Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Roxana Briban (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11235)

Rodica50 21.11.2010 19:00:54

Roxana Briban

Iata ce se intampla cu atatia oameni, in puterea creatiei,ramasi fara loc de munca. Cine este raspunzator? Cat sa mai rabde acest popor? Cati trebuie sa mai moara?

heaven 21.11.2010 19:45:05

Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in Imparatia Sa!

http://i197.photobucket.com/albums/a...andlelight.gif

diana-lorena 21.11.2010 20:01:14

De ce se intampla asa,fratilor?Pentru ca ne-am indepartat de Dumnezeu.
Pilda lui Iov este inca vie: desi plin de bube, fara copii, prieteni,casa si avere, nu s-a gandit sa-si ia viata. Ce ar trebui sa intelegem de aici?

Viata e un dar de la Dumnezeu, fratilor, sa ne rugam ca El sa ne lumineze sufletul si sa ne fereasca de aceasta mare ispita!

Gandul sinuciderii este una dintre cele mai groaznice ispite, pt ca, savarsind acest gest, omul se rupe de Dumnezeu si El nu mai poate face nimic ca sa-l salveze. Sa ne gandim si la Iuda, un caz tulburator de sinucidere din Noul Testament. Ce inseamna,de fapt, sinucidere? Deznadejde! Iuda nu a crezut ca Dumnezeu il poate ierta.

Fratilor, sa facem ceva cat se mai poate! O fata senina, un zambet, un gand sau un cuvant bun sau o rugaciune pentru un om pe care il vedem deznadajduit! sa nu mai trecem nepasatori pe langa ei, acuzandu-i de ,,depresie'' si atat! daca avem ocazia sa facem ceva, sa nu ezitam!

Doamne miluieste!

sophia 21.11.2010 20:12:24

Este cumplit sa inveti, sa muncesti o viata si sa fii aruncat apoi pe drumuri.
Somajul, umilinta, desconsiderarea, saracia, nesiguranta sunt moartea sufletului.
Sa nu mai aibe nimeni nevoie de tine...
Sa nu dea Dumnezeu nimanui.
Credeam ca este mai greu pentru cei singuri, care n-au familie, copii.
Roxana avea familie?
Si da, sa nu trecem nepasatori pe langa oameni.
Pentru noi romanii este si mai greu, pentru ca nu suntem inca obisnuiti cu asa ceva.
Noi am avut mereu serviciu conform pregatirii.

Traditie1 21.11.2010 20:28:39

Ea nu a suportat să se întoarcă la o condiție modestă, o dată ce gustase din faima internațională. Dacă ambițiile ei ar fi fost mai mici nu ar fi ajuns la depresie. Sunt milioane de oameni cu condiții mai rele de viață decât ale ei și nu se sinucid. Și chiar dacă ar fi avut suferințe reale, trebuia să și le învingă cu arma credinței. Dacă am crede cu adevărat în Dumnezeu și viața veșnică vedem orice rău ca ceva trecător și asta ne presează mai puțin.

Iar de lipsa locurilor de muncă nu e de vină Statul. Statul nu e tăticul nostru, nu are de unde, el se bazează pe ceea ce producem noi. Mentalitatea asta comunistă că Statul trebuie să asigure tot face ca țara să nu iasă din dezastru. Fiecare trebuie să ne orientăm, să găsim soluții. Eu cred că ea putea găsi o slujbă mai modestă dacă ar fi căutat.

catalin2 21.11.2010 20:32:15

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 306723)
Iata ce se intampla cu atatia oameni, in puterea creatiei,ramasi fara loc de munca. Cine este raspunzator? Cat sa mai rabde acest popor? Cati trebuie sa mai moara?

Din ce am inteles nu a fost data afara, ea si-a dat demisia. Directorul Operei spune ca niciun director nu si-ar fi putut permite sa dea afara un talent care era cunoscut si afara.

cristiboss56 21.11.2010 20:51:12

Citat:

Toti suntem raspunzatori de suferinta noastra si a celor din jurul nostru ! Toti ! La fiecare minut si jumatate , cineva de pe aceast pamant , alege sa-si curme viata ! Dumnezeu sa o ierte , pe ea si pe toti cei aflati pe ultima treapta a deznadajduirii ! Niciodata sa nu spunem cu siguranta ca suntem scapati de acest pacat de neiertat , caci cel ce judeca cu detasare si dispret astfel de caderi , poate fi oricand osandit de propria-i judecata .Biserica trareaza cu multa usurinta si superficialitate problema suicidului , care intradevar devine o problema , mai ales in randul celor tineri , dar asta este o ala problema ce bine ar fi sa se discute separat . Inca odata : Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei cazuti in acest groaznic , dar atat de real si evident , pacat !+

Rodica50 21.11.2010 21:17:42

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 306747)
Ea nu a suportat să se întoarcă la o condiție modestă, o dată ce gustase din faima internațională. Dacă ambițiile ei ar fi fost mai mici nu ar fi ajuns la depresie. Sunt milioane de oameni cu condiții mai rele de viață decât ale ei și nu se sinucid. Și chiar dacă ar fi avut suferințe reale, trebuia să și le învingă cu arma credinței. Dacă am crede cu adevărat în Dumnezeu și viața veșnică vedem orice rău ca ceva trecător și asta ne presează mai puțin.

Iar de lipsa locurilor de muncă nu e de vină Statul. Statul nu e tăticul nostru, nu are de unde, el se bazează pe ceea ce producem noi. Mentalitatea asta comunistă că Statul trebuie să asigure tot face ca țara să nu iasă din dezastru. Fiecare trebuie să ne orientăm, să găsim soluții. Eu cred că ea putea găsi o slujbă mai modestă dacă ar fi căutat.

Traditie, statul este vinovat- guvernantii nostri au pe constiinta familii aflate in deznadejde, lipsite de painea cea de toate zilele- am aflat de curand despre drama unor oameni cumsecade aflati in situatie limita:traiesc din alocatiile copiilor, intr-un garaj. Este asta o viata buna? E mai rea decat a unui caine. Avem oameni care isi adapostesc familia la subsolurile blocurilor- copii facandu-si temele printre tevi. Ce parere ai? Si sunt oameni care nu beau, nu fumeaza, muncesc cinstit si ar vrea sa asigure traiul copiilor lor.In ce o priveste pe Roxana, Dumnezeu sa o ierte. Avem oameni imbogatiti peste noapte, in mod necinstit, fara frica de Dumnezeu si fara inima. S-au indulcit din munca noastra, a tuturor. Zilnic stam cu spaima ca ni se reduc locurile de munca. Dorim sa muncim cinstit, cu daruire, dar ti se pare corect sa traiesti cu spaima zilei de maine? Sigur, e bine sa avem nadejde, sa credem ca Dumnezeu ne va ajuta, El este singura si adevarata salvare- pentru cei care cred in El.Dar vremurile sunt grele- o dovedeste exodul romanilor plecati peste hotare.

ap2010 21.11.2010 22:35:54

Din nefericire lipsa de siguranta pentru ziua de maine a devenit o obsesie pentru noi toti,si cred ca fiecare dintre noi se roaga:"da Doamne sa nu mi se intample si mie si ajuta-ma sa trec peste aceasta perioada."Guvernul si pe acolitii sai nu-i putem schimba,cred ca singura speranta este la Dumnezeu,sa ne dea taria de a trece si peste aceste vremuri de saracie si umilinta.

andreicozia 21.11.2010 22:57:24

Citat:

Nu are nimic "rabdarea poporului" de a face Rodica de a face cu boala psihica de care suferea ea.
Uite ce spune chiar sotul ei.Nu are nici o legatura cu contractele pe care le avea. Probabil ca nu le mai onora pe motiv de boala avind in vedere ca presiunea exercitata pe artistii de opera este uriasa

"Acesta a mai spus că soția lui nu era la prima tentativă de sinucidere și că urma un tratament. "A fost la doctori, se mai liniștise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut să o salvez de fiecare dată", a mai spus Alexandru Briban."

coralina 21.11.2010 23:03:04

S-o ierte Dumnezeu!

As vrea sa aud acum parerea celor care cred ca Basescu reprezinta voia lui Dumnezeu pentru poporul roman!!
Adica Dumnezeu vrea moartea poporului roman?

andreicozia 21.11.2010 23:09:41

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306801)
S-o ierte Dumnezeu!

As vrea sa aud acum parerea celor care cred ca Basescu reprezinta voia lui Dumnezeu pentru poporul roman!!

Nu draga Coralina, ca doar am mai discutat.

Nu Dumnezeu vrea moartea poporului roman ci nivelul de "cunoastere al poporului roman l-a adus pe Basescu la putere, iar Dumnezeu nu a facut decit sa binecuvinteze VOIA POPORULUI

Nu stii ca cei ce SE ASEAMANA SE ADUNA? :)))

Nu-i asa ca-i bine ca ai scapat de acolo? :)

Cred ca si tu ca si altii ai momente cind te trezesti noaptea in pat, te uiti in jurul tau si zici:

Doamne ce bine ca sunt aici si nu acolo!

mihailt 22.11.2010 00:39:12

Pai mai soro Dumnezeu ne respecta liberul arbitru.
Ce Dumnezeu a votat PDLul de a ajuns la conducere si pe dl Basescu sau noi?
Trebuie sa recunosc ca si pe mine m-au inselat dracii sa votez cu dl Basescu intr-un tur de scrutin (parca primul tur).

coralina 22.11.2010 01:25:24

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 306815)
Pai mai soro Dumnezeu ne respecta liberul arbitru.
Ce Dumnezeu a votat PDLul de a ajuns la conducere si pe dl Basescu sau noi?
Trebuie sa recunosc ca si pe mine m-au inselat dracii sa votez cu dl Basescu intr-un tur de scrutin (parca primul tur).

Mihailt, ma refer la cei care sustin sus si tare ca oricine iese castigator la alegeri (cu frauda, fara frauda, n-are-a face), ALA e si alesul lui Dumnezeu in mod automat! Mie mi se pare o imbecilitate treaba asta.

Basescu si clica lui super-imbogatita NU au ce cauta la putere si oricat de mult s-ar ruga lumea pentru ei in biserici in fiecare duminica (si se roaga!), tot nu li se va lumina mintea!! Ei s-au detasat intr-atat de lumea reala (cea descrisa de Rodica, a oamenilor la "locul lor", fara vicii, cu pofta de munca si de viata dar carora li se reteaza toate sperantele la un job decent, la asistenta medicala de calitate - vezi cazurile de pensionari adusi in stare grava la spital pt. ca au intrerupt tratamentele din lipsa de bani, in general speranta la o viata buna prin munca cinstita), incat ajung sa trimita pana si pantofi cu toc drept "ajutoare" sinistratilor din Moldova (asa a procedat Elena Udrea)!!

philalex 22.11.2010 08:41:38

Dumnezeu sa o ierte, ce o fi fost in sufletelul ei...te deprima, astfel de vesti...de ce or fi renuntat la ea cei de la opera...a fost si in austria...nu stiu....cam multe sinucideri...e o viata grea...asta este...

Mirela0110 22.11.2010 08:53:29

:( pacat de ea ... asa e foarte usor sa spunem da sa luam in considerare invatatura lui Iov. cine poate face ca el? cati sunt ca el? si acum in zilele de azi, conteaza si psihicul omului ... in lumea asta in care sunt atatia oameni disperati, mai mult sau mai putin cu vreun motiv real, psihicul joaca are un rol foarte important ... asa si madalina manole...avea tot ce ar vrea un om de la viata, familie, casa, bani, dar uite ca psihicul ei a facut-o sa clacheze. si asa sunt foarte multi. exista momente de intunecare care pur si simplu iti iau mintile si te fac sa nu mai gandesti logic. sa ne fereasca Dumnezeu de asftel de momente de ratacire si intunecare si sa sper din tot sufletul ca Dumnezeu sa o ierte.. sa ii ierte pe toti sinucigasii...

carmina 22.11.2010 09:48:14

Citat:

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace ca are mare nevoie!

Nu Rodica, nu asta se intampla cu oamenii ramasi fara un loc de munca. Stii si tu ca noi toti, de altfel, ca sinuciderea nu este acceptata de catre Biserica sub nici o forma. Dumnezeu sa ma ierte, dar atatia oameni care au ramas pe drumuri, fara nici un alt fel de venit si care nu aleg sinuciderea ca optiune, cum traiesc? Te-ai intrebat cum se descurca cu ziua de maine?

Cine este raspunzator? E greu de raspuns, pt, e vorba de un cumul de situatii neplacute. Eu cred ca de vina este neputinta omului de a se adapta schimbarilor continue ale vietii actuale. Iar constientizarea valorii personale - nu ma refer in cazul de fata, ci in general vorbind - este unul dintre cele mai dificile obstacole ale vietii. Si ar mai fi ceva, un lucru foarte important, din punctul meu de vedere:legatura pe care noi oamenii o facem intre intamplarea negativa si pedeapsa, ceea ce nu intotdeauna este adevarat. Dar si neasumarea multor greseli ale existentei noastre din simplul motiv ca nu le putem constientiza.

georgeval 22.11.2010 10:08:41

Din pacate, sinuciderea a devenit boala secolului. Cutremurator. Chiar daca persoana nu crede in Dumnezeu. ramane o manifestare contrara firii- avand in vedere ca omul prin fire inclina spre apararea vietii si evitarea mortii.

carmina 22.11.2010 10:18:54

S-a spus : Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea ca dorinta sa ti indeplineasca! (De altfel, implinirea tuturor dorintelor, dar mai ales a dorintei tainice a inimii, este considerata de catre japonezi drept un blestem.)

De la dorinta implinita si pana la sinucidere nu este decat un pas. Spun asta pt. ca dorinta se poate transforma foarte usor in atasament fata de situatia materiala, fata de o anume persoana draga noua, fata de cariera, etc. Este gresita ideea ca atunci cand nu mi se implineste o dorinta, trebuie sa fi gresit undeva. Poate ca suntem feriti de o forma de atasament fata de persoana sau lucrul respectiv care pur si simplu ne-ar distruge, dar noi nu avem de unde sa stim lucrul acesta, atunci.

De pilda, in viata duhovniceasca. Cu totii am vrea sa primim daruri, si totusi cei care le primesc, sunt foarte putini. Cea mai la indemana explicatie pe care mintea noastra o afla este ca Dumnezeu iubeste partinitor sau este zgarcit cu darurile Sale. Nici nu ne trece prin minte ca darurile pe care le cerem se poate sa fie prea greu de dus pentru noi sau insotite de ispite pe care nu le putem trece, primejduindu-ne mantuirea.

Rodica50 22.11.2010 12:51:59

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 306823)
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace ca are mare nevoie!

Nu Rodica, nu asta se intampla cu oamenii ramasi fara un loc de munca. Stii si tu ca noi toti, de altfel, ca sinuciderea nu este acceptata de catre Biserica sub nici o forma. Dumnezeu sa ma ierte, dar atatia oameni care au ramas pe drumuri, fara nici un alt fel de venit si care nu aleg sinuciderea ca optiune, cum traiesc? Te-ai intrebat cum se descurca cu ziua de maine?

Cine este raspunzator? E greu de raspuns, pt, e vorba de un cumul de situatii neplacute. Eu cred ca de vina este neputinta omului de a se adapta schimbarilor continue ale vietii actuale. Iar constientizarea valorii personale - nu ma refer in cazul de fata, ci in general vorbind - este unul dintre cele mai dificile obstacole ale vietii. Si ar mai fi ceva, un lucru foarte important, din punctul meu de vedere:legatura pe care noi oamenii o facem intre intamplarea negativa si pedeapsa, ceea ce nu intotdeauna este adevarat. Dar si neasumarea multor greseli ale existentei noastre din simplul motiv ca nu le putem constientiza.

Dar mai primeaza valorile? Peste tot? In ce procent? Cum se fac angajarile la noi, pe ce criterii?

floricica 22.11.2010 13:16:32

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306818)
Mihailt, ma refer la cei care sustin sus si tare ca oricine iese castigator la alegeri (cu frauda, fara frauda, n-are-a face), ALA e si alesul lui Dumnezeu in mod automat! Mie mi se pare o imbecilitate treaba asta.

Basescu si clica lui super-imbogatita NU au ce cauta la putere si oricat de mult s-ar ruga lumea pentru ei in biserici in fiecare duminica (si se roaga!), tot nu li se va lumina mintea!! Ei s-au detasat intr-atat de lumea reala (cea descrisa de Rodica, a oamenilor la "locul lor", fara vicii, cu pofta de munca si de viata dar carora li se reteaza toate sperantele la un job decent, la asistenta medicala de calitate - vezi cazurile de pensionari adusi in stare grava la spital pt. ca au intrerupt tratamentele din lipsa de bani, in general speranta la o viata buna prin munca cinstita), incat ajung sa trimita pana si pantofi cu toc drept "ajutoare" sinistratilor din Moldova (asa a procedat Elena Udrea)!!

Cel ce iese castigator nu este alesul lui Dumnezeu ci este ingaduit de Dumnezeu sa iasa conducator. Dealtfel nu avem decat ceea ce meritam. Dumnezeu nu vrea moartea poporului roman ci vrea ca acest popor sa "se intoarca si sa fie viu" dar poporul NU si NU; cu atatea milioane de avorturi ce ne situeaza printre tarile fruntase la CRIMA, cu atata desfrau, mai ceva ca-n Sodoma si Gomora, cu atata ateism, cu atata lepadare de credinta si botez, la ce sa ne asteptam? Sa ne dea Dumnezeu numai bine?Sa ne dea Dumnezeu conducatori credinciosi care actioneaza cu frica de Dumnezeu? De unde? Caci de unde nu e....nici Dumnezeu nu are de unde sa dea.

coralina 22.11.2010 13:42:03

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 306858)
Cel ce iese castigator nu este alesul lui Dumnezeu ci este ingaduit de Dumnezeu sa iasa conducator. Dealtfel nu avem decat ceea ce meritam. Dumnezeu nu vrea moartea poporului roman ci vrea ca acest popor sa "se intoarca si sa fie viu" dar poporul NU si NU; cu atatea milioane de avorturi ce ne situeaza printre tarile fruntase la CRIMA, cu atata desfrau, mai ceva ca-n Sodoma si Gomora, cu atata ateism, cu atata lepadare de credinta si botez, la ce sa ne asteptam? Sa ne dea Dumnezeu numai bine?Sa ne dea Dumnezeu conducatori credinciosi care actioneaza cu frica de Dumnezeu? De unde? Caci de unde nu e....nici Dumnezeu nu are de unde sa dea.

Desfraul din Romania e o nimica toata pe langa ce au alte tari din lume, crede-ma, am vazut cu ochii mei. Ba chiar traiesc intr-o tara unde homosexualii se pot casatori intre ei, unde cluburile in care se face schimb de partener sunt la fiecare colt de strada, unde prostitutia este legala si se face fara perdea.
Daca e sa ma iau dupa teoria formulata de tine, aceste tari ar trebui sa fie ruinate dpdv material, asa cum e Romania…. Insa lucrul asta nu se intampla, nu te intrebi de ce oare?

Eu nu cred ca Dumnezeu a consimtit vreodata ca Basescu e Alesul pentru Romania. In aceasta privinta ii dau dreptate lui andreicozia, e doar nivelul intelectual al votantilor de pe urma caruia are de suferit tara.

floricica 22.11.2010 13:54:02

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306862)
Desfraul din Romania e o nimica toata pe langa ce au alte tari din lume, crede-ma, am vazut cu ochii mei. Ba chiar traiesc intr-o tara unde homosexualii se pot casatori intre ei, unde cluburile in care se face schimb de partener sunt la fiecare colt de strada, unde prostitutia este legala si se face fara perdea.
Daca e sa ma iau dupa teoria formulata de tine, aceste tari ar trebui sa fie ruinate dpdv material, asa cum e Romania…. Insa lucrul asta nu se intampla, nu te intrebi de ce oare?

Eu nu cred ca Dumnezeu a consimtit vreodata ca Basescu e Alesul pentru Romania. In aceasta privinta ii dau dreptate lui andreicozia, e doar nivelul intelectual al votantilor de pe urma caruia are de suferit tara.

Tarile de care vorbesti sunt majoritar ortodoxe?

coralina 22.11.2010 14:06:56

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 306866)
Tarile de care vorbesti sunt majoritar ortodoxe?

Draga Floricica, nu cred ca are vreo importanta ce religie predomina in acele tari. De fapt eu cred ca una din problemele majore ale ortodoxiei este mandria nedisimulata conform careia nimeni in afara noastra nu se va mantui!
Dar cand nu ne putem explica anumite lucruri din jur, zicem ca "Dumnezeu are cai necunoscute"; pai de ce n-ar exista si-n cazul ne-ortodocsilor cai necunoscute, adica posibilitate de mantuire?

Tare ne mai fortam norocul tinand coada pe sus cand de fapt noi suntem precum caprele raioase...

carmina 22.11.2010 14:15:38

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 306849)
Dar mai primeaza valorile? Peste tot? In ce procent? Cum se fac angajarile la noi, pe ce criterii?

De foarte multi ani eu lucrez in intreprinderi private; din punctul meu de vedere pot spune ca la baza contractelor semnate de mine si de catre colegii mei, a stat intotdeauna competenta. Iar aici apare riscul constientizarii propriei valori - adica mandrie abil disimulata sub masca recunoasterii valorii profesionale in diverse moduri.

Dar nu de asta vorbeam mai inainte. Personal, consider ca atitudinea unui ortodox fata de actul sinuciderii trebuie sa fie intoleranta. Consider ca a compatimi pe cineva care recurge la acest gest extrem, este un lucru deosebit de periculos; iar a initia o discutie privind actuala stare a lucrurilor avand ca punct de plecare aceasta intamplare nefericita mi se pare a fi, intr-un anume fel, o incercare involuntara de justificare a gestului respectiv.

(Nu mai pun la socoteala noile metode de sinucidere care apar.)

carmina 22.11.2010 14:32:01

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306867)

Dar cand nu ne putem explica anumite lucruri din jur, zicem ca "Dumnezeu are cai necunoscute"; pai de ce n-ar exista si-n cazul ne-ortodocsilor cai necunoscute, adica posibilitate de mantuire?

Dar sunt, pentru ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal. Aici a oferit sansa de diminuare a mandriei ajunsa la cote periculoase prin acceptarea unui post sub posibilitatile si valoarea persoanei respective.

anita 22.11.2010 15:12:22

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306862)

Judecatile lui Dumnezeu ne sunt necunoscute noua.
Cand El nu ne mai da incercari ,ispite ,scarbe drumul spre mantuire e mai anevoios.
Dupa parerea mea in aceste tari Dumnezeu nu mai are ce indrepta ,se spune "l-a parasit Dumnezeu".
Am citit in psalmul 93 :
"12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, și din legea Ta îl vei învăța pe el,
13. Ca să-l liniștești pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. "

coralina 22.11.2010 20:00:44

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 306877)
Dar sunt, pentru ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal. Aici a oferit sansa de diminuare a mandriei ajunsa la cote periculoase prin acceptarea unui post sub posibilitatile si valoarea persoanei respective.

Nu neg ca mandria a indemnat-o pe cantareata sa comita acest gest.

Dar concret, in ce (alta) postura profesionala ti-ai fi imaginat-o pe aceasta femeie? Vanzatoare la magazin, femeie de serviciu? Ai incercat vreodata sa te angajezi pe un post pt. care esti supracalificat? Eu da, in nenumarate randuri (de ordinul sutelor), niciodata cu succes. Angajatorilor le este teama ca te vor pierde la primul job mai acatarii care iti iese in cale.

Nu incerc sa justific gestul ei, vreau doar sa inteleg care sunt solutiile concrete la disperarea oamenilor din Romania. Probabil nu e cazul acestei femei, insa cum poate sa supravietuiasca o familie in care ambii adulti au ramas someri iar copiii inca studiaza? Creditele trebuie platite (cred ca aproape nu exista familie fara credite in Romania), copiii trebuie trimisi la scoala, intretinerea trebuie achitata. Ce solutii exista pentru acesti oameni?

E simplu de expus teorii insa practica nu inceteaza sa ne dea teoriile peste cap.

coralina 22.11.2010 20:08:57

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 306887)
Judecatile lui Dumnezeu ne sunt necunoscute noua.
Cand El nu ne mai da incercari ,ispite ,scarbe drumul spre mantuire e mai anevoios.
Dupa parerea mea in aceste tari Dumnezeu nu mai are ce indrepta ,se spune "l-a parasit Dumnezeu".
Am citit in psalmul 93 :
"12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, și din legea Ta îl vei învăța pe el,
13. Ca să-l liniștești pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. "

Dumnezeu i-a dat acestei femei o mare ispita, a incercat-o sa vada pana unde ii merge mandria.
Dar Dumnezeu pre-stiind ce se va intampla - ce gest va face cantareata - de ce i-a dat o ispita prea mare? Se spune ca niciodata nu-ti va fi pusa pe umeri o povara mai mare decat poti duce, nu?

In alta ordine de idei, hai sa ne uitam la "scarbele" trimise de Dumnezeu celor care nici macar n-au auzit vreodata ca ortodoxia exista pe lumea asta: tsunami-ul devastator din Asia de S-E in care au murit sute de mii de oameni; cutremurul din Haiti de anul asta; inundatiile din Pakistan de acum cateva luni... nu sunt astea semne ca Dumnezeu ii "cearta" pe acesti oameni? Ca si lor vrea sa le faca mantuirea mai usoara? Ca nu sunt uitati de catre El?
Alt exemplu: in Africa mor copiii pe rupte, uneori nici macar nu apuca sa mearga sau sa rosteasca vreun cuvant. Asta nu inseamna ca Dumnezeu cearta incontinuu continentul negru, ca exista ceva de indreptat acolo si ca acei oamenu nu reprezinta o cauza pierduta?

AndruscaCIM 22.11.2010 20:13:26

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306932)

Dar concret, in ce (alta) postura profesionala ti-ai fi imaginat-o pe aceasta femeie? Vanzatoare la magazin, femeie de serviciu? Ai incercat vreodata sa te angajezi pe un post pt. care esti supracalificat? Eu da, in nenumarate randuri (de ordinul sutelor), niciodata cu succes. Angajatorilor le este teama ca te vor pierde la primul job mai acatarii care iti iese in cale.

Nu incerc sa justific gestul ei, vreau doar sa inteleg care sunt solutiile concrete la disperarea oamenilor din Romania. Probabil nu e cazul acestei femei, insa cum poate sa supravietuiasca o familie in care ambii adulti au ramas someri iar copiii inca studiaza? Creditele trebuie platite (cred ca aproape nu exista familie fara credite in Romania), copiii trebuie trimisi la scoala, intretinerea trebuie achitata. Ce solutii exista pentru acesti oameni?

E simplu de expus teorii insa practica nu inceteaza sa ne dea teoriile peste cap.

Of...greu de spus, dar oare are cei care au prins razboaie, si au trait asa ani in sir, care abia de mancau ceva cand si cand...sau care isi pierdeau familia, ca sa nu mai spun de job...ce ar mai fi trebuit sa faca?

carmina 22.11.2010 20:27:34

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306932)

Poate ca trebuie uneori sa ajungem la limita rabdarii noastre pentru a putea vedea, simti si primi ajutorul lui Dumnezeu. Merita incercat, abia atunci realizezi ca Cineva, acolo sus, te iubeste. E greu de descris in cuvinte. Poate ca trebuie sa moara din noi partea egoista care tine treaza orgoliul ca suntem artizanii propriei noastre vieti.

coralina 22.11.2010 20:30:03

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 306936)
Of...greu de spus, dar oare are cei care au prins razboaie, si au trait asa ani in sir, care abia de mancau ceva cand si cand...sau care isi pierdeau familia, ca sa nu mai spun de job...ce ar mai fi trebuit sa faca?

Intr-adevar, greu de spus Andrusca.
Sa ne fereasca Dumnezeu de tot ce e rau!
Tatal meu povestea cat de cumplit era pe timpul foametei din '45-'47 cand bunica facea de mancare faina amestecata cu apa..
Socrul meu a prins foametea din Olanda cand pana si bulbii de lalele ajunsesera sa fie delicatesa (ca si cojile de cartofi).

In zilele noastre inrobirea oamenilor se face la modul subtil; toti suntem dornici de bunuri materiale, asadar luam credite... Cu cat se cumpara mai mult cu bani inexistenti, cu atat mai mult cresc sansele ca totul sa se prabuseasca la un moment dat = criza. Samd.

Daca am putea sa ne detasam de pretentiile absurde pe care le avem uneori de la noi insine (sa am si eu masina, casa, plasma, etc), am fi mult mai fericiti.
Dreapta socotinta e rara avis din pacate...

AndruscaCIM 22.11.2010 20:54:49

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306941)
Intr-adevar, greu de spus Andrusca.
Sa ne fereasca Dumnezeu de tot ce e rau!
Tatal meu povestea cat de cumplit era pe timpul foametei din '45-'47 cand bunica facea de mancare faina amestecata cu apa..
Socrul meu a prins foametea din Olanda cand pana si bulbii de lalele ajunsesera sa fie delicatesa (ca si cojile de cartofi).

In zilele noastre inrobirea oamenilor se face la modul subtil; toti suntem dornici de bunuri materiale, asadar luam credite... Cu cat se cumpara mai mult cu bani inexistenti, cu atat mai mult cresc sansele ca totul sa se prabuseasca la un moment dat = criza. Samd.

Daca am putea sa ne detasam de pretentiile absurde pe care le avem uneori de la noi insine (sa am si eu masina, casa, plasma, etc), am fi mult mai fericiti.
Dreapta socotinta e rara avis din pacate...

Eu am adus in discutie acest context...doar pentru ca recent am urmarit o emisiune in care se prezenta starea de lucruri din timpul celui de-al II lea razboi mondial...si atunci, vazand cum se chinuiau oamenii aia, si in ce stres puteau sa traiasca, am constientizat inca o data...ce poate insemna o asemenea calamitate pentru un popor.

dobrin7m 23.11.2010 12:48:53

Sinuciderea nu trebuie acceptata de nici un crestin. Este efectul negarii existentei lui Dumnezeu.
Ce diferenta este intre sinuciderea unui om, de valoare dupa criteriile lumesti si un om, de rand tot dupa criteriile lumesti.
Am inteles ca isi pierduse vocea si asta nu a putut suporta. Cum adica? Unde era credinta ei in Dumnezeu? Cati oameni nu isi pierd vederea, auzul, o mana, un picior si totusi traiesc mai departe cu gandul la Dumnezeu?
Ce importanta are munca pe care o faci ca sa iti asiguri existenta? De ce nu pot oamenii sa accepte si caderile ci doar urcusurile? Nu din prea multa mandrie?
In viata intalnim multe, putem fi astazi director si maine portar. Cine nu e capabil sa treaca cu demnitate peste greutati, nu e capabil din prea multa mandrie. Si acesta este un pacat.
Si intotdeauna cautam vinovati in stanga si in dreapta. Noi nu suntem niciodata.
Sigur, e pacat cand moare un om de valoare, dar sa acceptam sinuciderea? Un om cu adevarat credincios nu se gandeste niciodata la sinucidere indiferent prin ce trece in viata si indiferent cine este el in societate.
Nu stiu de ce, dar nu pot privi cu compasiune un om care se sinucide. Nu pot. Imi pare rau de acel om, dar nu pot accepta gestul. Pentru ca este de neacceptat.
Noi oamenii avem un rol in societate in acest sens. Nu e normal sa privim cu compasiune la astfel de gesturi si doar atat. Sa vorbim frumos despre cel ce a fost si doar atat.
cei care sunt in preajma a unor astfel de oameni au acest rol. De ai face sa vada rostul vietii pe pamant, de ai face sa il cunoasca pe Dumnezeu.
Sa spun: Dumnezeu sa o ierte! dar oare o va ierta!!!

anita 24.11.2010 11:27:39

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306933)
Dumnezeu i-a dat acestei femei o mare ispita, a incercat-o sa vada pana unde ii merge mandria.
Dar Dumnezeu pre-stiind ce se va intampla - ce gest va face cantareata - de ce i-a dat o ispita prea mare? Se spune ca niciodata nu-ti va fi pusa pe umeri o povara mai mare decat poti duce, nu?

In alta ordine de idei, hai sa ne uitam la "scarbele" trimise de Dumnezeu celor care nici macar n-au auzit vreodata ca ortodoxia exista pe lumea asta: tsunami-ul devastator din Asia de S-E in care au murit sute de mii de oameni; cutremurul din Haiti de anul asta; inundatiile din Pakistan de acum cateva luni... nu sunt astea semne ca Dumnezeu ii "cearta" pe acesti oameni? Ca si lor vrea sa le faca mantuirea mai usoara? Ca nu sunt uitati de catre El?
Alt exemplu: in Africa mor copiii pe rupte, uneori nici macar nu apuca sa mearga sau sa rosteasca vreun cuvant. Asta nu inseamna ca Dumnezeu cearta incontinuu continentul negru, ca exista ceva de indreptat acolo si ca acei oamenu nu reprezinta o cauza pierduta?

Necazurile pe care ni le da Dumnezeu sunt o cale de a ne apropia de El ,"Intru necaz m-ai desfatat" spune David.
Acei copii din Africa sunt suflete nevinovate si Dumnezeu va avea grija de ele.
Cat despre fenomenele meteorologice din lume nu se stie daca sunt date de Dumnezeu sau din cauza defrisarilor deci vina noastra a oamenilor .Unii spun ca aceste inundatii sunt urmare a unor experimente facute asupra ionosferei.
Tocmai de aceea am spus ca judecatile Lui sunt drepte dar noi nu le putem patrunde.

ladyanda 24.11.2010 12:05:22

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306801)
S-o ierte Dumnezeu!

facand o gluma ..stai sa vezi cand o sa fie Udrea presedinta tarii..

coralina 24.11.2010 13:48:14

Citat:

În prealabil postat de ladyanda (Post 307355)
facand o gluma ..stai sa vezi cand o sa fie Udrea presedinta tarii..

La ultima sedinta a PDL Bucuresti, Raluca Turcan a declamat sus si tare ca de la Udrea trebuie sa luam lumina!
De ce intarzie reactia BOR de infierare a aceastei blasfemii?

coralina 24.11.2010 13:51:48

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 307342)
Necazurile pe care ni le da Dumnezeu sunt o cale de a ne apropia de El ,"Intru necaz m-ai desfatat" spune David.
Acei copii din Africa sunt suflete nevinovate si Dumnezeu va avea grija de ele.
Cat despre fenomenele meteorologice din lume nu se stie daca sunt date de Dumnezeu sau din cauza defrisarilor deci vina noastra a oamenilor .Unii spun ca aceste inundatii sunt urmare a unor experimente facute asupra ionosferei.
Tocmai de aceea am spus ca judecatile Lui sunt drepte dar noi nu le putem patrunde.

Intru totul de acord cu afirmatia pe care am subliniat-o.
Si daca tot nu le putem patrunde, macar sa gasim in noi miligramul de smerenie care sa ne impiedice sa facem speculatii pe seama judecatilor lui Dumnezeu! (vezi teoriile conform carora Dumnezeu abate varii dezastre asupra anumitor populatii, etc).

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:10:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.