Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Preot trecut la sectari? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10745)

ancadumitru 22.09.2010 23:34:05

Preot trecut la sectari?

Am gasit asta pe youtube. Oare e adevarat?
http://www.youtube.com/watch?v=XHWmk...eature=related

tricesimusquintus 23.09.2010 08:45:36

Citat:

În prealabil postat de ancadumitru (Post 290950)

Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 10:02:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 290970)
Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.

Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!

Iubirea 23.09.2010 10:44:28

Citat:

Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?

bmd 23.09.2010 11:32:17

Citat:

În prealabil postat de ancadumitru (Post 290950)

Ce conteaza? Fiecare va da socoteala pentru ce a facut el!
Ce conteaza numarul celor care trec la sectanti sau la ortodocsi ? Nu in numar, in majoritate sta adevarul!
Ca tocmai un preot a fost inselat mi se pare mai normal decit daca era inselat un muritor de rind! Printr-un preot se poate produce mai multa smiteala decit printr-un enorias si satana lucreaza cu eficienta, organizat!
Sa ne rugam sa nu cadem si noi in rest sa lasam mortii sa-si ingroape mortii lor!

costel 23.09.2010 12:16:36

Citat:

Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit.

Daca sunt astfel de cazuri, e clar ca trebuie sa ne dea de gandit. Au stat atata vreme langa "Foc" fara a simti caldura lui. Acestia nu sunt de laudat, ci de plans. Pe cel care se impartaseste cu adevarat de Hristos, nu-l mai poate desparti nimic de El, nici moartea dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu uitati de versetul care aminteste de faptul ca un orb nu poate calauzi (Matei 15:14).

tricesimusquintus 23.09.2010 12:18:46

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 290981)
Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!

Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]

tricesimusquintus 23.09.2010 12:26:19

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 290997)
Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 291008)
Ce conteaza numarul celor care trec la sectanti sau la ortodocsi ? Nu in numar, in majoritate sta adevarul!

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 290997)
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?

Pui greșit problema. Trebuia să întrebi: câți pastori neoprotestanți trec la ortodocși?

Pr.Gheorghe 23.09.2010 12:38:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291019)
Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]

Adica un preot ortodox ar face bine sa se retraga de pe un forum ortodox (spune asta un credincios adventist) iar un adventist are dreptul, pe acelasi forum ortodox, sa se prefaca a nu intelege deranjul pe care-l creaza atunci cand, subtil s-ar spune, loveste cu cizma drept in fata ortodoxiei: preotia!

Pai tocmai aceasta "logica" o acuzam eu stimabile! Eu nu pot sa respect o invatatura gresita, nu ma intreba de ce!, dar pot sa respect un om de bun simt! In postarea trecuta nu mi-ai parut a fi asa! Poate vei mai primi vreo replica, uneori, poate si nu numai de la mine, dar ar fi bine sa te gandesti inainte de a riposta daca nu cumva era o replica solicitata.

joseph_ben_iacob 23.09.2010 12:42:16

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 291018)
Daca sunt astfel de cazuri, e clar ca trebuie sa ne dea de gandit. Au stat atata vreme langa "Foc" fara a simti caldura lui. Acestia nu sunt de laudat, ci de plans. Pe cel care se impartaseste cu adevarat de Hristos, nu-l mai poate desparti nimic de El, nici moartea dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu uitati de versetul care aminteste de faptul ca un orb nu poate calauzi (Matei 15:14).

Costel, crezi ca daca un om trece de la o confesiune crestina la alta s-a despartit de Hristos?
Poate omul respectiv(vorbesc in general) se simte mai implinit intr-o anumita confesiune. Asta nu inseamna ca s-a despartit de Hristos. Fiecare confesiune are particularitatile ei si din perspectiva asta nu toti oameni sunt la fel, automat unii vor prefera ceva, altii altceva.
Important e ca Hristos sa fie inaltat si oamenii sa traiasca in ascultare de El, indiferent de confesiunea din care fac parte.

lacrimi 23.09.2010 12:44:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291022)
Pui greșit problema. Trebuia să întrebi: câți pastori neoprotestanți trec la ortodocși?

Diavolul are cel mai mult grija celor ce sunt cu adevarat cu Hristos... Fiind oameni, unii preoti mai cad in capcana aceasta diavoleasca, sa-I ierte Dumnezeu...
Pastorii.... sunt deja cu cine nu trebuie. Asa ca grija celui rau e sa-i tina acolo, nicidecum sa-i indrepte spre adevar si spre Iisus cel Adevarat...

dobrin7m 23.09.2010 12:50:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291019)

Ceea ce pentru unii sunt ``accidente nefericite`` pentru altii sunt ``accidente prea fericite``. Deci fiecare judeca dupa masura judecatii sale. (``ultimile postari le-am considerat accident nefericit``)

Ceea ce pentru unii este un ``joc`` pentru altii este un adevar existential. Cine ia adevarul drept joc si jocul drept adevar nu poate fi decat cineva care a facut o alegere gresita. (``alegere gresita intrand in acest joc``)

Nu trebuie sa fim precum oile intre oi ci precum oile intre lupi. Putin lucru sa vorbesti unui om asezat sa fie asezat, mare lucru sa vorbesti unui om agitat sa fie asezat.(``ati gandit bine la inceput cand ati zis sa va retrageti, ....de pe aceasta sectiune a forumului``)

Nu asezam noi oamenii pe trepte diferite. Noi ne asezam singuri prin faptele noastre. (``sa raspunda doctor faustus si ramane afara reply``)

Cu scuzele de rigoare pentru interventie.
Nu stati deoparte si priviti, atunci cand simtiti ca trebuie sa vorbiti, vorbiti, voi crestini ortodocsi.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 12:52:40

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291024)
Costel, crezi ca daca un om trece de la o confesiune crestina la alta s-a despartit de Hristos?
Poate omul respectiv(vorbesc in general) se simte mai implinit intr-o anumita confesiune. Asta nu inseamna ca s-a despartit de Hristos. Fiecare confesiune are particularitatile ei si din perspectiva asta nu toti oameni sunt la fel, automat unii vor prefera ceva, altii altceva.
Important e ca Hristos sa fie inaltat si oamenii sa traiasca in ascultare de El, indiferent de confesiunea din care fac parte.

joseph_ben_iacob, crezi ca daca un om paraseste Biserica lui Hristos mai poate fi in comuniune cu Hristos? Pentru unii, se stie, ca si comuniunea cu cel rau le ofera un potential imens de implinire!

Pr.Gheorghe 23.09.2010 12:58:36

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 291018)

Sunt de acord in totalitate! Imi spunea cineva mai ieri-alaltaieri cum ca a inceput scuturatul merelor; si-mi spunea ca primele cad merele putrede. Mare adevar!

dobrin7m 23.09.2010 13:00:07

Citat:

Un om poate trece de la o confesiune la alta si sa fie despartit de Hristos. Exista una singura, adevarata, care il are pe Hristos asa cum exista una singura adevarata, calea cea stramta spre mantuire.
A te simti implinit si confortabil nu e totuna cu a fi in adevarata credinta. Credinta nu este ceva care poate fi preferata: eu prefer aici ca uite canta mai frumos, ba eu prefer aici ca uite sunt mai multi, etc, ba aici ca am scapat de canoane, etc...
Da, oamenii trebuie sa traiasca in ascultare de Hristos, dar in ascultare de Hristos cel adevarat, nu de cel fals.

joseph_ben_iacob 23.09.2010 13:01:29

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 291025)
Diavolul are cel mai mult grija celor ce sunt cu adevarat cu Hristos... Fiind oameni, unii preoti mai cad in capcana aceasta diavoleasca, sa-I ierte Dumnezeu...
Pastorii.... sunt deja cu cine nu trebuie. Asa ca grija celui rau e sa-i tina acolo, nicidecum sa-i indrepte spre adevar si spre Iisus cel Adevarat...

Omiti un lucru, diavolul nu poate pacali pe cei ce sunt ai Domnului, Apostolul Petru o spune f clar in intaia sa epistola:

„Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!
În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări,
pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El, fără să-L vedeți, și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre.”

Un om care e al Domnului nu poate fi pacalit sa renunte la Dumnezeu.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:06:25

De ajuns ii este unui preot ca Domnul ii ingaduie cu rabdare spre pocainta greselile pe care, ca un nemernic, le savarseste in fiecare zi in inima lui! Ce spera oare unul care fuge la alta "adunare", ca va putea deveni sfantul care in ortodoxie nu a reusit a fi? Mai, ce inselaciune! Mare este mandria si prostia unui astfel de om! As spune cum am mai spus, dealtfel: de ce nu se lasa de lucrarea preotiei si sa faca pocainta ca ortodox? Mai mare folos ar avea, caci mai bine este fara preotie in Rai, decat cu preotie in iad!

joseph_ben_iacob 23.09.2010 13:07:54

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 291027)
joseph_ben_iacob, crezi ca daca un om paraseste Biserica lui Hristos mai poate fi in comuniune cu Hristos? Pentru unii, se stie, ca si comuniunea cu cel rau le ofera un potential imens de implinire!

Parinte eu v-as intreba altceva, credeti ca biserica lui Hristos este o confesiune(in cazul de fata BO)?
Credeti ca Hristos nu poate lucra si transforma vietile oamenilor si daca apartin altor confesiuni? Ma gandesc la oameni din Africa, din triburile din America de Sud care se pocaiesc prin lucrarea unor misiuni(catolice, np). Credeti ca acei oameni sunt despartiti de Hristos,desi ei s-au pocait?

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:08:33

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291032)

Un om care e al Domnului nu poate fi pacalit sa renunte la Dumnezeu.

Ei, nu-i chiar asa! Nu te grabi! Mai citeste!

bmd 23.09.2010 13:16:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291022)

Prietene ,orbit de telul tau n-ai inteles nimic din mesajul meu. Mai reciteste-l!
De ce asi intreba ce-mi propui tu? Nu ma intereseaza. Sincer nu ma intereseaza nici citi trec incolo, nici incoace nici daca-s preoti/pastori nici daca nu sint!
Faptul ca trec dintr-o parte in alta inseamna ca n-au gasit ceea ce cautau unde au fost! Eu am gasit! Ce ma priveste pe mine? Daca ai gasit si tu, de ce te agiti? In citiva ani o sa vedem cu totii daca alegerea a fost buna si cine este acela pe care l-am crezut noi a fi Dumnezeu! Regretele o sa fie tardive!
Tu mergi dupa principiu unde-s multi e adevarul, eu dupa unde-s multi e stirvul! M-asi speria de moarte sa fie ortodoxia in ascensiune sau o confesiune crestina mare, puternica!"Turma mica" o sa fie si o sa ramina.
Acum multi preoti sint doar cu numele, au facut o facultate cu gindul la bani. Daca banii nu iasa cum au crezut ei se duc intr-o secta, ajung in America sau altundeva sint sustinuti material si daca-s un pic schmecheri ajung pastori...oameni facuti! Au gasit ce au cautat! Era pacat de noi si de ei sa fi ramas! Multumim lui Dumnezeu ca s-au dus, de s-ar duce toti cei ca ei ca mai bine sa va intareasca pe voi in sminteala prin venire decit sa ne sminteasca pe noi prin raminere!
Pe mine ma bucura f. putin cind vad oameni care gasesc confesiunea ortodoxa! Ii vad pe cei mai multi dupa aceea ca nu mai lupta cu ei, nu mai incearca sa fie mai buni, vad ca au venit doar cu numele si lucru asta nu-i bun pentru biserica ortodoxa. Ma bucur desigur pentru cei care vin cu tot sufletul! Pentru cei care nu se smintesc de ce gasesc uneori la noi.
Un lucru e sigur: avantaje materiale, lumesi n-ai cu siguranta devenind ortodox!

joseph_ben_iacob 23.09.2010 13:18:33

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291030)
Un om poate trece de la o confesiune la alta si sa fie despartit de Hristos. Exista una singura, adevarata, care il are pe Hristos asa cum exista una singura adevarata, calea cea stramta spre mantuire.

Calea este una singura dupa cum bine spuneti, Hristos. "Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291030)
A te simti implinit si confortabil nu e totuna cu a fi in adevarata credinta. Credinta nu este ceva care poate fi preferata: eu prefer aici ca uite canta mai frumos, ba eu prefer aici ca uite sunt mai multi, etc, ba aici ca am scapat de canoane, etc...
Da, oamenii trebuie sa traiasca in ascultare de Hristos, dar in ascultare de Hristos cel adevarat, nu de cel fals.

Corect, poti sa fii comfortabil intr-un cult si sa nu fii credincios insa daca va cercetati si dvs vedeti ca va place ortodoxia cu tot ce inseamna ea.
In ceea ce priveste Hristosul adevarat si cel fals care credeti ca sunt poruncile celui fals de considerati ca np asculta de el?

bmd 23.09.2010 13:22:15

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291040)
.
In ceea ce priveste Hristosul adevarat si cel fals care credeti ca sunt poruncile celui fals de considerati ca np asculta de el?

Una singura: Nu te impartasii cu Iisus!

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:24:28

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291034)
Parinte eu v-as intreba altceva, credeti ca biserica lui Hristos este o confesiune(in cazul de fata BO)?
Credeti ca Hristos nu poate lucra si transforma vietile oamenilor si daca apartin altor confesiuni? Ma gandesc la oameni din Africa, din triburile din America de Sud care se pocaiesc prin lucrarea unor misiuni(catolice, np). Credeti ca acei oameni sunt despartiti de Hristos,desi ei s-au pocait?

Cred ca aceasta problema este mai complexa decat o prezinti domnia ta aici si decat poate ea fi dezbatuta aici spre a fi de folos duhovnicesc. Stiu ca daca un lucru nu poate fi zititor de suflet nu trebuie inceput fiindca e pacat. Sunt mai multi factori pe care-i am in vedere cand afirm aceasta referitor la intrebarea domniei tale, printre care si nivelul mediului si deschiderea spre intelegere prin acceptare a unur adevaruri deja fixate ca dogma, a unora din cei cu care "ma conversez". Deci, iarta-ma daca nu ma voi lasa atras spre "certuri de cuvinte".

Spre stiinta domniei tale insa, iti spun ca eu stiu ca Biserica este trupul cel unu (unic) al lui Hristos! Si-ti mai spun, chiar daca ma vei considera subiectiv, ca Biserica ortodoxa este si va fi Biserica. Nu crezi? Ma rog Domnului ca intr-o zi acest adevar sa fie crezut de toti oameni ca sa nu se mai piarda sufletele care vrasmasesc asta! Si-ti mai spun: mantuirea este un dar pe care Domnul hotaraste cui il va face, este doar lucrarea Lui, nu a noastra; eu caut sa fiu la fel ca Hristos Domnul in toate pentru ca el a fagaduit ca pe acestia ii va mantui! Asta nu inseamna ca nu va mantui si pe altii daca va vrea, dar Domnul este un Dumnezeu drept! Eu asa cred.

floricica 23.09.2010 13:27:03

Citat:

Acum depinde si cine este Hristos in confesiunile de care spui. Intr-adevar fiecare confesiune are particularitatile ei, iar daca in acea confesiune Hristos este Arhangelul Mihail sau Gavriil sau nu stiu care profet sau....se schimba radical datele problemei

floricica 23.09.2010 13:30:56

[quote=joseph_ben_iacob;291032]

„Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! ............

Penticostalulmantuibil?

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:34:04

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291045)
Citat:

„voi sunteți păziți de puterea lui dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! ............

penticostalulmantuibil?

..........................................

:5::4:

joseph_ben_iacob 23.09.2010 13:40:44

[quote=floricica;291045]
Citat:

„Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! ............

Penticostalulmantuibil?

Intrebi daca sunt penticostalul mantuibil?Nu sunt.

floricica 23.09.2010 13:42:35

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 291046)
..........................................

:5::4:

Ma iertati Parinte, eram si eu in trecere pe aici si ma mancau degetele...

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:49:01

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291048)
Ma iertati Parinte, eram si eu in trecere pe aici si ma mancau degetele...

Nu soro, n-ai de ce sa-ti ceri iertare, fiidca si eu am avut aceiasi "tresarire"; probabil din cauza numelui (iacob)!:39:

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:52:59

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291047)

Intrebi daca sunt penticostalul mantuibil?Nu sunt.

Cred ca nu esti asa cum spui:5:. Acela era "penticostalulmantuibil"!

Ei, da' n-are nimic! Merge si asa! Bine ai venit pe forum, din partea mea! Iarta-ma ca am uitat sa dau binete mai intai si-am intrat direct in "vorbe"!

floricica 23.09.2010 13:54:18

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 291049)
Nu soro, n-ai de ce sa-ti ceri iertare, fiidca si eu am avut aceiasi "tresarire"; probabil din cauza numelui (iacob)!:39:

Blagosloviti!

joseph_ben_iacob 23.09.2010 13:57:58

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 291050)
Cred ca nu esti asa cum spui:5:. Acela era "penticostalulmantuibil"!

Ei, da' n-are nimic! Merge si asa! Bine ai venit pe forum, din partea mea! Iarta-ma ca am uitat sa dau binete mai intai si-am intrat direct in "vorbe"!

Corect, am pus cu spatiu si a iesit alt nume:). Multumesc de urari.
In ceea ce priveste iacob din nick de fapt era iacov, dar b e langa v la tastatura mea si din neatentie a iesit iacob cand mi-am facut nickul, de aici confuzia :).

Pr.Gheorghe 23.09.2010 13:58:53

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291051)
Blagosloviti!

Ajutorul de la Domnul, cel ce a facut cerul si pamantul! Domnul sa te aiba-n paza, sora!

floricica 23.09.2010 13:59:41

Parinte, ne bucuram sa va avem printre noi! Sunt convinsa ca sunt si alt fel de pastori pe acest forum dar nu au curajul sa se prezinte ci se ascund sub diferite nume.

costel 23.09.2010 14:00:12

Citat:

Nu putem pune un semn de egalitate intre Ortodoxie si celelalte confesiuni. Sunt sigur ca nici tu nu crezi in aceasta egalitatea. Iar daca ai crede, ti-as spune ca nu le cunosti cu adevarat. Nu-mi plac persoanele care astazi merg la o biserica ortodoxa si maine la una protestanta, pe motiv ca in ambele se petrece acelasi lucru, caci nu este asa.

Nu incerc sa va spun sa treceti la Ortodoxie, dar ma doare cand vad ca un om care nu a inteles Ortodoxia este luat drept omul care s-a trezit la adevar, ca si cand noi traim in neadevar.

dobrin7m 23.09.2010 14:05:21

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291040)
Calea este una singura dupa cum bine spuneti, Hristos. "Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"

Corect, poti sa fii comfortabil intr-un cult si sa nu fii credincios insa daca va cercetati si dvs vedeti ca va place ortodoxia cu tot ce inseamna ea.

In clipa cand am pornit pe drumul cunoasterii, eram atee. Nu imi placea nimic, in ceea ce priveste credinta pentru ca nu credeam. Ca astazi, dupa un drum de 20 ani, sunt ortodoxa, va asigur cu toata certitudinea ca nu este din placere, ci dintr-un sir lung de zbucium, suferinta, invatare, esecuri, victorii, cu mine insumi, de contacte cu diverse alte credinte, cu chiar insusi diavolul.
Este foarte superficial sa privim credinta prin prisma placerii si sa si credem ca ceilalti privesc la fel. imi place aici ca au o sala frumoasa, si aici ca au proiectii pe ecrane mari, ba aici ca vorbeste X frumos, sau aici ca e mai modern.

Cel fals nu porunceste, cel fals inseala, minte, iti fura ochii, iti inseala simtamintele, iti aduce idei false si te face sa crezi ca sunt adevarate, acesta este cel fals. Trebuie sa invatam cum sa recunoastem pe cel fals de cel adevarat.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 14:13:39

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291054)
Parinte, ne bucuram sa va avem printre noi! Sunt convinsa ca sunt si alt fel de pastori pe acest forum dar nu au curajul sa se prezinte ci se ascund sub diferite nume.

Orice comentariu al meu pe aceasta tema s-ar putea traduce ca judecata asupra fratilor. Totusi, pentru un preot al lui Hristos, curajul este obligatoriu si nu facultativ! Hristos oare s-a temut candva? Si daca ma tem aici pe forum, ce ma fac in fata Sfintei Mese cand in fata mea apare Hristos inconjurat de multime de ingeri si se asaza, cu pace, in potirul pe care eu, fricosul, il tin cu mana? Sa nu fiu inteles gresit; preotia este, intradevar, ceva minunat, insa curajul de care vorbeam se castiga foarte usor, prin credinta in preotie, deci nu am cum sa consider ca ar fi un criteriu de excelenta pentru unii. Lipsa lui insa, da de gandit si poate lasa loc spre judecata (sau ipre ispita). Iata de ce prefer sa cred, pentru mine, ca atata timp cat nu recunoaste ca este preot, un preot nu poate fi decat teolog (cel mult); si pentru perioada in care n-a vrut sa fie preot va da seama! La Domnul, nu la noi.

floricica 23.09.2010 14:23:04

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 291060)
Orice comentariu al meu pe aceasta tema s-ar putea traduce ca judecata asupra fratilor. Totusi, pentru un preot al lui Hristos, curajul este obligatoriu si nu facultativ! Hristos oare s-a temut candva? Si daca ma tem aici pe forum, ce ma fac in fata Sfintei Mese cand in fata mea apare Hristos inconjurat de multime de ingeri si se asaza, cu pace, in potirul pe care eu, fricosul, il tin cu mana? Sa nu fiu inteles gresit; preotia este, intradevar, ceva minunat, insa curajul de care vorbeam se castiga foarte usor, prin credinta in preotie, deci nu am cum sa consider ca ar fi un criteriu de excelenta pentru unii. Lipsa lui insa, da de gandit si poate lasa loc spre judecata (sau ipre ispita). Iata de ce prefer sa cred, pentru mine, ca atata timp cat nu recunoaste ca este preot, un preot nu poate fi decat teolog (cel mult); si pentru perioada in care n-a vrut sa fie preot va da seama! La Domnul, nu la noi.

Foarte frumos spus! Eu ma refeream la pastorii de alte confesiuni, insa fie si asa ma gandesc ca e valabil si pentru ei.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 14:30:26

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291062)
Foarte frumos spus! Eu ma refeream la pastorii de alte confesiuni, insa fie si asa ma gandesc ca e valabil si pentru ei.

Si eu am simtit ca la asta te gandeai dar am crezut ca ai scris "păstori" nu "pastori" si nu am putut sa nu ma intreb: sunt păstori si in afara staulului Păstorului celui Bun :39:? Asa ca in mandria mea am "intors-o" catre frati, cu oarece dragoste :8:! Sa-mi fie iertat!

A se vedea si postul acesta.

dobrin7m 23.09.2010 14:32:24

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291034)

Pe omul care nu stie de unde vine, care nici nu si-a pus intrebarea si deci nici nu a cercetat, deci este inconstient de creatie (triburi din Africa) pe acela Dumnezeu il judeca dupa legea constiintei a binelui si a raului.

Pe omul care constientizeaza ca exista un Dumnezeu care a facut tot si toate, dar inca nu cunoaste legea cea adevarata, pe acela il judeca dupa Legea zidirii.

Pe omul care a cunoscut doar vechiul testament si legea cea veche, Dumnezeu i-a judecat dupa Legea scrisa, aceasta lege data de Dumnezeu lui Moise.

Pe omul care a cunoscut legea darului si a iubirii, Legea lui Hristos, Dumnezeu il judeca dupa aceasta lege.

Unde se afla oamenii din acele triburi din Africa, privind sub acest context? Pot fi ei judecati ca nu au cunoscut adevarata lege? si au luat de bun ce le-au spus doar cei dintai asa zis ``crestini`` pe care i-au vazut?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:41:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.