![]() |
De ce sunt asa de scumpe cartile cu mesaj ortodox?
am sa intru direct in subiect....argumente 1.de la mult utila Biblie la carti de teologie ,dogmatica.catehism.si Sfanta Traditie,toate au preturi prohibite pt majoritatea dintre noi! 2.vietile si invatatura Sfintilor Parinti sunt indispensabile in calea de crestere duhovniceasca ,mai mult noi ortodocsi avem valoare egal distanta in fata Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii!3.un ex de utilitate....recent intr o postare a unui thread,pareirle converg in dificultatea de a intelege Sfanta Liturghie....solutie? *exista carti...cititi le!* contraargumete......oricare ar fi ele dar fara....fonduri de ajutorare,cheltuieli tot mai mari de editare,...si altele de gen obs.exclus si integrarea raspunsului in...toata cartea din Romania,a devenit scumpa! de ce? suntem crestini si ne nevoim in mantuire,incluzand aici ....in dar ati luat,in dar veti da! multumesc tuturora care vor incerca sa imi raspunda!
|
Nu trebuie și editurile să scoată profit? Dacă falimentează, cum mai scot cărți? Și apoi la edituri sunt oameni normali (n-au treabă cu biserica), care n-au puterea de a muri de foame, pentru ca alții să citească cărți sfinte.
|
Citat:
foarte mult conteaza tirajul si retururile. gandeste-te ca cei mai multi credinciosi prefera sa ia cartile de pe net, in loc sa le cumpere. ei nu se gandesc ca pe langa ilegalitate fac si un pacat: furtul. fura munca altora. pe net gasesti arhive cu sute de carti, recomandate chiar si pe acest forum. daca 50 sau 75% dintre cei care iau carti de pe net, le-ar cumpara, atunci editurile ar putea sa scada pretul, altfel ... ce scriu eu este o exolicatie, pot fi si altele. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Toate cartile sunt costisitoare, in general. Umila, poti incerca sa citesti carti intr-o biblioteca publica, pentru care trebuie sa platesti o mica taxa anuala. Daca esti din Bucuresti, iti poti face permis gratuit la Biblioteca Nationala. La Biblioteca Central Universitara poti gasi aproape tot din ce ai enumerat tu. Observ ca si unele parohii au o biblioteca a lor. Pana la urma, ideea este sa le citim, nu sa le avem in casa, sa le punem pe rafturi si sa le stergem de praf.
La libraria Sophia din Bucuresti sunt si preturi promotionale. Incearca si pe la anticariate... |
De ce sunt asa de scumpe cartile?
Ca sa nu le putem cumpara....:))))))) |
Nu sunt (chiar așa de) scumpe cărțile, noi suntem tot mai săraci.
Problema ține și de numărul tot mai mic al cititorilor fapt care conduce la o restrângere a ofertei editoriale și chiar la închiderea unor case bune de editură. Ca să vă dovedesc că există și carte excelentă și nu neapărat foarte scumpă, aruncați o privire pe site-ul de mai jos: http://edituradeisis.ro/opencart/ind...tegory&path=35 |
Citat:
Se mai dau și NT gratis, am primit unul la o mănăstire. La concursurile religioase se mai dau și cărți. Și totuși nu cred că nu se găsesc și cărți ieftine, deși nu eu le cumpăr, ca să știu bine, dar chiar și așa cred că există și cărți ieftine. Chiar dacă editurile au un profil religios, totuși nu lucrează călugări și măicuțe, care să poată răbda de foame cu lunile. La o editură lucrează mulți angajați, care trebuie să-și primească lefurile, angajați care chiar dacă sunt bisericoși, nu pot avea atâta putere de sacrificiu, să lucreze pe gratis. Sunt femei de serviciu, șoferii care livrează cărțile la magazine, editorii, șefii și alții care nu-mi vine în minte. Oricum sunt foarte mulți angajați. |
Trebuie sa mananca si gura la editura.
|
Sunt scumpe cartile , dar totusi se citeste.....
|
Cine vrea,poate! sa si cumpere
|
Citat:
|
Mie nu mi se par scumpe. Am cumparat foarte multe carti despre vietile sfintilor cu 8-9 lei. Ultima achizitie este o carte cu sfintii de peste ani, ptr luna martie cu 20 lei. Da este foarte cuprinzatoare.
Biblia am cumparat-o cu 50 de lei de la Biserica. Nu mi se pare extraordinar, mai ales daca tinem cont ca pe haine dam cu 100 de lei... De exemplu, la pelerinaj la Sfanta Cuvioasa Paraschiva gasesti foarte multe carti si foarte ieftine. |
Citat:
|
Imi aduc aminte cand eram in clasa a cincea si profesoara de religie ne punea sa venim cu Biblia la curs, bunica mea s-a plans unui calugar de greutatile materiale si, printre altele, a mentionat si ca imi trebuie o Biblie la scoala, iar noi aveam una mai jerpelita, de la strabunica... Era un calugar tinerel. A stat putin pe ganduri si i-a spus ca imi da el Biblia dupa care citeste. Pe mine m-a impresionat foarte tare, de imi aduc aminte si astazi. Din fericire, nu a fost nevoie de acest sacrificiu.
In alta ordine de idei, ce bine ar fi daca am putea dobandi credinta din carti! |
Am cumparat acum o luna o Biblie pe care am dat 70 de lei. Nu mi se pare mult, in special gandindu-ma ca o Biblie o poti folosi o viata intreaga, daca ai grija de ea si e bine legata.
|
O carte pe care o ai in biblioteca, poate toata viata, costa 50-60 de lei,iar o revista saptamanala cu cateva retete de bucate si trei tunsori e minim 5 lei,un jurnal in care citesti si ceea ce gasesti pe internet e 2 lei.
E chiar asa scumpa o carte cu tematica religioasa,cand o Psaltire e 10 lei? |
cartea nu are pret
Orice are in viata valoarea pe care noi i-o acordam (in bani, in investitie sufleteasca etc.)
Pentru cei care considera ca o carte cu continut religios este prea scumpa, le amintim ca predica de fiecare duminica la Biserica este gratuita. Cititul pe internet este, de asemenea gratuit (sau inclus in pretul abonamentului). Gand bun tuturor! |
Citat:
|
Draga mea,nimeni nu iti da in viata ceva pe gratis,daca vrei cu orice pret o carte,strangi bani,strangi punga si ti-o cumperi....
Chiar daca dureaza mai mult timp,pana la urma vei putea sa ti-o achizitionezi.... |
Citat:
|
daniel
Citat:
|
Atunci poate se gaseste cineva pe acest forum sa-ti dea cartile de care ai nevoie....
|
Citat:
Insa problema ridicata pe acest thread e irezolvabila! Nu putem face revolutie pentru micsoararea pretului la carti religioase,intr-un stat laic. Cine insa nu crede asta,sa faca petitie la guvern sa subventioneze ortodoxia. |
Citat:
|
Citat:
|
@ umila
1.Nu sunt cartile scumpe, sunt oamenii saraci 2. Cartile de baza: Biblie, Psaltire, Acatistier nu costa chiar o avere si le ai toata viata 3. Alte carti poti citi online: iti recomand arhiva-ortodoxa.info aici poti descarca multe carti. |
Citat:
Si mie mi-ar conveni sa cumpar carti ieftine religioase,asa ca spune-mi cine e responsabil de asta,ca am eu ac de cojocul lui.... |
multumesc
Citat:
|
Citat:
|
Si eu stau la gura sobei si ma gandesc la cei care nu au caldura.Oare de ce nu se ieftinesc lemnele,ca sa-si permita toti sa aiba caldura in casa.
Eu imi pot permite,dar altii? La ei ma gandesc.... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In disperare de cauza eu am cumparat si daruit carti ortodoxe celor din familie (dar lucruri de baza, cum ar fi despre Sf. Liturghie etc..) Doar maica-mea a citit. Nu se inghesuie oamenii sa citeasca, iar pentru cine chiar vrea se vor gasi solutii. |
Asta ar fi o solutie.Cel care-si permite sa dea si celui care nu-si permite.
|
Citat:
|
Citat:
Cand spui o evidenta,nu stiu la ce vrei sa ajute! Si painea e scumpa,uleiul cica se dubleaza,benzina...etc Vrei sa deschidem discutia spre acest orizont? Hristos a "gasit" solutia: Daca ai da si la altul care nu are......Nu trebuie sa te ingrijorezi pe net,ci in realitate,sa actionezi practic... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:25:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.