Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Arca lui Noe ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11890)

Templier Knight 17.01.2011 17:58:10

Arca lui Noe !

Inainte de potop Dumnezeu i a spus lui Noe din cate imi amintesc sa ia din fiecare specie de animale ,mascul si femela si sa le imbarce in arca pentru a perpetua viata pe pamant dupa potop deoarece Dumnezeu voia sa distruga lumea din cauza pacatelor.Viata pe pamant e destul de complexa , sunt mii de specii de vietuitoare , cum Noe le a gasit pe toate si le a imbarcat in arca,?a luat chiar toate speciile de animale , ? pare un non sens

Dumitru73 17.01.2011 18:01:15

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324686)
Inainte de potop Dumnezeu i a spus lui Noe din cate imi amintesc sa ia din fiecare specie de animale ,mascul si femela si sa le imbarce in arca pentru a perpetua viata pe pamant dupa potop deoarece Dumnezeu voia sa distruga lumea din cauza pacatelor.Viata pe pamant e destul de complexa , sunt mii de specii de vietuitoare , cum Noe le a gasit pe toate si le a imbarcat in arca,?a luat chiar toate speciile de animale , ? pare un non sens

cred ca intrebarea ar fi: cum au incapt toate ?

Templier Knight 17.01.2011 18:05:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 324690)
cred ca intrebarea ar fi: cum au incapt toate ?

cam asa ceva , dar nu ma refer numai la asta stiu ca o arca e ceva destul de mare , de urias , darnu cred ca a stat si a adunat toate speciile de serpi de exemplu, sarpele fiind un animal discriminat , urat ,cred ca stii din ce cauza , chiar si in ziua de azi.

anna21 17.01.2011 18:10:31

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324686)

Arca era enorma.
Se apreciaza ca ar fi fost cam 135 m lungime, peste 22 me latime, peste 13 m inaltime.
Daca nu-ti dai seama de proprtii, doar inaltimea ei era cam patru etaje ale unei cladiri din zilele noastre.

Templier Knight 17.01.2011 18:17:28

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 324698)
Arca era enorma.
Se apreciaza ca ar fi fost cam 135 m lungime, peste 22 me latime, peste 13 m inaltime.
Daca nu-ti dai seama de proprtii, doar inaltimea ei era cam patru etaje ale unei cladiri din zilele noastre.

Nu ma indoiesc de asta , de marime , o fi fost asa de mare , ci de animale , pai daca Noe uita vreun animal distrugea destule ecosisteme dupa potop , si nu cred ca , teoretic vorbind Noe sa gandit si pana la ultima specie de insecta din Madagascar :)) dau un exemplu

anna21 17.01.2011 18:29:50

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324699)
Nu ma indoiesc de asta , de marime , o fi fost asa de mare , ci de animale , pai daca Noe uita vreun animal distrugea destule ecosisteme dupa potop , si nu cred ca , teoretic vorbind Noe sa gandit si pana la ultima specie de insecta din Madagascar :)) dau un exemplu

Cred ca faci o confuzie.
Nu Noe a planificat si a strans animalele.. ci puterea lui Dumnezeu a facut asta.
Parintele Cleopa povesteste ca trei zile Noe a batut toaca in jurul barcii, iar animalele au venit singure.. si erau toate blande ca ele simteau mania lui Dumnezeu asupra lumii.

Evident ca Noe a muncit la arca multi ani, dar l-a ajutat Dumnezeu.
Cred ca Dumnezeu l-ar fi putut salva pe Noe si familia lui si fara arca.
Dar arca este preinchipuirea bisericii crestine, singura in care poti gasi salvarea.
Precis si pe vremea lui Noe venea lumea sa se mire sau sa-l batjocoreasca deoarece construieste o barca in ses.. asa cum si azi sunt luati in ras cei care cred Bisericii.

Dumitru73 17.01.2011 18:43:04

Citat:

Arca era enorma.

enorma da. pentru a cea vreme.
dar astazi sunt vase de croaziera aproape duble ca lungime, iar ca volum ...
si au 5 mii si ceva de pasageri plus o mie si ceva echipaj.
vei spune ca au camere de lux, ca au cazinouri, teatre, mai e sala motoarelor, etc.
bun. cate animale crezi ca ar incapea pe un astfel de vas?
de 10 ori mai multe? de 100 de ori?
tot ar fi o mica parte din toate speciile existente. nu uita de insecta. se estimeaza ca ele depasesc animalele ca masa totala.
sunt sute de milioane de specii.
nu uita ca multe specii au disparut de atunci.
si ma e ceva. arca lui Noe era, cum spuneam, la jumatatea acestui vas.
unde incapeau toate aceste vietuitoare?

Templier Knight 17.01.2011 18:43:26

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 324702)
Cred ca faci o confuzie.
Nu Noe a planificat si a strans animalele.. ci puterea lui Dumnezeu a facut asta.
Parintele Cleopa povesteste ca trei zile Noe a batut toaca in jurul barcii, iar animalele au venit singure.. si erau toate blande ca ele simteau mania lui Dumnezeu asupra lumii.

Evident ca Noe a muncit la arca multi ani, dar l-a ajutat Dumnezeu.
Cred ca Dumnezeu l-ar fi putut salva pe Noe si familia lui si fara arca.
Dar arca este preinchipuirea bisericii crestine, singura in care poti gasi salvarea.
Precis si pe vremea lui Noe venea lumea sa se mire sau sa-l batjocoreasca deoarece construieste o barca in ses.. asa cum si azi sunt luati in ras cei care cred Bisericii.

Da ma m lamurit multumesc de informatii, in sfarsit cineva care aduce argumente

costel 17.01.2011 21:32:26

Citat:

Arca era enorma.

Consider ca e bine sa tinem seama si de faptul ca unii Sfinti Parinti propun interpretarea dimensiunilor in sens simbolic. Clement Alexandrinul, spre exemplu, scrie: "Unii spun ca cei trei sute de coti sunt simbolul semnului Domnului (T - litera taf cu care vechii greci notau numarul 300 simbolizand Crucea). Cei 50 de coti sunt simbolul nadejdii si al iertarii date in ziua Cincizecimii; iar cei 30 de coti arata predicarea Evangheliei, ca Domnul a inceput predica Sa cand era de 30 de ani. Corabia e larga jos, unde stau dobitoacele, si stramta sus, unde sta omul rational".

Raoul 18.01.2011 00:26:30

Mai greu de inteles e cum au supravietuit pestii...

Dumitru73 18.01.2011 12:14:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 324702)

e o poveste atonita. o poveste si atat.

Raoul 18.01.2011 16:01:06

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 324911)

Nu are nimeni nicio idee? Cum de nu au murit pestii si toate animalele acvatice?? :confused:

Dumitru73 18.01.2011 16:48:54

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 325067)
Nu are nimeni nicio idee? Cum de nu au murit pestii si toate animalele acvatice?? :confused:

explicatiilor creationiste cu privire la straturile fosiliere, spun ca au murit si pesti si animale marine. bineinteles ca nu sunt de acord cu aceste explicatii.
nu am inteles insa, de ce unele specii au disparut cu totul.

am vorbit la inceput de numarul mare de specii de animale si imposibilitatea construirii unui vas in care sa incapa toate.
dar am uitat un lucru. tot puhoiul acela imaginar, trebuie inmultit cu 7. asa spune Biblia.
cred ca Noe ar fi avut nevoie de o flota imensa.

Raoul 18.01.2011 16:54:30

Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura! Pana la urma puterea lui Dumnezeu este infinita si depaseste cu mult capacitatea noastra de intelegere,asa ca mai bine prefer sa merg pe principiul "crede si nu cerceta" decat sa dau seama. Chiar si Iisus i-a spus lui Toma dupa ce a vazut ceea ce (initial) ii parea imposibil,ne neinteles: "Si nu fi necredincios,ci credincios!"

Doamne-ajuta!

costel 18.01.2011 16:58:56

Eu nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare - cum de au incaput toate vietuitoarele in corabia lui Noe. Si asta pentru ca nu-L vad pe Dumnezeu astazi ca putand toate si maine ca fiind lipsit de putere. Adica astazi poate aduce totul de la nefiinta la fiinta si maine se chinuie sa pastreze in viata ceea ce a creat. Nu acesta e Dumnezeu. El e cel ce poate totul oricand. Nu mai stiu la ce parinte am intalnit talcuirea ca pamantul respecta si acum porunca data de Dumnezeu - de a da din sine verdeata, ....

Eugen7 18.01.2011 17:20:25

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 324802)
Consider ca e bine sa tinem seama si de faptul ca unii Sfinti Parinti propun interpretarea dimensiunilor in sens simbolic. Clement Alexandrinul, spre exemplu, scrie: "Unii spun ca cei trei sute de coti sunt simbolul semnului Domnului (T - litera taf cu care vechii greci notau numarul 300 simbolizand Crucea). Cei 50 de coti sunt simbolul nadejdii si al iertarii date in ziua Cincizecimii; iar cei 30 de coti arata predicarea Evangheliei, ca Domnul a inceput predica Sa cand era de 30 de ani. Corabia e larga jos, unde stau dobitoacele, si stramta sus, unde sta omul rational".

subscriu la cele afirmate.

insa problema ridicata este urmatoarea: cum au putut intra cate "7 perechi din fiecare specie de animale curate si cate o pereche din speciile de animalele necurate". ca sa nu mai vorbim de speciile de plante... (speciile de plante si animale din adacurile marii si cele de pe varfurile muntilor).

ca animalele inteligente au venit singure asta e clar, caci au fost conduse de Duhul lui Dumnezeu... dar cum ramane cu vietatile marine si cu plantele?

concret: cum de nu s-a pierdut nici o specie de plante si animale din cele create de Dumnezeu inainte de potop? nu e oare mai intelept sa spunem ca Dumnezeu a salvat doar o parte din speciile de plante si animale iar dupa potop a asigurat iar aparitia unei diversitati de specii (asa cum a facut la creatie)?
Daca la Creatie, la porunca LUI, pamantul (tarana) a dat de la sine viata biologica, nu putea oare sa fie la fel si dupa potop?

omul (prin poluare in primul rand, dar si prin vanatoare excesiva etc.) a distrus si distruge in contiunare multe specii de plante si animale. alte specii noi apar... e un fapt dovedit stiintific.

asadar sa luam aminte la viata bilogica, care este facuta pentru om iar omul este trupeste inrudit cu aceasta.

doar omul are suflet rational si nemuritor primit direct de la Dumnezeu.

Doamne ajuta.

Eugen7 18.01.2011 17:23:45

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 325086)
Eu nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare - cum de au incaput toate vietuitoarele in corabia lui Noe. Si asta pentru ca nu-L vad pe Dumnezeu astazi ca putand toate si maine ca fiind lipsit de putere. Adica astazi poate aduce totul de la nefiinta la fiinta si maine se chinuie sa pastreze in viata ceea ce a creat. Nu acesta e Dumnezeu. El e cel ce poate totul oricand. Nu mai stiu la ce parinte am intalnit talcuirea ca pamantul respecta si acum porunca data de Dumnezeu - de a da din sine verdeata, ....

foarte clar si frumos spus adevarul. subscriu la cele afirmate.

aceasta explica fara echivoc diversitatea speciilor de dupa potop, chiar daca in arca nu au fost salvate toate speciile de plante si animale.

Doamne ajuta.

Dumitru73 18.01.2011 17:58:42

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 325085)
Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura! Pana la urma puterea lui Dumnezeu este infinita si depaseste cu mult capacitatea noastra de intelegere,asa ca mai bine prefer sa merg pe principiul "crede si nu cerceta" decat sa dau seama. Chiar si Iisus i-a spus lui Toma dupa ce a vazut ceea ce (initial) ii parea imposibil,ne neinteles: "Si nu fi necredincios,ci credincios!"

Doamne-ajuta!

"crede si nu cerceta" nu este un principiu sanatos. nici macar nu este crestin.
dar de ce nu mergi pe "cauta si vei afla"?

Templier Knight 18.01.2011 18:14:57

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 324911)

=))))) Io fi pus in niste boluri , acvarii ,dar balenele? , aici ma cam blochez

Dumitru73 18.01.2011 18:19:59

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 325119)

daca ne gandim doar la balena albastra, cea mai mare fiinta de pe pamant, a carei limba are greutatea si dimensiunea unui elefant adult, este greu sa ne imaginam unde ar fi incaput fie si o pereche, nu 7.

camy_d 18.01.2011 18:22:22

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 325119)

Uite că nu zice nicăieri de pești, numai de animale din aer și de pe pământ.

Geneza 7:8 Din dobitoacele curate și din dobitoacele necurate, din păsări și din tot ce se târăște pe pământ,

Geneza 7:21 Și a pierit orice făptură care se mișca pe pământ, atât păsările cât și vitele și fiarele, tot ce se târa pe pământ, și toți oamenii.

Geneza 7:22 Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viață în nări(peștii n-au nări), tot ce era pe pământul uscat, a murit.

Geneza 7:23 Toate făpturile care erau pe fața pământului au fost nimicite, de la om până la vite, până la târâtoare și până la păsările cerului: au fost nimicite de pe pământ. N-a rămas decât Noe și ce era cu el în corabie.

Deci peștii au supraviețuit.

Dumitru73 18.01.2011 18:28:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 325127)
Uite că nu zice nicăieri de pești, numai de animale din aer și de pe pământ.

Geneza 7:8 Din dobitoacele curate și din dobitoacele necurate, din păsări și din tot ce se târăște pe pământ,

Geneza 7:21 Și a pierit orice făptură care se mișca pe pământ, atât păsările cât și vitele și fiarele, tot ce se târa pe pământ, și toți oamenii.

Geneza 7:22 Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viață în nări(peștii n-au nări), tot ce era pe pământul uscat, a murit.

Geneza 7:23 Toate făpturile care erau pe fața pământului au fost nimicite, de la om până la vite, până la târâtoare și până la păsările cerului: au fost nimicite de pe pământ. N-a rămas decât Noe și ce era cu el în corabie.

Deci peștii au supraviețuit.

daca nu stiai, balenele, ca si delfinii, au nari si respira aer atmosteric prin plamani, nu prin branhii ca pestii ;)

Dumitru73 18.01.2011 18:29:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 325132)
daca nu stiai, balenele, ca si delfinii, au nari si respira aer atmosteric prin plamani, nu prin branhii ca pestii ;)

pentru ca balenele si delfinii nu sunt pesti ;)

camy_d 18.01.2011 18:31:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 325132)

Da, cazuri particulare. Oricum tot animale acvatice rămân, deci au supraviețuit. Și cu atât mai mult peștii, care respiră prin branhii.

Dumitru73 18.01.2011 18:44:02

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 325143)
Da, cazuri particulare. Oricum tot animale acvatice rămân, deci au supraviețuit. Și cu atât mai mult peștii, care respiră prin branhii.

de ce potopul este prezentat diferit creationistilor si evolutionistilor?
evolutionistilor li se spune ca Potopul este un fel de explicatie totala.
el explica existenta straturilor fosiliere.
vre sa spuna ca in acea imensa furtuna, animalele se zbateau sa ajunga la suprafata. si in functie de cat de mult s-au zbatut se gasesc acum mai sus sau mai jos.
am mai pus intrebarea asta.
cum se face ca sunt fosile de animale marine foarte mari si puternice, foarte jos, iar deasupra lor gasesti animale mai slabe si chiar melci si scoici?
au reusit melcii sa inoate mai bine decat un animal cat o balena?!

camy_d 18.01.2011 18:51:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 325150)
de ce potopul este prezentat diferit creationistilor si evolutionistilor?
evolutionistilor li se spune ca Potopul este un fel de explicatie totala.
el explica existenta straturilor fosiliere.
vre sa spuna ca in acea imensa furtuna, animalele se zbateau sa ajunga la suprafata. si in functie de cat de mult s-au zbatut se gasesc acum mai sus sau mai jos.
am mai pus intrebarea asta.
cum se face ca sunt fosile de animale marine foarte mari si puternice, foarte jos, iar deasupra lor gasesti animale mai slabe si chiar melci si scoici?
au reusit melcii sa inoate mai bine decat un animal cat o balena?!

Ce nu înțelegi aici? A fost potopul, a depus animale marine, apele s-au retras, s-au dezvoltat în continuare animalele terestre, au mai venit și alte sedimente, alunecări de teren, etc. care au mai depus alte straturi pe deasupra. Pe toate aceste straturi s-au dezvoltat animalele terestre.

Dumitru73 18.01.2011 21:44:45

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 325159)
Ce nu înțelegi aici? A fost potopul, a depus animale marine, apele s-au retras, s-au dezvoltat în continuare animalele terestre, au mai venit și alte sedimente, alunecări de teren, etc. care au mai depus alte straturi pe deasupra. Pe toate aceste straturi s-au dezvoltat animalele terestre.

asa cum spuneam, exista doua explicatii, una pentru creationisti si una pentru evolutionisti.
pai nu ziceai ca pestii si animalele marine au supravietuit potopului?

Raoul 18.01.2011 22:25:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 325102)

Stiu,insa probabil nu ai citit cu atentie :1: Am zis ca mai degraba prefer sa merg si pe princpiul asta decat sa nu accept adevarul,sa am tot felul de indoieli,sa fiu potrivnic,sa ma indoiesc de Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) etc. si mai ales sa dau seama pentru toata incapatanarea mea. Asa ca prefer sa cred chiar si "orbeste" decat sa nesocotesc spusele Domnului.

Doamne-ajuta!

Raoul 18.01.2011 22:32:05

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 325143)
Și cu atât mai mult peștii, care respiră prin branhii.

Dar exista pesti de apa dulce si pesti de apa sarata! Care din ei au supravietuit? Ce compozitie sau grad de salinitate avea apa care a cuprins pamantul? Vedeti... sunt multe aspecte si riscam sa ne ratacim.

George.m 18.01.2011 22:49:51

Citat:

Problema apare atunci cand cautam singuri, necalauziti de Duhul Sfant, intrucat riscam sa ne ratacim, sau chiar sa-i determinam si pe cei ce ne urmeaza sa se rataceasca. Fara Duhul Sfant, nu vom afla nimic, vom cauta in zadar cele ale lui Dumnezeu.

Daca am avea mintea indumnezeita, am intelege cu usurinta cuvintele scripturii privitoare la arca lui Noe si la potop.

anna21 18.01.2011 22:51:40

Ca sa concluzionez multa vorbarie: daca noi NU intelegem cum s-a produs potopul, cum au incaput animalele in barca si cum au supravietuit pestii.. etc.
Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?

(Pe acelasi principiu eu pot zice ca universul nu exista pt ca nu stim cum a fost creat. Aceeasi logica).

Raoul 18.01.2011 23:05:00

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 325232)
Ca sa concluzionez multa vorbarie: daca noi NU intelegem cum s-a produs potopul, cum au incaput animalele in barca si cum au supravietuit pestii.. etc.
Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?

(Pe acelasi principiu eu pot zice ca universul nu exista pt ca nu stim cum a fost creat. Aceeasi logica).

Ai abordat gresit problema. Sunt lucruri mai greu de inteles,dar nu imposibil. A fost cu siguranta un miracol de-al lui Dumnezeu,ceva ce a depasit puterea noastra de intelegere. Ca atunci cand s-a vorbit oamenilor despre Rai: "ceea ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit". Deci ceva ce mintea pacatoasa a unui om nu poate cuprinde!

Doamne-ajuta!

anna21 18.01.2011 23:27:30

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 325237)
Ai abordat gresit problema. Sunt lucruri mai greu de inteles,dar nu imposibil. A fost cu siguranta un miracol de-al lui Dumnezeu,ceva ce a depasit puterea noastra de intelegere. Ca atunci cand s-a vorbit oamenilor despre Rai: "ceea ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit". Deci ceva ce mintea pacatoasa a unui om nu poate cuprinde!

Doamne-ajuta!

1. In ce fel am abordat gresit problema?

2. Te contrazici. Ori e minune, ori e ceva ce poti intelege. Daca ajungi la concluzia ca e minune ce rost are sa intrebi "cum"?

3. Intrebarea care ar trebui sa ne macine este cum sa ne mantuim. Ca daca ajungi sa-l cunosti pe Dumnezeu, NU cred ca te mai intereseaza cate animale au incaput exact in corabie.

Raoul 18.01.2011 23:32:18

1. Mi s-a parut aiurea intrebarea: "Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?"

2. Probabil este minune,nu vom stii poate niciodata cu exactitate,si mai mult de atat nici nu ne-ar folosi daca am cunoaste aceasta taina.

3. Ai dreptate. Citeste posturile mele anterioare. Prea multe intrebari duc la ratacire...

Eugen7 19.01.2011 08:47:49

Citat:

În prealabil postat de tailgunner4A (Post 325100)
O fi clar pentru tine; eu inca astept sa ne explici cum au strabatut cangurii si ursii polari marile si oceanele dupa ce l-au auzit (!)...

foarte buna intrebarea. felicitari.

potopul a fost un cataclism la nivel planetar cauzat nu doar de ploaie ci tot uscatul s-a scufndat in apa caci "s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului" (Facerea 7,11).

nu stim ce forma avea uscatul in acea perioada. stim ca istoria pamantului a existat un singur supercontinent numit Pangeea. Este foarte posibil ca Potopul sa fi avut loc in acea perioada.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Pangeea

pamantul are porunca de la Dumnezeu sa dea viata bilogica. Astfel specii de plante si animale apar si dispar in timp; si inainte si dupa potop.

Doamne ajuta.

Eugen7 19.01.2011 08:54:05

Citat:

corect. nu este un indemn crestin. nicaieri in Sfanta Scriptura nu scrie asa ceva. Nici in dogma ortodoxa nu gasim un asemenea indemn la ignoranta si fanatism.

In limbajul Sfintei Scripturi, credinta inseamna certitudine.
"si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hritosul, Fiul Dumnezeului celui viu" Ioan 6,69

Citat:

crestinii ortodocsi sunt chemati la Hristos care ne spune "și veți cunoaște Adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32.

Adevarul ne este accesibil caci Dumnezeu insusi ne da aceasta certitudine “... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră” Ieremia 29,13.

Florin-Ionut 19.01.2011 10:04:55

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 325085)
Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura!
Doamne-ajuta!

Daca a plouat atat cat apa a crescut dramatic, nu uita ca apa de ploaie este dulce, nu sarata. S-ar fi putut forma curenti gigantici de apa dulce sau asa-zise "lacuri" de apa dulce izolata de cea marina, incat pestii raurilor si ai lacurilor sa se fi refugiat acolo pentru perioada Potopului. Toate din pronie divina, nu de la sine vrere.

Dumitru73 19.01.2011 10:30:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 325321)
Daca a plouat atat cat apa a crescut dramatic, nu uita ca apa de ploaie este dulce, nu sarata. S-ar fi putut forma curenti gigantici de apa dulce sau asa-zise "lacuri" de apa dulce izolata de cea marina, incat pestii raurilor si ai lacurilor sa se fi refugiat acolo pentru perioada Potopului. Toate din pronie divina, nu de la sine vrere.

intr-un cataclism de asemenea proportii nu au cum sa apara asa-zisele lacuri sau rauri de apa dulce, in apa sarata.

Raoul 19.01.2011 17:28:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 325331)
intr-un cataclism de asemenea proportii nu au cum sa apara asa-zisele lacuri sau rauri de apa dulce, in apa sarata.

Poate nu de la sine,dar Dumnezeu este atotputernic,nu? Si chiar si azi avem astfel de exemple. De exemplu lacul Balhas daca nu ma insel este jumatate sarat jumatate cu apa dulce.

costel 19.01.2011 17:37:34

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 325231)
Problema apare atunci cand cautam singuri, necalauziti de Duhul Sfant, intrucat riscam sa ne ratacim, sau chiar sa-i determinam si pe cei ce ne urmeaza sa se rataceasca. Fara Duhul Sfant, nu vom afla nimic, vom cauta in zadar cele ale lui Dumnezeu.

Daca am avea mintea indumnezeita, am intelege cu usurinta cuvintele scripturii privitoare la arca lui Noe si la potop.

Dureros e ca Arca lui Noe a devenit o problema in procesul de mantuire. Daca nu am inventarul - cate animale si pasari au fost in corabie, nu ma voi mantui. Nu se spune nicaieri ca ne este necesar un astfel de raspuns pentru mantuire.

Dar asa cum sublinia si George, in momentul in care vom ajunge sa fim preocupati de mantuire, vom putea ajunge sa avem raspunsuri si la intrebarile legate de Arca lui Noe. Dar in prezent, omul stand in afara dialogului cu Dumnezeu, cu Cel ce i-a poruncit lui Noe sa faca o corabie si sa aduca in ea animalele, nu poate decat sa speculeze.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.