Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce ai face daca ai afla ca peste 3 zile vei muri? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11617)

alexdu 24.12.2010 21:03:25

Ce ai face daca ai afla ca peste 3 zile vei muri?

tigerAvalo9 24.12.2010 21:10:17

As merge la Biserica sa ma rog pentru ultima data si sa-i vorbesc lui Dumnezeu,as sta alaturi de familie si m-as imbratisa cu toti si m-as ruga,m-as ruga si iar m-as ruga.Sa speram ca niciodata nu vom afla o astfel de veste ,sa speram ca o sa traim intru Hristos sanatosi,credinciosi si incercand a fi curati.Sarbatori Sfinte fericite!

andreicozia 24.12.2010 21:41:53

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 316195)

M-as spovedi si impartasi insa fara mult tam-tam scurt si la obiect, fara lamentari aiurea care nu ajuta la nimic, insa ce as face pe urma este ca mi-as lua un sac de pamint de flori , l-as desface si as medita cu orele uitindu-ma la pamintul ravasit, amestecindu-l incetisor cu degetele....
Asta sigur m-ar linisti si mi-ar crea un sentiment de pace si liniste in suflet

horatiu.miron 24.12.2010 23:14:18

As incerca LSD.

disbel 24.12.2010 23:50:43

Aș închiria un sistem audio cât mai puternic (ceva asemănător cu cele care se folosesc la spectacole) + o cabană undeva departe de civilizație și aș ține un dubstep/dnb party lung de 3 zile alături de toate persoanele care le cunosc.

andreicozia 25.12.2010 00:25:32

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 316211)
As incerca LSD.

O idee geniala, asa macar mori in culori vii (din cite am auzit):))

Melissa 25.12.2010 00:28:56

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316208)
mi-as lua un sac de pamint de flori , l-as desface si as medita cu orele uitindu-ma la pamintul ravasit, amestecindu-l incetisor cu degetele....
Asta sigur m-ar linisti si mi-ar crea un sentiment de pace si liniste in suflet

Impresionant ca cineva de pe acest forum e capabil de o traire atat de frumoasa...:-)Craciun fericit sa ai!

codana 25.12.2010 10:04:51

salut,alexdu

Citat:

sa ma impac cu dumnezeu si sa-i multumesc ca a fost alaturi de mine,un pacatos notoriu,care f.mult l-a suparat.

Mtcrysty17 25.12.2010 10:22:43

M-as bucura, ar insemna ca mi-a ascultat Dumnezeu rugaciunile.

camy_d 25.12.2010 13:12:35

Citat:

M-aș duce la spovedanie, mi-aș vinde toată averea și aș da-o săracilor.

LapetiteMoc 25.12.2010 14:45:52

Intrebare stupida :2:.... Nimeni nu stie nici ziua , nici ceasul ...

Mtcrysty17 25.12.2010 16:15:38

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 316258)

Parintele arsenie boca a stiut.

camy_d 25.12.2010 17:32:07

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 316268)

Unii sfinți au știut când și cum o să moară pentru că erau vizionari și pentru că meritau să-și cunoască sfârșitul. Noi dacă l-am cunoaște am păcătui, iar înainte să murim ne-am pocăi.

hanico 25.12.2010 17:32:34

Cel mai sigur e ca as pleca de linga cei dragi luindu-mi la revedere pentru 3 zile. Plecind as alege o manastire unde sa ma pregatesc pentru ,,marea trecere,, si as inchide ochii multumind lui Dumnezeu pentru toate!!!

irina82 25.12.2010 17:45:42

Citat:

As plange pentru pacatele mele. Dar 3 zile ar fi asa putin.....

disbel 25.12.2010 19:37:59

Voi creștinii ar trebui să fiți cei mai fericiți oameni de pe planetă când aflați că muriți, având în vedere că voi credeți în rai și viața de apoi. Nu așa e logic?
Eu daca știam că există viață după moarte când aș fi mers la doctor și aș fi aflat că am vreo boală aș sări în sus de bucurie. Dacă mi-ar muri vreo rudă aș ține chef. Deci explicațimi care e faza cu behăitul și plânsul și toate astea dacă merge într-un loc mai bun?
Se vede că nu gândiți decât cu un pas în față.

hanico 25.12.2010 19:47:02

Citat:

În prealabil postat de disbel (Post 316298)
Voi creștinii ar trebui să fiți cei mai fericiți oameni de pe planetă când aflați că muriți, având în vedere că voi credeți în rai și viața de apoi. Nu așa e logic?
Eu daca știam că există viață după moarte când aș fi mers la doctor și aș fi aflat că am vreo boală aș sări în sus de bucurie. Dacă mi-ar muri vreo rudă aș ține chef. Deci explicațimi care e faza cu behăitul și plânsul și toate astea dacă merge într-un loc mai bun?
Se vede că nu gândiți decât cu un pas în față.

Problema e daca meritam raiul, Disbel!
Un crestin care crede ca merita raiul, n-o sa intre in el! Smerenia e conditia cea mai ceruta la Poarta Raiului! Craciun fericit!

irina82 25.12.2010 19:51:31

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 316301)
Un crestin care crede ca merita raiul, n-o sa intre in el! Smerenia e conditia cea mai ceruta la Poarta Raiului! Craciun fericit!

Bravo!!! Asa e.

disbel 25.12.2010 19:52:13

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 316301)

Păi bun dar aia tot nu acopera faza cu regretele și plânsul când moare cineva. Ajută cumva persoana respectivă să intre în rai sau ce? de ce nu sunteți fericiți că trece mai departe?
Și mai ales toate prostiile legate de înmormântare, pomene și alte cele de parcă mortul mâncă din ele.
Ar trebui să vă comportați ca și cum nimic nu s-a întamplat în cel mai rău caz, party în cel mai bun.

mihele_m 25.12.2010 20:05:19

Citat:

Ce am putea face decit sa asteptam in rugaciune ,macar sa plecam in lumea de dincolo cit de cit purificati .

hanico 25.12.2010 20:09:52

Citat:

În prealabil postat de disbel (Post 316304)
Păi bun dar aia tot nu acopera faza cu regretele și plânsul când moare cineva. Ajută cumva persoana respectivă să intre în rai sau ce? de ce nu sunteți fericiți că trece mai departe?
Și mai ales toate prostiile legate de înmormântare, pomene și alte cele de parcă mortul mâncă din ele.
Ar trebui să vă comportați ca și cum nimic nu s-a întamplat în cel mai rău caz, party în cel mai bun.

Esti de o sinceritate șarmantă, draga mea!
Plinsul dupa cineva care moare e firesc (moare cineva drag)!
Cit ce priveste pomenile, ele se dau nu ca sa manince mortul din ele, ci ele se fac in locul mortului, ca sa-i inmulteasca faptele bune sau spre iertare.
De exemplu: poate omul nu a facut destule milostenii, nu a imbracat sau hranit pe cei saraci - se dau de pomana haine si mancare.
Cine primeste pomana spune, de obicei, "Dumnezeu sa-l ierte!", deci se roaga pentru sufletul celui mort. Aceste rugaciuni se adauga la cele facute de familie si ajuta acel suflet la Judecata.
Exista in crestinism imaginea judecatii reprezentata prin balanta: intr-o parte faptele bune, in cealalta parte cele rele. Pomenile si slujbele facute pina la 40 de zile de la moarte (cind se face judecata particulara a sufletului) au menirea de a inclina balanta faptelor bune si deci cistigarea Raiului. Toate cele bune!

disbel 25.12.2010 20:22:41

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 316312)
Exista in crestinism imaginea judecatii reprezentata prin balanta: intr-o parte faptele bune, in cealalta parte cele rele.!

Deci e balanță. Înseamnă că un călugăr care și-a dedicat viața, și a facut numai fapte bune, poate să omoare 2-3 că balanța este înclinata la bine. Sau dacă un credincios îi mai dă un pumn doi în gură la nevastă nu are nimic, că pac faci o faptă bună și gata.

Mda...

hanico 25.12.2010 20:35:33

Ei draguta, eu am fost binevoitoare si ti-am explicat dar ... vad ca tragi concluzii pripite.
Si inca ceva ... optimismul e o caracteristica generala tuturor credinciosilor, indiferent de confesiune!
Numai bine iti doresc!

disbel 25.12.2010 20:59:21

Vă prezint un algortim eficient pentru calculare cum să faceți fapte bune și rele fără să intrați în iad:
2K+1 = numar fapte facute -1 (daca nr de fapte este un numar care divide pe 3) sau 2K+1 = nr fapte facute (daca este un numar care nu divide pe 3)
unde K sunt fapte rele care aveți voie să le faceți

Daca faceți păcate dupa algoritmul meu la final întodeauna o să aveți o faptă bună în plus.

Baftă la păcătuit!

codana 26.12.2010 09:34:45

salut,lapetitemoc

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 316258)

intrebarea are inclus un daca si in consecinta nu cred ca e stupida.da,nimeni nu stie exact ceasul cand trece la odihna si ca atare toti trebe sa fie pregatiti

miles to truth 26.12.2010 13:50:38

disbel, daca un prieten foarte bun ar pleca in alta tara si ar sta acolo vreo cativa ani nu ti-ar parea rau? sa nu il vezi atata timp...nu cred ca nu ti-ar fi dor de el si nu ai plange. apai daca nu l-ai mai vedea niciodata? cum sa nu plangi? trebuie sa fii cam insensibil...
intrebarea asta cu ce am face daca am afla ca peste 3 zile am muri ne-a pus-o si profesorul de religie la ora si fiecare a spus acolo ce ar face...unii party, altii rugaciuni, milostenii si asa mai departe, dar mi-a placut concluzia profesorului: de ce trebuie sa ajunga cutitul la os ca sa faci ceea ce vrei? adica de ce sa astepti sa vina moartea ca sa le spui celorlalti ceea ce simti, sa iti petreci mai mult timp cu ei, sa faci fapte bune, mai multa rugaciune si asa mai departe? :)

irina82 26.12.2010 14:10:03

Citat:

În prealabil postat de disbel (Post 316327)
Vă prezint un algortim eficient pentru calculare cum să faceți fapte bune și rele fără să intrați în iad:
2K+1 = numar fapte facute -1 (daca nr de fapte este un numar care divide pe 3) sau 2K+1 = nr fapte facute (daca este un numar care nu divide pe 3)

Daca faceți păcate dupa algoritmul meu la final întodeauna o să aveți o faptă bună în plus.

Baftă la păcătuit!

Lasa-ne linistiti sa ne bucuram de ce ne-a lasat Dumnezeu. Ortodoxia tine in picioare lumea asta, n-o sa moara din cauza rautatilor tale. Nasterea Domnului ne arata ce inseamna dragostea si credinta. Sa nu fie prea tarziu cand o sa intelegi! Doamne ajuta! Sa-ti ajute Dumnezeu sa te vezi intai pe tine si pe urma pe altii.

disbel 26.12.2010 14:57:53

Citat:

În prealabil postat de miles to truth (Post 316387)
disbel, daca un prieten foarte bun ar pleca in alta tara si ar sta acolo vreo cativa ani nu ti-ar parea rau? sa nu il vezi atata timp...nu cred ca nu ti-ar fi dor de el si nu ai plange. apai daca nu l-ai mai vedea niciodata? cum sa nu plangi? trebuie sa fii cam insensibil...
intrebarea asta cu ce am face daca am afla ca peste 3 zile am muri ne-a pus-o si profesorul de religie la ora si fiecare a spus acolo ce ar face...unii party, altii rugaciuni, milostenii si asa mai departe, dar mi-a placut concluzia profesorului: de ce trebuie sa ajunga cutitul la os ca sa faci ceea ce vrei? adica de ce sa astepti sa vina moartea ca sa le spui celorlalti ceea ce simti, sa iti petreci mai mult timp cu ei, sa faci fapte bune, mai multa rugaciune si asa mai departe? :)

Analogia ta nu este corectă. Să îți plece un prieten în altă țară e una, să moară cineva și să se ducă într-un loc mult mai bun e alta. E mai plauzibil să regreți că pleacă din țară decât că moare. Ai fi egoist să regreți că a murit cineva când ști că nimic din lume nu este la fel de bun decât locul unde merge.

antoniap 26.12.2010 15:09:16

Citat:

Nu oricine afla vestea mortii cu trei zile inainte. De obicei acestia sunt sfinti care abia asteapta sa se intalneasca cu Hristos, stiind ca-i asteapta in Rai fericirea vesnica.

Eu as vrea sa ma numar printre cei care vor fi instiintati cu trei zile inainte de a muri. Asta ar insemna ca in acel moment moartea nu ma va inspaimanta. Pai o asemenea fericire e de dorit, duhovniceste vorbind. Pentru un sfarsit crestinesc ne rugam la fiecare Sfanta Liturghie. E cumplit lucru cand moartea il ia pe om nepregatit, nespovedit, neimpartasit. Sfintii Parinti dau cateva sfaturi precise celor care se apropie de trecerea la cele vesnice (oranduirea celor lumesti si duhovnicesti, impacarea cu toti, rugaciunea, candela aprinsa etc).

miles to truth 26.12.2010 15:14:36

analogia mea este buna disbel, nu ai inteles-o tu ;)cand moare cineva plangi pentru ca stii ca a plecat de langa tine, iti lipseste acea persoana, ca atunci cand e plecata in alta tara. nu e vorba de locul unde pleaca

andreicozia 26.12.2010 16:03:20

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 316268)

Ma intreb oare exista ceva ce parintele nu a stiut?

Oricine care-i pe patul de moarte STIE ca se apropie.

Mai greu este pentru cei care erau sanatosi, pe picioarele lor, tragind la plug sa realizeze acest lucru.
Asa ca eu zic sa ne abtinem sa ne dam cu parerea despre "minuni"

camy_d 26.12.2010 16:19:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316406)
Ma intreb oare exista ceva ce parintele nu a stiut?

Oricine care-i pe patul de moarte STIE ca se apropie.

Mai greu este pentru cei care erau sanatosi, pe picioarele lor, tragind la plug sa realizeze acest lucru.
Asa ca eu zic sa ne abtinem sa ne dam cu parerea despre "minuni"

Cum poți ști că mai ai un pic și mori înainte să fii otrăvit? Așa a murit părintele Arsenie Boca.

primac.camelia 26.12.2010 16:24:09

......................

andreicozia 26.12.2010 17:57:16

Citat:

În prealabil postat de primac.camelia (Post 316410)
Ce cauti pe aici, daca ai venit sa te iei la cearta? Decat sa faci calcule cu formule matematice si sa dai sfaturi deshtepte, tu care nu stii nimic!

Nu dau sfaturi intelepte ci imi spun parerea fara sa fiu hipnotizat si manipulat de cei ca tine. Percepi totul ca fiind cearta pentru ca asa o percep habotnicii si fanaticii si tu pari sa fii una dintre ele. Ei vor sa dea in cap la toti cei care nu impartasesc aceeasi vraja ca si ei.
Asa ca daca ai dovezi si certitudini adu-le aici insa nu considera ca toti or sa "cumpere" exclusiv varianta voastra.

Fii sigura ca fata-n fata nu ar discuta nimeni cu tine, ai fi fost complet ignorata cu isteriile voastre, insa aici este un forum unde se SPUN LUCRURILOR PE NUME!

dobrin7m 27.12.2010 09:26:12

Citat:

În prealabil postat de disbel (Post 316327)

Baftă la păcătuit!

Necazul este altul: K este totdeauna variabil si are mereu alta valoare. Intelegi?
si atunci sparge algoritmul tau.
Si rascumpararea unui pacat nu este niciodata fixa. adica daca ai pus un pacat pe talerul de pacate , nu pui o fapta buna pe talerul de fapte bune, poate trebuie sa pui 10 ani de fapte bune pentru a inclina balanta corect. Aici e cheia. cate fapte bune trebuie sa faci sa stingi un pacat?
nu uita ca ``k`` e intotdeauna variabil in functie de om.

tu dai o palma cuiva ca il urasti
eu dau o palma cuiva ca il pedepsesc ca a gresit ceva
Cum e palma ta si cum e palma mea?

Sigur nici o palma nu ar trebui sa existe, dar facem pacatul asta.
ura ta din palma ta atarna mai greu decat dorinta mea de a se indrepta cel palmuit, din palma mea.
iata doua palme date si complet diferite.
si asta se multiplica la infinit in funtie de gandul rau care te paste: mai putin rau sau mult rau sau de gandul bun care te paste: mai mult bun sau mai putin bun.
Pune ganduri bune in pacatele tale daca tot starui sa le faci si poate se transforma candva in fapte bune. deci fa ca pacatul tau ``K`` sa tinda spre fapte bune nu spre infinit si astfel sa ajungi sa faci fapte bune in loc de pacate ci nu sa inmultesti pacatele spre infinit.

Scotsman 27.12.2010 12:17:44

In primul(antepenultima zi)rand as pune totul in ordine si as avea grija sa las un testament pentru a feri familia de eventuale neplaceri juridice.In al doilea(penultima zi) rand mi-as lua ramas-bun de la cei dragi si m-as impaca,pe cat posibil, cu cei cu care nu as fi in relatii tocmai bune.Mi-as dori sa intimpin ultima zi undeva la munte, unde sa ma gandesc in liniste la ce am facut de-a lungul timpului.Ultima carte pe care as dori sa o vad ar fi The Holy Bible si as dori sa citesc pentru ultima data Psalmul 22.Apoi,cu voia Celui de Sus, mi-as dori sa plec din viata intr-un mod demn.

camy_d 27.12.2010 12:35:12

Disbel, îmi poți spune ce valoare are k la tine? :21: Sunt sigură că nu știi.

nutucutu 27.12.2010 15:41:10

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 316246)
M-aș duce la spovedanie, mi-aș vinde toată averea și aș da-o săracilor.

"Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește." 1 Corinteni 13.3

disbel 27.12.2010 21:33:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 316525)
Disbel, îmi poți spune ce valoare are k la tine? :21: Sunt sigură că nu știi.

Pentru mine K este egal cu NULL, deoarece eu nu cred în păcate. De aia am și zis că formula este pentru voi.

MariS_ 27.12.2010 21:44:30

Citat:

As da ceasul cu 2 zile inainte!
Har, smerenie si jertfa de sine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.