Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Biserica Ortodoxa si Sf Anton de Padova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11414)

Victoria2005 05.12.2010 20:22:38

Biserica Ortodoxa si Sf Anton de Padova

Cred ca putini ortodocsi exista care sa nu fi auzit de Sf Anton de Padova si de minunile Lui..Mai mult sunt convinsa ca foarte multi ortodocsi au beneficiat de roadele rugaciunilor si posturilor dedicate acestiu sfant care face mari minuni.Ma intreb daca noi ortodocsii avem vreun sfant la care sa se inchine/roage catolicii?

cristiboss56 05.12.2010 21:21:56

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310423)
Cred ca putini ortodocsi exista care sa nu fi auzit de Sf Anton de Padova si de minunile Lui..Mai mult sunt convinsa ca foarte multi ortodocsi au beneficiat de roadele rugaciunilor si posturilor dedicate acestiu sfant care face mari minuni.Ma intreb daca noi ortodocsii avem vreun sfant la care sa se inchine/roage catolicii?

Eu , personal ma rog Sfantului Antonie cel Mare , ce are un Acatist minunat si este de mare ajutor in lupta cu ispitele , cu diavolul , si in general cu vrajmasii vazuti si nevazuti !

Mihnea Dragomir 05.12.2010 21:44:35

Citat:

Ma intreb daca noi ortodocsii avem vreun sfant la care sa se inchine/roage catolicii?

Mulți catolici, din Apus și din Răsărit, se roagă Sf Serafim de Sarov. Există și câțiva sfinți ortodocși prezenți oficial în sinaxarele catolice. Sf Grigore din Palama este exemplul cel mai cunoscut.

Seraphim7 05.12.2010 21:53:33

Poate ati auzit de Sf. Ieremia Valahul,beatificat de Biserica Catolica,acesta este un roman care a ajuns in Italia,intr-o manatire catolica,si a facut multe minuni inca pe cand traia.Poate cunoscatorii pot sa ne dea mai multe detalii....

http://www.sfant.ro/sfinti-romani/cu...l-romanul.html

Victoria2005 05.12.2010 23:45:45

Cum ne alegem sfantul?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri .
In orasul in care locuiesc, in zilele de marti se inchina la statuile Sf Anton din bisericile catolice de aici, atat catolici cat si ortodocsi.In fiecare an de 13 iunie - ziua Sf Anton,am bucuria sa vad cu crini in maini, o multime de ortodocsi, ceea ce ma convinge ca este un sfant iubit de toti. Ceea ce cu siguranta nu se intampla in zilele in care se cinstesc sfintii ortodocsi enumerati de domniile voastre mai sus.
Apar un set de intrebari: in ce se masoara "greutatea" unui sfant?
Ce determina oamenii sa aleaga unul sau altul dintre sfinti pentru a le incredinta iubirea,speranta,dorinta,disperarea, increderea,credinta si rugaciunea?
"CV"-ul fiecaruia dintre sfinti si recomandarile transmise prin viu grai sau feelingul personal al fiecaruia dintre noi determina alegerea? Noi ne alegem sfantul sau El ne alege pe noi?

catalin2 06.12.2010 00:12:18

Citat:

Si eu m-am rugat cand devenisem credincios la Sf. Anton de Padova de cateva ori. Apoi am constientizat ca nu exista sfinti catolici dupa despartirea de ortodoxie. Doar eroi, adica oameni cunoscuti.

Victoria2005 06.12.2010 10:03:27

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 310535)
Si eu m-am rugat cand devenisem credincios la Sf. Anton de Padova de cateva ori. Apoi am constientizat ca nu exista sfinti catolici dupa despartirea de ortodoxie. Doar eroi, adica oameni cunoscuti.

Adica Sf Anton de Padova era un erou? Eu om cunoscut???? Eu te inteleg daca esti dogmatic dar nici chiar asa sa faci afirmatii cu pacat... Cu siguranta ai vazut moaste ale sfintilor ortodocsi cum arata...Fa un drum pana la Padova la Basilica Sf Anton si ai sa vezi limba neputrezita a sfantului ,maxilarul de jos si corzile vocale intacte, pe care Dumnezeu le-a lasat de-a pururea vii ca urmare a minunilor ce le-a facut acest sfant si a cuvantului rostit de acesta pentru Dumnezeu.Daca tu crezi ca datotita faptului ca esti ortodox poti afirma ca Sf Anton a fost doar un erou si un om cunoscut atunci trufia ta de ortodox se transforma in ignoranta si depaseste limitele unei perceptii corecte si coerente.

Daniel777 06.12.2010 10:53:38

Avem suficienti sfinti in ortodoxie,ca sa nu fiu nevoit sa ma inchin la Anton de Padova,despre care ,catolic fiind acela,nu ma intereseaza.A fost si pe la noi prin oras o procesiune,dar am evitat sa ma duc.Eu cunosc o singura Biserica ,cea ortodoxa,iar Anton de Padova nu a facut parte din ea.

FiulRisipitor 06.12.2010 13:42:57

Nu cunosc sfinti catolici, nici nu stiu daca sunt sfinti sau nu, si nici nu cred ca se cuvine sa spun eu ca sunt intr-un fel sau altul. Dumnezeu are grija de toate. Dar totusi in ajun de Sfantul Ierarh Nicolae se pune o astfel de intrebare? Sfantul Nicolae este cunoscut si venreat si de ortodocsi si de biserica catolica (si nu numai), si este un mare facator de minuni!

catalin2 06.12.2010 13:48:24

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310579)
Adica Sf Anton de Padova era un erou? Eu om cunoscut???? Eu te inteleg daca esti dogmatic dar nici chiar asa sa faci afirmatii cu pacat... Cu siguranta ai vazut moaste ale sfintilor ortodocsi cum arata...Fa un drum pana la Padova la Basilica Sf Anton si ai sa vezi limba neputrezita a sfantului ,maxilarul de jos si corzile vocale intacte, pe care Dumnezeu le-a lasat de-a pururea vii ca urmare a minunilor ce le-a facut acest sfant si a cuvantului rostit de acesta pentru Dumnezeu.Daca tu crezi ca datotita faptului ca esti ortodox poti afirma ca Sf Anton a fost doar un erou si un om cunoscut atunci trufia ta de ortodox se transforma in ignoranta si depaseste limitele unei perceptii corecte si coerente.

Cu siguranta ca am vazut moastele sfintilor ortodocsi cum arata, dar nu sunt la fel de sigur ca tu stii ce sunt sfintele moaste si cum arata. Poate crezi ca si mumiile sunt moaste sau alte corpuri neputrezite. Neputrezirea e numai una din conditii, nici aceasta nu e intotdeauna. De exemplu sfintele moaste ale sfintilor gasite in Dobrogea sunt doar oase. Conditiile sunt altele: sa aiba o culoare caracteristica (galben auriu spre brun), sa fie uscate si usoare, sa miroasa a mir. Uita-te la sfintele moaste care exista in Biserica de 2000 de ani si apoi uita-te la moastele catolice de dupa Schisma. Vei observa, de asemenea, ca toate sfintele moaste sunt date si bucatele la diferite biserici, iar la moastele catolice nu am auzit de asa ceva (desi cele de dinainte de Schisma le impart si ei).
Tu crezi orice auzi fara sa cercetezi? Si bineinteles ca toti suntem dogmatici, pentru ca altfel ar insemna ca suntem eretici, sau ne inchinam la ceva imaginat in mintea noastra, un idol.
In Biserica catolica nu exista har, deci nu exista Sfinte Taine. Iar Mantuitorul a zis ca cine nu mananca Trupul Sau si bea Sangele Sau nu intra in Imparatie.

Victoria2005 06.12.2010 14:49:33

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 310625)
Dar totusi in ajun de Sfantul Ierarh Nicolae se pune o astfel de intrebare?

Te rog fa-mi un calendar si precizeaza exact zilele in care am voie sa pun astfel de intrebari...eventual si intervalul de ore aferent...Multumesc!

Victoria2005 06.12.2010 14:54:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 310627)
Cu siguranta ca am vazut moastele sfintilor ortodocsi cum arata, dar nu sunt la fel de sigur ca tu stii ce sunt sfintele moaste si cum arata. Poate crezi ca si mumiile sunt moaste sau alte corpuri neputrezite.

E clar ca nu merit sa mai vorbesti cu mine..Oricum atitudinea ta e de BUN ortodox si nu indraznesc sa mai rezonez cu ea! Teoria ca teoria dar practica te omoara,nu? :-)

anna21 06.12.2010 15:04:28

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310638)
E clar ca nu merit sa mai vorbesti cu mine..Oricum atitudinea ta e de BUN ortodox si nu indraznesc sa mai rezonez cu ea! Teoria ca teoria dar practica te omoara,nu? :-)

Victoria, degeaba te superi.
Ortodocsii nu venereaza sfinti catolici.
Si Catalin2 are dreptate.

Un bun ortodox stie ca mantuirea o afla in Biserica Ortodoxa (nu la vecini).

(off topic: si maica-mea a pomenit sapatamana trecuta de Anton de Padova, ca i-a vazut povestea vietii la tv etc.. Si a venit cu confuzia ingrozitoare ca acela ar fi Sf. Antonie!!!)

FiulRisipitor 06.12.2010 17:20:56

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310637)
Te rog fa-mi un calendar si precizeaza exact zilele in care am voie sa pun astfel de intrebari...eventual si intervalul de ore aferent...Multumesc!

Tot asa vedeti/alegeti si sfintii sau intelegeti ortodoxia cum intelegeti ceea ce spun eu?
Imi exprimam doar nedumerirea ca in pragul unei sarbatori mari, un sfant sarbatorit in toata lumea, ati pus aceasta intrebare.
Nu are rost sa va simtiti ofensata, asa cum ati intrebat dumneavoastra la fel am intrebat si eu.
Toate cele bune va doresc.

catalin2 06.12.2010 18:57:01

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310638)

Eu ti-am spus adevarul, nu am vrut sa te acuz de ceva.

Victoria2005 06.12.2010 21:03:34

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 310640)

Nu m-a ofensat/suparat absolut deloc nici un raspuns.Din contra, m-a amuzat.Sincer!:-) E haios sa vezi cata incrancenare se afla in spatele ortodocsilor care vor sa stea pe primul rand la a doua venire a Mantuitorului. Oare e chiar atat de complicat sa iubesti neconditionat, ca si Iisus?

Uite cum arata in 2007 statistica pe glob privind religia:

40% din populatia globului s-a declarat crestina, cifra estimata la 2,5 miliarde;
- musulmani: 1,7 miliarde de persoane;
- hindusi: 900 milioane de persoane;
- budisti: 400 milioane de persoane;
- evrei: 15 milioane de persoane;

Din populatia crestina, 217.948.000 se declara ortodocsi!

Are cineva senzatia CA DOAR 217.948.000 de oameni au sansa sa se mantuiasca??
Pai cu restul populatiei acestei planete ce se intampla????
Ai cumva senzatia ca Dumnezeu iubeste doar ortodocsii? Ai cumva senzatia ca pe restul copiilor Lui ii lasa de izbeliste????

De ce atata incrancenare ca suntem ortodocsi???
Putin mai multa iubire, smerenie,compasiune ar fi mult mai mult pe placul Domnului decat atitudinea agresiva care nu duce nicaieri.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!

ionut stefan 06.12.2010 21:18:51

Citat:

daca sf anton de padova si alti au devenit sfinti inainte de marea schisma sunt sfinti comuni si se roaga ambele biserici iar daca au devenit dupa schisma sunt numai ai catolicilor respectiv ortodocsilor

catalin2 06.12.2010 23:37:45

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310761)
Nu m-a ofensat/suparat absolut deloc nici un raspuns.Din contra, m-a amuzat.Sincer!:-) E haios sa vezi cata incrancenare se afla in spatele ortodocsilor care vor sa stea pe primul rand la a doua venire a Mantuitorului. Oare e chiar atat de complicat sa iubesti neconditionat, ca si Iisus?

Uite cum arata in 2007 statistica pe glob privind religia:

40% din populatia globului s-a declarat crestina, cifra estimata la 2,5 miliarde;
- musulmani: 1,7 miliarde de persoane;
- hindusi: 900 milioane de persoane;
- budisti: 400 milioane de persoane;
- evrei: 15 milioane de persoane;

Din populatia crestina, 217.948.000 se declara ortodocsi!

Are cineva senzatia CA DOAR 217.948.000 de oameni au sansa sa se mantuiasca??
Pai cu restul populatiei acestei planete ce se intampla????
Ai cumva senzatia ca Dumnezeu iubeste doar ortodocsii? Ai cumva senzatia ca pe restul copiilor Lui ii lasa de izbeliste????

De ce atata incrancenare ca suntem ortodocsi???
Putin mai multa iubire, smerenie,compasiune ar fi mult mai mult pe placul Domnului decat atitudinea agresiva care nu duce nicaieri.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!

Asadar.... daca cineva iti zice ca pamantul e patrat tu spui ca trebuie sa-l crezi si sa fii de acord cu el, ca altfel nu-l iubesti. Acum ai inteles?

Victoria2005 07.12.2010 20:23:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 310845)
Asadar.... daca cineva iti zice ca pamantul e patrat tu spui ca trebuie sa-l crezi si sa fii de acord cu el, ca altfel nu-l iubesti. Acum ai inteles?

Cred ca ai avut o mica eroare la placa de baza....stiu ca poti mai mult! :-))

Victoria2005 07.12.2010 20:26:18

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 310767)
daca sf anton de padova si alti au devenit sfinti inainte de marea schisma sunt sfinti comuni si se roaga ambele biserici iar daca au devenit dupa schisma sunt numai ai catolicilor respectiv ortodocsilor

Eu intrebam doar de sfintii ortodocsilor..Daca, catolicii se roaga la vreunul dintre ei...Am primit niste raspunsuri, va multumesc oricum.

Mihnea Dragomir 07.12.2010 20:57:54

Victoria, nu trebuie să cădeți în aceeași boală ca aceea pe care o vedeți la alții. Dacă cineva se roagă numai la sfinții ortodocși, refuzând să se roage altor fel de sfinți pe care nici nu-i socotesc ca atare, nu înseamnă că sunt mai puțin ortodocși ca cei ca dv. Pur și simplu, nu are legătură.
La fel, buni catolici pot fi și cei care se roagă numai sfinților catolici, și cei care se mai roagă din când în când Sf Serafim de Sarow. A fi bun ortodox, ca și a fi bun catolic, înseamnă să nu faci ceea ce Biserica ta te îndeamnă să nu faci. Cel puțin la catolici, eu nu am auzit de un interdict prin care nu te poți ruga sfinților acatolici. Ceea ce este interzis este cultul public al sfinților acatolici, adică, de exemplu, introducerea lor în calendare (și aici există excepții, ca Sf Grigore Palama). La mine acasă, ca și în biserică dacă o fac în tăcere, eu mă pot ruga și bunicului meu, despre care am convingerea personală că se află în rai și poate pune o vorbă bună pentru mine. E OK. Dacă mai vorbesc cu încă vreo 20, îi facem un tropar lui bunicu', îi ducem o poză la biserică și cântăm în fața ei zicând "Sfinte Nicolae Dragomir, roagă-te pentru noi !", eventual pretinzând că Biserica Catolică e în eroare că nu l-a sanctificat, atunci nu mai e OK și nu mai sunt bun catolic. Fiindcă din cult particular, am încercat să fac cult public.

Nu mi-o luați în nume de rău, dar adeseori văd la cei care se declară "open minded" o intoleranță la fel de mare ca la cei despre care spun că sunt cam înguști în concepții.

Victoria2005 08.12.2010 00:14:29

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 311097)
Victoria, nu trebuie să cădeți în aceeași boală ca aceea pe care o vedeți la alții. Dacă cineva se roagă numai la sfinții ortodocși, refuzând să se roage altor fel de sfinți pe care nici nu-i socotesc ca atare, nu înseamnă că sunt mai puțin ortodocși ca cei ca dv. Pur și simplu, nu are legătură.
La fel, buni catolici pot fi și cei care se roagă numai sfinților catolici, și cei care se mai roagă din când în când Sf Serafim de Sarow. A fi bun ortodox, ca și a fi bun catolic, înseamnă să nu faci ceea ce Biserica ta te îndeamnă să nu faci. Cel puțin la catolici, eu nu am auzit de un interdict prin care nu te poți ruga sfinților acatolici. Ceea ce este interzis este cultul public al sfinților acatolici, adică, de exemplu, introducerea lor în calendare (și aici există excepții, ca Sf Grigore Palama). La mine acasă, ca și în biserică dacă o fac în tăcere, eu mă pot ruga și bunicului meu, despre care am convingerea personală că se află în rai și poate pune o vorbă bună pentru mine. E OK. Dacă mai vorbesc cu încă vreo 20, îi facem un tropar lui bunicu', îi ducem o poză la biserică și cântăm în fața ei zicând "Sfinte Nicolae Dragomir, roagă-te pentru noi !", eventual pretinzând că Biserica Catolică e în eroare că nu l-a sanctificat, atunci nu mai e OK și nu mai sunt bun catolic. Fiindcă din cult particular, am încercat să fac cult public.

Nu mi-o luați în nume de rău, dar adeseori văd la cei care se declară "open minded" o intoleranță la fel de mare ca la cei despre care spun că sunt cam înguști în concepții.

Poate ca nu ma exprim eu clar sau poate ca mesajul pe care doresc sa il exprim nu reprezinta ceea ce simt intr-un moment oarecare.E posibil.Ideea e ca nu a ajuns la Domnia Voastra ceea ce eu am vrut sa spun si anume ca incrancenarea ortodocsilor nu e buna.
Nu sunt intoleranta,din contra prin dialogul meu as dori sa-i fac pe ei mai toleranti si sa inteleaga IUBIREA NECONDITIONATA pe care Iisus ne-o cere.Deseori nu reusesc nici eu sa nu-mi conditionez iubirea, dar macar ma straduiesc.Sa ne iubim aproapele ca pe noi insine si nu sa il judecam.Sa discutam liber,constructiv dar sa nu aratam cu degetul pe nimeni si sa nu ne asumam atitudini eronate in numele ortodoxiei.Poate ca unele mesaje ale mele nu suna prea bine, dar va asigur ca nu ascund intoleranta.Sunt foarte transparente.

anika12 08.12.2010 01:02:58

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 310640)

(off topic: si maica-mea a pomenit sapatamana trecuta de Anton de Padova, ca i-a vazut povestea vietii la tv etc.. Si a venit cu confuzia ingrozitoare ca acela ar fi Sf. Antonie!!!)

Din cate am auzit eu , parintele Arsenie Boca l-a pictat intr-o biserica pe Francisco de Assis
care este un sfant catolic. De ce??? pentru ca la recunoscut ca sfant.

Victoria2005 08.12.2010 14:39:36

Citat:

În prealabil postat de anika12 (Post 311180)
Din cate am auzit eu , parintele Arsenie Boca l-a pictat intr-o biserica pe Francisco de Assis
care este un sfant catolic. De ce??? pentru ca la recunoscut ca sfant.

In anul 1968 Parintele Arsenie Boca a inceput pictarea bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani.Aici l-a pictat si pe Sf Francisc de Assisi alaturi de alti sfinti.In acest sens, pictura din altarul bisericii Draganescu ne da un raspuns discret si lamuritor.

Antonela 18.01.2012 14:11:51

am inteles ca Sfantul Anton de PADOVA nu a iubit ortodoxia! este adevarat?

Antonela 18.01.2012 14:28:10

nu cunosc nici eu prea multe din viata acestui Sfant ANTON DE PADOVA DAR E O MARE DIFERENTA intre el si Sfantul ANTONIE CEL MARE DIN EGIPT, ortodox,mare izbavitor de vrajmasii cei vazuti si nevazuti! Exista in Bucuresti, in centrul vechi o Biserica Ortodoxa care ii poarta numele si in fiecare marti se citesc acatiste de catre preoti si vin la SFANT MULTIME DE OAMENI CARE I CER AJUTORUL. E Sfantul al carui nume il port si va marturisesc ca m a ocrotit si m a ajutat in vreme grea si toata viata mea!tin tot timpul cu mine acatistul Sfantului Antonie cel Mare. Mergeti si voi la aceasta Biserica si va veti convinge. Eu am mers.
MARE ESTE DUMNEZEU.

Antonela 18.01.2012 14:39:16

Ma voi documenta in privinta Sfantului Anton de PADOVA DAR PAREREA MEA E CA DREPTATEA apartine numai lui Dumnezeu si numai EL are puterea sa judece!vrajba aceasta intre religii nu cred ca este benefica din moment ce ambele IL Slavesc pe Dumnezeu! Va spun cu toata sinceritate, cea mai mare avere a mea este aceea de a ma fi nascut crestin Ortodox iar pentru mine aceasta este credinta adevarata si cred ca datoria noastra este nu sa aratam cu degetul cine e crestin mai mult si mai putin ci din contra sa dovedim oamenilor prin fapte ca aceasta e credinta adevarata iar cei care vor auzi, vor veni....

Lucian008 18.01.2012 14:42:46

Citat:

În prealabil postat de Antonela (Post 423006)
am inteles ca Sfantul Anton de PADOVA nu a iubit ortodoxia! este adevarat?

Daca ar fi iubit-o ar fi facut parte din Biserica lui Hristos. Este o singura Biserica si doar in Biserica este mantuirea. Cei care se roaga oricarui "sfant" catolic sunt rataciti. Nu vreau sa intru intr-un conflict cu cei de acesta confesiune, dar in timp ce ei ar trebui sa sustina acelasi lucru despre cei care se inchina sfintilor ortodocsi nu o fac. Asta ma duca la concluzia ca BC devine din ce in ce mai indreptata spre ecumenism. BC nu ar fi sustinut asta acum 100 de ani.

Lucian008 18.01.2012 14:46:13

Citat:

În prealabil postat de Antonela (Post 423015)
Ma voi documenta in privinta Sfantului Anton de PADOVA DAR PAREREA MEA E CA DREPTATEA apartine numai lui Dumnezeu si numai EL are puterea sa judece!vrajba aceasta intre religii nu cred ca este benefica din moment ce ambele IL Slavesc pe Dumnezeu! Va spun cu toata sinceritate, cea mai mare avere a mea este aceea de a ma fi nascut crestin Ortodox iar pentru mine aceasta este credinta adevarata si cred ca datoria noastra este nu sa aratam cu degetul cine e crestin mai mult si mai putin ci din contra sa dovedim oamenilor prin fapte ca aceasta e credinta adevarata iar cei care vor auzi, vor veni....

Si atunci cum poate fi sfant un om care nu "activeaza" in Biserica lui Hristos? Sfintenia nu e data doar de faptele noastre ci de harului lui Dumnezeu. Deci se pare ca la unii lipseste ceva.

Lucian008 18.01.2012 14:49:09

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 311299)
In anul 1968 Parintele Arsenie Boca a inceput pictarea bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani.Aici l-a pictat si pe Sf Francisc de Assisi alaturi de alti sfinti.In acest sens, pictura din altarul bisericii Draganescu ne da un raspuns discret si lamuritor.

Daca a facut asta, a gresit. Parintele inca nu e canonizat. Si daca ar fi, chiar si sfinti gresesc. Sfant nu inseamna perfect. Omul este supus greselii.
Sfantul Ierarh Petru Movila a conceput un catehism gresit cu invataturi gresite, dar apoi l-a indreptat. Daca a facut greseala asta parintele Arsenie trebuia sa o corecteze.

Lucian008 18.01.2012 14:51:39

Citat:

Noua ne sunt suficienti sfintii nostrii. Ai altora nu sunt sfinti. Cei care fac asta gresesc. Cum sa nu ai incredere in sfintii Bisericii tale si sa cauti in vecini? Asa sunt si ortodocsi care se duc la vrajitoare.

Erethorn 18.01.2012 15:19:49

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423019)
Daca a facut asta, a gresit. Parintele inca nu e canonizat. Si daca ar fi, chiar si sfinti gresesc. Sfant nu inseamna perfect. Omul este supus greselii.
Sfantul Ierarh Petru Movila a conceput un catehism gresit cu invataturi gresite, dar apoi l-a indreptat. Daca a facut greseala asta parintele Arsenie trebuia sa o corecteze.

Norocul Ortodoxiei că a apărut Lucian008 să corecteze și să arate greșelile sfinților.

Lucian008 18.01.2012 15:57:47

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 423026)
Norocul Ortodoxiei că a apărut Lucian008 să corecteze și să arate greșelile sfinților.

Nu. Norocul ortodoxiei e ca are o invatatura stabilita la Sinoade si nu se schimba in functie de ce viseaza "infailibilul inlocuitor al lui Hristos pe Pamant". Si aceeasi invatatura si aceleasi norme se aplica si pentru Sf Ap Petru si pentru Arsenie Boca si pentru Lucian008.

Am un raspuns pentru dvs la o postare anterioara, care are si o legatura cu topicul de fata. Dar ca raspunsul ca fie exact va voi raspunde diseara. Tot zic de ceva vreme sa va raspund dar uit. Astazi sper sa nu mai uit.

Mihai36 18.01.2012 16:24:56

Oare daca institutia papala este oarecum eronata chiar demonica sa zicem Dumnezeu chiar este legat de maini si de picioare si nu poate binecuvinta enoriasii care s-au nascut catolici si care habar nu au care este dferenta intre dogmele noastre?
oare nu i poate iubi fara sa tina cont de diferente? Eu cred ca El este capabil de o asemnea iubire si capacitate de binecuvintare. Cel putin Dumnezeul atotpuernic in care cred eu poate acest lucru nefindus-i nimic imposibil in conditiile in care chiar si pe cei necerdinciosi ii iubeste si ii binecuvinteaza fara ca ei sa stie-tocmai pentru ca este invizibil.
iar daca ceva este vizibil sint roadele individuale-fie credincios fie necredincios.

Dumnezeu nu se uita la fata omului nici la credinta ci la suflet si fapte , la traire si la cit de intelept este omul -fiecare in parte si nu la gramada.

iar noi o s spunem dar Doamne noi am facut si am dres am scos draci in numele tau ,
Daca biserica si sinoadele vremurilor ar fi fost atit de infailibile nu ar fi trebuit inca din vremuri indepartate sa dea o anumita libertate religioasa Romei ca mai apsi sa fie portita de dezbinare a biserici care inca mai era Una.
poate daca ar mai fi fost inca un singur sinod al unui crestinism unitar nu ar mai fi fost posibuila nici Inchizitia si nici interdictia scripturii fara de mireni si deci nici prigoana unora care voiau sa studieze cu ochi lor fortindus-i sa creeze miscarea protestanta,
Si acum nu ne-am mai fi batut a chiorii in loc sa vedem la ce am ajuns in comun si sa pastram dragostea asa cum ne este porunca in ciuda unor nebuni care fac pe sfintii si care ne dezbina .

Fiindca daca vine acum Domnul nu o sa ne intrebe cit de mult am hulit pe alti crestini sau pe alte credinte sau necredinte ci cit de mult i-am iubit si i-am inteles , cit de bine am propovaduit adevarul Lui (nu al sinoadelor) poate nu atit pri viorba cit prin exemplu de traire fara partinire sau marire de sine fie ea si dogmatica..

iar noi o sa spunem ..dar Doamne noi am facut si am dres ,am luptat impotriva ereticilor , am scos draci in numele Tau si am ascultat de mai mari nostrii pusi de Dumnezeu .
iar El ar putea spune..Dar oare nu Eu v-am spus de lupi si de pui de cuci? oare degeaba v-am nascut intro tara in care ati invatat sa cititi singuri Cuvntul Meu in scrptura? Au oare ea a fost desfiintata de lupi?

Patrie si Credinta 18.01.2012 16:34:46

chiar daca exista in Biserica Catolica sfinti ortodocsi de dupa schisma si chiar daca unii crestini rasariteni au o evlavie fata de unii sfinti catolici,eu zic ca la cati mii de sfinti avem canonizati de Biserica oficial sa ramanem la ei,ca gasim pe cineva.nu de alta dar sa nu facem vreo greseala.sa mergem pe varianta sigura,si rasariteni si apusenii.

Lucian008 18.01.2012 16:45:56

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 423046)
chiar daca exista in Biserica Catolica sfinti ortodocsi de dupa schisma

Daca sustii ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, de exemplu, sau ca papa este infailibil si tine loc de sinod nu poti sa fii sfant.
Nu este mantuire decat in Biserica, iar Biserica este Una.

Lucian008 18.01.2012 22:27:42

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423036)
Am un raspuns pentru dvs la o postare anterioara, care are si o legatura cu topicul de fata. Dar ca raspunsul ca fie exact va voi raspunde diseara. Tot zic de ceva vreme sa va raspund dar uit. Astazi sper sa nu mai uit.

Asa si acum ca sa ma tin si de promisiune. Sfantul Nectarie, cel fata de care aveti evlavie, a scris o care foarte interesanta pe care v-o recomand cu sinceritate. Cartea este foaret bine documentata si argumenteaza pe rand toate aspectele si implicatiile temei la care face referire. Titlul ei este: De ce papa si supusii lui s-au despartit de Biserica lui Hristos".

Erethorn 18.01.2012 22:40:43

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423051)
Daca sustii ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, de exemplu, sau ca papa este infailibil si tine loc de sinod nu poti sa fii sfant.
Nu este mantuire decat in Biserica, iar Biserica este Una.

Dar iată, domnul Cătălin2 susține că există și mântuire în afara Bisericii, de exemplu împăratul Traian.

Pe de altă parte, nu poate decât să mă amuze modul în care userul Lucian008, de pe forumul crestinortodox, stabilește cu de la sine putere criteriile sfințeniei....

După părerea dumneavoastră, domnule Lucian008, ce s-a ales de sufletul numitului Anton din Padova ?

stefan florin 18.01.2012 22:45:09

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 423119)
Dar iată, domnul Cătălin2 susține că există și mântuire în afara Bisericii, de exemplu împăratul Traian.

Pe de altă parte, nu poate decât să mă amuze modul în care userul Lucian008, de pe forumul crestinortodox, stabilește cu de la sine putere criteriile sfințeniei....

După părerea dumneavoastră, domnule Lucian008, ce s-a ales de sufletul numitului Anton din Padova ?

la intrebarea asta doar Dumnezeu stie
noi putem trage doar concluzii
ce...tu stii sigur?

Lucian008 18.01.2012 23:00:04

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 423119)

Nu incepeti si dvs cu diversiuni. Exista intr-adevar exemplu imparatului Traian care s-a mantuit si nu a facut parte din Biserica.
Nu am stabilit eu criteriile sfinteniei. Le-a stablit Hristos. Iar Biserica de invata ca sfintenia de dobandeste doar in Biserica. Deci Anton de Padova nu este potrivit invataturilor Bisericii, nu ale mele, un sfant.
Nu sunt eu in masura sa spun ce s-a ales de sufletul lui Anton de Padova, dar sigur nu este sfant.
Asa, si acum pentru ca faceti afirmatii pe care ar trebui sa vi le asumati sa ne spuneti si noua unde am stabilit eu personal criteriile sfinteniei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:30:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.