Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O conceptie gresita!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11630)

Templier Knight 27.12.2010 16:30:41

O conceptie gresita!!!

Mai vad unii oameni care spun ca cica s-au ''pocait'', deci au lasat Ortodoxia , parandu le ceva invechit ,si convertindu-se la tot felul de secte aparute ca ciupercile dupa ploaie :)),si abia acuma au cunoscut ''adevarata credinta'' , de parca A te pocai inseamna sa te convertesti la vreo secta , neputand sa te pocaiesti si in Biserica Ortodoxa.In ultima vreme conceptia a te pocai e = cu convertirea la o secta neo protestanta, din pacate.Pai de ce sa ti lasi credinta cu care te ai nascut in favoarea unei secte,doar pentru ca ei au niste pastori buni de gura care te duc cu zaharelul?

Ei nu au altceva Biblia , si inca si aia diferita de a noastra ,care o ''toaca '' si ce scrie acolo e sfant pt ei,nu zic dar noi avem si Sfanta Traditie si scrierile Sf. Parinti si noi respectam ce scrie in Biblie , dar nu asa cum o fac ei.Am dreptate?

florinbrasov0 27.12.2010 16:33:51

E una din inelarile diavolului sa te departezi de Hristos si sa crezi ca ai descoperit 'adevarul'.

tricesimusquintus 27.12.2010 16:36:50

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 316592)
si noi respectam ce scrie in Biblie , dar nu asa cum o fac ei.Am dreptate?

Ai dreptate. :39: Măcar dacă ați respecta-o cum o făceau sfinții apostoli...

florinbrasov0 27.12.2010 16:39:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 316600)

Aici aveti dreptate.
Dar ca sa respectam trebuie sa avem capacitatea de a intelege cele scrise dupa voia lui Dumnezeu nu dupa mintea noastra.

Hermiod 27.12.2010 16:44:44

De ce prefera sectele? Simplu. traim intr-o tara saraca, cu din ce in ce mai multi oameni frustrati, bolnavi, tristi. Sa zicem ca nu ai frecventat Biserica si la un momnet dat, impins de o problema.., cauti alinare in Biserica. Ai vazut in filme...si te astepti sa fii primit cu bucurie si te astepti ca oamenii sa te asculte, sa te ajute.., etc. Pasesti sfios in Biserica.... Daca nu esti destul de tare si cu mintea deschisa..., faci stanga imprejur cat se poate de repede. Preotul s-ar putea sa nu aiba timp sa iti asculte durerea, vreo babuta te cearta ca ai facut un pas gresit sau eti masurat rapid din cap pana-n picioare de vreo tanara evlavioasa.., care.., evident se fereste din calea ta. iti spui, Hai ca vin si Duminica, la slujba. Stai tacut intr-un colt. La sfarsit constati ca esti la fel cum ai venit. Nu aiinteles mare lucru, dar parca ai fi vrut sa comunici...cu alti semeni si...nimic.
;) NU este cazul meu, dar am fost o sg data la adventisti si am vazut cum se comporta unii cu altii. Crestinii nostrii sunt extrem de reci! Uneori formeaza "bisericute", dar incea mai mare parte, nu sunt sociabili, comunicativi.., decat cu persoanele f cunoscute.
Din cauza asta multi sunt atrasi de secte.

Templier Knight 27.12.2010 16:51:51

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 316602)
Aici aveti dreptate.
Dar ca sa respectam trebuie sa avem capacitatea de a intelege cele scrise dupa voia lui Dumnezeu nu dupa mintea noastra.

Pai ei o interpreteaza cum vor, pentru ei crestinismul consta intr o carte , dar de 2000 de ani noi avem o multime de resurse , nu numai Biblia.Daca le ai luat Bibila nu mai sunt crestini.

Scotsman 27.12.2010 17:09:58

Templier,sa dau un citat.Iti apartine(sursa aici pag.1 din thread):

,,Imi place foarte mult emisiunea Codul Lui Oreste, e printre emisiunil mele preferate chiar daca emisiunea nu se adreseaza unui public mai tanar, adik tre sa ai cateva cunostinte ca sa intelegi aceasta emisiune si subiectele pe care le are ,nu zic ca sunt mare destept dar imi place mult ,si incerc sa invat cat mai multe din aceasta .Oreste este un om foarte inteligent ,(am auzit ca se trage dintr o familie de preoti ortodocsi),care abordeaza tot felul de subiecte ,si are o viziune larga asupra a tot ceea ce inseamna religie ,istorie si multe alte domenii.Are multe cunostinte despre ortodoxism si crestinism in general,si alte religii.Se axeaza mai mult pe ezoterism si are invitati pe masura .Mie mi se pare in regula emisiunea lui."

Din punct de vedere ortodox ai o mare problema in urma acestor concluzii.Ce interpreteaza sectele e joaca de gradinita fata de ideile lui Oreste care,nota bene,nu te-au deranjat ba chiar le si aprobi.Daca Parintii Bisericii ar fi auzit ce se debiteaza in emisiunea lui Oreste sau ar fi citit opinia ta(de mai sus) te-ar fi considerat pe tine sectant/eretic.

Proba: intreaba orice ortodox,preot de preferinta,ce parere are de ce si scris tu,apoi judeca cam pe unde este eroarea ta de rationament.Lasa sectele(cine greseste va plati oricum in fata Celui de Sus) ca pina la ele ai o problema la tine in ograda.Si una serioasa dpdv ortodox.

George.m 27.12.2010 17:11:04

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 316592)
Mai vad unii oameni care spun ca cica s-au ''pocait'', deci au lasat Ortodoxia , parandu le ceva invechit ,si convertindu-se la tot felul de secte aparute ca ciupercile dupa ploaie :)),si abia acuma au cunoscut ''adevarata credinta'' , de parca A te pocai inseamna sa te convertesti la vreo secta , neputand sa te pocaiesti si in Biserica Ortodoxa.In ultima vreme conceptia a te pocai e = cu convertirea la o secta neo protestanta, din pacate.Pai de ce sa ti lasi credinta cu care te ai nascut in favoarea unei secte,doar pentru ca ei au niste pastori buni de gura care te duc cu zaharelul?

Ei nu au altceva Biblia , si inca si aia diferita de a noastra ,care o ''toaca '' si ce scrie acolo e sfant pt ei,nu zic dar noi avem si Sfanta Traditie si scrierile Sf. Parinti si noi respectam ce scrie in Biblie , dar nu asa cum o fac ei.Am dreptate?

Acestia cred ca in Ortodoxie nu-i loc de pocainta si cauta anumite grupari neoprotestante, ce-si scriu POCAIT in frunte.
Dar Dumnezeu nu vrea schimbarea noastra aparenta, nu iubeste fatarnicia.
Pocainta adevarata presupune intai de toate schimbarea launtrica.
Dar unora le e mult mai comod sa se declare POCAITI in fata celorlalti, asemanandu-se mormintelor văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morți și de toată necurăția.

Templier Knight 27.12.2010 17:28:44

Salut

Citat:

În prealabil postat de Scotsman (Post 316609)
Templier,sa dau un citat.Iti apartine(sursa aici pag.1 din thread):

,,Imi place foarte mult emisiunea Codul Lui Oreste, e printre emisiunil mele preferate chiar daca emisiunea nu se adreseaza unui public mai tanar, adik tre sa ai cateva cunostinte ca sa intelegi aceasta emisiune si subiectele pe care le are ,nu zic ca sunt mare destept dar imi place mult ,si incerc sa invat cat mai multe din aceasta .Oreste este un om foarte inteligent ,(am auzit ca se trage dintr o familie de preoti ortodocsi),care abordeaza tot felul de subiecte ,si are o viziune larga asupra a tot ceea ce inseamna religie ,istorie si multe alte domenii.Are multe cunostinte despre ortodoxism si crestinism in general,si alte religii.Se axeaza mai mult pe ezoterism si are invitati pe masura .Mie mi se pare in regula emisiunea lui."

Din punct de vedere ortodox ai o mare problema in urma acestor concluzii.Ce interpreteaza sectele e joaca de gradinita fata de ideile lui Oreste care,nota bene,nu te-au deranjat ba chiar le si aprobi.Daca Parintii Bisericii ar fi auzit ce se debiteaza in emisiunea lui Oreste sau ar fi citit opinia ta(de mai sus) te-ar fi considerat pe tine sectant/eretic.

Proba: intreaba orice ortodox,preot de preferinta,ce parere are de ce si scris tu,apoi judeca cam pe unde este eroarea ta de rationament.Lasa sectele(cine greseste va plati oricum in fata Celui de Sus) ca pina la ele ai o problema la tine in ograda.Si una serioasa dpdv ortodox.

Vrei sa spui ca Oreste e un eretic ?Ca din ce ai spus asta reiese,.Da,.. si sa stii ca poate gresesc vazand barna din ochiul celuilalt , inainte sa o vad pe a mea , dar am spus un adevar in ceea ce am postat ,recunosc ca ai mult mult mult mai multe cunostinte ca mine , in ceea ce priveste religia.Eu doar mi am exprimat o opinie .Numai bine

Scotsman 27.12.2010 19:43:23

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 316619)
Vrei sa spui ca Oreste e un eretic ?Ca din ce ai spus asta reiese,.Da,.. si sa stii ca poate gresesc vazand barna din ochiul celuilalt , inainte sa o vad pe a mea , dar am spus un adevar in ceea ce am postat ,recunosc ca ai mult mult mult mai multe cunostinte ca mine , in ceea ce priveste religia.Eu doar mi am exprimat o opinie .Numai bine

Nu conteaza cat stie raportat la cat stii tu.Poate sa stie doar in aparenta sau ceea ce crede ca stie sa fie gresit din anumite puncte de vedere.Poti verifica simplu de tot:ia un catehism ortodox si noteaza cu atentie ce spune el.Apoi compara cu cele scrise in catehism.Vezi la ce concluzie ajungi.

Ia scrierile Parintilor Bisericii,pt ca tu ca ortodox te raportezi la ele,si compara iarasi.Mergi si la duhovnicul tau si intreaba-l si pe el.Pina atunci vezi ca Oreste este in conflict deschis cu BOR.S-ar putea ca probleme sa fie mai adanci si mai complicate decat par in aparenta.Eu zic sa fii prevazator.

Mihnea Dragomir 27.12.2010 20:31:52

Marea majoritate ale celor care "s-au pocăit" cu sensul de "au intrat în felurite secte" au făcut parte doar formal din BOR, dar nu au fost integrați în viața ei de credință. La un moment dat, conștiința lor le-a dictat să Îl caute pe Dumnezeu. Adică nimic nu ne împiedică să credem că acei oameni chiar s-au pocăit fără ghilimele. Rămâne de văzut cum de au ajuns la secte și nu la biserica la care mergeau și până atunci doar la Înviere și la câte vreo nuntă sau înmormântare. Motivele cam astea ar fi:
1 - un fenomen psihologic înrudit cu acela "nimeni nu e profet în casa lui". Ideea că adevărul ar putea fi după colț, ori chiar în ochii noștri, care până atunci au avut solzi pe ei pur și simplu e o posibilitate care scapă. Așa e făcut omul. Când auziți că un bărbat însurat s-a îndrăgostit, precis luați loc mai comod în fotoliu, iar urechea devine plină de sete, pregătindu-vă să auziți o bârfă grasă: ideea că poate s-a îndrăgostit chiar de...soția lui este așa de banală încât numai la asta nu vă gândiți. Și auzind așa ceva, spuneți "Nu ai haz, monșer!" Ce "parcurs sentimental" are un bărbat care se îndrăgostește de soția lui lângă care a stat ani de zile, tot atâta "parcurs spiritual" are cineva care se pocăiește, trecând la cine știe ce sectă de care e plină lumea.
2 - erori de pastorație din partea păstorilor BOR, care au o mare parte din vină în misiunea lor de pescari de oameni. Astfel:
2a-nu răspund nevoii oamenilor de a comunica. Oamenii sunt însetați nu numai de Dumnezeu, dar și unii de alții. Este prea puțină "părtășie" în BOR, iar micile grupuri care apar mai degrabă în ciuda politicii pastorale (ei bine, trebuie să existe așa ceva !) decât susținute de pastori sunt marginalizate. Dacă există cu adevărat ceva curat și frumos în mișcarea laicală a BOR, aceasta este Oastea Domnului, lucru certificat de rezistența lor eroică în timpul comunismului. Ei bine, ostașii, care sunt culmea ortodoxiei, sunt marginalizați în propriile lor parohii. Nu e de mirare că unii clachează și trec la secte, lucru care mai apoi întreține atmosfera de suspiciune (vedeți: v-am spus noi că tinerii aceia erau niște năpârci !)
2b-nu au timp pentru credincioși. Nu prea am văzut publicat pe ușa parohiilor care e programul preoților. Deci, am o problemă și vreau să vorbesc cu preotul meu: cum procedez în mod formal pentru asta ? Între ce ore și ce ore mă pot duce la biroul parohial să vorbesc cu el ?
2c-nu există suficient zel pentru Cristos, păstorii BOR (mă refer la media preoților mireni, nu la excepții) părând mai degrabă preocupați de lucruri lumești și puși pe căpătuială. Asta îi smintește pe mulți. Când vezi nepotismul în floare, când vezi simonia la lucru, când vezi casele parohiale prefăcute în case de locuit pentr preot și ai lui, când îi vezi gușați, rubiconzi și burtoși, atunci trebuie să ai o credința tare ca să nu te smintească vederea atâtor slujitori nevrednici. Dar nu toți au o credință tare, ci credința multora care descoperă aceste lucruri e ca o plantă tânără. Până ce Îl cunosc pe Dumnezeu, acești tineri îl cunosc pe preotul care se presupune că e trimis în numele Lui. Și ceea ce văd, nu e congruent cu imaginea pe care și-o făcuseră.

Cam asta e părerea mea sinceră. Acuma, aștept să îmi săriți în cap. Sugestii: ceva despre Inchiziție, ceva despre papa Alexandru Borgia, un pic despre generalul Bukow ?

Geony 31.12.2010 09:20:11

Citat:

Lasand la o parte Ortodoxia, ca si asa este prea dificila pentru un eretic amagit, as dori sa-mi spui si mie de ce NP sunt grupati in tot felul de culte?
N-am sa ma puc sa-ti spun cate soiuri de baptisti sunt, sau penticostali, adventistri, sau mai stiu eu ce pierduti ai lumii sunt...
Am sa ma repet cu intrebarea aceasta la nesafarsit, poate am sa capat un raspuns care sa-mi inchida gura odata:
DE CE SUNT ATATEA CULTE NP IN LUME, DIN MOMENT CE CITESC ACEEASI BIBLIE?
ESTE BIBLIA O CAUZA ? SAU OMUL, FONDATORUL AMAGIRII RESPECTIVE?

Cum au respectat Apostolii Biblia, ca daca erau ca si NP , sigur ca-si taiau gatu unu la altu, sau in cel mai fericit caz , se paruiau....?

tricesimusquintus 31.12.2010 09:53:33

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 317968)
Lasand la o parte Ortodoxia, ca si asa este prea dificila pentru un eretic amagit, as dori sa-mi spui si mie de ce NP sunt grupati in tot felul de culte?

Dar de ce s-o lași "deoparte"? Privește în ograda ta și vezi câte secte ortodoxe au răsărit doar în ultimii ani ("ca ciupercile după ploaie", cu vă place să spuneți). Răspunsul nu poate fi decât în felul diferit de interpretare a Scripturii, respectiv al Sfintei Tradiții (căci ortodocșii pun mai presus Tradiția decât Scriptura).

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 10:41:13

Citat:

Băi, sectantule, nu ți-e rușine? Ai devenit unealta diavolului, ai făcut păcat împotriva Duhului Sfânt renegând Sfântul Botez și îndrăznești să mai și batjocorești dreapta credință?
Pocăiește-te pentru că cei care s-au dus la secte nu se pot mântui decât dacă se leapădă de satana!

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 10:43:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 317973)
Dar de ce s-o lași "deoparte"? Privește în ograda ta și vezi câte secte ortodoxe au răsărit doar în ultimii ani ("ca ciupercile după ploaie", cu vă place să spuneți). Răspunsul nu poate fi decât în felul diferit de interpretare a Scripturii, respectiv al Sfintei Tradiții (căci ortodocșii pun mai presus Tradiția decât Scriptura).

Sectele sunt invenția diavolului! Propun să se dea BAN la toți sectanții...Ei depășesc orice măsură. Vin în țările noastre ortodoxe și își bat joc de dreapta credință! Abandonarea Ortodoxiei este păcat împotriva Duhului Sfânt, iar cel care nu recunoaște aceasta nu mai poate fi numit creștin!

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 10:49:10

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 316684)
Marea majoritate ale celor care "s-au pocăit" cu sensul de "au intrat în felurite secte" au făcut parte doar formal din BOR, dar nu au fost integrați în viața ei de credință. La un moment dat, conștiința lor le-a dictat să Îl caute pe Dumnezeu. Adică nimic nu ne împiedică să credem că acei oameni chiar s-au pocăit fără ghilimele. Rămâne de văzut cum de au ajuns la secte și nu la biserica la care mergeau și până atunci doar la Înviere și la câte vreo nuntă sau înmormântare. Motivele cam astea ar fi:
1 - un fenomen psihologic înrudit cu acela "nimeni nu e profet în casa lui". Ideea că adevărul ar putea fi după colț, ori chiar în ochii noștri, care până atunci au avut solzi pe ei pur și simplu e o posibilitate care scapă. Așa e făcut omul. Când auziți că un bărbat însurat s-a îndrăgostit, precis luați loc mai comod în fotoliu, iar urechea devine plină de sete, pregătindu-vă să auziți o bârfă grasă: ideea că poate s-a îndrăgostit chiar de...soția lui este așa de banală încât numai la asta nu vă gândiți. Și auzind așa ceva, spuneți "Nu ai haz, monșer!" Ce "parcurs sentimental" are un bărbat care se îndrăgostește de soția lui lângă care a stat ani de zile, tot atâta "parcurs spiritual" are cineva care se pocăiește, trecând la cine știe ce sectă de care e plină lumea.
2 - erori de pastorație din partea păstorilor BOR, care au o mare parte din vină în misiunea lor de pescari de oameni. Astfel:
2a-nu răspund nevoii oamenilor de a comunica. Oamenii sunt însetați nu numai de Dumnezeu, dar și unii de alții. Este prea puțină "părtășie" în BOR, iar micile grupuri care apar mai degrabă în ciuda politicii pastorale (ei bine, trebuie să existe așa ceva !) decât susținute de pastori sunt marginalizate. Dacă există cu adevărat ceva curat și frumos în mișcarea laicală a BOR, aceasta este Oastea Domnului, lucru certificat de rezistența lor eroică în timpul comunismului. Ei bine, ostașii, care sunt culmea ortodoxiei, sunt marginalizați în propriile lor parohii. Nu e de mirare că unii clachează și trec la secte, lucru care mai apoi întreține atmosfera de suspiciune (vedeți: v-am spus noi că tinerii aceia erau niște năpârci !)
2b-nu au timp pentru credincioși. Nu prea am văzut publicat pe ușa parohiilor care e programul preoților. Deci, am o problemă și vreau să vorbesc cu preotul meu: cum procedez în mod formal pentru asta ? Între ce ore și ce ore mă pot duce la biroul parohial să vorbesc cu el ?
2c-nu există suficient zel pentru Cristos, păstorii BOR (mă refer la media preoților mireni, nu la excepții) părând mai degrabă preocupați de lucruri lumești și puși pe căpătuială. Asta îi smintește pe mulți. Când vezi nepotismul în floare, când vezi simonia la lucru, când vezi casele parohiale prefăcute în case de locuit pentr preot și ai lui, când îi vezi gușați, rubiconzi și burtoși, atunci trebuie să ai o credința tare ca să nu te smintească vederea atâtor slujitori nevrednici. Dar nu toți au o credință tare, ci credința multora care descoperă aceste lucruri e ca o plantă tânără. Până ce Îl cunosc pe Dumnezeu, acești tineri îl cunosc pe preotul care se presupune că e trimis în numele Lui. Și ceea ce văd, nu e congruent cu imaginea pe care și-o făcuseră.

Cam asta e părerea mea sinceră. Acuma, aștept să îmi săriți în cap. Sugestii: ceva despre Inchiziție, ceva despre papa Alexandru Borgia, un pic despre generalul Bukow ?

Cu tot respectul pentru tine și pentru catolicii cu adevărat credincioși, dar și la voi sunt aceleași probleme, nu doar la noi. În fond, și de la voi pleacă mulți spre secte (mai ales în țările Americii de Sud). Poate că în țările Europei Catolice, fenomenul nu este așa răspândit, dar asta pentru că oamenii și-au cam pierdut interesul pentru orice religie, nu doar pentru catolicism.
Nu știu care este situația preoților catolici din România. Poate că ei sunt mai evlavioși decât cei din restul lumii. Dar oricum, în genereal, și catolicii înfruntă aceleași probleme cu sectele, nu doar ortodocșii.

codana 31.12.2010 14:36:02

salut,vlad-alexandru91

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 317978)
Sectele sunt invenția diavolului! Propun să se dea BAN la toți sectanții...Ei depășesc orice măsură. Vin în țările noastre ortodoxe și își bat joc de dreapta credință! Abandonarea Ortodoxiei este păcat împotriva Duhului Sfânt, iar cel care nu recunoaște aceasta nu mai poate fi numit creștin!

si ce anume se rezolva dandu-se ban?sunt oameni de aceeasi etnie,traiesc alaturi de ceilalti,dar au idei si pareri diferite.este cumva interzis sa ai alte pareri,sa-ti faci viata de pe acest pamant cum crezi de cuviinta?
orice persoana ce crede in iisus hristos este crestin,ca este in credinta lui dumnezeu cu adevarat este o alta problema,si sincer,il priveste numai pe el.socoata o dam individual in fata creatorului,ptr.faptele noastre.

tricesimusquintus 31.12.2010 15:19:32

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 317977)
Băi, sectantule, nu ți-e rușine? Ai devenit unealta diavolului, ai făcut păcat împotriva Duhului Sfânt renegând Sfântul Botez și îndrăznești să mai și batjocorești dreapta credință?
Pocăiește-te pentru că cei care s-au dus la secte nu se pot mântui decât dacă se leapădă de satana!

Tinere surescitat, numără până la 10, bea un pahar de apă și apoi gândește logic: cine s-a "lepădat de Satana"? Neoprotestantul care s-a pocăit și s-a botezat în cunoștință de cauză, ori bebelușul ortodox inconștient de băița din cristelniță? Tare mi-e teamă că doar nașul tău s-a lepădat de Satana...

tricesimusquintus 31.12.2010 15:24:19

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 317978)
Propun să se dea BAN la toți sectanții...Ei depășesc orice măsură.

Susțin propunerea! Dar să nu se dea doar 1 BAN, ci mai mulți; dacă se poate și ceva LEI...:3:

Dumitru73 31.12.2010 15:32:46

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 317977)

Vladut, ar fi mai bine pentru toti daca te-ai stapani putin. macar un pic. multumesc!

camy_d 31.12.2010 15:45:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318052)
Tinere surescitat, numără până la 10, bea un pahar de apă și apoi gândește logic: cine s-a "lepădat de Satana"? Neoprotestantul care s-a pocăit și s-a botezat în cunoștință de cauză, ori bebelușul ortodox inconștient de băița din cristelniță? Tare mi-e teamă că doar nașul tău s-a lepădat de Satana...

Cum ți s-ar părea dacă o mamă după ce naște un copil îl abandonează, ca apoi când va crește mare să aleagă dacă vrea cu mama lui sau cu o altă mamă? Mama poate se mai gândește și că dacă își va crește copilul poate va avea parte de certuri și nu va cunoaște bucuria de a-și regăsi mama. Dar până va deveni copilul conștient, se va alege praful de el, ba poate chiar își va urî mama pentru că l-a abandonat.

Așa și cu botezul, de mic copil ai nevoie să te dezvolți și sufletește, însă fiindcă nu s-a născut nimeni învățat, are nevoie de Dumnezeu să-i călăuzească pașii, iar ca să se nască în El trebuie să se boteze. Altfel va deveni orfan de Dumnezeu. Până se botează, va fi o țintă mai ușoară a dracilor și nu știi când pun mâna pe el și-L va abandona pe Dumnezeu. Dacă ajunge să se boteze, va putea trăi această bucurie, dar ca și bucuria de a-ți regăsi mama, mai bine era dacă era cu Dumnezeu de la început. Până la botez are timp și păcatul să prindă rădăcini și cu cât mai târziu, cu atât mai greu de scos, un pomișor îl mai scoți, dar pentru un copac foarte greu.

Sau mai e și posibilitatea ca, Doamne ferește, copilul să moară devreme și să rămână nebotezat, fapt pentru care nu va intra în rai.

codana 31.12.2010 15:52:12

salut,camy_d

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318063)

Sau mai e și posibilitatea ca, Doamne ferește, copilul să moară devreme și să rămână nebotezat, fapt pentru care nu va intra în rai.

parerea noastra,dar pot io sa stiu ezact decizia lui dumnezeu?este nascut de 2 ore si moare,sunt io foarte sigur ca nu merge-n rai?nu cred.ce decizie ia dumnezeu,cred ca este singura adevarata

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 15:57:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318052)

Nu am zis nimic de la mine. Ceea ce faceți voi este păcat împotriva Duhului Sfânt! Nu am zis eu așa ceva! Au zis-o Părinții și sfinții! Nu am de gând să intru în polemici cu tine. Dacă nu te pot convinge voi face cum a zis părintele meu duhovnic: vă voi ignora, mă voi feri de voi ca de diavol.

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 15:58:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318059)
Vladut, ar fi mai bine pentru toti daca te-ai stapani putin. macar un pic. multumesc!

Bine, Mitică!

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 16:00:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318059)

Oricum eram calm așa că stai liniștit.
Păcat că ți-ai pierdut credința...sincer...chiar îmi pare rău...cred că ai putea fi un om foarte bun. Fie ca Domnul să-ți lumineze mintea și să te întoarcă la credință. Încearcă să te rogi din nou dar cu credință și nu cu îndoială. Un an nou fericit!

camy_d 31.12.2010 16:06:42

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 318066)
parerea noastra,dar pot io sa stiu ezact decizia lui dumnezeu?este nascut de 2 ore si moare,sunt io foarte sigur ca nu merge-n rai?nu cred.ce decizie ia dumnezeu,cred ca este singura adevarata

Ioan 3:5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Melissa 31.12.2010 16:11:07

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318078)
.cred că ai putea fi un om foarte bun.

Sigur ESTE un om foarte bun!!!!!!!!!!

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 16:12:00

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 318032)
si ce anume se rezolva dandu-se ban?sunt oameni de aceeasi etnie,traiesc alaturi de ceilalti,dar au idei si pareri diferite.este cumva interzis sa ai alte pareri,sa-ti faci viata de pe acest pamant cum crezi de cuviinta?
orice persoana ce crede in iisus hristos este crestin,ca este in credinta lui dumnezeu cu adevarat este o alta problema,si sincer,il priveste numai pe el.socoata o dam individual in fata creatorului,ptr.faptele noastre.

Da, dar de eretici trebuie să ne ferim. E mare diferență între creștin și cel abătut. Biserica ne învață că cei ce abandonează Ortodoxia fac păcat împotriva Duhului Sfânt și nu se pot mântui dacă nu se întorc la Ortodoxism!

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 16:13:32

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318088)
Sigur ESTE un om foarte bun!!!!!!!!!!

Poate că ar fi desăvârșit dacă s-ar întoarce la credință! Fără credință nu prea ai cum să fii bun...Chiar dacă ai dragoste...Dragostea nu valorează nimic fără cedință. Nu se poate una fără cealaltă.

Melissa 31.12.2010 16:30:10

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318092)
Poate că ar fi desăvârșit dacă s-ar întoarce la credință! Fără credință nu prea ai cum să fii bun...Chiar dacă ai dragoste...Dragostea nu valorează nimic fără cedință. Nu se poate una fără cealaltă.

Desavarsit este doar EL! Noi tindem spre perfectiune dar n-o vom atinge niciodata!
Dar cu metodele astea "stilul smuls",niciodata nu vei reusi sa faci un ateu sa priveasca spre EL!
Nu stiu daca Dumitru73 este ateu sau nu, dar am vazut ca este OM! Si e un om bun,mult mai bun ca multi care cred ca daca citesc cele sfinte,daca merg la biserica si daca sunt ortodocsi, E SUFICIENT .Nu e suficient deloc! In primul rand, trebuie sa fii bun cu gandul, cu vorba si cu fapta! Si hai sa fim seriosi, poti sa faci asta si daca nu crezi in Dumnezeu! Pentru ca la un moment dat,vei intelege ca aceasta iubire curge de la EL prin tine! Tu o manifesti doar! Dumnezeu este in fiecare din noi,chiar daca stim sau nu asta,chiar daca recunoastem sau nu asta,chiar daca renegam sau nu asta!In toti este scanteia divina!Pentru ca TOTI suntem copii Lui.Si stii doar ca OITELE RATACITE(apropos de sectanti) sunt mai placute Domnului atunci cand se intorc acasa, decat cineva care niciodata NU a parasit Casa!
Incurcate sunt caile Domnului !

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 16:34:59

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318102)
Desavarsit este doar EL! Noi tindem spre perfectiune dar n-o vom atinge niciodata!
Dar cu metodele astea "stilul smuls",niciodata nu vei reusi sa faci un ateu sa priveasca spre EL!
Nu stiu daca Dumitru73 este ateu sau nu, dar am vazut ca este OM! Si e un om bun,mult mai bun ca multi care cred ca daca citesc cele sfinte,daca merg la biserica si daca sunt ortodocsi, E SUFICIENT .Nu e suficient deloc! In primul rand, trebuie sa fii bun cu gandul, cu vorba si cu fapta! Si hai sa fim seriosi, poti sa faci asta si daca nu crezi in Dumnezeu! Pentru ca la un moment dat,vei intelege ca aceasta iubire curge de la EL prin tine! Tu o manifesti doar! Dumnezeu este in fiecare din noi,chiar daca stim sau nu asta,chiar daca recunoastem sau nu asta,chiar daca renegam sau nu asta!In toti este scanteia divina!Pentru ca TOTI suntem copii Lui.Si stii doar ca OITELE RATACITE(apropos de sectanti) sunt mai placute Domnului atunci cand se intorc acasa, decat cineva care niciodata NU a parasit Casa!

Dacă se întorc, da...Sunt de acord cu tine...Și cred că tuturor le este mai plăcut cineva care se întoarce la credință...cum a fost fiul risipitor. Dar erezia în sine trebuie combătută în fiecare clipă. Doamne ajută!

Dumitru73 31.12.2010 16:39:41

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318105)
Dacă se întorc, da...Sunt de acord cu tine...Și cred că tuturor le este mai plăcut cineva care se întoarce la credință...cum a fost fiul risipitor. Dar erezia în sine trebuie combătută în fiecare clipă. Doamne ajută!

"daca se intorc ...", dar pana atunci sa le dam la cap. cam asta e filozofia ta.

Melissa 31.12.2010 16:47:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318108)
"daca se intorc ...", dar pana atunci sa le dam la cap. cam asta e filozofia ta.

...mda...atat a inteles,,,

codana 31.12.2010 17:17:09

salut,vlad-alexandru91

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318090)
Da, dar de eretici trebuie să ne ferim. E mare diferență între creștin și cel abătut. Biserica ne învață că cei ce abandonează Ortodoxia fac păcat împotriva Duhului Sfânt și nu se pot mântui dacă nu se întorc la Ortodoxism!

da,bine,dar esti tu judecator,dai sentinte?pe noi credinciosii trebe sa ne calauzeasca dragostea lui iisus hristos:intoarce si celalalt obraz.

mihaila_alin 31.12.2010 21:16:46

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318083)
Ioan 3:5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

mie mi se pare corect.atunci cum va fi cu copilul ce nu a primit apa si duhul si moare dupa doua ore?.

mihaila_alin 31.12.2010 21:33:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318102)

melisa sf.scriptura spune ca si paghini fac bine din firea omului si ei fac daruri celor ce le fac daruri samd.vezi ca poate nu dragostea Divina curge ci poate pur si simplu le face din fire.si tata era un ateu convins[cu p.c.r. si bla, bla] dar avea bunatate ce era in firea lui probabil e o diferenta.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:23:55

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 318125)
da,bine,dar esti tu judecator,dai sentinte?pe noi credinciosii trebe sa ne calauzeasca dragostea lui iisus hristos:intoarce si celalalt obraz.

Dar ți se pare că am judecat pe cineva? Am condamnat erezia propriu-zisă! Am condamnat sectele care slujesc diavolului! Eu sunt cel mai păcătos dintre păcătoși...cum aș putea să judec pe altul când eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele?
În plus, sectele nu atacă în mod direct persoana mea...Ele atacă Biserica lui Hristos cu ereziile lor. Ce obraz să întorc? Dacă mă ataca în mod direct pe mine, întorceam obrazul. Și eu eram ispitit înainte de prea multă toleranță pentru eretici și aveam 2 prieteni penticostali cu care nu mai vorbesc de aproape 1 an pentru că așa m-a învățat duhovnicul meu.
Și te rog ceva: Numele Mântuitorului se scrie cu literă mare! Măcar numele Mântuitorului să-l scriem corect...Doamne ajută!

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:26:46

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318110)
...mda...atat a inteles,,,

Repet: am condamnat ereziile, sectele care slujesc satanei... nu bieții oameni care au căzut în plasa diavolului și s-au dus la secte...Nu am zis să le dăm în cap; dacă atât poți înțelege, crezi ce vrei...Dumnezeu știe ce este în mintea și în sufletul fiecăruia. Dar cu toleranță față de erezii, nu putem evita panerezia timpurilor noastre - ecumenismul. Repet: Condamn erezia, nu ereticul, căci pe eretic îl judecă Domnul doar.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:29:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318108)

Dacă asta vrei să înțelegi, nu-mi pasă... e dreptul tău să crezi ce vrei...Dacă te interesează ce-am vrut să spun citește ce-am scris mai sus. Și ascultă-mă cu ce ți-am zis: încearcă să te rogi din nou că poate îți recapeți credința...Un an nou fericit! Doamne ajută!

codana 01.01.2011 16:08:09

salut,vlad-alexandru91

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318254)
Dar ți se pare că am judecat pe cineva? Am condamnat erezia propriu-zisă! Am condamnat sectele care slujesc diavolului! Eu sunt cel mai păcătos dintre păcătoși...cum aș putea să judec pe altul când eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele?
În plus, sectele nu atacă în mod direct persoana mea...Ele atacă Biserica lui Hristos cu ereziile lor. Ce obraz să întorc? Dacă mă ataca în mod direct pe mine, întorceam obrazul. Și eu eram ispitit înainte de prea multă toleranță pentru eretici și aveam 2 prieteni penticostali cu care nu mai vorbesc de aproape 1 an pentru că așa m-a învățat duhovnicul meu.
Și te rog ceva: Numele Mântuitorului se scrie cu literă mare! Măcar numele Mântuitorului să-l scriem corect...Doamne ajută!

la multi ani,sanatate si intelepciune din partea lui dumnezeu sa ai vesnic.
secte sau culte,este denumirea laica conforma cu anumite criterii care trebe indeplinite.vlad,oricine ataca cultul din care faci parte iti ataca credinta ta,deci pe tine personal.in aceasta situatie,fiecare credincios reactioneaza in raport cu credinta sa iar toleranta,dupa parerea me,nu face cinste persoanei careia i se adreseaza,cum nici persoanei care o foloseste.
referitor la scris,rugamintea mea este sa analizezi ce scriu,nu forma scrisului,litere mari sau mici.ce este important cu adevarat,scrisul sau credinta?eu cred ca important ptr.om, este credinta cu fapte,iar in vorbire nu folosesti litere mici sau mari.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:46:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.