Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Poetul si omul ADRIAN PAUNESCU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11059)

dorinastoica14 28.10.2010 20:59:26

Poetul si omul ADRIAN PAUNESCU

Pentru mine Adrian Păunescu înseamnă un strop din tinerețea mea.Prin poeziile lui batea un vânt ușor de libertate și de rebeliune.Se găseau destul de greu în librării. Câd le găseam le cumpram și le citeam cu nesaț.

Vestea că în orașul va veni cenaclul Flacăra a electrizat pe toată lumea.Cu copii în spatele taților am mers la eveniment pe un stadion unde cântam și dansam împreună cu folchiștii lui Păunescu.
Este una dintre cele mai electrizante amintiri din acea vreme.
L-am iubit pe Adrian Păunescu pentru versurile sale și pentru vulcanul de energie pe care o degaja.Nu am mai întâlnit pe nimeni asemenea lui.

Nu mi-a plăcut că după 1989 în loc să se dedice numai scrisului a intrat în politică.
Cred totuși că Dumnezeu îl iubește mult și prin suferințele pe care i le-a dat din plin îi va dărui mântuirea.

Să ne rugăm pentru sănătate lui căci pierzându-l vom pierde un mare artist și poet, iar societatea în care trăim este din ce în ce mai săracă în valori .

Rodica50 28.10.2010 21:23:19

Desi controversat pentru unii, Adrian Paunescu cred ca este cel mai mare poet in viata. Sunt o mare admiratoare a poeziei Domniei Sale.Sa-i dea Dumnezeu sanatate.

doctor_faustus 28.10.2010 22:57:50

"Marele" poet ... să fim serioși, cred că mare la propriu, la număr de kilograme. Faptul că are câteva poezii bune nu îl face un mare poet. Adrian Păunescu a mărturisit că el a intrat în comunism și a acceptat comunismul pentru că el a crezut că acest sistem ar fi unul care să facă bine celor din jur; de ar fi ăsta adevărul ! În fapt, acest poet s-a reprofilat după 1989 în jucător politic care, datorită carismei sale și notorietății a "gajat" pentru regimuri și persoane gen Iliescu.

Ce să mai spunem că într-o vreme recentă profesa și ca profesor de jurnalistică la "Spiru Haret" și, probabil ca să ne arate încă o dată profunda lui moralitate, a participat într-o emisiune tv, la Tatulici, când se dezbătea problema Spiru Haret, facultățile ca fabrici de diplome și producătoare de incompetenți pe bandă rulantă, dar în schimbul taxelor de școlarizare !!!, emisiune la care exemplarul speciei numit Adrian Păunescu a participat de pe o poziție de apărător a acestei instituții despre care s-a demonstrat că a făcut atât rău societății prin inflatarea pieței muncii cu zecii de mii de purtători de diplome și incompetenți, fără pregătire corespunzătoare, și care ocupau posturi și postulețe pe la tot felul de instituții publice sau în alte locuri pe sistemul Pile, Cunoștințe și Relații, în practică dovedind incompetența lor și risipa economică. Unde mai pui că "studenții" cotizau cu taxe de școlarizare, pentru ca în final să iasă, nu așa cum s-ar crede, specialiști în câmpul muncii pe "ogoarele" patriei, ci inși lipsiți de pregătire, incompetenți, ÎNSĂ CU DIPLOME !!! și deci cu pretenții de a ocupa fel și fel de posturi, chiar dacă nu aveau nici cea mai mică legătură cu locul respectiv de muncă. Cu alte cuvinte să te pui garant moral pentru un astfel de sistem infect de "educație" doar pentru că pe acolo era și locul tău călduț în care să îți umpli burdihanul de elefant cred că nu este un semn de moralitate, ci exact de opusul ei !! Dar ce să-i faci, școala asta comunistă :(

claudiu-marius 28.10.2010 23:04:56

Este adevarat Adrian Paunescu e foarte special pentru multi din romani.Este un vizionar ,iar faptul ca a intrat in politica cred ca a facut acest lucru pentru ca a simtit ca poate face diferenta si ar fi putut daca inculti plini de bani si fara de minte nu ar conta mai mult decat valorile .Poate de aceea estesi bolnav pe langa faptul ca in ziua de azi nu exista om perfect sanatos toti au o boala o lipsa faptul ca sufera pentru tara lui i-a provocat un declin si mai accentuat al starii de sanatate .Dumnezeu are caile lui nestiute si neintelese de noi oamenii indifierent de ce se va intampla un lucru e cert poezia lui interviurile lui vor fii mereu vi in mintea celor care il pretuiesc si va veni un moment cu ajutorul lui Dumnezeu cand poate aceeia vor face diferenta in aceasta tara.

doctor_faustus 28.10.2010 23:16:51

Citat:

În prealabil postat de claudiu-marius (Post 301420)
Este adevarat Adrian Paunescu e foarte special pentru multi din romani.Este un vizionar ,iar faptul ca a intrat in politica cred ca a facut acest lucru pentru ca a simtit ca poate face diferenta si ar fi putut daca inculti plini de bani si fara de minte nu ar conta mai mult decat valorile .Poate de aceea estesi bolnav pe langa faptul ca in ziua de azi nu exista om perfect sanatos toti au o boala o lipsa faptul ca sufera pentru tara lui i-a provocat un declin si mai accentuat al starii de sanatate .Dumnezeu are caile lui nestiute si neintelese de noi oamenii indifierent de ce se va intampla un lucru e cert poezia lui interviurile lui vor fii mereu vi in mintea celor care il pretuiesc si va veni un moment cu ajutorul lui Dumnezeu cand poate aceeia vor face diferenta in aceasta tara.

Tinere, nu țin să te contrazic pentru că văd că ai o mentalitate sănătoasă; însă stau și te întreb: din activitatea politică a lui AP ai reținut ceva ? Ai cumva vreun proiect sau vreo inițiativă politică demnă de reținut, în afară de lupta cu "moldovenismele" și șovini maghiari ? Ce ai reținut dumneata din activitatea politică a lui AP, cu ce a rămas dumnealui în istoria politicii din România ??

claudiu-marius 28.10.2010 23:31:02

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 301422)
Tinere, nu țin să te contrazic pentru că văd că ai o mentalitate sănătoasă; însă stau și te întreb: din activitatea politică a lui AP ai reținut ceva ? Ai cumva vreun proiect sau vreo inițiativă politică demnă de reținut, în afară de lupta cu "moldovenismele" și șovini maghiari ? Ce ai reținut dumneata din activitatea politică a lui AP, cu ce a rămas dumnealui în istoria politicii din România ??

Traind la Targu-Mures intr-un oras care azi e jumate roman jumate maghiar cu toate ca situatia la nivel de judet e cu totul alta judetul fiindtrei sferturi romanesc ortodox aproape un sfert maghiar restul de 1 si sub 1 la suta greco cat si alte boabe neluindu-le la socoteala acum imi este suficient lupta cu politica iredentis-sovina maghiara pt ca aici dragul meu oricand este pericol de moarte e suficient sa se adune si sa se rascoale si te mazilesc ca sa ma exprim asa cum au vrut de multe ori sa o faca numai ca nu au reusit sa puna in practica noaptea sf andrei.Mai mult atata timp cat in satele cu populatie minoritar romaneasca de la granita cu harghita covasna romanilor in cimitir li se sterg numele romanesti de pe cruci inlocuindu-le cu nume maghiare sau pur si simplu sunt sterse mie imi este suficient .Apoi comunismul a fost diferit ca actiune in zonele romaniei in ardeal in anii 60 80 era o situatie mai blanda ca sa zic asa ,el si-a asumat comunismul multi am facut-o fie ca eram copi tineri pe aceea vreme atat a putut si nu il judec dar sa sti ca a fost singura voce care a ramas verticala in ceea ce priveste comportamentul maghiarimii si mie imi este suficient .Daca nu esti din ardeal poate am sa am ocazia sa iti spun despre cum au stat si mai stau lucrurile pe aici .Si vei vedea ca poeziile lui multe bune celelalte mai putin (nici Eminescu sau Voiculescu sau altii )nu au avut poezii toate stralucite ,au sa ramana in memoria colectiva a natiunii romane unii au sa il placa mai mult altii mai putin fiecare dupa cat il lasa sufletul sa se apropie de un alt suflet caci e greu omului sa iubeasca pe toti pe de-a intregul deplin si deodata :1:

doctor_faustus 28.10.2010 23:49:08

Citat:

În prealabil postat de claudiu-marius (Post 301425)
Traind la Targu-Mures intr-un oras care azi e jumate roman jumate maghiar cu toate ca situatia la nivel de judet e cu totul alta judetul fiindtrei sferturi romanesc ortodox aproape un sfert maghiar restul de 1 si sub 1 la suta greco cat si alte boabe neluindu-le la socoteala acum imi este suficient lupta cu politica iredentis-sovina maghiara pt ca aici dragul meu oricand este pericol de moarte e suficient sa se adune si sa se rascoale si te mazilesc ca sa ma exprim asa cum au vrut de multe ori sa o faca numai ca nu au reusit sa puna in practica noaptea sf andrei.Mai mult atata timp cat in satele cu populatie minoritar romaneasca de la granita cu harghita covasna romanilor in cimitir li se sterg numele romanesti de pe cruci inlocuindu-le cu nume maghiare sau pur si simplu sunt sterse mie imi este suficient .Apoi comunismul a fost diferit ca actiune in zonele romaniei in ardeal in anii 60 80 era o situatie mai blanda ca sa zic asa ,el si-a asumat comunismul multi am facut-o fie ca eram copi tineri pe aceea vreme atat a putut si nu il judec dar sa sti ca a fost singura voce care a ramas verticala in ceea ce priveste comportamentul maghiarimii si mie imi este suficient .Daca nu esti din ardeal poate am sa am ocazia sa iti spun despre cum au stat si mai stau lucrurile pe aici .Si vei vedea ca poeziile lui multe bune celelalte mai putin (nici Eminescu sau Voiculescu sau altii )nu au avut poezii toate stralucite ,au sa ramana in memoria colectiva a natiunii romane unii au sa il placa mai mult altii mai putin fiecare dupa cat il lasa sufletul sa se apropie de un alt suflet caci e greu omului sa iubeasca pe toti pe de-a intregul deplin si deodata :1:

Trecând peste vorbe, și crede-mă că și eu știu să spun vorbe dacă e cazul, aș vrea să te întreb, pe lângă faptul că am observat că mare lucru AP în politică nu prea reții să fi făcut, aș vrea deci să te întreb, dacă era așa de mare românist cum susții și cum și-a făcut singur imagine, poți să răspunzi de ce niciodată acest AP nu a inițiat un curent sau o opinie politică, la nivel de poitică de nivel înalt, de a scoate organizația separatistă UDMR din parlamentul României și de la orice guvernare a statului român, de vreme ce UDMR nu este un partid, având în vedere că nu se pot înființa partide pe criterii etnice separatiste ?? UDMR nu este un partid politic, prin urmare nu are ce căuta nici în Parlamentul și nici în Guvernul României; cum s-a luptat acest AP să scape Parlamentul și Guvernul de această plagă separatistă și șovină, UDMR ??

claudiu-marius 28.10.2010 23:58:45

Dragul meu UDMR-ul nu il va putea scoate nimeni din schema politica a Romaniei pt ca e sustinut puternic de senatul SUA unde multi senatori cu nume american dar la origini maghiari au o forta impresionanta ca sa nu mai vorbesc de miliardarul George Soros si de printul "aiurea "Charles al angliei care pe linie genealogica e inrudit cu una din marile familii maghiare din ardeal.Ca om politic e drept nu a facut mare lucru decat discutii mai mult sau mai putin aprinse la tv dar uita-te fratia ta la Octavian Goga mare poet al romanilor iii plangea in poezii pe tarani si pe iobagi de mama focului si el nu facea mare lucru pt ei .Totusi a ramas in constiinta poporului cu poeziile sale .Pe alti i-a sensibilizat de aceea si Adrian Paunescu a sensibilizat lumea cu poezia lui cu cenaclu Flacara cu poeziile cantate de Tudor Gheorghe .Ca poet are ceva de spus daca te uiti cu atentie la ce vrea sa zica in poezia sa .Si sunt multi care se sensibilizeaza si zic da uite o idee o cale pe care o pun in aplicare atata doar ,nu trebuie sa te superi:1:si cred ca nu ai facut-o:1:

antiecumenism 29.10.2010 00:08:28

Eu nu am citit poeziile lui si nu prea il cunosc dar inca de dupa revolutie auzeam ca se zice despre Paunescu ca a fost un apropiat al lui Ceausescu si al regimului comunist ceea ce este rau.

Dar ascultand acum emisiunea lui robert turcescu la care a fost invitat si paunescu imi dau seama ca e foarte rau pt ca Paunescu in anul 2007 face niste afirmatii ingrozitoare:
ADRIAN PAUNESCU,invitat la emisiunea lui Robert Turcescu zice ca:

http://www.realitatea.net/adrian-pau...cu_122052.html
"FENOMENUL COMUNISM NU ESTE UN PROCES NOCIV"
"IL IUBEAM ENORM PE CEAUSESCU"

http://webtv.realitatea.net/actual/a...ie-daca-nu-sim

Aceste afirmatii arata cine a fost Paunescu si de partea cui a fost.

Petre Tutea-care a suferit 13 ani in temnitele comuniste- in cugetari memorabile zice ca:
"comunismul e o crima continua"

"Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramîne pustiu."

Citeam intr-o carte "HOLOCAUSTUL ROSU SAU CRIMELE IN CIFRE ALE COMUNISMULUI INTERNATIONAL" ca din 1917 de la revolutia bolsevica din Rusia si pana in 1989 au murit pe globul pamantesc intre 100 si 200 de milioane de oameni;DECI AU FOST OMORATI DE COMUNISM.

Comunismul a fost impotriva lui Dumnezeu si a Bisericii.Comunismul a distrus atatea vieti umane si atatea suflete si minti.
Sa ne aducem aminte de patimile indurate in temnitele comuniste de cei care se opuneau dictaturii comuniste.

Sa ne aducem aminte de Gherla Pitesti si celelalte temnite comuniste unde au fost batuti,infometati si distrusi atatia oameni;dar au fost si sfinti si martiri care au murit sau au supravietuit temnitelor comuniste"VALERIU GAFENCU SFANTUL INCHISORILOR.
Parintele Iustin Parvu,Parintele Arsenie Papacioc si altii au fost chinuiti de comunisti.

Sa nu uitam ca au fost trimisi la canal sa munceasca ca niste infractori de rand toata intelectualitatea tarii care s-a opus dictaturii satanice comuniste.

Si atunci ma intreb cum un astfel de om pe care voi il laudati a putut sa faca astfel de afirmatii,sa zica ca :
"FENOMENUL COMUNISM NU ESTE UN PROCES NOCIV"

doctor_faustus 29.10.2010 00:10:02

Citat:

În prealabil postat de claudiu-marius (Post 301436)
Dragul meu UDMR-ul nu il va putea scoate nimeni din schema politica a Romaniei pt ca e sustinut puternic de senatul SUA unde multi senatori cu nume american dar la origini maghiari au o forta impresionanta ca sa nu mai vorbesc de miliardarul George Soros si de printul "aiurea "Charles al angliei care pe linie genealogica e inrudit cu una din marile familii maghiare din ardeal.Ca om politic e drept nu a facut mare lucru decat discutii mai mult sau mai putin aprinse la tv dar uita-te fratia ta la Octavian Goga mare poet al romanilor iii plangea in poezii pe tarani si pe iobagi de mama focului si el nu facea mare lucru pt ei .Totusi a ramas in constiinta poporului cu poeziile sale .Pe alti i-a sensibilizat de aceea si Adrian Paunescu a sensibilizat lumea cu poezia lui cu cenaclu Flacara cu poeziile cantate de Tudor Gheorghe .Ca poet are ceva de spus daca te uiti cu atentie la ce vrea sa zica in poezia sa .Si sunt multi care se sensibilizeaza si zic da uite o idee o cale pe care o pun in aplicare atata doar ,nu trebuie sa te superi:1:si cred ca nu ai facut-o:1:

Nu mă interesează pe cine au în spate separatiștii și iredentiștii UDMR. În cazul UDMR singurul lucru care trebuia și trebuie făcut este simpla aplicare a legii !! Nu este nevoie de mai mult. Însă cu tot timpul avut la dispoziție, nu și-a găsit culmea timp pentru așa ceva. Dacă era cu adevărat pentru această țară, ar fi făcut-o, însă o asemenea bătălie i-ar fi periclitat locul în Parlamentul României, banii câștigați, căldurica și haleala pentru stomacul de elefant, ori asta presuspun că ar fi însemnat foarte mult. Într-adevăr, cred personal că poporul român nu mai este un popor, decât în mică măsură, pentru care să îți pui pielea la bătaie, însă dacă nu ți-ai pus-o aducând fel și fel de pretexte atunci nici nu mai ai nici un drept moral să te pretinzi erou, când de fapt ești un laș ca alți lași ai politicii României Bananiere.

claudiu-marius 29.10.2010 00:24:09

Iti mai spun doar atat o simpla aplicare a legii in cazul UDMR aduce cu sine soarta Iugoslaviei mai precis a SErbiei si e pe cale sa se ajunga din pacate .Erou nu cred ca e Paunescu dar poet si destul de profund este .Eu parerea nu am sa mi-o schimb in ceea ce il priveste ca poet ramane mare pt mine asa cum Vadim va ramane pt mine ca istoric si sociolog o somitate pt ca are un cap pe care multi nu il au .Ca om politic nu ma intereseaza pt ca in ceea ce priveste istoria oamenilor politici si a eroilor cei care ii promoveaza sunt foarte subiectivi .Dan puric cu casa regala altii cu Maniu altii cu altii dar Romania nu a avut oameni politici pt tara niciodata au avut oameni politici pt interesul lor si al partidului pe care il reprezentau .Pentru mine ramane un poet si unele poezii au o profunzime.

andreicozia 29.10.2010 00:27:31

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 301438)
1.[/font][/u][/b] "Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramîne pustiu."

2. [u][b]Citeam intr-o carte "HOLOCAUSTUL ROSU SAU CRIMELE IN CIFRE ALE COMUNISMULUI INTERNATIONAL" ca din 1917 de la revolutia bolsevica din Rusia si pana in 1989 au murit pe globul pamantesc intre 100 si 200 de milioane de oameni;DECI AU FOST OMORATI DE COMUNISM.

1. Serios, te credeam un ginditor mai profund insa vad ca esti tinar dupa concluziile superficiale pe care le tragi

Daca tot veni vorba pe forum de FAPTE, hai o leaca sa vedem cam CIT "PUSTIU" A LASAT COMUNISMUL IN URMA SA!
SCHIMBARILE DIN ROMANIA...

Capitolul 1. Asemanari cu "PUSTIUL" comunist
&&&
1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
1.3. Avem aceiasi centrala atomica
1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat.
1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj…
&&&
1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul dar inchidem ochii
1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem
1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca”
1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine
1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”
1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere
1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine
&&&
1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile
1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989
1.16. Avem aceleasi linii de tranvai si troilebuz
1.17. Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari.
1.18. Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine!
1.19. Avem aceleasi statiuni turistice dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou…
1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile ( aur,neferoase,marmura,minereuri feroase,uraniu, gaz,hidrogen sulfurat…)
1.21. Avem aceleasi fantani dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala…
1.22. Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori
1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni
1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator.

si acum PLINUL ADUS CE CAPITALISM prin:

Deosebiri

2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare…?!
2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import…daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”!
2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara(importa) din..ROMANIA!Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania.
2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare
2.5. In spitale acum trebuie sa vi cu siringa ta si cu medicamentele tale.
2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca…Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat.
&&&
2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla… daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul…
2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24 de ore /zi…
2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele…a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala!
2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!
2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare ! Protectia sociala are un alt sens … a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati sogial e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!
2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tranvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu
2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% mai isi permit!
2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!
2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea?
2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otavim cu mana noastra!
2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propia moarte in rate!
2.18. Banii ce n-i se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti.
Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne,cu acordul tacit al statului si de ce nu si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine…dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche…SCAPA CINE POATE… eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi!
Capitolul 3. Specific Romanesc
&&&
3.1. Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat.
3.2. Numai in Romania patesti comision cand retragi numerar de pe card
3.3. Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate
3.4. Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi!
3.5. Branza e mai scumpa decat carnea
3.6. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
3.7. Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
3.8. Portocalele mai ieftine decat merele.
3.9. Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
3.10.Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
3.11.Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.
3.12.Vinul este mai ieftin decat strugurii.
3.13.Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
3.14.Ciupercile sunt mai scumpe ca si carnea de pui
3.15.Criminali au paza oficiala de stat, SPP, platita de cei impotriva carora au fost facute crimele.
3.16.Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii)
3.17.Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate
3.18.Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani!

claudiu-marius 29.10.2010 00:32:55

aici ai dreptate andreicozia mare dreptate

doctor_faustus 29.10.2010 00:36:56

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 301446)
1. Serios, te credeam un ginditor mai profund insa vad ca esti tinar dupa concluziile superficiale pe care le tragi

Daca tot veni vorba pe forum de FAPTE, hai o leaca sa vedem cam CIT "PUSTIU" A LASAT COMUNISMUL IN URMA SA!
SCHIMBARILE DIN ROMANIA...

Capitolul 1. Asemanari cu "PUSTIUL" comunist
&&&
1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
1.3. Avem aceiasi centrala atomica
1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat.
1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj…
&&&
1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul dar inchidem ochii
1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem
1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca”
1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine
1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”
1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere
1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine
&&&
1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile
1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989
1.16. Avem aceleasi linii de tranvai si troilebuz
1.17. Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari.
1.18. Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine!
1.19. Avem aceleasi statiuni turistice dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou…
1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile ( aur,neferoase,marmura,minereuri feroase,uraniu, gaz,hidrogen sulfurat…)
1.21. Avem aceleasi fantani dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala…
1.22. Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori
1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni
1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator.

si acum PLINUL ADUS CE CAPITALISM prin:

Deosebiri

2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare…?!
2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import…daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”!
2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara(importa) din..ROMANIA!Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania.
2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare
2.5. In spitale acum trebuie sa vi cu siringa ta si cu medicamentele tale.
2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca…Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat.
&&&
2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla… daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul…
2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24 de ore /zi…
2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele…a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala!
2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!
2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare ! Protectia sociala are un alt sens … a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati sogial e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!
2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tranvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu
2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% mai isi permit!
2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!
2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea?
2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otavim cu mana noastra!
2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propia moarte in rate!
2.18. Banii ce n-i se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti.
Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne,cu acordul tacit al statului si de ce nu si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine…dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche…SCAPA CINE POATE… eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi!
Capitolul 3. Specific Romanesc
&&&
3.1. Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat.
3.2. Numai in Romania patesti comision cand retragi numerar de pe card
3.3. Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate
3.4. Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi!
3.5. Branza e mai scumpa decat carnea
3.6. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
3.7. Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
3.8. Portocalele mai ieftine decat merele.
3.9. Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
3.10.Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
3.11.Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.
3.12.Vinul este mai ieftin decat strugurii.
3.13.Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
3.14.Ciupercile sunt mai scumpe ca si carnea de pui
3.15.Criminali au paza oficiala de stat, SPP, platita de cei impotriva carora au fost facute crimele.
3.16.Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii)
3.17.Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate
3.18.Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani!

cred că ar fi interesantă deschiderea unui întreg subiect separat. aici este un alt subiect. nu cred că este o atitudine benefică să glorificăm "realizările" pluricincinale ale unui sistem constituit pe teroare, distrugerea valorilor tradiționale creștine și românești, și pe un partid comunist care avea în jur de 1000 de membri și nu reprezenta practic pe nimeni în această țară.

andreicozia 29.10.2010 00:44:23

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 301448)
cred că ar fi interesantă deschiderea unui întreg subiect separat. aici este un alt subiect. nu cred că este o atitudine benefică să glorificăm "realizările" pluricincinale ale unui sistem constituit pe teroare, distrugerea valorilor tradiționale creștine și românești, și pe un partid comunist care avea în jur de 1000 de membri și nu reprezenta practic pe nimeni în această țară.

Esti tinar! :))) iar roadele tinerei generatii "copy-paste"( cum superb spunea Ori) sau "aici si acum" nu mai tirziu se vad deja din plin:))
...si ce MAI VINE! ! !
sunteti simpatici:))

antiecumenism 29.10.2010 00:51:23

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 301446)

Tu poate ai mai multi ani de cat mine dar gandesti mai mul social si material decat sufleteste , duhovniceste si in primul rand crestineste.
E vorba in primul rand de pustiul sufletesc si mental pe care l-a lasat comunismul in sufletul oamenilor,e vorba de crimele pe care le-au facut comunistii,e vorba de faptul ca au fost atei si ANTIHRISTI.Despre asta e vorba.

Ca nu ne mantuie diavolul care sustinea acest regim dictatorial,aceasta ciuma rosie ci ne mantuie Dumnezeu,Hristos care ne-a lasat ortodoxia pe care nenorocitii de comunisti nu au acceptat-o si mai mult au negat-o.

doctor_faustus 29.10.2010 00:53:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 301451)
Esti tinar! :))) iar roadele tinerei generatii "copy-paste"( cum superb spunea Ori) sau "aici si acum" nu mai tirziu se vad deja din plin:))
...si ce MAI VINE! ! !
sunteti simpatici:))

Din nefericire pentru dumneata, comunismul este o utopie, și singurii adevărați "comuniști" vor fi cei din Împărăția lui Dumnezeu. Problema este că acolo se va ajunge din libera voință, urmare a invitației divine, și în nici un caz cu mecanisme de genul Marii Terori din Rusia. Sistemul economic comunist a fost demonstrat ca sortit falimentului, cu argumente economice, la câțiva ani după Revoluția din 1917.

antiecumenism 29.10.2010 02:14:34

PETRE TUTEA,CUGETARI MEMORABILE:

"Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii.
Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta:ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa manînci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda!
Ca sa constati ca e incapabil comunismul de guvernare, nu trebuie sa ai doctoratul în stiinte sociale. Orice bou vede ca nu e bun. El vede ca ma-sa rabda, nevasta rabda, copiii rabda... vede tot si totul pute.
A te opune comunismului înseamna a apara puritatea Codului Penal. Comunistii nu trebuie tratati ca infractori de drept comun. Ca hotii de buzunare, ca tîlharii, ca violatorii de dame...
Comunismul e imanentism absolut: el muta complet omul în lumea asta. Comunismul înseamna negatia omului total, ca omul total apartine la cele doua lumi:lumea trecatoare si lumea vesnica. Or, comunismul ancoreaza în dimensiunea lumii trecatoare si în felul asta nu e uman. Pentru ca daca îi spui unui om normal: ma, esti un animal rational muritor si dupa tine ramîn doar viermi si minerale - îti da cu bîta în cap!
M-am gîndit sa scriu un pamflet anticomunist si m-am gîndit sa iau anticii si modernii, cei mai mari pamfletari pe care-i întîlnesc, si sa iau de acolo cele mai acidulate imagini sau figuri de stil. Si m-am gîndit ca e un travaliu odios, gratuit, nu face trei parale. Si am ajuns la o intuitie mult mai corecta pentru a defini orice miscare comunista. Iau un Cod Penal cu trihotomia, tripartita diviziune a infractiunilor: crime, delicte si contraventii. Definesc crimele pe rînd, delictele pe rînd si contraventiile pe rînd, si scriu dedesubt: comunismul e infractor la ordinea universala, naturala prezenta în acest integral Cod Penal. Ei sînt infractori, comunistii, nu sînt oameni politici. De altfel, Douglas, ministrul de externe al Americii, a dat o definitie a comunismului: exista în dreptul penal crime continue si crime continuate; comunismul e o crima continua.

Comunistul stie ca e animal, stie ca e rational si stie ca e absolut muritor. Dar în felul asta, cu toata rationalitatea lui, între el si dihor nu e nici o deosebire.
Comunismul, unde a triumfat, te beleste sistematic.
Rusia a demonstrat - tehnic, practic si teoretic - nulitatea comunismului.
Stalinismul e definitia comunismului. Unde nu e stalinism, dupa trei luni cad de la putere, ca nu sînt în stare sa dea nici... apa. Nu se poate impune comunismul decît cu bîta, cu parul!
Nu se poate face economie în comunism si de catre comunisti. Astia nu sînt în stare sa conduca nici o comuna rurala. Încurca apele, înfunda fîntînile...
Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramîne pustiu.

Comunistii sînt vacari: considera oamenii ca vacarii cirezile. Cum poti gîndi egalitatea absoluta - ca asa trebuie s-o gîndesti ca sa fii comunist - cînd nici nu iesi bine în strada si te-ntîlnesti cu ea, cu inegalitatea?

Sistemele sociale trebuie definite finalist, prin ce urmaresc. Comunistii urmaresc egalitatea anarhica finala. Astia sînt comunistii - anarhisti! Prin finalitatea lui, marxismul nu e ostil anarhiei, pentru ca nu poti fi egalitar decît daca esti anarhic.
Cînd se vorbeste de totalitarismul comunist e o contradictie în termeni. Totalitari nu pot fi decît oamenii care pleaca de la întreg la parte - dupa formula aristotelica. Or, comunistii, nu sînt totalitari. Dupa ce ma orientez? Dupa Manifestul comunist, care e evanghelia lor, evanghelia rosie. Acolo se spune ca idealul lor e o societate fara stat, fara clase, conceputa ca o asociere libera de indivizi. E incendiul anarhiei finale, sfîrsitul Manifestului, cum zice Kautki. Comunistii sînt anarhisti la finalitate."

"Ceausescu n-avea masca de golan, ci masca de golan fioros. Nu mi-am închipuit ca un golan analfabet poate sa aiba o asemenea pofta de luxurie."

Traditie1 29.10.2010 08:04:57

Comunismul e cea mai mare nenorocire ce s-a abătut asupra țării noastre, mai ales perioada a doua, ceaușistă. Iar un lacheu al lui Ceaușescu nu poate fi decât un mizerabil.

Fără comunism astăzi România ar fi fost o țară dezvoltată, cu un mediu plăcut de trai, așa cum era înainte de 1945, cu o cultură înfloritoare, atât cea intelectuală cât și cea populară țărănească.

Comunismul, o ideologie stupidă, plină de ură, violență și distrugere, a dus, prin crimele împotriva intelectualității și ale opozanților regimului, prin doctrina internaționalistă antinațională și prin cultul muncitorului și al luptei de clasă la decapitarea poporului român, la distrugerea elitei care menținea spiritul său și la distrugerea satului românesc cu spiritualitatea sa milenară.

Așa-zisele realizări ale comuniștilor au constat în mutilarea pentru totdeauna a înfățișării României prin arhitectura sinistră și cu efect alienant, au constat în ruinarea economiei naționale (care ar fi continuat dacă regimul nu ar fi căzut) și în zombificarea populației, efectele văzându-se și aici pe forum.

Trebuie să se știe că mârlănia, necinstea și prostia pe care le vedem azi în România erau inexistente înainte de comunism, ele sunt un produs al comunismului, în special al celui ceaușist. Ceaușescu, un dobitoc mârlan a transmis primitivismul său populației prin promovarea de care se bucura imaginea lui prin cultul personalității.

Fără comunism economia României s-ar fi dezvoltat firesc, economia de piață ducând în cele din urmă la bunăstare și putere economică, așa cum vedem de pildă la Turcia, Finlanda sau chiar mai bine, ținând cont de hărnicia și inteligența românilor. Fără comunism România ar fi arâtat astăzi apropiat de țările din vest în aspectul așezărilor, fără blocurile și construcțiile industriale făcute fără cel mai elemntar simț estetic. Fără comunism aristocrația românească și-ar fi perpetuat tradițiile seculare, țăranii și-ar fi păstrat identitatea culturală iar orășenii ar fi fost civilizați și emancipați. Orașele României din secolul 19 și perioada de până la comunism erau agreabile sau foarte agreabile, fiind caracterizate ca și în vest de proporția dominantă a funcționarilor și intelectualilor, de mediul cultural cosmopolit, de ordine, curățenie și armonie socială.

Comunismul a făcut ca nimic să nu mai meargă bine, ura să domine în societate, mizeria și grosolănia să fie atributul unei mari părți a populației. Comunismul a răscolit toată societatea și infrastructura țării transformând-o într-o uriașă colonie muncitorească cu aspect de pușcărie și cu oameni abrutizați, dezvoltarea firească a societății fiind retezată și înlocuită cu sistem monstruos.

Comunismul e un virus distrugător, asemenea islamului și nazismului, o nebunie care afectează mințile unora ducând la distrugerea a tot ce e frumos și bun pe lume.

dorinastoica14 29.10.2010 08:19:25

Fraților mai tineri;în acest topic era vorba despre un poet contemporan foarte citit și o personalitate distinctă.
De ce oare atunci când spunem Păunescu toată lumea vorbește despre comnunism?
Nu reușim să ne detașăm de imaginea reală sau falsă a unei perioade istorice raportând orice persaoană trecută de 5o de ani la acele vremuri?

Mă așteptam ca în acest topic să se facă mai multe referiri la talentele promovate de el prin cenaclul Flacăra și la impactul acestuia asupra generației de atunci.
Acei care au cunoscut muzica folc și au fost prezenți pe stadioane și în săli imense știu ce trăire unică și ce sentiment de libertate aveai când la concerte puteai să te manifești liber într-i societate în care libertatea lipsea..
Dați-mi un alt exemplu măcar asemănător și mă înclin în fața voartră iubiții mei!

Mihnea Dragomir 29.10.2010 08:31:32

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 301472)
De ce oare atunci când spunem Păunescu toată lumea vorbește despre comnunism?

Să fie din cauză că sunt inseparabili ?

Citat:

Dați-mi un alt exemplu măcar asemănător și mă înclin în fața voartră iubiții mei!
"Poezia muzicii tinere" și "fenomenul Pitiș".

Traditie1 29.10.2010 08:35:55

Dorina, cenaclurile acelea promovau comunismul, chiar dacă nu în mod explicit. Temele respective, naționalismul de tip ceaușist aveau rolul de a prezenta comunismul într-o formă aparent umană, nu urmăreau cultivarea participanților cu adevăratele valori ci spălarea lor la creier în spirit muncitoresc-socialist.

horatiu.miron 29.10.2010 09:57:53

Spui Paunescu si tragi apa. Orice farama de talent ar fi avut, paleste in fata activitatii politice a "maestrului". In locul lui mi-ar fi fost rusine sa-mi arat fata in public dupa caderea comunismului.

dorinastoica14 29.10.2010 10:59:44

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 301488)
Spui Paunescu si tragi apa. Orice farama de talent ar fi avut, paleste in fata activitatii politice a "maestrului". In locul lui mi-ar fi fost rusine sa-mi arat fata in public dupa caderea comunismului.

Dacă vei reciti postarea cu care am deschis topicul vei vedea că am scris despre aceasta, de aceia sunt deacord cu tine(cu excepția primei propoziții care nu reflectă decât părerea unei minorități pe care o reprezinți)

Fiind un răsfățat al regimului comunist și având mult talent(sunt mulți scriitori români talentați despre care nu știe nimeni nimic) după părerea mea ar fi fost frumos și folositor pentru el dar și pentru acei care îi citesc poeziile să se retragă de politic și să scrie poezii minunate ca "Rugă pentru părinți" și multe altele care vor rămâne fără dor și poate alături de poeziile lui Eminescu,ale lui Blaga,Nichita Stănescu și alți mari poeți români.

Am deschis acest topic gândindu-mă că degeaba Dumnezeu îți dă un talent deosebit dacă nu îl folosești pentru ce trebuie.

dorinastoica14 29.10.2010 11:07:37

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 301474)
Dorina, cenaclurile acelea promovau comunismul, chiar dacă nu în mod explicit. Temele respective, naționalismul de tip ceaușist aveau rolul de a prezenta comunismul într-o formă aparent umană, nu urmăreau cultivarea participanților cu adevăratele valori ci spălarea lor la creier în spirit muncitoresc-socialist.

Ești tânăr Andrei așadar nu ai trăit acele vremuri!
Mă întreb cum ați fi fost voi acești tineri rebeli atunci pe vremea comunismului?
Unii poate ați fi fost la fel de răzvrătiți dar alții...v-ați fi înrolat cu sau fără voie în marșul acela stupid spre nicăieri!

Poate scopul era acesta dar ce se întâmpla pe stadioane era cu totul altceva! Să nu uităm că la un momentdat aceste manifestări au fost oprite!

dorinastoica14 29.10.2010 11:11:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 301473)
Să fie din cauză că sunt inseparabili ?

"Poezia muzicii tinere" și "fenomenul Pitiș".

Nu am spus aceasta.
Dacă vei citi postările mele anterioare pe această temă vei vedea că nu m-am declarat "nostalgică"ci dimpotrivă!
Acei ani cu rele și cu bune nu pot fi șterși pur și simplu din viața generației mele .
Să nu uităm că "nu sunt vremile sub om ci bietul om sub vremuri"

Nu de aceiași amploare!

laraG 29.10.2010 11:13:59

Poetul

Sa nu ne grabim a-l judeca.Noi insine,de cate ori in viata n-am pacatuit.A.Paunescu este un poet autentic si integral.A crezut si mai crede in miracolul romanesc cu o indarjire si cu o buna credinta pe care multele si tristele experiente nu au reusit sa le cheltuiasca.Acum, in marea-i suferinta trupeasca dar si sufleteasca nu-si cere iertare ca mai traieste inca.Este cuprins , in continuare de o supraomeneasca putere de creatie.Se grabeste parca sa spuna tot ce ar mai avea de spus.

LapetiteMoc 29.10.2010 11:23:45

Dumnezeu sa-i dea sanatate!

Sanatate si putere ii doresc poetului Adrian Paunescu!

http://www.youtube.com/watch?v=i-XkVgA9MvA

Negroponte 29.10.2010 11:30:10

Un mare poet!Sa-i sea Dumnezeu sanatate.Multi s-au folosit si s-au bucurat ascultand cenaclul flacara."Si totusi exista iubire..."

laraG 29.10.2010 11:42:44

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 301507)
Un mare poet!Sa-i sea Dumnezeu sanatate.Multi s-au folosit si s-au bucurat ascultand cenaclul flacara."Si totusi exista iubire..."

Fie, ca Domnul Dumnezeu sa ne lumineze intunericul inimii noastre, sa ne putem iubi unii pe altii asa cum ne-a iubit si ne iubeste EL si ne doreste buni, blanzi, cu dragoste de adevar sa-I urmam Lui !Doamne ajuta !

Sa nu ne mai miram de ceea ce ni se intampla noua ca popor in vremea de acum.

dorinastoica14 29.10.2010 12:15:36

Poezii cenzurate

Unele dintre aceste poezii circulau pe vremea aceia...

Cineva mă ascultă

În veac cu putere ocultă,
din zid cineva mă ascultă,
cu cât mă coboară pe mine
cu-atât el mai mare devine.

Iubirea mi-o suge prin tuburi,
mă simt răstignit pe șuruburi,
ce face cu mine nu-i veghea,
el trage din zid cu urechea.

Ai zice că apără poate
poporul de rău și păcate,
de cei ce țin arma în liră
de cei care mint și conspiră.

Dar nu, el ascultă orbește
pe omul când acesta trăiește,
ne intră-n cearșafuri,sub piele,
în creer de gânduri să-l spele.

Prin mări,electronice unde
în ochi și în tălpi ne pătrunde,
putere zeiască și oarbă
el scris-a și-n firul de iarbă.

Ascultă fereastra dechisă
și viermii urcând în caisă,
cum gâfâie-n dragoste mirii
concertul mărunt al pieirii.

În veac cu poliție multă
din zid,cineva mă ascultă!

scrisă în 1981

dorinastoica14 29.10.2010 12:23:58

Motorul greșit

Și dacă după ce s-a auzit
și dacă după cum un simț o spune
întregul drum e o deșertăcune,
și chiar motorul e croit greșit!

Mașina e din ce în ce mai grea,
o împingem năzuind la zile bune
și așteptăm s-apară o minune,
să ne putem urca și noi în ea.

Tu nu auzi constructor de motoare
că ți le-am da pe acestea înapoi?
E un motor prea leneș,prea greoi
nu poartă, că-i purtat de fiecare.

Și zi de zi motorul nostru moare
și-n loc să meargă el e-mpins de noi!

scrisă în anul1983

antiecumenism 29.10.2010 13:26:12

Mie nu imi plac deloc poeziile astea ..nu stiu ce talent vedeti la Paunescu

Oricum ideea este ca au fost atatia poeti,scriitori si oameni de cultura care au trait in perioada comunista dar nu au pupat in cur comunismul si regimul ceausist,nu au facut pact cu diavolul.

sorescu nu a fost privit cu ochi buni de comunisti,marin preda dupa ce in 1980 a scris romanul "cel mai iubit dintre pamanteni" a fost omorat de securitate,eliade a fost impotriva regimului comunist si a plecat din tara ;vasile voiculescu(care era un poet mare,un scriitor si un crestin practicant al rugaciunii inimii) a murit dupa ce a stat in temnitele comuniste;Radu Gyr un poet mare a fost impotriva comunismului satanist samd...

Parintele Gheorghe Calciu tinea in perioada comunista predici impotriva comunismului.
Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu au suferit in temnitele comuniste si au fost impotriva comunismului ateu.

Deci iata ca avem atatea exemple de oameni mari poeti,scriitori,preoti,oameni de cultura care nu au fost de acord cu acest regim demonic si sau au tacut din gura sau au facut ani grei de temnita,in orice caz acesti oameni trebuie apreciati si despre acesti oameni trebuie sa scriem pe forumul crestinortodox si nu despre marlani si oameni josnici care au luat parte la regimul comunist satanist,si au fost apropiatii unui dictator.

Si mai mult paunescu nu zic ca trebuia neaparat sa sufere in temnitele comuniste alaturi de crestinii care au fost impotriva regimului satanist comunist,dar macar sa taca din gura si sa nu se faca partas unui regim criminal ,antihristic.

dar mai mult Paunescu dupa ce ca l-a pupat in fund pe ceausescu dupa 1989 credeam ca macar isi cere scuze,macar isi da seama ca a gresit ca s-a facut partas cu regimul satanist; dar nu culmea culmilor paunescu si acum "IL IUBESTE PE CEUSESCU" "SI NU VEDE SATANISMUL SI RAUL REGIMULUI COMUNIST"

Pai pe unul astfel de om sa-l acceptam ca fiind mare poet? nu merita sa-l mentionam macar.

Daniel777 29.10.2010 13:28:50

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 301500)
Fiind un răsfățat al regimului comunist și având mult talent(sunt mulți scriitori români talentați despre care nu știe nimeni nimic) după părerea mea ar fi fost frumos și folositor pentru el dar și pentru acei care îi citesc poeziile să se retragă de politic și să scrie poezii minunate ca "Rugă pentru părinți" și multe altele care vor rămâne fără dor și poate alături de poeziile lui Eminescu,ale lui Blaga,Nichita Stănescu și alți mari poeți români.

Orice am spune despre Paunescu ,nu este un poet de talia lui Eminescu sau Blaga.
Dar acest lucru nu este important,ca sa creeam o polemica .Eu nu ma pricep la poezie,dar pot spune urmatoarele lucruri:

1.Valoarea poetica este de alta calitate si nivel la clasicii mentionati
2.Viziunea poetica asupra lumii este mult mai complexa .
3.Eminescu s.a. aveau verticalitate,cuvantul lor avea greutate,nu faceau nici un compromis pentru cariera,si au suferit foarte mult financiar din cauza aceasta.Paunescu a avut intotdeauna un loc caldut.
4.Usurinta versificarii este o caracteristica a poetilor marunti.
5.Este o diferenta intre cateva poezii reusite si o mare poezie...

s.a.m.d.

Paunescu nu este un poet mare,sau clasic...Este doar un versificator,de o anumita popularitate.

LapetiteMoc 29.10.2010 13:46:57

suficient

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 301530)
Eu nu ma pricep la poezie

E suficient doar atat. Alte comentarii sunt in afara subiectului.
Fie tie dupa inima ta!

Daniel777 29.10.2010 14:24:46

Diferenta intre Eminescu si Paunescu am putea-o asemana cu diferenta intre Ciprian Porumbescu si Horia Moculescu .
Sunt alte trairi si viziuni despre lume la poetii din trecut si alta la Paunescu,una usoara,populista.....

dorinastoica14 29.10.2010 15:05:26

Poezii cenzurate

Fragmente din
Șoferul și nevastă-sa
......
În autobuz vara e cald.
iarna e frig.
Drumul continuă,
am început să obosim.
Nene șoferule oprește,
Să ne odihnim și noi
să te odihnești și dumneata
că n-o fi foc!
Dar el nu mai aude,el conduce
Și într-adevăr,
conduce excepțional
el e cel mai bun,stigăm toți.
Dar ne e foame
pentru că n-am oprit demult
și-avem nevoie și noi
de pâine,de apă de un răgaz.
Probabil c-am început să-l enervăm
cu mofturile noastre:
setea,foamea,somnul.
Geamurile autobuzului nu mai există demult,
pe ele au sărit cei ce nu au mai putut suporta.
Ușile au ruginit și nu se mai deschid
și șoferul conduce autobuzul din ce în ce mai nervos.
.....
Mai e puțin combustibil,
Am intrat într-un fel de linie ferată
după ce ni s-au spart caucuicurile
și după ce șoferul a dărâmat
cu lovituri de autobuz case și biserici,
sate și orașe.
Începem să coborâm
și bineînțeles că viteza crește,
nu mai e nimeni în autobuz,
unii au murit,
alții ne-am uscat de foame și de sete,
alții au înghețat de frig.
Muntele e tot mai departe.
...
Și numai ei doi,
șoferul și nevastă-sa,
în cabina blindată
se uită doar înainte,
nu mai știu pe cine conduc
și unde se duc
și de ce tac toți pasagerii
și de ce se merge cu viteza prăbușirii
când excursia începuse atât de frumos
către marele munte.

scrisă în 1987

lore86 29.10.2010 15:22:21

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 301529)
Mie nu imi plac deloc poeziile astea ..nu stiu ce talent vedeti la Paunescu

subscriu.
nu vad frumosu, sensibilul, delicatul in poeziile lui.
mi se par searbade.

la polul opus as putea sa dau nume de poeti si de poezi sublime, pline de seva, menita sa aduca o mangaiere sufletului.

nu tot ce rimeaza e poezie.

dar e doar parerea mea....

Daniel777 29.10.2010 15:50:22

Cand asculti muzica clasica simti ca te apropii de o anumita frumusete ,adresata sufletului.
LA fel cand citesti pe Eminescu sau pe marii poeti,vezi puterea creatoare lasata lor de Dumnezeu si fructificata intr-un mod exceptional.

Muzica de dupa 1900 ,dar si poetii contemporani cu noi ,au o opera care se adreseaza simturilor grosiere din noi,trupesti,nu mai este acea gingasie,maretie ce caracteriza marile opere.

Asta o spune si Grigore Lese ,care zicea ca nu mai exista muzica romaneasca adevarata traditionala.
Un contemporan incercand sa scrie o istorie a muzicii,s-a oprit in sec IX,spunanad ca ceea ce s-a creat dupa ,nu mai este muzica.

In pictura totul s-a degradat,incepand cu cubismul lui Picasso...

De asta ne este si greu astazi sa mai apreciem frumosul,pentru ca nu il gasim decat la maestrii din trecut.

dorinastoica14 29.10.2010 19:18:34

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 301553)
subscriu.
nu vad frumosu, sensibilul, delicatul in poeziile lui.
mi se par searbade.

la polul opus as putea sa dau nume de poeti si de poezi sublime, pline de seva, menita sa aduca o mangaiere sufletului.

nu tot ce rimeaza e poezie.

dar e doar parerea mea....

Nu incerc să-ți schimb părerea dar uite cât de frumos scrie despre copilărie...

"Pune-ți copile capul pe pernă
Dormi și visează bunul tău vis,
Că-n vise viața este eternă,
Visul e lumea ce ți-am promis.
....
Mie-mi trec anii,ție-ți vin anii
Poate că mâine îți va fi greu
S-acepți că astăzi eu ți-am spus nani
Dar nani,nani,frumosul meu!

(Leagăn pentru toată copilăria)

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:28:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.