![]() |
Razbunare vs dreptate
Cand cineva iti face rau simti nevoia sa iei atitudine sa-l pedepsesti pe cel ce ti-a facut rau. Multi zic "razbunare este arma prostului?" dar dreptatea ce este? de ce orice act de pedepsire este vazut ca o razbunare?
Care este diferenta intre dreptate si razbunare? Iisus a fost batut, umilit, schinguit , rastignit si nu a luat nicio o Atitudine..cel putin nu El. a suportat tot. Dupa ce si-a dat sufletul Dumnezeu a luat "atitudine" "50. Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. 51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat; 52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. 53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. 54. Iar sutașul și cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul și cele întâmplate, s-au înfricoșat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta! " Dumnezeu si-a razbunat Fiul mort sau a facut dreptate? |
Razbunare vs dreptate
Pai dupa dreptatea care o vrei tu ar fi al tuturor ce rasplata mai vrei
pai cand cineva iti gresetse il ierti uiti poti face dreptate=pace cu ceilalti care tiau gresit poti sa lasi d ela tine asa capatam smerenia iubirea si facerea de bine daca eu te lovesc tu crestineste nu trebuie sa faci dreptate adica s aintorci cu aceeasi moneda asa e indicat de duhovnic de marii sfinti si chiar de dumnezeu inca odata inteb ce religie esti sau daca ai duhovnic |
Citat:
apropo de "aceasi moneda" am sa-ti spun o poveste adevarata. Era un om care avea un vecin cu probleme de sanatate. Era imobilizat intr-un scaun cu rotile , nu putea vorbi, nu isi putea misca mainile. Acest om radea de sarmanul om, il batjocura, il scuipa .. Cu timpul sarmanul om a murit, iar vecinul s-a casatori si a facut un copil. Cum s-a nascut copilul? cu aceleasi probleme ca al sarmanului om. Si cum i se mai rupea inima tatalui cand isi vedea copilul batjocorit de alti asa cum facuse el candva.. Deci eu cred ca Dumnezeu loveste cu aceasi moneda doar El a zis "cine ridica sabia de sabie va muri" ... te intreb pe tine Ionut (omul) cu griji cu probleme, cu datorii, cel care face piata..un om vine de ex si iti omoara o fiinta draga tie. Nu conteaza motivul, cauza omoroara si punct. Tu il dai in judecata sa faci dreptate. Dar judecatorul il elibereaza ca "ii da spaga" si e liber pe strada. Ca sa fie si mai frumos tabloul devine vecinul tau si il vezi cum isi intemeiaza o familie cum isi plimba copilul in parc, cum isi schimba masina cu una noua... ce atitudine ai lua atunci? Fiinta ta draga omorata de om si tu? Tu ai ierta pe cel ce ti-ar omorat fiinta draga "Iti multumesc din tot sufletul meu" |
Acest topic nu se va referi in niciun caz la actiunile minore. Nu ai de ce sa te razbuni pe un coleg care te-a facut intr-o zi aragaz cu patru ochi..astea sunt prostii.. dreptate poti sa faci cand vrei sa demontrezi unui profesor ca a gresit ca ti-a pus 4 pe nedrept si ii demontrezi ca poti sa fi bun..
Acum sa va intreb ceva real.. Cati dintre voi au trait perioada comunista? va mai aduceti aminte de episodul de la Otopeni? cand tinerii au fost omorati? Parintii acelor copii ce drepturi au? Au dreptul sa se razbune? Au! Au dreptul sa afle adevarul? Au dreptul sa faca dreptate? Au... Daca unul din acesti parinti da nas in nas cu cel care ia omorat copilul la Otopeni ce trebuie sa faca? 1) sa caute sa se razbune. nu conteaza cum 2) sa caute sa faca dreptate 3) sa mearga mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ca si cum acel om este pur si simplu un pieton pe strada. Deci acet topic se refera la cei ce au fost victime adevarate unor actiuni. Actiuni ce i-au marcat toata viata. Ce sa faca o mama a carui copil ia murit la spital din vina medicilor? Sa incerce sa faca dreptate? sa se razbune? sa nu-i pese si sa zica "asa si?" Stiti ce se intampla daca nu se ia nicio atitudine? nici razbunare nici dreptate? acel om care a savarsit nedreptatea va mai repeta aceasta fapta si cu alti... Va veti simti bine daca veti afla ca acel om repeta aceleasi greseli? Un criminal lasat in libertate va omori din nou, pentru ca va profita de decia judecatorului de-al elibera "pentru ca nu reprezinta pericol public".. Fata de orice greseala trebuie luata masuri, pentru ca a nu lua masuri inseamna a permite raului sa se extinda. |
rzbunarea este a mea
zice Domnul.
|
Citat:
Ce a facut Iisus, asta sa faci si tu ! Si iti spun, Dumnezeu Tatal nu a luat nici o atitudine... natura insasi s'a cutremurat, de la sine, vazandu'si Stapanul mort. Dar daca tu crezi ca Tatal a luat "o atitudine", asteapta si tu sa ia Tatal "o atitudine". Fie ca esti victima, fie ca esti solidar cu victima, asteapta dreptatea lui Dumnezeu. P.S. Daca mi'ar fi omorata o persoana draga, sigur nu as avea puterea sa trec usor peste, insa nu stiu daca as avea de ales. |
Hai sa luam un alt caz: omul care n-aude de Dumnezeu si nici de legile omenesti, care face rau de jur imprejur..Ce putem face noi ? Apelam la legile omenesti sau asteptam la justitia divina ? Putem sa ne gandim la cazul in care vedem cum un om sau mai multi fac rau altui om sub ochii nostrii ! Ce facem , intervenim sau nu ?
De asemeni, sa presupunem ca noi ca neam suntem atacati, nu ca n-am fi de cateva decenii, dar sa zicem ca am fi atacati mai conventional. Ce ar trebui sa facem noi crestinii ? |
Citat:
Romanul vede pe strada un barbat ce isi bate nevasta. Reactiile romanului sunt 1) "bine ii face!" 2)"da-i la bot bineeeeeeee" 3) sa filmez sa postez pe youtube si apoi pe facebook o poza cu "Epic fail" Nici un roman nu o sa sune la politie..nuuuu pana cand nu filmeaza el si pana cand nu chicoteste nu se lasa... Acel roman poate sa faca dreptate sunand la politie sau la ambulanta daca este nevoie. Nu neaparat sa faca pe viteazul si sa se lupte cu omul rau. Dar nu ar fi mai bine ca roman sa dai apel gratuit la politie... Asta inseamna sa fi cristian adevarat, sau sa crezi in Dumnezeu, sa iei actiune cand vezi o nedreptate. Nu sa treci pe langa ea ca si cum nu ar fi... cel mai bun exemplu este pilda samariteanului Pilda Samarineanului milostiv -să iubim pe toti oamenii- Iisus ne-a spus că cea mai mare poruncă este să-L iubim pe Dumnezeu din toate puterile noastre si pe aproapele nostru la fel cum ne iubim pe noi: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti “(Mt.22:37-39). Dar oare cine este aproapele nostru? Toti oamenii! Nu contează culoarea pielii, religia, nationalitatea; toti avem în noi chipul lui Dumnezeu, si de aceea trebuie să trăim în bună întelegere, ajutându-ne atunci când cineva se află în strâmtorare. De altfel Domnul Iisus ne porunceste: “toate câte voiti să vă facă vouă oamenii, asemenea si voi faceti lor, că aceasta este Legea si proorocii”(Mt.7:12). Pentru că oamenii din timpul Mântuitorului credeau că aproapele este rudenia, vecinul sau cel din acelasi neam,El spune următoarea pildă în care le arată cine este aproapele: Luca cap.10 “30. Iar Iisus, raspunzand, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, si a cazut intre talhari, care, dupa ce l-au dezbracat si l-au ranit, au plecat, lasandu-l aproape mort. 31. Din intamplare un preot cobora pe calea aceea si, vazandu-l, a trecut pe alaturi. 32. De asemenea si un levit, ajungand in acel loc si vazand, a trecut pe alaturi. 33. Iar un samarinean, mergand pe cale, a venit la el si, vazandu-l, i s-a facut mila, 34. Si, apropiindu-se, i-a legat ranile, turnand pe ele untdelemn si vin, si, punandu-l pe dobitocul sau, l-a dus la o casa de oaspeti si a purtat grija de el. 35. Iar a doua zi, scotand doi dinari i-a dat gazdei si i-a zis: Ai grija de el si, ce vei mai cheltui, eu, cand ma voi intoarce, iti voi da. 36. Care din acesti trei ti se pare ca a fost aproapele celui cazut intre talhari? 37. Iar el a zis: Cel care a facut mila cu el. Si Iisus i-a zis: Mergi si fa si tu asemenea.” În vremurile acelea, samarinenii erau considerati un neam de păcătosi, iar evreii se fereau de ei. Dar, după cum am văzut, în pildă tocmai un samarinean salvează viata omului aceluia. Toti suntem datori să facem credinta noastră vie si lucrătoare prin fapte, ajutându-i pe cei care se află în nevoi, stiind că oricând si noi putem ajunge în situatia aceasta si, la rândul nostru vom astepta ajutorul semenilor nostri. Deasemenea nu trebuie să uităm că, ajutând ne agonisim comori în ceruri, “unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura. Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta” (Mt.6:19-21). |
Iarta-ma !!
Citat:
|
Citat:
Aaaaaaaaaaa de aia sunt atatia criminali liberi, sunt iubiti de Dumnezeu si iertati........ De dreptate se pare ca nu a auzit nimeni... dar nu-i asa...nu poti sa faci dreptate sa inchizi un criminal in puscarie...e pacat asa ceva |
salut,ladyanda
Citat:
si aprepo,dumnezeu nu este papusar |
Razbunare vs dreptate
Nu mas razbuna daca cineva miar omori pe cineva drag
as suferi dar voia lui dumnezeu e maibuna si stii ce e mai bun decat viata?-mila lui dumnezeu intrece orice de asta e bine sa iertam.sa uitam raul facut de alul si sa ne rugam dar inca nu ai raspuns la intrebarea ce religie esti? |
Poate sunt putin off-topic insa cuvantul "razbunare" in context crestin imi aduce aminte de cele scrise de unii Sfinti Parinti. Daca o femeie avorteaza, pruncii ucisi vor dori sa se razbune. N-am inteles niciodata pe ce argumente biblice este bazata aceasta presupusa intentie a copiilor avortati.
Victimele criminalilor nutresc aceeasi dorinta de razbunare? Nu pricep cum vine treaba asta... |
Citat:
nu esti offtopic... cititire din vechiul testament Biblia/Vechiul Testament/Iesirea/Capitolul 21 CAPITOLUL 21 Randuieli pentru casnici si pentru ucideri. 1. “Iata acum legiuirile pe care tu le vei pune in vedere lor: 2. De vei cumpara rob evreu, el sa-ti lucreze sase ani, iar in anul al saptelea sa iasa slobod, in dar. 3. Daca acela a venit in casa ta singur, singur sa iasa; iar de a venit cu femeie, sa iasa cu el si femeia lui. 4. Daca insa ii va fi dat stapanul femeie si aceasta va fi nascut fii sau fiice, atunci femeia si copiii ei vor fi ai stapanului lui, iar el va iesi singur. 5. Iar daca robul va zice: Imi iubesc stapanul, femeia si copiii si nu voi sa ma liberez, 6. Atunci sa-l aduca stapanul lui la judecatori si, dupa ce l-a apropiat de usa sau la usori, sa-i gaureasca stapanul urechea cu o sula, si-l va robi in veci. 7. Daca cineva isi va vinde fiica roaba, ea nu va iesi cum ies roabele. 8. Daca ea nu va placea stapanului sau, care si-a ales-o, sa-i ingaduie a se rascumpara, dar el nu va avea voie s-o vanda la familie straina, dupa ce i-a fost necredincios. 9. Daca a logodit-o cu fiul sau, atunci sa se poarte cu ea dupa dreptul fiicelor. 10. Iar daca va mai lua si pe alta, atunci ea sa nu fie lipsita de hrana, de imbracaminte si de traiul cu barbatul sau. 11. Iar daca el nu-i va face aceste trei lucruri, sa iasa de la dansul in dar, fara rascumparare. 12. De va lovi cineva pe un om si acela va muri, sa fie dat mortii. 13. Iar de nu-l va fi lovit cu vointa si i-a cazut sub mana din ingaduirea lui Dumnezeu, iti voi hotari un loc, unde sa fuga ucigasul. 14. Daca insa va ucide cineva pe aproapele sau cu buna stiinta si cu viclesug si va fugi la altarul Meu, si de la altarul Meu sa-l iei si sa-l omori. 15. Cel ce va bate pe tata sau pe mama sa fie omorat. 16. Cel ce va fura un om din fiii lui Israel si, facandu-l rob, il va vinde, sau se va gasi in mainile lui, acela sa fie omorat. 17. Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa, acela sa fie omorat. 18. De se vor sfadi doi oameni si unul va lovi pe celalalt cu o piatra, sau cu pumnul, si acela nu va muri, ci va cadea la pat, 19. De se va scula si va iesi din casa cu ajutorul carjei, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moarte, ci va plati numai impiedicarea aceluia de la munca si vindecarea lui. 20. Iar de va lovi cineva pe robul sau sau pe slujnica sa cu toiagul, si ei vor muri sub mana lui, aceia trebuie sa fie razbunati; 21. Iar de vor mai trai o zi sau doua, ei nu trebuie razbunati, ca sunt platiti cu argintul stapanului lor. 22. De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, 25. Arsura pentru arsura, rana pentru rana, vanataie pentru vanataie. 26. Iar de va lovi cineva pe robul sau in ochi iar pe slujnica sa o va lovi in ochi si ea il va pierde, sa-l lase liber ca despagubire pentru ochi. 27. Si de va pricinui caderea unui dinte al robului sau sau al roabei sale, sa le dea drumul pentru acel dinte. 28. Daca un bou va impunge de moarte barbat sau femeie, boul sa fie ucis cu pietre si carnea lui sa nu se manance, iar stapanul boului sa fie nevinovat. 29. Iar daca boul a fost impungator cu o zi sau cu doua sau cu trei inainte, si stapanul lui, fiind vestit despre aceasta, nu l-a inchis si boul a ucis barbat sau femeie, boul sa fie ucis cu pietre si stapanul lui sa fie dat mortii. 30. Daca insa i se va pune stapanului pret de rascumparare, pentru sufletul sau, ce va fi pus asupra lui aceea va si plati. 31. Tot dupa aceasta lege sa se urmeze, de va impunge boul baiat sau fata. 32. Iar de va impunge boul rob sau roaba, sa se plateasca stapanului acestora treizeci de sicli de argint, iar boul sa fie ucis cu pietre. 33. De va sapa cineva o fantana sau va descoperi o fantana si nu o va acoperi si va cadea in ea un bou sau un asin, 34. Stapanul fantanii trebuie sa plateasca argint stapanului lor, iar boul sau asinul sa fie al lui. 35. Iar daca boul cuiva va impunge boul altuia si va muri, sa se vanda boul cel viu si pretul sa-l imparta pe din doua; de asemenea si pe cel ucis sa-l imparta pe din doua. 36. Iar de s-a stiut ca boul a fost impungator de multa vreme, dar stapanul lui, fiind instiintat despre aceasta, nu l-a pazit, atunci acesta trebuie sa plateasca bou pentru bou, iar cel ucis sa fie al lui”. CAPITOLUL 22 Pedeapsa pentru furt si alte pacate. 1. “De va fura cineva un bou sau o oaie si le va junghia, sau le va vinde, sa plateasca cinci boi pentru un bou si patru oi pentru oaie! 2. Daca furul va fi prins spargand si va fi lovit incat sa moara, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moartea lui. 3. Iar de se va face aceasta dupa ce a rasarit soarele, va fi vinovat si pentru ucidere va fi ucis. Cel ce a furat va trebui sa plateasca tot si de nu are cu ce, sa fie vandut el pentru plata celor furate. 4. Iar de se va prinde furul si cele furate se vor gasi la el vii, fie bou, oaie sau asin, sa plateasca indoit. 5. De va pricinui cineva paguba intr-o tarina sau vie, lasand vitele sa pasca, stricand tarina altuia, sa plateasca din tarina sa potrivit cu stricaciunea; iar de a pascut toata tarina, sa plateasca despagubire cu ce are mai bun in tarina sa si cu ce are mai bun in via sa. 6. De va izbucni foc si va cuprinde spini si, intinzandu-se, va arde clai, sau snopi, sau holda, sa plateasca despagubire indoit cel ce a aprins focul. 7. De va da cineva vecinului sau argint sau lucruri sa le pastreze si acelea vor fi furate din casa acestui om, de se va gasi furul, sa le plateasca indoit; 8. Iar de nu se va gasi furul, sa vina stapanul casei inaintea judecatorilor si sa jure ca nu si-a intins mana asupra lucrului aproapelui sau. 9. Pentru tot lucrul care s-ar putea fura: bou sau asin, oaie sau haina, sau orice lucru pierdut, despre care va zice cineva: “Acesta este al meu!” pricina amandurora trebuie sa fie adusa inaintea judecatorilor, si cel ce va fi osandit de judecatori sa plateasca aproapelui sau indoit. 10. De va da cineva spre paza aproapelui sau asin sau bou, sau oaie, sau alt dobitoc si va muri, sau va fi vatamat, sau luat fara sa stie cineva, 11. Sa faca amandoi juramant inaintea Domnului, ca cel ce a luat pe seama sa nu si-a intins mana asupra lucrului aproapelui sau, si asa stapanul trebuie sa primeasca juramantul, iar celalalt nu va avea sa-l despagubeasca; 12. Iar de se va fura de la el, sa plateasca stapanului despagubire. 13. Daca insa va fi sfasiat de fiara, sa-i aduca ceea ce a ramas ca marturie si nu va plati despagubire pentru vita sfasiata. 14. De va imprumuta cineva de la aproapele sau vita si aceea se va vatama sau va pieri, si stapanul ei nu va fi cu ea, sa o plateasca; 15. Iar daca stapanul ei a fost cu ea, sa nu o plateasca. Iar daca a fost inchiriata cu bani, se va socoti pentru chiria aceea. 16. De va amagi cineva o fata nelogodita si se va culca cu ea, sa o inzestreze si sa o ia de sotie; 17. Iar daca tatal ei se va feri si nu va voi sa o dea lui de femeie, atunci el sa plateasca tatalui fetei bani cati se cer pentru inzestrarea fetelor. 18. Pe vrajitori sa nu-i lasati sa traiasca! 19. Tot cel ce se impreuna cu dobitoc sa fie omorat. 20. Cel ce jertfeste la alti dumnezei, afara de Domnul, sa se piarda. 21. Pe strain sa nu-l stramtorezi, nici sa-l apesi, caci si voi ati fost straini in pamantul Egiptului. 22. La nici o vaduva si la nici un orfan sa nu le faceti rau! 23. Iar de le veti face rau si vor striga catre Mine, voi auzi plangerea lor, 24. Si se va aprinde mania Mea si va voi ucide cu sabia si vor fi femeile voastre vaduve si copiii vostri orfani. 25. De vei imprumuta bani fratelui sarac din poporul Meu, sa nu-l stramtorezi si sa nu-i pui camata. 26. De vei lua zalog haina aproapelui tau, sa i-l intorci pana la asfintitul soarelui, 27. Caci aceasta este invelitoarea lui, aceasta este singura imbracaminte pentru goliciunea sa. fn ce va dormi el? Deci de va striga catre Mine, il voi auzi, pentru ca sunt milostiv. 28. Pe judecatori sa nu-i graiesti de rau si pe capetenia poporului tau sa nu o hulesti! 29. Nu intarzia a-Mi aduce parga ariei tale si a teascului tau; pe cel intai-nascut din fiii tai sa Mi-l dai Mic! 30. Asemenea sa faci cu boul tau, cu oaia ta si cu asinul tau: sapte zile sa fie ei la mama lor, iar in ziua a opta sa Mi le dai Mie! 31. Sa-Mi fiti popor sfant; sa nu mancati carnea dobitocului sfasiat de fiara in camp, ci s-o aruncati la caini!” |
Eu intelesesem ca Noul Testament instaureaza legea iubirii, asadar pedepsele cu moartea din VT nu mai sunt valabile. Iisus Hristos ne invata sa intoarcem si celalalt obraz.
In acest context, al legii iubirii, sunt nelamurita unde se plaseaza dorinta de razbunare sangeroasa a pruncilor avortati. |
Citat:
Caci daca cineva nu sufera pt pacatele sale,nu ramane decat ca sufera pt ceilalti. Dumnezeu este dreptate,dar dreptatea lui Dumnezeu,nu poate fi inteleasa de oameni. Noua ni se pare pe pamant ca nedreptatea stapaneste,si asa si este. Dar daca am stii toti sa ne iubim aproapele,atunci pacea ar cuprinde toate colturile pamantului. Dreptatea este foarte importanta,dar dreptatea care sufera gresala aproapelui,si nu cea care cauta sa il pedepseasca pe aproapele. |
Citat:
Dreptatea trebuie facuta pentru a corecta greseala celuilalt. Daca talharul nu era pedepsit si nu se afla pe cruce alaturi de Iisus nu realiza ce a facut. Dar asa a fost prins si condamnat. Intr-adevar raportandu-ne la realitatea zilelor de azi am spune ca dreptate pe pamant nu mai exista si ca asteptam o dreptate divina. Vedem copii batuti, violenta, vedem cum nimeni nu ia nici o masura... Si asta e doar inceputul |
Dreptatea lui Dumnezezeu nu poate fi separata de iubire. Dreptatea lui Dumnezeu nu este asemenea unei legi civile inflexibile care nu cunoaste iertarea. Trebuie sa vedem in Dumnezeu Parintele care iarta care isi manifesta dreptatea intr-un mod milostiv sau iubeste intr-un mod drept.
|
Citat:
Dumnezeu actioneaza in mod direct sau prin autoritatile desemnate de El. Astfel, daca eu incerc sa-l pedepsesc pe cel care mi-a facut rau sau sa ma razbun, gresesc. Dumnezeu va face dreptate pentru mine in mod direct sau prin autoritatile pe care El le-a randuit Exista trei structuri de autoritate: biserica, familia si statul. Daca eu, intr-o astfel de structura, sunt investit cu autoritate, voi face dreptate, in virtutea autoritatii date de Dumnezeu. Romani 13:1-4. De exemplu, daca sunt parinte il voi disciplina pe copilul meu, daca sunt preot imi voi apara turma de lupii rapitori, daca sunt politist sau judecator voi prinde si voi condamna infractorii. In concluzie: Pedeapsa si razbunarea sunt legitime atunci cand sunt exercitate de Dumnezeu (in mod direct sau prin dregatorii) dar nu ne este noua permis sa ne razbunam. Căci cunoaștem pe Cel ce a zis: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti”. Evrei 10:30 |
draga prietene
Te numesc, astfel, scuze pt. adresarea mai apropiata!
Iti cer un sfat:n-am fost indiferenta si de-atunci mi-am facut necazuri. In urma decesului tatalui meu, am sfatuit-o pe mama, sa-l primeasca pe un frate de-al meu sa locuiasca cu dansa, el-fratele, fiind mai fara rost, restul , noi ceilalti avand casele noastre. Mama a inceput sa fie lovita, jignita, amenintata. Eu, la rugamintea mamei, pe motiv k am timp liber mai mult, am facut o reclamatie, semnata de mama mea, si m-am dus la politie. Mama din cauza mortii , tatalui meu, a facut o demipareza, se chinuie asa de 8ani. In loc de ajutor, fratele si concubina lui, ai mananca mancarea, ai vorbeste urat, o imbrancesc, fac glume pe seama handicapului dobandit. In loc de liniste, mama are muzica -manele pana tarziu, vizite a tot felul de ciudati, prieteni cu fretele si concubina lui. Ii las prin vecini sacose cu mancare, sau pazesc momentul cand e singura, sa o pot vedea. Politia l-a amendat, el face tot ce stie. La ce mi-a folosit mie, k am incercat k mama,sa aiba liniste, respect. M-A SUSTINUT O SORA, SI UN ALT FRATE,dar nimeni nu poate face mai mult. Am pierdut bucuria de a petrece mai mult timp alaturi de mama, eu o tudeam, o vopseam, ai cumparam haine k sa-i dau pofta de viata, incercam s-o rasfat,( pe cat imi puteam permite) MA ROG, FAC RUGACIUNI, MA DUC LA SLUJBE, DAU SLUJBE SI plang. Oare era corect sa raman indiferenta? Acum fratele cu inculta lui, stau de chefuri, asculta telf.fix, al mamei, iar eu trebuie sa nu ma duc singura la mama. Mi-a transmis prin mama sa am grija de fata mea cea mica, 17ani(copil bun, cuminte,rar) k sa nu o gasesc printr-o padure moarta, batjocorita. Nu credeam k pot sa traiesc asemenea momente, parca, sunt turbati, iar eu, aveam de gand sa le cedez partea, intr-un final! MI-A RAMAS DOAR D-ZEU, MA RAG ! Unde-i solutia, din luna iunie, viata mea e intoarsa pe dos, am ajutat k sa am de tras?! Multumesc pentru rabdare. |
Fiti fericiti !!!
Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 5 "3. Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor. 4. Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia. 5. Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul. 6. Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura. 7. Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui. 8. Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. 9. Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. 10. Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor. 11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea" |
"legea cea noua"
27. Iar vouă celor ce ascultați vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine celor ce vă urăsc pe voi;
28. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce vă fac necazuri. 29. Celui ce te lovește peste obraz, întoarce-i și pe celălalt; pe cel ce-ți ia haina, nu-l împiedica să-ți ia și cămașa; 30. Oricui îți cere, dă-i; și de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi. 31. Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea; 32. Și dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteți avea? Căci și păcătoșii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. 33. Și dacă faceți bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii același lucru fac. 34. Și dacă dați împrumut celor de la care nădăjduiți să luați înapoi, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai. 35. Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți nimic în schimb, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi. 36. Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru este milostiv. 37. Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați. 38. Dați și se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată și cu vârf, căci cu ce măsură veți măsura, cu aceeași vi se va măsura. |
Razbunarea noastra este "pact cu diavolul"
|
Citat:
|
Citat:
As spune o definitie simpla:dreptate este atunci cand cel care a gresit realizeaza in urma actului judecatii,ca a gresit,si astfel pedeapsa ii este folositoare. Aproape ca si-o doreste,pt a scapa de mustrarile constiintei. Daca insa pedeapsa nu vine din dreptate,atunci e o simpla razbunare,si antreneaza la nesfarsit conflictul,in genul :Ochi pt ochi si dinte pt dinte |
Observ ca evitati subiectul ! Debitati doar generalitati, fara consistenta in vietile voastre..
Dati-mi solutia voastra pt mai multe cazuri ipotetice, dar atat de evidente in lumea noastra. Un om bate un alt om. Ce faceti ? Un om fura un alt om in mijloacele de transport in comun. Ce faceti ? Izbucneste razboiul. Inamicul omoara, violeaza, fura, distruge tara intorcand-o cu 100 de ani in trecut. Ce faceti ? Un om violeaza o femeie. Ce faceti ? Un om va ameninta cu un cutit, nu sa va ia ceva , ci sa va omoare. Ce faceti ? Si nu mai stati in confortului "mie n-o sa mi se intample niciodata!" Tineti minte: crestinul nu-i un idiot care se izoleaza de lume pt a se mantui si atat. |
arriel, draga
Cum sa merg la biserica daca nu iert?In adancul suflatului meu e doar durere, dezamagire dar, ma rog Domnului sa ma lumineze, sa-mi dea putere sa fac voia LUI. Undeva, in aceste pagine minunate, in acest FORUM CRESTIN, am citit ca iertarea se da celui care recunoaste greseala si iti cere sa ierti. M-am rugat la D-ZEU, chiar si pentru frate, chiar dak eram revoltata;vad in jur si-mi spun:"Doamne, multumesc pentru ce mi-ai dat,si Te rog , apara-ma, de mai rau!"
Sunt constienta de faptul ca multi sunt chinuiti si trag mult, mai multe! Doamne ajuta ! |
Pai chiar tu ai zis-o draga mea. Dumnezeu face dreptate.
Daca te poti apara apara-te. Neraspunzand la rau cu rau. Daca nu te poti apara, rabda. |
Citat:
Rugaciunea este buna,insa fara sa actionezi ...e ca in vorba aceea cu Dumnezeu iti da,dar in sac nu iti baga! Deci,pe pasi:gasit loc sigur pentru a-ti muta mama,sa aiba si ea,saraca,o batranete linistita si consultarea unui avocat pentru a se vedea ce se poate face cu fratele abuziv! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acesta e un gest suprem de solidaritate,care nu il faci de multe ori in viata,asemenea cu mucenicia,pentru ca risti sa fii batut si poate sa te lase infirm toata viata sau chiar mai rau. Dar faptul ca suntem lasi,nu dovedeste deloc,ca, Cuvantul e mai putin adevarat. Cu atat mai frumos este Cuvantul cu cat unii chiar il indeplinesc,si se bucura intreg cerul atunci. Important este ca acest Cuvant ne-a fost lasat,caci ce pustie ar fi fost lumea fara el. In rest,sa cerem putere Domnului sa il indeplinim chiar in situatii critice |
Citat:
|
Citat:
Aceasta inseamna ca mai sunt oameni care cred in Cuvant,care spune sa iubesti pe aproapele ca pe tine insuti. Caci cand cineva e furat in autobuz,acela e ales la intamplare,si puteai fi chiar tu. |
Citat:
Problema nr.1 este ingrijirea mamei. Este de datoria voastra sa o ingrijiti acum, cand ea este bolnava si in varsta. Dupa cum stiti, asa ne porunceste Dumnezeu: „Dacă însă cineva nu poartă grijă de ai săi și mai ales de casnicii săi, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.” 1 Timotei 5:8 Eu vad trei modalitati de rezolvare: 1. Inteleg ca mama are casa ei. Mama poate alege pe unul dintre voi cu care sa stea si sa ii lase casa prin testament.Va inteleg in parte prin ce treceti. Si eu am pierdut acum cativa ani mama mea si, noi fratii trebuie sa ingrijim de tatal nostru. M-am rugat si continui sa ma rog pentru dumneavoastra, in nici un caz nu trebuie sa stati indiferenta. Nu consider ca am solutii pentru problema dumneavoastra. Am expus cateva ganduri pe care le am in inima. As ruga si pe ceilalti useri mai vechi sa prezinte cateva pareri. O discutie cu un duhovnic ar fi desigur de mare folos. De asemenea, o consultatie a unui avocat ar fi binevenita. Dupa mine, insa, ar trebui luata o initiativa grabnica: un consiliu de familie in care sa luati o hotarare inteleapta. |
Citat:
Vezi un om batut de altul, te bagi chiar daca o iei si tu. Un nemernic vrea sa violeze, te bagi indiferent de riscuri. Vine razboiul ?! Daca este de aparare te bagi, ca doar in acest caz are derogare un crestin. Vezi un hot in plina actiune, te bagi indiferent de consecinte... Un crestin nu-i un fricos care se ascunde in spatele Cuvantului , rugaciunii, etc.. Credinta fara fapta este o credinta moarta ! |
multumesc
[quote=Penticostalul;308236]Am fost prins in ultimile zile, scuze.
Problema nr.1 este ingrijirea mamei. Este de datoria voastra sa o ingrijiti acum, cand ea este bolnava si in varsta. Dupa cum stiti, asa ne porunceste Dumnezeu: „Dacă însă cineva nu poartă grijă de ai săi și mai ales de casnicii săi, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.” 1 Timotei 5:8 Eu vad trei modalitati de rezolvare: 1. Inteleg ca mama are casa ei. Mama poate alege pe unul dintre voi cu care sa stea si sa ii lase casa prin testament.Va inteleg in parte prin ce treceti. Si eu am pierdut acum cativa ani mama mea si, noi fratii trebuie sa ingrijim de tatal nostru. M-am rugat si continui sa ma rog pentru dumneavoastra, in nici un caz nu trebuie sa stati indiferenta. Nu consider ca am solutii pentru problema dumneavoastra. Am expus cateva ganduri pe care le am in inima. As ruga si pe ceilalti useri mai vechi sa prezinte cateva pareri. O discutie cu un duhovnic ar fi desigur de mare folos. De asemenea, o consultatie a unui avocat ar fi binevenita. Dupa mine, insa, ar trebui luata o initiativa grabnica: un consiliu de familie in care sa luati o hotarare inteleapta. Sunt idei bune, nu mi-e frik dekt sa nu fiu machiata de vre-un pumn, al fratelui pe care l-am crescut. In plus, eu sunt singura, sotul si baiatul sunt plecati, altfel,nu cred k avea curaj.In legatura cu avocatul...eu,m-am gandit dar, unde-i atunci iertarea?Am sa ma duc la preotul lui, cel din parohie, (el n-a calcat in biserica de la moartea tatalui) si am sa vad... Eu locuiesc la distanta , mama nu vrea sa lase casa unde a trait. MULTUMESC, mama e o fire blanda, miloarsa si plina de iertare. Am o mama minunata. D-ZEU SA VA AJUTE K VA IMPLICATI SI INCERCATI SA AJUTATI ! |
Referitor la/cu bataia,violu',rasboiu',furtu'
La o bataie, te bagi dom'le negresit(ca de, ii stiuta vorba lu' romanu' :o bataie si o masa'n plus nu strica niciodata), si, inainte ca cei doi sa se dezmeticeasca, le carpesti "crestineste" cateva palme/pumni/picoare, asa, spre luare aminte si revenire in simtirea lu' ei.
La viol te bagi, da'i musai sa stii cum... La rasboi, ca la rasboi, daca'i ordin, ii...daca'i spre apararea lu' patria, ii bine, bagi plumbi in "talibani(mamii lor)" , pana se'nroseste tava, daca nu'i, asta ii, faci o cruce mare si te lasi "sinucis" de inamic...prosteste. La furt, ca la furt, tre' sa dovedesti bre, ca de, hotu'i negustor cinstit...pana'l face scapat domn' jude...:4: |
Citat:
Da,este firesc sa te temi si nici nu este indicat sa te arunci de una singura cu capul inainte,insa pe cale legala se pot face multe. Genul asta te oameni care merg pe intimidare si teroare imediat dau inapoi cand vad la modul cel mai serios ca se iau masuri impotriva lor,pentru ca in fond sunt niste lasi si niste oameni slabi care nu stiu sa interactioneze cu ceilalti decat manifestandu-si intr-o maniera agresiva controlul,iar cand aceasta modalitate nu are efect,adica cei din jur nu percuteaza la teroarea lor si iau masuri categorice,dau inapoi. Aici nu e vorba sa te razbuni,ci sa iti salvezi mama! Ca si concluzie,simplul fapt ca te rogi la Dumnezeu pentru fratele abuzator,insa nu ai face nimic sa iti salvezi mama din teroarea care este supusa la batranete de catre frate si concubina/sotia acestui,nu rezolva mare lucru. Iti scriu asta pentru ca pe de o parte ma gandesc la teroarea si tristetea acelei biete femei,iar pe de alta,activand ca voluntar intr-o anumit domeniu am ocazia sa intalnesc tot felul de astfel de personaje si in curand o sa ne trezim ca ne dau in cap la colt de strada ziua in amiaza mare,desi sunt cativa comparativ cu noi,pentru motivul ca lumea se teme,de cele mai multe ori nefondat sa ia atitudine si mi se pare inadmisibil sa ne lasam terorizati de niste indivizi cu comportament antisocial,care pun in pericol copii,animale,femei,batrani,in general fiinte pe care le considera mai slabe decat ei,in timp ce noi stam pasivi creand monstri prin faptul ca ii lasam sa isi desfasoare nelegiurile dupa bunul plac. Te rog iarta-ma daca ti-am parut mai dura la anumite lucruri,dar povestea aceasta chiar m-a impresionat,cred ca si pe tine te doare teribil sa stii ca mama ta se chinuie astfel,in caz contrar nu ai fi scris aici,altfel nu te-ai macina,dar este important sa faci ceva concret pentru ea si sa nu o lasi in voia sortii,iar un avocat bun te-ar putea sfatui cel mai bine si indruma cu toti pasii pe care ii ai de facut. In paralel poti depune si o plangere la politie ca acest frate ti-a amenintat fiica si astfel sa fii cu un pas inaintea lui,dar cel mai bine te sfatuiesti cu avocatul. Dumnezeu sa iti ajute si sa te lumineze sa faci ce este mai bine pentru tine si familia ta! |
Subscriu la mesajul de sus. As vrea doar sa iti mai impartasesc cateva ganduri legate de iertare.
Citat:
Exista cazuri In Biblie in care iertarea sa fie data fara ca raufacatorul sa isi dea seama ca a gresit si fara sa se pocaiasca: „Tata iarta-i ca nu stiu ce fac!” rostit de Iisus Hristos pe cruce si „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta!” rostit de martirul Stefan inainte de moarte. Noi putem sa-i iertam pe cei ce ne gresesc noua chiar fara ca acestia sa-si ceara iertare. Dar aceasta este doar o față a monedei Iertarea conditionata Conform invataturii Mantuitorului, iertarea este acordata unui raufacator care isi da seama ca a gresit si isi regreta faptele. In Matei 18 incepand de la versetul 15 ni se spune cum sa procedam cand cineva ne greseste. (citeste, te rog, pasajul) 1. Mustra-l in particular. Daca isi regreta fapta, conflictul se stinge. 2. Ia initiativă impreuna cu altii. Daca isi regreta fapta procesul se incheie aici. Apostolul Petru intreaba: de cate ori sa iert? Iisus îi spune si îi da apoi o pilda. Daca o vei citi, acolo vei vedea ca cel care a gresit, inainte de a fi iertat, isi recunoaste greseala. Cum ne iarta Dumnezeu? Dumnezeu prin jertfa lui Hristos a iertat intreaga omenire. Cine intra insa in posesia iertarii. Cei care se spovedesc, nu? Acorda Dumnezeu iertatea Lui unor ticalosi care, in mod intentionat, staruiesc in a comite blestemății? Nu, Dumnezeu îi iarta pe păcătoșii care se pocăiesc. Hai să trecem acum la fratele tău. Lui nu i se poate permite sa continue sa o ameninte, sa o loveasca si sa o jigneasca pe mama voastra pe motivul: „ - haideti sa-l iertam ca noi suntem crestini!”. Dimpotriva, asa cum am mai citat, Dumnezeu ne porunceste sa avem grija de cei din familia noastra. Adica sa-i protejam, sa le acordam suport...etc. Daca nu o facem, versetul spune ca, de fapt, ne-am lepadat de credinta. In concluzie: - iertarea este daruita in mod conditionat, NU neconditionat. Iertarea este daruita celui care se pocaieste. Aceasta este regula generala. - daca cineva iti greseste tie, in mod personal, desigur ca il poti ierta neconditionat. Fie ca-si cere iertare fie ca nu. P.S. Problema iertarii este una complexa, nu poate fi tratata intr-o postare. Am incercat doar sa va spun ca nu vad nicio problema in a-mi apara părintele folosind orice metoda legala. Inclusiv apelarea la biserica, politie sau avocat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:44:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.