Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   esti varsta de 33 ani una fatidica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11677)

ingerul_pazitor 30.12.2010 21:46:23

esti varsta de 33 ani una fatidica?

daca nu ma insel DOMNUL IISUS HRISTOS A MURIT LA VARSTA DE 33 ANI(TRUPUL MAI BINE ZIS) INSA ACEASTA VARSTA PARE TOTUSI UNA FATIDICA PTR MULTI DINBTRE NOI ADICA SUNT MULTE INCERCARI ALE VIETII IN JURUL ACESTEI VARSTE, CE PARERE AVETI SAU CE STITI?

Dumitru73 30.12.2010 22:19:27

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 317845)
daca nu ma insel DOMNUL IISUS HRISTOS A MURIT LA VARSTA DE 33 ANI(TRUPUL MAI BINE ZIS) INSA ACEASTA VARSTA PARE TOTUSI UNA FATIDICA PTR MULTI DINBTRE NOI ADICA SUNT MULTE INCERCARI ALE VIETII IN JURUL ACESTEI VARSTE, CE PARERE AVETI SAU CE STITI?

? ce e asta?

ingerul_pazitor 30.12.2010 22:38:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317862)
? ce e asta?

o intrebare, o nelamurire a mea.

Melissa 30.12.2010 22:38:42

Citat:

Da ...si eu sunt de parere ca in viata fiecaruia la 33 de ani se intampla ceva... care il va marca pozitiv sau negativ...

Melissa 30.12.2010 22:43:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317862)
? ce e asta?

E o opinie pe care am mai auzit-o si i-am si urmarit la un moment dat veridicitatea...Si sa stii ca multa lume "pateste" ceva la varsta asta...

Dumitru73 30.12.2010 23:23:01

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 317870)
E o opinie pe care am mai auzit-o si i-am si urmarit la un moment dat veridicitatea...Si sa stii ca multa lume "pateste" ceva la varsta asta...

este prima data cand aud asa ceva si am cuboscut foarte multe persoane credincioase in viata mea.

Melissa 30.12.2010 23:38:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317885)
este prima data cand aud asa ceva si am cuboscut foarte multe persoane credincioase in viata mea.

:-) ti se pare ciudat,nu? Fa si tu niste verificari,e chiar interesant..Mie la 33 mi-a murit cineva din familie si parca mi s-a rupt un pilon de sustinere...Si acum ii simt lipsa..:-(

Dumitru73 30.12.2010 23:45:12

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 317891)
:-) ti se pare ciudat,nu? Fa si tu niste verificari,e chiar interesant..Mie la 33 mi-a murit cineva din familie si parca mi s-a rupt un pilon de sustinere...Si acum ii simt lipsa..:-(

am 37 de ani si in ultimii 6 ani au murit 4 persoane din viata mea: bunica si 3 unchi.
ar fi fost ceva supranatural ca unul din decese sa se intample in anul in care am implinit 33 de ani?

Melissa 30.12.2010 23:51:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317892)
am 37 de ani si in ultimii 6 ani au murit 4 persoane din viata mea: bunica si 3 unchi.
ar fi fost ceva supranatural ca unul din decese sa se intample in anul in care am implinit 33 de ani?

Multi inainte si Dumnezeu sa-i odihneasca !
Nu cred ca e vorba neaparat de decese..Cred ca e vorba de impactul pe care l-ar fi putut produce un deces asupra ta, la varsta aceea...Nu stiu ce sa spun..gandeste-te daca la 33 de ani vreun eveniment ti-a marcat/schimbat viata..Poate fi si ceva pozitiv cred eu...Poate ca ai primit o lectie de viata...
Deci nu neaparat un deces poate avea un impact major asupra ta..

Dumitru73 31.12.2010 00:15:13

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 317895)
Multi inainte si Dumnezeu sa-i odihneasca !
Nu cred ca e vorba neaparat de decese..Cred ca e vorba de impactul pe care l-ar fi putut produce un deces asupra ta, la varsta aceea...Nu stiu ce sa spun..gandeste-te daca la 33 de ani vreun eveniment ti-a marcat/schimbat viata..Poate fi si ceva pozitiv cred eu...Poate ca ai primit o lectie de viata...
Deci nu neaparat un deces poate avea un impact major asupra ta..

in fiecare an ni se intampla cate ceva. tie ti s-a intamplat ceva imoportant doar la 33 de ani? in rest nimic?

Melissa 31.12.2010 01:00:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317900)
in fiecare an ni se intampla cate ceva. tie ti s-a intamplat ceva imoportant doar la 33 de ani? in rest nimic?

ba da si in rest...dar m-a marcat tare la 33...:-)...Mereu am crezut ca la 33 se va intampla ceva...si uite ca s-a intamplat...poate ca a fost doar un presentiment...dar ti-am spus, am mai vazut cazuri:-)

Dumitru73 31.12.2010 01:02:45

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 317907)
ba da,si in rest...dar m-a marcat tare la 33...:-)

nu te contrazic. dar e subiectiva problema.

Melissa 31.12.2010 01:14:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317909)

E foarte subiectiva,clar:-) Si ma poti contrazice oricand, eu nu ma supar..:-)

ingerul_pazitor 31.12.2010 01:15:34

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317909)

eu am 32 si am fost intre viata si moarte in feb fac 33, poate o fi o coincindenta, o prietena mea este f greu incercata nu intru in detalii are 33, o cunostinta a mea a murit la 33 de cancer, desigur nu e regula, asa nu ar mai fi nimeni pe pamant daca ar muri toti la 33...dar asa am obs eu din ce cunosc eu, sigur fiecare are alte experiente personale.

Dumitru73 31.12.2010 01:30:12

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 317913)
eu am 32 si am fost intre viata si moarte in feb fac 33, poate o fi o coincindenta, o prietena mea este f greu incercata nu intru in detalii are 33, o cunostinta a mea a murit la 33 de cancer, desigur nu e regula, asa nu ar mai fi nimeni pe pamant daca ar muri toti la 33...dar asa am obs eu din ce cunosc eu, sigur fiecare are alte experiente personale.

si care ar fi sensul? din ce spui patca e un blestem.

Melissa 31.12.2010 01:33:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317921)
si care ar fi sensul? din ce spui patca e un blestem.

Se face o legatura cu moartea lui Iisus ...Mantuitorul a patimit si a murit la 33 de ani..

anna21 31.12.2010 01:40:28

Citat:

Este un numar important pentru cei pasionati de numerologie.
(33 trepte de initiere in piramida masonica, doar un exemplu).

Cat despre existenta personala, nu are mai multa relevanta decat pisica neagra, vineri 13, sa-ti iasa cineva cu galeata goala in fata, sa ti se "zbata" ochiul, sa te "manance" mana, sa sughiti etc.. Babisme.

Incercarile din viata sunt cu stirea lui Dumnezeu fie pt pacatele noastre, fie prin Pronia lui Dumnezeu... toate ne sunt date spre binele nostru. (nu sunt legate de o varsta).
Nu trebuie sa te temi, ci doar sa-ti pui toata increderea in Hristos.
Doamne ajuta.

Dumitru73 31.12.2010 01:47:10

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 317926)
Este un numar important pentru cei pasionati de numerologie.
(33 trepte de initiere in piramida masonica, doar un exemplu).

Cat despre existenta personala, nu are mai multa relevanta decat pisica neagra, vineri 13, sa-ti iasa cineva cu galeata goala in fata, sa ti se "zbata" ochiul, sa te "manance" mana, sa sughiti etc.. Babisme.

Incercarile din viata sunt cu stirea lui Dumnezeu fie pt pacatele noastre, fie prin Pronia lui Dumnezeu... toate ne sunt date spre binele nostru. (nu sunt legate de o varsta).
Nu trebuie sa te temi, ci doar sa-ti pui toata increderea in Hristos.
Doamne ajuta.

foarte corect...

anna21 31.12.2010 01:49:39

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 317913)

Cea mai grea perioada din viata mea a fost la 17 ani.
Cea mai pacatoasa: intre 18 si 28 ani.. dar am trecut la pacate mai "subtile" probabil.
La 31 ani: foarte greu, cumplit chiar!
La 33 ani: nimic.. liniste (si o masina noua daca poate fi un eveniment, dar cred ca nu)

Pt sotul meu.. cam ascelasi traseu (minus masina, el si-a luat pantofi noi... ok, glumesc)

Nu sunt reguli.

cristiboss56 31.12.2010 01:55:45

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 317931)
Cea mai grea perioada din viata mea a fost la 17 ani.
Cea mai pacatoasa: intre 18 si 28 ani.. dar am trecut la pacate mai "subtile" probabil.
La 31 ani: foarte greu, cumplit chiar!
La 33 ani: nimic.. liniste (si o masina noua daca poate fi un eveniment, dar cred ca nu)

Pt sotul meu.. cam ascelasi traseu (minus masina, el si-a luat pantofi noi... ok, glumesc)

Nu sunt reguli.

Viață-Moarte-Viață , singura regulă, în rest toate sunt atât de trecătoare, un simplu vis și atât !

andreicozia 31.12.2010 03:05:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317932)
Viață-Moarte-Viață ,!

Pai ce faci iar o iei de la capat cu viata,
Viata-moarte si IAR viata? iar revii pe forum?
ce esti tu budist? :))

Miha-anca 31.12.2010 03:21:01

Citat:

esti varsta de 33 ani una fatidica?
Nu, nu sunt...

Cred ca este indicat sa fim mai atenti macar la ortografia titlurilor!
Un An Nou fericit va urez tuturor!

mirelat 31.12.2010 03:38:35

buna observatia

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 317941)

La Multi Ani, Anca!

Miha-anca 31.12.2010 03:41:15

La Multi Ani si tie, Mirela!

dobrin7m 31.12.2010 10:39:10

La mine , da , am avut schimbarea la 180 grade a vietii mele ca si cum o mana nevazuta m-a plantat altundeva . Da, am rupt cu trecutul atunci si am construit un nou viitor complet opus si complet diferit de tot ce a fost.
Exact la mijlocul celui de al 33-lea an al meu, a murit tatal meu, si a inceput schimbarea mea. Si exact inainte de a implini 34 ani aveam deja o alta viata. A durat 6 luni.
Acum nu stiu ce sa zic si ce sa cred. Nu am intrebat pe altii despre asta.

Melissa 31.12.2010 11:14:19

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 317976)
Exact la mijlocul celui de al 33-lea an al meu, a murit tatal meu, si a inceput schimbarea mea.

Asta mi s-a intamplat si mie.:-) Desi Ana sustine ca e vorba de superstitie, multa lume chiar "pateste" ceva la varsta asta..Precum am mai spus, chiar am auzit multa lume marcata de evenimentele varstei de 33...

ingerul_pazitor 31.12.2010 11:20:49

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 317941)
Nu, nu sunt...

este, scuze, m-am grabit

I.Calin 31.12.2010 11:26:10

Nu cred că ar trebui să legăm evenimente din viața noastră de anumite repere temporale, fie că e vorba de o anumită vârstă, fie că e vorba de o anumită dată, fiindcă limita dintre credința autentică și superstiție este practic insesizabilă și în consecință, există posibilitatea căderii / legării noastre de anumite perioade de timp și chiar semne exterioare duhului creștin.

Experierea creștină este întru Dumnezeu Tatăl, Adevăr și Duhul Sfânt, întru Sfânta Treime, atemporală, eternă și nesupusă perisabilității timpului. Veșnicia este în afara noțiunii de timp, iar mântuirea pe care o urmărim se raportează tocmai la veșnicie. Așadar, și vârsta spiritualității religioase sau a creșterii duhovnicești nu ține seamă de vârsta biologică.

Un an nou binecuvântat!
Doamne ajută!

Criss_77 31.12.2010 11:54:15

33 de ani...

Buna ziua, am citit ce ati scris dvs, eu am 33 de ani, anul asta mi-a mers foarte rau, dezamagiri, plus durerile atit trupesti cit si sufletesti...Stau si ma intreb de ce sufar atit, dar ma si intreb daca vreodata ma va ierta Dumnezeu pt greselile care le-am facut... Intelegeti? Nu ne putem compara cu Iisus sau cu anii la care El S-a sacrificat pt noi.... Virsta Lui de 33 ani si jum este ca la a doua venire a Lui, toti vom avea acea virsta de 33 ani jum... Tot ce patim noi este Crucea pe care trebuie sa o ducem, mai grea sau mai usoara, de ex a mea e foarte grea acum, dar sper, cindva se va usura... Va doresc un sfirsit de an cit mai imbelsugat din toate punctele de vedere! La Multi Ani!

ory 31.12.2010 12:35:17

Superstitii si inventii de tot felul, daca este sa ni se intample lucruri, acestea se intampla din motive rationale ca niste repercursiuni ale altor lucruri. De fapt, lucrurile se cam leaga intre ele, nu conteaza timpul, spatiul sau, cahiar ziua, ele reprezinta evenimente trecatoare, apasatoare, imbucuratoare si oricum ar fi ele plasate pe acest pamant, doar evenimente.
Simplitatea poate fi un remediu de netagaduit in vindecarea propriului nesat .
Ce mai atata propaganda, atatea remedii inchipuite, atatea indeletniciri greoaie, cand totul, dar totul tine de lucrurile inconjuratoare, sa ne folosim si sa exploatam ceea ce detinem deja, nu sa visam ca natangii spre aspiratii asa zise superioare si, de multe ori bizare, trebuie sa fim sinceri cu noi insine si cu ceea ce avem si am facut posibilul sa avem.
Daca ceva merge prost, atunci fa o schimbare neaparat, de orice fel, sau poate mai multe schimbari mici, dar evidente, astea pot face minuni. Este o nebunie sa faci mereu acelasi lucru, dar sa te astepti la rezultate diferite.
Dar cel mai important, invata sa constientizezi si sa pretuiesti ceea ce ai deja, sa faci din ceea ce ai bogatia cea mai de pret fiindca, ignorand-o si risipind-o in neant, s-ar putea ca mai tarziu sa-ti pui cea mai fierbinte dorinta de anul nou, sa recapeti ceea ce nu ai apreciat...iubirea, sanatatea, intelepciunea si orice alt dar de nepretuit, insa oferit pe gratis de catre Dumnezeu.
Am fost la varsta de 33 de ani si...cred ca m-am aflat in stadiul in care mi-am spus ; " asadar, am plantat un copac, am facut o casa si am conceput un copil .......hai sa mai fac putina scoala ...", deci, e bine, e foarte bine si Multumesc Lui Dumnezeu.

vasile79 31.12.2010 12:51:38

Superstitie

Este o simpla superstitie ca si cele enumerate mai sus. Sfintii Parinti ne recomanda sa fugim de superstitii; sunt naluciri induse de...
Oamenii vin ...si pleaca, raman faptele doar.
Doamne ajuta!

camy_d 31.12.2010 14:40:31

Citat:

E prima oară când aud o asemenea prostie.

cristiboss56 31.12.2010 15:57:26

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318035)
E prima oară când aud o asemenea prostie.

Fiecare cu parerea lui , dar e bine sa fugim de superstitii , si de aceea insist si aici pe citirea Sfintei Scripturi , in paralel cu scrierile Sfintilor Parinti ! Doamne ajuta !+

camy_d 31.12.2010 16:10:41

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318072)
Fiecare cu parerea lui , dar e bine sa fugim de superstitii , si de aceea insist si aici pe citirea Sfintei Scripturi , in paralel cu scrierile Sfintilor Parinti ! Doamne ajuta !+

Da, să fugim de superstiții, nu înseamnă că dacă ai 33 de ani, Dumnezeu nu e capabil să te ajute, ca și cum cifra 33 ar fi mai puternică decât El.

Dumitru73 31.12.2010 16:22:46

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318087)
Da, să fugim de superstiții, nu înseamnă că dacă ai 33 de ani, Dumnezeu nu e capabil să te ajute, ca și cum cifra 33 ar fi mai puternică decât El.

credinta ca Dumnezeu ar interveni in viata ta la varsta de 33 de ani, mai mult ca la 43 de exemplu, este superstitie pura.

cristiboss56 31.12.2010 16:29:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318095)
credinta ca Dumnezeu ar interveni in viata ta la varsta de 33 de ani, mai mult ca la 43 de exemplu, este superstitie pura.

Exact ! Ce sunt orele , lunile sau anii , pentru Dumnezeu cel vesnic si fara de-nceput ?

Dumitru73 31.12.2010 16:34:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 318099)
Exact ! Ce sunt orele , lunile sau anii , pentru Dumnezeu cel vesnic si fara de-nceput ?

si chiar de ar fi asa, Dumnezeu ne-ar face "cadouri" doar decese si alte necazuri?!

I.Calin 31.12.2010 16:53:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318104)
si chiar de ar fi asa, Dumnezeu ne-ar face "cadouri" doar decese si alte necazuri?!

Îmi exprim și eu o nedumerire: pentru dumneata, aici și acum este atât de important? Știi la fel de bine ca mine sau ca oricare altul că ideile creștine afirmă perisabilitatea acestei vieți, considerând-o ca (pe)trecere spre veșnicie (mântuire sau osândă). Și din această perspectivă (a vieții veșnice, vreau să spun), răul (sau percepția noastră asupra răului) de aici și de acum are ceva mai puțină relevanță. Din acest motiv, un creștin înzestrat cu o credință puternică este capabil să treacă adeseori peste vicisitudini sau o viață de chin.

De ce întreb? Cred că, până la urmă, aceasta este linia de demarcație dintre un creștin urmaș consecvent al lui Iisus Hristos și un ateu: capacitatea sau incapacitatea de a accepta efemeritatea acestei vieți și prezența (nădejdea) celei viitoare.
Pentru un ateu (dacă Dumnezeu există și cu atât mai mult un Dumnezeu al iubirii), atunci El ar trebui să se vădească și în această viață, în mod miraculos, necontenind cu minunile și facerile de bine, în așa fel încât și necredincioșii să vadă și să se asigure de certitudinea existenței Sale. Corectează-mă dacă mă înșel.

Un an nou fericit și cât mai multe împliniri!

ingerul_pazitor 31.12.2010 17:08:56

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318087)
da, să fugim de superstiții, nu înseamnă că dacă ai 33 de ani, dumnezeu nu e capabil să te ajute, ca și cum cifra 33 ar fi mai puternică decât el.

cami draga, era o intrebare, o parere, ok o prostie poate, dar poti sa aplici la topicul meu vb frumos: Draga inger pazitor nu e bine cum gandesti...

Dumitru73 31.12.2010 17:16:21

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 318112)
Îmi exprim și eu o nedumerire: pentru dumneata, aici și acum este atât de important? Știi la fel de bine ca mine sau ca oricare altul că ideile creștine afirmă perisabilitatea acestei vieți, considerând-o ca (pe)trecere spre veșnicie (mântuire sau osândă). Și din această perspectivă (a vieții veșnice, vreau să spun), răul (sau percepția noastră asupra răului) de aici și de acum are ceva mai puțină relevanță. Din acest motiv, un creștin înzestrat cu o credință puternică este capabil să treacă adeseori peste vicisitudini sau o viață de chin.

De ce întreb? Cred că, până la urmă, aceasta este linia de demarcație dintre un creștin urmaș consecvent al lui Iisus Hristos și un ateu: capacitatea sau incapacitatea de a accepta efemeritatea acestei vieți și prezența (nădejdea) celei viitoare.
Pentru un ateu (dacă Dumnezeu există și cu atât mai mult un Dumnezeu al iubirii), atunci El ar trebui să se vădească și în această viață, în mod miraculos, necontenind cu minunile și facerile de bine, în așa fel încât și necredincioșii să vadă și să se asigure de certitudinea existenței Sale. Corectează-mă dacă mă înșel.

Un an nou fericit și cât mai multe împliniri!

cred ca Dumnezeu, daca ar exista, s-ar manifesta prin iubire si dreptate. nu ti-ar da semne orin decese. fiecare moare "cand ii vine ceasul". nu cred ca Dumnezeu ar trebui sa "ia" pe cineva ca sa-mi transmita un mesaj. cu siguranta ar gasi alte mijloace, chiar mai eficiente.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:53:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.