![]() |
Papa Benedict contesta Biblia?
Nu am citit aceasta carte, dar de unde am preluat informatiile exista poze cu paginile acestea.
" In cartea sa Fé e Futuro, Sao Paulo: Vozes, 1971, pp. 11-13, actualul Papa se indoieste de Cartea Facerii. "Sa privim lucrurile din partea oamenilor de stiinta. Dilema incepe inca din primele versete ale Bibliei. Ideea aparitiei lumii, asa cum este descrisa acolo, se afla in contradictie cu ce ne invata stiinta. Chiar daca afirmam ca Biblia nu este un manual de istorie, drept pentru care nu trebuie sa luam totul literalmente, totusi un sentiment de amaraciune isi face aparitia... Acesta va persista pe toata durata citirii Scripturii". "Ideea omului creat din apa si pamant de mana lui Dumnezeu sau a femeii care a luat nastere din coasta lui Adam in timp ce acesta dormea, pentru ca el sa nu fie singur, ni se par de neconceput". "Poate ar fi bine ca astazi, sa invatam sa re-interpretam acestea, ca pe niste simboluri... In urmatorul capitol (cel privind caderea omului), apare o alta problema. Cum putem impaca ideea caderii omului cand noi stim ca omul nu a cazut ci a urcat, incetul cu incetul devenind om din animal. Si despre Paradis? Suferinta exista pe lume inainte de aparitia omului..." "Dupa caderea lui Adam, din Biblie reiese ca perioada in care Adam a fost aruncat pe pamant coincide cu anul 4000 i.Hr. .Dar noi stim ca pamantul este vechi de sute de mii de ani". "Mai putem noi crede in Dumnezeul care-i vorbeste lui Moise dintr-un tufis? Dumnezeul care ucide intai-nascutii egiptului si conduce Poporul Ales in razboiul contra canaaneenilor? Care-l omoara pe Ozia pentru ca s-a atins de Chivotul Legii? Sau poate acestea erau doar niste simbolisme orientale? Interesant, dar da. Poate impresionante la nivelul constiintei umane, dar in nici un caz ca manifestare a Divinitatii". |
De unde ati preluat informatiile ?
|
tare asta! aceleasi intrebari mi le pun si eu uneori.
|
3 atașament(e)
Cica exista intr-o carte de-a lui. De pe site-ul http://garduldefier.wordpress.com/20...de-la-vatican/
Uitati paginile: |
cam necredincios Benedict asta ca sa fie Papa.
|
Ia, zi, Erethorn, e adevărat?
|
Citat:
|
Citat:
Daca veti cauta mai bine, undeva mai jos, sunt sigur ca veti gasi si poza cu carnetul de mason al Papei. Acuma, vorbind serios. Nu am citit cartea, nu stiu daca este tradusa in romana. DAR !!! Cititi inca o data citatul din primul post. Citatul exprima pozitia oamenilor de stiinta, nu pozitia personala a autorului. Si cartea Isus din Nazaret, a Papei Benedict, tot asa incepe - cu diverse puncte de vedere care neaga adevarul istoric al unor relatari din Evanghelie, pentru ca mai apoi autorul sa demonteze aceste interpretari. |
Pai exista acele pagini. Nu'sh exact in ce limba e (portugheza sau braziliana), insa inteleg sensul, care sunt traduse corect in romana.
Pai, Papa vede aceste pasaje ca un om de stiinta, nu ca om al bisericii. Asta inteleg si nu ca oamenii de stiinta zic. |
Nu m-ar mira ca Papa sa fi zis asta cu Scriptura, daca a zis-o pe aia cu extraterestrii ce mare lucru... Asta cu Scriptura e floare la ureche pe langa declaratia ca exista extraterestrii din partea Vaticanului... Daca a zis-o pe aia cu Scriptura palaria jos... Pana la urma tot Papa e trena crestinismului, realismul si ratiunea lui... Roma e Roma... Degeaba ne tot fofilam noi atata... Roma e prima, fie ea si eretica.
|
Ar fi o idee, sa caut cartea "Credinta si viitor", ca asa cred ca se traduce, ca sa vedem exact continutul.
|
Citat:
1. Dati niste citate in limba romana iar pentru ele dati un link cu ceva scris in spaniola/portugheza 2. ulterior "cica" cartea ar fi fost tradusa si ne dati un link explicit catre un site care are titlul "cumplita ratacire a papistasilor de la Vatican", iar cel care are numele "garduldefier" are poza lui Corneliu Zelea Codreanu; citez din ceea ce afirma acest "gardul de fier": "Cititi ce spuneau sfintii parinti ai ortodoxiei legat de Biserica Catolica.Ati inceput sa imprastiati niste erezii cumplite,noi,crestinii ortodocsi romani,nu putem lua parte la asemenea blasfemii.Papa de la Roma,pentru noi,este un ERETIC!!!" Sfintii parinti ai ortodoxiei, asa cum ii considerati dumneavoastra, nu puteau spune nimic despre Biserica Catolica , pentru simplul fapt ca la ora aceea Biserica era una, dar pentru omul ignorant orice e bun ca argument, doar sa fie in favoarea lui. In momentul in care imi veti spune care e nelamurirea dumneavoastra referitoare la vreo scriere a papei Benedict al XVI-lea, ma voi documenta si va voi spune. In acest caz va pot spune ca nu cunosc limba spaniola sau portugheza, iar daca aceasta carte nu a fost tradusa in romana, nu pot sti ce contine. |
Citat:
Citat:
Nelamurirea mea e evidenta, daca textul respectiv apartine Papei si daca afirmatiile ii apartin. |
Citat:
Iată un link către versiunea completă a cărții, în limba germană: http://www.bilandia.de/multimedia/le...3466367535.pdf Și aici, versiunea în limba engleză: http://books.google.ro/books?id=csv9...page&q&f=false |
Citat:
Am sa ma interesez la biblioteci de aceasta carte, in alta parte nu stiu, ca pe internet sunt numai aceste pagini. |
Nu e nimic nou, unii catolici nu resping evolutionismul, fac o compilatie intre evolutionism si geneza (si nu numai catolici). Ma refer la cei din cler, ca altfel sunt si ortodocsi.
|
Citat:
Pentru dianagroza - mesajul autorului este exact opusul celui pe care încearcă să-l prezinte site-ul de pe care ați pescuit citatele. Autorul prezintă mai întâi toată suita de dubii pe care moderismul le ridică în calea credinței, și se întreabă cum mai poate rezista credința, inclusiv credința în adevărul Scripturii, în fața acestui asalt. Din această secțiune sunt scoase citatele și prezentate tendențios astfel încât să pară că exprimă poziția autorului. Vă las cu întrebarea: Oare care este poziția autorului, exprimată în continuare ? Luați în calcul cine este acest autor și încercați să dați un răspuns în conformitate cu bunul simț. |
Citat:
|
Citat:
Capul meu zice ca nu e interpretata corecta, poate e o rautate, dar cred ca e mai putin important ce zic eu, e necesar sa vad ce zice autorul. |
Citat:
|
Citat:
Vă recomand însă o altă carte al lui Joseph Ratzinger, pe care o puteți găsi în librării: "Isus din Nazareth". |
Citat:
|
Profesorul Ratzinger este, dimpotrivă, îngrijorat de o tendință "deconstructivistă" în biblistica la modă prin universități. Iată un excelent articol al lui pe această temă:
http://www.firstthings.com/onthesqua...etation-in-cri |
Citat:
O diferenta intre protestanti, pe de o parte, si ortodocsi si catolici pe de alta, este ca ortodocsii si catolicii, desi perfect convinsi de autoritatea si autenticitatea Sf. Scripturi, nu o interpreteaza literal. De aseameana, Sf. Scriptura nu este singura sursa de invatatura si credinta, cum este la protestanti. |
Citat:
Imi stimuleaza toti neuronii... (cred ca imi ia 2 zile sa citesc si sa si pricep textul) |
Citat:
|
Citat:
Iar David Beyers, directorul executiv al Comitetului pentru Știință și Valori Umane din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici, ar fi spus cu această ocazie: “Acesta este un pas important: Biserica și-a schimbat opiniile. Ieri, Biserica spunea că ești liber să accepți evoluția sau orice formă de creaționism. Astăzi Biserica declară că vom accepta evoluția care, în orice caz, există, de facto. Cine se mai îndoiește astăzi în Biserica Romano-Catolică asupra evoluției? Eu cred că nimeni." Cautand acum pe net am gasit si in alte parti comentati la cartea prezentata aici: http://www.traditioninaction.org/Pro...Evolution.html Desigur, e o carte dinainte de a fi Papa. Dar nu cu putin timp in urma cineva care agreaza evolutionismul a deschis o conferinta despre afirmatiile Papei Ratzinger de curand: http://www.hotnews.ro/stiri-internat...intamplare.htm Se pare ca acum papa e impotriva evolutionismului si asta e un lucru bun. |
Domnule Catalin, daca tot s-a deschis topicul, va recomand sa cititi cartea care face subiectul topicului, va va edifica in ceea ce priveste opiniile actualului Papa despre raportul cunoastere-credinta.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.