![]() |
Parintele Arsenie Papacioc
Personal,imi place foarte mult predicele parintelui si mai ales cele trei volume "Iata duhovnicul!",ma ajuta sa ma apropii de Dumnezeu,dandu-mi curaj prin cuvintele lui blande ,invatand sa traim intr-o "smerita smerenie" si iertand.
M-au ajutat foarte mult cuvintele lui...voi ce carti ati mai citit care sa va schimbe si mai ales ce carti ale parintelui Arsenie Papacioc? |
Citat:
|
Citat:
|
Despre Catolici, ECUMENISM, Secte - Pr.Arsenie Papacioc
Despre Catolici, ECUMENISM, Secte - Pr.Arsenie Papacioc
http://www.220.ro/video-news/Despre-...oc/ATvpGfKGhM/ |
Părintele Arsenie despre pocăință și cunoaștere------------“M-am uitat la voi să vă văd figurile, doar, doar, în felul asta aș putea să vă văd și inimile. Faptul că vă aflați aici dă de înțeles că vă preocupă problema mântuirii, dar mai rațional. Aș vrea să discutăm despre ceva care să vă pună în mișcare. Nu teorie, tipic, tipic, și la inimă, nimic. Trebuie să zbori cu amândouă aripile, vertical, fără cea mai mică abatere. Pentru ceea ce a făcut Hristos pentru noi, nu e permisă nici cea mai mică abatere. Iar dacă se întâmplă, să fie fără voia noastră, să căutăm duhovnicul și să ne dezlegăm. Pentru că nici o nenorocire nu înseamnă ceva, dacă credința rămâne în picioare. Cel mai mare câștig al Satanei este descurajarea noastră în urma unor căderi, slăbiciuni. Dragii mei, nu se ajunge să străbați distanțe decât pas cu pas, dar sigur. Nu vă întreb dacă ați auzit de iad. Ați auzit, dar nu-l cunoașteți! Apucați-vă de acum de a cunoaște mai întâi Raiul. Vă cunoașteți după identitatea din buletin, dar nu vă cunoașteți inimile, posibilitățile.
|
:2:
Părintele Arsenie Papacioc a fost internat în spital după ce s-a simțit foarte rău
Părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol a fost internat luni la Spitalul Județean Constanța. (continuare) |
Sa ne rugam impreuna!
Va chem la rugaciune, pe toti cei ce-l indragiti pe parintele Arsenie Papacioc !
In aceste clipe are mare nevoie de rugaciune. Psalmul 132 - Psaltirea Maicii Domnului " Iata, cat este de bine si cat este de frumos pentru noi credinciosii sa cinstim cu buna-cuviinta si sa te fericim pe tine, imparateasa cereasca, caci Insusi Domnul ne umbreste pe noi cu binecuvantarea Sa si ne va rasplati cu viitoarea fericire vesnica. O, bunule Dumnezeu, intreit in Fete! Cat de mare este mila Ta pe care o reversi asupra noastra, a pacatosilor, prin mijlocirea pururea Fecioarei Maria, pentru noi. Tie se cuvine cinstea si slava. Amin! " Te rugam Maica Sfanta ocroteste-l pe parintele nostru drag, izbaveste boala care apasa pe umerii Sfintiei Sale, avem inca mare nevoie de sfaturile si cuvintele folositoare pentru suflet pe care ne-am obisnuit sa le primim in acesti ani. |
Părintele Arsenie Papacioc (97 de ani), considerat de prelați drept cea mai importantă figură bisericească a Dobrogei, a fost internat în spital, aseară, cu probleme urologice.Internarea survine la scurtă vreme de la moartea mitropolitului Ardealului Bartolomeu Anania, al cărui duhovnic a fost Papacioc.
Părintele Arsenie Papacioc locuiește la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol și este îngrijit de măicuța Maria. În ultima perioadă, starea de sănătate a părintelui s-a înrăutățit, maica verificându-i starea de sănătate din oră în oră, zi de zi. |
Părintele Arsenie Papacioc este considerat, la fel ca părintele Iustin Pârvu, unul din cei mai mari duhovnici ortodocși români contemporani.. Ambii duhovnici au efectuat, alături de alte persoanlități române ale Ortodoxiei, închisoare în timpul regimului comunist. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin pușcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu și alții.
|
Doamne, nu ne judeca dupa voia noastra, ci dupa voia Ta, Doamne. Scurteaza-i chinurile parintelui nostru drag si primeste-l in Gradina Ta, alaturi de sfintii care si-au pus toata viata la picioarele Tale. Ne-a fost ghid si duhovnic ales, pe multi rataciti i-a indreptat, pe multi deznadajduiti i-a intarit in credinta, iar talantul cu care l-ai trimis pe lumea asta, inmiit si mai mult de-atat ti se aduce. Are nevoie de odihna, acum, ca mult a suferit pentru pacatele neamului nostru! Oricat de mult l-am mai vrea alaturi de noi, nu ne lua in seama, fiindca pretul suferintei lui nu justifica egoismul nostru. Oricum va ramane prezent in inimile atator crestini care l-au cunoscut intr-un fel sau altul si nimanui nu i-ar aduce pace in suflet, gandul ca este in viata dar in grea suferinta.
Milostiveste-te de el, Doamne, si ne iarta pe noi, pacatosii, care nici macar nu stim ce rugaciuni iti aduce, ci doar banuim ca s-ar bucura sa-i spui: "Hai acasa, Arsenie!" |
Citat:
Se cam pune "dragostea" inaintea Adevarului, uitand cati au murit pentru pastrarea dreptei credinte, in Sinoade, dar si dupa. |
"Tinerilor, dati-mi mie varsta voastra daca nu stiti ce sa faceti cu ea!"
Un scurt filmulet cu Parintele Arsenie Papacioc la care ma uit de fiecare data cu drag:
http://www.youtube.com/watch?v=T5w378RKX-w E vorba despre o intamplare din tineretile parintelui, povestita de el cu mult haz, o sa va placa. Iar sfatul lui de la din final ... patrunde in inima. |
|
|
|
|
|
|
|
Marele Duhovnic Justin Parvu despre Marele Duhovnic Arsenie Papacioc
Citat:
"Parinte, am vrea sa le adresati cateva cuvinte de incurajare ucenicilor Parintelui Arsenie Papacioc, care a trecut la Domnul, lasand in urma o multime de credinciosi vaduviti de duhovnicul lor. Parintele Arsenie a fost un suflet ales si s-a remarcat inca din copilaria lui. Ales s-a aratat si in perioada tineretii, si cu atat mai mult la batranete si la sfarsitul lui fericit. Ramane o personalitate cu o deosebita importanta atat pentru neamul nostru, pentru tara noastra, cat si pentru Biserica noastra Ortodoxa. A fost aspru in cuvant, dar si vindecator in acelasi timp. A fost necrutator cu pacatul, a fost omul care, cum spunea Sf. Ap. Pavel, „a mustrat cu timp si fara de timp”. A fost omul care a aprins lumina slujirii si marturisirii in intunericul cel mai adanc al lumii ateiste. Parintele Arsenie a trait ca un marturisitor, a murit ca un mucenic si vietuirea lui arata ca a fost ales inca din pantecele maicii sale, devenind un mare ascet al vietii noastre crestine, un calugar traitor cu viata cuvioasa. Toata lucrarea savarsita de parintele Arsenie nu poate pieri, ea ramane peste veacuri pentru toti ucenicii lui, asa ca noi nu trebuie sa regretam trecerea sa la Domnul – ne mahnim ca oameni, ne tulburam sufleteste din pricina lipsei lui, dar sa ne bucuram cu duhul, pentru ca el ne asigura cu rugaciunile sale, de dincolo, poate mai mult decat daca ar fi printre noi, in trup. Cat despre mine – nu l-am cunoscut direct, nu l-am intalnit in puscarie pentru ca atunci cand eram eu intr-o parte, el era in alta, cand eram eu la Aiud, parintele era la Jilava, cand eram eu pe la Gherla, parintele era pe la Aiud, asa ca nu am putut sa ma gasesc cu dansul direct, dar gandul ca era in mijlocul nostru, pentru mine era un sprijin, atat pentru viata calugareasca, cat si pentru cea de luptatori ai unui neam. in inchisoare il stiam prezent acolo si ne simteam bine aparati de orice rau. La plecarea lui, parca mi s-a pierdut toiagul batranetilor mele, am simtit un gol foarte mare in suflet. Nu am in cine sa ma sprijin acum decat numai in rugaciunile lui si in dragostea lui fata de tara aceasta, de neamul acesta. Parintele Arsenie a fost intr-adevar un copil cu mult neastampar de mic. L-a ros dragostea de tara si de neam. Din toata activitatea si gandirea lui nu a lipsit niciodata lupta de aparare a neamului. De aceea si astazi, eu il consider ca este un protector cu rugaciunile sale, asupra noastra, asupra ucenicilor lui si a tuturor romanilor. Noi trebuie sa stim ca prezenta lui acolo este mai importanta decat aici. Cu rugaciunile sale, cu rugaciunile tuturor camarazilor lui de lupta si ale tuturor marturisitorilor, formeaza un zid de aparare impotriva maniei tuturor opritorilor acestui neam si ai credintei ortodoxe. Asa incat eu ma rog impreuna cu toti colegii mei, cu toti camarazii mei cu care am vietuit impreuna, indiferent in ce punct ne gasim, dar simtim acelasi lucru: sa ne ocroteasca, sa ne apere mai departe, sa ne calauzeasca cu harul sau pe noi, care ne vom intalni indata cu dansul si vom da acolo „raport de sedinta” pentru integritatea si unitatea tarii noastre care este asa de bantuita de toate faradelegile, si ale materialismului si comunismului, si ale paganismului si din Rasarit si din Apus. Suntem o tara ortodoxa care le stam ca un os de peste in gat tuturor. Noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului, cu ajutorul Sfintilor si al Marturisitorilor, nadajduim sa mergem mai departe si cu nenorocirea aceasta mare, care s-a abatut acum in tara noastra, invazia cipurilor." |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:43:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.