![]() |
Rapitul Miresei
De unde este obiceiul asta cu Rapitul Miresei?De ce se rapeste mireasa pe la nunti?
|
Citat:
Eu nu stiu ce reprezinta acest obicei, dar stiu o nunta unde mirele i-a batut mar pe cei care i-au luat aleasa.( se petrecea undeva in Oltenia...):4: |
E un obicei popular, fără legătură cu religia. Atâta vreme cât este făcut spre distracția și buna dispoziție a tuturor, e OK. Când se sare calul cu chestia asta, nu e bine.
|
Citat:
Miresele se imprumutau pentru ca nobilul local sa fie primul care o cunoaste intim, asa si cu nasii sau cine or fi...ii dau emotii mirelui. |
Si daca se rapeste mirele?:71:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La o nuntă sunt importante următoarele două personaje: 1) Mireasa 2) Nașul. |
Oare n-are obiceiul asta nici o farama de legatura cu religia? de ce se fura mireasa pe la miezul noptii?Sunt unele obiceiuri de nunta care au primit o tenta religioasa prin prisma Sf. Scripturi...
|
Citat:
Are atata legatura cu religia,cata are si traditia bradului de Craciun...sau purtarea jartierei albastre...aruncatul buchetului...si lista ramane deschisa |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Noo8UefBSH0 ...d-aia-i zice furatu' miresii... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cand am cununat, m-a intrebat cantareata daca s-a furat nasa... :23::68:
|
Citat:
|
Citat:
La un astfel de cocalar trebe dat, nu gluma.Probabil ca cocalaru' era beat da asta nu-i o scuza,era o gluma,un obicei si pentru asta merita sa o incaseze rau,atunci sau dupa. |
Rapitul miresei este "floare la ureche". Desi nu-i gasesc niciun temei, reuseste uneori sa ne aduca zambetul pe buze.
Ca soti, nu ar trebui sa ne facem un obicei din "pierdutul sotiei", adica din lucrurile marunte sau mai mari prin care o ranim si o indepartam de noi, si care, in cele mai nefericite cazuri, culmineaza in adulter si in divort. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:13:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.