Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Suntem eurointegrati (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1182)

silverstar 03.01.2007 08:21:46

Am vrut sau nu am vrut, iata-ne integrati!
Ce asteptati Dvs. acum? Ce visati, ce-ati dori sa vi se intample/sa vi se implineasca in conditiile in care avem si noi in Europa aceleasi drepturi precum francezii, spaniolii, nemtii etc? (Chiar ca-mi vine sa rad cand ma gandesc la "drepturi"!)

profetul 03.01.2007 15:07:09

Eu sper ca in Romania ,munca sa fie mai respectata si platita ,sa dispara vechile obiceiuri comuniste din institutii,sa fie mai multa dreptate in justitie si sa ne mai civilizam si noi ca tare suntem rautaciosi.:p
Sper sa ne mai ridicam din punct de vadere economic cu productia fiind la pamant cum se zice .
Sunt multe de facut in Romania dar trebuie sa speram si sa facem ceea ce trebuie ca influientele occidentale negative au patruns de mult in Romania.
Sper sa imprumutam si ce este bun in Europa.
asta asa la modul general vorbind.

silverstar 03.01.2007 17:04:07

Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu ca Romania sa se integreze/sa adereze la UE. Dar pentru ca s-a intamplat si pentru ca ma aflu si eu pe aici si nu in America, tara care n-o sa se integreze niciodata in Europa asa cum am facut-o noi, astept si eu sa se intample ceva. Poate o sa vi se para utopic, dar este singurul lucru pe care mi-l doresc: vreau ca ziua de salariu a cadrelor didactice sa fie prilej de bucurie. Cu alte cuvinte, doresc sa fim platiti decent pentru activitatea depusa ca in felul acesta sa scap de stresul de zi cu zi al datoriilor pe care le am de platit lunar. Vreau liniste in sufletul meu, vreau sa-mi recapat calmul, speranta, timpul de care am nevoie ca sa ma concentrez la ce am de facut in clasa, la ore, nu la ce truc sa apelez pentru ca si luna aceasta sa-mi platesc datoriile. Tind sa cred ca in mare parte bugetarii care traiesc doar din salariu si nu au pe nimeni la tara care sa-i mai ajute, sunt oameni bolnavi de stres.
Guvernantii ar trebui sa inteleaga ca nu se poate o Romanie fara invatamant si fara sanatate.

06dec 03.01.2007 21:00:44

pentru o intzelegere d.p.v.ortodox,s-ar parea ca e foarte sceptic dati click

06dec 03.01.2007 21:01:28

http://www.apologeticum.net/index.php

cristiboss56 03.01.2007 22:07:41

Citat:

Īn prealabil postat de silverstar
Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu ca Romania sa se integreze/sa adereze la UE. Dar pentru ca s-a intamplat si pentru ca ma aflu si eu pe aici si nu in America, tara care n-o sa se integreze niciodata in Europa asa cum am facut-o noi, astept si eu sa se intample ceva. Poate o sa vi se para utopic, dar este singurul lucru pe care mi-l doresc: vreau ca ziua de salariu a cadrelor didactice sa fie prilej de bucurie. Cu alte cuvinte, doresc sa fim platiti decent pentru activitatea depusa ca in felul acesta sa scap de stresul de zi cu zi al datoriilor pe care le am de platit lunar. Vreau liniste in sufletul meu, vreau sa-mi recapat calmul, speranta, timpul de care am nevoie ca sa ma concentrez la ce am de facut in clasa, la ore, nu la ce truc sa apelez pentru ca si luna aceasta sa-mi platesc datoriile. Tind sa cred ca in mare parte bugetarii care traiesc doar din salariu si nu au pe nimeni la tara care sa-i mai ajute, sunt oameni bolnavi de stres.
Guvernantii ar trebui sa inteleaga ca nu se poate o Romanie fara invatamant si fara sanatate.

Sint sigur ca cel putin invatamintul, sanatatea si armata vor cunoaste o revigorare in toate planurile. Din acest punct de vedere UE ne vor obliga sa alocam din PIB cel putin 5,5 la suta in conformitate cu bugetele celorlalte tari membre. Salariile in aceste domenii vor fi aliniate cel mai repede standardelor europene , cu mult inainte domeniului privat.

silverstar 03.01.2007 22:20:12

Sa te auda Dumnezeu si asa sa fie!

maria55 04.01.2007 07:17:28

Sint convinsa ca marea majoritate a poporului e cu picioarele pe pamant .
Dar pentru cei care vor neaparat sa ia fenomenul sub lupa , indraznesc sa le dau un sfat desi sint cam proasta ,neinitiata ,ingusta si cum mai zic unii :
Uitati-va la fostul DDR , si examinati ce s-a intimplat in 16 ani de adeziune la "tara muma" . Si DDR a fost cea mai dezvoltata din lagarul comunist iar Germania era o tara cu mari capacitati .
Nici pesimismul nu-i bun , dar nici optimismul nejustificat , acum e "logica" intrebata.
Numai bine !

citystar 04.01.2007 16:44:42

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana e un pacat al romanilor, deoarece, odata cu intrarea in randul lumii civilizate, vom fi obligati sa purtam pe frunte cod de bare cu 666 ca sa ne identifice ei mai usor (adica politia si organele legii) ca in caz de facem ceva sa ne gaseasca automat.

silverstar 04.01.2007 17:04:32

De unde ai scos prostia asta? Cum poti crede asa ceva? Uite asa se raspandesc tot felul de prostii lansata de oameni ca tine care nu gandesc si preluate de altii ca tine, tot din cei care nu gadesc.

citystar 04.01.2007 17:42:17

pai documenteaza-te. Exista presa, ziare, TV, gasesti stiri pe Internet.
Si mai gasesti si in Biblie, in apocalipsa. Sti foarte bine ce e cu 666 si cu codul de bare. Uite niste link-uri :
http://www.greaterthings.com/News/Chip_Implants/index.html
http://www.bilderberg.org/shengen.htm
http://www.greaterthings.com/Word-Number/666/index.html

Gasesti documentatie cat vrei pe Internet.

silverstar 04.01.2007 17:56:55

In primul rand administratia a interzis postarea de adrese, de link-uri.
Apoi, atata timp cat internetul nu controleaza pe nimeni din cei care fac postari, cu alte cuvinte nu exista cenzura, oricine poate publica orice prostie in speranta ca se vor gasi destui care sa creada. Vedea-te-as cu semnul despre care vorbesti in frunte! Ca daca ti-l doresti, o sa-l ai!
Te obliga cineva sa crezi tot ce apare pe internet sau esti unul care lanseaza cocomarle si vii aici sa testezi piata. Sa stii ca ti-ai gasit locul! Si adeptii!

danyel 04.01.2007 20:15:10

In Sodoma si Gomora desfranarea, homosexualitatea, "libertatea" etc, toate acestea erau permise si la ordinea zilei, din pacate toate acestea le vrea si Uniunea Europeana! vrea libertate pt Homosexuali, legalizarea prostitutiei, drogurilor, tot felul de drepturi ciudate, halal socetate, halal libertate, Hristos!, Biserica, toate sunt expirate, toate sunt vechi, ce mai conteaza acum cand ne prea emancipam, ne prea supra apreciem, vedem doar bunastare, bani, averi, nume notoriu, asta vrem azi, asta ne invata UE, totul e impotriva lui Dumnezeu, numai ca mascat! Era si Uniunea Sovietica foarte puternica, chiar invincibila se credea, dar totusi a cazut!
Si UE v-a cadea, peste 100,2,300 de ani, nu vom mai trai noi pana atunci, dar asa va fi, nici o imparatie nu este vesnica pe pamant, toate au cazut, si cele ce sunt vor cadea, singura este Imparatia Cerului acolo sa ne fie gandul, acolo sa ni se indrepte privirea si pasii vietii, Doriti-L pe Domnul dragii mei caci viata asta este doar o umbra si un vis, Cu Domnul vom fi cu adevarat impliniti, aici pe pamant nu vom fi niciodata, oricat de multe am avea si oricat de multe am face!
Domnul Este intarirea mea si Scaparea mea si Izbavitorul meu!!!

silverstar 04.01.2007 20:36:19

Oamenii cu caracter puternic, stapani pe ei, pe faptele si actiunile lor, nu au de ce sa se teama. Cine are caracter slab pica precum musca. Asa a fost dintotdeauna.

Aalin 05.01.2007 23:28:20

imi aminteam de cand eram mica ca mama spunea, nu atinge ca frige, nu traversa fara sa te asiguri, si ca un copil curios faceam inversul...
pana la UE homosexualitatea si restul erau cat de cat departe, poate nu erau fatise publicului larg. ce a facut societatea ca pana la urma ei au aparut in cadrul ei.
nu te obliga nimeni sa devii homosexual, sa fii desfranat, sa faci nu stiu ce pacate.
Nu suntem toleranti si asta poate ne va fi in defolos. Chiar daca nu vedem dar judecam.
Eu unul sunt de acord ca fiecare om sa aiba propria lui conceptie si propia lui gandire. Probleme e cand afecteaza oamenii din jur gen parade Gay and stuff :angry:atunci chiar ca as fi acolo impotriva lor...
iar daca nu ne integram ce faceam... tot strigam si nu eram multumiti ca de ce nu suntem acolo... era mai bine sa fim o tara saraca cu o industrie la pamant ca in anii 90 sa iti moara copilul foame si sa vezi cum unii urca pe scara societatii prin coruptie majora nu ca azi. Mai bine ii zici copilului tau ca nu e bine ce fac desfranatii, ce fac homosexualii decat sa te uiti la el cum plange ca nu are bucatica de paine necesara de pe o zi pe alta...asta e ideea mea poate e gresita dar asa privesc eu...
Sa fim puternici in credinta si Dumnezeu nu ne va lasa, cum nu ne-a lasat secole de-a randul cand am fost bulevard de rafuire pt marile forte politice si militare din istorie.
Nu zic nu e bine acolo in vestul indepartat dar noi suntem aici si daca vom tine la patria noastra si vom iubi ce este aici in frunte cu Dumnezeu vom fi mereu aici...

costel 05.01.2007 23:50:12

De cele mai multe ori primim evenimente, precum Integrarea in U.E., ca fiind cele care ne dau nume noi, nume ce duc la alte identitati, ne fac sa actionam altfel - si sa fim cineva, nu doar ceva... Exista si adevar si eroare intr-un asemenea mod de gandire. Cred ca nu trebuie nici sa supraestimam, dar nici sa subestimam celelalte culturi. Nu este grav daca intr-un domeniu ajungem sa adoptam principii necesare mentalitatii momentului, grav ar fi cand s-ar ajunge la o lipsa a valorilor care sa ordoneze intreaga activitatea a omului in familie, in societate, in omenire.

silverstar 06.01.2007 08:47:16

In viata putem pierde foarte multe: familie, avere, prieteni, casa, trenul... Dar niciodata nu vom pierde ce avem intiparit adanc in suflet: credinta, iubirea, increderea, dragostea, speranta.
Nimeni, niciodata nu ni le va putea lua oricat de urgisite vor fi timpurile. Daca este cineva care se teme, acel cineva nu e sigur pe ceea ce are/pe ceea ce poarta in suflet.

06dec 06.01.2007 14:26:54

"Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una si nici unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de obste... Si nimeni nu era intre ei lipsit, fiindca toti cāti aveau tarini sau case le vindeau si aduceau pretul celor vāndute, si-l puneau la picioarele apostolilor. Si se impartea fiecaruia dupa cum avea cineva trebuinta (Fapte 4, 32-35). "
Aceasta comuniune europeana nu o vad deloc asemenea cu cele descrise mai sus.Mai mult,vad o aplicare a invatzaturilor marxiste.Iara daca marx era evreu,de ce oare evreii nu se iau dupa organizarea lui?
Da oare de ce in constitutzia europeana nu se specifica caracterul crestin al europenilor?(vorbesc de bastinasi,ca de vinituri de pe alte continente,ce avem noi cu ei?)
Bucuria ar fi doar in legatura cu partea materiala.Bucuria spirituala?Se pare ca vor vrea sa ne invetze sa ne bucuram de legi de inchinare la idoli sau si mai viclean:amestecate cu crestinismul.
La multzi ani tuturoooor!!

silverstar 06.01.2007 14:44:37

Dintr-ale cui "Fapte" e luat citatul?

Tu crezi ca bucuria spirituala functioneaza fara bucuria materiala? Cum poti fi fericit intr-o zi (si sa mai si zburzi de bucurie spirituala) in care mai mult de jumatate din salariul pentru care ai muncit o luna il dai pe facturi?

Cine crezi ca o sa-si bata capul cu tine sau cu mine ca sa ne invete sa ne inchinam la idoli? Revin la ce am spus in postul de sus: ce ai in suflet adanc inradacinat nimeni nu-ti ia. Te indoiesti, ti-e teama? Inseamna ca nu esti sigur pe tine, pe sufletul tau. Intr-o societate de consum numai cei tari rezista. Cei slabi se izoleaza si asta este un fel de moarte voita, sinucidere, sau ajung, Doamne fereste! intr-un azil.

06dec 06.01.2007 16:27:57

Inainte nu stiam unde e Adevarata spiritualitate.Acum nimeni nu mai are cum sa ma invetze.Sigur ca n-am nimic cu in ce credintza crestina sau pagana s-a nascut fiecare.Numai cine are copii si vede ca indiferent ce le spui despre biserica nu le pasa,acela sa stii ca ii e teama!Scuze,e vorba despre Faptele apostolilor,o carte din Noul Testament.Si mie tare mii frica,,,ca facturle si cheltuielile personale vor fi tot asha ,daca nu si mai greu de platit! Deschide aici sa vezi numai despre Oradea,dapoi despre alte orase mai sarace cum oare va fi!!?Io cre ca e chiar o abureala .Bine ar fi sa fie si cum zicetzi voi!

06dec 06.01.2007 16:28:38

[link=http://www.bihoreanul.ro/general/afisare_articol.php?id_obiect=13453&cat=227]

06dec 06.01.2007 16:39:03

Mai,stitzi cum e la noi(Doamne iarta-ma!)Ca sa fii un om bogat,tre neaparat sa fii un bun meneger.Da mai tre be anca una,da buna!(din pacate)sa fii si shmecher,sa pacalesti statu ori bietu cumparator.Nu stiu cine se impaca cu varianta a doua.Poate doar aia care sunt incadratzi,nu?

06dec 06.01.2007 16:58:54

Mai,Io nu stiu..parca vor cu tot dinadinsu sa ai termine pe cetatzenii de la tzara.Investitziile de la tzara sunt zero fatza de cele din orase.De ce nu investesc si la tzara?Nu ar fi profitabil?Nu cred.Ma refer in agricultura,dar si in infrastructura urbana.Adica pe aia ai lasa de izbeliste si la orase modernizeaza cu varf si andesat?De ce?As mai prosti tzaranii?Nu cred.Oricum nu e uman,comunitar,sau cum vretz sa-i zicetzi.Crestinesc?Nici atat.Fitzi iubitzi!!!

06dec 06.01.2007 17:01:37

Daaaaaa!Industria shpagii!Din pacate!

Aalin 06.01.2007 17:26:10

Bacau oras industrial... hm singura fabrica de glucoza din tara si industria textila unul din cele mai dezvoltate centre...la noi sunt alea aprox 2000 de asiatica care lucreza in industria textila si apoi ma refer pe plan economic nu industrial daca stii sa fac diferente...Moldova o fi ea mai saraca dar crede-ma ca in Bacau e altceva...nu e ca in Iasi Vaslui sau Suceava...se vede diferente unor investitii straine...so se vede ca unii nu stiu cu se mananca economia in caz ca nu ai auzit de burse de marfuri, burse de valori societati comerciale care tin orasul pe linia de plutire...

silverstar 06.01.2007 17:34:28

Si stii de ce Bacaul nu e nici ca Vasluiul, nici ca Suceava? Pentru ca bunul Dumnezeu l-a binecuvantat cu toate forme de relief variate, destul de bogate ca sa aiba omul cu ce trai. Asta daca munceste. Sau daca mai are unde sa munceasca. Apropo! Ai auzit cumva de Piata Sud din Bacau?

ory 06.01.2007 19:51:40

Imtr-adevar Bacaul este inzestrat cu diferite forme de relief si este un oras frumos si prosper.Unii spun ca datorita fostului primar Sechelariu care a si furat dar a si investit in orasul Bacau.Nu cunosc prea multe despre Bacau,dar ma duc in zona periodic pentru ca de-acolo este sotul meu,dintr-o zona foarte frumoasa,Margineni,si chiar ma simt excelent(ca musafir!!!),la soacra mea.Cat despre oras,cred ca-l apreciez mai mult pe cel in care locuiesc,chiar daca se afla intr-o zona mai poluata a tarii.Cunosc si Piata Sud,dar nu stiu ce-ai vrut sa spui despre ea.

silverstar 06.01.2007 20:05:34

Sa stii, Ory ca Sechelariu s-a imbogatit, pe el si familia lui. Nu a facut nimic pentru Bacau, dar pentru buzunarul lui da! ESte cel mai mare escroc pe care l-a avut vreodata aceasta zona binecuvantata de Dumnezeu si pe care el a stiut s-o exploateze. Cum crezi tu ca, daca nenorocitul ar fi facut ceva BUN pentru Bacau, nu ar fi fost reales? Si acum detine monopolul transporturilor, constructiilor, comertului... Fereasca Dumnezeu sa mai vrea si altul/altii sa faca ceva, sa aiba o initiativa peste capul lui si fara acordul lui. Si, imagineaza-ti tu, Ory ca un agramat precum SEchelariu detine toata masmedia orasului: radio, TV, ziare care "canta" doar pentru el. E timpul ticalosilor, Ory! Inca nu s-a terminat. Ma gandesc ca poate UE sa puna niste piedici, nu stiu ori vor invata de la escrocii nostri cum se fura, sum se minte si cum te poti imbogati peste noapte fara sa muncesti. Pe aproape stau ru, de asta...

Aalin 06.01.2007 23:28:30

??? Seche a fost bun in primul mandat cand era inca independent si nu era din nici un partid... apoi totul sau dus...
Apropo in Bacau e in constructie cea mai mare catedrala din Sud-Estul Europei! si aproape e gata constructia in moment slujindu-se la subsol care e foarte mare si el!!!

Aalin 06.01.2007 23:36:29

si apropo de ce face UE... ma rog indirect CLB si CJB au acordat din 2003 pana in 2004 aprox 60 de miliarde ROL...:satisfied: poate Dumnezeu tine la noi ca in loc de un Big Mall (sunt in constructie 2) avem o astfel de catedrala inchinata lui... Poate sper sa mergem mai departe cu ajutorul lui!!!

silverstar 06.01.2007 23:43:27

Pai, catedrala de langa Liceul Vranceanu unde de Revelion a fost montata scena pentru bairamul integrarii.
Acolo, la catedrala inca mai trebuie multi bani. Pai, Biserica Sf. Dumitru de sub pod de la Narcisa pe dinafara e terminata, dar pentru interior inca mai trebuie bani.

Aalin 07.01.2007 17:40:28

??? nu prea pot fi comparate cele doua...pe plan arhitectural cred!!!

silverstar 07.01.2007 18:33:20

Nu stiu cum va arata catedrala cand va fi terminata, dar Biserica Sf. Dumitru e frumoasa. Are o arhitectura care impune si uimeste. De multe ori am senzatia ca ma aflu in fata Mitropoliei din Iasi. Am inteles, dar nu stiu daca e adevarat, ca Biserica noastra are mai multe turnuri/turle (care-i termenul potrivit?) decat Mitropolia.

Aalin 07.01.2007 21:09:15

??? asta ca asta dar ce zici ca are altarul indreptat spre sud...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:44:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.