Eu le-am zis acestor persoane .
' Bine , faceti cum credeti , dar nu uitati ca exista Dumnezeu . Puteti dormi bine noapte cand stiti ca un tanar nevinovat poate ajunge in inchisoare din cauza nepasari voastre ? Eu una nu as putea dormi .' Poate ati constatat ca nu am frica de infractori si daca vad ceva in neregula , eu spun ceea ce am vazut , nu las ca oameni nevinovati sa fie jertfiti , pt ca oamenii rai sa nu raspunda pt faptele lor .
DANSAN , eu incerc sa lupt impotriva infractionalitati si asta stiu toti cei care ma cunosc . Eu le spun tinerilor pe care ii cunosc ;' Mai baieti , credeti ca daca voi va dati mari si tari pe strada ,credeti ca la toata lumea le este frica de voi ? Nu va ganditi ca si voi ati putea deveni victimele unora ca voi ? Lasa -ti bautaura deoparte , figurile din cap ,ca nu veti face un bine societati ! '
Ei imi raspund ;' Tanti Katy , in ziua de azi daca lasi garda jos esti pierdut . De aceea v-au batut pe toti in seara aceea aia , au vazut ca sunteti oameni slabi si lui nenea Olavi ii este frica si daia v-au batut . Daca nenea Olavi avea curajul sa le vorbeasca pe un ton de intimidare ,va asigur ca nu va bateau , dar ei cand au vazut ca nenea Olavi discuta frumos , astia si-au dat seama ca ii este frica . '
Daa ! ? De aceea au procedat asa !? ' Asta-i legea cartierului ,tanti Katy ' Asa mi-au zis .
Ei ce aveti de spus de gandirea tinerilor din ziua de azi ? Gandesc ca in jungla ? Legea supravietuiri !
Eu ii spun fiului meu , ca acest mod de gandire nu imi place . El imi spune ; 'Mami , tu crezi ca lumea este asa cum ai vrea tu sa fie ? Vezi ca daca eu am fost cumninte si am stat deoparte de gastile de cartier am ajuns sa fiu batut de acestia ,pt ca nu sunt ca ei ? '
Eu ii zic ;' Tu ramai asa cum te-am educat eu , nu schimba cu nimic din caracterul si comportamentul tau , fi baiat bun si o sa vezi ca vei avea numai de castigat in viata .
Sper ca sfatul meu sa fie unul bun . Dvs ce credeti ?

calator 16.03.2007 15:41:58

Cand esti implicat foarte tare intr-o problema s-ar putea sa nu gasesti solutia tocmai pentru ca esti mult prea aproape si ca trairea interioara e prea puternica. Dintr-o situatie de viata devine o problema a romanilor, o lupta impotriva raului, un razboi pornit impotriva infractionalitatii si coruptiei, o cruciada pentru ADEVAR etc etc.

Fiecare poveste este unica si e important sa cantaresti bine inainte de a lua decizii. Poate ca uneori este ok sa dai la pace cum se spune chiar daca este de fapt un compromis care nu reflecta ADEVARUL (mai ales adevarul tau).Daca mai este posibila o retragere a acuzatiilor ambelor parti indiferent de costuri (materiale) atunci s-ar putea sa fie o alternativa mai avantajoasa decat sa te pierzi intr-o lupta cu un sistem corupt care te epuizeaza si psihic si fizic.

Am discutat cazul tau cu mai multi prieteni (din care doi avocati) si iti scriu cam care esre rezultatul:

1. luand in considerare ca fiul tau era insotit de o fara si de un alt prieten posibilitatea ca trei persoane sa atace fara motiv pe doar unul din grup este foarte mica si cu multe semne de intrebare. E foarte ciudat ca au dorit sa si arate suprematia luandu-l la bataie doar pe fiul tau ( in general bataile acestea de cartier nu se fac asa la intamplare, suprematia isi are sens intre membrii unor gasti diferite sau in cazul unor rafuieli ce au o cauza specifica si nu cheful de bataie)

2.e destul de interesant si faptul ca aveti acasa o bata si ca v-ati gandit sa o luati desi puteati intreba pe cel care v-a anuntat cate persoane sunt sau daca au folosit un fel de arma:cutit etc Dar clar ca un astfel de atac este aproape imposibil fara motiv. Infractorii nu stau la colt de strada cu o bata in mana si un cutit in cealalta asteptand sa apara niste persoane linistite si sa le arate de ce sunt ei in stare. Dealtfel nu are sens sa te legi de persoane linistite (nu e o sursa de crestere a prestigiului de cartier)

3. din ce am citit am inteles ca v-ati intalnit cu baiatul dvs care reusise sa scape si sotul a intrebat doi tineri (se pare coagresori) cine sunt cei care lau batut pe baiat si apoi s-a indreptat spre grupul indicat pentru a afla printr-o abordare linistita si de dialog care a fost motivul agresiunii. Aici deja se pun doua intrebari
- mai intai cum s-a gandit sotul ca niste tineri care tocmai l-au batut destul de bine pe fiul sau au chef sa raspunda linistit la intrebari , eventual si sa explice "a, pai am avut si noi asa un chef,,,sper sa i treaca si tura viitoare poate va fi mai interactiv"
- cum ar fi putut interpreta infractorii prezenta unui barbat cu o bata in mana care se indreapta spre ei dupa ce tocmai i-au tras o mama de bataie fiului sau? Se puteau ei gandi ca sotul a venit asa ca sa afle cum a fost tereaba? Si intamplator era si inarmat cu o bata...

Din moment ce politia a fost anuntata acestia puteau sa intervina si sa alfe motivele

4.este clar ca fiul dvs (justificat) a folosit bata respectiva. Ghinionul a fost ca probabil chiar fara intentie a lovit destul de bine si din pacate baiatul a fost spitalizat (daca medicul a considerat ca hematomul s-a datorat loviturii e cam greu sa demonstrezi ca a avut o alta cauza)

5. foarte ciudate sunt si declaratiile martorilor, se pare ca fie ele nu sunt unitare fie va sunt in defavoare (adica arata ca fiecare a lovit si a fost lovit) Diferenta tine de consecinte si anume ca baiatul rau a fost mai grav (asa reiese din constatarile medicului). Daca ati fi facut dvs un hematom sau fiul probabil ca lucrurile ar fi stat altfel.

Concluzia este ca a fost clar o bataie serioasa din care fiecare a iesit cu leziuni, ca in fond obiectul icriminat (bata) a fost a dvs, ca dupa sfarsitul conflictului sotul i-a abordat pe faptasi cu bata in mana chiar daca tonul era de pace. Poate ar fi bine sa luati in considerare posibilitatea unei intelegeri. Eventual avocatii sa discute intre ei si sa gaseasca o solutie avantajoasa.

Catalina 16.03.2007 19:15:30

Iti raspund la intrebari d-le Calator .
1)Infractorul Argeseanu , inainte de al bate pe fiul meu l-a agresat pe alt baiat , pe nume Baltag M . Acest Baltag a fost batut de foarte multe ori de acest Argeseanu si ca prin minune acum a fost chemat sa depuna marturie pt Argeseanu , declarand odata ca el in acea seara era insotit de Argeseanu si in a doua declaratie declara ca era cu un alt baiat . Acesta a fost fortat sa minta ori a fost platit sa minta . Este un tanar fricos si care a venit cu o varianta mincinoasa ,incat sa-l scoata pe procurorul necinstit din necaz .
Acesti trei infractori au atacat exact asa cum am scris pe forum , fara motiv . Asa fac ei intodeauna . Fiul meu nu este unica victima a lor din acest cartier . Multi tineri au mai patit asa ceva . Greu de crezut ,dar este adevarat . Cei care il insoteau pe fiul meu au stat si s-au uitat cum este batut cu picioarele si pumnii ,la fel ca toata lumea , care era in jur . Nu il cunostea pe fiul meu decat din vedere ,ca locuind in cartier .
Fiul meu nu este deloc agresiv , este respectat in cartier de tineri ,ca fiind un baiat care isi vede de treaba lui . In schimb acesti trei infractori sunt cunoscuti ca niste cai breji . Ce n-au facut acestia in viata lor ,toate relele posibile , numai un lucru bun , nu .

2) Acea bata era de basse-ball , fiul meu a gasit-o demult timp pe afara , deci nu am cumparat-o noi ,poate cum ati crezut .
Intr-un asemenea moment , de panica , credeti ca asta trebuia sa fac ? Sa-l intreb pe prietenul fiului meu la interfon , cu ce il bat ,cati sunt ,daca au cutit , etc ?
Asta inseamna ca eu trebuia sa fac o ancheta inainte si apoi sa plec sa vad ce se intampla . Dvs asa ati fi facut ?
Cred ca dvs locuiti intr-un cartier decent ,nu ca al nostru si de aceea aveti alt mod de gandire . Va este greu sa credeti ca un om poate fi batut asa din senin ? Drept dovada este ca mai toti fratii Geonea au fost si sunt inchisi in penintenciarul Barcea . Unii pt batai ,alti pt furturi , alti pt santaj ,recuperare de bunuri si incendiere de case .

3) Cand ne-am intalnit cu fiul meu , l-am intors pt a merge catre politie , deoarece aceasta a fost anuntata de foarte multe persoane . Si trebuiau sa soseasca dintr-un moment in altul . Sotul meu a intrebat pe cei doi tineri (care de fapt erau agresori ) cine l-a batut pe fiul meu ,pt a spune politistilor cine sunt cei care l-au batut ,deoarece se instaurase 'legea taceri' . Si sotul meu nu a mers catre acel grup , care i-a fost indicat de cei doi tineri si care era la circa 10 m in fata lui . Infractorul Argeseanu ,auzind semnalul pe care unul din cei doi tineri intrebati i l-a dat printr-un fluierat si acesta a venit la sotul meu si incepu sa zbire cat il tinea gura . De unde sa stie sotul meu cine sunt agresori ,daca nimeni nu-i spusese , fiul meu ,nici atat , din cauza socului suferit si a vatamarilor aduse fetei si corpului .
Sotul meu nu este un Hercule , are 1, 72 m si vro 60 kg , cam asa . Si de abia iesise din spital ,unde a fusese internat mult timp , cu probleme serioase de coloana . Si el nu se cearta cu lumea sau sa se puna cu infractori din cartier ,este un om retras care isi vede de treaba lui . Si el nu foloseste forta fizica pt a rezolva o problema , considera ca pe cale verbala se rezolva problemele , discutand frumos nu cum fac infractorii ,injurand si batand lumea .
Daca Politia venea cand a fost anuntata ,eu si sotul meu nu mai eram batuti . Dar acestia de ce sa se deranjeze intr-o noapte de iarna sa vina in cartierul nostru ? 'Lasa-i sa se omoare intre ei , mergem sa-i adunam mai tarziu .' Stiu cum gandesc politisti ,deoarece printre clienti mei am sunt si politisti si sotii de politisti . In seara de revelion , a anului trecut , un grup de tineri au fost batuti cu bate si injunghiati de un grup de infractori . Cine credeti ca erau acesti infractori ,care au atacat acel grup de tineri ?
Prieteni lui Argeseanu ! Unu dintre agresosori fiind un frate de al fratilor care l-a batut pe fiul meu . Unul dintre cei batuti a fost injunghiat ,iar altul a fost lovit direct infrunte cu bata , pierzadu-si cunostinta . Unul din victime este vecinul meu . Au fost la Spital pt a primi ingrijiri medicale ,dar l-a Politie le este frica sa se duca ,deoarece stiu cum merge lucrurile in cazul meu si le este frica sa nu pateasa la fel ca noi . Din victima sa ajunga agresori . Cam asa este viata in cartier ,d-le Calator .
4) Fiul meu a fost batut ingrozitor de tare ,arata ca in filmele de groaza si a lovit inspre infractor , la voia intamplari . Nimeni din martorii nostri nu a spus ca l-a lovit in cap . Era lume multa in jurul lui ,cand a fost atacat din nou . El statea pe loc , plin de sange , tremurand , era intr-o stare de soc , nu a lovit miseleste pe la spate pe cand infractorul era cazut la pamant , asa cum a constatat ( mintit ) procurorul , ci in momentul avertismentului ' Andrei vezi ca vine Kioma ' el s-a rasucit si a lovit la voia intamplarii . Acesta nu a cazut , ci a fugit dupa el pt al bate din nou . Nu l-a gasit si s-a reintors in aceasi zona a conflictului , unde a avut alta altercatie cu un alt tanar , cazand pe acolo in cap si la urma a jucat un teatru ,facand o asa zisa criza de epilepsie . Acest teatru a fost sfatuit de coplicii lui sa-l faca , de fratii Geonea .
Daca fiul meu ii facea acel hematon ,extradural , parietal stang ,credeti ca mai fugea el dupa el pana in fata blocului nostru ? Acesta este la circa 80 m de locul faptei ? Mai fugea el printre blocuri dupa el ? Mai putea el sa fuga dupa acel baiat pe nume Buzea M , pt a-l bata de ce i-a dat bata fiului meu ? Cam mult timp ,nu ? Cine a facut toate acestea ,o fantoma ? Caei mint ca nu au fugit dupa noi , dar ei toti au fost vazuti de vecinii nostri din bloc .
Daca Politia facea cercetari acest fapt se afla , dar relatiile infractorului ,nu au dorit ca acest lucru sa se stie .
Am dovezi inregistrate ,care arat ceea ce scriu eu aici . Sunt vocile persoanelor care au asistat la acest incident . Daca cineva competent va audia aceste inregistrari multe persoane vor trebui sa raspunda pt ceea ce au facut . Politistii ,procurul ,judecatorul si avocati tradatori .
Acesta nu a avut fractura deschisa , si in ultima expertiza medico legala scrie ;
---------------------------------------------------------------------------------------
Pe baza examinarii numitului Argeseanu C si a documentelor medicale analizate ,facem urmatoarele aprecieri , raport la obiectivele expertizei .
-leziunile de violenta prezentate de partea vatamata s-au putut produce prin lovire cu sau si de corpuri dure , fara sa ne putem pronunta cu certitudine ,ca urmare a lipsei unor elemente obiective definitorii pentru un mecanism anume din cele de mai sus ; urmeaza ca datele de ancheta ,coroborate cu cele medico-legale , sa stabileasca imprejurarile producerii leziunilor ;
-conform investigatiilor medicale efectuate numitul Argeseanu C , nu s-au evidentiat elemente obiective care sa pledeze in favoarea diagnosticului de epilepsie , asa incat nu putem afirma realitatea acestei afectiuni .
-ca urmare a leziunilor suferite , inculpatul parte civila Argeseanu prezinta o deficienta psihica usoara ,cu o ncapacitate adaptiva de 30% fara a se incadra in grad de invaliditate .
---------------------------------------------------------------------------------------Acest infracor are epilepsie , acesta a fost confirmat chiar de el in fata instantei a Tribunalului Hunedoara in data de 28 sept 2005 . Toti care il cunosc confirm acest lucru ,chiar si martorul neutru Ursache V a declarat in fata instantei a Curti de Apel Alba ca el a fost martor la o criza de a lui de epilepsie . Acesta minte pe toata lumea ,nu are macar odata bunul simt sa spuna adevarul .
5) Ca s-a lovit inspre el , da , este adevarat , dar ca l-a lovit pe infractor ,nu .Si nu crede nimeni ca fiul meu in statrea acea fizica si psihica avea puterea de a-i face acestuia un hematon . Si 'saracul ' infractor mie mi-a dat trei bate in cap , maini si peste picioare . Lovituri in urma carora am ramas cu dureri de cap . Am dovezi actele mele medicale . El imi da trei lovituri , cu aceasi bata si nu imi face un 'hematon extra dural parietal stang ' , . Dar fiul meu in situatia in care era , din punct de vedere psihic si fizic a putut sa-i faca un hematon , ca asa s-a dorit de politisti ,de procurori si judecatori ! ?
Doamne chiar asa de naivi suntem luati de toti ,dle Calator ?
Argeseanu era beat (puterea creste cand esti beat ) avea o bata in mana si eu mica de statura ,slabuta , cum puteam eu sa-l omor cu mainile goale ,asa cum a crezut procurorul ?
Eu cred ca daca aveam 1,75-1,80 m si vreo 70-80 kg , eram sigur si eu condamnata de acest procuror necinstit . Dar ,vazand infatisarea mea i-a fost rusine sa faca o asemenea gafa . Acesta nu merita sa fie procuror !

Concluzia este ca fiul meu a fost condamnat pe o minciuna si nu pe adevarul faptei .
Nu ca a avut sotul meu a avut o bata in mana ,pe care o luase pt aparare ,nu pentru razbunare . Asa ati crezut , ca doream sa ne razbunam ? Dvs ce ati face daca ati fi atacat de cineva ? Ati astepta Politia sa va salveze ? Eu vad si aud foarte des aceste lucruri ca se intampla peste tot in tara . Sigur nu mai locuiti in Romania . Uitati-va la stiri mai des sa vedeti ca nu mint .
Acest infractor il ataca din nou pe fiul meu si acesta a lovit inspre el o singura data la voia intamplari ,dupa care a fugit .
Procurorul si judecatori au consemnat ca era cazut la pamant si ca fiul meu a lovit , miseleste pe la spate pe acest infractor .
Un ADEVAR are numai o varianta a intamplari , nu nenumarate ca ale parti adeverse .
Acesti infractori si toti 'martorii ' lor au nenumarate variante mincinoase , de care vedem ca instanta nu a tinut cont .
Cum poate spune Budala Luminita ca a fost la locul faptei , daca Argeseanu si complicii lui ,fratii Geonea , nu declara ca ea a fost acolo ?
Cum poate spune ca Baltag Marius a fost doar el cu Argeseanu in acea seara , cand Argeseanu declara ca el a fost insotit de fratii Geonea ?
Cum declara Baltag Marius si Budala Luminita ca au fost la locul faptei , cand absolut nimeni nu i-au vazut acolo ?
De unde au aparut acesti martori ? Cine i-a pus sa minta ? Cine este in spatele lor ?
Lui Budala Luminita , declaratia de la Parchet i-a fost scrisa de insusi dl procuror Nicodim Ioan . Aceasta nu coincide cu ceea ce declara cei trei infractorii , este total diferita din toate punctele de vedere .
Ce a declarat Baltag Marius , audiat pt prima data de catre instanta Curti de Apel Alba , aduce putin cu modul in care a masluit dl procuror Rechizitoriul . Acesta spunand ca Argeseanu era peste sotul meu si in momentul in care era in pozitia ' ghemuit ' fiul meu l-a lovit miseleste pe la spate . Da ? ! Atunci cum a mai iesit sotul meu de sub Argeseanu si-a pus cineva intrebarea asta ?
Cine l-a pus pe Baltag Marius sa minta in asa fel ca procurorul ?
Deci nu bata este cea vinovata , alti ies cu sabii ,cu cutite , cu rangi de fier cu ce nimeresc , vinovata este constatrea necinstita si ilegala care a a facut procurorul si judecatorii . Cum poti sa pledezi o legitima aparare cand lovesti un om in
imposibilitate de a se apara ?
Credeti ca eu si sotul meu suntem chiar asa naivi sa nu ne dam seama ca lovind un om in asa mod nu este legitima aparare ?
Nu avem scoala multa , dar am o biblioteca plina de carti si pe care eu le-am citit in proportie de 60% si sotul in proportie de 80% .Acum m-am inscris si la biblioteca orasului Petrosani . Am avut in jur de 500 de carti ,dar am mai triat din ele ,dandu-le la prieteni ,pt ca nu mai aveam loc unde sa le pun .
Ca sa vedeti ca nu mint ceea ce scriu accesati acest site . Aici am postat prima data povestea mea . In ea nu am scris toate cele stiute de mine , deoarece la momentul respectiv nu se putea dezvalui anumite aspecte ale cazului , pt ca trebuiau administrate probele si de audiat martori noi .

http://pic6.piczo.com/aparatidrepturile/?g=22476592&vsrc=preview

calator 17.03.2007 11:00:12

Daca sunt asa multe declaratii contradictorii si faptele nu pot fi dovedite foarte clar atunci ati putea sa cereti clasarea cazului din lipsa de probe. Pentru ca adevarul pana la urma care este? Ca hematomul nu se datoreaza loviturii fiului ? Asta ar fi probabil singura posibilitate.

Faptul ca baiatul, dvs si sotul ati fost batuti poate fi un un punct negativ pt agresori care probabil ca vor fi si ei sanctionati dar nu va ajuta in ceea ce priveste acuzatia ca fiul dsv ar fi cauzat la randul sau o leziune. O solutie ar fi ca ambii adica si fiul si Argeseanu sa fie condamnati pentru ca s-au agresat reciproc (probabil ca in functie de gravitatea loviturilor determinata de efecte...desi ati fost lovita de mai multe ori se pare ca efectele sunt mai putin grave decat in cazul infractorului sau cel putin asa reiese din constatarile medicilor si din numarul de zile de spitalizare). Pe de alta parte sotul s-a prezentat cu acea bata desi conflictul nu mai avea lot (adica in acel moment incaierarea s-a sfarsit) si e cam greu de imaginat o persoana pasnica care doreste sa afle niste informatii dar care este pana la urma inarmat. Clar ca a determinat acea reactie de furie si tot ce a urmat.

Cand ai o bata in mana transmiti mesajul ca esti gata de lupta, apararea in acesata situatie insemna o agresiune reciproca, daca si eu aveau niste bate probabil ca ar fi fost o bataie care pe care in toata regula.

Linistea sufleteasca pe care spuneti ca o doriti insemna si a constientiza responsabilitatea fiecarei parti si de a accepta niste urmari pe care cu siguranta nu le-ati avut in intentie dar totusi le-ati provocat.

( desi e mai putin important, raman la convinegerea ca desi aparent aceasta bataie a pornit fara motiv el cu siguranta se afla undeva in relatiile din trecut ale fiului fie cu agresorii respectivi fie cu altii care se afla in aceiasi gasca. Aparent in sensul ca pentru cineva care se afla din intampalre la locul faptei poate vedea cum agresorii se iau fara motiv de cineva fara a sti care sunt relatiile dintre ei si de aici ideea ca poti sa fii baiat cuminte si linistit si sa te trezesti luat la bataie) Gastile se bat intre ele, se regleaza tot felul de conturi, nu se iau fara motiv de tineri pe strada cu atat mai mult cand tanarul este cu o fata si cu un prieten adica in grup. Puteau la fel de bine sa i bata pe amandoi dar e clar ca fiul a fost vizat si agresibitatea loviturilor este iarasi un argument ca era o poveste de mai demult) Un tanar linistit care gaseste o bata pe strada nu o ia acasa pentru ca stie ca nu are la ce sa o foloseasca...Oricum aceasta bata, bataia, faptul ca baiatul face arte martiale....sunt niste elemente care pot pune niste semne de intrebare

Va doresc din toata inima sa rezolvati in mod castigator situatia. Inteleg ca traversati o perioada grea dar nu cred ca cienva va poate oferi un ajutor concret sau un sfat pertinent din punct de vedere juridic. Un gand bun, o pomenire la rugaciune si o incurjare de genul "cu Dumnezeu inainte" e cam tot ce puteti primi de la cei care va citesc mesajele.

Catalina 17.03.2007 17:26:03

Toate declaratiile infractorilor ,ale martorilor lor mincinosi sunt diferite . Ce declara la Politie , nu mai declara ,la Parchet . Ce declara la Parchet ,nu mai declara in instanta . Rechizitoriul pe care cred ca l-ati citit nu se aseamana deloc cu ceea ce declata toti si nici cu ceea ce declaram noi si martorii nostri .
Faptul ca eu eram sa fiu omorata de acest infractor Argeseanu , nimanui nu-i-a pasat ,pana in prezent . Oare viata mea ,a fiului meu meu a sotului meu nu conteaza ?
Conteaza ca infractorul a avut un hematon la cap , care l-a facut in alte imprejurari si pe care l-a pus in spinarea fiului meu ?!
Nu a existat o bataie intre infractori si noi . Noi nu am lovit pe nimeni ,fapt confirmat de martorii nostri si este stiut de toata lumea din cartier , vorba se duce repede . Fiul meu de asemeni nu a lovit pe infractorul Argeseanu , nici cu pumnii ,nici cu picioarele si poate nici cu bata , tinand cond cum s-a aparat fiul meu de acesta . Un martor ocular ne-a spus ca fiu meu era atacat de doua persoane ,nu numai de una ,in momentul in care a lovit . Fiul meu de ce nu a raspuns violent ? El s-a aparat de cei trei , impingandu-i ,smucindu-se din mainile lor si parandu-le loviturile . Am mai scris de ce nu a lovit pe nici unul . Vroia sa absolve Academia de Politie si acolo nu se cere sa ai probleme cu legea sau dosar ,amen zi penale . Acest fapt i l-am spus si procurorului necinstit , cat si avocatilor nostri .
Cand ai o 'arma' in mana nu inseamna neaparat razboi , inseamna ca vrei sa te aperi . Razboi inseamna ,daca sotul meu mergea la acestia zbira la ei , ii ameninta ,le vorbeasca urat , intr-un cuvant sa-i provoace . Nu sa faca ceea ce a facut el , cand acestia a venit catre noi . Argeseanu cand ne-a vazut ,avenit la noi si i-a zis sotului meu : ' Ce ma ai bata ? Te bat si pe tine si pe fitu cu tot cu bata ! ' Sotul meu pe un ton calm i-a raspuns ;' Eu nu vreau sa ne batem , ci te intreb de ce l-ati batut pe fiul meu ? ' Acesta in loc sa-i raspunda , frumos cum a fost intrebat , el si-a dat geaca jos de pe el si il lovi cu pumni in figura pe sotul meu .
Asta inseamna razboi la dvs Calatorule ?
Linistea mea sufleteasca sta in aflarea ADEVARULUI si ca acestor infractori si matorilor mincinosi sa li se dea o lectie legala ,care sa le dea de gandit si la alti oameni rai sa mai faca ceea ce au facut ei .
Eu sa-i provoc ? Cu ce ? Rugandu-l cu lacrimi in ochii sa nu imi omoare fiul ,inseamna ca l-am provocat pe Argeseanu sa ma omoare ? Doamne , cred ca gandesti ca procurorul necinstit ! Incep sa imi pun intrebari . Cine sunteti dle Calator ,ca de abia v-ati logat ? Ce rol aveti pe acest forum ?
Fiul meu nu a facut niciodata parte din nici o 'gasca '. El scoala profesionala , mecanici auto , a facut-o trei ani . Venea de la cursuri dupa amiaza , apoi pleca sa invete sa repare masini . Dupa aceea la liceu , mergea dupa amiaza , iar dupa ore la antrenamentul de Karate . Dimineata mergea la sala de fitnes .
Infractorii in acea seara erau porniti pe scandal . Prima victima a lui Argeseanu a fost Baltag ,( martor mincinos ), ca nu i-a dat lui tigare . Apoi au venit in piata sa mai cumpere bautura , ca nu le ajunsese cat de mult bause . Aici s-a luat de prietenul fiului meu , fiul meu statea cu fata langa el . I-a zis sa aiba grija cum se poarta si apoi s-au indreptat spre fiul meu .
Unul din ei vru sa-l loveasca cu pumnul pe fiul meu . Fiul meu s-a ferit , fapt care l-a enervat pe infractor spunand :' Bai ,i-a fi atent la asta ce reflexe are ! ' Si vazand ca nu l-au putut lovi ,sari pe el . Invidiosi ca stie sa se apere , invidiosi ca este imbracat bine ,invidiosi ca fiul meu nu umbla beat pe strada , asta-i motivul adevarat . Cum sa umble fiul meu cu asa oameni ? ! Ce fiul meu este hot ,bataus , scandalagiu etc ? !
Eu ii cunosc toti prieteni lui , cat si prietenele lui . Vin acasa la noi majoritatea dintre ei .
Arma , nu inseamna numai o bata gasita pe strada , arma inseamna orice obiect folosit la a face rau cuiva . Poate fi si o umbrela , o sticla , o piatra , conservele cumparate de la magazin , etc .
Sa iti povestesc ceva Calatorule .
Un cunoscut venea de la servici , era pe seara . Doi barbati se apropie de el . Ii auzi deodata pe unul dintre cei doi zicand ;' Pe asta , ma ?' Celalat i-a zis ;' Da ma '
Si in acel moment il lovi pe acest om cu pumni in figura . Acest om avea pe umar o geanta cu scule ( chei , suruburi , saibi , etc ) El nu s-a pierdut , a luat geanta in mana si l-a lovit pe cel care vrioa sa-l loveasca din nou , in plina fata . Acela a cazut inconstient jos , iar insotitorul lui a fugit . Omul acesta se uita la el sa vada daca a murir sau ce a patit . A vazut ca misca , l-a lasat si si-a vazut de treaba lui . A doua zi se intalneste pe strada cu cel pe care l-a lovit . II zice ;; De ce ma ati vrut sa ma bateti aseara ? ' Acesta tremurand ii raspunse :' Eram beti mai omule si am crezut ca te uiti urat la noi ! ' Omul i-a zis ;' Daca altadata va mai luati de mine ,nu o sa iti mai dau doar una ,am sa-iti dau pana nu ai sa mai misti . Ai inteles ? ' Acesta ii raspunse tremurand ;' Stai linistit omule ca nu o sa se mai intample ! '
Ei Calatorule , intamplari dintre acestea se intalnesc zilnic pe strazile Petrosanului .
Eu cunosc multa lume in acest oras , datorita meseriei mele si va asigur ca nu numai oameni simpli , ci si persoane importante . Dar cand am dat de necaz s-au retras majoritatea , de frica sa nu fie luati in vizor de 'cineva' , ca ma cunosc , sau sa se creada cine stie ce . Cum ar fi . Ca ma ajuta , ca imi dau informatii etc .
Asa
Inainte de a acuza pe cineva pe nedrept si al face criminal , trebuie sa gandim bine ceea ce spunem . Adevarati criminali umbla pe strazi nestingheriti ca are cine sa-i protejeze si Adevarati oameni nevinovati sa stea ininchisori .
Luptati oameni buni impotriva infractinalitati ,nu cautati sa le gasiti scuze comportamentului lor deviat . Azi a fost familia mea ,maine poate fi alta familie si nu se stie care va fi sfarsitul unei asemenea intamplari .

jeny11 17.11.2007 12:23:45

Nu stiu daca mai cititi aceste randuri dar eu am intrat de putin timp si cum am citit m-am cutremurat dar mi-am amintit de un caz asemanator petrecut in anii1980 si care au avut drept rezultat o adevarata tragedie iata deci ce sa intamplat:Un tanar tocmai implinise 18 ani si in aceasi zi intrase la facultatea de drept la cluj de bucurie si-a cautat fosti colegi si sau dus la un local sa sarbatoreasca totul erea perfect pana cand au iesit din local cand au fost atacati de niste neispraviti beti care au inceput sa-i loveasca cu sticle,bate sipumnii binenteles ca ei sau aparat si in inchesuiala creata unul dintre atacatori a cazut cu capul pe bordura soselei si in scurt timp a decedat iar anchetatori au hotarat ca respectivul tanar la lovit lucru nerecunoscut dar drept rezultat a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru lovitura cauzatoare de moarte.Dar raul de aici vine caci familia la=ui erea de "vaza"in oraselul lor cumnatul lui erea primar si pur si simplu lau renegat iar dint-o tinerete ideala acum este un om al strazii deci ma rog sa aveti puterea sa luptati pentru fiiul dumneavoastra si sa -l ajutati caci el sufera cel mai mult . FIE CA MAICA DOMNULUI SA VA OCROTEASCA!

veilur 18.11.2007 14:51:22

Catalina, asta este CRUCEA pe care trebuie sa o duci, trebuie sa accepti faptul ca aceste necazuri vin de la cel rau, dar cu ingaduinta de la Dumnezeu, ca sa te incerce sa vada daca tu apelezi la El si nu ma la oameni! Chiar si Elena(va_iubesc) ti-a spus sa te rogi la Sf. Mina, protectorul celor nedreptatiti. Ai facut asta? Daca nu, de ce te miri ca nu se face dreptate? Dreptatea chiar daca se face, nu se face ca asa au vrut oamenii, ci ca Dumnezeu lucreaza prin oameni sa se faca dreptate, chiar daca ei sunt pacatosi. Incearca sa intelegi ca numai Dumnezeu te poate scoate din toata tragedia asta, dar cu mijlocirea sfintilor, ca nu suntem vrednici de ajutorul lui Hristos in mod direct. Asa ca rugaciune multa catre Sfinti si Maica Domnului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.