Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ciocolota ROM si noul ei aspect (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10826)

Delirul 01.10.2010 23:45:52

ciocolota ROM si noul ei aspect

1 atașament(e)
Am ramas sincer uimit ca de cand ciocolata ROM chipurile a ajuns un produs international s-a scos tricolorul de pe ambalaj si a fost inlocuit cu steagul american. Ba am mai vazut si reclama si in reclama se spunea in engleza ceva de genul "noul rom ceva de care sa fii mandru" ca si cum daca era steagul Romaniei pe ambalaj nu mergea treaba, dar acuma fac si eu de ce au trebuit sa-l bage pe cel al Americii in loc ?, cand puteau sa coloreze ambalajul oricum ar fi vrut ei daca nu erau mandri de tricolor dar de ce l-au inlocuit cu un alt steag al unei alte tari. Desi numele ciocolatii a ramas tot ROM nu pot sa inteleg, este cumva Romania una din statele Americii ca nu inteleg ce legatura are una cu alta ? Daca tot au scos tricolorul si l-au inlocuit cu steagul Americii si daca tot tinem sa-i pupam in dos atat de mult pe americani trebuiau sa schimbe si numele din ROM in SUA si cu asta basta.

colaps 02.10.2010 00:03:34

Am observat și eu pentru prima oară astăzi cât mergeam prin oraș. La fiecare pas întâlneam pancarte publicitare cu ROM.

Bătaie de joc. După mintea lor probabil că o fi și România un stat american, la nord de Massachusetts, chiar între Milwaukee și Louisiana.... mda.

Atreides 02.10.2010 01:13:32

http://en.wikipedia.org/wiki/Irony
Grea viata asta de crestin practicant, simtul ironiei/umorului s-a pierdut undeva pe drum.

Raoul 02.10.2010 01:21:10

Au modificat ambalajul pentru a maximiza profitul. S-au gandit ca "prinde" mai bine la consumatori steagul Statelor Unite decat cel al Romaniei,ca doar stiti si voi imaginea tarii noastre... Pana la urma e doar un produs,o afacere,iar cei din spatele ei nu au absolut nicio treaba cu nationalismul. Macar bine ca s-a pastrat denumirea :17:

Delirul 02.10.2010 02:03:28

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 293640)
Grea viata asta de crestin practicant, simtul ironiei/umorului s-a pierdut undeva pe drum.

In viata reala sunt cunoscut ca si un tip glumet dar tot nu inteleg unde este ironia sau gluma aici. Zau ca nu vad ce este atat de comic in a pune pe un produs romanesc, ROM steagul american. Din cate am inteles ciocolata se vinde si in afara prin urmare strainii ce vor intelege, ca romanii sunt americani ?, ca Romania este in curs de a deveni un stat american ? sau ca ii simpatizam foarte mult pe americani si valorile acestora incat suntem dispusi sa le uitam pe ale noastre si sa le acceptam pe a lor ? Zau ca nu vad unde este hazul in toata povestea asta care din punctul meu de vedere poate trece cel mult ca o gluma proasta.

Apropos mai Atreides am citit toate cartile dunei, intr-adevar interesante carti atat timp cat nu sunt luate prea in serios, fiindca acolo se vorbeste despre un fals mesia si despre un drog care chipurile aduce longevitate si mareste perceptia pentru care multi isi dau viata samd, insa aici deja este vorba despre o imagine pe care noi ca romani ne o facem in realitate chiar si printr-un astfel de banal produs cum este o simpla ciocolata ce nu denoata decat faptul ca ne-am pierdut complet respectul de sine sau ca suntem extrem de neseriosi in aspecte ce probabil ar trebui sa le privim cu mai multa constiinciozitate. Sa facem totusi diferenta intre science fiction si realitate.

Scimitar 02.10.2010 03:01:18

Nu-ti place - nu cumperi - le scade profitul - schimba marketingul - iti place - cumperi - le creste profitul. Everyone's a winner. Hai ma fratilor ca am trecut si noi de tranzitia in capitalism.

@Delirul - Daca atat ai inteles din Dune, incepe cu ceva mai usurel precum "Dosadi" apoi "Efectul Lazarus" si apoi reciteste epopeea.

Delirul 02.10.2010 03:33:50

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293644)
Nu-ti place - nu cumperi - le scade profitul - schimba marketingul - iti place - cumperi - le creste profitul. Everyone's a winner. Hai ma fratilor ca am trecut si noi de tranzitia in capitalism.

@Delirul - Daca atat ai inteles din Dune, incepe cu ceva mai usurel precum "Dosadi" apoi "Efectul Lazarus" si apoi reciteste epopeea.

Mai Scimitar nu cred ca asta este locul sau momentul in care sa discutam subterfugiile unor carti precum cele din seria Dune, fiindca ideologic vorbim acestea sunt departe de a putea fi luate in serios mai ales pe un forum crestin ortodox. Asa cum tu mi-ai recomandat si alte carti ale lui Frank Herbert, tot asa am sa-ti recomand si eu orice carte duhovniceasca,scrisa despre sau de unul dintre Sfintii Parinti, pe care poti sa pui mana fiindca sunt sigur ca are sa-ti foloseasca mult mai mult decat orice SF, mie cel putin mi-au folosit fiindca in acestea am gasit multe raspunsuri la intrebari pe care le aveam dar le cautam in cele mai nepotrivite locuri, printre care si aceste romane SF.

Delirul 02.10.2010 03:44:15

Citat:

Si tranzitia aceasta spre capitalism inseamna cumva si terfelirea tricolorului sub care multi s-au jertfit, dandu-si duhul ?

Scimitar 02.10.2010 04:01:07

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293652)
Si tranzitia aceasta spre capitalism inseamna cumva si terfelirea tricolorului sub care multi s-au jertfit, dandu-si duhul ?

Tricolorul nu este o entitate fizica precum banii. Tricolorul este un ansamblu de idei, perceptii, informatii, obiecte - precum orice alt simbol - ce serveste scopului de ati canaliza tie nationalismul.

Pot sa urineze pe tricolor sau cruce (vorbesc doar ipotetic si nu am intentia sa fiu ofensiv) sau orice alta abstractie daca produc bani si mentin motorul economic.

Si daca acest motor nu e bine uns, foamea te-ar determina sa faci lucruri mult mai abominante decat marketingul lor pentru ca tricolorul nu e nutritiv si nu-i cumparaa copilului tau rechizite pentru scoala. Cei care s-au jerfit nu prea aveau comoditatea de a dezbate concepte vagi pe forumuri online si nici nu se gandeau la servirea idealului crestin. S-au jertfit pentru libertatea copiilor lor de a-i admira si judeca, dar cel mai mult pentru o economie de piata. Stiu ca e cinic, dar nu a fost nimic nobil sau nationalist atunci, doar delirul multimii condus spre un ideal pur pragmatic.

Delirul 02.10.2010 04:08:56

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293657)
Tricolorul nu este o entitate fizica precum banii. Tricolorul este un ansamblu de idei, perceptii, informatii, obiecte - precum orice alt simbol - ce serveste scopului de ati canaliza tie nationalismul.

Ironic dar de-a lungul istoriei multi oameni si-au dat duhul chiar numai si pentru o ideie. Spre exemplu cred ca multi vor fi de acord cu mine ca noi ca popor din pct de vedere material o duceam mai bine inainte de revolutie, dar de ce au murit oare atuncea atatia la revolutie ? Tocmai ca s-au jertfit pentru un ideal, fiindca erau satui de dictatura comunista. Chit ca idealul lor cu timpul s-a dovedit a fi o minciuna, poate cea mai mare minciuna din istoria noastra ca natie, totusi ei crezand intr-un viitor mai bun s-au jertfit.

Scimitar 02.10.2010 04:11:44

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293649)
Mai Scimitar nu cred ca asta este locul sau momentul in care sa discutam subterfugiile unor carti precum cele din seria Dune, fiindca ideologic vorbim acestea sunt departe de a putea fi luate in serios mai ales pe un forum crestin ortodox. Asa cum tu mi-ai recomandat si alte carti ale lui Frank Herbert, tot asa am sa-ti recomand si eu orice carte duhovniceasca,scrisa despre sau de unul dintre Sfintii Parinti, pe care poti sa pui mana fiindca sunt sigur ca are sa-ti foloseasca mult mai mult decat orice SF, mie cel putin mi-au folosit fiindca in acestea am gasit multe raspunsuri la intrebari pe care le aveam dar le cautam in cele mai nepotrivite locuri, printre care si aceste romane SF.

Si crestin-ortodoxia e departe de a fi luata in serios in cele mai inalte cercuri de dezbatere literara.

Bineinteles, e utopic sa-mi imaginez ca tu chiar ai citit ceva apropiat de complexitatea Dunei data fiind simplitatea intelectuala cu care stigmatizezi necontenit un gen literar.

Scimitar 02.10.2010 04:13:24

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293661)
Ironic dar de-a lungul istoriei multi oameni si-au dat duhul chiar numai si pentru o ideie. Spre exemplu cred ca multi vor fi de acord cu mine ca noi ca popor din pct de vedere material o duceam mai bine inainte de revolutie, dar de ce au murit oare atuncea atatia la revolutie ? Tocmai ca s-au jertfit pentru un ideal, fiindca erau satui de dictatura comunista. Chit ca idealul lor cu timpul s-a dovedit a fi o minciuna, poate cea mai mare minciuna din istoria noastra ca natie, totusi ei crezand intr-un viitor mai bun s-au jertfit.

Tu chiar vrei sa-ti raspund la reply-ul asta ?

Delirul 02.10.2010 04:21:56

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293662)
Si crestin-ortodoxia e departe de a fi luata in serios in cele mai inalte cercuri de dezbatere literara.

Bineinteles, e utopic sa-mi imaginez ca tu chiar ai citit ceva apropiat de complexitatea Dunei data fiind simplitatea intelectuala cu care stigmatizezi necontenit un gen literar.

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293662)
Tu chiar vrei sa-ti raspund la reply-ul asta ?

---------------

Scimitar 02.10.2010 04:34:17

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293661)

In primul rand, ai trait prea mult intr-o societate cu privilegii (se observa ca nu ai mai mult de 25) si inca iti este greu sa despasesti candida idealizare a conceptului de erou. Prea multe filme, prea multa fictiune, prea multa religie - prea putin studiu. Intuitiv, ai impresia ca istoria e presarata cu personaje ce s-au sacrificat pentru ceva pozitiv fara implicatii pragmatice si interese. Nu cred ca poti sa-mi dai exemple, desi sunt. (ma refer la sacrificiu real, nu o moarte ce nu a fost prevenita si ma refer la un ideal pozitiv, nu masacrarea unui popor pentru ca e de alta traditie).

"Spre exemplu cred ca multi vor fi de acord cu mine ca noi ca popor din pct de vedere material o duceam mai bine inainte de revolutie, "

Pentru ca foarte putini au memoria sau varsta necesara ca sa-si permita expertiza, si mult mai putini sunt in stare sa analizeze obiectiv.

Din absolut toate punctele de vedere ce definesc calitatea vietii individului si functionalitatea societatii, Romania de atunci era inferioara. Asta ar trebui sa sune ca un truism pentru orice Roman. Aperi un sistem care iti oprima religia. Asta este ironic. Si ar fi bine daca ai avea fundamente rationale. Copile, oamenii mureau de foame si se sufocau de propaganda.

Idealul lor a fost un obiectiv rational, utilitarian, respectabil. O minciuna ? Pe langa toate libertatile pe care le ai acum...

http://www.google.com/publicdata?ds=...gdp+per+capita

Delirul 02.10.2010 04:55:53

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293667)
In primul rand, ai trait prea mult intr-o societate cu privilegii (se observa ca nu ai mai mult de 25) si inca iti este greu sa despasesti candida idealizare a conceptului de erou. Prea multe filme, prea multa fictiune, prea multa religie - prea putin studiu. Intuitiv, ai impresia ca istoria e presarata cu personaje ce s-au sacrificat pentru ceva pozitiv fara implicatii pragmatice si interese. Nu cred ca poti sa-mi dai exemple, desi sunt. (ma refer la sacrificiu real, nu o moarte ce nu a fost prevenita si ma refer la un ideal pozitiv, nu masacrarea unui popor pentru ca e de alta traditie).

Marea majoritate a celor carora li s-a pus in mana arma si haideti duceti-va la razboi se incalzeau crezand ca lupta pentru ceva nobil, altfel nu inseamna decat ca mai toti soldatii ce s-au jertfit dea lungul timpului nu sunt decat o gasca de isterici, chit ca din spate cei care orchestrau lucrurile aveau mai mult sau mai putin scopuri bune.

Citat:

Din absolut toate punctele de vedere ce definesc calitatea vietii individului si functionalitatea societatii, Romania de atunci era inferioara. Asta ar trebui sa sune ca un truism pentru orice Roman. Aperi un sistem care iti oprima religia. Asta este ironic. Si ar fi bine daca ai avea fundamente rationale. Copile, oamenii mureau de foame si se sufocau de propaganda.

Idealul lor a fost un obiectiv rational, utilitarian, respectabil. O minciuna ? Pe langa toate libertatile pe care le ai acum...

Sunt departe de a idealiza comunismul de dinainte de '89, de aceea am si precizat ca din punct de vedere material o duceam mai bine, dar nu si cu privire la alte aspecte. Critian Tudor Popescu a spus un lucru foarte inteligent in acest sens "Ceausescu nu vroia raul Romaniei, vroia binele ei numai ca-l dorea numai asa cum il vedea el". Adevarul este ca la vremea aceea Romania inca isi mai spunea granarul Europei pe cand astazi am ajuns sa le importam, Bucurestiul isi spunea micul Paris astazi cred ca nu se mai poate mandri decat cu statutul de micul gunoi. Saracie in Romania a fost de cand s-a inventat ca natie dar imi vine greu sa cred ca se murea de saracie cum se moare astazi prin canale spre deliciul Pro TV-ului.

Citat:

Crestinismul Ortodox este departe de a fi potrivit ca subiect de dezbatere in cenaclurile literare fiindca Ortodoxia nu se rezuma la simple povesti. Cat despre complexitatea Dunei sincer, faptul ca epopeea a fost scrisa in 6 romane, fiecare groase cat caramida, nu inseamna ca acest lucru o face foarte complexa din pct de vedere literar.

Scimitar 02.10.2010 05:16:28

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293668)
Marea majoritate a celor carora li s-a pus in mana arma si haideti duceti-va la razboi se incalzeau crezand ca lupta pentru ceva nobil, altfel nu inseamna decat ca mai toti soldatii ce s-au jertfit dea lungul timpului nu sunt decat o gasca de isterici, chit ca din spate cei care orchestrau lucrurile aveau mai mult sau mai putin scopuri bune.

Sunt departe de a idealiza comunismul de dinainte de '89, de aceea am si precizat ca din punct de vedere material o duceam mai bine, dar nu si cu privire la alte aspecte. Critian Tudor Popescu a spus un lucru foarte inteligent in acest sens "Ceausescu nu vroia raul Romaniei, vroia binele ei numai ca-l dorea numai asa cum il vedea el". Adevarul este ca la vremea aceea Romania inca isi mai spunea granarul Europei pe cand astazi am ajuns sa le importam, Bucurestiul isi spunea micul Paris astazi cred ca nu se mai poate mandri decat cu statutul de micul gunoi. Saracie in Romania a fost de cand s-a inventat ca natie dar imi vine greu sa cred ca se murea de saracie cum se moare astazi prin canale spre deliciul Pro TV-ului.

Crestinismul Ortodox este departe de a fi potrivit ca subiect de dezbatere in cenaclurile literare fiindca Ortodoxia nu se rezuma la simple povesti. Cat despre complexitatea Dunei sincer, faptul ca epopeea a fost scrisa in 6 romane, fiecare groase cat caramida, nu inseamna ca acest lucru o face foarte complexa din pct de vedere literar.

Marea majoritate a celor care se duc la razboi sunt saraci si provin din paturi inferioare ale societatii.

Ti-am pus un link la sfarsit.

"Adevarul este ca la vremea aceea Romania inca isi mai spunea granarul Europei pe cand astazi am ajuns sa le importam, Bucurestiul isi spunea micul Paris astazi cred ca nu se mai poate mandri decat cu statutul de micul gunoi. "

Aici te referi la epoca interbelica. Exporturile noastre au crescut, de orice fel. Si termenul de "granar" se referea la faptul ca am trecut pragul autosustenabilitatii agricole si exportam. Si acum, ma repet, exportam mai mult. Importam bunuri pentru ca este o economie volatila si avem multe optiuni (calitative, brand loyality, etc.).

Nu cred ca ai vazut comunismul nici in poze.

Vezi tu, unul dintre avantajele documentatiei din surse statistice in detrimentul ProTV-ul este ca poti face distinctia intre senzationalism si realitate.

"Cat despre complexitatea Dunei sincer, faptul ca epopeea a fost scrisa in 6 romane, fiecare groase cat caramida, nu inseamna ca acest lucru o face foarte complexa din pct de vedere literar"

Citit-o nu ai cartea. Sunt 7 romane in seria initiala si 12 (13 de anul viitor) cu tot cu cele scrise de fi-su. O critica de la Oxford Uni. Press alcatuise o lista cu operele literare ce necesita o schematizare logica separata a ideilor pentru a putea tine pas cu naratiunea. Canonicatul Dune era clasat un loc sub Ulise.

Delirul 02.10.2010 05:36:23

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293671)
Marea majoritate a celor care se duc la razboi sunt saraci si provin din paturi inferioare ale societatii.

Hmm eu stiam ca serviciul militar era obligatoriu pe timp de razboi, exceptiile fiind foarte putine in acest sens si nu se refera la statutul material ci la anumite dizabilitati. Dar oricum imi scapa ce vrei sa spui prin cei care se duc la razboi sunt saraci. Cei care se duc la razboi numai pt bani nu sunt soldati sunt mercenari si asta este cu totul altceva.

Citat:

Aici te referi la epoca interbelica. Exporturile noastre au crescut, de orice fel. Si termenul de "granar" se referea la faptul ca am trecut pragul autosustenabilitatii agricole si exportam. Si acum, ma repet, exportam mai mult. Importam bunuri pentru ca este o economie volatila si avem multe optiuni (calitative, brand loyality, etc.).

Interesant dar daca exportam atat de mult de ce ni se mai taie din salarii ca asta inseamna ca Romania are capital berechet. Este adevarat ca termenul de granar se refera la perioada interbelica dar si pe vremea lui ceasca nu se punea problema sa importam grane sau paine.

Citat:

Citit-o nu ai cartea. Sunt 7 romane in seria initiala si 12 (13 de anul viitor) cu tot cu cele scrise de fi-su. O critica de la Oxford Uni. Press alcatuise o lista cu operele literare ce necesita o schematizare logica separata a ideilor pentru a putea tine pas cu naratiunea. Canonicatul Dune era clasat un loc sub Ulise.

Sunt 6 romane scrise de Frank Herbert, ce-o mai fi scris si fratisu e mai putin relevant, le gasesti aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seria_Dune
De altfel am precizat ca acestea sunt interesante atata timp cat ramn literatura SF, deci nu neg valoarea lor literara, chit ca personal am citit carti si mai bune.

Delirul 02.10.2010 06:18:57

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293672)
Sunt 6 romane scrise de Frank Herbert, ce-o mai fi scris si fratisu e mai putin relevant, le gasesti aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seria_Dune

Rectific este vorba de fi-su nu de fratisu, error humano est.

Traditie1 02.10.2010 07:23:31

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 293640)

Numai că e o ironie stupidă (așa cum făcui și tu cândva) fiindcă pentru români semnifică înstrăinarea unui produs devenit tradițional iar pentru străini nu are sens fiindcă nu cunosc tradiția acestui produs.

Traditie1 02.10.2010 07:51:33

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Scimitar
Tricolorul este un ansamblu de idei, perceptii, informatii, obiecte - precum orice alt simbol - ce serveste scopului de ati canaliza tie nationalismul.

Pot sa urineze pe tricolor sau cruce (vorbesc doar ipotetic si nu am intentia sa fiu ofensiv) sau orice alta abstractie daca produc bani si mentin motorul economic.

Si daca acest motor nu e bine uns, foamea te-ar determina sa faci lucruri mult mai abominante decat marketingul lor pentru ca tricolorul nu e nutritiv si nu-i cumparaa copilului tau rechizite pentru scoala.

Citat:

Citat:

Canonicatul Dune era clasat un loc sub Ulise.

Cam caraghioase greșeli de exprimare (fraze construite aiurea, cuvinte inventate sau folosit de asemeni aiurea, lipsa punctuației) pentru cineva care se pretinde cult.

Drapelul e protejat de lege, nu poți face aia, trebuia să știi asta dacă ești așa matur cum spui.

Iar a crede că treaba cercurilor literare e teologia dovedește confuzii jenante.

Scimitar 02.10.2010 18:09:28

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293672)
Hmm eu stiam ca serviciul militar era obligatoriu pe timp de razboi, exceptiile fiind foarte putine in acest sens si nu se refera la statutul material ci la anumite dizabilitati. Dar oricum imi scapa ce vrei sa spui prin cei care se duc la razboi sunt saraci. Cei care se duc la razboi numai pt bani nu sunt soldati sunt mercenari si asta este cu totul altceva.

Interesant dar daca exportam atat de mult de ce ni se mai taie din salarii ca asta inseamna ca Romania are capital berechet. Este adevarat ca termenul de granar se refera la perioada interbelica dar si pe vremea lui ceasca nu se punea problema sa importam grane sau paine.

De altfel am precizat ca acestea sunt interesante atata timp cat ramn literatura SF, deci nu neg valoarea lor literara, chit ca personal am citit carti si mai bune.

Serviciul militar nu e obligatoriu decat daca esti militar. Aici depinde de perioade istorice, popoare, etc. In cazul in care il luam ca obligatoriu teza ta cade. Ma rog, e o discutie prea generala si trebuie sa recunosti ca nimeni nu se duce in focul inamic fara speranta ca va scapa viu.

Ni se taie din salarii pentru ca avem un guvern retardat care se infrupta din buget de parca ar fi fieful lor personal. Nu au ajuns cu forta la putere si d-asta o meritam. Suntem un popor de retardati daca in turul doi am avut de ales intre Mircea Geoana si Traian Basescu, drept urmare avem reprezentanti potriviti. Cu toate astea, e teribilist sa afirmi ca avem acelasi nivel de trai ca acum 20 de ani.

Si eu m-am luat dupa cartile mele, de la editura Nemira, unde primul Dune este impartit in doua volume distincte si relativ stufoase.

@Traditie : Imi pare rau ca am scris "ati" in forma respectiva la 5 dimineata. Cuvantul "abominatie" e construit prin derivare. Bineinteles, inchipuitele greseli semnifica faptul ca argumentul meu e invalid.

Miha-anca 02.10.2010 18:27:50

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293630)
Am ramas sincer uimit ca de cand ciocolata ROM chipurile a ajuns un produs international s-a scos tricolorul de pe ambalaj si a fost inlocuit cu steagul american. Ba am mai vazut si reclama si in reclama se spunea in engleza ceva de genul "noul rom ceva de care sa fii mandru" ca si cum daca era steagul Romaniei pe ambalaj nu mergea treaba, dar acuma fac si eu de ce au trebuit sa-l bage pe cel al Americii in loc ?, cand puteau sa coloreze ambalajul oricum ar fi vrut ei daca nu erau mandri de tricolor dar de ce l-au inlocuit cu un alt steag al unei alte tari. Desi numele ciocolatii a ramas tot ROM nu pot sa inteleg, este cumva Romania una din statele Americii ca nu inteleg ce legatura are una cu alta ? Daca tot au scos tricolorul si l-au inlocuit cu steagul Americii si daca tot tinem sa-i pupam in dos atat de mult pe americani trebuiau sa schimbe si numele din ROM in SUA si cu asta basta.

Poate ca masura s-a luat, avand in vedere ca tot romanul arunca ambalajul pe jos dupa consumarea produsului; si nu e bine ca sa se calce pe propriul steag, nu?!? Cand am citit ROM, gandul m-a dus la ciocolata cu rom (bautura si aroma), nicidecum la Romania.

Delirul 02.10.2010 18:38:45

Citat:

În prealabil postat de Scimitar (Post 293743)
Serviciul militar nu e obligatoriu decat daca esti militar. Aici depinde de perioade istorice, popoare, etc. In cazul in care il luam ca obligatoriu teza ta cade. Ma rog, e o discutie prea generala si trebuie sa recunosti ca nimeni nu se duce in focul inamic fara speranta ca va scapa viu.

Si in ziua de astazi serviciul militar este obligatoriu pe timp de razboi http://www.revista22.ro/serviciu-mil...toriu-712.html Iar noi din cate stiu nu vorbeam despre obligativitatea serviciului militar sau misiuni sinugigase ci despre motivatia celor care iau arma in mana. Daca cei care conduc tara nu ar fi in stare sa ne minta sau sa ne convinga ca trebuie sa luam arma in mana pentru nu stiu ce cauza nobila sunt convins ca nimeni nu s-ar duce, fiindca altfel pur si simplu nu ai putea cum sa urnesti cateva milioane de oameni sa mearga la razboi.

Citat:

Ni se taie din salarii pentru ca avem un guvern retardat care se infrupta din buget de parca ar fi fieful lor personal. Nu au ajuns cu forta la putere si d-asta o meritam. Suntem un popor de retardati daca in turul doi am avut de ales intre Mircea Geoana si Traian Basescu, drept urmare avem reprezentanti potriviti. Cu toate astea, e teribilist sa afirmi ca avem acelasi nivel de trai ca acum 20 de ani.

Măi ca sa faci exporturi chiar tu ai spus-o că inainte de toate trebuie sa ai surplus. In Romania nu prea mai este industrie, sistemul agricol este cam subred deci cu ce sa faci export daca practic noi nu mai producem nimic. Alea cateva intreprinderi private care mai fac si export nu inseamna ca Romania face export.

Citat:

Si eu m-am luat dupa cartile mele, de la editura Nemira, unde primul Dune este impartit in doua volume distincte si relativ stufoase.

@Traditie : Imi pare rau ca am scris "ati" in forma respectiva la 5 dimineata. Cuvantul "abominatie" e construit prin derivare. Bineinteles, inchipuitele greseli semnifica faptul ca argumentul meu e invalid.

Ma rog dupa cum spuneam nu are rost sa discutam aici despre saga Dune.

Delirul 02.10.2010 18:44:21

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 293744)
Poate ca masura s-a luat, avand in vedere ca tot romanul arunca ambalajul pe jos dupa consumarea produsului; si nu e bine ca sa se calce pe propriul steag, nu?!? Cand am citit ROM, gandul m-a dus la ciocolata cu rom (bautura si aroma), nicidecum la Romania.

Si atunci il calcam pe cel al Americii ?, nici eu nu sunt un simpatizant al occidentului dar nici nu sunt pentru terfelirea valorilor altora, oricum ma indoiesc ca asta ar fi motivul. De fapt numele ROM a fost folosit cu dublu sens ciocolata cu rom si caramel fabricata in Romania.

anna21 02.10.2010 18:46:50

Delirul, nu te supara.. dar de ce insisti sa te contrazici cu S? Eu nu te inteleg.
Chiar simti nevoia sa-i demonstrezi lui ceva? El este un accident pe acest forum (nu religie, nu patriotism, nu idealuri.. doar un utilitarism feroce.. va pleca singur cand se va plictisi de spus cuvinte) si astfel de discutii nu folosesc nimanui.

Miha-anca 02.10.2010 18:51:32

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 293747)
Si atunci il calcam pe cel al Americii ?, nici eu nu sunt un simpatizant al occidentului dar nici nu sunt pentru terfelirea valorilor altora, oricum ma indoiesc ca asta ar fi motivul. De fapt numele ROM a fost folosit cu dublu sens ciocolata cu rom si caramel fabricata in Romania.

Glumeam, evident. Nici eu nu sunt pentru terfelirea valorilor, indiferent ale cui sunt; dar americanii isi pun steagul pe orice si atunci gestul devine inerent...
Nu sunt de acord nici cu noile abtibilduri cu motive religioase pentru ouale de Pasti, pe care le aruncam la gunoi dupa ce am mancat oul.

Delirul 02.10.2010 19:00:16

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 293749)
Glumeam, evident. Nici eu nu sunt pentru terfelirea valorilor, indiferent ale cui sunt; dar americanii isi pun steagul pe orice si atunci gestul devine inerent...
Nu sunt de acord nici cu noile abtibilduri cu motive religioase pentru ouale de Pasti, pe care le aruncam la gunoi dupa ce am mancat oul.

Foarte adevarat. Nici eu nu prea stiu ce sa fac cu acele atipilduri, ma cam strange in spate sa le arunc la gunoi stiind ca pe ele au fost reprezentati sfinti

Delirul 02.10.2010 19:02:38

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 293748)
Delirul, nu te supara.. dar de ce insisti sa te contrazici cu S? Eu nu te inteleg.
Chiar simti nevoia sa-i demonstrezi lui ceva? El este un accident pe acest forum (nu religie, nu patriotism, nu idealuri.. doar un utilitarism feroce.. va pleca singur cand se va plictisi de spus cuvinte) si astfel de discutii nu folosesc nimanui.

Aici sa stii ca ai mare dreptate mai anna21, cred ca ma las prea usor purtat de val.

horatiu.miron 04.10.2010 13:55:41

In primul rand, ciocolata respectiva nu e o valoare nationala, e doar o marca pe care niste capitalisti isteti au cumparat-o de la defuncta Excelent S.A. si au pus-o pe produsul lor. Cum ar fi acum sa ne agitam pentru ca marci precum Pampers sau Knorr Delikat au schimbat reteta sau ambalajul?

In al doilea rand, e o campanie la fel de isteata de marketing, menita sa faca publicitate produsului. Si functioneaza, evident, daca pana si pe forumul asta s-au gasit oameni care sa deschida un topic despre o marca oarecare de ciocolata. Mai mult ca sigur, ambalajul produsului se va schimba la loc in cel original, dar numai dupa ce campania isi va atinge efectul scontat.

Nu va mai pierdeti energia pe forumuri in dispute sterile, faceti ceva mai constructiv.

Delirul 04.10.2010 17:14:08

Nu stiu de ce dar in aceste doua spoturi ce le puteti vizualiza aici http://www.noulrom.ro/
gasesc ca exista ceva extrem de jignitor la adresa noastra ca romani. Se prea poate sa exagerez, sau poate ca nu am inteles eu spoturile in sine dar chestia aceia cu hei acum ca steagul americii este pe noul ROM vor avea si romanii un motiv de a fi mandri si de a straluci precum stelutele americii (de ce sa fim mandri ? de steagul americii?, de ce ne mai spunem romani atunci si hai sa ne spunem americani)

Inteleg ca este doar o simpla ciocolata, numai ca tocmai aici este problema, ca am ajuns ca natie sa fim luati peste picior chiar si in reclamele unor produse atat de nesemnificative.
As fi pus de la bun inceput link-ul spre spoturile noului rom dar abia acuma le-am gasit. Nu stiu, nu vreau sa fiu exagerat insa ma gandesc ca americanii nu ar schimba steagul Americii cu cel al Romaniei nici de pe o marca de hartie igienica ce le apartine ca brand, cu atat mai mult sa mai faca si niste spoturi de genul acesta.

colaps 04.10.2010 17:35:39

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 294117)
Nu stiu de ce dar in aceste doua spoturi ce le puteti vizualiza aici http://www.noulrom.ro/
gasesc ca exista ceva extrem de jignitor la adresa noastra ca romani. Se prea poate sa exagerez, sau poate ca nu am inteles eu spoturile in sine dar chestia aceia cu hei acum ca steagul americii este pe noul ROM vor avea si romanii un motiv de a fi mandri si de a straluci precum stelutele americii (de ce sa fim mandri ? de steagul americii?, de ce ne mai spunem romani atunci si hai sa ne spunem americani)

Și mesajul de pe site e plin de batjocură: „Să construim America aici la noi”. Adică ce, nu-i de ajuns că există o Sodomă mare aproape cât China, mai vor să degradeze cu perversiunile și cu destrăbălarea lor și țara noastră?

Să nu uităm însă un lucru: Dracu nu doarme niciodată.

laurschepsis 04.10.2010 18:17:41

Cand mananci seminte la intonarea imnului national

Doamne-ajuta!

Nu poti sa desparti iubirea de Hristos de iubirea de aproape si de iubirea de neam. Nu pot fi separate pentru ca sunt unite in jertfa. Ce poarta aceasta pecete trece dincolo de expicatii. Este sentiment. Adica este parte din fiinta ta.

Pentru unii, drapelul este o notiune cu care se poate jongla mai mult sau mai putin abil, cu mai mult sau mai putin bun simt. Pentru ei raportarea la Viata valorizeaza doar clipa. Nu au istorie. Isi caleaza prezentul pe dimensiunea eu-lui lor. A minti este corect. A fura poate fi legal. Morala este o notiune cu geometrie variabila. In general, manualul lor de marketing le spune ca realul este egal cu realitatea. Lumea lor este finita si rece. Au auzit de Dumnezeu dar nu au timp pentru El. Au auzit de Satana, dar nici de el nu au timp. Pacat. Pentru ca, iata, Satana are timp pentru ei.

Doamne fereste!

Delirul 04.10.2010 18:22:51

Ce mi se pare foarte ciudat si aiurea in toata povestea asta cu noul rom este modul in care se raspunde opiniilor referitoare la noua imagine a ciocolatii. Uitati-va in partea stanga exact dupa ce accesati link-ul http://www.noulrom.ro/ , langa tagul facebook si mai jos tot in partea stanga gasiti opiniile romanilor despre noul rom. Ce este bizar in toata americanizarea asta e ca desi marea majoritate sunt impotriva noii imagini, raspunsurile primite sunt ceva de genul o sa tinem cont de parerea ta dar prin faptul ca in raspunsuri sunt incorporate ironic si vreo doua englezisme. ni se da de inteles ca vor tine cont dar nu le pasa adica fac tot bascalie. Acuma daca consumatorii sunt impotriva noului rom, o ciocolata care totusi am inteles ca are ceva traditie in Romania, sau mai bine spus avea ceva traditie in Romania, de ce insista cu noua imagine cand evident este ca nu prea o "digera" nimeni ?

laurschepsis 04.10.2010 18:30:29

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 294117)

Inteleg ca este doar o simpla ciocolata, numai ca tocmai aici este problema, ca am ajuns ca natie sa fim luati peste picior chiar si in reclamele unor produse atat de nesemnificative.
As fi pus de la bun inceput link-ul spre spoturile noului rom dar abia acuma le-am gasit. Nu stiu, nu vreau sa fiu exagerat insa ma gandesc ca americanii nu ar schimba steagul Americii cu cel al Romaniei nici de pe o marca de hartie igienica ce le apartine ca brand, cu atat mai mult sa mai faca si niste spoturi de genul acesta.

Doamne-ajuta!

Este, intradevar, jignitor pentru poporul roman. Nu este jignitor pentru acei cetateni care impreuna cu poporul roman formeaza populatia Romaniei.

Doamne-ajuta!

Radu32 04.10.2010 18:45:33

ok !

negresit iudeo-masonii sunt de vina !
ei au facut si au dres, numa sa se schimbe,steagul romanesc cu cel aerican !
si asta e doar inceputul...asteptati-va pe viitor si la mai mult... !!!

Traditie1 04.10.2010 21:03:51

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 294067)
In primul rand, ciocolata respectiva nu e o valoare nationala, e doar o marca pe care niste capitalisti isteti au cumparat-o de la defuncta Excelent S.A. si au pus-o pe produsul lor. Cum ar fi acum sa ne agitam pentru ca marci precum Pampers sau Knorr Delikat au schimbat reteta sau ambalajul?

In al doilea rand, e o campanie la fel de isteata de marketing, menita sa faca publicitate produsului. Si functioneaza, evident, daca pana si pe forumul asta s-au gasit oameni care sa deschida un topic despre o marca oarecare de ciocolata. Mai mult ca sigur, ambalajul produsului se va schimba la loc in cel original, dar numai dupa ce campania isi va atinge efectul scontat.

Nu va mai pierdeti energia pe forumuri in dispute sterile, faceti ceva mai constructiv.

Nu o fi juridic un simbol național, dar prin prisma percepției sociale generale este și asta îl face să fie. Prin faptul că a purtat atât timp steagul României pe ambalaj a devenit un simbol al țării iar înlocuirea steagului cu steagul altei țări e jignitor.

Faptul că tu nu percepi aceste lucruri nu mă miră. Ateismul este o ideologie care atrofiază simțirea valorilor umane prin teoria că omul e doar un animal, din care decurge că totul nu e decât un set de formalități.

e.petrescu 04.10.2010 23:48:24

ciocolata si tricolorul

Oameni buni, voua vi se pare normal ca un simbol atat de important pentru poporul nostru sa fie imprimat pe un ambalaj care ajunge, invariabil, la cosul de gunoi? Simbolul natiunii noastre -asociat cu bunurile de larg consum? La americani, drapelul este imprimat si pe slipi, atat de departe a ajuns stiinta marketing-ului pe acolo. Asa ca nu ma supar ca tricolorul a fost inlocuit cu steagul american.

mmm... 05.10.2010 01:12:45

mda, ambalajul, ciocolata, neamul, patriotismul, hora unirii, problemele tarii .......conspiratia, desigur........ iar mantuirea mai pe la urma ca doar suntem ortodocsi.
oameni buni, chiar innebunim cu totii? ambalajul unei ciocolate ne macina pe noi. ce treaba are un ambalaj cu ortodoxia?

laurschepsis 05.10.2010 03:29:41

Mall-ul din Parcul Carol

Citat:

În prealabil postat de mmm... (Post 294306)
mda, ambalajul, ciocolata, neamul, patriotismul, hora unirii, problemele tarii .......conspiratia, desigur........ iar mantuirea mai pe la urma ca doar suntem ortodocsi.
oameni buni, chiar innebunim cu totii? ambalajul unei ciocolate ne macina pe noi. ce treaba are un ambalaj cu ortodoxia?

Doamne-ajuta!

Da, asta se incearca. Sa ne alienam cu totii. Sa fim mai usor de manipulat. Mai fluizi. Ei aseaza jghebul si noi ne ducem incotro vor domniile lor.

Pentru aceasta trebuie, intre multe altele sa ne pierdem identitatea nationala, religia, bunul simt, comuniunea, familia, tercutul, viitorul ...

Te intrebi ce legatura are ambalajul cu ortodoxia. Aproape niciuna. Au cumparat brandul, i-au modificat tiparul, sa fie sanatosi. Pana aici nu-i nici o problema. Dar au tupeul sa iti explice ca, inlocuind drapelul tau cu al lor, acum si tu, dragul meu, poti sa stai cu capul sus. Aici este o problema. Daca si cei dinaintea ta si a mea ar fi gandit la fel de lejer, azi, in cazul cel mai fericit ne intalneam pe un site catolic sau pe unul despre entitati energetice si vampirism. Sau ascultam muezinul.

Ce daca maine vor face un clip in care Sf Brancoveni vor huli? Mare branza. E doar un clip, nu?

Noi nu venim din neant cu mainile in buzunare. Avem parinti, bunici, strabunici. Avem o mostenire. Pe care unii se chinuie sa o pulverizeze, altii sa o pastreze. Si exista si o a treia categorie, a celor indiferenti. Prea ocupati cu mantuirea lor ca sa mai vada ca, intre timp, peste Mormantul Eroului Necunoscut a fost ridicat un mall foarte "cool", cu dungi albe si rosii si cu multe stelute, unde in sfarsit si romanii pot face, cu fruntea sus, shopping pe datorie.

Doamne fereste!

codana 05.10.2010 19:36:59

salut,traditie1

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 294198)
Nu o fi juridic un simbol național, dar prin prisma percepției sociale generale este și asta îl face să fie. Prin faptul că a purtat atât timp steagul României pe ambalaj a devenit un simbol al țării iar înlocuirea steagului cu steagul altei țări e jignitor.

Faptul că tu nu percepi aceste lucruri nu mă miră. Ateismul este o ideologie care atrofiază simțirea valorilor umane prin teoria că omul e doar un animal, din care decurge că totul nu e decât un set de formalități.

inteleg punctul tau de vedere,dar, unde se vede ca maria-sa banul perverteste mintea omului, iar ca idee, stapanul banului(satan)porunceste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:02:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.