![]() |
Indoieli in Biblie
Am inceput sa citesc Biblia, si am gasit paradoxuri, cum se numesc, in Facere:
Dumnezeu creeaza lumina in prima zi. Desparte apele, inventeaza plantele si in a patra zi creeaza soarele si luna. :23: Deci ce-i mai util? Soarele sau luna? Luna, bineinteles... Noaptea lumineaza pe intuneric, iar ziua soarele degeaba mai lumineaza lumina. Tot in carte se mai repeta ca acesti doi astri au fost creati ca sa desparta ziua de noapte. Pai nu au fost deja despartite in prima zi? O alta eroare: dupa ce a fost mancat marul din acel pom, Dumnezeu da o pedeapsa la fiecare: sarpele in particular, se va tarai pe pantece si va manca tarana pentru toata viata. Intrebare: da sarpele inainte cum se deplasa? sarpele nu-i carnivor? |
Citat:
Citat:
Carnivore nu existau în Eden, au apărut după Cădere. |
Daca nu ar fi creat lumina nu se mai vedea nimic,doar lumina ochilor ne este cea mai scumpa tuturor,ce sens mai are lumea daca nu o poti vedea,daca nu ai lumina?Soarele este mai important decat luna,este datator de caldura si de viata(a se vedea procesul de fotosinteza).Luna este un satelit natural al Pamantului,cu rol la fluxul si refluxul marilor,si nu este sursa de lumina,ci numai o reflecta pe cea primita.Aceste doua planete nu despart ziua de noapte,ci marcheaza net diferenta dintre ele,ziua fiind considerata ca incepand de la rasaritul soarelui neexistand pe atunci ceasuri si calendare.Chestia cu ce mananca sarpele si cum se deplasa inainte chiar e nelamurire!
|
nu incerca sa citesti Biblia fara indrumare duhovniceasca ci doar cu ajutorul unu duhovnic sau ale sfintilor parinti (Sfantul Ioan Gura de Aur are Comentar la Evanghelia de la Ioan iar in Filocalii gasesti anumite versete care au fost talcuite de Sfintii Parinti).
Incercand sa deslusesti tainele Bibliei fara sa ai pregatirea necesara, (am inceract si eu in incapatanarea mea) ai sa te smintesti. Este imposibil sa fie minciuna ceea ce s-a scris prin Duhul Sfant. Facerea a fost scrisa de Moise deci nu ar trebui sa ai nici cea mai mica indoiala ca tot ceea ce e scris de el a fost fals ci doar "acoperit" cum spunea Mantuitorul. |
Mai Bast-et, Biblia nu e carte de stiinte ale naturii, de istorie sau de geografie... Nu o citesti ca sa afli cum este structurat sistemul solar! :1:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
@mmm... Duhul sfant putea sa fie mai exact in cea ce spunea. De ce Biblia nu spune in fata cum stau lucrurile, si se foloseste de metafore, sens figurat si toate ascunzisurile astea? Citisem intr-un post ca mesajele subliminare sunt opera demonului. Hehehehe, voi vedeti cum va contraziceti? Eu sincera sa fiu nu mai inteleg nimic din toata religia asta, ii intoarsa si amestecata la placul fiecaruia. :( |
Intr-adevar,in Eden nu erau carnivore,sau cine stie... Nici macar nu stim cat au stat Adam si Eva pana sa cada in pacat. Poate zeci,sute,mii sau milioane de ani. E cu neputinta sa stim. Si inca ceva,pana la a musca din fructul oprit pe pamant nu exista striaciune. Era o lume cu totul diferita. Nici legile fizice si cele chimice nu erau aceleasi. Deci ne incapatanam degeaba in incercarea de a intelege pe deplin toate acestea.
|
Citat:
Dar aztecii, maya, incasi cum au ajuns pe continentul Americi, cand intre timp in Biblie nici nu se pomeneste de ei? A uitat Dumnezeu de ei? Chiar nu i-o bagat in seama in tot timpul asta... |
In America s-a ajuns prin stramtoarea Bering,care iarna e inghetata. In fine...
Stii,eu aveam un coleg care era tigan,parintii erau negrii (sau ma rog,mai inchisi),iar el a iesit alb-alb,cu ochii verzi :)) Wow,cata imposibilitate! Sau iarasi,din parinti albi sa iasa un copil mai "ciocolatiu". Nu ai vazut? Ca sa afli adevarul trebuie mai intai sa vrei sa intelegi anumite lucruri. Dupa ce iti vei depasi refuzul pe care ti-l impui vei descoperi mai multe. |
Si totusi, Bast-et, de ce te-ai apucat sa citesti Biblia?...
|
Citat:
Dar cei ce au scris Biblia se pare ca nu stiau asta ;) |
Citat:
|
Citat:
Dar pana si cele mai elementare adevaruri despre natura, prezentate in Biblie, sunt false. Pana la urma ce este Biblia? O care de povesti? Sau este Cuvantul lui Dumnezeu? |
Citat:
Nu ai auzit de hronografe? Acolo se calculeaza varsta omenirii de la izgonirea lui Adam din Rai. Si vorbesc de 7 mii si ceva de ani, nu milioane. Si apoi de faci cu traditia de 2000 de ani, care afirma acelasi lucru? |
Citat:
|
Citat:
|
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu
Citat:
Dumnezeu a spus-o. Sunt insa foarte putini atei care citesc Biblia. Ei aud una si alta si scriu pe aici ca sa se distreze. Dupa ce primesc un raspuns (orice raspuns) fac „he he he :36:” si cred ca sunt smecheri. Dupa parerea mea insa tu nu scrii doar ca sa te distrezi. Asa ca: Dumnezeu nu a zis ca: vei manca DOAR tarana. Va manca exclusiv exclusiv tarana? NU. Mananca sarpele tarana? DA. Spre deosebire de alte vietuitoare sarpele are capacitata ca, prin „organul lui Jakobson” situat in interiorul gurii, sa perceapa prezenta prazii in apropierea lui. Astfel, sarpele scoate limba lui bifurcata in mod repetat si rapid si introduce in gura praf ajutand in acest mod functia olfactiva. In mod literal sarpele mananca tarana. Dar nu acesta este subiectul in Geneza 3. Acolo Dumnezeu, de fapt nici nu vorbeste cu sarpele ci cu satana. |
Citat:
Scuza-ma, dar explicatia ta este puerila. Iata, dupa cum spui tu si Biblia, Dumnezeu la pedepsit pe sarpe spunandu-i ca se va hrani cu tarana. Iar singura ta explicatia este asta cu praful inghitit involuntar????????? |
Citat:
|
Citat:
Citeste te rog nu doar jumatate de verset ci macar doua versete: Genesa 3:14, 15. Pedeapsa pe care a dat-o Dumnezeu sarpelui a fost „zdrobirea capului” prin lucrarea „samantei” femeii. In mod obisnuit se poate vorbi despre samanta barbatului. Intr-un singur caz din istorie femeia a conceput fara samanta barbatului: la nasterea lui IIsus Hristos. El este samanta femeii care a zdrobit capul sarpelui. Tot ce inteleg ateii din pasajul de mai sus este tarana. De ce nu mananca sarpele pamant ci este carnivor? Dumnezeu nu a spus ca va manca pamant ci a specificat: tarana. Adica praf. Dar asa cum am spus nu tarana este subiectul principal cu „zdrobirea capului”. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
...ce-i mai util? Soarele sau luna? Luna, bineinteles...ziua soarele degeaba mai lumineaza lumina. Universul creat este dovedit de oamenii de știință ca fiind mereu într-o continuă expansiune. Tot ei au descoperit că el a apărut din nimic, printr-o explozie inițială uriașă numită de ei "Big-Bang". Deci, la început era neantul, adică întunericul, sau lipsa luminii. Prin explozia primordială (Big-Bang) a apărut lumina care s-a risipit în spațiu și în contact cu frigul cosmic (zero absolut -273,15 grade C) a început să se contracte, apărând materia, care trece treptat prin mai multe stări (mai întâi plasma - stelele, apoi starea gazoasă - norii galactici , apoi lichidă -unele planete și în fine, cea solidă - planete și asteroizi). În acest proces de durată apar deci și stelele, printre care și soarele, care este o stea pitică. Exprimarea biblică este săracă în cuvinte, datorită pe de o parte limbii ebraice (care are unele limite - de exemplu, la ei "frate" sau "văr" se exprimă prin același cuvânt; "iarbă" înseamnă nu numai costreia, ci și toată lumea vegetală) și pe de alta lipsei de "orizont științific" a autorului (Moise). Sărăcia în cuvinte este adesea compensată, în mod instinctiv, printr-o exprimare metaforică - aceasta rezolvă dificultățile de exprimare și de explicare și dă o oarecare culoare poetică exprimării. Cartea Facerii este scrisă de Moise. Moise folosește cuvântul "zi" pentru că nu are un echivalent propriu în limba lui pentru o "eră cosmică". În prima "zi" a apărut lumina cosmică, și după câteva ere evolutive numite de el "zile" au apărut și stelele și planetele. Stelele s-au aglomerat în galaxii. Evident că Moise se raportează doar la ceea ce vede el cu ochiul liber, că doar nu avem pretenția să ne vorbească și de Saturn, de Neptun și de Pluto, dar asta nu înseamnă că, dacă nu le-a pomenit și pe ele, descrierea lui ar fi păguboasă sau inexactă. Deci Soarele e mai important decât luna, căci el întreține viața pe pământ. El nu "luminează lumina" ci este doar o fracțiune infimă din lumina cosmică, aglomerată și condensată într-o sferă de plasmă.:103: |
Citat:
Si de atunci sarpele are capul zdrobit? |
Citat:
|
Citat:
Pai nu au fost deja despartite in prima zi? Este vorba de exprimarea metaforică de care vorbeam mai înainte. În prima "zi" nu se vorbește deloc de "noapte" , ci despre "o seară" și "o dimineață": "ziua întâi" . Metaforic, "o seară" urmată de "o dimineață" înseamnă "un început", urmat de "un sfârșit": "era cosmică întâi". Noaptea de pe pământ este indisolubil legată de Pământ și de Soare; ea este perioada în care , la o locație geografică anume, se înregistrează lipsa luminii solare. Dacă nu ai o lumină artificială, Luna luminează pe perioada nopții gratuit, deci este numită "luminătorul de noapte", după cum Soarele a fost numit luminătorul de ziuă. În acest sens trebuie înțeleasă expresia metaforică "desparte", căci în fond nu se desparte nimic, sau mai precis, nu astrele în cauză fac "despărțirea" , ci mișcarea de revoluție și de rotație ale Pământului în jurul Soarelui și mișcarea de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Deci: Nu Soarele și Luna au despărțit ziua de noapte în prima zi, căci în prima zi nu erau zile și nopți pământene, ci erau bulgări și raze de lumină răspândite haotic în Universul de întuneric. |
Citat:
Domnule Dumitru, in pasajul din Geneza 3 ateii vad un sarpe care trebuie sa manance pamant. Si ar mai vrea ateii ca Biblia sa fi zis ca sarpele va manca DOAR praf. Dar Biblia nu spune asta. „ - Mananca sarpele pamant sau pasari? Manaca pasari, vedeti? Deci Biblia nu este adevarata.” Crestinii vad in Geneza 3 prima promisiune mesianica: samanta femeii va zdrobi capul sarpelui. Ca un subiect lateral, da, sarpele mananca praf. Stiinta moderna a demonstrat-o. |
Citat:
In schimb voi cu ce veniti? Cu interpretari care se schimba de la o generatie la alta? |
Interpretarea care am dat-o nu este a mea sau a generatie mele. Ea a fost data cu multe sute de ani inainte de a veni noi pe lume.
Ceea ce s-a descoperit recent este organul lui Jakobson. Descoperire care sustine afirmatiile Bibliei. |
Citat:
Gandeste-te la cate insecte inchitim noi o data cu alimentele, fara sa stim asta. |
Citat:
Raspuns> ,,Not exactly.Here's the passage: Genesis 3:14. ,,And the Lord God said unto the serpent, Because thou hast done this, thou art cursed above all cattle, and above every beast of the field; upon thy belly shalt thou go, and dust shalt thou eat all the days of thy life" While it's true that they don't eat dirt in order to gain nourishment, they do take dirt into their mouths as a necessary part of survival. Inside the roof of their mouths are two cavities known as Jacobson's organ. As they crawl, they take in dirt with their tongue and put it in this cavity in order to smell their surroundings. It also should be noted that 'eating dirt' is used elsewhere in the Bible to represent humiliation such as in Psalms 72:9." (Nota mea)>pt cine foloseste o vesiune ortodoxa a Bibliei>cred ca este vorba de Psalmul 71:9 in finalul textului de mai sus. |
Citat:
da sarpele inainte cum se deplasa? sarpele nu-i carnivor? Toată lumea vie are un potențial uimitor de schimbare și de adaptare. Depinde însă de factorii externi pentru ca acesta să se pună în aplicare. În acest caz, factorul extern a fost voința și totodată porunca dumnezeiască. În alte cazuri, mediul exterior este acela care duce fie la schimbări spectaculoase privind membrele cu care se deplasează o ființă, fie privind modificarea radicală a obiceiurilor ei privind hrana. Omul poate "în principiu" să mănânce orice, dar nu se grăbește s-o facă. De asemenea, dacă i se dă de ales, el va prefera întotdeauna să mănânce fragi și mure decât carne crudă. I se întoarce stomacul pe dos dacă i se dă să mănânce șoarece, broască, râme sau limbrici. Porunca lui Dumnezeu privind șarpele se referă în aparență la modul de deplasare și la hrană. Este posibil ca șarpele să fi avut aripi de piele ca liliacul, și să le fi pierdut: Cel care i le-a dat, poate să i le și ia, dacă nu le mai merită. Cât privește hrana, expresia "va mânca țărână pentru toată viața" este de asemenea metaforică, asemuindu-se cu expresia "a mușcat țărâna pământului", expresie care desemnează cu totul altceva: moartea unui dușman (nicidecum schimbarea obiceiului de hrănire!). Șarpele, nemaiavând aripi ca să se deplaseze cu rapiditate devine vulnerabil și caută mereu să se ascundă în pământ. El mușcă țărâna și își face cu gura găuri în pământ unde se ascunde toată viața, și la asta se referă sintagma lui Moise. |
Sfantul Grigorie de Nyssa
Citat:
|
Ok, sarpele inghite putin de praf cand isi urmareste preda, dar nu mananca tarana ca sa-si umple toata gura.
Totusi inca nu am inteles cum se deplasa sarpele inainte de pedeapsa de a se tarai de a de tarai. In primul rand, Dumnezeu stia ca acel sarpe era Satana, deci mai drept era sa pedepseasca generatia dracilor, si nu acea specie animala care a fost folosita numai ca mijloc de trasmisie, nu? |
Citat:
|
Citat:
Cine v-a spus ca-si va umple toata gura, vreo cartulie de ateism dialectic? Ca in Biblie nu ati citit asta. Citat:
|
Citat:
S-ar putea sa gasesti detalii interesante.Bonne chance :) |
Citat:
Da am citit in posturile voastre, dar totusi in iconografie nu este mentionat asa ceva. @pentilcostalmantuibil pai tu cum mananci, cu limba in aer, cu este organul ala lui Jackobson? A manca inseamna a inghiti din propria vointa, ca sa te hranesti, eu nu vad ca sarpele impinge pe gat bucaturi de tarana... Eheheeee :69: |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Altfel s-ar putea crede ca tu chiar intrebi serios pe aici :103: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.