![]() |
A aparut o Manastire care nu asculta de BOR pentru erezia ecumenismului
Citind pe forumuri, am aflat ca a aparut o noua Manastire, ridicata in cinstea Sf. Ioan Maximovici, care nu asculta de Patriarhia Romana tocmai pentru erezia ecumenismului. In site-urile preotilor acestei Biserici Ortodoxe Traditionale, am aflat multe articole impotriva ecumenismului si a ereziilor la care este partasa ierarhia oficiala. Manastirea este construita in 2009, inca nu a fost terminata, dar preotii de acolo slujesc in Biserica din luna august.
FOTO http://www.vremeanoua.ro/wp-content/...stire-copy.jpg Aceasta manastire se afla in satul Copaceana, din judetul Vaslui. Staretul este parintele Arhimandrit Serafim. Din anunturile publicate in pagina de stiri a manastirii, am putut retine ca luna aceasta va fi hirotonit un Episcop pentru aceasta manastire, probabil de catre o Biserica de Stil Vechi, din Rusia, dupa cum scria acolo, dar care este separata de Patriarhia Moscovei, tot pentru erezia ecumenismului. Sinodul este condus de un Mitropolit pe nume Damaschin FOTO http://veniaminilie.files.wordpress..../10/foto_2.jpg Ziarele au scris mult impotriva celor ce au construit manastirea aceasta. Se intelege destul de clar ca presa a fost pusa de cineva ca sa-i critice si sa le strice imaginea, pe nedrept, si unde mai punem ca in orice articol aparut impotriva lor, se foloseste numele episcopiei Husilor, pe care eu una o cunos cat de "curata" este si cat de mult ar putea critica pe cineva, daca nu ar sti cata mizerie gazduieste. Pagina oficiala a manastirii este www.manastireacopaceana.wordpress.com Daca stiti mai multe detalii, va rog sa-mi lasati mesaje pe topic. Doamne ajuta! |
3 atașament(e)
Am gasit cateva fotografii pe saitul lor:
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1286301890 http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1286301971 http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1286302015 |
acel venimin ilie...este un asa numit preot...mitropolitul acela la fel...cat despre venimin ilie...are preocupari destul de lumesti si o sa exemplific imediat
|
ca sa numai zic ca veniamin asta,nascut in 1989, e deja ieroschimonah, protosinghel, etc
|
Nu este nevoie de nici o presa pentru a ne dumiri imediat ca acesti bieti copii au luat-o pe cai gresite, astfel neintelegind ca esenta crestinismului consta tocmai in a asculta cu sfintenie de conducerea bisericii. Acest aspect strins legat de cresterea duhovniceasca ESTE EA INSASI O TAINA insa pentru care iti trebuie maturitate ca sa o aprofundezi.
Tineretul de astazi este iute la a trage concluzii si la as e minia daca nu le iese asa cum vor ei, neintelegind ca trebuie sa treaca mai multisor prin viata pentru a dobindi dreptul de a COMUNICA CEVA DE VALOARE! Toti tinerii vor sa fie satisfacuti rapid, PE LOC!..asa si cu minastirea asta intr-un picior! ...care apar ca ciupercile dupa ploaie! |
Citat:
|
Citat:
|
Am citit asta si pe internet. Totusi, nu ti se pare ca un om care se ridica impotriva unei ierarhii asa de mult cazuta in atatea abateri, fie ecumenism, fie colaborare cu securitatea, fie cu preoti facuti pe bani sau biserici parohiale castigate prin spaga, nu ti se pare ca cine se ridica impotriva unei astfel de ierarhii, este mai criticat ca oricare altul care baga bani in buzunar la episcopul locului? Si BOR-ul nostru este plin ochi de oameni nevrednici de slujba, insa, nimeni nu spune nimic. Si mai ales cei care sunt pe bune cu buzunarul episcopului... care, logic, nimeni nu are voie sa le critice pacatele. Si de aia sunt tainuite asa mult incat, cand nu mai baga banul in buzunar la eparhiot, atunci incepe sa apara cate un caz in presa precum cel de la Patriarhie, cu Teoctist... NU-i cam dubios si BOR-ul nostru? Acestia macar au luat initiativa impotriva unei erezii: Ecumenismul! Si sa mai spun ceva: Un pacat, oricare ar fi el, NU ESTE ASA MARE CA O EREZIE. Deci..., care-i in avantaj? :-?
|
Depinde cine-i in erezie si cine in pacat? Pana una alta clericii si ierarhii BOR au hirotonie valida...
|
Citat:
Am si eu o intrebare - cine, cand si unde a definit ecumenismul drept erezie ? Si a doua intrebare - daca dumneavoastra sunteti de acord cu o asemenea idee, ca ecumenismul manifestat de conducerea BOR ar fi erezie, nu credeti ca participand la Liturghiile la care este pomenit Patriarhul BOR va impartasiti cu el si, implicit, sunteti si dumneavoastra eretica ? |
Citat:
Solutia la indreptarea relelor ce se petrec in Biserica nu sta in afara ei, ci inauntrul ei. |
Citat:
Recomand cu caldura citirea (cu rabdare) a intreguli topic de pe acel site. http://forum.teologie.net/viewtopic....=1243&start=40 |
Lamuririle a Bisericii Ortodoxe fata de schismaticii care si-au facut casa de rugaciune:
http://www.mmb.ro/ro/stiri/lamuriri_...ul_vaslui.html |
Citat:
Cei de la Copaceana sunt separati de ce fel de episcopi? Ca Teodosie si ca fostii secursti care au tradat Biserica timp de atatia ani, iar acum se dau drept mantuitori? Si noi, cei din BOR, ce facem? Ne plecam inaintea unor ecumenisti care pe vremea comunismului stricau Biserica prin turantorie, acum o strica prin ecumenism! NU vi se pare ca exageram cand judecam unii oameni care se razvratesc cu dretpate? Nu este un sistem de alarma pe care trebuie sa ni-l tragem cu totii? |
Citat:
|
Inca ceva: Ecumenismul calca Dogmele Bisericii si Hotararile Sfintelor Sinoade CARE AU COMBATUT EREZII. Adica, ecumenismul face acele erezii pe care FINTII PARINTI LE-AU COMBATUT DEJA, atunci! Ce trebuie, sa mai fie un sinod sa spuna acelasi lucru, ca oricine nu se inchina la icoane sau oricine nu are succesiune, sau oricine nu impartaseste cu Trup si Sange, sunt eretici? Trebuie sa se mai faca un Sinod sa mai aminteasca ce s-a amintit deja? Asta nu inseamna: sa ramanem in Biserica. Asta inseamna: sa nu facem nimic! Sa inghitim orice ni se arunca de catre puterea politico-religioasa, care a născut de asemenea si ecumenismul actual.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Recunoasterea Tainelor ereticilor - CANONISITA Ori... ecumenismul calca CANOANE CE DEJA S-AU DAT DE CATRE SFINTII PARINTI!!! Adica este nevoie de un alt Sinod care sa fie ascultat... ca pe cele ce s-au facut deja nu le pot asculta? S-a spus deja despre slujirea cu ereticii, despre schimbarea dogmelor si slujirea cu cei ce fac acestea, s-au lasat canoane si legi impotriva celor ce slujesc sau se roaga, sau imprumuta obiceiuri de la ereitici sau recunosc taine ale ereticilor. Ecumenistii recunosc tainele ereticilor. Ce ar mai fi nevoie de un Sinod? Un Sinod facut tot de ecumenisti care sa combata ceea ce au lasat Sfintele Sinoade Ecumenice si sa faca legi care sa le dea lor dreptate? Ce Sinod ar mai trebui? La vremurile de acum... sa ma ierte Dumnezeu... dar ierarhii acestia, din niste fosti securisti, numai cuvantul Duhului Sfant nu l-ar purta. Si sa mai spun ceva: Sfintii Parinti cu stradanie si osteneala au purtat cuvantul Sfantului Duh, nu cu limuzine si putrezi de bogati. Ce sinod ai vrea sa mai apara? |
Citat:
|
Istoria bimilenara a crestinismului constituie cea mai buna dovada a faptului ca schismele survenite de-a lungul timpului nu au condus la o lume mai buna si nici la o credinta traita intr-un mod mai autentic. Starea actuala a lumii crestine este cum este, tocmai din cauza faptului ca nu am fost in masura (vrednici) sa pastram unitatea.
Este usor sa judecam situatia Bisericii Ortodoxe Romane sau starea morala ai ierarhilor. La fel de usor este sa formezi o "biserica paralela". Dar cui ii foloseste? Exemplul Sfantului Maxim Marturisitorul si al Papei Martin cred ca este pilduitor in acest sens. Cand Sfantul Maxim era prigonit pentru ca era impotriva ereziei monoteliste, care era impartasita de majoritatea ierarhilor vremii, acesta a marturisit adevarul pana la martiriu. Nu s-a rupt de Biserica si nici nu a intemeiat o biserica paralela, cu toate ca ar fi putut, avand Adevarul de partea sa. Pe cand acum, prigoana nici macar nu a inceput, si frati de-ai nostri deja se separa cu de la ei putere "precum oile de capre". |
Prigoana deja a inceput impotriva Bisericii, tocmai prin ierarhi si sa-ti spun de ce marturisesc aceasta:
In perioada comunista, ierarhii, bine stiut este, erau cei care tradau pe cei mai de seama duhovnici si acestia erau inchisi pe diferite motive si martirizati prin inchisori, scazand numarul parintilor de o inalta stare duhovniceasca ce ar fi putut ajuta la dezvoltarea trairii ortodoxe din Romania. Dupa ce a trecut aceasta prigoana ierarho-comunista, incepe una noua: Propovaduirea abuziva a ecumenismului. Acum, in toate ziarele patriarhale si pe posturile de televiziune vezi comuniuni cu catolicii, afirmatii in care ierarhii nostri ii numeste pe ei frati, sau mai rau, ierarhi care fac slujbe cu ereticii, ca si cand "si acestia sunt buni, dar de alta credinta". In acest fel credinciosii romani sunt pusi in situatii foarte dificile, iar cei cei sunt mai slabi duhovniceste merg pe la catolici ca la "fratii lor". Ei bine, catolicii au misionari si pot atrage oameni, pe cand Biserica Ortodoxa are misionari care DOAR OFERA, nu si aduc oamenii la Ortodoxie. De aceea lipta a inceput de mult, pentru ca prin aceasta libertate impusa, de a participa la ecumenism, poporul este pus intr-o situatie foarte grea :( |
Atentie mare!!! Acest Damaskin Balabanov (autoproclamat Mitropolit al Moscovei si de care tine acesta “manastire”) si cei care il insotesc nu sint recunoscuti nici macar de schismatici de nici unul dintre sinoadele ortodoxe (calendariste, stiliste) rusesti. Iata ce se afirma in hotarirea sinodului condus de Ips Agafanghel din decembrie 2007 cu privire la acest grup care s-a desprins dintr-un cu totul alt sinod:
“In ceea ce priveste relatiile cu grupurile apartinind lui Damaschin (Balabanov) si Ioan (Zinoviev) si cei care ii urmeaza s-a hotarit ca este imposibil pentru ROCA (Russian Orthodox Church Abroad – Biserica Ortodoxa Rusa din Strainatate -) sa le recunoasca activitatile religioase, ceea ce totusi nu exclude posibilitatea pocaintei lor personale in vederea mintuirii propriilor suflete.” (Regarding relations with the groups belonging to Damascene (Balabanov) and John (Zinoviev) and their followers, it was decided that it is not possible for ROCA to recognize their religious activities, though this does not preclude the possibility of their personal repentance for the sake of their souls. – pt. conformitate vezi aici (http://sinod.ruschurchabroad.org/eng071206posl.htm) |
Citat:
Mi se pare incredibil pentru un crestin sa gaseasca scuze pentru departarea de Hristos. Multi au crezut de-a lungul timpului ca fac bine separandu-se de Biserica (in fapt, toti schismaticii), mergand in neascultare dupa mintea lor cea lipsita de luminarea Duhului Sfant. Daca vrei sa-i urmezi, n-ai decat. Dar nu veni aici sa ne predici noua despre ereziile si schismele voastre. |
Am inteles din dicutiile unor preoti ca Patriarhia a impus un bir fiecarei parohii din tara. Este un impozit ilegal. La aceasta se mai adauga si atitudinea pro-ecumenica a Patriarhului, agresivitatea diferitilor ierahi sau birocrati din mitropolii impotriva celor prea ortodocsi stareti din tara, etc...Imi este teama ca noua conducere BOR va duce la scindarea Bisericii...
|
Lavrentiu, daca tu consideri ca eu fac propaganda, inseamna ca nu ai citit primele mesaje, care au fost sa va cer parerea, pentru ca nu stiu exact ce sa fac: sa raman sub BOR-ul ecumenist sau sa trec cu acestia care au cat de cat o marturisire foarte curata si pe care nu o calca prin eresuri, cum fac mai marii BOR. Uite, daca tu crezi ca nu este indreptatita decizia mea daca as dori sa trec cu ei, citeste bine Canonul acesta dat de Sf. Parinti, care erau destul de constienti cand au spus:
„Cele rânduite pentru preoți, episcopi și mitropoliți, se potrivesc cu mult mai vârtos pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun preot, episcop sau mitropolit ar îndrăzni, să se depărteze de împărtășirea către patriarhul său, și n-ar și n-ar pomeni numele lui precum este hotărât și rânduit, la dumnezeieștile taine, mai-nainte de înfățișarea Sinodului și condamnarea lui definitivă, face schismă. Sfântul Sinod a hotărât ca acest străin de toată preoția, în caz că se va vădi de acest nelegiuit lucru. Acestea s-au pecetluit și s-au hotărât mai ales pentru cei ce aduc vinovății și se depărtează de întâii lor stătători, fac schismă și rup unirea Bisericii. Pe de altă parte cei ce se despart de împărtășirea ce către întâiul stătător al lor, pentru oarecare eres condamnat de Sfintele Sinoade, sau de Sfinții Părinți, aceia care predică eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că sunt supuși certării, canonice, îngrădindu-se pe sine de împărtășirea cu numitul episcop, înainte de cercetarea Sinodului, ci și de cinstea cuvenită dreptslăvitorilor se vor învrednici, că n-au osândit episcopi, ci mincinoși episcopi și mincinoși învățători. Și n-au rupt unirea Bisericii, prin schismă, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schismă și de dezbinare” (Canonul 15 al Sinodului ce s-a numit I-II, din Constantinopol, întrunit la anul 861). |
Citat:
va veni vremea si pentru asta, dar sa speram ca nu in timpul vietii noastre |
Citat:
|
Citat:
Preotia a ajuns o calificare obisnuita, care nu se bazeaza in general pe trairea spirituala! Un absolvent de teologie depune dosarul la episcopie si sta in asteptare pana cand i se elibereaza un post. Episcopul controleaza dosarul, daca are toate actele!!! si apoi il cheama pentru hirotonie, bineinteles nu inainte de a plati, iarasi, o taxa, la care se taie chitanta (LEGAL), iar daca plateste taxa cea mai mare, atunci primeste o parohie buna, in oras, iar de nu are posibilitatea si plateste mai putin, primeste o parohie la cel mai laturalnic sat, unde nici din munca campului nu ar supravietui DE UNUL SINGUR, ce sa mai vorbim despre familia sa! Cat despre cel ce chiar nu are deloc parte financiara dezvoltata, ramane in asteptarea parohiei dorite si asteptarea aceasta ajunge de cele mai multe ori sa se fie intrecuta de barba alba. Este greu de crezut, dar asta se intampla in Biserica noastra. Biserica este Sfanta, Curata, Singura adevarata, insa, trebuie sa vedem si ca BISERICA NU ESTE FORMATA DIN ACTE, APROBARI DE LA CULTE SAU NUMAR DE CREDINCIOSI PARALELI CU TRAIREA DUHOVNICEASCA, ci este formata din acei crestini care traiesc ce marturisesc, iar trairea si marturisirea lor este intocmai Sfintilor Parinti. Acum revin la problema initiala: CARE SFINTI PARINTI SLUJEAU CU ERETICII? CARE SFINTI PARINTI AU DECLARAT BISERICI ERETICE PURTATOARE DE HAR??? Care Sfinti Parinti au spus ca "biserica nu este formata, ci se va forma cand toate sectele si religiile se vor uni". Fratilor, stam intr-un eres si nu ne dam seama! Cum facem sa iesim din aceasta problema? Ma tem pentru MANTUIREA MEA! Nu pentru ca unii isi fac manastire sau altii nu asculta de BOR. Pe mine ma intereseaza: cum facem sa iesim din erezie? Cat despre ascultarea de ierarh nu pot spune ca mai este valabila, CUM SPUNE SI CANONUL 15, pentru ca majoritatea ierarhilor BOR-ului nostru marturisesc despre catolici ca sunt una si aceeasi Biserica cu cea Ortodoxa. Cred ca Biserica Ortodoxa inca nu este descoperita de mine, desi sunt din BOR. Asta pentru ca nu ma va mantui faptul ca BOR este prima institutie intre culte, ci faptul ca urmam niste ierarhi care nici ei nu pasesc spre mantuire, dara-mi-te sa mai duca si pe altii. La catolicizare da... cum spunea Mircea Vulcanescu, dar la mantuire si pazirea predaniei, nu se vede! Desi suntem intr-o perioada de libertate si nu este necesar un compromis de existenta... Sincer sa fiu, nu am prea multe sperante ca ierarhia va iesi din ecumenism, va renunta sa faca erezii spunand ca ereticii sunt de o credinta cu noi, ca sunt si ei buni si ca tainele lor mantuiesc, sau ca preotii altor culte sunt "frati intru Hristos" cu ei, cum il numesc pe Papa. Foarte sincer spun ca nu mai am deloc incredere in ierarhie, nu in Biserica, pentru ca nu ierarhia este Biserica, intrucat la Sinodul 7 TOATA IERARHIA ERA ICONOCLASTA iar cei mai putini erau drept-credinciosi. Acum este vremea si mai grea decat atunci. Este si clar... se adevereste ce s-a spus ca "vor veni vremuri mult mai grele, cand vom merge in iad cu ierarhi cu tot" si cand a spus-o sf. Lavrentie, nu a gresit. Iata vremea noastra, o adevereste! Din nefericire. |
Citat:
ARSENIE BOCA A MARTURISIT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI, DAR IN ACELASI TIMP GASESTI IN SCRIERILE SALE CUM NUMEA PE CATOLICI CA PE NISTE FRATI!!! ITI VOI CAUTA TEXTUL SI ITI VOI ARATA, ca sa vezi de ce ma deznadajduiesc si consider ca nu mai avem cârmă la corabie si nici strajeri pe punte. |
Citat:
nu sunt povesti, este realitatea |
Citat:
Lor nu le este logic ce inseamna: NICI LA MASA SA-L PRIMESTI, NICI SA MERGI SA PRIMESTI DARURILE LUI DE SARBATOARE. La ei, talcuirea ar fi: sa nu-l primesti ca sa-sti gateasca, ci sa-l pui sa stea ca oaspete, sau sa nu mergi la el ca sa-i fachi cheltuiala pentru cadouri, ci sa stai acasa si sa-l chemi pe el ca sa-i dai tu.... Este cam tragica gandirea, sau mai bine zis educatia. Ce am citit acum in cartile nou-editate, nu am citit in nicio carte a Sfintilor. Nici pe Sfinti nu-i inteleg ei, dara-mi-te pe mine care ii intreb, nu ii sfatuiesc. Nici sa primesc raspunsuri care sa ma convinga nu pot, nu sunt vrednica. |
Citat:
|
Uite o dovada ca BOR chiar nu este interesata de ce erezii fac slujitorii ei, intrucat ei asta si urmeaza, sa ajunga toti de un cuget cu Patriarhia si cu Consiliul Mondial al Bisericilor...
Un preot, bedernițos si el, mare-n rang, http://saccsiv.files.wordpress.com/2...-montana_4.jpg ajunge sa cheme la el la parohie pe preotul catolic, cu care face o liturghie de ramane lumea cu gura cascata. Ciudat este si faptul ca undeva, preotii BOR spun: ascultati de preotul din parohia de care apartineti" = (egal:) mergeti si voi la musafirul sau... Despre asta ce puteti spune??? Iata raspunsul: http://saccsiv.files.wordpress.com/2...-montana_3.jpg O dovada ca bedernita aceea-i zace-n gat nu pentru ca este un bun duhovnic, ci pentru ceea ce am scris mai sus, la mesajul 07.10.2010 15: 31 :06 Imi pare rau sa critic un preot, insa, daca ar fi aceasta critica nationala, ar fi trebuit sa luam la rand majoritatea bisericilor unde-s asemenea preoti cu o traire asa de frumoasa, si totodata asa greu de imaginat ca sunt numiti ortodocsi... in acte. Iertati-ma, dar daca va depaseste subiectul, lasati pe altii sa-mi raspunda. Eu sunt mai grea de cap si chiar voi insista pana cand voi primi raspunsurile folositoare chiar si de la un preot ce intra pe internet sau scrie pe forumul acesta. |
multe vorbe ...
tu ai deja o parere formata ... nu vrei pareri ... vrei confirmarea ca gandul tau e cel bun ai dreptate ... ii las pe altii iti raspunda ... "ma depaseste subiectul" :) |
Pai, nu te-am obligat sa-mi raspunzi cand vom iesi din erezii si apostazii ca sa avem garantia ca ierarhii nostri ne duc la mantuire. Acum putem spune ca ierarhii ortodocsi care erau iconoclasti SI CANONICI IN ACELASI TIMP, duceau pe cei ce-i urmau la mantuire??? Asta-i intrebarea mea. Nu te supara pe mine, dar chiar sunt revoltata dupa ce am citit despre ereziile ierarhilor nostri
|
Citat:
Cine v-a dat dumneavoastra autoritatea sa ii judecati pe ierarhii Bisericii dumneavoastra ?! Cine v-a dat autoritatea sa puneti etichete precum "necanonic" sau "eretic" ? Auziti ce idee nastrusnica - isi pune mireanul problema ca ierarhul trebuie sa prezinte "garantii" !!!! |
Sfantul Ioan Gura de Aur
Eu cred ca in momentul cand ne confruntam cu o situatie de acest fel, atunci cel mai bine este sa vedem ce ne-au spus Sfintii Parinti.Iata ce ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur:
,,Nimic nu poate fi mai rau decât atunci când cineva, stapânit fiind de rationamente omenesti, judeca si masoara lucrurile cele dumnezeiesti; fiindca în chipul acesta se va izbi de piatra aceea cu putere si va fi lipsit de lumina. Caci, daca cel ce voieste a pune stapânire pe lumina soarelui cu ochii cei omenesti, nu numai ca nu va reusi sau nu se va putea împotrivi razelor lui, ci, pe lânga acest esec, va si suferi multa vatamare, cu atât mai mult cel ce voieste a-si îndrepta privirea catre acea lumina si a vedea prin rationamentele sale, nu numai ca va cadea, ci înca si batjocoreste harul lui Dumnezeu. Priveste cum Marcion, Mani si Valentin– si toti ceilalti care au introdus în Biserica lui Dumnezeu ereziile si dogmele lor vatamatoare – s-au pierdut; caci, masurând cele ale lui Dumnezeu prin rationamente omenesti, s-au rusinat de iconomia Lui. Desi este vrednic de cinste si de lauda, mai mult decât de rusine; vorbesc de crucea lui Hristos. Stiind deci acestea, pe care nu întâmplator vi le-am spus, ci ca sa va îndreptam cugetarea si sa facem a va gasi într-o mai mare siguranta pe viitor, va rog sa tineti seama de cele vorbite. Daca noi auzim pururea, dar nu îndeplinim niciodata, nu avem nici un folos din cele vorbite. Sa luam bine aminte, sa fim cu mare bagare de seama la cele vorbite, sa le scriem, asa-zicând, în cugetul nostru, sa le avem lipite de constiinta si necontenit sa înaltam slava Tatalui si Fiului, si Sfântul Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin." Cine vrea sa citeasca cele spuse pe larg,le poate citi aici: http://www.ioanguradeaur.ro/348/treb...a-nu-i-judeca/ |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:53:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.