![]() |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii?
Sincer de citiva ani de cind sint pe aici n-am vazut niciodata un sectant care s-a luminat, care s-a lepadat de satana si s-a indreptat spre scaunul de spovedanie. Nici nu cred ca se v-a intimpla vreodata.
Oamenii acestia nu pot intelege, au ochi si nu vad, au urechi si nu aud...sint efectiv teleghidati si noi care nu sintem sfinti nu-i putem scapa de Tangalache. Atunci ce rost are sa se umple forumul de spurcaciunile lor? Ne este noua de folos sa auzim toate ineptiile? Nu cred. Se creaza o atmosfera de vrajba care se intinde peste toate topicele. Asa-i cind te joci cu focul, incepi sa mirosi a fum, a pucioasa! Cred ca ar fi intelept sa fie exclusi toti neoprotestantii si musulmanii de pe forum. De ce nu si catolicii si protestantii? Pai dupa cum spunea unul dintre pocaiti: din astia se mai intorc la ortodoxie dar dintre ei niciodata! Ei sint "vinduti" definitiv! Propun un chestionar cine este pentru excluderea lor si cine nu. |
Citat:
|
Marius m-ai facut praf cu postarea asta :))) :))) :)))
Sincera sa fiu mi-as dori un forum pur ortodox dar nu cu ortodocsi certareti care vin numai sa zgandare si sa se afle in treaba, sa dea copy-paste de pe internet sa imi arate ce citeste el sau ce stie el...ci din cei care au ceva de spus cu adevarat si din postarile lor sa ne folosim...ori in aceasta situatie, cand vad ce ineptii se scriu aici chiar de catre dragii nostri ortodocsi, sincer il prefer pe un Scotian, Erethorn, Mihnea-Dragomir, Doriana...care isi exprima un punct de vedere absolut civilizat si cu bun simt (e adevarat ca ei in mare sunt catolici si tu pe acestia nu i-ai pus pe lista :))) ). Eu nu prea am intrat pe topicele dedicate sectarilor, o singura data am scris pe topicul "Muzica sectanta" si au luat foc de parca as fi intrat in casa lor si i-am obligat sa schimbe regulile lor cu ale mele :)))))) In rest nu stiu cati neo-protestanti sau musulmani sunt pe aici... Oricum eu imi doresc daca nu se poate un forum pur ortodox cu atmosfera adevarata ortodoxa...macar un forum civilizat si cu mai mult respect... |
Pacea este mai mare decat dreptatea!-Pr. Arsenie Papacioc
Citat:
Draga Iubire, cand nu le stim chiar atat de bine, cand nu avem darul unei discutii libere si gasim ceea ce am vrea sa exprimam la altii-care nu bat campii, consider ca mai bine dam copy, pentru ca este de mai mult folos multora- le stim noi mai bine decat Sfintii, decat teologii? O parere formulata de mine poate deveni chiar o erezie si departe de mine sa ma abat de la ceea ce Biserica Ortodoxa a pastrat.Totusi, cu dogmatica nu este de glumit!!!Si hai mai bine sa nu lovim in cei care isi vad de treaba, isi stiu simtul masurii- sa fim oameni-asta imi doresc cel mai mult si sa acceptam si pe cei mai putin indrazneti, mai putin pregatiti teologic, dar care au poate mai multa credinta! |
Citat:
Una este sa posteze un user care isi exprima o idee sau pune o intrebare fiind in necunostinta si sincer doreste sa afle....si alta este sa imi vina cate un nesimtit care se si semneaza ortodox si lanseaza cate un topic ostentativ sau posteaza ostentativ pentru ca pe el oricum nu-l intereseaza credinta si Dumnezeu...si astfel jigneste si improasca cu noroi in crestinii-ortodocsi de buna credinta pana la urma. Crede-ma ca sunt satula....mai bine prefer un sectant respectos si cu bun simt decat un ortodox mojic si infect. |
...si "Pentru pace lasi dreptatea" (pr. Arsenie Papacioc)....acum am vazut titlul postarii tale si efectiv am zambit ca mi-am adus aminte cand mergeam la parintele si incepeam sa-i povestesc problemele mele...uneori ma ambalam si odata imi punea mana pe umar si-mi zicea aceste cuvinte zambind pe sub barba...Doamne minunat parinte!!!!
Multumesc Rodica...multa bucurie am simtit citindu-le. |
Claudia cu astia nu se poate vorbii, nu are rost, nu inteleg si aduc doar ce au: ura!
Pai tu vorbesti despre Euharistie si ei raspund: Pai n-a spus Iisus: Deci dumneavoastra credeti ca apostolii au baut sange? Ma faceti sa rad :) Ortodocsii ingurgiteaza sange? Nu vedeti ce vrea sa spuna Mantuitorul Pe urma vine prietena ta si ma intreaba daca-s intelectual: Nu, nu sint , sint sofer si ce-i daca? Pr. Cleopa era cioban! Iisus era dulgher. Ap. Petru era pescar samd. Astia sint atit de orbiti ca si cind se ineaca daca predicatorul n-a spus treaba asta, nu dau din miini! Mi-e scirba! Mi-e atit de scirba incit daca nu reusesc sa-i scot de pe forum atunci ies eu si fac un forum doar pentru ortodocsi si sti bine ca o sa reusesc sa-l fac cautat! |
Citat:
|
Da...asa este, insa eu evit pe cat pot discutiile cu ei pe teme religioase, atat aici cat si in viata reala tocmai pentru ca stiu din experienta tineretii ca nu fac decat sa-mi consum energia absolut degeaba. Desigur ca pozitia mea nu este cea mai corecta prin a-i evita...insa nici nu vad sensul sa-i atac sau sa intru in polemica....obosesc fara sens cand pot sa stau odihnita pentru lucruri cu adevarat folositoare sufletului meu. Eu sunt prezenta doar pentru cei care vor sa afle, ma intreaba iar eu daca stiu le raspund...si atat.
Atata timp cat nu ma deranjeaza nu iau atitudine...insa si daca m-au calcat, i-au foc...si bine nu le este... Oricum eu as zice sa nu-ti mai propui lucruri marete acolo unde stii din start ca nu se poate...doar tu ai spus ca este ff greu sa administrezi un asemenea forum, mai ales cand nici nu ai moderatori... Insa, daca iei vreo decizie sa stii ca eu te urmez :))))) |
Sincer oameni astia nu simt ca li se face o favoare daca se discuta cu ei!
Sint mierosi pina ii ataci la secta! Apoi incepe veninul sa curga valuri , valuri! |
Citat:
|
VIna nu e a lor ca exista ci a noastra ca le dam "teren" sa se desfasoare..
Citat:
Nu cred ca dialogul este benefic. Poate unii se cred sfinti si cred ca nu ii va afecta.. dar eu va spun ceea ce mi-a spus duhovnicul meu. Draga, dracul e viclean. isi schimba "zambetul" dupa cum vrei tu numa pana te castiga. Apoi ti-l schimba pe al tau cum vrea el. Doamne iarta-ne si pazeste-ne! Vreti sa cunoasteti Ortodoxia? Mergeti la duhovnicii nostri si spuneti-le lor daca aveti curaj aceleasi ineptii si mizerii. Am mai spus-o si pe alt topic. Vina nu este a lor ca exista ci a noastra ca le oferim teren sa se desfasoare. |
Citat:
Multumesc!!! |
Citat:
|
Citat:
raspunde-mi sincer.. Ce cauti tu aici pe acest forum ORTODOX? Ai fost vreodata sa stai de vorba cu vreun preot ortodox? De ce alegti sa va "pierdeti" timpul intre noi in loc sa-l "castigati" stand pe spatiile virtuale dedicate confesiunii voastre? Poate raspund si alti useri de alta confesiune... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Sunt aici ca asa a vrut Dumnezeu sa fiu. Cand va hotari ca trebuie sa plec voi pleca. Nici o suparare. Da, discut cu multa placere cu preoti ortodocsi; cu mai multa placere discut de cand am cunoscut acest forum. Acum , ca ti-am raspuns, am si eu o intrebare: care "sectar" te-a suparat si cu ce anume? Daca sunt eu, spune-mi, te rog, ca sa-mi cer iertare. Citat:
|
Citat:
|
Nu e vorba de suparare ci de blasfemie!
UIte aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10745 si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10384 si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10282 Doriana, Ca ma superi pe mine personal te iert pentru ca asa ne-a invatat Hristos dar daca o hulesti pe Stapana daca iti bati joc de Sfintele Taine atunci nu se mai pune problema de iertare! Am mai scris si cu alta ocazie. Nu am nimic cu tine ca om. Tu sau oricine altcineva (nu o lua personal) Daca vii si imi ceri ajutorul de ajut. Dar daca tu vii in casa mea si iti bati joc de tot ce am eu mai sfant te gonesc ca pe un caine raios. Daca cineva v-ar injura mama cum ati reactiona? Ei bine, gandeste-te ca Stapana, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu este MAMA NOASTRA. |
Citat:
Un forum trebuie să fie, după părerea mea, un spațiu al dezbaterii, al discuției. Grav e când celălalt nu respectă regulile civilității, nu când susține altceva decât susțin eu. Ceea ce am observat la mulți dintre utilizatorii ortodocși este o anumită alergie la alteritate. Am întâlnit un utilizator în dreptul căruia scrie "ortodox", care susține preexistența sufletelor. Dacă o asemenea enormitate ar fi susținută de un "sectant", imediat dogmaticienii de serviciu ar sări ca arși și ar spune: "blasfemie !" "erezie!" "să fie banat!" "în iad cu el!" etc. Am întâlnit tot felul de postări care numai ortodoxe nu-mi sună a fi, cea mai frecventă categorie fiind răscoala contra propriului episcopat, urmată de răscoala contra propriilor canoane. Chiar așa, credeți că e suficient ca cineva să-și pună etichetă de "orotodox" când se înscrie, și, gata, concepția lui despre lume și viață devine ortodoxă ? Vedeți dv, eu sunt rapidist convins. Dar îmi face plăcere să discut despre fotbal și cu dinamoviști, steliști ori cei cu altă preferință. Nici eu nu devin dinamovist discutând cu ei, nici ei nu se convertesc la rapidismul meu, oricâte argumente le-aș aduce (și nu am puține). Totuși, în urma unor asemenea discuții, suntem câștigați cu toții: eu rețin ceva din ce spune dinamovistul, un anumit fel de a pune problema sau o informație, lucruri pe care le voi putea folosi la rândul meu. |
si eu ma asteptam sa fie un forum ortodox si e doar un fel de Babilon ...
speram ca discutiile sa fie intre ortodocsi, ziditoare dar cel mai mult timp se pierde in discutii sterile iar subiectele interesante se pierd printre sutele de mesaje care smintesc si cel mai tare ma deranjeaza userii care se semneaza "ortodox" si de fapt sunt anti-ortodocsi, scriu doar pentru a starni tulburare |
Citat:
Nu consider timpul petrecut aici un timp pierdut. Vezi tu, eu nu am fost invatata ca ortodocsii sunt dusmanii mei, asa cum au fost invatati unii de pe aici ca neoprotestantii sunt "sectari eretici cu sufletul vandut pe bani; fugiti de ei ca va smintesc". Si chiar daca unii mi-au spus ca ortodocsii sunt asa si pe dincolo, am vrut sa verific eu insami daca este chiar asa sau am fost mintita. Dupa un an si ceva pe forum pot spune ca unele lucruri nu sunt asa cum am fost invatata ca sunt, iar altele sunt intocmai. Si presupun ca voi mai avea surprize placute. Eu ii consider frati pe ortodocsii adevarati si mi-i drag de ei. De la multi am avut de invatat. Pentru acestia sunt gata sa trec cu vederea cazurile izolate de extremism de pe forum. |
Si totusi, exista persoane care seamana dezbinare, dovedesc reavointa,insista in a supara, se ascund in spatele cuvintelor aparent binevoitoare...
|
Citat:
Au oare in biserica voastra nu sunt cazuri de pedofili de homosexuali de erezii si extremisti? Nu exista padure fara uscaturi...dragilor. Dar una e sa recunosti asta si alta e sa generalizezi. Cine vrea sa gaseasca cu adevarat...cauta! Si cauta acolo unde stie ca gaseste cu adevarat! Pe mine personal nu prezenta voastra ma nemultumeste ( ma stie Stapana a Ei sunt) ci faptul ca NU ne respectati Credinta. Nu voiesc sa convertesc pe nimeni. Fiecare e liber sa aleaga. Aveti exemple! Daca vreti sa o faceti sunt convinsa ca veti sti si unde sa alergati.. La judecata voi da seama de mine intai si de cei care mi-au cerut sa ii ajut si eu nu am facut-o! Nu de voi sau de ortodoscii "talibani". Rostul meu in lume nu e sa "mantuiesc" popoarele.. nici nu voi da eu seama pentru cei care hulesc propria Biserica. Fiecare va da seama in dreptul sau! Problema care se dezbate aici este lipsa de bun simt fata de Sfintele Taine fata de Stapana noastra fata de sfintii parinti. Daca aveti suficient de multa demintate ati recunoaste ca si voi ati proceda la fel daca cineva v-ar ponegri credinta voastra. Dovezi sunt destule in forum... Nu suntem extremisti ci dorim respect fata de Biserica! E atat de greu? |
Citat:
|
Citat:
Si nu nu m-am lepadat de satana...pina acum! Acum o fac! Piei inapoia mea Satana sectara! Si nici crestin si nici ortodox nu m-am considerat vreodata (cauta in mesajele ele si vei vedea) ci doar unul care doreste sa fie iar voi nu ma lasati, prin mesajele voastre ma atrageti in mocirla de unde ati rasarit si scoateti ceea ce cunoasteti din mine : RAUL!!! |
Citat:
Eu asteptam sa semene cine are saminta de ortodoxie si eu sa culeg din rodul ei; in loc de asta culeg saminta voastra spurcata! Piei! Uitati-va pe chestionar: doar voi doi sectanti va doriti intre noi!Nimeni dintre noi nu va doreste si daca exista vreunul DE VOI SA AIBE PARTE! |
Citat:
|
bmd, eu nu am votat. Nu ma intereseaza sa fac reguli pe forumul altuia, cum faci tu. In ce-i priveste pe ortodocsi, fii linistit, mai sunt si oameni pe acest forum si nu au ideile tale. Si imi sunt prieteni buni. Deci, nu te supraestima. Tu nu esti Ortodoxia.
Ok, te las sa fierbi in suc propriu. Intre timp gandeste-te cat rau faci Bisericii tale cu iesirile acestea. Noapte buna! |
Citat:
Daca te dai asa mare ortodox de ce ai plecat ma din romania?De ce te-ai dus sa iti castigi painea in tari "sectare"? |
Citat:
reclama e putin exagerata |
Prea radical s-a pus problema.Daca am fi toti de aceeasi parere,cineva ar spune o fraza,iar ceilalti l-ar aproba si s-a terminat discutia.Atat timp cat nimeni nu jigneste pe nimeni nu vad de ce aceasta masura,caci nici din biserica ortodoxa nu te da nimeni afara,chiar daca esti de alta religie,daca nu deranjezi.Pe acest forum mi s-a intamplat sa mi se spuna de doua ori ca "habar n-am"cand mi-am expus parerea,desi cei doi cred ca nici nu citisera pana la capat mesajul.Si sunt ortodocsi,ca si mine.I-am ignorat si atat.
|
Si inca ceva:la sondaj ar trebui adaugat inca o optiune,la care cred ca ar vota multi,si anume "lasati forumul asa cum este".
|
Citat:
|
,,aceiasi marie ...cu alta palarie"
Exista numeroase subiecte care se repeta la infinit pe forum . Aceasta arata ceea ce am spus din totdeauna , si-anume ca cei mai multi useri, de departe mult prea multi useri, nu doresc sa se documenteze, sa caute la planul general de subiecte ceea ce-l intereseaza si sa lectureze pareri si pozitii deja existente , ci cu alte cuvinte aceasta se cheama starea acuta de nevorbire , de taclaleala, de birfa , de palavre !
Asa de exemplu se repeta interminabil subiecte precum : cine este si ce vrea sa fie masturbarea, infidelitatea in cuplu, libertatea femei crestine catre orice voieste ea dar nu oricum ci legat neaparat de biserica, avorturile si contraceptia, postul, uleiul, luminarile ... s.a.m.d. Si ca basca sa aibe mot, bine inteles ca de cite ori se trezeste cite un aiurea frate ortodox sau nu, si trinteste un sondaj ca sa fie el sigur daca este bine sa ne prostim sau nu . Dar daca nu ne prostim, facind o varzarie dintr-un forum ortodox cu implicatiile de rigoare secundare, si nu ,,dovedim" maniere apusene cica nu am fi in rindul lumii. Dar, care lume ? Suntem f.f. multi care nu cunoastem cu adevarat credinta ortodoxa, avem pareri multe inchipuite si nefondate despre ea, avem cunostinta de obiceiuri sau chiar le practicam dar care sunt reminiscente pagine precrestine legate de deces, de cununie si casnicie, de post , etc. Suntem f. multi care nu citim zilnic carti de zidire sufleteasca mintindu-ne cu justificari copilaresti , suntem f. multi care avem repulsie fata de mediul monahal , de trairea si practica duhovniceasca , de invatatura curata ortodoxa si de cultul public pastrat si practicat corect numai acolo; suntem f. multi care habar nu avem de tainele bisericii in forma si semnificatie corecta deoarece cautam bisericile si preotii toleranti si nu intelegatori (cei intelegatori iti inteleg o greseala, o exceptie si nu un obicei rau); suntem extrem de multi care nu suntem f. bine condusi duhovniceste deoarece ne alegem intentionat preotii toleranti ca nu cumva sa ne puna la pravila adevarat conforma virstei , profesiei (in special medicii, judecatorii, profesorii, dar si altii) si starii de sanatate , s.a.m.d. Tote acestea se vad lesne din comportamentul nostru, din conceptiile , pretentiile si practica duhovniceasca pe care singuri ne-o tradam ! Si peste toate aceste lipsuri cronice , nestiinta si ignoranta, otova bagata in sufletul nostru de catre cei ce ne pastoresc doar mioritic si nu adevarat duhovniceste , mai tinem sa ne punem si motul de la basca dindu-ne mortal de iubitori si interesati intelectual de alte credinte si credinciosi ... ca sa ce ? Ca sa ne cunoastem si sa ne practicam cu adevarat ortodoxia ? Aiurea , mofturi si fals intelectualism , emancipare putrida apuseana in detrimentul mintuirii noastre ! Care este rostul userilor de alte credinte pe un forum ortodox ? La pozitia instabila pe care o avem in credinta ortodoxa data de picioarele de grisine ale trairii superficiale duhovnicesti sminteli parelnice ne mai trebuiesc de la cei care nu cinstesc pe Preacurata Maica, batjocoresc tainele neavind habar ce fac , isi considera ierarhia infailibila si pe post de prezident sau o desconsidera deoarece nu exista in credintele umaniste si cite si mai cite nebunii de care te ingrozesti . Vi se pare ca Hristos nu a fost umanist si ca ar fi prigonit firea umana ? Dar seamana umanismul apusean cu invatatura lui Hristos ? Sau credeti ca daca mamica si taticul nu ne-au educat (deoarece erau dupa-amiaza la sedintele de partid si pe noi ne-a educat strada) sa fi spalat si curat, sa-ti pastrezi locul de munca in ordine si curatenie , la fel strada si toate locurile publice, sa fi grabnic ajutator cu aproapele, sa fi respectuos si politicos ,sa fi civilizat macar la minimum ... te va invata vreo religie de felul bahai, hindusa, budista, taoista,zen, zoroastra, protestanta sau mai nouprotestanta ori chiar catolica, ca sa le luam ca folositoare musai ? Mai ramine sa invocam si sa uzam de ... ,,ce, nu avem dreptul la ... orice" ? Ba da, deoarece mintuirea nu este obligatorie iar gluma de viata duhovniceasca in care cei mai multi zacem, fara alte dorinte, nu ne garanteaza mintuirea ! |
Citat:
Mai postez odata poate acum citesti mai bine: Dupa ce "tricesimusquintus" a spus si a dat si citat din Biblie ca e pacat sa bem sange, tu ai dat alt citat "Pai n-a spus Iisus: "cine nu va bea singele Meu...."? Eu ce sa inteleg din ce ai postat? Apoi am scris: "Deci dumneavoastra credeti ca apostolii au baut sange? Ma faceti sa rad :) Ortodocsii ingurgiteaza sange? Nu vedeti ce vrea sa spuna Mantuitorul? " Sunt niste intrebari la care raspunsul vine de la sine. Nu am afirmat ca ordodocsii beau sange si nici macar nu am insinuat asta. Nimeni nu bea sange. Vad ca iti suntem incomozi pe-aici. Si totusi nu facem altceva decat sa ne aparam acuzatiile care ni se aduc. A mai postat cineva si a afirmat ca, citez, "Desi acesti crestini dupa Evanghelie locali sunt afiliati cu cei de origine străină, cele două ramuri au neîntelegeri pe tema practicarii botezului, cei "de import" neacceptând nici un botez." Asta e minciuna! Eu am fost botezat adult, la fel ca toti membrii din biserica mea CDE. Deci acceptam botezul adultilor. |
Citat:
2. Răzbunarea pentru hula împotriva Duhului Sfânt e problema lui Dumnezeu, nu suntem noi chemați să reglăm conturile. 3. Hristos nu ne-a învățat nimic despre o anume "Stăpână" ori "Sfinte Taine". 4. Până acum n-am întâlnit vreun NP să hulească sau să-și bată joc de maica Domnului, ori de cele 7 Taine ale Bisericii Ortodoxe. Nici măcar la atei n-am sesizat așa ceva. Citat:
|
Citat:
Aștept să văd mai întâi cum votează ortodocșii. |
Nici eu n-am votat încă:1:
|
Nici eu n-am votat nici pe nikul asta, nici pe celalalte pe care le am si nu o sa votez nici daca ma baneaza si ma inscriu iara!:24:
tricesimusquintus daca o sa vezi (si o sa vezi cu siguranta) ca nu sinteti doriti, pleci? Nu prea cred voi sinteti tare "lipiciosi"! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:38:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.