Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O intrebare la care nu gasesc raspuns depre viata lui isus (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11627)

alexica 26.12.2010 20:02:39

O intrebare la care nu gasesc raspuns depre viata lui isus

Poate cineva sa-mi spuna ce a facut de la 12 ani pana la 30 ani?

andreicozia 26.12.2010 20:27:27

Din pacate nu poate nimeni!

lacrimi 26.12.2010 20:47:33

Citat:

În prealabil postat de alexica (Post 316435)

E important sa stim ce-a facut? Eu cred ca important e ca s-a nascut pentru noi, a murit si a inviat, tot pentru noi si pentru mantuirea noastra.

glykys 26.12.2010 21:16:34

Nu stie nimeni, insa cel mai frumos raspuns pe care l-am auzit la aceasta intrebare a fost ca a stat cu Maica Sa si cu dreptul Iosif, in atelierul de tamplarie, unde a invatat SMERENIA.

mihele_m 26.12.2010 21:23:38

Citat:

Daca cauti in cartile Sfinte in biblie o sa gasesti raspunsul cu siguranta . Sarbatori fericite !

LapetiteMoc 27.12.2010 01:47:34

din ce-am citit ...

Mantuitorul a calatorit peste tot in lume (exista texte ale cercetatorilor care-l localizeaza in India , altele in alte parti ale lumii, simultan) si a invatat despre felul de a gandi, a actiona, a rabda al oamenilor - a trait printre ei si a tacut. Apoi a revenit in locurile natale si a inceput sa predice . Se spune ca de aceea ii spuneau ucenicii "Invatatorule".

canarias 27.12.2010 08:40:15

O intrebare la care nu gasesc raspuns.....

Oare e chiar atat de important pentru mantuirea ta ?Iisus te calauzeste spre mantuire pe drumurile sale ?Dupa parerea mea singurul drum pe care ar trebui sa-l avem in fata ochilor,ar fi <drumul golgotei >,nu la propriu ci la figurat.De vrem sa-l urmam,ceeace cred ca este programul fiecaruia,altele sant caile de urmat.Asa ca ,fratele meu intru Iisus,lasa intrebarea fara raspuns si vezi de ...ce ai tu de urmat,urmandu-i lui Iisus.Sarbatori fericite,sanatate,pace si Lumina !!!!!!

Mihnea Dragomir 27.12.2010 08:56:32

Citat:

Nu, nu poate nimeni. Există cărți care descriu ceea ce numim perioada privată a vieții lui Isus, dar aceste cărți nu sunt certe. În singura Carte care este certă subiectul este evitat. Cum nimic nu este întâmplător în acea Carte, s-ar putea să fie o pedagogie aici.

Credința mea personală, sprijinită și de o aluzie biblică ("Oare nu este Acesta fiul tâmplarului ?") este că, între 12 și 30 de ani, Isus a practicat meseria de tâmplar în atelierul tatălui Său adoptiv din Nazaret.

Scotsman 27.12.2010 08:57:59

Citat:

In primul rand The Holy Bible va ofera informatii,atat cu privire la ce facea la varsta de 12 ani( Luca 2:42-52) cat si la ocupatia Sa ulterioara(Marcu 6:3).Mai gasiti versiuni cu privire la acesta perioada in evangheliile apocrife, cu conditia sa aveti clar definita notiunea de ,,apocrif".

andreicozia 27.12.2010 16:21:49

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 316496)
Credința mea personală, sprijinită și de o aluzie biblică ("Oare nu este Acesta fiul tâmplarului ?") este că, între 12 și 30 de ani, Isus a practicat meseria de tâmplar în atelierul tatălui Său adoptiv din Nazaret.

Cum de pina la 30 de ani, timplar fiind si lucrind la cherestea si manufactura de mobila nu a realizat ca-i fiul lui Dumnezeu?
Se scula zi de zi, servea o cafea sau ceai, mergea la servici si venea frint de oboseala si nu stia ca poate sa nu munceasca si sa-i vina toate pe de-a gata?
Este foarte straniu!
Evident ca raspunsul standard va fi:
(spus cu voce groasa) : Nu i-a venit ceasul inca!

florinbrasov0 27.12.2010 16:31:43

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316587)
Cum de pina la 30 de ani, timplar fiind si lucrind la cherestea si manufactura de mobila nu a realizat ca-i fiul lui Dumnezeu?
Se scula zi de zi, servea o cafea sau ceai, mergea la servici si venea frint de oboseala si nu stia ca poate sa nu munceasca si sa-i vina toate pe de-a gata?
Este foarte straniu!

Pana la 30 de anii barbatii nu aveau voie sa vorbeasca public, sa aiba o viata publica asa cum a avut El de la 30 ani pana la Inaltare. S-a supus Legii ca apoi sa o implineasca.

Hermiod 27.12.2010 16:33:17

Se pare ca s fost plecat.., India sau Egipt. Cei care spun ''La ce iti ajuta sa stii pentru mantuirea ta?" sufera de ipocrizie, indiferenta=delasare=lene (in a cunoaste, a studia). Sunt probabil genul de oameni care isi conduc toate actiunile dupa principilul "Voia Domnului". Sunt multi care refuza sa gandeasca pentru ca le este mai comod asa.

andreicozia 27.12.2010 16:37:25

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 316594)
Pana la 30 de anii barbatii nu aveau voie sa vorbeasca public, sa aiba o viata publica asa cum a avut El de la 30 ani pana la Inaltare. S-a supus Legii ca apoi sa o implineasca.

Unde ai citit despre aceasta regula?..sau asa spui tu?
Barbatii sanatosi si muncitori pina la 30 de ani aveau SIGUR deja cel putin 3, 4 copii , pe la 20 de ani erau casatoriti , altfel ar fi trecut drept "ciudati" si ar fi fost imediat izolati de toata comunitatea.
Eu stiu sigur ca NIMENI nu scapa de aceasta regula!

Iar aceasta graba se datora faptului ca deja spre 40 de ani trebuia sa se pregateasca de moarte din cauza bolilor.

Deci este o mare anomalie LA EVREI SI LA MAI TOTI DIN ZONA REPECTIVA, ca un barbat sa ramina necasatorit si fara copii...in asteptarea MOMENTULUI cind POATE SA DESCHIDA GURA!?!?

OmuBun 27.12.2010 17:17:54

Oare de ce se gasesc de fiecare data pana si in adancul invataturilor, motive de sminteala? Probabil ca ne-am obisnuit sa citim Sf. Scriptura dupa cum ne cade noua bine si mai pe sarite, fiindca nu totul pare la fel de "interesant".
Eu stiu ca pana la 30 de ani nici un barbat (chiar casatorit si cu copii fiind) nu era considerat indeajuns de "copt" pentru a vorbi in templu sau in public despre lucruri sfinte. Se considera (si pe buna dreptate!) ca nu poti da dovada de intelepciune mai inainte ca anii sa sedimenteze informatiile si sa faca diferenta intre bine si rau, fara a fi influentat de slabiciuni si cercuri de influente.
Faptul ca Iisus STIA ca e Fiul lui Dumnezeu, asta o stim de cand avea 12 ani, cand i-a raspuns mamei de ce trebuia sa-L caute in alta parte decat in casa Tatalui? Mai tarziu se subantelege totul cand la nunta din Canagalilei, tot buna Sa mama Il roaga sa-i ajute pe bietii oameni care nu mai aveau vin. De-aici deducem clar ca in familie, cei ai casei stiau foarte bine cine este Iisus si ce poate sa faca. Ce nu inteleg eu este faptul ca marea majoritate nu accepta ca cineva poate sa si munceasca si sa se si desavarseasca in rugaciune?

Ioana-Andreea 27.12.2010 17:37:36

M-a întrebat o altă "doamnă", o profesoară - îmi venea să-i dau si câteva palme, atât de mult m-a supărat! "Numai două vorbe, numai două vorbe!" - să-mi spună. Si zice: "Mântuitorul n-a apărut de la vârsta copilăriei până la propovăduire, a fost în India". "Cum să se ducă în India, doamnă, că era Dumnezeu! Trebuia să învete de la indieni, El, Care a creat pe indieni? Era Dumnezeu, doamnă, ce tot mai întrebi?" Ce să mai înveti de la budisti, când Dumnezeu a zis Eu sunt Cel ce sunt?

Extras din cartea "Ne vorbeste Parintele Arsenie"

andreicozia 27.12.2010 18:30:23

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 316622)
M-a întrebat o altă "doamnă", o profesoară - îmi venea să-i dau si câteva palme, atât de mult m-a supărat! "Numai două vorbe, numai două vorbe!" - să-mi spună. Si zice: "Mântuitorul n-a apărut de la vârsta copilăriei până la propovăduire, a fost în India". "Cum să se ducă în India, doamnă, că era Dumnezeu! Trebuia să învete de la indieni, El, Care a creat pe indieni? Era Dumnezeu, doamnă, ce tot mai întrebi?" Ce să mai înveti de la budisti, când Dumnezeu a zis Eu sunt Cel ce sunt?

Extras din cartea "Ne vorbeste Parintele Arsenie"

Asa este ce nevoie mai avea Dumnezeu sa mearga in India daca DEJA le stia pe toate.
Asa, a ramas tintuit locului si timp de 18 ani a slefuit si a batut cuie in lemne.

B0gdana 27.12.2010 18:34:12

Dumnezeu a hotarat ca nu ne e de folos ca sa stim ce a facut Fiul Lui de la 12 pana la 30 de ani, pt mantuirea noastra. Si oricum multe minuni facute nu se stiu din cei 3 ani jumate in care a propovaduit, minuni neconsemnate sau nevazute.

T E O L O G U L 27.12.2010 18:36:11

Nu poate sa-ti raspunda nimeni la aceasta intrebare. Daca Iisus considera ca ne este de folos sa stim ce a facut el de la 12 ani pana la 30 de ani cu siguranta am fi aflat.
Dar, asta nu este important, nu influenteaza viata ta religioasa daca ai sti.

andreicozia 27.12.2010 18:42:04

Citat:

În prealabil postat de B0gdana (Post 316639)
Dumnezeu a hotarat ca nu ne e de folos ca sa stim ce a facut Fiul Lui de la 12 pana la 30 de ani, pt mantuirea noastra. Si oricum multe minuni facute nu se stiu din cei 3 ani jumate in care a propovaduit, minuni neconsemnate sau nevazute.

Pentru a fi crezute CU TREZVIE crestineasca, o minune trebuie sa fie vazuta de multi, analizata, cercetata cu atentie, verificata, confirmata si mai presus de orice trebuie REPETATA!!!

In legatura cu raspunsul standard invatat de la unii preoti, ca nu ne ajuta la mintuire faptul ca nu stim unde a disparut intre 12-30ani, gresesti, la care v-a raspuns si Hermi mai sus.

Dimpotriva, tocmai ca ACEA perioada in care a practicat tot cea predicat este esentiala pentru mintuirea noastra nu drumul catre Golgota.
Noua crestinilor ne trebuie sa aflam despre cum sa invatam sa ne rugam eficient, cum sa ajungem sa iubim aproapele, cum sa formam comunitati care lucreaza impreuna independent si cu demnitate, iar astea SUNT "TEHNICI" pe care nu le inveti din modalitati de tortura romana. Asta-i o aberatie!

mihaila_alin 27.12.2010 20:32:03

sa luam aminte!

fa toate cu judecata si nu te apuca de nimic inainte de a te gindi bine.lucrurile facute fara chibzuinta,atrag dupa sine cainta.
tine tare credinta,si obiceiurile bune,dar sa nu fi incapatinat in parerile tale.
nu te increde prea mult in parerile tale,ci tine seama si de parerile altora,caci parerile noastre adesea ne amagesc.
nu crede cind ti se pare ca esti mai bun decit altii,pentru ca daca tu cu adevarat ai fi mai bun decit altii ai fi mai smerit si ai crede ca mai sunt si altii mai buni decit tine.
nu uita ca Dumnezeu pe toti n-ea orinduit sa muncim in viata asta;de aceia in orce stare te-ai afla,de bogatie sau saracie,munceste cu sirguinta si fugi de lene;caci lenea totdeauna a fost si este mama tuturor relelor

arwein 27.12.2010 20:37:33

Iisus nu a invat in acei ani cum sa se roage, cum sa iubeasca aproapele; el STIA deja, pentru ca tatal lui e Dumnezeu. Iar daca pe noi nu ne-a invat sa facem minuni (asa: exercitiul 1- inmultirea painilor; repetati pana iese, la sfarsit lucrare de control: cine poate sa inmulteasca painile?") este, cel mai probabil, ca nu asta ne trebuie noua pentru mantuire, ci tocmai Golgota (litere- Golgota fiecaruia, in care ne slefuim cat putem, fiecare dupa vointa sa).
Dar pentru oamnii moderni, obisnuiti cu tot felul de lucruri spectaculoase, a face dulgherie 18 ani nu e compatibil cu Fiul Domnului! Adica- "nici macar in India nu fost? " Senzationalism de duzina.....Uitam omul simplu de la tara, care nu stia sa citeasca si pentru care s-au pictat bisericile - ca traia credinta cotidian, fara nimic extraordinar- ci pur si simplu il insotea in tot ce facea.

iustin10 27.12.2010 20:53:50

Iata ca Iisus nu a avut nevoie decat de 3 ani,pentru a arata slava lui Dumnezeu pe pamant.Nici mai multi nici mai putini.
"Ca adevar va graiesc: multi profeti si drepti au dorit sa vada ce vedeti voi si n'au vazut, si sa auda ceea ce auziti voi, si n'au auzit. "
Deci daca noua,celor pacatosi ,ni s-a dat a vedea slava lui Dumnezeu pe pamant,ceea ce celor drepti din VT nu li s-a dat,desi s-au rugat mult pt asta,sa multumim lui Dzeu ca asa a gasit cu cale sa ni se arate: Mult mai putin decat am fi vrut,mult mai mult decat am fi meritat,si exact cat a fost suficient

MariS_ 27.12.2010 21:38:59

Citat:

Dupa neinsemnata mea parere, Domnul Iisus a invatat "meseria" de OM,
pe care noi, din pacate, tot mai mult o uitam.
Har, smerenie si jertfa de sine.

andreicozia 27.12.2010 22:20:18

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 316718)
Dupa neinsemnata mea parere, Domnul Iisus a invatat "meseria" de OM,
pe care noi, din pacate, tot mai mult o uitam.

Cind ai timp poate explici ce inseamna pentru tine meseria de om ci cum vezi la Iisus ca s-a manifestat acest profesionalism omenesc.
Multumesc si scuze,
La Multi Ani!

MariS_ 27.12.2010 22:34:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316743)
Cind ai timp poate explici ce inseamna pentru tine meseria de om ci cum vezi la Iisus ca s-a manifestat acest profesionalism omenesc.
Multumesc si scuze,
La Multi Ani!

Da, draga Andrei, pentru mine "meseria de om" inseamna sa slefuiesc
la chipul lui Dumnezeu din mine, nu sa scotocesc pana gasesc nereguli
la ceilaltii. Domnul Iisus a slefuit pana la perfectiune chipul Sau in Om,
dar i-a slefuit si pe cei ce-L urmau.
Multumesc si eu tare frumos de urare.

ap2010 27.12.2010 23:17:26

Una dintre teorii afirma ca Iisus Hristos,in perioada de care spui,ar fi facut parte din esenieni,o grupare foarte asemanatoare calugarilor din ziua de azi.
Putine amanunte gasesti pe Google.

andreicozia 27.12.2010 23:57:38

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 316752)
Da, draga Andrei, pentru mine "meseria de om" inseamna sa slefuiesc
la chipul lui Dumnezeu din mine, nu sa scotocesc pana gasesc nereguli
la ceilaltii. Domnul Iisus a slefuit pana la perfectiune chipul Sau in Om,
dar i-a slefuit si pe cei ce-L urmau.
.

In afara de metafora cu slefuitul chipului care nu inteleg ce inseamna, nu ai exemplificat ce inseamna pentru tine sa fii om.
Daca poti lasa pentru o clipa poezia si enumera-mi si mie ce vrei sa spui, ca nu inteleg o iota.
Ce legatura are gasireaa neregulilor cu ce vorbim aici. Nu te grabi, in caz ca esti la un spritz cu prietenii:)

MariS_ 28.12.2010 00:06:47

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316775)
In afara de metafora cu slefuitul chipului care nu inteleg ce inseamna, nu ai exemplificat ce inseamna pentru tine sa fii om.
Daca poti lasa pentru o clipa poezia si enumera-mi si mie ce vrei sa spui, ca nu inteleg o iota.
Ce legatura are gasireaa neregulilor cu ce vorbim aici. Nu te grabi, in caz ca esti la un spritz cu prietenii:)

Nici mie nu mi-e foarte clar, draga Andrei, dar nu din cauza spritului, ci din
din cauza intunecimii din mintea mea. Mai caut, cand gasesc ceva bun, o sa
comunic. Deocamdata atat am reusit sa scot din ea.

Yasmina 28.12.2010 04:01:26

Modestie

Citat:

Este foarte straniu!

De ce atunci nasterea "Imparatului tuturor" s-a petrecut modest intr-un adapost de animale,in fan in loc ca acest lucru sa se petreaca intr-o camera de castel,pe un pat de aur??
"sa stea degeaba si sa-i vina toate de-a gata"=lucruri ca acestea,lipsite de fond nu-si au locul in Imparatia Cerurilor,acolo de unde venea El...Oare putem fi siguri ca toti oamenii isi aduc aminte care a fost misiunea Lui pe acest taram?sa nu uitam nici faptul ca puterile si calitatile Lui supraomenesti il puteau absolvi de orice necesitati biologice,specifice noua oamenilor,neavand nevoie de absolut nimic!

Oricum,un comentariu plin de imaginatie,in tot cazul...

Yasmina 28.12.2010 05:55:58

simple constatari

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316642)
Pentru a fi crezute CU TREZVIE crestineasca, o minune trebuie sa fie vazuta de multi, analizata, cercetata cu atentie, verificata, confirmata si mai presus de orice trebuie REPETATA!!!

In legatura cu raspunsul standard invatat de la unii preoti, ca nu ne ajuta la mintuire faptul ca nu stim unde a disparut intre 12-30ani, gresesti, la care v-a raspuns si Hermi mai sus.

Dimpotriva, tocmai ca ACEA perioada in care a practicat tot cea predicat este esentiala pentru mintuirea noastra nu drumul catre Golgota.
Noua crestinilor ne trebuie sa aflam despre cum sa invatam sa ne rugam eficient, cum sa ajungem sa iubim aproapele, cum sa formam comunitati care lucreaza impreuna independent si cu demnitate, iar astea SUNT "TEHNICI" pe care nu le inveti din modalitati de tortura romana. Asta-i o aberatie!

Nu cred ca este esentiala cantitatea perioadei de timp cat ne predica cineva ci felul original de a se face inteles prin pilde si prin exempul personal(fara a uita ca avem nevoie si de ceva IQ ca sa intelegem si sa jonglam cu notiuni abstracte).Esentialul se poate atinge si intr-o perioada scurta de timp,asa cum a fost exemplul Mariei Magdalena sau a talharilor care au fost rastigniti impreuna cu Isus.Au fost nevoie de cateva ore sau minute ca aceste personaje sa creada cu adevarat ca Isus este Fiul lui Dumnezeu!
De fapt cei care nu pricep ceva repede,se numesc in popor grei de cap ,parca...si uite ca in mod paradoxal oamenii simpli de acum 2000 de ani erau destul de inzestrati...

Dumnezeu a socotit ca suntem oameni inzestrati cu inteligenta si ca nu este necesar sa fim "dresati" in fiecare generatie asa cum procedezi cu animalele,deci putem sa o luam ca pe un compliment!

Am auzit si vazut multe persoane care se roaga pentru castig de bani,pentru succes la lotto,pentru ca X sa le iubeasca,pentru ca matusa sa le lase casa-toate sunt exemple de rugaciuni egoiste care privesc numai binele tau personal;sa inteleg ca daca aceste rugaciuni nu-si ating scopul trebuie sa-L invinuim pe Dumnezeu ca nu ne-a aratat sa ne "rugam eficient", ca rugaciunile noastre egoiste nu s-au indeplinit???
Sa-ti spun un mic secret,rugaciunile care se indeplinesc foarte repede sunt cele pe care le faci din inima pentru altii :)

andreicozia 28.12.2010 06:01:04

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 316804)
De ce atunci nasterea "Imparatului tuturor" s-a petrecut modest intr-un adapost de animale,in fan in loc ca acest lucru sa se petreaca intr-o camera de castel,pe un pat de aur??
"sa stea degeaba si sa-i vina toate de-a gata"=lucruri ca acestea,lipsite de fond nu-si au locul in Imparatia Cerurilor,acolo de unde venea El...Oare putem fi siguri ca toti oamenii isi aduc aminte care a fost misiunea Lui pe acest taram?sa nu uitam nici faptul ca puterile si calitatile Lui supraomenesti il puteau absolvi de orice necesitati biologice,specifice noua oamenilor,neavand nevoie de absolut nimic!

Oricum,un comentariu plin de imaginatie,in tot cazul...

In orice religie chiar cu mult mai veche ca crestinismul, orice Zeu incarnat(hidus, budist, egiptean, mayas) nu a muncit NICI O ZI pe pamint, mai ales CU CIRCA, ci poate doar asa tangential facid munca da lucrator social, consilier de familie si de copii ai strazii, altfel nimic, de ce?, deoarece Ei sunt AUTO_SUFICIENTI , pot trai fara sa depinda de munca!, ...in timp ce stau la umbra le vine cioara si le aduce bucatica de carne de la Domnul, deci sunt aranjati!.

andreicozia 28.12.2010 06:06:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 316810)
.Esentialul se poate atinge si intr-o perioada scurta de timp,asa cum a fost exemplul Mariei Magdalena sau a talharilor care au fost rastigniti impreuna cu Isus.Au fost nevoie de cateva ore sau minute ca aceste personaje sa creada cu adevarat ca Isus este Fiul lui Dumnezeu!
De fapt cei care nu pricep ceva repede,se numesc in popor grei de cap ,parca...si uite ca in mod paradoxal oamenii simpli de acum 2000 de ani erau destul de inzestrati...

DIntr-o carte de zicatori din popor(inzestrat cu inteligenta)

O zicatoare ruseasca din aceea de la hristiani( adica tarani):

Doar povestea se spune repede(intr-o perioada scurta de timp) insa treaba(esentialul) se face in timp luuuuung!
Asa ca sa mai reflectam si sa nu incurcam borcanele!:)))

Somn usor!

mirelat 28.12.2010 06:14:46

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316812)
deoarece Ei sunt AUTO_SUFICIENTI , pot trai fara sa depinda de munca!, ...in timp ce stau la umbra le vine cioara si le aduce bucatica de carne de la Domnul, deci sunt aranjati!.

Andrei, nu mai fii asa cinic... :4: destul ca ti-ai pus in cap juma' de forum, daca nu mai bine, cu stilul asta de idei-soc care scutura adancurile constiintelor crestine-ortodoxe. Nu stiu daca merge metoda asta didactica noua, parca nu prea. :25:

Yasmina 28.12.2010 06:25:42

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 316812)
In orice religie chiar cu mult mai veche ca crestinismul, orice Zeu incarnat(hidus, budist, egiptean, mayas) nu a muncit NICI O ZI pe pamint, mai ales CU CIRCA, ci poate doar asa tangential facid munca da lucrator social, consilier de familie si de copii ai strazii, altfel nimic, de ce?, deoarece Ei sunt AUTO_SUFICIENTI , pot trai fara sa depinda de munca!, ...in timp ce stau la umbra le vine cioara si le aduce bucatica de carne de la Domnul, deci sunt aranjati!.

Mda,asa sta treaba cu Zeii incarnati,totusi nu-mi amintesc pe moment ce calitati deosebite au avut si cum au revolutionat Omenirea...

Yasmina 28.12.2010 06:43:48

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 316815)
Andrei, nu mai fii asa cinic... :4: destul ca ti-ai pus in cap juma' de forum, daca nu mai bine, cu stilul asta de idei-soc care scutura adancurile constiintelor crestine-ortodoxe. Nu stiu daca merge metoda asta didactica noua, parca nu prea. :25:

cred ca si eu m-as distra de minune daca m-as duce pe un site budist sa iau in bascalie credintele lor...ipotetic vorbind...

mirelat 28.12.2010 06:51:24

Yasmina, nu te mai opri la aparente, nu e vorba de bascalie si nici de distractie.
Oricum, pe Andrei il cunosti prea putin ca sa intelegi de ce face ceea ce face.

Yasmina 28.12.2010 07:25:52

?

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 316819)
Yasmina, nu te mai opri la aparente, nu e vorba de bascalie si nici de distractie.
Oricum, pe Andrei il cunosti prea putin ca sa intelegi de ce face ceea ce face.

interesant,tu cum ai fi reactionat daca nu il cunoasteai pe Andrei si nu stiai care este mobilul lui?
da,intr-adevar nu il cunosc pe Andrei si pe nimeni altul aici...sunt destul de noua pe forum,nu este nici acum tarziu pentru prezentari:Cristina,incantata!

mirelat 28.12.2010 07:45:31

welcome

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 316824)
Cristina, incantata!

asemenea ! bine ai venit pe forum. :53:
sa te inarmezi cu rabdare si dreapta socoteala, care dealtfel ne sunt necesare si in viata de zi cu zi.
PS: Andrei este un fel de "nebun pentru Hristos". :58:

Yasmina 28.12.2010 07:56:13

:)

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 316828)
asemenea ! bine ai venit pe forum. :53:
sa te inarmezi cu rabdare si dreapta socoteala, care dealtfel ne sunt necesare si in viata de zi cu zi.
PS: Andrei este un fel de "nebun pentru Hristos". :58:

am inteles...multumesc pt introducere :)

nutucutu 28.12.2010 09:17:34

Citat:

Este foarte straniu!

Stia cel putin de la 12 ani ca e fiul lui Dumnezeu;dovada ne-o da Luca 2. 42-52, in special versetele 47 si 49
41. Și părinții Lui, în fiecare an, se duceau de sărbătoarea Paștilor, la Ierusalim.
42. Iar când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii.
43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau.
44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți.
45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L.
46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i.
47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui.
48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați.
49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu?
50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor.
51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte.
52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni.

Referitor la faptul ca nu "i-a sosit ceasul", degeaba incerci sa fii ironic. La nunta de la Cana Galileii nu i-a spus chiar Isus mamei sale ca nu i-a sosit ceasul? Ioan 2.3-4;

3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.

Cred ca iti permiti sa fii ironic cu cuvintele Lui Isus, ceea ce nu e o atitudine onesta nici pentru un credincios, nici pentru cautator onest al adevarului, iar aceasta atitudine poate parea o bataie de joc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:54:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.