Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10449)

tot-Laurentiu 20.08.2010 02:16:23

Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica

In conformitate cu prevederile art.6 alin.(7) din Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Ministerul Administratiei si Internelor organizeaza vineri, 20 august a.c., ora 12.00, o dezbatere publica privind proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European, la care vor participa atat reprezentați ai M.A.I. cat si ai societății civile.

In acest sens, va adresam invitatia de a lua parte la aceasta activitate, care va fi organizata la sediul Ministerului Administrației si Internelor (Piata Revolutiei, nr.1A, Sector 1), Sala de Marmura, etaj II, intrarea A1.
__________________________________________________ ______________________________
Postat la ora 14:09, marți, 17 august 2010
Serviciul Comunicare
Sursa :Direcția Informare și Relații Publice - Ministerul Administrației și Internelor --> http://www.comunicare.mai.gov.ro/sti..._from=&ucat=6&

Raoul 20.08.2010 11:27:11

Si cu ce folos? E de ochii lumii. Credeti ca cedeaza diavolul asa de usor?

Pelerinul 20.08.2010 13:33:22

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 279885)
Si cu ce folos? E de ochii lumii. Credeti ca cedeaza diavolul asa de usor?

Macar ai constiinta curata ca ai particpiat.

IonelS 20.08.2010 13:47:43

Buna treaba ! Pe ei !

Mar1vs 20.08.2010 14:06:52

Eu inca n-am inteles de ce sunteti impotriva C.I. electronica... (sau nu sunteti impotriva?). Am auzit diferite teorii si argumente pro si contra, dar tot nu-mi dau seama concret de ce atata "galagie" pentru un asemenea lucru...

Explicati-mi, va rog, sa stiu si eu: ce rau/bine la cartea de indentitate "electronica" ?? Lamuriti-ma si pe mine...
:-?

Pelerinul 20.08.2010 14:25:02

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 279925)
Eu inca n-am inteles de ce sunteti impotriva C.I. electronica... (sau nu sunteti impotriva?). Am auzit diferite teorii si argumente pro si contra, dar tot nu-mi dau seama concret de ce atata "galagie" pentru un asemenea lucru...

Explicati-mi, va rog, sa stiu si eu: ce rau/bine la cartea de indentitate "electronica" ?? Lamuriti-ma si pe mine...

E o ingradire a libertatii. Din moment ce n-am strigat Allah Akbar si n-am deturnat avioane nu vad de ce trebuie sa fiu amprentat facial, digital si imprimat intr-un cip cu radio-frecventa. Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada. Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?
De unde a venit toata nevoia asta de siguranta? De la 9/11

Mar1vs 20.08.2010 14:42:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 279929)
E o ingradire a libertatii. (...) Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada. Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?

Wow, wow.... s-o luam mai incet... sistematic.

Deci, actele "electronice", sau "biometrice", dupa cum am mai auzit in alte surse, vor contine pe langa datele uzuale (nume, prenume, cnp,... etc) un chip pe care vor fi memorate amprentele, codul ADN (posibil), si alte date personale particulare. E ceva rau in asta??

Dumneavoastra spuneti ca e o ingradire a libertatii. Eu nu vad cu ce ar fi afectata libertatea noatsra de asa ceva... Sintagma "ca un bou intr-o cireada" mi se pare un piculet cam.. dura. Si la fel expresia "in lanturi"... Nici chiar asa!

Monitorizat in societate?? Da' cine v-a spus ca veti fi monitorizat? Si cine va va supraveghea?

adrian010155 20.08.2010 17:00:00

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 279931)

Deci, actele "electronice", sau "biometrice", dupa cum am mai auzit in alte surse, vor contine pe langa datele uzuale (nume, prenume, cnp,... etc) un chip pe care vor fi memorate amprentele, codul ADN (posibil), si alte date personale particulare. E ceva rau in asta??

Dumneavoastra spuneti ca e o ingradire a libertatii. Eu nu vad cu ce ar fi afectata libertatea noatsra de asa ceva... Sintagma "ca un bou intr-o cireada" mi se pare un piculet cam.. dura. Si la fel expresia "in lanturi"... Nici chiar asa!

Monitorizat in societate?? Da' cine v-a spus ca veti fi monitorizat? Si cine va va supraveghea?

Poate ar fi bine sa discuti despre acest lucru cu varul tau care este calugar. Cu siguranta va fi in masura sa-ti explice pe intelesul tau. Problema nu este deloc simpla, ci de o mare profunzime, iar gradul de periculozitate este extrem. Ar fi necesara o discutie foarte lunga, avand in vedere ca nu ai nici cea mai mica idee despre aceste lucruri.

Pelerinul 20.08.2010 17:21:08

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 279931)

Imi recunosc exprimarea mai plastica si dura insa ea vine pe fondul mai multor discutii din care oamenii nu au sesizat vreun pericol in privinta actelor biometrice.
In regula, sa admitem ca actele nu reprezinta niciun pericol, atunci intreb: de ce ar vrea cineva sa imi includa amprenta digitala, faciala si alte date intr-un cip cu radio-frecventa? De ce deodata nu mai pot avea un act normal ci trebuie unul electronic? Pentru o mai mare siguranta? Bine, dar asta presupune un val de violenta care sa necesite astfel de masuri. Iar amenintarea terorista cu siguranta e o problema. Dar noi ce legatura avem cu o mana de oameni din niste tari arhicunoscute care reprezinta un pericol terorist? Caci pentru o mai buna evidenta si fluidizare a infrmatiei imi e greu de crezut ca ar conta culoarea ochilor si amprenta digitala dintr-un cip RFID.
Ideea e ca motivele introducerii actelor biometrice sunt nesustenabile, desigur,..parerea mea.

florinbrasov0 20.08.2010 17:22:37

COMENTARIILE APADOR-CH cu privire la proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European
20.08.10
APADOR-CH consideră că introducerea unei reglementări care lezează foarte grav dreptul la viață privată al persoanei nu trebuia să fie inițiativa Guvernului, pe calea unei ordonanțe, ci trebuia să facă, în exclusivitate, obiectul unui proiect de lege care să intre în dezbaterea Parlamentului.
În acest sens, APADOR-CH consideră că adoptarea ordonanței al cărei proiect este supus dezbaterii publice este neconstituțională, întrucât se încalcă dispozițiile art. 115 alin. 1 și 6 din Constituție, potrivit cărora nu pot fi emise nici ordonanțe simple și nici ordonanțe de urgență prin care sunt afectate drepturile și libertățile prevăzute de Constituție.
Or, dreptul la viață privată este prevăzut în art. 26 din Constituție și, în raport de considerentele pe care le vom prezenta în continuare, măsurile din proiectul de ordonanța afectează grav acest drept, prevăzut atât în Constituție, cât și în art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
APADOR-CH atrage atenția că în cazul acestui proiect de act normativ nu au fost respectate dispozițiile art. 6 alin. 2 și 4 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională, întrucât a fost fixat un termen mai scurt decât cel minim de 10 zile prevăzut de lege pentru trimiterea observațiilor, comentariilor, propunerilor, iar, pe de altă parte, proiectul nu a fost publicat cu cel puțin 30 de zile înainte de supunerea lui spre adoptare.
De asemenea, întâlnirea dedicată dezbaterii publice a proiectului, solicitată de această asociație în conformitate cu art. 6 alin. 7 din Legea nr. 52/2003 a fost programată la un intervat de timp nerezonabil de scurt față de data solicitării, care nu permite, în mod obiectiv, pregătirea corespunzătoare a întâlnirii și nici participarea tuturor persoanelor interesate.

Cu privire la conținutul proiectului:
1. Asociația solicită să se prevadă expres în proiect dreptul de opțiune al cetățeanului între a i se elibera o carte de identitate/reședință obișnuită (actualul tip) și o carte electronică de identitate/reședința.
APADOR-CH atrage atenția că tehnologia folosită de cardul electronic de identitate este una de tip RFID (identificare prin radio-frecvență) în genul celei care permite citirea prețului unui produs după codul de bare atașat. Cipul din cardul electronic de indentitate al fiecărei persoane are rolul codului de bare atașat fiecărui produs.
Aplicația uzuală a tehnologiei este identificarea animalelor și a obiectelor.
Extinderea acestei tehnologii la oameni a generat în permanență controverse la nivel mondial pe motiv că nu oferă garanții pentru respectarea dreptului la viață privată, întrucât permite aflarea datelor persoanale ale deținătorului de card electronic de identitate de către oricine are un aparat în genul cititorului de coduri de bare. De asemenea, tehnologia RFID permite monitorizarea în orice loc și în orice moment a oricărei persoane și prezintă riscul clonării cipului din cardul electronic de identitate.
Proiectul de ordonanță luat în discuție nu permite celor care consideră că tehnologia „codului de bare” nu le oferă suficiențe garanții de respectare a vieții private să opteze pentru varianta de până acum, „clasică”, simplă, a cărții de identitate.
Același regim este prevăzut în ordonanța și pentru cărțile de rezidență (pentru cetățenii străini), care vor fi numai în format electronic.
Obligativitatea cărții electronice de identitate/rezidență și neprevederea expresă în proiectul ordonanței a unui drept de opțiune al persoanei între cardul „simplu” de identitate și cel electronic constituie o restrângere nejustificată adusă dreptului la viață privată garantat prin art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
În consecință, APADOR-CH solicită ca la art. 18 din OUG nr. 97/2005 (art. I pct. 15 din proiect) să se introducă un nou alineat, alin. 5, cu următorul cuprins:
"În cazul în care o persoană nu este de acord cu preluarea datelor biometrice necesare întocmirii cărții electronice de identitate, acesteia i se va elibera o carte de identitate, în formatul anterior introducerii cărții electronice"
În mod corespunzător, la art. 33/3 din OUG nr. 102/2005 (art. II din proiect) trebuie introdus un nou alineat, alin. 3, cu următorul cuprins:
"În cazul în care o persoană nu este de acord cu preluarea datelor biometrice necesare întocmirii cărții electronice de rezidență, acesteia i se va elibera o carte de rezidență, în formatul anterior introducerii cărții electronice "

2. Asociația își manifestă opoziția față de reglementările din proiect care prevăd includerea amprentelor persoanei în datele conținute de cardul electronic de identitate/rezidență.
În condițiile în care există posibilitatea accesării necontrolate (de către oricine își procură un apărat în genul cititorului de prețuri din supermarket) și a clonării acestor carduri, preluarea amprentelor și stocarea lor pe cartea de identitate/rezidență constituie măsuri excesive, dispuse de autoritățile naționale fără a exista expres o asemenea obligație în legislația europeană invocată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanța.
În acest sens, asociația atrage atenția că în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) este considerată o încălcare a dreptului la viață privată, garantat în art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, crearea și deținerea de către autorități a unei baze de date cu amprentele unor persoane care nu au fost condamnate penal (hotărârea CEDO din 4 decembrie 2008 în cazul S. and Marper c. Marea Britanie, prin care au fost soluționate plângerile cu nr. 30562/04 și 30566/04).
De aceea, având în vedere că solicitarea eliberării unei cărți de identitate/reședință nu constituie prin ea însăși o infracțiune, este necesar că amprentele să fie eliminate din datele biometrice preluate pentru eliberarea cardului electronic de identitate.

3. Asociația consideră că un pericol pentru viață privată îl reprezintă și numărul excesiv de mare al autorităților prevăzute în proiect că având drept de acces și prelucrare a datelor personale, inclusiv biometrice, ale persoanelor (art.I pct. 8 din proiect).
Cu cât numărul acestor autorități este mai mare, iar accesul se va putea face în bază unui simplu protocol, cu atât mai greu va fi de controlat și verificat accesul la date și respectarea dreptului la viață privată.
În consecință, asociația solicită ca numărul acestor autorități să fie restrâns la minimul strict necesar și că dispoziția care prevede, generic, posibilitatea ca orice persoană juridică să acceseze aceste date să fie înlăturată.
*
În concluzie, APADOR-CH solicită executivului să nu intervină cu reglementări care afectează dreptul la viață privată și care, potrivit Constituției, se pot face doar prin lege. În situația în care, totuși, această ordonanță va fi supusă adoptării, asociația solicită ca observațiile sale să se regăsească în forma finală a actului normativ.

APADOR-CH
20 august 2010
http://www.apador.org/show_report_nf.php?id=181

Mie mi se pare ca sunt niste comentarii pertinente si obiective.

Mar1vs 20.08.2010 22:22:05

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 279953)
Poate ar fi bine sa discuti despre acest lucru cu varul tau care este calugar. (...) Ar fi necesara o discutie foarte lunga, avand in vedere ca nu ai nici cea mai mica idee despre aceste lucruri.

De unde stii ca am un var calugar?? :) Ai citit in alte posturi? In fine, m-am gandit si eu la asa ceva, dar cine stie cand voi avea prilejul sa vorbesc cu el data viitoare? Stiu ca ar fi necesara o dscutie lunga, dar de asta exista foumuri, mai precis acesta. Si, am "cea mai mica idee despre asa ceva", nu sunt chiar paralel cu subiectul, vreau doar informatii aditionale si niste pareri pro/contra legate de asa ceva. D'aia am postat aici...

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 279961)
Imi recunosc exprimarea mai plastica si dura insa ea vine pe fondul mai multor discutii din care oamenii nu au sesizat vreun pericol in privinta actelor biometrice.
In regula, sa admitem ca actele nu reprezinta niciun pericol, atunci intreb: de ce ar vrea cineva sa imi includa amprenta digitala, faciala si alte date intr-un cip cu radio-frecventa?
De ce deodata nu mai pot avea un act normal ci trebuie unul electronic? Pentru o mai mare siguranta? Bine, dar asta presupune un val de violenta care sa necesite astfel de masuri. Iar amenintarea terorista cu siguranta e o problema. Dar noi ce legatura avem cu o mana de oameni din niste tari arhicunoscute care reprezinta un pericol terorist? Caci pentru o mai buna evidenta si fluidizare a infrmatiei imi e greu de crezut ca ar conta culoarea ochilor si amprenta digitala dintr-un cip RFID.

Eu cred ca nu reprezinta niciun pericol... In fine, asta tine de fiecare.
De ce sa ti se aiba amprenta si culoarea ochilor? Pentru ca actul de identitate tre' sa inmagazineze absolut toate datele cunoscute despre un anumit individ. Asa consder eu... Si n-o sa mai poata nici dracu' in persoana sa-ti falsifice documentul, care va fi AL TAU si numai al tau! Gandeste-te ca in viitor banii pe care ii castigi vor fi depusi intr-un cont. Cand vei vrea sa platesti, vei scoate actu' si vei plati, un aparat scanandu-ti o banda magnetica, sau conectandu-se la chip. Asa iti va sti amprentele, numele, etc; si va prelua banii direct din contul tau. Plus ca daca-ti fura cineva cartea de indentitate va fi reperat foarte usor. Bani n-ar putea nimeni sa-ti fure, deoarece ai contul tau, accesibil doar cu amprentele tale. Astea ar fi cateva avantaje... Acum tu spune-mi "de ce nu". Ce te-ar face sa te simti rau daca ai amprenta si alte date (grupa de sange, codul ADN,...) memorate pe un chip?

Si ce considerati un "act de identitate normal"? Acesta discutat aici nu e normal?

MariS_ 21.08.2010 17:39:26

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 280047)
De ce sa ti se aiba amprenta si culoarea ochilor? Pentru ca actul de identitate tre' sa inmagazineze absolut toate datele cunoscute despre un anumit individ. Asa consder eu... Si n-o sa mai poata nici dracu' in persoana sa-ti falsifice documentul, care va fi AL TAU si numai al tau! Gandeste-te ca in viitor banii pe care ii castigi vor fi depusi intr-un cont. Cand vei vrea sa platesti, vei scoate actu' si vei plati, un aparat scanandu-ti o banda magnetica, sau conectandu-se la chip. Asa iti va sti amprentele, numele, etc; si va prelua banii direct din contul tau. Plus ca daca-ti fura cineva cartea de indentitate va fi reperat foarte usor. Bani n-ar putea nimeni sa-ti fure, deoarece ai contul tau, accesibil doar cu amprentele tale. Astea ar fi cateva avantaje... Acum tu spune-mi "de ce nu". Ce te-ar face sa te simti rau daca ai amprenta si alte date (grupa de sange, codul ADN,...) memorate pe un chip?

Si ce considerati un "act de identitate normal"? Acesta discutat aici nu e normal?

Diavolul lucreaza intotdeauna pe mai multe planuri si se
foloseste si de inocenti. Cu RFID-ul aplica aceeasi tactica,
un plan al utilului si altul spiritual. In planul utilului el se
poate folosi de oameni de buna credinta care nu-si dau
seama de planul ascuns. Cei ce aplica planul utilului nu
cunosc detalii din celalalt plan, ci primesc ordine de la
superiorii lor sa puna planul in aplicare. Ceilalti din umbra
cunosc si aplica cu mare consecventa acel plan diabolic.
Daca de exemplu le ceri sa modifice codificarea in codul de
bare astfel incat barele de siguranta sa nu se asemene cu
cei trei de 6, vor spune ca nu se poate sau ca e mult prea
complicat. Nu e asa, sunt din bransa si nu pot fi pacalit.
Si nu e nici intamplatoare acea asemanare. Daca era
intamplatoare atunci ar fi schimbat-o numai sa nu se
spuna ca sunt uneltele diavolului. La fel si cu RFID-ul,
sub masca utilului se pregateste adormirea vigilentei
noastre ca mai apoi sa acceptam adevaratele peceti ale
satanei. Culmea marsaviei este ca cei care au planuit acel
cod stau tacuti in umbra, iar de agitat in favoarea lor
se agita cei ce habar nu au de plan, si sunt credibili in
naivitatea lor si in dorinta de a face bine.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Mar1vs 21.08.2010 17:59:23

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 280221)
Diavolul lucreaza intotdeauna pe mai multe planuri si se
foloseste si de inocenti. Cu RFID-ul aplica aceeasi tactica,
un plan al utilului si altul spiritual. (...) Nu e asa, sunt din bransa si nu pot fi pacalit.

Bine, dar de unde ideea asta ca diavolul lucreaza prin asa ceva, iar cip-urile sunt "uneltele diavolului"??
Bine, personal nu cred in existenta diavolului, dar fie: accept si argumente religioase, daca logice nu exista. Dar sa fie argumente!

Esti din bransa? Adica?? Esti informatician, sau...?? Unde/in ce domeniu lucrezi, mai exact? Sper ca n-a fost prea indiscreta intrebarea.

MariS_ 21.08.2010 18:12:32

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 280231)
Bine, dar de unde ideea asta ca diavolul lucreaza prin asa ceva, iar cip-urile sunt "uneltele diavolului"??
Bine, personal nu cred in existenta diavolului, dar fie: accept si argumente religioase, daca logice nu exista. Dar sa fie argumente!

Esti din bransa? Adica?? Esti informatician, sau...?? Unde/in ce domeniu lucrezi, mai exact? Sper ca n-a fost prea indiscreta intrebarea.

Nu toate cipurile sunt uneltele diavolului, ci acelea care vor fi
implantate sub piele, pe mana sau pe frunte, si care vor contine
identitatea, contul bancar si un cod de conduita (ultimul va fi
nestiut de purtator). Adica va fi un CIP performant capabil sa
interactioneze cu undele cerebrale si sa predispuna la anumite
stari si sentimente. Inima omului va fi si ea sub un anumit gen
de control, in sensul ca se vor genera repulsii pentru anumite
stari sau, din contra, atractii pentru altele. Repulsii pentru ati
face cruce, de exemplu, si atractii pentru bani, de exemplu.
Iar raspunsul la intrebarea "indiscreta" e da.

cristina2012 21.08.2010 19:06:02

In Romania nimic nu este strict secret, oricine poate cumpara orice. Autoritatile si fortele de ordine si-au dovedit, nu doar neputinta, ci chiar serviabilitatea fata de mafiile locale.
Romania nu este in stare sa asigure siguranta cetateanului, nu este in stare sa asigure nici minimul de siguranta a datelor. E o nerusinare ca, atata timp cat justitia, politia, securitatea, armata sunt in asemenea hal de corupte, sa pretinzi cetatenilor sa-ti dea pe mana unor astfel de institutii siguranta lor ca persoane.
Infractorii isi vor obtine in continuare acte false, iar statul asta infractor va urmari si va lasa la dispozitia oricui are bani, informatii despre oamenii cinstiti care isi vad de viata lor.

SUNTEM IN ROMANIA, TARA IN CARE CETATEANUL ROMAN NU ARE VALOARE!!!!
Ca intotdeauna la noi in tara, aici este vorba tot de o mare afacere a "lor"!

Mar1vs 21.08.2010 19:18:43

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 280232)
(...) Adica va fi un CIP performant capabil sa
interactioneze cu undele cerebrale si sa predispuna la anumite
stari si sentimente. Inima omului va fi si ea sub un anumit gen
de control,...

Sa inteleg ca chipurile respective (ma refer la cele implantate, desi nu despre asta discutam) pot controla oamenii? Pot controla gandurile si starile emotionale? Eu cam asta am inteles, iar daca asta ai vrut sa zici: nu ti se pare ca fabulezi putin?

MariS_ 21.08.2010 22:28:19

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 280241)
Sa inteleg ca chipurile respective (ma refer la cele implantate, desi nu despre asta discutam) pot controla oamenii? Pot controla gandurile si starile emotionale? Eu cam asta am inteles, iar daca asta ai vrut sa zici: nu ti se pare ca fabulezi putin?

E mult spus controlat. Ei intr-adevar vor fi controlati, dar PRIN
intermediul cipurilor si prin alte metode de un centru unic, dar
nu la nivel de gand sau sentiment, ci la nivel fizic, adica vor
stii unde te afli si ce faci. Cipul nu controleaza, el INDUCE doar
la nivel de stari de repulsie/atractie. El nu-ti va dicta ce sau cum
sa gandesti, dar vei simti o oarecare repulsie in a-ti face semnul
crucii. Daca ti se pare ca fabulez, urmareste putin cercetarile in
domeniul roboticii si te vei convinge singura. Rezultatele acelor
cercetari vor fi aplicate in domeniul uman. Chiar unii roboti vor
fi cei ce ne vor controla, dar ti-am spus, nu la nivel de gand,
ci la nivel fizic. La ora actuala o cercetatoare in robotica a pus
la punct un robot care recunoaste sentimentele umane si stie
sa mimeze aceste sentimente. Deci se lucreaza intens la asta.

Pelerinul 24.08.2010 14:53:22

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 280047)

Aici e ceva mai subtil, nu e vorba de a falsifica datele si a evita infractionalitatea informatica. Hai sa extidenm orizontul scenariului: datele din cipuri sunt centralizate de stat; ei bine, daca in acel stat are loc un episod 'rusia 1917' si vin niste grupari ostile libertatii omului iar prin lovitura de stat pun mana pe putere, ce fac ei cu tine daca te opui lor? Ar putea sa iti dea un delete la tot ce esti tu, doar prin cip? Sigur!

Si atunci..., aici e problema libertatii cu cipurile nu de infractionalitate informatica. Ai vazut Minority Report si cum libertatea lui i-a fost afectata cand a intrat in conflict cu sistemul?

TreciLaRugaciune 24.08.2010 15:50:34

Va tulburati prea mult cu aceste cipuri. vedeti-va de rugaciunea voastra, si de starea voastra duhovniceasca si lasati-ii pentru ca totul este facut ca sa ne tulbure. Atunci cand vor scoate banii de pe piata si vor fii numai carduri atunci sa va ingrijorati. Cred ca nici nu mai trebuie sa mentionez ca sa spunem NU cipurilor in mana si frunte ce vor venii. Rugati-va Domnului sa amane aceste vremuri sa ne dea timp de pocainta si lasati toate grijile acestea in seama Domnului. Caci bine zicea cineva de pe forum: Asta este lucrarea diavolului pentru ca nu stii daca e bine sa le accepti pe buletin si acte si nici daca nu este bine. Ele doar te tulbura. Doamne Ajuta. Va rog iertati-mi indrazneala.

un mirean 24.08.2010 22:52:16

de acord

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 279961)
In regula, sa admitem ca actele nu reprezinta niciun pericol, atunci intreb: de ce ar vrea cineva sa imi includa amprenta digitala, faciala si alte date intr-un cip cu radio-frecventa? De ce deodata nu mai pot avea un act normal ci trebuie unul electronic? Pentru o mai mare siguranta? Bine, dar asta presupune un val de violenta care sa necesite astfel de masuri. Iar amenintarea terorista cu siguranta e o problema. Dar noi ce legatura avem cu o mana de oameni din niste tari arhicunoscute care reprezinta un pericol terorist? Caci pentru o mai buna evidenta si fluidizare a infrmatiei imi e greu de crezut ca ar conta culoarea ochilor si amprenta digitala dintr-un cip RFID.
Ideea e ca motivele introducerii actelor biometrice sunt nesustenabile, desigur,..parerea mea.

Perfect de acord...Pentru cei care nu stiu ce ne asteapta,cititi "Razboiul nevazut" al parintelui Danion Vasile sau chiar intrati pe site...acolo ne lamurim cu adevarat ce inseamna actul biometric....

vsovivi 25.08.2010 15:25:12

Citat:

În prealabil postat de Mar1vs (Post 279925)

La spate o să aibă cornițe... nu e clar? O să aibă cornițe! Un părinte pustnic a zis, și a mai zis că un părinte bătrân, monah atât a zis: interesul poartă fesul!

Deci minteresul poartă fesul, fesul turcesc sau turbanul babanul, și deci noua carte electronică de identitate cu cip o să aibă la spate cornițe! Și o să fii băgat în munci... în muncile iadului dacă o primești, dacă te învoiești cu tot ceea ce vrea avocățețelașașul gLumeail și GriJuil, mare nimfoman de criză și de la ciudă, că cică ș-o pierdut tăț... banii, la ruletă rusească... jucată acum la masa verde la față a lu' UE... jucată uite cam așa.

cristian67 25.08.2010 16:12:18

cristi

,,M-am inhamat la carul unui ideal cam greu:transformarea omului in OM,fiul mai mic al lui Dumnezeu si frate al Fiului Sau mai mare.Insa toate idealurilemari au in ele ceva paralizant:nu te lasa sa te preocupide nimicurile acestei vieti"--ARSENIE ZIAN BOCA

cristian67 25.08.2010 16:20:47

cine are minte sa ia aminte

,,Ori te-or asculta,ori nu,tu,fiul omului,sa nu te temi de ei si de vorbele lor sa nu te sperii ;desi ei vor fi pentru tine spini si ciulini,ai sa traiesti intre ei,ca intre scorpii;sa nu te temi de vorbele lor,sa nu te sperii,ci sa le spui cuvintele Mele,ori te-or asculta,ori nu te-or asculta''(Iezechiel 2,3-7)Tradarea misiunii preotului sau chiar si numai implinirea ei cu nepasare(Ieremia 8,11),iti pune asupra ta sangele oamenilor care mor pedepsiti cu dreptate pentru pacatele lor,dar cu ei te pierzi si tu.,,Iar daca tu ai prevenit un pacatos sa se abata de la calea lui si el nu s-a abatut,atunci el va muri pentru pacatele lui,iar tu ti-ai mantuit viata''(Iezechiel 33,9)

cristian67 25.08.2010 16:23:38

Tinere,nu uita ca esti un simplu calator prin aceasta viata !

cristian67 25.08.2010 16:32:59

Societatea se descompune.Fiecare societate este centrata in jurul culturii(credintei).Cultura(credinta) este cimentul care o unifica,uneste indivizii si-i face un singur popor.Un popor este un grup de oameni care marturisesc aceleasi valori,aceleasi lucruri sfinte,aceleasi obiceiuri si traditii.Poporul este un organism viu,un sistem.Iar un sistem este incoparabil mai multdecat suma elementelor componente,de aceea,cand poporul este unificat in jurul unui sistem,el isi poate proclama vointa,poate lupta si castiga,si chiar daca este o minoritate,pentru ca este un sistem,un organism viu.Pentru a ucide un popor trebuie mai intai sa-i distrugi cultura(credinta),traditiile,sa-i batjocoresti istoria si tot ce are el mai sfant.Daca-i distrugem cultura,poporul se transforma in populatie,iar populatia poate fi manevrata si supusa foarte usor de slujitorii lui satana''

cristian67 25.08.2010 17:19:00

Cine are minte sa ia aminte

Acceptarea actului de identitate biometric este de fapt lepadarea de HRISTOS,iar noi de altfel trebuie sa ne lepadam de noi insine ,de aceasta viata iluzorie,lumeasca care e doar inselaciune si desertaciune.CINE ARE MINTE SA IA AMINTE;SUB NICI O FORMA NU TREBUIE SA ACCEPTAM ACEST LUCRU(acest lucru inseamna oficierea inregimentarii cu acte in regula in oastea decazuta a lui satan) LA CE-I VA FOLOSI UNUI OM DACA AR CASTIGA LUMEA INTREAGA,INSA SI-AR PIERDE SUFLETUL?Judecati si voi oameni buni,fii ai lui HRISTOS,cine de cine asculta?omul de Dumnezeu sau invers?DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE CU BUNATATEA SA INFINITA SI SA VA LUMINEZE MINTILE SI INIMILE CA SA IMPLINIM LEGEA LUI

florinbrasov0 25.08.2010 18:33:23

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 281798)
Acceptarea actului de identitate biometric este de fapt lepadarea de HRISTOS,iar noi de altfel trebuie sa ne lepadam de noi insine ,de aceasta viata iluzorie,lumeasca care e doar inselaciune si desertaciune.CINE ARE MINTE SA IA AMINTE;SUB NICI O FORMA NU TREBUIE SA ACCEPTAM ACEST LUCRU(acest lucru inseamna oficierea inregimentarii cu acte in regula in oastea decazuta a lui satan) LA CE-I VA FOLOSI UNUI OM DACA AR CASTIGA LUMEA INTREAGA,INSA SI-AR PIERDE SUFLETUL?Judecati si voi oameni buni,fii ai lui HRISTOS,cine de cine asculta?omul de Dumnezeu sau invers?DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE CU BUNATATEA SA INFINITA SI SA VA LUMINEZE MINTILE SI INIMILE CA SA IMPLINIM LEGEA LUI

Citeste asta http://www.familiaortodoxa.ro/2010/0...iei/#more-2079

AlinB 26.08.2010 02:29:03

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 281798)
Acceptarea actului de identitate biometric este de fapt lepadarea de HRISTOS

Asta e o aiureala scornita de unii care in loc sa puna genunchiul la rugaciune si sa-si indeplineasca juramintele monahale l-au primit pe dracu' in chilie sub forma calculatorului-ultimul-racnet si al Internetului de care macar daca se foloseau duhovniceste, dar s-au pagubit si pagubesc si pe altii care nu stiu sa le foloseasca cu discernamant.

AlinB 26.08.2010 02:31:27

Citat:

În prealabil postat de un mirean (Post 281495)
Perfect de acord...Pentru cei care nu stiu ce ne asteapta,cititi "Razboiul nevazut" al parintelui Danion Vasile sau chiar intrati pe site...acolo ne lamurim cu adevarat ce inseamna actul biometric....

Fara a nega valoarea a ceea ce a spus si a facut pana acum vreo 2 ani, Danion Vasile nu este parinte ci mai degraba la ora actuala schismatic alegand sa faca propaganda stilista in loc sa-si vada de mantuire si lucrurile la care se pricepea cat de cat.

AlinB 26.08.2010 02:35:03

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 281310)
Va tulburati prea mult cu aceste cipuri. vedeti-va de rugaciunea voastra, si de starea voastra duhovniceasca si lasati-ii pentru ca totul este facut ca sa ne tulbure. Atunci cand vor scoate banii de pe piata si vor fii numai carduri atunci sa va ingrijorati.

Dar de ce?
Banii ce sunt? Nu tot niste bucati de plastic?
Crezi ca daca vrea cineva sa afle cum iti cheltuiesti tu banii nu poate, indiferent daca folosesti sau nu card?

Citat:

Cred ca nici nu mai trebuie sa mentionez ca sa spunem NU cipurilor in mana si frunte ce vor venii.
Esti asa sigur? Cand? Peste 5 ani? 50? 100?

Citat:

Rugati-va Domnului sa amane aceste vremuri sa ne dea timp de pocainta si lasati toate grijile acestea in seama Domnului. Caci bine zicea cineva de pe forum: Asta este lucrarea diavolului pentru ca nu stii daca e bine sa le accepti pe buletin si acte si nici daca nu este bine. Ele doar te tulbura. Doamne Ajuta. Va rog iertati-mi indrazneala.
Aici ai spus bine...rolul tuturor acestor controverse transformate in chestiuni duhovnicesti cand ele de fapt sunt strict de natura civica/sociala este de a tulbura, dezorienta, de a crea confuzie in spatele careia lucrurile ne-curate sa poata sa se desfasoare nestigherite.

AlinB 26.08.2010 02:37:37

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 281269)
Aici e ceva mai subtil, nu e vorba de a falsifica datele si a evita infractionalitatea informatica. Hai sa extidenm orizontul scenariului: datele din cipuri sunt centralizate de stat; ei bine, daca in acel stat are loc un episod 'rusia 1917' si vin niste grupari ostile libertatii omului iar prin lovitura de stat pun mana pe putere, ce fac ei cu tine daca te opui lor? Ar putea sa iti dea un delete la tot ce esti tu, doar prin cip? Sigur!

Haha, ce glumet esti, adica nu o sa vina sa te puna in genunchi si sa-ti traga un glont in ceafa, o sa-ti dea "delete" din calculator si ai sa fii lasat sa-ti traiesti viata mai departe, chiar daca undeva mai pe la periferia societatii cum fac multi altii bine mersi si in ziua de azi.

Citat:

Si atunci..., aici e problema libertatii cu cipurile nu de infractionalitate informatica. Ai vazut Minority Report si cum libertatea lui i-a fost afectata cand a intrat in conflict cu sistemul?
Poti sa spui acelasi lucru si daca intri in conflict cu "sistemul" intr-o societate aflata in epoca de piatra a tehnologiei.
Vei fi urmarit, vanat, pedepsit, etc.
Regulile sunt reguli..

AlinB 26.08.2010 02:52:23

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 280221)
Daca de exemplu le ceri sa modifice codificarea in codul de
bare astfel incat barele de siguranta sa nu se asemene cu
cei trei de 6, vor spune ca nu se poate sau ca e mult prea
complicat. Nu e asa, sunt din bransa si nu pot fi pacalit.

Eu zic ca nu esti in bransa ci pe langa.
Care va sa zica n-ar fi prea complicat schimbarea hardware -ului de sute de milioane de $$$ (case de marcat, cititoare, etc) din zeci si sute de mii de magazine de pe tot globul din cauza catorva indivizi care li se pare ca vad "666" in codul de bare si totusi nu se jeneaza sa cumpere produse cu "marca diavolului".

Citat:

Si nu e nici intamplatoare acea asemanare. Daca era
intamplatoare atunci ar fi schimbat-o numai sa nu se
spuna ca sunt uneltele diavolului.
Da-mi voie sa te contrazic.
Majoritatea celor implicati in aceste chestiuni nu dau doi bani pe reperele tale religioase, cu atat mai mult cu cat asa zisele tale convingeri nu-ti afecteaza comportamentul de consumator.
Adica esti in continuare bine mersi clientul lor.
Si chiar daca n-ai fi, nici nu ti-ar simti lipsa.

Citat:

La fel si cu RFID-ul,
sub masca utilului se pregateste adormirea vigilentei
noastre ca mai apoi sa acceptam adevaratele peceti ale
satanei. Culmea marsaviei este ca cei care au planuit acel
cod stau tacuti in umbra, iar de agitat in favoarea lor
se agita cei ce habar nu au de plan, si sunt credibili in
naivitatea lor si in dorinta de a face bine.
Iarasi te afli in eroare, chestiunea cu "pecetea satanei" e o chestiune de discernamant spiritual nu o problema tehnologica.

Adormirea vigilentei spirituale o face doar pacatul.
Trezirea o face doar pocainta, nu scandaluri pseudo-ortodoxe desfasurate pe Internet de indivizi cvasi-anonimi si cu orientari dubioase (ex. "Apologeticum").

AlinB 26.08.2010 02:53:03

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 280290)
E mult spus controlat. Ei intr-adevar vor fi controlati, dar PRIN
intermediul cipurilor si prin alte metode de un centru unic, dar
nu la nivel de gand sau sentiment, ci la nivel fizic, adica vor
stii unde te afli si ce faci. Cipul nu controleaza, el INDUCE doar
la nivel de stari de repulsie/atractie. El nu-ti va dicta ce sau cum
sa gandesti, dar vei simti o oarecare repulsie in a-ti face semnul
crucii.

Pai vezi ca te cam contrazici.
La ceea ce ai afirmat, diferenta dintre a controla si a induce e cvasi-nula.

Si care va sa zica consideri ca suntem atat de bine pusi la punct duhovniceste ca e nevoie sa ti se faca lobotomie electronica pentru a-ti submina spiritualitatea.

Mai sa fie. Inseamna ca majoritatea Occidentului si o buna parte din crestinii nostri scriptic-ortodocsi trebuie sa fie deja implantata cu cipuri din astea SF de sunt atei si ostili in fapte si/sau gand, ideii de Dumnezeu.

Citat:

Daca ti se pare ca fabulez, urmareste putin cercetarile in
domeniul roboticii si te vei convinge singura. Rezultatele acelor
cercetari vor fi aplicate in domeniul uman. Chiar unii roboti vor
fi cei ce ne vor controla, dar ti-am spus, nu la nivel de gand,
ci la nivel fizic.
Cred ca confunzi cercetarea cu literatura SF.

Citat:

La ora actuala o cercetatoare in robotica a pus
la punct un robot care recunoaste sentimentele umane si stie
sa mimeze aceste sentimente. Deci se lucreaza intens la asta.
Pai cum le recunoaste? Din mimica fetei. Si intr-o masura cred destul de limitata.
E o chestiune de suprafata.
Si nu e asa dificil sa faci o masca sa zambeasca sau sa simuleze alte sentimente, insa de aici la a induce sentimente/preferinte unui om este o prapastie imensa care doar cei cu o imaginatie bogata o trec cu atata usurinta.

Si explica-mi si mie de unde stiu ei ca te gandesti sa-ti faci semnul crucii?
Sau au de gand sa-ti monteze o camera legata de un bat in frunte ca sa-ti urmareasca toate gesturile si sa stie cand sa-ti induca "repulsie"?

Citat:

Cred ca pe undeva "har, smerenie si jertfa de sine" vine in contradictie cu imaginatia exagerata mai ales cand incepe sa aiba tente anti-duhovnicesti si deturneaza atentia de la adevarata lupta pe care ar trebui sa o duca omul.

Dar cum spuneam, cand omul e plin de sine si se crede prea induhovnicit, ajunge sa creada ca diavolul nu are alte metode sa-l corupa decat tehnologii Science Fiction

AlinB 26.08.2010 03:14:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 279929)
E o ingradire a libertatii. Din moment ce n-am strigat Allah Akbar si n-am deturnat avioane nu vad de ce trebuie sa fiu amprentat facial, digital si imprimat intr-un cip cu radio-frecventa. Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada.

Ai auzit de notiunea de "identificare pozitiva"?

De unde vrei sa stie vamesul de pe aeroportul din Zanzibar ca tu esti Georgica Stefan, cetatean roman credincios ortodox si bun meserias, tata a 6 copii si cu morala de fier si nu Zahir Alhakar terorist international si suicidal bomber?

Ar trebui sa fie telepat? Sa vina in Romania sa te cunoasca personal in prealabil si eventual si pe ceilalti cativa zeci/sute de mii de indivizi care ii verifica lunar?

Sau poate ai fi mai fericit sa nu verifice pe nimeni si sa fii tu si toata familia in acelasi avion cu Zahir Alhakar?

Citat:

Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?
Si sa inteleg ca daca esti oprit noaptea cand vii de la servici de o patrula si ti se cer actele de identitate o consideri o ofensa personala?

Citat:

De unde a venit toata nevoia asta de siguranta? De la 9/11
Asta o crezi tu ca asa te-au pacalit altii, nevoia asta de siguranta vine de la inceputul inceputurilor societatii, atunci cand grupuri de indivizi au inceput sa lege relatii cu alte grupuri de indivizi pe care nu ii cunoasteau in mod direct.
Si cum se realiza asta? Apeland la o autoritate care putea identifica acei indivizi care aveau un statut pozitiv de cei care aveau un statut mai putin pozitiv (ca sa zic asa).

Atunci lucrurile stateau chiar mai prost decat acum, ca daca nu erai de partea care trebuie, statutul nu iti era trecut intr-o baza de date (cazier) ci inscris direct in carne.
Mai o arsura, mai o taietura, un membru lipsa..

In orice caz, relatiile fiind mult mai limitate si nu atat de globale ca acum, era mai mult loc pentru incredere.
Acum lucrurile stau altfel si la timpuri noi, provocari noi, solutii noi..

AlinB 26.08.2010 03:40:48

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 281819)

Eu am citit si ce pot sa spun este ca e o mare varza ca si asa zisa lucrare "teologica" de anul trecut a par. Valica vizavi de chestiunea cipurilor, cand incearca cu o disperare care atenteaza grav la bunul simt si logica de baza, ca sa nu mai vorbim de respectul pentru teologia ortodoxa care e ciuntita si denatura sa creeze un fundament teologic pentru condamnarea noilor acte de identitate.

In ceea ce priveste scandalul de anul asta, reluat in forta si dus la noi cote ale absurdului, afisul de care se vorbeste acolo, a fost pus la loc dupa ce a fost (temporar) scos in urma scandalului generat de absurditatile scrise in el.

Dar sa trecem la subiect:

"Cei ce au acceptat actele biometrice este greu de spus că au căzut din har ori s-au lepădat de Hristos, deoarece ei nu au primit pecetea antihristică, ci au dat dovadă de puțină credință față de profețiile din apocalipsă și trebuie canonisiți pe măsură."

Unde este legatura intre actul biometric si pecetea antihristica?
Unde sunt canoanele ortodoxe ale "pacatului putinei credinte fata de profetiile din Apocalipsa"? Ca sa stim si noi care este "masura" despre care se vorbeste acolo.

"Cred că acțiunea în sine de punere în practică a catagrafiei biometrice, precum și documentele biometrice, reprezintă doar o etapă pregătitoare venirii lui antihrist."
Bun, astea sunt convingerile matale, sa fii sanatos.
Dar nu inteleg de ce in baza unor convingeri personale, trebuie canonisita intreaga Biserica?

"Cine va accepta cu ușurință actele biometrice fără să opună o rezistență morală, acela va primi cu aceași ușurință si pecetea în vremurile de apoi."

Iarasi sentinte absurde date cu usuratate de cineva care ar trebui vezi Doamne, ca preot si duhovnic sa cunoasca itele incurcate ale sufletului omenesc.
Ori o astfel de sentinta generica nu dovedeste din pacate decat superficialitate.

In baza acesti gandiri usuratice par. Valica isi permite sa afirme:

"Creștinii trebuie să fie îndrumați duhovnicește să renunțe de bună voie la actetele biometrice ca un exercițiu spiritual de pregătire pentru confruntarea cu forțele răului în zilele de apoi și nicidecum pedepsiți de duhovnici cu asprime, ca și când aceștia au primit deja pecetea antihristică."

Am auzit ca Biserica recomanda postul, rugaciunea, participarea la sfintele slujbe, toate exercitii spirituale meninte a-l pregati, intari pe om in confrunta cu fortele raului, nu doar in zilele de apoi ci si in viata de zi cu zi.

Insa de unde si pana unde crestinii ar trebui sa practice sinuciderea sociala ca forma de antrenament pentru zilele de apoi, luandu-si poveri mai mari decat e nevoie a duce si mai ales, punand poveri inutile pe umerii celor de care ar trebui sa aiba grija?

De ce sa nu renunte, nu-i asa, in numele acestei virtuoase pregatiri in virtutea unei iminente si apropiata apocalipse promise de profetii Internetului, inca de pe acum la actele de identitate, slujbe, casa, bani, etc. ca exercitiu pregatitor cand toate aceste lucruri nu vor fi optionale ci obligatorii?

Mai ales, ca ne ameninta dumnealui ca: "Este o eroare teologica și pastorală gravă și putem duce în derizoriu sau minimaliza profeția ioaneică din Apocalipsă 13-14 dacă procedăm altfel."

Care este insa legatura dintre aceasta sinucidere sociala comandata de acesti falsi profeti si profetiile din Apocalipsa, nu pot sa inteleg.

Refuzul de a urma acest indemn si a periclita binele fizic si chiar spiritual al familiei mele inseamna refuzul de a crede in profetiile din Apocalipsa?
Nu cred.
Este strict scepticism fata de calitatile duhovnicesti si discernamentul spiritual a celor care cer acest lucru cu argumente absurde sau chiar deloc.

O minoritate din fericire, care insa din pacate, prin actiunile lor nesabuite pun in primejdie unitatea Bisericii, ca sa nu mai vorbim de periclitarea mantuirii celor a caror interese sustin ca le slujesc.

Pelerinul 26.08.2010 14:15:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 281940)
Ai auzit de notiunea de "identificare pozitiva"?

De unde vrei sa stie vamesul de pe aeroportul din Zanzibar ca tu esti Georgica Stefan, cetatean roman credincios ortodox si bun meserias, tata a 6 copii si cu morala de fier si nu Zahir Alhakar terorist international si suicidal bomber?

Ar trebui sa fie telepat? Sa vina in Romania sa te cunoasca personal in prealabil si eventual si pe ceilalti cativa zeci/sute de mii de indivizi care ii verifica lunar?

Sau poate ai fi mai fericit sa nu verifice pe nimeni si sa fii tu si toata familia in acelasi avion cu Zahir Alhakar?

Si sa inteleg ca daca esti oprit noaptea cand vii de la servici de o patrula si ti se cer actele de identitate o consideri o ofensa personala?

Asta o crezi tu ca asa te-au pacalit altii, nevoia asta de siguranta vine de la inceputul inceputurilor societatii, atunci cand grupuri de indivizi au inceput sa lege relatii cu alte grupuri de indivizi pe care nu ii cunoasteau in mod direct.
Si cum se realiza asta? Apeland la o autoritate care putea identifica acei indivizi care aveau un statut pozitiv de cei care aveau un statut mai putin pozitiv (ca sa zic asa).

Atunci lucrurile stateau chiar mai prost decat acum, ca daca nu erai de partea care trebuie, statutul nu iti era trecut intr-o baza de date (cazier) ci inscris direct in carne.
Mai o arsura, mai o taietura, un membru lipsa..

In orice caz, relatiile fiind mult mai limitate si nu atat de globale ca acum, era mai mult loc pentru incredere.
Acum lucrurile stau altfel si la timpuri noi, provocari noi, solutii noi..

Ca o buna parte a subiectelor de pe forum, opiniile sunt prea polarizate fara sansa unui compromis. Prin perceptia ta subiectiva denaturezi exprimarea mea, de asemenea subiectiva. Acum sa nu picam in parerea de sine, deja Danion Vasile, pr. Valica sunt eronati, etc. Fiecare sa citeasca, sa fie in cunostinta de cauza despre aceste cip-uri si apoi decizia sa cu privire la tabara unde se situeaza ii apartine.
Doamne Ajuta!

Ekaterina 03.04.2013 00:47:08

Noile buletine de identitate. Ce trebuie să știi despre DATELE BIOMETRICE

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărți de identitate după model european. Mai mult, cine dorește poate opta pentru cărți de identitate electronice. Așa au anunțat autoritățile care susțin că noile buletine vor conține inclusiv amprentele titularului.

Într-o anexă a proiectului normativ, există o serie de informații privind procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice, scrie capital.ro.
Datele biometrice incluse în documentele electronice sunt imaginea facială în format digital și imaginile impresiunilor papilare a două degete, în format digital.

"Datele biometrice se colectează în scopul includerii în documentele electronice, în vederea verificării autenticității acestora și a identificării fără echivoc a titularului, printr-o comparare directă între datele puse la /dispoziție de titular și cele incluse în documentele electronice", se arată în anexă.

Procedurile de preluare a imaginii faciale și a impresiunilor papilare în format
digital utilizate pentru emiterea documentelor electronice se realizează numai în prezența titularului, la sediul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, respectiv al serviciilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări. (Sursa: Realitatea)

adrian7 04.07.2013 00:30:45

S-a anuntat ca noul buletin se va vrea sa contina si cardul de sanatate.

http://www.apologeticum.ro/2013/07/n...toate-in-unul/

Putem sa anuntam si noi preotii din parohie descarcand un DVD in 10 parti:

http://www.apologeticum.ro/2013/07/s...a-poarta-alba/

AlinB 04.07.2013 00:55:26

Sectarismul prinde aripi.

adrian7 04.07.2013 09:17:49

Imi cer iertare. Misionari ortodocsi pot fi doar cei pusi de Biserica.
Doamne iarta-ma. Dar se pot gasi inregistrari cu Parintele Iustin Parvu, care ne spune ce trebuie sa facem ca crestini. Cred ca ar trebui sa ne consultam si cu duhovnicul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:01:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.