Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O necunoscuta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11820)

Membru 11.01.2011 21:13:10

O necunoscuta

Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?

colaps 11.01.2011 21:36:31

Citat:

În prealabil postat de Membru (Post 322184)
Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?

Normal că este interzis, și încă cum.
Uite ce spun Sfintele Canoane:

Canonul 9 Laodiceea (ocolirea așezămintelor ereticilor): „Celor ce sunt ai Bisericii nu le este îngăduit să meargă Ia cimitirele ori la cele ce se zic locuri mucenicești ale oricăror eretici pentru rugăciune ori pentru vindecare; și unii ca aceștia, de vor fi credincioși, să se excomunice până la un timp anumit. Iar pocăindu-se și mărturisindu-se că au greșit, să se primească.”

Canonul 64 Apostolic (oprirea comuniunii cu necreștinii și ereticii): „Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se și caterisească și să se afurisească.”

Amintesc de asemenea că „tainele” ereticilor sunt false și nu au putere, sunt praf în vânt, nimic mai mult:

Canonul 46 Apostolic (tainele ereticilor nu sunt taine): Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtășire are Hristos cu Veliar ? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul ?

Știi ce se spune „Curiozitatea a omorât pisica”. Păi cum, ne ducem așa de capul nostru doar pentru că suntem curioși? Păi până unde frate să ne împingă curiozitatea?

Ia să mă duc și la catolici și la protestanți, dar uite măi că și secta de pe strada ceea mi-a stârnit așa o curiozitate sau să fac călătorii prin India sau China să mă duc în templu la budiști sau la hinduși doar așa că sunt curios ce fac ei... Nu se poate, fără compromisuri. Nu te lăsa împins în felul acesta ca apoi satana să te îndemne să faci mai mult decât să fii curios.

„Dar hai, roagă-te cu ei că n-are nimica”, „Da uite că și protestanții sunt frați creștini”, „Da și azima e bună” că doar cu asta umblă vrăjmașul viclean, cu bombonica, cu biscuitul, cu gustări aparent inocente dar care sunt foarte primejdioase pentru suflet.

Mare grijă.

Mihnea Dragomir 11.01.2011 21:43:07

Citat:

Din punct de vedere ortodox, desigur că vă vor răspunde mai bine cei care sunt ortodocși.
Acuma, părerea mea ca și catolic:
-este bine să participați la slujbe catolice, dar nu să vă împărtășiți (afară de împrejurări extreme). Nici un acatolic nu este bine să se împărtășească la catolici, afară de cazul în care contemplă convertirea sa, caz în care ar fi preferabil să facă lucrurile în următoarea ordine: mai întâi înscriere formală în Biserică, mai apoi cuminecarea. Altfel, există pericol de relativism eclezial, iar relativismul eclezial duce, mai devreme sau mai târziu, la relativism dogmatic și moral.
- puteți să vă rugați oricărui om, trecut dintre noi, despre care credeți că se află la masa împărăției lui Dumnezeu. În afară de sfinții consacrați de Biserica dv, aceștia pot fi: bunici sau străbunici ai dv, oameni despre care aveți motive să credeți că au dus o viață sfântă (poate vreun fost profesor sau preot). Ceea ce este interzis este cultul PUBLIC al unor sfinți nedeclarați ca atare de Biserica dv.

caty_deea 11.01.2011 21:55:06

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 322210)
Din punct de vedere ortodox, desigur că vă vor răspunde mai bine cei care sunt ortodocși.
Acuma, părerea mea ca și catolic:
-este bine să participați la slujbe catolice, dar nu să vă împărtășiți (afară de împrejurări extreme). Nici un acatolic nu este bine să se împărtășească la catolici, afară de cazul în care contemplă convertirea sa, caz în care ar fi preferabil să facă lucrurile în următoarea ordine: mai întâi înscriere formală în Biserică, mai apoi cuminecarea. Altfel, există pericol de relativism eclezial, iar relativismul eclezial duce, mai devreme sau mai târziu, la relativism dogmatic și moral.
- puteți să vă rugați oricărui om, trecut dintre noi, despre care credeți că se află la masa împărăției lui Dumnezeu. În afară de sfinții consacrați de Biserica dv, aceștia pot fi: bunici sau străbunici ai dv, oameni despre care aveți motive să credeți că au dus o viață sfântă (poate vreun fost profesor sau preot). Ceea ce este interzis este cultul PUBLIC al unor sfinți nedeclarați ca atare de Biserica dv.

Cred ca daca intelegi religia pe care o ai si scopul tau pe pamant si te impartasesti cu Sfintele Taine si te legi sufleteste de SFintii care au murit pt apararea credintei tale,pt ca tu acum,dupa sute de ani sa te poti bucura de adevar NU MAI AI NEVOIE DE NIMIC IN PLUS

mihele_m 11.01.2011 22:06:06

Citat:

Chiar daca ma repet o fac inca odata ,noi nu avem doi Dumnezei unul singur exista si la acela ne inchinam in orsicare lacas de cult ne-am afla .Religiile difera si asta tot oamenii le-a facut . 'Dar nu religia ne mintuieste ci credinta noastra . Asa ca iubita necunoscuta daca crezi intrun-l Dumnezeu cel ce a facut Cerul si Pamintul poti sa te rogi acolo unde simti ca poti sa o faci ,dar sa o faci din tot cugetul si cu toarta simtirea si dragostea ta fata de Dumnezeu . Amin!

Membru 11.01.2011 22:14:22

M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat

caty_deea 11.01.2011 22:28:30

[quote=Membru;322231]M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat[/QUOTEDar

Dar de unde stiu ei cine ii ajuta?Stiai ca si diavolul face minuni ca sa insele pe oameni?
Si apropos judecata va fi individuala.Sunt decizii de care depinde mantuirea ta si cel mai bine ar fi sa le iei tu singura,ca daca dai gres nu te vor scoate prietenele basma curata.
Roaga.te Sf Fecioare,la Sf Nicolae,Sf Ioan etc etc si sa ne impartasesti si noua bucuria si pacea pe care o vei simti.
O sa ne rugam si noi pt tine

Jamaica 11.01.2011 22:47:23

eu am inceput sa "practic" ortodoxia dupa ce am frecventat biserica catolica o perioada - fiind mai aproape de casa - , stiu ca nu e permis dar acesta a fost inceputul in cazul meu (asa mi s-a facut pofta )

razvan_andrei 11.01.2011 22:47:44

Diavolul face minuni? De unde si pana unde asta? O fi el mai puternic, insa nu e suficient de puternic incat sa intervina in lumea fizica si sa faca minuni.

caty_deea 11.01.2011 22:56:26

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 322253)
Diavolul face minuni? De unde si pana unde asta? O fi el mai puternic, insa nu e suficient de puternic incat sa intervina in lumea fizica si sa faca minuni.

Minune adica ceva ce omul nu isi poate explica.Mai presus de intelegerea noastra limitata.De exemplu magicienii care reusesc in piete publice sa ridice diverse obiecte de la pamant ex scaune o fac prin puterea diavolului.Recomand cartea Mari iniatiati ai Indiei si Pr Paisie

Marimira 11.01.2011 23:08:41

Perspectiva mea

Citat:

În prealabil postat de Membru (Post 322231)
M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat

Eu cred ca ete gresit pua problema astfel: ca sunt mult mai ajutati de sfintii catolici decat de cei ortodocsi.Cred ca sunt de luat in seama anumite aspecte particulare: cat de puternica este credinta persoanei respective, cat de puternic este ancorat in acea credinta, cat de sincera si profunda este rugaciunea pers.repective cat de duhovniceasca este acea rugaciune(sunt rugaciuni folositoare pt.viata si intarirea sufleteasca a respectivei pers. si rugaciuni nefolositoare...cand cerem sa ne fie pedepsiti vrajmasii, bunuri mater.care nu ne sunt folosit, sau care nu ni se cuvin,etc.) si nu in ultimul rand un aspect foarte serios si anume cat de mult asteapta Dzeu intoarcerea noastra pe calea cea buna, indreptarea noastra - ridicarea noastra duhovniceasca - la rangul de fii ai Sai - si nu robi, pt. El si sfintii Sai ar fi f.usor de rezolvat orice problema am avea noi -dar esenta - intoarcearea noastra ca si fiul risipitor cand ar urma sa se mai produca acesta este marele ajutor, marea oportunitate pe care o avem in nevoi si necazuri de tot felul de a ne apropia de El prin transformarea noastra duhovniceaca din robi(ai pacatului!) in fii ai Sai.Cred ca asta se asteapta de la noi...sfintii Sai, Maicuta Domnului, Mantuitorul nostru si toate puterile ingeresti si ceresti.
Aceasta este perspectiva mea, in aceasta directie mi se pare mie ca trebuie sa privim! De ce nu ne este de ajuns ce avem la noi acasa...Tainele Bisericii toate asa cum ni e-a lasat Mantuitorul prin Apostoli si acestia preotilor, indeosebi spovedania,SF.Euharistie,impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului, sf.moaste, slujbele toate care sse fac in biserica noastra ortodoxa vin sa ajute nevoilor noastre de tot felul.i apoi cu ce sunt mai prejos sfintii nostri fata de cei catolici ce au aceia mai mult?! Eu cred ca nu ne cunoastem bine patrimoniul nostru ortodox...eu stiu drespre orto-doxie+ dreapta credinta (ortho -in greaca= dreapta) ca este singura religie care nu a schimbat nimic din tainele pe care le-a instituit Mantuitorul nostru si le-a predat Sf.Apostoli.Acestea functioneaza de atunic si pana in prezent prin Taina Hirotoniei- a preotiei- prin punerea mainilor pe cap - si prin rugaciuni de invocare a Sf.Duh de catre Sf.Apostoli - episcopilor - acestia preotilor si tot asa pana in zilele noastre functioneaza acest lant neintrerupt de 2000 de ani.
Ce nu este bine sau suficient in credinta noastra ortodoxa?! Incercati mai intai sa va cunoasteti bine propria religie, apoi propria persoana, ca sa puteti determina exact necunoscutasi anume de ce ati ajuns la acea problema,ce nu este bine in propira existenta duhovniceasca...si veti gasi raspunsul exact!
Dzeu este intotdeauna atat de aproape de noi trebuie doar sa fim atenti cum privim...sa ne propunem sa-l vedem si sa-l simtim in existenta noastra..El ne vorbeste prin tot ceea ce se intampla in jurul nostru.Si nu suntem singuri si sfintii dar si ingerii sai vor sa ne vina in ajutor, avem mai ales un inger pazitor care doreste permanet sa ne vina in ajutor, sa-l lasam!
Credinta noastra ortodoxa este cea mai frumoasa, mai bogata si mai completa dintre toate, nu-i lipseste nimic!

colaps 11.01.2011 23:11:44

Citat:

În prealabil postat de Membru (Post 322231)

Nu-i nimic ciudat. Și dracul face minuni. Să nu crezi că poți lua ajutor de la sfinți așa simplu „Vai Sfinte Ioane, dă-mi și mie cutare și cutare”, ci cu vrednicie.

Dar satana ca să piardă pe cât mai mulți săvârșește minuni false pentru a-i confuziona pe oameni și a-i prinde în plasă.

Doar uită-te câte „minuni” mari au loc la sectanți: levitează, vindecă și alte năluciri. Toate de la tatăl minciunilor.

andreicozia 11.01.2011 23:31:54

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322256)
Minune adica ceva ce omul nu isi poate explica.Mai presus de intelegerea noastra limitata.De exemplu magicienii care reusesc in piete publice sa ridice diverse obiecte de la pamant ex scaune

Ai vazut tu personal scaune ridicate prin puterea dracilor?

Daca nu, de ce diseminezi minciuni? Oare stii ca iti imputinezi sufletul daca faci acest lucru?

Ca doar este scris:

DOAR "Adevarul va va face LIBERI"

andreicozia 11.01.2011 23:34:38

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 322267)
Doar uită-te : levitează, vindecă și alte năluciri. .

Unde anume sa ne uitam?

La TV? :)))))))))

caty_deea 11.01.2011 23:35:20

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 322271)
Ai vazut tu personal scaune ridicate prin puterea dracilor?

Daca nu, de ce diseminezi minciuni? Oare stii ca iti imputinezi sufletul daca faci acest lucru?

Ca doar este scris:

DOAR "Adevarul va va face LIBERI"

Ce rau imi pare ca nu tin minte la ce Sfant Ortodox am citit asta.Poate ma ajuta cineva cu o memorie mai buna.Oricum o sa mai caut .Trebuie sa am cartea in biblioteca ,nu am scornit de la mine.Dar tot va recomand cartea despre Pr Paisie.Sunt exemple asemanatoare

caty_deea 11.01.2011 23:37:53

Inca ceva.De vazut nu am vazut ca m.a ferit Dumnezeu.Au vrut ei parintii mai demult sa ma duca sa fac yoga, dar Dumnezeu care ne poarta de grija le.a intors ideea.Daca mergeam,vedeam si din astea cred
Nici pe Dumnezeu nu l.am vazut cu ochii mei,dar cred ca exista

Membru 11.01.2011 23:38:44

Azi cand am fost la catolici lumea se 'impartasea" cu crevetele ala sau ce e..:)) ...Azi nefiind nicio sarbatoare.....oficiala

andreicozia 12.01.2011 00:26:00

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322274)
Ce rau imi pare ca nu tin minte la ce Sfant Ortodox am citit asta.Poate ma ajuta cineva cu o memorie mai buna.Oricum o sa mai caut .Trebuie sa am cartea in biblioteca ,nu am scornit de la mine.Dar tot va recomand cartea despre Pr Paisie.Sunt exemple asemanatoare

Na, na, na.... nu ma intereseaza decit REALITATEA TA , marturia ta personala, vazuta de tine CU OCHISORII TAI draga!!!!! nu incepe cu carti si amintiri din nu stiu ce marturisiri.

Omul este o fiinta mincinoasa, si de multe ori fiind in negare/denial NICI NU REALIZEAZA ACEST lucru si minte cu seninatate indiferent cine este.

Asa lucreaza psihicul nostru bizar!

Spunind aceste lucruri consider ca-ti fac si tie un serviciu! :))
numai bine!

caty_deea 12.01.2011 00:30:14

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 322311)
Na, na, na.... nu ma intereseaza decit REALITATEA TA , marturia ta personala, vazuta de tine CU OCHISORII TAI draga!!!!! nu incepe cu carti si amintiri din nu stiu ce marturisiri.

Omul este o fiinta mincinoasa, si de multe ori fiind in negare/denial NICI NU REALIZEAZA ACEST lucru si minte cu seninatate indiferent cine este.

Asa lucreaza psihicul nostru bizar!

Spunind aceste lucruri consider ca-ti fac si tie un serviciu! :))
numai bine!

Imi pare rau pt tine ca nu poti sa intelegi decat anumite lucruri.Probabil ca inca nu intelegi nici cum a ramas Fecioara Maria fecioara si dupa nastere.Este peste limita ta de intelegere.

Melissa 12.01.2011 01:35:45

Citat:

Eu nu doar ca merg mereu si in biserici catolice,pentru ca imi plac foarte mult in interior ,dar ma si rog acolo.(mai ales cand nu sunt in tara)Cand vad statuia Maicii Domnului,evident ca ingenunchez si ma rog.Ma rog doar Maicii Domnului, nu statuii sau icoanei...Ma rog si la Sfinti Catolici pentru ca asa simt...Si tot din curiozitate, eu m-am si SPOVEDIT intr-o biserica catolica,sa vad cum decurge spovedania si daca imi da canon sau nu....si am luat si "crevetele" ala cum il numesti tu...

andreicozia 12.01.2011 01:43:53

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322313)
Imi pare rau pt tine ca nu poti sa intelegi decat anumite lucruri.Probabil ca inca nu intelegi nici cum a ramas Fecioara Maria fecioara si dupa nastere.Este peste limita ta de intelegere.

Daaa, ce sa fac am si eu limitele mele!

Eu ma rog doar la Fecioara Maria ca la o alinare a suferintei, fara sa ma gindesc cum era ea dupa nastere. Nu-i treaba mea sa-mi bag nasul in lucruri femeiesti.

anna21 12.01.2011 01:46:04

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322317)
Eu nu doar ca merg mereu si in biserici catolice,pentru ca imi plac foarte mult in interior ,dar ma si rog acolo.(mai ales cand nu sunt in tara)Cand vad statuia Maicii Domnului,evident ca ingenunchez si ma rog.Ma rog doar Maicii Domnului, nu statuii sau icoanei...Ma rog si la Sfinti Catolici pentru ca asa simt...Si tot din curiozitate, eu m-am si SPOVEDIT intr-o biserica catolica,sa vad cum decurge spovedania si daca imi da canon sau nu....si am luat si "crevetele" ala cum il numesti tu...

Te-ai impartasit la catolici?
Cu.. "crevetele"?
:24:

Acum incep sa inteleg postarile tale.. te-ai facut in sfarsit inteleasa.

andreicozia 12.01.2011 02:05:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 322320)
Te-ai impartasit la catolici?
Cu.. "crevetele"?
:24:

Acum incep sa inteleg postarile tale.. te-ai facut in sfarsit inteleasa.

:))Cind te opresti din risul tau de detinatoare a adevarului poate ne explici care-i diferenta NETA duhovniceasca intre a inghiti un piscot sau piine dospita inmuiata in vin dulce(ca sa placa la prunci)

anna21 12.01.2011 02:12:59

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 322321)
:))Cind te opresti din risul tau de detinatoare a adevarului poate ne explici care-i diferenta NETA duhovniceasca intre a inghiti un piscot sau piine dospita inmuiata in vin dulce(ca sa placa la prunci)

Andrei, daca tu vezi ca intr-o parte ai paine si in cealalta parte ai piscot (sau crevete?), cel mai bine "duhovniceste" este sa te duci la cofetarie si sa mananci o prajitura si sa stai departe de Sf. Impartasanie pana intelegi macar un pic lucrurile (daca te lumineaza Dumnezeu).
Si astfel nu te incarci de pacate grele.

Nu glumesc deloc.

andreicozia 12.01.2011 02:17:24

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 322323)
Andrei, daca tu vezi ca intr-o parte ai paine si in cealalta parte ai piscot (sau crevete?), cel mai bine "duhovniceste" este sa te duci la cofetarie si sa mananci o prajitura si sa stai departe de Sf. Impartasanie pana intelegi macar un pic lucrurile (daca te lumineaza Dumnezeu).
Si astfel nu te incarci de pacate grele.

Nu glumesc deloc.

De ce sa stau departe de Impartasire daca eu vad piine si nu singe cu globule si carne asa cum afirmi tu??
Cu ce pacate grele te incarci? enumera-le daca le stii, eu unul nu am auzit ca cei care nu vad singe in potir s-ar duce la dracu'

colaps 12.01.2011 06:45:28

Citat:

De ce văd verbe la timpul prezent? Eu tare sper că asta a fost doar așa o rătăcire „tinereasc㔠de-a ta din trecut, și nu o stare prezentă a ta!

cerberus 12.01.2011 07:09:24

da...

Citat:

Sa nu uitam ca a fost inger de lumina;dar tot ce face e tot cu ingradirea lui Dumnezeu.

caty_deea 12.01.2011 09:10:05

Citat:

Si matusa mea mergea la biserica catolica intr.o perioada pt ca ii era lene sa caute o biserica ortodoxa in orasul italian in care statea.La scurt timp,de ziua Sfintei Parascheva a facut accident de masina pe autostrada cu 170 la ora ,din care masina varza,iar ea cu oase rupte.Slava Domnului ca a fost doar atat.O fi fost vreun semn ca nu e bine ce face...

Membru 12.01.2011 09:20:51

Mie Diavolul mi s-a aratat in chip frumos si luminos dar mi-a adus deznadejdea Si de atunci nu ma mai pot ruga la nicio icoana datorita idei ca nu voi mai primi ajutor

colaps 12.01.2011 09:40:45

Citat:

S-o crezi tu. Ia cată și vizionează documentarele „The Pagan Invasion” (Invazia Păgână) cu traducerea în română și ai să vezi tu cât de multe poate. Sectanți și hinduși care levitează, guruși care materializează fructe din senin, budiști care nu simt durerea sau care stau nemâncați un an întreg.

Sau cum zicea părintele Calistrat Chifan, „... Cel ce te arăți fățarnic și nevăzut pentru viclenie. Pentru cel slab sau mai fricos din fire dracu îi lovește dulapul, îți pocnește becul, îi sparge candela, îi trântește ușa; pentru cel mai vârtos în virtute, se trezește cu o pernă peste cap sau cu casa incendiată de la lumânare sau cu altele...”.

Păi când diavolul L-a ispitit pe Domnul nostru Iisus Hristos și L-a dus pe cel mai înalt munte cum crezi că L-a dus ? S-a dus de bună voie? L-a urcat în telecabină și au dat drumul? Nu domnule, a zburat cu El.

Și cu posedații cum rămâne ? Ei sunt dovada vie că dracul poate face multe lucruri în lumea fizică. Doar că se abține să se arate, cel puțin nouă căci asta e tactica lui cea mai vicleană... să te facă să crezi că el nu există, când de fapt el te pândește din umbră ispitindu-te pe ascuns.

Melissa 12.01.2011 09:53:47

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 322333)
De ce văd verbe la timpul prezent? Eu tare sper că asta a fost doar așa o rătăcire �tinerească� de-a ta din trecut, și nu o stare prezentă a ta!

Da, m-am spovedit si impartasit la catolici O SINGURA DATA,acum vreo 15 ani...din curiozitate,mama mea fiind botezata greco-catolica,desi apoi s-a casatorit cu tata la ortodocsi si intotdeauna doar ortodoxie "s-a cultivat" la noi acasa,am avut eu aceasta curiozitate si mi-am satisfacut-o..Cat despre vizitele mele in bisericile catolice, se intampla si acum cand imi este vreuna in cale, nu ma pot abtine sa nu intru...:4: Iar cand nu sunt in tara, chiar le caut ...:-)

dobrin7m 12.01.2011 10:54:46

Si Pentru Melissa

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 322324)
De ce sa stau departe de Impartasire daca eu vad piine si nu singe cu globule si carne asa cum afirmi tu??
Cu ce pacate grele te incarci? enumera-le daca le stii, eu unul nu am auzit ca cei care nu vad singe in potir s-ar duce la dracu'

18. Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.

Corinteni I Cap.6
19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?

20. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Epistola intaia catre Corinteni Cap.10
14. De aceea, iubiții mei, fugiți de închinarea la idoli.
15. Ca unor înțelepți vă vorbesc. Judecați voi ce vă spun.
16. Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos?
17. Că o pâine, un trup, suntem cei mulți; căci toți ne împărtășim dintr-o pâine.
18. Priviți pe Israel după trup: Cei care mănâncă jertfele nu sunt ei, oare, părtași altarului?
19. Deci ce spun eu? Că ce s-a jertfit pentru idol e ceva? Sau idolul este ceva?
20. Ci (zic) că cele ce jertfesc neamurile, jertfesc demonilor și nu lui Dumnezeu. Și nu voiesc ca voi să fiți părtași ai demonilor.
21. Nu puteți să beți paharul Domnului și paharul demonilor; nu puteți să vă împărtășiți din masa Domnului și din masa demonilor.
22. Oare vrem să mâniem pe Domnul? Nu cumva suntem mai tari decât El?
23. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.

dobrin7m 12.01.2011 10:57:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322368)
Da, m-am spovedit si impartasit la catolici O SINGURA DATA,acum vreo 15 ani...din curiozitate,mama mea fiind botezata greco-catolica,desi apoi s-a casatorit cu tata la ortodocsi si intotdeauna doar ortodoxie "s-a cultivat" la noi acasa,am avut eu aceasta curiozitate si mi-am satisfacut-o..Cat despre vizitele mele in bisericile catolice, se intampla si acum cand imi este vreuna in cale, nu ma pot abtine sa nu intru...:4: Iar cand nu sunt in tara, chiar le caut ...:-)

Melissa ``toate sunt ingaduite dar nu toate zidesc``.

Daca nu este biserica ortodoxa aproape de tine, fa din casa ta Biserica ta, ca Domnul stie de tine.

costel 12.01.2011 11:20:26

Citat:

Acum sa nu cadem in habotnicie si sa spunem ca nu poate intra intr-o biserica romano catolica din curiozitate. Atat timp cat nu e vorba de impartasire si nici de dorinta de a lepada ortodoxia, eu nu vad nimic rau. Lucrurile se complica in momentul in care nu mai mergem la o biserica romano catolica din curiozitate, ci din necesitate.

Ca sa te poti impartasi si la catolici, ar trebui ca ei sa aiba aceeasi marturisire de credinta, ori exista cateva puncte dogmatice care ne despart ca sa fim una in marturisire. De aceea nu exista impartasire comuna. Sa nadajduim ca vom deveni una precum am fost pana la 1054.

Referitor la sfinti, noi avem in calendarele noastre si sfinti din Apus, dar nu sunt sfinti catolici, caci ei au trait inainte de 1054 (marea schisma). Atat timp cat exista o alta conceptie despre mantuire, alti pasi pentru canonizare, Biserica Ortodoxa nu i-a trecut si pe cei din prezent in calendar. Noi sa-i cinstim pe cei pe care ii avem si vom ajunge sa-i cunoastem prin ei si alte persoane care s-au unit cu Hristos.

dobrin7m 12.01.2011 11:49:20

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 322399)
Acum sa nu cadem in habotnicie si sa spunem ca nu poate intra intr-o biserica romano catolica din curiozitate. Atat timp cat nu e vorba de impartasire si nici de dorinta de a lepada ortodoxia, eu nu vad nimic rau. Lucrurile se complica in momentul in care nu mai mergem la o biserica romano catolica din curiozitate, ci din necesitate.

Ca sa te poti impartasi si la catolici, ar trebui ca ei sa aiba aceeasi marturisire de credinta, ori exista cateva puncte dogmatice care ne despart ca sa fim una in marturisire. De aceea nu exista impartasire comuna. Sa nadajduim ca vom deveni una precum am fost pana la 1054.

Referitor la sfinti, noi avem in calendarele noastre si sfinti din Apus, dar nu sunt sfinti catolici, caci ei au trait inainte de 1054 (marea schisma). Atat timp cat exista o alta conceptie despre mantuire, alti pasi pentru canonizare, Biserica Ortodoxa nu i-a trecut si pe cei din prezent in calendar. Noi sa-i cinstim pe cei pe care ii avem si vom ajunge sa-i cunoastem prin ei si alte persoane care s-au unit cu Hristos.

Ca sa devenim una asa cum am fost inainte de 1054 trebuie ca cei rataciti sa se intoarca de unde au plecat.
Pana atunci noi ortodocsii trebuie sa ne respectam dreapta credinta ortodoxa chiar daca unii considera asta habotnicie.
Cei care au facut minuni in afara credintei ortodoxe nu cu Iisus Hristos le-a facut fiind afara din biserica, ci avand alaturi pe altcineva.
Drumul catre mantuire este unul nu mai multe .

cristian67 12.01.2011 13:28:41

http://3.bp.blogspot.com/_YM-KJFqK0_...00/Slide77.JPG

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:57:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.