Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ateismul e sexy (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10666)

Bast-et 10.09.2010 21:40:17

Ateismul e sexy

http://www.iouppo.com/life/pic1/4e40...bda0580c7a.png

Asta zic niste baieti care au care au sistematizat datele adunate de pe okcupid.com, o retea sociala cu milioane de utilizatori. Ateii de ambele sexe sunt preferati celor de alte religii.

http://www.iouppo.com/life/pic1/1f8e...3f3dccfed1.png

Nimeni nu-i iubeste pe cei care iau religia prea in serios. Nici macar cei ca ei.

florinbrasov0 10.09.2010 23:15:32

Unii se bazeaza doar pe aspectul fizic atunci cand apreciaza o persoana.
Altii pun pret si pe felul de a fi al altor persoane chiar in proportie mai mare decat aspectul fizic.

Cea de a doua categorie nu prea se regaseste pe sit-urile de socializare. Cu alte cuvinte, vazand un profil pe un sit nu poti zice imi place acea persoana ci doar imi place cum arata(fizic) acea persoana.

P.S. Si daca din sondajele alea reiesea ca sunt preferati crestinii, ce titlu puneai la topic? Crestinismul e sexy?

Doriana 10.09.2010 23:25:10

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 287466)
Nimeni nu-i iubeste pe cei care iau religia prea in serios..

Nu e de mirare. Nici pe Hristos nu L-au iubit multi. Era destul de incomod pentru ei, prezenta Lui le amintea mereu ca trebuie sa-si schimbe viata. Dupa ce L-au omorat s-au mai linistit. Iar El a spus:

" Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște." Ioan 15: 18,19

Bast-et 10.09.2010 23:35:02

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 287493)
P.S. Si daca din sondajele alea reiesea ca sunt preferati crestinii, ce titlu puneai la topic? Crestinismul e sexy?

Bineinteles. :15:

Citat:

Nu e de mirare. Nici pe Hristos nu L-au iubit multi. Era destul de incomod pentru ei, prezenta Lui le amintea mereu ca trebuie sa-si schimbe viata. Dupa ce L-au omorat s-au mai linistit. Iar El a spus:

" Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște." Ioan 15: 18,19
Mda, cred ca o femeie musulmana ar fi foarte fericita daca ar sta cu unul de seama care ia prea in serios religia.:10:

miles to truth 10.09.2010 23:54:10

ateismul e sexy?

in primul rand imi cer scuze da titlul e cat se poate de stupid....poate crestinii sunt mai atrasi de atei din cauza faptului ca isi doresc sa ii convinga si pe ceilalti, sa ii atraga la crestinism. daca te simti mai atras fata de cineva de alta religie poate fi din cauza faptului ca esti defapt atras de ceva nou...in niciun caz nu religia sta la baza acestei chestiuni, ci diverse clisee care capteaza atentia noastra...doar o intrebare:) esti ateu? pt ca e cam ciudat pt un crestin sa posteze asta...just saying ;-)

florinbrasov0 11.09.2010 00:06:03

Sa stii ca omul crestin nu isi propune sa fie sexy, tinde la lucruri mai inalte. De fapt sensul lui este(sau cel putin, ar trebui sa fie), unidirectionat catre dragoste de Dumnezeu si de ceilalti oameni, in principal.

De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunator. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poarta cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni I-13).

Bast-et 11.09.2010 00:50:51

Citat:

În prealabil postat de miles to truth (Post 287496)
in primul rand imi cer scuze da titlul e cat se poate de stupid....poate crestinii sunt mai atrasi de atei din cauza faptului ca isi doresc sa ii convinga si pe ceilalti, sa ii atraga la crestinism. daca te simti mai atras fata de cineva de alta religie poate fi din cauza faptului ca esti defapt atras de ceva nou...in niciun caz nu religia sta la baza acestei chestiuni, ci diverse clisee care capteaza atentia noastra...doar o intrebare:) esti ateu? pt ca e cam ciudat pt un crestin sa posteze asta...just saying ;-)

buna, in primul rand binevenit pe forum :D.
Nu stiu, poate pentru simplul motiv ca religia influenteaza mult relatia si libertatea acesteia.
Da sunt atee.

Raoul 11.09.2010 03:57:39

Si eu intru in categoria tinerilor si mi-e destul de greu sa-mi gasesc pe cineva cu conceptii religioase (ortodoxe,desigur) puternice. Am avut prietene destule dar... nu erau ceea ce cautam. Asta nu inseamna ca trebuie sa deznadajduim sau sa ne gasim perechea intr-un ateu. Asa este,nici pe Hristos nu L-au iubit multi. Dar ce conteaza? Noi Il avem pe El si stim ca ne iubeste,asta conteaza enorm!

dobrin7m 11.09.2010 08:55:52

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 287499)
buna, in primul rand binevenit pe forum :D.
Nu stiu, poate pentru simplul motiv ca religia influenteaza mult relatia si libertatea acesteia.
Da sunt atee.

Pana cand in viata ta se va intampla un big bang. Atentie mare la timpul cand va fi acesta ca s-ar putea ca tu sa nu mai poti face nimic pentru a aduna bucatelele sufletului tau.

dobrin7m 11.09.2010 08:58:02

Pentru Bast-et

Si eu am fost candva atee si deci stiu exact ce vorbesc. Unde esti tu acum eu am trecut candva.

I.Calin 11.09.2010 10:10:19

Citat:

Nimeni nu-i iubeste pe cei care iau religia prea in serios. Nici macar cei ca ei.

Dar de ce ar trebui să o facă? Nu e prea sexy să te rogi și să te închini, asta ține de eternitate.
A fi sexy e o chestiune accidentală, conjuncturală, ce ține de gusturi, mentalități, modă și nu în ultimul rând, vârstă. A fi sexy nu cred că e un etalon potrivit pentru măsurarea religiozității.

Și ca să fiu în acord cu tine, de unde și până unde femeile (chiar dacă o parte dintre ele) sunt obligatoriu și sexy? Ca să nu mai vorbesc de ateismul care poate avea o conotație sexuală doar când devine manifest, adică când unii atei trebuie să-și umple existența cu ceva, mereu altceva și indiferent de sex.

Don_Juan 11.09.2010 11:23:24

Citat:

Asta zic niste baieti care au care au sistematizat datele adunate de pe okcupid.com, o retea sociala cu milioane de utilizatori. Ateii de ambele sexe sunt preferati celor de alte religii.

Poate pentru faptul ca se crede ca ateii ar fi mai activi din punct de vedere sexual din cauza faptului ca ei nu au nici un fel de retineri cu privire la acest aspect. Dar asta nu e o regula.

florinbrasov0 11.09.2010 11:46:13

Eu cred ca ateismul este o justificare a omului fata de el insusi si fata de ceilalti, fata de constiinta sa cu care se lupta si incearca sa o innabuse. Frica ateului este ca daca Il va recunoaste pe Dumnezeu va trebui sa isi schimbe viata. Mai mult, cred ca el considera ca va fi nefericit daca va face aceasta schimbare. Nu va mai putea sa isi slujeasca numai lui insusi(in general). Va trebui sa se lepede de sine, sa faca si niste sacrificii pentru Altul si altii.
Aceste lucruri nu le-ar putea face nici macar nu crestin, daca nu ar fi Dumnezeu sprijin si nu l-ar mai rasplati inca de aici de pe pamant. Altfel, daca nu ar gusta din Rai de aici de pe pamant, omul nu ar fi stimulat. Paradoxal, si iadul pe care il traim aici pe pamant stimuleaza, desi intr-un mod mai neplacut.
Mai vin momente de cotitura in viata (big banguri) in care omul dezorientat vede ca prin sine insusi sau prin lume, nu are scapare si atunci apeleaza la Dumnezeu(asta ar fi doar una din multele conjuncturi posibile).
Dumnezeeu sa va lumineze.

Nicole_Alma 11.09.2010 13:15:17

Eu nu pot decat sa ma minunez de ce le trece prin cap unora... Unii oameni din lipsa de ocupatie fac statistici hilare, iar altii chiar le iau in seama si le mai transmit si altora.:)

Sistemul de valori al unui crestin (adevarat) se bazeaza pe valorile morale, pe suflet, pe cand ateii vad lucurile doar la suprafata si de aceea pun sexul la loc de cinste.
Eu ii compatimesc pe atei, sunt atat de goi pe dinauntru, atat de incompleti...ma rog pt ei.

E logic ca nu e sexy crestinismul, pt ca nu asta urmareste.

Belphegor 11.09.2010 14:13:50

Citat:

În prealabil postat de Nicole_Alma (Post 287571)
Eu nu pot decat sa ma minunez de ce le trece prin cap unora... Unii oameni din lipsa de ocupatie fac statistici hilare, iar altii chiar le iau in seama si le mai transmit si altora.:)

Sistemul de valori al unui crestin (adevarat) se bazeaza pe valorile morale, pe suflet, pe cand ateii vad lucurile doar la suprafata si de aceea pun sexul la loc de cinste.
Eu ii compatimesc pe atei, sunt atat de goi pe dinauntru, atat de incompleti...ma rog pt ei.

E logic ca nu e sexy crestinismul, pt ca nu asta urmareste.

Fiecare om trebuie sa aiba un sistem de valori morale iar asta fie daca acesta este creationist sau respectiv evolutionist.
Dar ce?Ateismul urmareste sa fie sexy?Nu..nu urmareste asa ceva dar este frumos ca te rogi pentru ei,e un lucru deosebit.

Cat despre topic ,ei bine treaba asta depinde de la om la om.Uitati-va la Michael Jackson:a fost un pedofil chiar daca apartinea martorilor lui Iehova.

Bast-et 12.09.2010 15:51:40

In acest topic nu reiese, dupa cum multora le cuvine, ca ateii sunt fixati cu sexul.

Citat:

Eu cred ca ateismul este o justificare a omului fata de el insusi si fata de ceilalti, fata de constiinta sa cu care se lupta si incearca sa o innabuse. Frica ateului este ca daca Il va recunoaste pe Dumnezeu va trebui sa isi schimbe viata. Mai mult, cred ca el considera ca va fi nefericit daca va face aceasta schimbare. Nu va mai putea sa isi slujeasca numai lui insusi(in general). Va trebui sa se lepede de sine, sa faca si niste sacrificii pentru Altul si altii.
Aceste lucruri nu le-ar putea face nici macar nu crestin, daca nu ar fi Dumnezeu sprijin si nu l-ar mai rasplati inca de aici de pe pamant. Altfel, daca nu ar gusta din Rai de aici de pe pamant, omul nu ar fi stimulat. Paradoxal, si iadul pe care il traim aici pe pamant stimuleaza, desi intr-un mod mai neplacut.
Mai vin momente de cotitura in viata (big banguri) in care omul dezorientat vede ca prin sine insusi sau prin lume, nu are scapare si atunci apeleaza la Dumnezeu(asta ar fi doar una din multele conjuncturi posibile).
Dumnezeeu sa va lumineze.
Faptul ca nu poti accepta ca un om poate fi fericit si fara un dumnezeu este o problema a ta, dar este gresit sa vii aici si sa faci asemenea afirmatii.
Ca sa mai zici a ateul se gandeste numai la sine este si mai grav, du-te la volutariatele din tarile sarace, la medicii care lupta zi si noaptea cu moartea si spune-le ce ai scris aici.

Ziceti-mi si mie, voi aveti sufletele pline?

I.Calin 12.09.2010 16:59:11

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 287801)
In acest topic nu reiese, dupa cum multora le cuvine, ca ateii sunt fixati cu sexul.

Topicul: "Ateismul e sexy". Ce nu reiese, eventual, care sex?

Citat:

Faptul ca nu poti accepta ca un om poate fi fericit si fara un dumnezeu este o problema a ta, dar este gresit sa vii aici si sa faci asemenea afirmatii.

Cum să nu, un ateu poate fi fericit, numai că fericirea este o problemă de natură filosofică și mulți s-au străduit să-i dea de capăt!

Citat:

Ca sa mai zici a ateul se gandeste numai la sine este si mai grav, du-te la volutariatele din tarile sarace, la medicii care lupta zi si noaptea cu moartea si spune-le ce ai scris aici.

Asta da: nu toți ateii se gândesc numai la ei înșiși și am cunoscut atei, care ca oameni sunt remarcabili și știu să se aplece cu multă înțelegere asupra celorlalți.

Citat:

Pline, cu ce? Dacă e la ce mă gândesc eu, nu...

Bast-et 12.09.2010 17:24:01

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 287810)
Pline, cu ce? Dacă e la ce mă gândesc eu, nu...

Nu stiu la ce te gandeai tu...

Citat:

Eu ii compatimesc pe atei, sunt atat de goi pe dinauntru, atat de incompleti...
Mai devreme, cineva a zis ca suntem goi pe dinauntru. Cum anume sunteti voi?

Citat:

Topicul: "Ateismul e sexy". Ce nu reiese, eventual, care sex?
Sexy se poate referi si la atractia, la intelegerea intr-o relatie. Acest termen este folosit ca metafora...

I.Calin 12.09.2010 17:38:33

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 287814)
Nu stiu la ce te gandeai tu...

Mai devreme, cineva a zis ca suntem goi pe dinauntru. Cum anume sunteti voi?

Numai tu știi cât ești de goală pe dinăuntru, eu, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt "îmbrăcat" cu cele ce a crezut El de cuviință.

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 287814)
Sexy se poate referi si la atractia, la intelegerea intr-o relatie. Acest termen este folosit ca metafora...

Poate că o să fac și "poezii" cu metafora asta (fără supărare):

Iubito, ce sexy ești în lumina lunii
De mi se ridică reverul hainei
Pân' la cusătura căciulii...

Nicole_Alma 12.09.2010 19:05:07

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 287818)
Numai tu știi cât ești de goală pe dinăuntru, eu, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt "îmbrăcat" cu cele ce a crezut El de cuviință.

Poate că o să fac și "poezii" cu metafora asta (fără supărare):

Iubito, ce sexy ești în lumina lunii
De mi se ridică reverul hainei
Pân' la cusătura căciulii...

:))))) Foarte tare!

Si manelistii folosesc aceasta "metafora" cand arunca cu banii "fara numar".

Bietele noastre genii Eminescu si Nichita Stanescu se rasucesc in mormant la auzul acestei
"metafore".
Unde ne sunt adevaratele valori, oameni buni?

Nicole_Alma 12.09.2010 19:14:50

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 287586)
Fiecare om trebuie sa aiba un sistem de valori morale iar asta fie daca acesta este creationist sau respectiv evolutionist.

Teoretic toti oamenii au un sistem de valori morale, dar practic f multi dau valorile morale la o parte si pun pret pe lucruri mai efemere.

Radu32 12.09.2010 19:48:16

ok

nu trebuie sa facem o confuzie mare ! adica sa-i confundam pe ateii de calitate cu aia la care li se rupe de tot,si practic nu-i intereseaza subiectul !

ateii astia din categoria a 2-a,nu au nici o treaba cu religia,pentru ca sunt total dezinteresati de aceste probleme !
astia in general is si cei mai nesimtiti,facand si concret gesturi proaste si rele fata de ceilalti,sub diverse aspecte si de diverse forme de gravitate !

dincolo de vorbaria simpatica a celor din categ, 1, astia din cat a 2-a trec la fapte ,facand direct rau aproapelui !

florinbrasov0 12.09.2010 20:22:55

Citat:

Asta e o parere personala si nu niste afirmatii. Ca nu esti de acord cu parerea mea eu nu am ce sa iti fac(nu e obligatoriu sa fii).
Raman la parerea personala ca aceasta fericire este una de suprafata, fiind urmata de durere.
Citat:

Aici am acoperit o mica categorie si nu o majoritate(destul de grava afirmatia mea negandita prea mult), imi cer iertare pentru ea.
Citat:

Ale unora sunt pline de dragoste si de smerenie, din nefericire nu tot timpul pentru majoritatea crestinilor, ci doar in unele momente :2:
Chiar si de Duhul Sfant se umplu, dar pacatele noastre Il alunga.

Belphegor 12.09.2010 20:44:51

Citat:

În prealabil postat de Nicole_Alma (Post 287828)
Teoretic toti oamenii au un sistem de valori morale, dar practic f multi dau valorile morale la o parte si pun pret pe lucruri mai efemere.

Pai da..toti oamenii au nevoie de un sistem de valori morale.Sunt atat atei cat si crestini care tintesc lucruri mai trecatoare dar ,,crestinism'' nu inseamna ineaparat pachet de valori morale.

miles to truth 17.09.2010 23:56:46

ateismul e sexy?

Bast-et poti fi influentat doar in masura in care te lasi influentat, iar religia in niciun caz nu te priveaza de libertate, de aceea avem si liberul arbitru :-) Nu te obliga nimeni sa faci asa cum scrie in Biblie, sa mergi la biserica si asa mai departe...tu alegi daca vrei sa faci sau nu. Totusi...care era scopul acestui topic? sau nu avea vreunul?

Iubirea 18.09.2010 00:09:03

Citat:

Sincera sa fiu nici nu-mi doresc sa fiu iubita de cei care NU iau religia in serios...si mai ales religia mea...insa, desi nu-mi doresc asta, am observat ca pe mine ma iubeste toata lumea cu care am intrat in contact: ca e de complezenta, ca e din suflet, ca e din interes...etc...nu mai conteaza, sentimentul exista.

PS La asa subiect, asa raspuns :)))))))))

Scimitar 18.09.2010 11:12:41

Nu am citit tot threadul, mi se pare redundant.

Mai semnificativ este faptul ca ateii au cel mai inalt coeficient de inteligenta si cel mai ridicat grad de exprimare literara. Din ACELASI studiu, de pe OkCupid.

Ah, si crestinii cel mai scazut. Dar cunoastem deja proportionalitatea inversa dintre intensitatea dogmei religioase si calitatea intelectului...

codana 18.09.2010 13:21:42

salut,bast-et

Citat:

bast,ateii,daca sunt sau nu sexi nu este problema mea si nu ma intereseaza o astfel de categorisire.ceea ce ma intereseaza este dreptul de a crede ceea ce doresc iar in discutiile contradictorii fiecare persoana sa dea dovada ca respecta drepturile celuilalt fara a jigni.oricum,cred ca am dreptul sa visez

Traditie1 18.09.2010 13:31:17

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 289449)
Nu am citit tot threadul, mi se pare redundant.

Mai semnificativ este faptul ca ateii au cel mai inalt coeficient de inteligenta si cel mai ridicat grad de exprimare literara. Din ACELASI studiu, de pe OkCupid.

Ah, si crestinii cel mai scazut. Dar cunoastem deja proportionalitatea inversa dintre intensitatea dogmei religioase si calitatea intelectului...

Atunci înseamnă că tu nu ești ateu fiindcă spui prostii și faci greșeli de exprimare.

IQ nu reprezintă inteligența, în sensul de profunzime intelectuală ci doar un spirit de observație. IQ-ul se măsoară pe baza unui test stupid la care numai cei ce nu au ceva mai bun de făcut se străduie să obțină un rezultat bun.

Iar dogma nu e decât religioasă și nu poate avea grade de intensitate.

Citește în continuare aberațiile de pe OkCupid, sunt ceea ce ți se potrivește.

Scimitar 19.09.2010 16:19:16

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 289478)
Atunci înseamnă că tu nu ești ateu fiindcă spui prostii și faci greșeli de exprimare.

IQ nu reprezintă inteligența, în sensul de profunzime intelectuală ci doar un spirit de observație. IQ-ul se măsoară pe baza unui test stupid la care numai cei ce nu au ceva mai bun de făcut se străduie să obțină un rezultat bun.

Iar dogma nu e decât religioasă și nu poate avea grade de intensitate.

Citește în continuare aberațiile de pe OkCupid, sunt ceea ce ți se potrivește.

Ooh, a challenger appears.

Coeficientul de inteligenta este cea mai veridica metoda de a departaja oamenii pe baza conceptului vag de "inteligenta". Testele ce determina IQ-ul unui individ evalueaza o miriada de aspecte ale psihicului uman. Asta e index-ul standard Myers-Briggs dupa care se face testarea.

http://img205.imageshack.us/img205/8...intelligen.png

E o arie atat de vasta a stiintelor cognitive incat isi rezerva o disciplina proprie. Asta ma impiedica sa dezbat pe larg problema. Idea e ca nu e intelept sa te repezi la declaratii pripite daca tot ce ai experimentat tu sunt testele IQ de pe net.

Defineste profunzimea intelectuala, profundule.

Am o grama de studii ce atesta teza mea, si nu exista nici unul care sa o conteste.

De la Universitatea Nationala din Danemarca

http://www.sciencedirect.com/science...cbd026da77245c

Link-ul este catre sinteza studiului, te sfatuiesc sa-l citesti pe larg.

"Atheists score 1.95 IQ points higher than Agnostics, 3.82 points higher than Liberal persuasions, and 5.89 IQ points higher than Dogmatic persuasions. Denominations differ significantly in IQ and income. Religiosity declines between ages 12 to 17. It is suggested that IQ makes an individual likely to gravitate toward a denomination and level of achievement that best fit his or hers particular level of cognitive complexity. Ontogenetically speaking this means that contemporary denominations are rank ordered by largely hereditary variations in brain efficiency (i.e. IQ). In terms of evolution, modern Atheists are reacting rationally to cognitive and emotional challenges, whereas Liberals and, in particular Dogmatics, still rely on ancient, pre-rational, supernatural and wishful thinking."

Un alt psiholog renumit cu care am avut chiar placerea de a conversa alcatuieste un compendium interesant de studii pe tema asta.

http://ibcsr.org/index.php?option=co...news&Itemid=59

http://img828.imageshack.us/img828/6...eynyborgco.png

Alta sinteza a evidentelor corelatiei.

http://christiancadre.blogspot.com/2...th-in-god.html

Deasemenea, este un fapt general acceptat ca performantele academice, gradul de alfabetizare, importanta pusa pe educatie si claritatea rationala in gandire sunt mai estompate in raport cu preponderenta ideilor religioase, la nivel de populatii, dar si psihologic, la scara individuala.

Inversul se aplica la rata criminalitatii, saracia, indezirabilitatea mediului - toate merg mana in mana cu religia instutionalizata, pretutindeni.

"Iar dogma nu e decât religioasă și nu poate avea grade de intensitate."

Dogma se defineste ca principiul de baza, imuabil al unei idei. Poate fi politica, filosofica sau religioasa. Si binteinteles ca poate avea grade de intensitate. Un musulman liberal din New York nu actioneaza ca unul din Al-Quaeda.

Traditie1 19.09.2010 18:18:35

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 289838)

Coeficientul de inteligenta este cea mai veridica metoda de a departaja oamenii pe baza conceptului vag de "inteligenta".

Mai circular raționament decât acesta nu se poate!:38:

Citat:

Testele ce determina IQ-ul unui individ evalueaza o miriada de aspecte ale psihicului uman. Asta e index-ul standard Myers-Briggs dupa care se face testarea.
Și asta în timp ce sufletul nu există, nu?:24: Realizezi ce aiureli spui? Sau tu vezi o diferență între suflet și psihic?

Citat:

E o arie atat de vasta a stiintelor cognitive incat isi rezerva o disciplina proprie. Asta ma impiedica sa dezbat pe larg problema. Idea e ca nu e intelept sa te repezi la declaratii pripite daca tot ce ai experimentat tu sunt testele IQ de pe net.
Vorbești ca să nu adormi. De unde știi tu ce știu eu? Vino-ți în fire, nu mai confunda ce-ți imaginezi cu realitatea. Suferi de idei preconcepute ceea ce nu prea e un semn de inteligență.

Citat:

Defineste profunzimea intelectuala, profundule.
Profunzimea intelectuală este capacitatea de a înțelege sensurile ontologice ale lucrurilor și de a fi deschis unui spectru larg de aspecte ale realității.

Asta nu prea se împacă cu ideea de a porni de la o negație, ceea ce ca vajnic ateu faci mătăluță, nevrând să accepți posibilitatea existenței lui Dumnezeu.

Citat:

Deasemenea, este un fapt general acceptat ca performantele academice, gradul de alfabetizare, importanta pusa pe educatie si claritatea rationala in gandire sunt mai estompate in raport cu preponderenta ideilor religioase, la nivel de populatii, dar si psihologic, la scara individuala.
Aiurea. Cele mai bune câteva sute de universități din lume sunt în SUA, o țară profund religioasă. Această afirmație te descalifică puternic.

Iar chestia cu 'claritatea rațională în gândire', pe lângă că e un pleonasm e doar o elucubrație a ta și nimic altceva.

Citat:

Inversul se aplica la rata criminalitatii, saracia, indezirabilitatea mediului - toate merg mana in mana cu religia instutionalizata, pretutindeni.
Legătura care o faci între religia instituționalizată și aceste condiții e paranoică. Unde ai văzut tu creștinism instituționalizat sau cum crezi că ar putea creștinismul sau, să zicem, budismul să fie instituționalizat?
A generaliza aiurea pornind de la situația din unele țări musulmane nu prea e semn de mare inteligență.

Citat:

Dogma se defineste ca principiul de baza, imuabil al unei idei. Poate fi politica, filosofica sau religioasa. Si binteinteles ca poate avea grade de intensitate. Un musulman liberal din New York nu actioneaza ca unul din Al-Quaeda.
Delirezi. Dogmele nu sunt decât religioase, în alte domenii decât al religiei cuvîntul dogmă e folosit la figurat. Și dogma nu poate avea grade de intensitate fiindcă nu e o experiență personală ci o formulă teoretică.

Rodica50 19.09.2010 18:25:40

Citat:

Ateismul e o mare prostie! Stiu destui atei care s-au trezit! Niciodata nu e prea tarziu!

Scimitar 20.09.2010 19:17:53

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 289873)
Mai circular raționament decât acesta nu se poate!:38:

Și asta în timp ce sufletul nu există, nu?:24: Realizezi ce aiureli spui? Sau tu vezi o diferență între suflet și psihic?

Vorbești ca să nu adormi. De unde știi tu ce știu eu? Vino-ți în fire, nu mai confunda ce-ți imaginezi cu realitatea. Suferi de idei preconcepute ceea ce nu prea e un semn de inteligență.

Profunzimea intelectuală este capacitatea de a înțelege sensurile ontologice ale lucrurilor și de a fi deschis unui spectru larg de aspecte ale realității.

Asta nu prea se împacă cu ideea de a porni de la o negație, ceea ce ca vajnic ateu faci mătăluță, nevrând să accepți posibilitatea existenței lui Dumnezeu.

Aiurea. Cele mai bune câteva sute de universități din lume sunt în SUA, o țară profund religioasă. Această afirmație te descalifică puternic.

Iar chestia cu 'claritatea rațională în gândire', pe lângă că e un pleonasm e doar o elucubrație a ta și nimic altceva.

Legătura care o faci între religia instituționalizată și aceste condiții e paranoică. Unde ai văzut tu creștinism instituționalizat sau cum crezi că ar putea creștinismul sau, să zicem, budismul să fie instituționalizat?
A generaliza aiurea pornind de la situația din unele țări musulmane nu prea e semn de mare inteligență.

Delirezi. Dogmele nu sunt decât religioase, în alte domenii decât al religiei cuvîntul dogmă e folosit la figurat. Și dogma nu poate avea grade de intensitate fiindcă nu e o experiență personală ci o formulă teoretică.

""Mai circular raționament decât acesta nu se poate!""

Trecem peste faptul ca cineva ce crede in biblie isi permite sa ma acuze de rationament circular, unde e rationamentul circular in fraza evidentiata de tine ? Cel mai abil mod de a repartiza indivizi dupa inteligenta este IQ-ul - parametrul ce inglobeaza in masurare cele mai multe trasaturi dezirabile are psihucului uman.

""Și asta în timp ce sufletul nu există, nu? Realizezi ce aiureli spui? Sau tu vezi o diferență între suflet și psihic? ""

Vreau sa vad o singura publicatie stintifica in istoria moderna a cunoasterii care sa implice conceptul de "suflet" intr-o metodologie observabila, testabila, empirica, reproductibila si logica. O singura dovada rationala ce nu invoca experiente personale sau bias-uri emotionale.

Nu spun ca nu exista, dar pana la a fi validat rational, "sufletul" la fel ca si dumnezeu sunt niste cuvinte nule in spectrul stiintelor naturale , ergo nu sunt de luat in considerare.

""Vorbești ca să nu adormi. De unde știi tu ce știu eu? Vino-ți în fire, nu mai confunda ce-ți imaginezi cu realitatea. Suferi de idei preconcepute ceea ce nu prea e un semn de inteligență.
""

Sunt absolut convins de vastitatea culturii dumitale generale, dealtfel e o incercare dumnezeiasca pentru mine sa mi te imaginez mai nestiutor. Tot ce-am facut a fost sa-mi afirm presupunerea ca habar n-ai ce e ala IQ, dat fiind faptul ca, luand in considerare nonsalanta cu care respinsesi validitatea conceptului, singurele variante ce-mi surad sunt ca ori nu cunosti, ori te prefaci.

Deci conclud ca te prefaci, scuzele mele.

""Profunzimea intelectuală este capacitatea de a înțelege sensurile ontologice ale lucrurilor și de a fi deschis unui spectru larg de aspecte ale realității.

""

Trecand peste faptul ca propui o definitie subiectiva ca un absolut, tin sa te asigur ca sunt deschis si receptiv, in totalitate la orice afirmatie. Vreau sa accept posibilitatea existentei lui dumnezeu, chiar as vrea sa existe, si din acest motiv mentalitatea mea isi va schimba complet structura cand evidenta mi-l va arata. Pana atunci, dumnezeu este tot la fel de posibil ca existenta universului nostru sa fie un spermatozoid intr-un uter cosmic, aproape de o transformare. Sau ca unicorni invizibili roz ce scuipa curcubee monocrome prin nari zburda prin paduri, timizi de orice contact cu civilizatia. Sau ca toata realitatea obiectiva exista doar in mintea mea. Sunt la fel de posibile. Secretul progresului singurul lucru ce a evoluat vreodata omenirea este filtrarea probabilitatilor ddin posibilitati.

""Aiurea. Cele mai bune câteva sute de universități din lume sunt în SUA, o țară profund religioasă. Această afirmație te descalifică puternic.

"'

Si toate sondajele facute in acele universitati arata o corelatie intre nivelul de credinta religioasa si performantele academice. Negativa. La MIT, peste 40% din graduates sunt agnostici sau atei. Argumentul ramane retardat si daca toti studentii din Ivy League se convertesc fundementaliceste la Islam. E ca si cand ti-as spune ca faptul ca Romania, cea mai religioasa tara din Europa dupa Turcia, este aproape ultima educational vorbind te descalifica puternic.

Majoritatea oamenilor inteligenti sunt religiosi, numai pentru ca majoritatea oamenilor sunt religiosi. Exista ireligiosi inapti. Eu doar observ o realitate statistica - este mult mai probabil sa nu fii inapt daca nu esti religios.

""Legătura care o faci între religia instituționalizată și aceste condiții e paranoică. Unde ai văzut tu creștinism instituționalizat sau cum crezi că ar putea creștinismul sau, să zicem, budismul să fie instituționalizat?
A generaliza aiurea pornind de la situația din unele țări musulmane nu prea e semn de mare inteligență.""

In Romania.

""Delirezi. Dogmele nu sunt decât religioase, în alte domenii decât al religiei cuvîntul dogmă e folosit la figurat. Și dogma nu poate avea grade de intensitate fiindcă nu e o experiență personală ci o formulă teoretică. ""

Te certi cu DEX-ul.

Cunosc la fel de multi oameni inteligenti si abili religiosi ca si atei. Am fost botezat si crescut de famila mea ortodoxa pe care o iubesc imens. In educatia mea, au avut grija sa-mi selecteze doar dogma teologica promotoare a empatiei si a generozitatii si am fost lasat liber sa cred ce vreau dupa ce am invatat sa gandesc pentru mine. Nu am declarat niciodata un absolut incontestabil si nu am insultat pe nimeni punctand o realitate.

Hehe, dar e bine ca nu avem puncte divergente aici deoarece nu observ sa-mi fi contrargumentat fond-ul argumentului.

Hai sa nu mai discutam semantica. Adu-mi niste studii sa ma contrazici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:33:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.