Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Steaua lui David e malefica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11786)

Templier Knight 09.01.2011 16:15:23

Steaua lui David e malefica?

Stiu ca pentagrama cu capul in jos e satanista , dar Steaua Lui David e si ea satanista?adica cea cu capul in sus?

Melissa 09.01.2011 16:23:49

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 321051)
Stiu ca pentagrama cu capul in jos e satanista , dar Steaua Lui David e si ea satanista?adica cea cu capul in sus?

Steaua lui David, este o hexagrama ce apare ca simbol cu mult inaintea nasterii lui Hristos. Simbolul este recunoscut ca marca a iudaismului si imagine a Israelului. Hexagrama este compusa din alaturarea a 2 triunghiuri, orientate in sus, respectiv in jos. Cele 2 triunghiuri simbolizeaza atat femeia cat si barbatul care, precum focul si apa , scot in evidenta caracterele diferite ale fiecarui element si totusi impreuna creeaza un tot unitar.
Triunghiurile mai simbolizeaza: uniunea intre femeie si barbat, echilibrul intre bine si rau, iar in Kabala inseamna perfectiune. Totodata steaua cu sase colturi se regaseste in mijlocul drapelului national al Israelului, dar si ca element emblematic folosit la decorarea sinagogilor.
Deci steaua lui David este o HEXAGRAMA,nu o PENTAGRAMA...ca atare nu putem vorbi de varf(respectiv cap, cum spui tu)..

colaps 09.01.2011 16:32:13

Sataniștii folosesc hexagrama sau hex-ul pentru a arunca unele vrăji asupra victimelor sale.

Urmărește interviurile fostului satanist Stephen Dollins care explică toate simbolurile acestea.

Interviul e în engleză. Partea 1 din 16 - http://www.youtube.com/watch?v=vpGRrS7p68s

joshoo 09.01.2011 19:23:33

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 321058)
Sataniștii folosesc hexagrama sau hex-ul pentru a arunca unele vrăji asupra victimelor sale.

Urmărește interviurile fostului satanist Stephen Dollins care explică toate simbolurile acestea.

Interviul e în engleză. Partea 1 din 16 - http://www.youtube.com/watch?v=vpGRrS7p68s

Nu este adevarat, ei nu folosesc asa ceva in ritualurile lor,se folosec doar de pentragrama intoarsa si de sigilii.Nu mai credeti orice!

Melissa 09.01.2011 19:54:02

Citat:

Deci am lamurit mai sus de steaua lui David.NU E SATANISTA!

Acum despre pentagrama:

Pentagrama - un simbol transcultural, ce se poate gasi in cultura hindusa, greaca, romana, babiloniana etc. In ultimul secol insa a fost legat de trei mari concepte cultural - religioase: Satanismul, miscarea Wicca si Francmasoneria.
De notat este ca in general pentagrama reprezinta in multe culturi cele 4 elemente (pamant, foc, apa, aer) plus ceea ce este numit “suflet”. Alaturarea acestor 5 elemente da nastere luminii, ordinii in univers.
In genere pictograma satanica este reprezentata cu un colt indreptat in jos iar in interiorul stelei - Capra Sabatica, gresit asemanata zeitatii oculte Baphomet. Uneori simbolul este reprezentat inconjurat de 2 cercuri si numere pitagoreice. Un amanunt important este ca steaua satanica nu este o negare a pentagramei Wicca iar diferentierea orientarii colturilor (sus sau jos) este o diferentiere moderna, aceasta neexistand pana in secolul 19.
Pictograma Wicca este incadrata intr-un cerc de obicei, imaginea fiind un simbol al credintei adeptilor. Totusi, tinerii adepti ce se tem de raspunsul social negativ pe care l-ar putea avea convingerea lor religioasa poarta obiecte ce reprezinta pentagrame stilizate.Pentagrama este de asemenea un puternic simbol in Masonerie unde este folosita atat cu un colt orientat in sus cat si cu el in jos in cazul simbolului “Steaua Estului”, simbol al Grupurilor Masonice Feminine .

padrevicentiu 09.01.2011 20:08:32

gresit enorm

Daca nu stiati,steaua lui david este suportul monogramei lui Hristos,daca unesti extremitatile se face un x si un I adica Iisus Hristos,asta puteti vedea la o carte"Studiul vechiului testament"

Melissa 09.01.2011 20:21:00

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 321137)
Daca nu stiati,steaua lui david este suportul monogramei lui Hristos,daca unesti extremitatile se face un x si un I adica Iisus Hristos,asta puteti vedea la o carte"Studiul vechiului testament"

Gasesc o singura explicatie de bun simt: ati citit pe sarite ce scrie mai sus!

anna21 09.01.2011 20:47:13

Steaua in sase colturi este simbol ocult.

Chiar si simbolul masonic este in fapt o hexagrama stilizata.. nu reproduc simboluri ca este totusi site ortodox
Imagine din templu masonic:http://www.freemasonrywatch.org/pics...emple150op.jpg
Emblema fondatoarei societatii teosofice:
http://www.freemasonrywatch.org/pics...tsk_brooch.gif

Etc etc..

anna21 09.01.2011 20:53:53

o opinie

Citat:
" Well, here is where it gets intriguing: M. Hirsch Goldberg in his book The Jewish Connection states: " The Star of David is not of Jewish origin - and the ancient Israelites never used it as their religious symbol" (they used the Menorah or Seven Candlestick). So, why did the six-pointed star become known as the Jewish star? This symbol was widely adopted, not because the Jewish people chose it, but ironically because Adolph Hitler forced all Jews to wear a yellow six-pointed star during the holocaust. The word holocaust means burnt offering, and the six-pointed star was used in the past when burnt human sacrifices were offered to Moloch and Ashtoreth in Baal worship. The few Jews who had anything to do with the Six-Pointed star (hexagram) were those who were involved in occult practices. Back to Hitler, would he put anything good on a Jew? Hitler meant to insult and destroy the Jews, and being wrapped up in the occult (read the book, The Nazis and the Occult ), he may have meant the Jews to be his burnt offering for power. Today, most Jews wear this star by choice, and without thinking or checking out its origin and usage through time. Wearing the six-pointed star became a fashion." Sursa:http://www.cephas-library.com/israel...nted_star.html

Nu stiu daca este adevarat, dar este un punct de vedere f interesant

Steaua cu sase colturi este simbol egiptean, de fapt. Simbolul lui Amsu (Horus renascut). In alte parti am gasit ca este simbol al planetei Saturn (care eu stiam ca ar corespunde zeului Osiris, dar in fine, eu nu ma pricep prea bine). De asemenea este simbol al lui Moloch, inainte de a deveni "sigiliul lui Solomon", or se stie ca Solomon a fost o perioada idolatru si se pare ca atunci a adoptat acest simbol (cine nu crede sa caute pe google "star of moloch")

dianadi 09.01.2011 21:02:37

personal am o problema cu steaua in 5 colturi...e peste tot....dar peste tot

anna21 09.01.2011 21:04:55

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 321158)
personal am o problema cu steaua in 5 colturi...e peste tot....dar peste tot

stiu..
Chiar zilele trecute copilul meu se uita la niste desene animate cu "copii stelelor.. o tampenie de desen de spaat creierul copiilor, in zece minute am vazut o multime e simboluri new-age de la stele, curcubeu, fulgere.. pana si caii apocaliptici erau prezenti!

(Cand gasesc postez ceva despre stele... un citat interesant)

anna21 09.01.2011 21:09:11

..gasit.

Descoperire cereasca aratata in vis Sfantului Ioan de Kronstadt

" Si iarasi am mers mai departe si am intrat intr-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar staretul m-a oprit: ,, Nu trebuie! Aici este uraciunea pustiirii! “. Acea biserica era tare mohorata. Pe masa din altar – stea peste stea; in jur ardeau lumanari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin de ceva rau mirositor; prescurile – insemnate cu stele; in fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol o femeie, o femeie, rosie toata, cu stea in frunte striga de rasuna biserica: ,, Sunt libera! “.

Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia incepura sa alerge ca niste smintiti in jurul prestolului, sa strige, sa suiere, sa bata din palme si sa cante cantece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamantul s-a cutremurat si biserica s-a prabusit; si femeia si oamenii aceia si preotul s-au pravalit cu totii in adancul beznei, in abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

Am privit inapoi. Staretul se uita si el la ceva m-am uitat si eu. ,, Parinte, spune-mi ce-i cu aceasta infricosatoare biserica? “. ,, Acestia sunt cetatenii universului, ereticii, cei care au parasit Sfanta si Soborniceasca Biserica si au acceptat innoirile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; intr-o astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te impartasesti! “. M-am infricosat zicand: ,, Doamne, vai noua, ticalosilor – moarte! “. Staretul m-a linistit insa, spunandu-mi: ,, Nu te scarbi, ci roaga-te! “. Si iata, am vazut o multime de oameni care se tarau, chinuiti de o sete cumplita, iar pe frunte aveau stele. Cand ne-au zarit, au inceput sa strige: ,, Sfinti Parinti, rugati-va pentru noi. Tare greu ne este si nu putem sa ne rugam. Tatii si mamele noastre nu ne-au invatat Legea lui Dumnezeu. N-avem nici numele lui Hristos. N-am primit Sfantul Mir, nici pe Duhul Sfant, iar semnul crucii l-am refuzat! “. Si au inceput sa planga."

Melissa 09.01.2011 21:38:15

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321159)
stiu..
Chiar zilele trecute copilul meu se uita la niste desene animate cu "copii stelelor.. o tampenie de desen de spaat creierul copiilor, in zece minute am vazut o multime e simboluri new-age de la stele, curcubeu, fulgere.. pana si caii apocaliptici erau prezenti!

(Cand gasesc postez ceva despre stele... un citat interesant)

Curcubeul este simbol new-age????

Melissa 09.01.2011 21:44:56

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321162)
..gasit.

Descoperire cereasca aratata in vis Sfantului Ioan de Kronstadt

" Si iarasi am mers mai departe si am intrat intr-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar staretul m-a oprit: ,, Nu trebuie! Aici este uraciunea pustiirii! “. Acea biserica era tare mohorata. Pe masa din altar – stea peste stea; in jur ardeau lumanari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin de ceva rau mirositor; prescurile – insemnate cu stele; in fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol o femeie, o femeie, rosie toata, cu stea in frunte striga de rasuna biserica: ,, Sunt libera! “.

Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia incepura sa alerge ca niste smintiti in jurul prestolului, sa strige, sa suiere, sa bata din palme si sa cante cantece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamantul s-a cutremurat si biserica s-a prabusit; si femeia si oamenii aceia si preotul s-au pravalit cu totii in adancul beznei, in abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

Am privit inapoi. Staretul se uita si el la ceva m-am uitat si eu. ,, Parinte, spune-mi ce-i cu aceasta infricosatoare biserica? “. ,, Acestia sunt cetatenii universului, ereticii, cei care au parasit Sfanta si Soborniceasca Biserica si au acceptat innoirile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; intr-o astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te impartasesti! “. M-am infricosat zicand: ,, Doamne, vai noua, ticalosilor – moarte! “. Staretul m-a linistit insa, spunandu-mi: ,, Nu te scarbi, ci roaga-te! “. Si iata, am vazut o multime de oameni care se tarau, chinuiti de o sete cumplita, iar pe frunte aveau stele. Cand ne-au zarit, au inceput sa strige: ,, Sfinti Parinti, rugati-va pentru noi. Tare greu ne este si nu putem sa ne rugam. Tatii si mamele noastre nu ne-au invatat Legea lui Dumnezeu. N-avem nici numele lui Hristos. N-am primit Sfantul Mir, nici pe Duhul Sfant, iar semnul crucii l-am refuzat! “. Si au inceput sa planga."

...interesanta expresie pentru un staret.."cetatenii universului"...mi se pare o povestioara fantasmagorica de-a binelea...

colaps 09.01.2011 21:55:55

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321173)
...interesanta expresie pentru un staret.."cetatenii universului"...mi se pare o povestioara fantasmagorica de-a binelea...

Îl numești mincinos pe Sfântul Ioan de Kronstadt ?

Melissa 09.01.2011 22:08:25

Eu ma indoiesc de vis,nu de Sfant!

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 321180)

Parintele Cleopa spune:

Sa nu credeti in vise ! Sa nu credeti in vedenii !
Daca crezi in vise si ai venit la mine sa te spovaduiesc, eu te opresc direct trei ani de la Sfanta Impartasanie. Cine ti-a spus sa crezi in vise ? Nu auzi ce spune Sfanta Scriptura ? Ia cauta in Cartea Intelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, la capitolul 34 : Precum este cel ce alearga dupa vant si vrea sa prinda umbra sa, asa este omul care crede in vise. Ca pe multi visele i-au inselat si au cazut cei care au nadajduit in vise.
Dar ai sa ma intrebi : " Parinte, poate a vrut Dumnezeu in viata mea sa-mi arate o vedenie ceva, un vis, n-ar fi pacat ca eu nu am crezut ? Poate sa fie ceva adevarat. Oare nu-i pacat ca eu refuz un semn de la Dumnezeu ? "
Nu-i pacat. Doamne fereste ! Dumnezeu, care fericeste pe cei smeriti, niciodata nu se supara cand si fac lucruri din smerenie, ca nu se socotesc vrednici de a vedea ingeri. Ai vazut Sfantul Isaac Sirul ce spune ? Mai de folos iti este, omule, sa-ti vezi pacatele tale, de mii de ori, decat sa vezi ingeri. Si mai departe : mai de folos iti este sa plangi un ceas penrtu pacatele tale, decat sa vezi ingeri si sa invii morti cu rugaciunea, sau sa faci minuni ! Sa avem smerenia aceea de care zicea marele Prooroc David : Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. Sa ne vedem pacatele si sa le plangem ! Asta-i pozitia care nu te duce la cadere niciodata. Iar cei ce-au vazut ingeri, i-au inselat diavolii, i-au dus in pierzare.
Sfantul Ioan Scararul spune asa in cuvantul trei din " Scara " : Dracii slavei desarte, pe cei slabi de minte, i-a facut prooroci - ca el o sa se laude ca este prooroc, ca a vazut vedenii -, iar cela ce tutror visurilor si vedeniilor nu crede, filosof duhovnicesc este.

anna21 09.01.2011 22:12:18

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 321180)

Dincolo de comentariul ei lipsit de respect, sa stii ca si pe mine m-a mirat expresia "cetatenii universului". Deoarece este intr-adevar o expresie new-ageista! (Dar asta imi da mai multa incredere in autenticitatea viziunii.)

http://ioandekronstadt.wordpress.com/viata/
(link pt Melissa)

Melissa 09.01.2011 22:16:58

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321152)
Steaua in sase colturi este simbol ocult.

E ca si cand spui ca simbolul Crucii este simbol satanist.
Daca altii au preluat Steaua lui David (hexagrama), nu inseamna ca Steaua lui David este un semn ocult.Asa cum si daca Crucea au preluat-o satanistii (intoarsa sau crucea lui Petre),nu inseamna ca ea este simbol satanist!

Melissa 09.01.2011 22:24:07

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321188)
Dincolo de comentariul ei lipsit de respect, sa stii ca si pe mine m-a mirat expresia "cetatenii universului". Deoarece este intr-adevar o expresie new-ageista! (Dar asta imi da mai multa incredere in autenticitatea viziunii.)

http://ioandekronstadt.wordpress.com/viata/
(link pt Melissa)

De ce lipsit de respect? Ca nu cred in vise? Parintele Cleopa ar spune ca sunt chiar de isprava ca nu cred in vise si vedenii.Sau trebuie sa cred tot ce spui tu,ca altfel nu-i bine?

anna21 09.01.2011 22:45:41

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321193)
E ca si cand spui ca simbolul Crucii este simbol satanist.
Daca altii au preluat Steaua lui David (hexagrama), nu inseamna ca Steaua lui David este un semn ocult.Asa cum si daca Crucea au preluat-o satanistii (intoarsa sau crucea lui Petre),nu inseamna ca ea este simbol satanist!

Citesti pe sarite.
La inceput a fost simbol egiptean al planetei saturn (care in esoterism este asociata lui satan).
Acum este folosit in ocultism.
http://www.angelfire.com/journal2/wa...yer/mark2.html
(din nefericire nu prea exista surse ortodoxe documentate)

Melissa, stiu ca tu ai convingerile tale, nu incerc sa ti le schimb, considera ca scriu pt ceilalti - ca in fond chiar asta fac . (Aceeasi problema se poate pune in ce priveste zvastica, care originar era un simbol pozitiv etc.. nu?)

Danut7 09.01.2011 23:02:00

ma intreb cat de veridica e viziunea asta.. nu de alta dar e o insinuare indirecta la noi astia de pe noul calendar "ce-am inceput sa facem innoirile" ca fiind fara har

Melissa 10.01.2011 00:36:12

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321206)
Citesti pe sarite.
La inceput a fost simbol egiptean al planetei saturn (care in esoterism este asociata lui satan).
Acum este folosit in ocultism.

Aha...deci dupa tine,steagul Israelului, este un simbol al ocultismului!!!Deci Israelul are un drapel ocult!!! Interesant...

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321206)
Melissa, stiu ca tu ai convingerile tale, nu incerc sa ti le schimb, considera ca scriu pt ceilalti - ca in fond chiar asta fac . (Aceeasi problema se poate pune in ce priveste zvastica, care originar era un simbol pozitiv etc.. nu?)

Nici eu nu incerc sa ti le schimb pe a tale.Tu poti considera ca scriu si pentru tine.Eu nu fac discriminari.
Uite am gasit o postare de-a ta pe alt topic,cu care sunt de acord 100 %:
În prealabil postat de anna21 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..
Deci hai sa nu facem o regula ca nu ne intelegem in convingeri.Mai mult, poate ceilalti invata din schimbul acesta de informatii,chiar daca sunt contradictorii,pana la urma pot fi constructive!:5:

anna21 10.01.2011 00:51:47

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321240)
Aha...deci dupa tine,steagul Israelului, este un simbol al ocultismului!!!Deci Israelul are un drapel ocult!!! Interesant...

Nici eu nu incerc sa ti le schimb pe a tale.Tu poti considera ca scriu si pentru tine.Eu nu fac discriminari.
Uite am gasit o postare de-a ta pe alt topic,cu care sunt de acord 100 %:
În prealabil postat de anna21 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..
Deci hai sa nu facem o regula ca nu ne intelegem in convingeri.Mai mult, poate ceilalti invata din schimbul acesta de informatii,chiar daca sunt contradictorii,pana la urma pot fi constructive!:5:

Postare din 09?
Trebuie update la asta: m-am spovedit de n ori, impartasit, facut canon, postit etc... si desi nu avem multe in comun, totul e bine.
Si ca tot a deschis altcineva un topic cu multumiri: multumesc lui Dumnezeu pentru toate.. si bune si rele!

boddyca 10.01.2011 00:59:03

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321169)
Curcubeul este simbol new-age????

aaa nuuu e simbol old-age :)) curcubeul a fost adoptat ca steag de homosexuali. iar in majoritatea desenelor nu se foloseste curcubeul cu scopul de entertainment sau ca sa le placa bebeilor, ci se foloseste in contexte mult mai interesante :> pe care bebeii nu pot sa le inteleaga, dar le intra subliminal.

Melissa 10.01.2011 01:02:19

Off-topic

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321244)
Postare din 09?
Trebuie update la asta: m-am spovedit de n ori, impartasit, facut canon, postit etc... si desi nu avem multe in comun, totul e bine.
Si ca tot a deschis altcineva un topic cu multumiri: multumesc lui Dumnezeu pentru toate.. si bune si rele!

Stai sa ne intelegem : eu cand am spus ca sunt de acord cu tine 100% ,m-am referit strict la ceea ce am extras in mesajul meu,adica la ideea de a nu te casatori daca nu te intelegi,doar ca asa spune Biserica.Povestea ta am citit-o si pot sa-ti spun doar ca ma bucur sa aud ca ti-e bine, chiar daca nu aveti multe in comun,cum spui.Mi-as dori ca toata lumea sa fie fericita..

Melissa 10.01.2011 01:11:06

Citat:

În prealabil postat de boddyca (Post 321245)
aaa nuuu e simbol old-age :)) curcubeul a fost adoptat ca steag de homosexuali. iar in majoritatea desenelor nu se foloseste curcubeul cu scopul de entertainment sau ca sa le placa bebeilor, ci se foloseste in contexte mult mai interesante :> pe care bebeii nu pot sa le inteleaga, dar le intra subliminal.

Stii cand a aparut primul curcubeu????Iti spun eu :dupa potop! A fost semnul dat de Dumnezeu ca s-a terminat potopul.Curcubeul face legatura Cerului cu pamantul si ne anunta de fiecare cand apare,ca ploaia a incetat!

Acesta este un alt exemplu cand ceva este preluat pentru a sluji in alt scop decat a fost destinat.Dar asta nu inseamna niciodata ca ,curcubeul inseamna homosexualitate...

boddyca 10.01.2011 01:17:18

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321249)
Stii cand a aparut primul curcubeu????Iti spun eu :dupa potop! A fost semnul dat de Dumnezeu ca s-a terminat potopul.Curcubeul face legatura Cerului cu pamantul si ne anunta de fiecare cand apare,ca ploaia a incetat!

Acesta este un alt exemplu cand ceva este preluat pentru a sluji in alt scop decat a fost destinat.Dar asta nu inseamna niciodata ca ,curcubeul inseamna homosexualitate...

ma rog, nu cred ca atunci a aparut primul curcubeu, el a fost creat mai demult, doar ca atunci se face prima oara referire in Biblie la el :-j eu nu am spus ca asta, curcubeul, inseamna mereu homosexualitate, ci ca este folosit ca steag de ei. iar in general, nu intotdeauna, evident ca exista exceptii, este folosit ca simbol pentru ceva negativ si nu pentru a aminti de potopul ce l-a coborat Domnul pe pamant.

anna21 10.01.2011 01:21:17

Citat:

În prealabil postat de boddyca (Post 321245)

Corect.
Imi amintesc ca eram in alta tara si erau curcubee atarnate peste tot in oras, iar eu intrebam insistent (prosteste, adica) ce semnificatie au. Si cei cu care eram tot schimbau vorba.. La un moment dat cineva mi-a spus sec: sunt pentru "pace" si toti au tacut. Era de fapt o manifestare pt drepturile homosexualilor, dar erau doar barbati in grup (iar eu eram atunci f tanara) si le era jena sa-mi spuna ce semnificau acele curcubee..

Dar alta semnificatie care apare in filme legata de curcubeu: disocierea mentala. Va rog sa observati momentul in care se canta "somewhere over the rainbow" in filme, mai ales cele cu scene violente.

(Melissa, fara suparare, aceasta postare nu-ti este dedicata.. esti mult prea tanara..)

boddyca 10.01.2011 01:30:42

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321252)
Corect.
Imi amintesc ca eram in alta tara si erau curcubee atarnate peste tot in oras, iar eu intrebam insistent (prosteste, adica) ce semnificatie au. Si cei cu care eram tot schimbau vorba.. La un moment dat cineva mi-a spus sec: sunt pentru "pace" si toti au tacut. Era de fapt o manifestare pt drepturile homosexualilor, dar erau doar barbati in grup (iar eu eram atunci f tanara) si le era jena sa-mi spuna ce semnificau acele curcubee..

Dar alta semnificatie care apare in filme legata de curcubeu: disocierea mentala. Va rog sa observati momentul in care se canta "somewhere over the rainbow" in filme, mai ales cele cu scene violente.

(Melissa, fara suparare, aceasta postare nu-ti este dedicata.. esti mult prea tanara..)

daca le era jena inseamna ca isi dadeau si ei seama ca ce faceau nu era in regula :) ma intreb cum supravietuieste un copil intr-o familie din asta femeie-femeie sau barbat-barbat. saracul :( copiii mici sunt niste ingerasi la suflet, nu pot percepe sodomia in care dormiteaza o mare (prea mare) parte din adulti.

camy_d 10.01.2011 14:37:47

Citat:

Dacă era satanistă, atunci și David era satanist. Deci nu-i satanistă.

anna21 10.01.2011 21:24:04

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321364)
Dacă era satanistă, atunci și David era satanist. Deci nu-i satanistă.

"steaua lui David" este un nume.
Cu toate stradaniile istoricilor nu s-a putut dovedi ca acest simbol exista in vremea lui David. Cea mai veche utilizare a lui (dupa unele surse, ca nu exista consens) este cam in anul 600 BC, deci la vreo 400 ani dupa domnia lui David. Iar atunci nici macar nu avea o functie simbolica era un simplu element decorativ.
Te rog sa cauti pe situri evreiesti sa vezi ca ei recunosc ca nu au nici o dovada, dar absolut nici un temei ca sa lege acest simbol de domnia lui David, desi au incercat.
Prima aparitie a acestui simbol pe o sinagoga este prin sec. 3-4 era noastra.

Repet, ca vad ca nimeni nu citeste cu atentie, nu exista vreo legatura intre aceasta stea si David.
Dupa cele mai optimiste estimari, ea a fost adoptata de Solomon in perioada lui idolatra (la batranete).. dar si acestea sunt supozitii.

Ca simbol oficial al evreilor - abia in secolul XIV dupa Hristos.

(off topic - tu faci logica la scoala? nu ar strica sa vezi vreun manual de logica.)

Melissa 11.01.2011 00:49:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321674)
"steaua lui David" este un nume.

Un brand,nu?

Citat:

(off topic - tu faci logica la scoala? nu ar strica sa vezi vreun manual de logica.)

Nu inteleg de ce te iei de Camy.Si-a spus si ea parerea.Chiar tuturor celor care nu iti inghit argumentele,trebuie sa le spui ceva veninos?Asta nu arata ca esti un om fericit si implinit cum spuneai ca esti...

boddyca 11.01.2011 15:27:08

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321745)
Nu inteleg de ce te iei de Camy.Si-a spus si ea parerea.

mai nou esti si avocata? si uite cine se trezeste sa vorbeasca despre libertatea de exprimare, etc: exact cea care se baga in seama contra celor care alegeau sa creada in viziunea profetica a Sfantului Ioan de Kronstadt. putina ipocrizie, putina falsitate? ;;)

Citat:

Chiar tuturor celor care nu iti inghit argumentele,trebuie sa le spui ceva veninos?Asta nu arata ca esti un om fericit si implinit cum spuneai ca esti...

ai zis perfect: argumente! :> nu doar vorbe in vant, ci argumente. ce ai scris aici este o incercare de intimidare la limita penibilului si o incercare de anulare a unor argumente aduse corect, iar pana la proba contrarie, adevarate (!), printr-o minciunica (nu are nicio legatura faptul ca le intoarce vorba celor contra ideilor ei cu fericirea si implinirea personala).

camy_d 11.01.2011 16:20:31

Citat:

Dacă-mi spui că ai luat la olimpiada de logică mai mult decât mențiune pe județ (cât am luat eu), atunci accept acuzația.

anna21 11.01.2011 16:24:03

mare curiozitate

Citat:

Un brand,nu?

Nu inteleg de ce te iei de Camy.Si-a spus si ea parerea.Chiar tuturor celor care nu iti inghit argumentele,trebuie sa le spui ceva veninos?Asta nu arata ca esti un om fericit si implinit cum spuneai ca esti...

Ti-am citit postarea si mi-ai starnit curiozitatea: care este mesajul in care vorbesc de fericire si implinire?
Nu de alta, dar NU ma reflecta pe mine in nici un fel (am alta ierarhie de valori, nu folosesc aceste cuvinte decat in mod exceptional, nu m-as lauda cu lucruri care ranesc alti oameni etc.).
Am dat un search sa vad unde am folosit eu cuvantul fericire.. nu am gasit mai nimic..

Este adevarat ca ma laud cu multe, dar nu cu astfel de lucruri..
Deci te rog mult trimite-mi mesajul pe privat - acela in care spun ca sunt fericita si implinita.. postez aici de doi ani, oi fi spus si lucturi pe care nu le pot recunoaste azi, cine stie.

anna21 11.01.2011 16:36:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321955)
Dacă-mi spui că ai luat la olimpiada de logică mai mult decât mențiune pe județ (cât am luat eu), atunci accept acuzația.

Pai atunci ar trebui sa stii ca din premise false nu poti extrage concluzii adevarate.. si m-a izbit felul in care faci afirmatii sigure fara a te intreba daca David a folosit in vreun fel steaua care-i poarta numele.

(si ca sa intelegi ciudatenia primei tale afirmatii: dar crucea intoarsa este satanista? Asta nu-l face pe sf. Apostol Petru satanist, nu?)

In plus, denumirea stelei lui David este "scutul" lui David ("maghen David").. dar din Psalmul 17 stim ca David il numeste chiar pe Dumnezeu scut al sau.. nu un simbol.

camy_d 11.01.2011 16:46:40

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321965)
Pai atunci ar trebui sa stii ca din premise false nu poti extrage concluzii adevarate.. si m-a izbit felul in care faci afirmatii sigure fara a te intreba daca David a folosit in vreun fel steaua care-i poarta numele.

(si ca sa intelegi ciudatenia primei tale afirmatii: dar crucea intoarsa este satanista? Asta nu-l face pe sf. Apostol Petru satanist, nu?)

In plus, denumirea stelei lui David este "scutul" lui David ("maghen David").. dar din Psalmul 17 stim ca David il numeste chiar pe Dumnezeu scut al sau.. nu un simbol.

Sunt lipsită de logică pentru că n-am știut că steaua lui David nu-i a lui David:21: Atunci suntem toți ilogici, pentru că nu le știm pe toate.

Iar în legătură cu crucea Sf. Apostol Petru, chiar am semne de întrebare, dacă într-adevăr trebuie să-l luăm ca semn satanist, mi se pare că-l jignim pe Sf. Petru, doar nu ar fi cerut să fie răstignit pe un semn satanist.
Precizare: dacă am folosit cuvintele "semne de întrebare" înseamnă că-s nehotărâtă, nu că sunt ferm convinsă de ce am zis.

Melissa 11.01.2011 18:42:22

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 321956)
Ti-am citit postarea si mi-ai starnit curiozitatea: care este mesajul in care vorbesc de fericire si implinire?
Nu de alta, dar NU ma reflecta pe mine in nici un fel (am alta ierarhie de valori, nu folosesc aceste cuvinte decat in mod exceptional, nu m-as lauda cu lucruri care ranesc alti oameni etc.).
Am dat un search sa vad unde am folosit eu cuvantul fericire.. nu am gasit mai nimic..

Este adevarat ca ma laud cu multe, dar nu cu astfel de lucruri..
Deci te rog mult trimite-mi mesajul pe privat - acela in care spun ca sunt fericita si implinita.. postez aici de doi ani, oi fi spus si lucturi pe care nu le pot recunoaste azi, cine stie.

Nu am spus ca ai folosit cuvantul fericire.Nici cand faci pe cineva prost,tu nu folosesti cuvantul "prost"...

anna21 11.01.2011 19:39:39

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322065)
Nu am spus ca ai folosit cuvantul fericire.Nici cand faci pe cineva prost,tu nu folosesti cuvantul "prost"...

Dar bineinteles, raspunsul era evident! Greseala mea ca tot insist, nu?

Sa stii ca din ne-fericire pentru unii, eu tin minte postarile altora. Tu, de ex. te-ai autodescris foarte sugestiv.
As aprecia sa-ti ridici comportamentul la inaltimea parerii declarate despre tine si sa-mi dai un raspuns onest: care este postarea la care te refi cand afirmi:
Citat:

Asta nu arata ca esti un om fericit si implinit cum spuneai ca esti...

.
Din nou, ca sa subliniez intrebarea (in speranta ca nu primesc iar raspunsuri abureli): la ce postare te referi? Unde m-am autodescris astfel (sau asemanator0?
Trimite-mi raspunsul pe privat, chiar vreau sa stiu la ce te referi!

anna21 11.01.2011 19:55:47

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321970)
Sunt lipsită de logică pentru că n-am știut că steaua lui David nu-i a lui David:21: Atunci suntem toți ilogici, pentru că nu le știm pe toate.

Iar în legătură cu crucea Sf. Apostol Petru, chiar am semne de întrebare, dacă într-adevăr trebuie să-l luăm ca semn satanist, mi se pare că-l jignim pe Sf. Petru, doar nu ar fi cerut să fie răstignit pe un semn satanist.
Precizare: dacă am folosit cuvintele "semne de întrebare" înseamnă că-s nehotărâtă, nu că sunt ferm convinsă de ce am zis.

Nu am vazut multi oameni sa prezinte un silogism simplu si clar drept argument.

Si in fapt, ce ai facut tu acolo a fost nu o demontratie, ci mai mult o incercare de manipulare a opiniei altora, folosindu-te de numele dreptului David.

Pentru ca silogismul in sine este corect, demontratia pare reusita si inchizi implicit si gura altora deoarece ce pot sa spuna? ca dreptul lui Dumnezeu este satanist?

Dar de fapt tu ai deturnat atentia oamenilor (deci este o incercare de manipulare, poate inconstienta, nu stiu).. caci premisa NU este adevarata si toata concluzia cade. Tu impui subtil ceea ce stii, de fapt, sub forma unei premise pe care aparent altii nu se gandesc sa o puna sub semnul intrebarii - caci se gandesc la validitatea concluziei.

(am tot repetat ideea ca aparent nu ma fac usor inteleasa.. unii inteleg ca sunt implinita din ce postez :)).

Si da, majoritatea oamenilor sunt ilogici, indiferent de cata informatie dispun. Este un fapt cunoscut.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.