![]() |
Intrebare: Desfranarea
Ma iertati ca mai adaug inca un al 3-lea post dar mai vreau sa aflu ceva:
Azi la religie am studiat Decalogul. Si am vorbit despre fiecare porunca in parte, deci si despre desfranare. Am citit si in carte si in o gramada de parti si am observat un lucru. Peste tot scrie ca daca 2 oameni necasatoriti se impreuneaza e pacat, daca un om casatorit cu unul necasatorit o face e pacat, daca 2 oameni casatoriti cu persoane diferite o fac e pacat. Dar, NICIUNDE nu am gasit despre 2 persoane casatorite intre ele. Aia stiu ca daca faci copil nu e pacat. Dar daca 2 persoane se impreuneaza, folosind preszervativ, nu e pacat, sau nu e asa mare? |
Totul care duce la 'risipa samantei' nu e bine. Fie ea in famile sau in afara ei.
|
in interiorul casatoriei, sexul intre cei doi soti nu este pacat, cu anumite exceptii .
de ex intr-un cuplu casatorit, deci sub binecuvantarea lui Dumnezeu, femeia este insarcinata si sotul simte nevoia, se duce si la sotie si automat samanata e risipita, ca doar nu mai are unde sa se prinda, din moment ce burta sotiei e ocupata. si asta cica se considera pacat ... acuma, decat sa se duca la alta, care e si mai mare pacat si mai aduce si boli acasa si mai poate distruge si casnicia, mai bine tot la sotie sa se duca ... deci, teoretic, sexul cu sau fara protectie, IN AFARA casatoriei este pacat. de asemenea, sexul, de orice fel, IN INTERIORUL casatoriei, cand femeia este deja insarcinata, sau in timpul postului, sau in zile de sarbatoare este pacat. Practic .... putini suntem care luam in considerare teoria. (cei care reusesc, bravo lor !!!) si rau facem, pentru ca pacatuim. ca Dumnezeu vede si ne judeca. |
Citat:
|
Curvia cu prezervativ e un păcat de 2 ori mai grav decât curvia căci măcar din curvie mai poate ieși un copil, pe când folosind prezervativul nu va exista decât o plăcere păcătoasă și sămânța e risipită.
La fel și cu contraceptivele! |
Orice mijloc de ferire este pacat!
|
Citat:
|
Mirela, nu înțeleg până la urmă dacă crezi că împreunarea în timpul sarcinii e păcat sau nu. Oricum e și acesta un păcat mare, părintele Arsenie Boca explica și de ce copiii ies violenți și/sau handicapați (nu mai pot reproduce exact urmările) în urma acestui lucru, din cauza testosteronului care de la bărbat se duce la făt.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cat despre copiii violenti si handicapati din cauza ca au fost facuti in post asta nu prea cred... eee cati ar trebui sa fim handicapati si violenti ... si parintii nostri la fel ... or exista si cazuri, nu zic.... dar eu zic ca sunt coincidente .... |
Citat:
La fel si cu prezervativul se risipeste samanta. |
cerem mereu argumente care nu ne ajuta cu nimic,credinta noastra e praf,dar noi vrem argumente ale oamenilor de stiinta,care-si dovedesc neputinta din ce in ce mai mult,lasandu-ne pe mana lor vom cadea si mai mult,nu ar fi bine sa ne lasam cu totul in voia Bunului Dumnezeu?
|
salut,mirela0110
Citat:
|
Citat:
Nu stiu daca aceasta este pozitia Sfintilor Parinti, sa se impreuneze oamenii numai in perioadele fertile ale femeii, dar ca si termen onanism se refera sa varsatul samantei afara. |
salut,camy_d
Citat:
multumesc. |
Citat:
|
salut,florinbrasov0
Citat:
sotul, trebe sa se impreune cu sotia sa ca altfel ori unul sau celalalt,vor avea motiv de preacurvie.si aprepo,nu cred ca biblia tine cont de problema fertilitatii.ce te faci cand apare la unul dintre soti,sterilitatea? divortezi?hade bre,acesta nu-i motiv de divort,vezi parintii lui ioan botezatorul |
salut,colaps
Citat:
|
Citat:
Cred ca ar trebui sa mergeti la duhovnicul dumneavoastra pentru a va lamuri cum se procedeazza in astfel de situatii. Ati intrebat unde scrie in Biblie? Nu stiu daca scrie sau nu ca sotilor nu le este permisa impreunarea in timpul sarcinii, dar are vreo relevanta ca au scris Sfintii Parinti sau se spune in Sfanta Traditie si nu se spune in Sfanta Scrpitura? |
impreunarea in cadrul casatoriei nu e numai pentru zamislirea copiilor ci este si mijloc binecuvantat de Dumnezeu pentru a aprofunda comuniunea intre cei doi....cat despre faza cu feritul prezervativul si anticonceptionalele am auzit ca sunt pacat ; parintele Teofil Paraianu era de acord cu ceea ce le recomanda parintele Arsenie Boca mirenilor si anume sa foloseasca metoda calendarului
|
salut,florinbrasov0
Citat:
sa fiti iubiti. |
Citat:
Nu de alta, dar s-ar putea sa nu fi inteles dumneavoasta cum trebuie ceea ce s-a scris. |
salut,vladcat
Citat:
|
salut,florinbrasov0
Citat:
|
salut,cristian67
Citat:
|
Despre desfranare-raspuns
Inainte de casatorie nu ai voie sa te impreunezi cu o fata
daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze dupa 2 ani ca sa nu afecteze alaptarea copilului adica sa nu ia patimile trupesti si sufletesti intreba duhovnicul deci ca sa intelegeti fara casatorie e desfranare iar in timpul casatoriei abia dupa alapatera copilului 2 ani doamne ajuta |
Citat:
Si fraza asta e cam ambigua: "daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze". Pai, nu se imperuneaza si pentru a concepe copilul? Sunt perfect deacord cu intrebarea duhovnicului in "probleme" de gen. |
Citat:
|
Mai, mai, mai, cum vine vorba de sex, toti dati sfaturi smerite dar, in mod cidat, aveti o limbaritaaaaa ... De ce oare?:78:
|
Citat:
Alte metode contraceptive: -Preservativul -Diafragma vaginala (se pune un "dop" la uter) -Buretzele contraceptive (se imbiba in apa si lasa o substanza spermicida) -Spirala (a se pune dupa ce s-a avut primul copil) -Contraceptive hormonale: pilula; plasture transdermic (pielea absoarbe hormonii in mod regular si nu trec prin ficat, are mai putine efecte colaterale) -Inel vaginal |
Citat:
|
Citat:
Alte metode contraceptive: - Păcat - Păcat - Păcat - Păcat - Păcat - Păcat Așa e mult mai corect. |
Citat:
|
Citat:
|
Si de ce ma rog "metoda calendarului" nu e un pacat si folosirea contraceptivelor e? Nu e acelasi lucru? Aceeasi idee? Evitarea unui copil.
Si ma scuzi, daca parintii au deja un copil sa zicem si mai au si o situatie materiala proasta - poate nici nu-si permit sa creasca mai multi: n-ar fi pacat sa mai faci un copil, si inca unul, si inca si apoi sa muriti toti de foame? Si sa ajunga toti pe strazi cersind, in loc sa fie la scoala? So on and so forth. Eu cred ca parintele a spus asa, dar asemeni lui, si noi avem un cap cu care sa gandim. Hai sa o facem. |
Citat:
|
Citat:
Ai ales un exemplu alegoric prost, 1+1=3 e gresit d.p.v axiomatic si axiomele nu necesita nicio demonstratie. |
Citat:
|
Îi înțeleg perfect pe cei care nu deosebesc între metodele naturale de planificare familială și contracepție, fiindcă ani de zile am fost în aceeași situație. Abia de vreo șase luni m-am lămurit, după multe lecturi și meditație. Poate că ar merita făcut un topic despre asta.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:30:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.