![]() |
Ce ai face daca ai afla ca peste 3 zile vei muri?
Ce ai face daca ai afla ca peste 3 zile vei muri?
|
As merge la Biserica sa ma rog pentru ultima data si sa-i vorbesc lui Dumnezeu,as sta alaturi de familie si m-as imbratisa cu toti si m-as ruga,m-as ruga si iar m-as ruga.Sa speram ca niciodata nu vom afla o astfel de veste ,sa speram ca o sa traim intru Hristos sanatosi,credinciosi si incercand a fi curati.Sarbatori Sfinte fericite!
|
Citat:
Asta sigur m-ar linisti si mi-ar crea un sentiment de pace si liniste in suflet |
As incerca LSD.
|
Aș închiria un sistem audio cât mai puternic (ceva asemănător cu cele care se folosesc la spectacole) + o cabană undeva departe de civilizație și aș ține un dubstep/dnb party lung de 3 zile alături de toate persoanele care le cunosc.
|
Citat:
|
Citat:
|
salut,alexdu
Citat:
|
M-as bucura, ar insemna ca mi-a ascultat Dumnezeu rugaciunile.
|
Citat:
|
Intrebare stupida :2:.... Nimeni nu stie nici ziua , nici ceasul ...
|
Citat:
|
Citat:
|
Cel mai sigur e ca as pleca de linga cei dragi luindu-mi la revedere pentru 3 zile. Plecind as alege o manastire unde sa ma pregatesc pentru ,,marea trecere,, si as inchide ochii multumind lui Dumnezeu pentru toate!!!
|
Citat:
|
Voi creștinii ar trebui să fiți cei mai fericiți oameni de pe planetă când aflați că muriți, având în vedere că voi credeți în rai și viața de apoi. Nu așa e logic?
Eu daca știam că există viață după moarte când aș fi mers la doctor și aș fi aflat că am vreo boală aș sări în sus de bucurie. Dacă mi-ar muri vreo rudă aș ține chef. Deci explicațimi care e faza cu behăitul și plânsul și toate astea dacă merge într-un loc mai bun? Se vede că nu gândiți decât cu un pas în față. |
Citat:
Un crestin care crede ca merita raiul, n-o sa intre in el! Smerenia e conditia cea mai ceruta la Poarta Raiului! Craciun fericit! |
Citat:
|
Citat:
Și mai ales toate prostiile legate de înmormântare, pomene și alte cele de parcă mortul mâncă din ele. Ar trebui să vă comportați ca și cum nimic nu s-a întamplat în cel mai rău caz, party în cel mai bun. |
Citat:
Ce am putea face decit sa asteptam in rugaciune ,macar sa plecam in lumea de dincolo cit de cit purificati . |
Citat:
Plinsul dupa cineva care moare e firesc (moare cineva drag)! Cit ce priveste pomenile, ele se dau nu ca sa manince mortul din ele, ci ele se fac in locul mortului, ca sa-i inmulteasca faptele bune sau spre iertare. De exemplu: poate omul nu a facut destule milostenii, nu a imbracat sau hranit pe cei saraci - se dau de pomana haine si mancare. Cine primeste pomana spune, de obicei, "Dumnezeu sa-l ierte!", deci se roaga pentru sufletul celui mort. Aceste rugaciuni se adauga la cele facute de familie si ajuta acel suflet la Judecata. Exista in crestinism imaginea judecatii reprezentata prin balanta: intr-o parte faptele bune, in cealalta parte cele rele. Pomenile si slujbele facute pina la 40 de zile de la moarte (cind se face judecata particulara a sufletului) au menirea de a inclina balanta faptelor bune si deci cistigarea Raiului. Toate cele bune! |
Citat:
Mda... |
Ei draguta, eu am fost binevoitoare si ti-am explicat dar ... vad ca tragi concluzii pripite.
Si inca ceva ... optimismul e o caracteristica generala tuturor credinciosilor, indiferent de confesiune! Numai bine iti doresc! |
Vă prezint un algortim eficient pentru calculare cum să faceți fapte bune și rele fără să intrați în iad:
2K+1 = numar fapte facute -1 (daca nr de fapte este un numar care divide pe 3) sau 2K+1 = nr fapte facute (daca este un numar care nu divide pe 3) unde K sunt fapte rele care aveți voie să le faceți Daca faceți păcate dupa algoritmul meu la final întodeauna o să aveți o faptă bună în plus. Baftă la păcătuit! |
salut,lapetitemoc
Citat:
|
disbel, daca un prieten foarte bun ar pleca in alta tara si ar sta acolo vreo cativa ani nu ti-ar parea rau? sa nu il vezi atata timp...nu cred ca nu ti-ar fi dor de el si nu ai plange. apai daca nu l-ai mai vedea niciodata? cum sa nu plangi? trebuie sa fii cam insensibil...
intrebarea asta cu ce am face daca am afla ca peste 3 zile am muri ne-a pus-o si profesorul de religie la ora si fiecare a spus acolo ce ar face...unii party, altii rugaciuni, milostenii si asa mai departe, dar mi-a placut concluzia profesorului: de ce trebuie sa ajunga cutitul la os ca sa faci ceea ce vrei? adica de ce sa astepti sa vina moartea ca sa le spui celorlalti ceea ce simti, sa iti petreci mai mult timp cu ei, sa faci fapte bune, mai multa rugaciune si asa mai departe? :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu as vrea sa ma numar printre cei care vor fi instiintati cu trei zile inainte de a muri. Asta ar insemna ca in acel moment moartea nu ma va inspaimanta. Pai o asemenea fericire e de dorit, duhovniceste vorbind. Pentru un sfarsit crestinesc ne rugam la fiecare Sfanta Liturghie. E cumplit lucru cand moartea il ia pe om nepregatit, nespovedit, neimpartasit. Sfintii Parinti dau cateva sfaturi precise celor care se apropie de trecerea la cele vesnice (oranduirea celor lumesti si duhovnicesti, impacarea cu toti, rugaciunea, candela aprinsa etc). |
analogia mea este buna disbel, nu ai inteles-o tu ;)cand moare cineva plangi pentru ca stii ca a plecat de langa tine, iti lipseste acea persoana, ca atunci cand e plecata in alta tara. nu e vorba de locul unde pleaca
|
Citat:
Oricine care-i pe patul de moarte STIE ca se apropie. Mai greu este pentru cei care erau sanatosi, pe picioarele lor, tragind la plug sa realizeze acest lucru. Asa ca eu zic sa ne abtinem sa ne dam cu parerea despre "minuni" |
Citat:
|
......................
|
Citat:
Asa ca daca ai dovezi si certitudini adu-le aici insa nu considera ca toti or sa "cumpere" exclusiv varianta voastra. Fii sigura ca fata-n fata nu ar discuta nimeni cu tine, ai fi fost complet ignorata cu isteriile voastre, insa aici este un forum unde se SPUN LUCRURILOR PE NUME! |
Citat:
si atunci sparge algoritmul tau. Si rascumpararea unui pacat nu este niciodata fixa. adica daca ai pus un pacat pe talerul de pacate , nu pui o fapta buna pe talerul de fapte bune, poate trebuie sa pui 10 ani de fapte bune pentru a inclina balanta corect. Aici e cheia. cate fapte bune trebuie sa faci sa stingi un pacat? nu uita ca ``k`` e intotdeauna variabil in functie de om. tu dai o palma cuiva ca il urasti eu dau o palma cuiva ca il pedepsesc ca a gresit ceva Cum e palma ta si cum e palma mea? Sigur nici o palma nu ar trebui sa existe, dar facem pacatul asta. ura ta din palma ta atarna mai greu decat dorinta mea de a se indrepta cel palmuit, din palma mea. iata doua palme date si complet diferite. si asta se multiplica la infinit in funtie de gandul rau care te paste: mai putin rau sau mult rau sau de gandul bun care te paste: mai mult bun sau mai putin bun. Pune ganduri bune in pacatele tale daca tot starui sa le faci si poate se transforma candva in fapte bune. deci fa ca pacatul tau ``K`` sa tinda spre fapte bune nu spre infinit si astfel sa ajungi sa faci fapte bune in loc de pacate ci nu sa inmultesti pacatele spre infinit. |
In primul(antepenultima zi)rand as pune totul in ordine si as avea grija sa las un testament pentru a feri familia de eventuale neplaceri juridice.In al doilea(penultima zi) rand mi-as lua ramas-bun de la cei dragi si m-as impaca,pe cat posibil, cu cei cu care nu as fi in relatii tocmai bune.Mi-as dori sa intimpin ultima zi undeva la munte, unde sa ma gandesc in liniste la ce am facut de-a lungul timpului.Ultima carte pe care as dori sa o vad ar fi The Holy Bible si as dori sa citesc pentru ultima data Psalmul 22.Apoi,cu voia Celui de Sus, mi-as dori sa plec din viata intr-un mod demn.
|
Disbel, îmi poți spune ce valoare are k la tine? :21: Sunt sigură că nu știi.
|
Citat:
"Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește." 1 Corinteni 13.3 |
Citat:
|
Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.