Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Ce fel de religie sa imi doresc? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10475)

MariaB 24.08.2010 09:32:16

Ce fel de religie sa imi doresc?

Citat:

În prealabil postat de Carmen Lemonnier (Post 280996)
oare de ce ar fi asa de important cine de la cine purcede, oricum numai supozitii se pot emite. atata timp cat Biblia nu este clara, nu consider ca este un punct esential.
eu mi-as dori o religie epurata de aceste "controverse" si mai ales toleranta fata de restul religiilor. sunt noua pe acest forum si enorm de dezamagita de ceea ce pot gandi unii oameni despre unele subiecte...

o religie "epurata de controverse" este o religie fara credinciosi
este posibila eventual intr-o comunitate de computere

religia nu este un cadru perfect la care oamenii sa se adapteze,
ci este ceva construit de oameni pentru a se intalni impreuna cu Dumnezeu

daca nu imi place ceva din comunitatea mea, am doua variante:
1. imi indrept privirea spre zonele care imi plac
2. ma implic si schimb ceea ce nu imi place

religia pe care este cel mai potrivit sa mi-o doresc este religia pe care o traiesc

IonelS 24.08.2010 09:55:26

Spune-mi si mie, de ce s-o iau de la capat de capul meu, cand am traditia de 2000 de ani a Bisericii Ortodoxe ? Traditie construita nu de terchea berchea ,ci de sfinti, oameni vazatori cu Duhul, martiri, mucenici,.. !

Am dogma lasata de Hristos si de sfintii apostoli, am sfintele taine, am canoanele lasate de sfanta traditie,.. Ce mai imi trebuie decat sa ma tin de acestea ca sa ma mantuiesc ? Ei ne-au aratat ca asta-i calea !

Daca tu nu poti sa te adaptezi la rigoarea acestei biserici, n-ai decat sa-ti construiesti una personala de la zero, dupa pofta inimii tale, dar sa nu uiti ca aici sunt crestini ortodocsi practicanti, cu decenii de marturisire a credintei stramosesti ! Aici nu-i forum ecumenic !

Erethorn 24.08.2010 10:12:02

Eu cred ca problema utilizatorului Carmen nu este legata atat de "controversele" din sanul oricarei Biserici, sau dintre Biserici, ci de spiritul in care sunt acestea purtate.

Domnule Ionel, nu cred ca discutia se purta despre "sa parasim Biserica si sa o luam de la inceput", dimpotriva.

Pe de alta parte, trebuie sa constientizati ca Biserica este un organism viu. Traditia de 2000 de ani inseamna o dezvoltare continua pe parcursul acestor doua milenii, si nu are nici un motiv sa se opreasca tocmai acum.

Biserica, Traditia, nu "au fost construite", ci "sunt construite", in permanenta, de noi toti.

Prin modul in care ne manifestam, de pilda, aici pe forum, fiecare dintre noi construim cate ceva (sau, Doamne fereste, daramam) la Biserica noastra.

Sfintii, Parintii Bisericii, Apostolii, martirii, acestia pun sau repara temelii, stalpi de sustinere, structura de rezistenta, barnele din acoperis, contrafortii.

Noi, astia micii, mai miscam ici colo cate o caramida; uneori o aranjam sa stea mai bine, alteori o mutam fara rost de la locul ei.

florinbrasov0 24.08.2010 10:52:59

Carmen, ortodoxia nu se bazeaza doar pe Sfanta Scriptura, despre care zici tu ca e neclara. Avem si Sfanta Traditie, care este invatatura transmisa pe alte cai decat cea scrisa (cum este Biblia). Controversele cred ca sunt mai mult cu cei din secte(aparute acum de curand) care, imi pare rau de exprimare, dar fac o varza din invatatura lasata de Mantuitor, si de astia trebuie sa e aparam(bineinteles nu cu jigniri sau alte practici de genul asta, ci cu dragoste). De asemenea mai sunt si cu catolicii cateva controverse pe tema inovatiilor lor. Dar nu avem de ales, trebuie sa ne aparam credinta ortodoxa...

Dumitru73 24.08.2010 10:57:05

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 281154)
... Avem si Sfanta Traditie, care este invatatura transmisa pe alte cai decat cea scrisa (cum este Biblia) ...

Care este si mai neclara, sa fim sinceri ...

IonelS 24.08.2010 11:10:05

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 281142)
Pe de alta parte, trebuie sa constientizati ca Biserica este un organism viu. Traditia de 2000 de ani inseamna o dezvoltare continua pe parcursul acestor doua milenii, si nu are nici un motiv sa se opreasca tocmai acum.

Biserica, Traditia, nu "au fost construite", ci "sunt construite", in permanenta, de noi toti.

In cazul ortodoxiei nu-i vorba de "constructie" sau "dezvoltare", ci de REVELATIE. Voi catolicii intr-adevar "construiti" si "dezvoltati", de unde si indepartarea de sfanta traditie, de dogma. Noi NU. DE aceea si suntem ortodocsi ! Toate celelalte culte crestine sunt consecinta acestui mod de gandire. Din voi s-au rupt !

windorin 24.08.2010 11:21:32

Fratilor, oare de asemenea discutii avem noi nevoie astazi ?!

Vin vremuri grele, de mare saracie sufleteasca.
Financiar, nu cred ca va fi atat de rau. Omul are nevoie de mult mai putine decat crede el, pentru a trai.
Sufleteste insa, crizele vor fi nenumarate: depresii, dezamagiri, deznadejde, sinucideri, crime, batai, manie fara sfarsit.

Sa fim buni si sa ne rugam, fiecare in coltul si chilia lui.
Sa'l lasam pe om in pace, fiecare intru gandurile si puterile lui.
Cine e deschis si curat va merge pe cale buna, mai devreme sau mai tarziu.

Degeaba suntem in Ortodoxie, daca ne credem si mantuiti de la sine, fara ca harul sa si rodeasca in viata noastra.

Erethorn 24.08.2010 11:50:51

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 281158)
Toate celelalte culte crestine sunt consecinta acestui mod de gandire. Din voi s-au rupt !

Intr-o anumita masura, exagerati. Doar n-o sa pretindeti ca Martorii lui Iehova, bogomili, puciosii, sau Congregatia Crestin Baptista apostolica a pastorului John Smith din targul X s-au desprins de Biserica Catolica.

Intr-un alt sens, aveti in mod evident dreptate, in sensul ca, ab origine, orice miscare schismatica trebuie sa se regaseasca intr-o schisma initiala din Trupul Biserici, precum cele ale lui Luther si Calvin, in vest, sau a lui Cerularie, in est.

florinbrasov0 24.08.2010 12:58:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 281155)
Care este si mai neclara, sa fim sinceri ...

Pentru unii...

Dumitru73 24.08.2010 13:25:14

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 281215)
Pentru unii...

Citeste, spre exemplu, istoria sinoadelor ecumenice, cea reala nu cea relatata de Biserica, si mai ales relatarile despre culisele acestor sinoade.
Sau istoria alcatuirii canonului biblic.
Numai "clara" nu se poate numi istoria bisericii.

Miha-anca 11.10.2010 01:02:27

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 281176)
Intr-o anumita masura, exagerati. Doar n-o sa pretindeti ca Martorii lui Iehova, bogomili, puciosii, sau Congregatia Crestin Baptista apostolica a pastorului John Smith din targul X s-au desprins de Biserica Catolica.

Intr-un alt sens, aveti in mod evident dreptate, in sensul ca, ab origine, orice miscare schismatica trebuie sa se regaseasca intr-o schisma initiala din Trupul Biserici, precum cele ale lui Luther si Calvin, in vest, sau a lui Cerularie, in est.

Admin, cum acceptati asemenea afirmatii pe acest forum crestin-ortodox?!?

andreicozia 11.10.2010 05:40:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 295931)
Admin, cum acceptati asemenea afirmatii pe acest forum crestin-ortodox?!?

:) Dar ce ai cu el? Unde vezi tu ca injura?

Erethorn 11.10.2010 08:25:06

Pentru ca unei afirmatii vadit neadevarate a lui IonelS (ca toate cultele crestine s-ar fi rupt din Biserica Catolica), eu am replicat ca exista doua variante logice de raspuns:

1. Fie accepta ca ceea ce a spus este un neadevar (de exemplu, puciosii s-au rupt de BOR);

2. Fie luam de buna afirmatia, dar atunci decurge logic ca si ortodocsii s-au rupt tot din Biserica Catolica.

Miha-anca 11.10.2010 20:51:51

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 295950)
Pentru ca unei afirmatii vadit neadevarate a lui IonelS (ca toate cultele crestine s-ar fi rupt din Biserica Catolica), eu am replicat ca exista doua variante logice de raspuns:

1. Fie accepta ca ceea ce a spus este un neadevar (de exemplu, puciosii s-au rupt de BOR);

2. Fie luam de buna afirmatia, dar atunci decurge logic ca si ortodocsii s-au rupt tot din Biserica Catolica.

pana una alta, va aflati pe un forum crestin-ortodox, si atuci cand va referiti la ortodocsi, spuneti-le pe nume, nu folositi ale denumiri precum cel de mai sus: a lui Cerularie.
Noi, domnule Erethorn, suntem ai lui Hristos. Nu suntem nici ai lui Cerularie, si nici a lui Pavel, nici a lui Chefa. Oare s-a împărțit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ați botezați în numele lui Pavel?

Erethorn 11.10.2010 22:11:58

Doamna, toti suntem ai lui Cristos, si totusi nu trece o zi fara ca un ortodox sa nu se refere la catolici cu apelativul de "papistasi".

Este mai ok sa spunem "papistasi" decat "cerularieni" ?

Stiu ca dumneavoastra n-ati folosit termenul, dar nici nu v-am vazut sa va indignati impotriva celor care il folosesc.

Miha-anca 11.10.2010 23:04:32

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 296257)
Doamna, toti suntem ai lui Cristos, si totusi nu trece o zi fara ca un ortodox sa nu se refere la catolici cu apelativul de "papistasi".

Este mai ok sa spunem "papistasi" decat "cerularieni" ?

Stiu ca dumneavoastra n-ati folosit termenul, dar nici nu v-am vazut sa va indignati impotriva celor care il folosesc.

am gasit termenul de "papistas" folosit si de catre catolici. De ce sa ma intrige in cazul acesta?!?
INDIFERENT CE AVETI DE SPUS LA ADRESA ORTODOCSILOR, FOLSITI VA ROG TERMENUL DE ORTODOX. Multumesc.

Erethorn 12.10.2010 10:45:28

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296295)
am gasit termenul de "papistas" folosit si de catre catolici. De ce sa ma intrige in cazul acesta?!?
INDIFERENT CE AVETI DE SPUS LA ADRESA ORTODOCSILOR, FOLSITI VA ROG TERMENUL DE ORTODOX. Multumesc.

Nu ar trebui sa va "intrige" ci sa va deranjeze.

Presupun ca sunteti o persoana educata; in acest caz, ar fi cazul sa stiti ca termenul are o conotatie derogatorie si depreciativa:

"PAPISTÁȘ, -Ă, papistași, -e, s. m. și f., adj. (Înv. și reg.; adesea depr.) Catolic. – Din magh. pápista."

Imprejurarea ca "am gasit trermenul folosit si de catre catolici" e rizibila, din aceeasi categorie cu "am auzit un jidan folosind termenul", "unii negrii folosesc termenul nigger" etc. etc.

Daca eu gasesc un ortodox care foloseste termenul cerularian, e mai ok sa-l folosesc ?

Pe de alta parte, daca doriti dumneavoastra, pot sa ma rezum la a folosi termenul ortodox. Indefinitiv, am intalnit ortodocsi care sustin ca ascultarea de Biserica este prostie ordinara. Fiecare cu falitii sai.

Miha-anca 12.10.2010 16:24:22

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 296374)
"PAPISTÁȘ, -Ă, papistași, -e, s. m. și f., adj. (Înv. și reg.; adesea depr.) Catolic. – Din magh. pápista."

Imprejurarea ca "am gasit trermenul folosit si de catre catolici" e rizibila, din aceeasi categorie cu "am auzit un jidan folosind termenul", "unii negrii .

"Adesea" nu inseamna intotdeauna. De aceea am gasit in texte catolice folosit acest cuvant, fara intentia de a insulta. Pur si simplu cuvantul "papistas" este o precizare, un adjectiv pe langa un substantiv. Ca sa nu va mai supar, voi folosi de acum cuvantul "papal". E mai bine? Pentru mine e acelasi lucru: tot la papa se refera si intr-un caz si in celalat.

Si in limba germana exista expresia: "Ich werde katholisch", in traducere mot-a-mot inseamnand "Voi deveni catolic", dar care in fapt inseamna "innebunesc". In cazul acesta nici cuvantul "catolic" sa nu-l mai folosim?!?
Vedeti?!? E preferabil sa privim cu ochiul cel bun, si sa nu tinem cont de mustele de pe palarie.

Erethorn 12.10.2010 16:34:15

Haideti, doamna, sa nu ne mai ascundem dupa deget cu analize semantice.

Cuvantul "papistas' are, in limba romana, o conotatie peiorativa. Punct. 99% din cei care il folosesc il folosesc pt. a-si exprima dispretul, antipatia, superioritatea, dezaprobarea pentru Biserica de rit roman a lui Isus Cristos.

Ia aratati-mi si mie unde ati gasit acest cuvant in texte catolice ?!

Doriana 12.10.2010 19:12:23

Deci cam asta ^ este unul dintre motivele pentru care nu imi doresc o religie; prea multe patimi inutile si pierdem esenta pacii, care este o Persoana, anume Hristos.

iustin10 12.10.2010 19:28:40

Crestinismul este tocmai aceasta religie,a pacii ,a intelegerii,in care fiecare sa dea in smerenie intaietate celuilalt. Si oricine il va face prost sau nebun pe fratele sau sa fie judecat ca un ucigas de suflet. Vedeti ! Nu se spune pentru care motiv ai dreptul sa iti jignesti aproapele.Ci pentru oricare motiv ai face-o ,e ca si cum i-ai fi luat viata.Caci tocmai asta i-ai si luat:speranta.

Miha-anca 12.10.2010 20:50:40

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 296491)
Haideti, doamna, sa nu ne mai ascundem dupa deget cu analize semantice.

Cuvantul "papistas' are, in limba romana, o conotatie peiorativa. Punct. 99% din cei care il folosesc il folosesc pt. a-si exprima dispretul, antipatia, superioritatea, dezaprobarea pentru Biserica de rit roman a lui Isus Cristos.

Ia aratati-mi si mie unde ati gasit acest cuvant in texte catolice ?!

Nu am realizat pana acum conotatia peiorativa, dar voi tine minte acest lucru. Daca nu va place, nu va place si gata.

Am gasit si acesta explicatie:
papista adj./s. com.
1 desp. Denominación que aplican los protestantes y los cismáticos a los católicos.
2 Se aplica a la persona que defiende con vehemencia y sigue con rigor las disposiciones del Papa de la Iglesia católica.
In acest ultim caz putem sa folosim linistiti cuvantul papistas.

Am putea si noi, ortodocsii, sa ne suparam ca ne numiti schismatici, desi nu suntem... dar faptul nu ne atinge catusi de putin.

andreicozia 12.10.2010 22:46:40

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296592)
Nu am realizat pana acum conotatia peiorativa, dar voi tine minte acest lucru. Daca nu va place, nu va place si gata.

Faptul ca nu simti durerea celui de linga tine cind il jignesti se datoreaza faptului ca nu traiesti o viata comunitara, si esti fara rusine de repercursiuni. Daca cei din jur ar stii cine esti si tu la rindul tau ai cunoaste pe acesti oameni nu ai mai face-o!. Daca ai fi fata-n fata cu un preot catolic cu care ai stat la masa sau de vorba de ex., ...gindeste-te, oare ai mai jigni?

Identic se comporta si copiii in scolile unde profesorii nu se cunosc cu parintii lor si nu tin legatura cu comunitatea scolii.
Daca profesorii ar fi continuat sa viziteze pe elevi acasa asa cum se facea pe vremuri, problemele de jigniri, obraznicii si atitudini negative ar fi fost eliminate.

Scuza-ma daca te-am mihnit dar asa este!

Miha-anca 12.10.2010 22:49:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 296639)
Faptul ca nu simti durerea celui de linga tine cind il jignesti se datoreaza faptului ca nu traiesti o viata comunitara, si esti fara rusine de repercursiuni. Daca cei din jur ar stii cine esti si tu la rindul tau ai cunoaste pe acesti oameni nu ai mai face-o!. Daca ai fi fata-n fata cu un preot catolic cu care ai stat la masa sau de vorba de ex., ...gindeste-te, oare ai mai jigni?

Identic se comporta si copiii in scolile unde profesorii nu se cunosc cu parintii lor si nu tin legatura cu comunitatea scolii.
Daca profesorii ar fi continuat sa viziteze pe elevi acasa asa cum se facea pe vremuri, problemele de jigniri, obraznicii si atitudini negative ar fi fost eliminate.

andreicozia, bati campii!

andreicozia 12.10.2010 22:54:49

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296643)
andreicozia, bati campii!

da,da te las sa le mai rumegi o leaca...poate o sa intelegi, daca nu, e ok si asa... Dumnezeu cu tine!

bine zis" Nu aruncati margaritarele la porci"

Miha-anca 12.10.2010 23:22:31

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 296639)

Andrei, vorbesti in necunostinta de cauza. Eu am papistasi - de data asta am spus-o intentionat - in familie.
Si apoi nu avem voie sa atacam persoana, pe care nici n-o cunoastem personal, si daca o cunoastem personal cu atat mai putin; noi atacam ideile si cuvintele prin care oamenii isi expun ideile.
Pentru mine cuvantul "papistas" vine de la cuvantul "papa" , inseamna "papal" si nu are conotatie negativa.

Nu m-ai mahnit, doar ma intrigi cu ideile tale, schimbare care a survenit odata cu venirea pe forum a "celuimaialesdintreprimiipamanteni". De atunci ma tot intreb: "De ce?" si nu gasesc raspuns care sa imi placa.
Scuza-ma si tu, daca te-am mahnit...

Erethorn 12.10.2010 23:24:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296592)
Am gasit si acesta explicatie:
papista adj./s. com.
1 desp. Denominación que aplican los protestantes y los cismáticos a los católicos.
2 Se aplica a la persona que defiende con vehemencia y sigue con rigor las disposiciones del Papa de la Iglesia católica.
[/b]

Doamna, dupa cum rezulta din definitia pe care ati avut bunatatea sa ne-o impartasiti, este un termen pe care il folosesc la adresa catolicilor schismaticii si protestantii.

Fata de aceasta situatie, va raman doua variante:

1. Sa nu folositi termenul, si sa atrageti atentia oricui il foloseste ca nu e cazul sa o faca;

2. In eventualitatea in care continuati sa achiesati la utilizarea acestuia de catre coreligionarii dumneavoastra, sa lamuriti problema - ce sunt acestia - protestanti sau schismatici ?

Miha-anca 13.10.2010 00:54:54

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 296657)
Doamna, dupa cum rezulta din definitia pe care ati avut bunatatea sa ne-o impartasiti, este un termen pe care il folosesc la adresa catolicilor schismaticii si protestantii.

Fata de aceasta situatie, va raman doua variante:

1. Sa nu folositi termenul, si sa atrageti atentia oricui il foloseste ca nu e cazul sa o faca;

2. In eventualitatea in care continuati sa achiesati la utilizarea acestuia de catre coreligionarii dumneavoastra, sa lamuriti problema - ce sunt acestia - protestanti sau schismatici ?

Vad ca va referiti exclusiv la punctul 1. Eu ma referam la punctul 2. am retinut insa punctul 1.

MariaB 13.10.2010 09:06:22

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296656)
Pentru mine cuvantul "papistas" vine de la cuvantul "papa" , inseamna "papal" si nu are conotatie negativa.

daca vi se adsreseaza cineva cu apelativul "muiere" va deranjeaza?
("muiere" fiind cuvantul neaos romanesc pentru neologismul din frantuzeste "femeie")

nu conteaza ce conotatie dati dumneavosatra personal unor cuvinte sau expresii, ci faptul cum sunt acestea receptionate de ceilalti la momentul vorbirii

ce ziceti de adresarea "bulea Maria"?
pare cel putin suspecta
totusi, in sat la bunica, acesta este un semn de respect si pretuire fata de femeile mai in varsta

am auzit chiar ca, in unele zone din tara, "fa" este apelativ de politete
asta nu stiu sigur

acestea arata ca este important sa folosim exact cuvantul/gestul cu semnificatia general acceptata

si semnul sfintei cruci facut intr-o comunitate, sa se faca asa cum se face in comunitatea respectiva
daca este facut cu intentia corecta, gestul este corect interpretat de Dumnezeu
sau nu credeti ca este capabil Dumnezeu sa inteleaga?!?
un om care nu are mana dreapta isi va face semn cu mana stanga si Dumnezeu ii va primi semnul - putem fi siguri de asta!

sa nu uitam ca Mantuitorul nu si-a facut semnul Sfintei Cruci, ci a trait si murit semnul Sfintei Cruci

wassabi 13.10.2010 10:44:13

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 281137)
Spune-mi si mie, de ce s-o iau de la capat de capul meu, cand am traditia de 2000 de ani a Bisericii Ortodoxe ? !

daca singurul tau argument sunt acei 2000 de ani atunci iti recomand religia hindusa, care are vreo 5000 de ani.

Eugen7 13.10.2010 10:52:50

Citat:

În prealabil postat de MariaB (Post 296712)
... sa nu uitam ca Mantuitorul nu si-a facut semnul Sfintei Cruci, ci a trait si murit semnul Sfintei Cruci

corect... si mai mult a SFINTIT semnul Sfintei Cruci, facandu-l semnul biruintei asupra satanei, mortii si pacatului. Sfanta cruce nu poate fi separata de Hristos! (daca prin absurd am putea-o separa ea nu mai are nici o valoare).

Astfe, nu conteaza cum e facut semnul Sfintei Cruci, de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, sau de sus in jos sau de jos in sus. Semnul Sfintei Cruci este datator de viata daca avem inima si mintea la Hristos Iisus Dumnezeu. Fie ca se face Sfanta Cruce doar pe gura, sau pe un membru al corpului sau se face o cruce mai mare pe corp (la frunte, la buric si la umeri).

Cand spun acestea nu inseamna ca nu trebuie sa respectam traditia Bisericii Ortodoxe prin care ne facem semnul Sfintei Cruci, ci doar subliniez ca trebuie sa ne ferim de formalisme inutile.

Deci nu modul in care se realizeaza semnul conteaza ci credinta in acest semn al lui Iisus Hristos, de aceea Sfanta Cruce in mana preotului poate sa faca exorcizari iar aceeasi sfanta cruce in mana unui simplu mirean nu are acest efect. Sau sunt Sfinte Cruci (sau icoane) facatoare de minui dar nu toti oameni care se ating de ele se vindeca ci doar cei care au credinta in Iisus Hristos.

A folisi semnul Sfintei Cruci (care chiar daca este corect realizat) sau alte obiecte religioase, fara a avea o credinta si o traire autentic crestina (ortodoxa) nu are nici un efect, ba chiar are un efect contrar de intaratare a demonilor:
"Și au încercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scoțând demoni, să cheme peste cei ce aveau duhuri rele, numele Domnului Iisus, zicând: Vă jur pe Iisus, pe Care-l propovăduiește Pavel!
14. Iar cei care făceau aceasta erau cei șapte fii ai unuia Scheva, arhiereu iudeu.
15. Și răspunzând, duhul cel rău le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc și îl știu și pe Pavel, dar voi cine sunteți?
16. Și sărind asupra lor omul în care era duhul cel rău și biruindu-i, s-a întărâtat asupra lor, încât ei au fugit goi și răniți din casa aceea.
17. Și acest lucru s-a făcut cunoscut tuturor iudeilor și elinilor care locuiau în Efes, și frică a căzut peste toți aceștia și se slăvea numele Domnului Iisus. " Fapte 19,13-17

Si vrajitoarele (si practicatii de magie) folosesc cruci si obiecte sfinte pentru a induce in eroare oamenii... asadar sa luam aminte.

Eugen7 13.10.2010 11:30:38

Scurt istoric al semnului Sfintei Cruci

Scurt istoric al semnului Sfintei Cruci

http://www.crestinortodox.ro/diverse...uci-69332.html

Miha-anca 15.10.2010 03:07:51

Citat:

În prealabil postat de MariaB (Post 296712)
sa nu uitam ca Mantuitorul nu si-a facut semnul Sfintei Cruci, ci a trait si murit semnul Sfintei Cruci

Chiar stau si ma intreb (si ma minunez), cum ar fi putut Iisus Hristos sa-si faca semnul Sfintei Cruci, de vreme ce aceasta s-a sfintit si a capatat puterea Lui, abia prin rastignirea Lui pe ea?!?

Miha-anca 15.10.2010 03:13:59

Citat:

În prealabil postat de wassabi (Post 296721)
daca singurul tau argument sunt acei 2000 de ani atunci iti recomand religia hindusa, care are vreo 5000 de ani.

Draga wassabi, religia hindusa, cu toata vechimea ei de 5000 ani, nu este mantuitoare; nici crucea lor nu are puterea Celui rastignit pe ea, adica a lui Iisus Hristos, Mantuitorul nostru.
Nu tot ce zboara se mananca... dar asta stii si tu.

Miha-anca 15.10.2010 03:19:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 296562)
Deci cam asta ^ este unul dintre motivele pentru care nu imi doresc o religie; prea multe patimi inutile si pierdem esenta pacii, care este o Persoana, anume Hristos.

Doriana, la tine scrie "alta confesiune"... sa inteleg ca nu este o religie?!? Atunci ce este? Sau mai bine zis, ce ai vrut sa spui?

Mihailc 15.10.2010 03:35:19

Dragi băieți și fete de toate vârstele, ce-ar fi să vă organizați frumos și să porniți în pas alergător fiecare spre duhovnicul lui.

Să-i spuneți și ce vorbiți pe-aici și pe ce ton.

Pot să pun pariu (chiar dacă nu-mi stă în obicei) că sunteți ca mine, neduși pe la Biserică, nevorbiți cu oamenii din jur și petreceți mai mult timp cu ochii lipiți de ecranele calculatoarelor decât cu privirea țintă spre icoane.

Să nu cumva să mă iertați că vă cert. Luați-mă la șuturi să am și eu dreptate măcar o singură dată!

tricesimusquintus 15.10.2010 09:14:40

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 297273)
Dragi băieți și fete de toate vârstele, ce-ar fi să vă organizați frumos și să porniți în pas alergător fiecare spre duhovnicul lui.

Să-i spuneți și ce vorbiți pe-aici și pe ce ton.

Pot să pun pariu (chiar dacă nu-mi stă în obicei) că sunteți ca mine, neduși pe la Biserică, nevorbiți cu oamenii din jur și petreceți mai mult timp cu ochii lipiți de ecranele calculatoarelor decât cu privirea țintă spre icoane.

Să nu cumva să mă iertați că vă cert. Luați-mă la șuturi să am și eu dreptate măcar o singură dată!

Dragă Mihailc, nu am intenția să te cert, cu atât mai puțin să dau șuturi, nu mă pasionează fotbalul, vreau doar să remarc două lucruri:
1. Cu prima parte sunt de acord: ar trebui să petrecem mai puțin în fața PC-ului și mai mult pe genunchi în rugă.
2. "Despre partea închinării însă, Doamne să ne ierți..." noi trebuie să privim țintă la Altcineva, nu la sfinții din icoane, căci iată ce zic însiși sfinții:

"12. Iar Petru, văzând aceasta, a răspuns către popor: Bărbați israeliți, de ce vă mirați de acest lucru, sau de ce stați cu ochii ațintiți la noi, ca și cum cu a noastră putere sau cucernicie l-am fi făcut pe acesta să umble?
13. Dumnezeul lui Avraam și al lui Isaac și al lui Iacov, Dumnezeul părinților noștri a slăvit pe Fiul Său Iisus, pe Care voi L-ați predat și L-ați tăgăduit în fața lui Pilat, care găsise cu cale să-L elibereze." (Fapte 3)

"2. Cu ochii ațintiți asupra lui Iisus, începătorul și plinitorul credinței, Care, pentru bucuria pusă înainte-I, a suferit crucea, n-a ținut seama de ocara ei și a șezut de-a dreapta tronului lui Dumnezeu." (Evrei 12)

Doriana 15.10.2010 09:37:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 297270)
Doriana, la tine scrie "alta confesiune"... sa inteleg ca nu este o religie?!? Atunci ce este? Sau mai bine zis, ce ai vrut sa spui?

Ce voiam sa spun e ca nu caut o religie, ci o Persoana, anume pe Hristos. Am o religie asa cum am o nationalitate. Nu pot sa nu am, trebuie sa apartin de undeva. Am partasie cu anumiti crestini care se numesc penticostali, deci ma numesc si eu ca ei. Dar nu fac un scop din religia mea.

Rodica50 15.10.2010 13:20:19

Iata calea!

Nu caut nicio religie pentru ca o am si nu pot decat sa-mi arat recunostinta fata de Dumnezeu pentru minunea pe care a facut-o cu mine- nu-mi mai trebuie nimic, imi ajunge Ortodoxia!

coldworld 15.10.2010 15:54:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 297297)
Am o religie asa cum am o nationalitate.

Comparatia este fortata, sunt destui care au 2 cetatenii, dvs. nu puteti avea 2 religii!
Si pe ce motiv logic exista o legatura intre nationalitate si religie?

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 297297)
Am partasie cu anumiti crestini care se numesc penticostali, deci ma numesc si eu ca ei.

Dar cu alti crestini de ce nu aveti partasie? adica numai cu penticostali? de ce?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:56:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.