![]() |
Biserica Ortodoxa si Sf Anton de Padova
Cred ca putini ortodocsi exista care sa nu fi auzit de Sf Anton de Padova si de minunile Lui..Mai mult sunt convinsa ca foarte multi ortodocsi au beneficiat de roadele rugaciunilor si posturilor dedicate acestiu sfant care face mari minuni.Ma intreb daca noi ortodocsii avem vreun sfant la care sa se inchine/roage catolicii?
|
Citat:
|
Citat:
|
Poate ati auzit de Sf. Ieremia Valahul,beatificat de Biserica Catolica,acesta este un roman care a ajuns in Italia,intr-o manatire catolica,si a facut multe minuni inca pe cand traia.Poate cunoscatorii pot sa ne dea mai multe detalii....
http://www.sfant.ro/sfinti-romani/cu...l-romanul.html |
Cum ne alegem sfantul?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri .
In orasul in care locuiesc, in zilele de marti se inchina la statuile Sf Anton din bisericile catolice de aici, atat catolici cat si ortodocsi.In fiecare an de 13 iunie - ziua Sf Anton,am bucuria sa vad cu crini in maini, o multime de ortodocsi, ceea ce ma convinge ca este un sfant iubit de toti. Ceea ce cu siguranta nu se intampla in zilele in care se cinstesc sfintii ortodocsi enumerati de domniile voastre mai sus. Apar un set de intrebari: in ce se masoara "greutatea" unui sfant? Ce determina oamenii sa aleaga unul sau altul dintre sfinti pentru a le incredinta iubirea,speranta,dorinta,disperarea, increderea,credinta si rugaciunea? "CV"-ul fiecaruia dintre sfinti si recomandarile transmise prin viu grai sau feelingul personal al fiecaruia dintre noi determina alegerea? Noi ne alegem sfantul sau El ne alege pe noi? |
Citat:
|
Citat:
|
Avem suficienti sfinti in ortodoxie,ca sa nu fiu nevoit sa ma inchin la Anton de Padova,despre care ,catolic fiind acela,nu ma intereseaza.A fost si pe la noi prin oras o procesiune,dar am evitat sa ma duc.Eu cunosc o singura Biserica ,cea ortodoxa,iar Anton de Padova nu a facut parte din ea.
|
Nu cunosc sfinti catolici, nici nu stiu daca sunt sfinti sau nu, si nici nu cred ca se cuvine sa spun eu ca sunt intr-un fel sau altul. Dumnezeu are grija de toate. Dar totusi in ajun de Sfantul Ierarh Nicolae se pune o astfel de intrebare? Sfantul Nicolae este cunoscut si venreat si de ortodocsi si de biserica catolica (si nu numai), si este un mare facator de minuni!
|
Citat:
Tu crezi orice auzi fara sa cercetezi? Si bineinteles ca toti suntem dogmatici, pentru ca altfel ar insemna ca suntem eretici, sau ne inchinam la ceva imaginat in mintea noastra, un idol. In Biserica catolica nu exista har, deci nu exista Sfinte Taine. Iar Mantuitorul a zis ca cine nu mananca Trupul Sau si bea Sangele Sau nu intra in Imparatie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ortodocsii nu venereaza sfinti catolici. Si Catalin2 are dreptate. Un bun ortodox stie ca mantuirea o afla in Biserica Ortodoxa (nu la vecini). (off topic: si maica-mea a pomenit sapatamana trecuta de Anton de Padova, ca i-a vazut povestea vietii la tv etc.. Si a venit cu confuzia ingrozitoare ca acela ar fi Sf. Antonie!!!) |
Citat:
Imi exprimam doar nedumerirea ca in pragul unei sarbatori mari, un sfant sarbatorit in toata lumea, ati pus aceasta intrebare. Nu are rost sa va simtiti ofensata, asa cum ati intrebat dumneavoastra la fel am intrebat si eu. Toate cele bune va doresc. |
Citat:
|
Citat:
Uite cum arata in 2007 statistica pe glob privind religia: 40% din populatia globului s-a declarat crestina, cifra estimata la 2,5 miliarde; - musulmani: 1,7 miliarde de persoane; - hindusi: 900 milioane de persoane; - budisti: 400 milioane de persoane; - evrei: 15 milioane de persoane; Din populatia crestina, 217.948.000 se declara ortodocsi! Are cineva senzatia CA DOAR 217.948.000 de oameni au sansa sa se mantuiasca?? Pai cu restul populatiei acestei planete ce se intampla???? Ai cumva senzatia ca Dumnezeu iubeste doar ortodocsii? Ai cumva senzatia ca pe restul copiilor Lui ii lasa de izbeliste???? De ce atata incrancenare ca suntem ortodocsi??? Putin mai multa iubire, smerenie,compasiune ar fi mult mai mult pe placul Domnului decat atitudinea agresiva care nu duce nicaieri. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Victoria, nu trebuie să cădeți în aceeași boală ca aceea pe care o vedeți la alții. Dacă cineva se roagă numai la sfinții ortodocși, refuzând să se roage altor fel de sfinți pe care nici nu-i socotesc ca atare, nu înseamnă că sunt mai puțin ortodocși ca cei ca dv. Pur și simplu, nu are legătură.
La fel, buni catolici pot fi și cei care se roagă numai sfinților catolici, și cei care se mai roagă din când în când Sf Serafim de Sarow. A fi bun ortodox, ca și a fi bun catolic, înseamnă să nu faci ceea ce Biserica ta te îndeamnă să nu faci. Cel puțin la catolici, eu nu am auzit de un interdict prin care nu te poți ruga sfinților acatolici. Ceea ce este interzis este cultul public al sfinților acatolici, adică, de exemplu, introducerea lor în calendare (și aici există excepții, ca Sf Grigore Palama). La mine acasă, ca și în biserică dacă o fac în tăcere, eu mă pot ruga și bunicului meu, despre care am convingerea personală că se află în rai și poate pune o vorbă bună pentru mine. E OK. Dacă mai vorbesc cu încă vreo 20, îi facem un tropar lui bunicu', îi ducem o poză la biserică și cântăm în fața ei zicând "Sfinte Nicolae Dragomir, roagă-te pentru noi !", eventual pretinzând că Biserica Catolică e în eroare că nu l-a sanctificat, atunci nu mai e OK și nu mai sunt bun catolic. Fiindcă din cult particular, am încercat să fac cult public. Nu mi-o luați în nume de rău, dar adeseori văd la cei care se declară "open minded" o intoleranță la fel de mare ca la cei despre care spun că sunt cam înguști în concepții. |
Citat:
Nu sunt intoleranta,din contra prin dialogul meu as dori sa-i fac pe ei mai toleranti si sa inteleaga IUBIREA NECONDITIONATA pe care Iisus ne-o cere.Deseori nu reusesc nici eu sa nu-mi conditionez iubirea, dar macar ma straduiesc.Sa ne iubim aproapele ca pe noi insine si nu sa il judecam.Sa discutam liber,constructiv dar sa nu aratam cu degetul pe nimeni si sa nu ne asumam atitudini eronate in numele ortodoxiei.Poate ca unele mesaje ale mele nu suna prea bine, dar va asigur ca nu ascund intoleranta.Sunt foarte transparente. |
Citat:
care este un sfant catolic. De ce??? pentru ca la recunoscut ca sfant. |
Citat:
|
am inteles ca Sfantul Anton de PADOVA nu a iubit ortodoxia! este adevarat?
|
nu cunosc nici eu prea multe din viata acestui Sfant ANTON DE PADOVA DAR E O MARE DIFERENTA intre el si Sfantul ANTONIE CEL MARE DIN EGIPT, ortodox,mare izbavitor de vrajmasii cei vazuti si nevazuti! Exista in Bucuresti, in centrul vechi o Biserica Ortodoxa care ii poarta numele si in fiecare marti se citesc acatiste de catre preoti si vin la SFANT MULTIME DE OAMENI CARE I CER AJUTORUL. E Sfantul al carui nume il port si va marturisesc ca m a ocrotit si m a ajutat in vreme grea si toata viata mea!tin tot timpul cu mine acatistul Sfantului Antonie cel Mare. Mergeti si voi la aceasta Biserica si va veti convinge. Eu am mers.
MARE ESTE DUMNEZEU. |
Ma voi documenta in privinta Sfantului Anton de PADOVA DAR PAREREA MEA E CA DREPTATEA apartine numai lui Dumnezeu si numai EL are puterea sa judece!vrajba aceasta intre religii nu cred ca este benefica din moment ce ambele IL Slavesc pe Dumnezeu! Va spun cu toata sinceritate, cea mai mare avere a mea este aceea de a ma fi nascut crestin Ortodox iar pentru mine aceasta este credinta adevarata si cred ca datoria noastra este nu sa aratam cu degetul cine e crestin mai mult si mai putin ci din contra sa dovedim oamenilor prin fapte ca aceasta e credinta adevarata iar cei care vor auzi, vor veni....
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sfantul Ierarh Petru Movila a conceput un catehism gresit cu invataturi gresite, dar apoi l-a indreptat. Daca a facut greseala asta parintele Arsenie trebuia sa o corecteze. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am un raspuns pentru dvs la o postare anterioara, care are si o legatura cu topicul de fata. Dar ca raspunsul ca fie exact va voi raspunde diseara. Tot zic de ceva vreme sa va raspund dar uit. Astazi sper sa nu mai uit. |
Oare daca institutia papala este oarecum eronata chiar demonica sa zicem Dumnezeu chiar este legat de maini si de picioare si nu poate binecuvinta enoriasii care s-au nascut catolici si care habar nu au care este dferenta intre dogmele noastre?
oare nu i poate iubi fara sa tina cont de diferente? Eu cred ca El este capabil de o asemnea iubire si capacitate de binecuvintare. Cel putin Dumnezeul atotpuernic in care cred eu poate acest lucru nefindus-i nimic imposibil in conditiile in care chiar si pe cei necerdinciosi ii iubeste si ii binecuvinteaza fara ca ei sa stie-tocmai pentru ca este invizibil. iar daca ceva este vizibil sint roadele individuale-fie credincios fie necredincios. Dumnezeu nu se uita la fata omului nici la credinta ci la suflet si fapte , la traire si la cit de intelept este omul -fiecare in parte si nu la gramada. iar noi o s spunem dar Doamne noi am facut si am dres am scos draci in numele tau , Daca biserica si sinoadele vremurilor ar fi fost atit de infailibile nu ar fi trebuit inca din vremuri indepartate sa dea o anumita libertate religioasa Romei ca mai apsi sa fie portita de dezbinare a biserici care inca mai era Una. poate daca ar mai fi fost inca un singur sinod al unui crestinism unitar nu ar mai fi fost posibuila nici Inchizitia si nici interdictia scripturii fara de mireni si deci nici prigoana unora care voiau sa studieze cu ochi lor fortindus-i sa creeze miscarea protestanta, Si acum nu ne-am mai fi batut a chiorii in loc sa vedem la ce am ajuns in comun si sa pastram dragostea asa cum ne este porunca in ciuda unor nebuni care fac pe sfintii si care ne dezbina . Fiindca daca vine acum Domnul nu o sa ne intrebe cit de mult am hulit pe alti crestini sau pe alte credinte sau necredinte ci cit de mult i-am iubit si i-am inteles , cit de bine am propovaduit adevarul Lui (nu al sinoadelor) poate nu atit pri viorba cit prin exemplu de traire fara partinire sau marire de sine fie ea si dogmatica.. iar noi o sa spunem ..dar Doamne noi am facut si am dres ,am luptat impotriva ereticilor , am scos draci in numele Tau si am ascultat de mai mari nostrii pusi de Dumnezeu . iar El ar putea spune..Dar oare nu Eu v-am spus de lupi si de pui de cuci? oare degeaba v-am nascut intro tara in care ati invatat sa cititi singuri Cuvntul Meu in scrptura? Au oare ea a fost desfiintata de lupi? |
chiar daca exista in Biserica Catolica sfinti ortodocsi de dupa schisma si chiar daca unii crestini rasariteni au o evlavie fata de unii sfinti catolici,eu zic ca la cati mii de sfinti avem canonizati de Biserica oficial sa ramanem la ei,ca gasim pe cineva.nu de alta dar sa nu facem vreo greseala.sa mergem pe varianta sigura,si rasariteni si apusenii.
|
Citat:
Nu este mantuire decat in Biserica, iar Biserica este Una. |
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte, nu poate decât să mă amuze modul în care userul Lucian008, de pe forumul crestinortodox, stabilește cu de la sine putere criteriile sfințeniei.... După părerea dumneavoastră, domnule Lucian008, ce s-a ales de sufletul numitului Anton din Padova ? |
Citat:
noi putem trage doar concluzii ce...tu stii sigur? |
Citat:
Nu am stabilit eu criteriile sfinteniei. Le-a stablit Hristos. Iar Biserica de invata ca sfintenia de dobandeste doar in Biserica. Deci Anton de Padova nu este potrivit invataturilor Bisericii, nu ale mele, un sfant. Nu sunt eu in masura sa spun ce s-a ales de sufletul lui Anton de Padova, dar sigur nu este sfant. Asa, si acum pentru ca faceti afirmatii pe care ar trebui sa vi le asumati sa ne spuneti si noua unde am stabilit eu personal criteriile sfinteniei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:30:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.