![]() |
Despre prietenie
Cu totii avem prietene, prieteni dragi carora le trimitem ganduri bune, de incurajare uneori sau doar cate o vorba care sa le aduca zambetul pe buze.
Ma gandeam sa scriem aici cateva din ele, ganduri, vorbe sau povestioare care provin din suflet pentru dragii nostri prieteni.:69: |
...
Prietenia este ceva atat de frumos...pacat ca in viata de zi cu zi ramane doar la stadiul de teorie, gasind in zilele noastre doar prieteni dupa interes...vorba parintelui Emanoil Babus - "Maximalismul teoretic conduce spre minimalismul practic"
|
Nu este bun mai mare decat sa fii prietenul lui Dumnezeu- Sf. Ioan Gura de Aur
Prieten este cel cu care poți rămâne în liniște. (Camillo Sbarbaro) Un prieten este un alt tu însuți. (Zenon Un prieten este un dar pe care ți-l faci singur. (Robert Louis Stevenson) Prietenia este floarea unei clipe și fructul timpului. (August von Kotzebue) Ceea ce este sublim în prietenie nu este atât a muri pentru prietenul tău într-o ocazie strălucită cât a te sacrifica pentru el zilnic cu discreție. (Stendhal) Sunt demni de prietenia noastră cei care poartă într-înșii germenul de a se face iubiți.(Marcus Tullius Cicero) Am învățat că indiferent cât de bun îți este un prieten, oricum te va răni din când în când…Iar tu trebuie să-l ierți. (Octavian Paler) Prietenia sfarșește acolo unde începe neîncrederea. (Seneca) Prietenia înseamnă un suflet în două trupuri. (Aristotel) Nimic nu prețuiește mai mult decât un prieten credincios. (Septuaginta) Ferește-te deopotriva de prietenia dușmanului și de dușmănia prietenului. (Nicolae Iorga) Cand iți faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi. (D. Erasmus) A scoate prietenia din viata, e ca si cum am scoate soarele din lume. (Cicero) Caută să devii un om mai bun și asigură-te că știi cine ești tu înainte de a cunoaște pe cineva și a astepta ca acea persoană să știe cine ești. (Gabriel José García Márquez) Vor exista mereu oameni care te vor răni, așa că trebuie să-ți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere și a doua oară. (Gabriel José García Márquez) |
"Prietenia este o lege umana severa"Sandor Marai
|
,,Dacă socotești prieten pe cineva în care nu ai aceeași încredere ca și în tine însuți, faci o mare greșeală și nu cunoști valoarea adevăratei prietenii."(Seneca).,,Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi este Adevarul"(Aristotel)
|
Noi suntem frati intru Hristos sau ar trebui sa fim. Parca este ceva mai mult decat orice forma de prietenie !
|
Prietenia este sacra. Insusi Mantuitorul ne-a invatat sa-l iubim pe aproapele ca pe sine . Si totusi, cati crestini uita... nu respecta...Prietenii pot fi putini, dar buni.
|
Eu, pot sa spun ca in afara de Hristos si Maica Domnului, nu am gasit nici un prieten adevarat. E drept ca sunt inca tanara si am timp, dar in ziua de azi, sa gasesti un prieten adevarat e mare lucru.
|
Citat:
|
Un prieten este cel care stie totul despre tine si inca te place
Un prieten adevarat nu te lauda cand faci lucruri bune si nu te cearta cand gresesti. Prieten meu este cel pe care il ajut. Prietenul lui este cel pe care in ajuta. |
Citat:
Daca ti-a fost prieten , n-am inteles (deh, varsta ! stau cam prost cu ..procesorul ! ce-i drept, ma lasa si hard-ul ca-i doar de 20!) important este ca tu ai povestit despre acest OM , si asa , prin povestirea ta , el este pomenit . Un exemplu ca se poate trai frumos si curat , ca binele poate fi facut fara sa astepti nimic in schimb .. Intalnim rar ,in zilele noaste ,astfel de Oameni. Tu , fii fericit ca l-ai cunoscut . Pana la urma , un prieten adevarat este acela caruia ii simti lipsa atunci cand nu mai face parte din viata ta. Toate bune-ti doresc , AP ! |
Prietenia adevarata ne ajuta sa trecem peste clipele grele.Este refugiu unei inimi obosite,este farul care ne lumineaza calea in momentele intunecate ale vietii.De ,aceea un prieten reprezinta una din comorile cele mai de pret pe care le putem gasi.
Multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a aratat si mi-a scos in cale adevarati prieteni.. Restu s-au sortat singuri. |
Se zice ca prietenii arata caracterul unui om.
Domnul sa ne ajute sa fim toti prieteni intru Hristos! |
Prietenii sunt foarte "prieteni" atata timp cat situatia ta( pe toate planurile) este cel mult cat a lor.De preferat este ca ei sa se simta un pic superiori, macar dintr-un punct de vedere.Atunci e bine.Toate-s bune si frumoase.Sunt saritori, sfatuitori,alaturi la greu,etc..
Pentru ca,peste un singur lucru nu pot trece prietenii : peste fericirea si implinirea ta personala! |
prietenii tai?
Citat:
|
Nu vorbesc de mine ci in general..E ceea ce observ cu ochiul liber..
Citat:
Insa INVIDIA este cea care face victime la tot pasul.. Citat:
Un om care are tot ce vrea,dar nu tot ce isi doreste, nu este un om fericit si nici implinit.Sesizezi diferenta?:-)Aici abia putem vorbi de egoism! |
Citat:
Se spune ca prietenii mai degraba te iarta daca ai facut o crima decat daca esti fericit! |
Citat:
|
ei nu
Nu va inversunati asa.Exista pe lumea asta si prieteni adevarati pe care NU I-AI VAZUT NICIODATA.Oameni care te lasa inmarmurit de ce gest au putut sa faca pentru tine intr-un moment critic.In rest DA,prietenia nu e o posesie a cuiva dezi zici "am " prieteni dar reformulez "le e teama ca relatia cu tine sa nu aibe de suferit"Despre egoism si iubire e cam verificat.Daca un prieten isi gaseste iubirea adevarata se cam retrage cu ea si relatia cu tine nu mai e chiar la fel.Se verifica si cu iubirea de Dumnezeu:din ce e mai mare te cam retragi din lume.
|
un prieten
Prieten nu e cel cu care iti petreci zi de zi si te suni de 100 de ori pentru nimicuri.Prieten e cel care daca il suni dupa 10 ani de viata tihnita si il chemi la un mare necaz sau o mare bucurie vine la tine.
|
Citat:
Citat:
Auzi si tu motiv:"se cam retrage"...si iti spun eu ca problema de fapt este ca "e cam fericit"...:-))) |
bine bine
Citat:
|
Citat:
Invata sa nu aprobi pe cineva daca nu esti de acord si ai retineri vis-a-vis de parerea expusa.Mai bine mai intrebi,mai discuti,te mai gandesti,te mai informezi pana ai o parere clara si apoi ti-o sustii.Chiar daca e opusa celei expuse de cealalta persoana..:5: |
doi prieteni celebri
Ghilgames la moatea lui Enkidu:
"Unde este prietenul meu care ucise impreuna cu mine lei?" |
Citat:
|
Citat:
|
Un prieten adevarat este acela care atunci cand i ceri ajutorul te asculta macar , orice ar fi....care daca te vede lacrimand iti sterge obrazul...care NICIODATA nu-ti intoarce spatele sustinand ca pt gestul sau va plati, ...prietenul real nu-ti va sugera vreodata sa nu astepti sa la un om ceva....ci iti va demonstra ca el este OM...Nu va "dezerta" lipsit de eleganta cand ai un necaz imens....In fine...sunt fff rari prietenii adevarati si loviturile cele mai teribile , ti le dau chiar ei, cand ai mai mare nevoie de ei......E trist dar adevarat...
|
Citat:
Cu durere citesc pe acest topic,,de invidii, ca acei ei/ele se supara de un anumit suces al nostru in viatza Pai, dragi crestini,, aceia nu sunt/erau prieteni…… Acum, 17 martie e ziua Sfantului Alexie, Omul lui Dumnezeu...Hmm...dupa revolutzie, aflat-am multzi de manastirea Sihastria, parintele Cleopa...Eram studenta atunci. in Iasi Cu o prietena m-am dus in aceasta data de 17 martie la manastire..printr-un ‘jok ‘ al viezii, parintele ce ne-a spovedit atunci. si ne-a schimbat viata .la cateva zile a avut ascultare la Mitropolia din Iasi, infiintandu-se, prima, sa zicem ‘librarie’ ortodoxa.. Oricum, aveam probleme mari, peste medie..parintele cand intram in librarie..zicea...’pai asteapta, sa te spovedesc’!...Oricum, ce sa va zic de prietena mea!!!????????Un om minunat... Chiar parintele ramanea mirat de frumusetea sufletului ei..dupa spovedanie ochii plansi si bluza uda de lacrimi....Multe sunt de zis, oricum prietena mea e acum calugaritza !(mai mult de 17 ani)..la o manastirea vestita din Moldova! Va precizez..m-a ajutat enorm...,, Prietenii sunt ca stelele: nu le vezi intotdeauna, dar stii ca sunt mereu la locul lor si te asteapta ...’ |
"Dupa cum o floare aleasa raspandeste o mireasma in jurul ei, tot astfel prietenii lasa ceva din farmecul lor locurilor pe unde au trecut; asa ca, adesea, aflandu-ne acolo fara ei, plangem si suspinam, aducandu-ne aminte de vremea petrecuta impreuna" (Sfantul Ioan Gura de Aur).
|
pai am zis
Citat:
|
Citat:
|
Prieteni? Atat de multa lume si cat de putini oameni.........................
|
Citat:
PS- cand scrii, ai in dreapta lista cu emoticoanele si nu stii cum sa pui trandafirul sau nu ai lista?In primul caz, pui cursorul unde doresti trandafirul si apoi il cauti in lista din dreapta si dai un click pe el si gata, e la locul dorit.In al doilea caz, trebuie sa-ti faci setarile din "Optiunile utilizatorului".Daca nu te descurci,scrie-mi pe privat si-ti voi explica . |
Eu nu am emoticonul dar stiu formula :))
Tastez : apoi 53 si la urma: Merge:53: |
Doamne ajuta!
[quote=mirela1990;279746]Cu totii avem prietene, prieteni dragi carora le trimitem ganduri bune, de incurajare uneori sau doar cate o vorba care sa le aduca zambetul pe buze.
Ma gandeam sa scriem aici cateva din ele, ganduri, vorbe sau povestioare care provin din suflet pentru dragii nostri prieteni.:69:[/ Frumoasa tema.Prietenia este un diamant slefuit in cristal ,ce face ca sufletul sa straluceasca in toata splentoarea lui Nimic nu se compara cu o prietenie adevarata.Sa stii ca poti pune baza pe cineva.,nu conteaza ora minuntul din zi si din noapte,kilometri distanta,ca are sau nu bani ,Acela este un adevarat priieten.O calitate rarisima in zile trairii noastre , |
Despre prieteni…
In paginile anterioare…’am exemplificat’ Si poate, mai am ceva de zis.Sa ne imprietenim si cu propriul suflet, sa ne cunoastem si mai bine, sa ne putem ierta, iertandu-i neputintele(inimii noastre), ....si sa avem curaj!!! Doamne-Ajuta! http://www.youtube.com/watch?v=7cd6WjczNtc |
Citat:
|
Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima
Prietenia adevarata si de nezdruncinat creste odata cu desavarsira si virtutea impreunate a doi prieteni ; odata format , nodul sau nu mai poate fi rupt nici de multimea dorintelor , nici de lupta vointelor contrare , spune Sfantul Ioan Casian .Prietenia consta in consensul si supunerea reciproca a vointelor . " Ce este bun si ce este frumos , decat numai a locui fratii impreuna " , spunea atat de simplu si frumos David in psalmul 132 . Vointa , scopul , idealul comun - iata ce face posibila harisma prieteniei . In fine sa nu uitam ca un prieten adevarat iti stie slabiciunile , dar iti arata calitatile , iti simte temerile , dar iti intareste credinta , iti cunoaste ingrijorarile , dar iti elibereaza sufletul unoaste defectele , dar iti sublineaza posibilitatile de vindecare . Cea mai scurta definitie a prieteniei , dar care spune extrem de mult , la Aristotel am gasit si mi-a placut enorm :" Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri " . . . , prietenia sfarseste acolo unde incepe neancrederea . . . !
|
Citat:
Minunat, minunat, model de crestin, un schivnic in plin oras! Un Invingator! Un minunat Invingator! Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! |
Citat:
In definitiv, curentul e acelasi: dragostea, mereu dezinteresata iubire dumnezeiasca. Cata forta au acesti oameni! Ce lepadare de sine... Ce mir izvoraste din ei... Unora li se revarsa din inima, firesc precum apa din izvor. Fericiti acestia si cei din preajma lor! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:55:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.