Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Postul Pastelui (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12278)

ungreier 21.02.2011 11:08:41

Postul Pastelui

Am si e o rugaminte. Am vazut ca in Postul Pastelui, in majoritatea saptamanilor nu se consuma ulei de Luni pana Vineri. Asadar, ce sa mancam 5 zile pe saptamana? Faza cu legume fierte , o stiu dar totusi si alte retete mai stiti? Dati exemple: Multumesc

Yasmina 21.02.2011 11:36:55

Nucile,alunele,semintele de floarea soarelui,de dovleac si susan ,sunt foarte sanatoase,hranitoare si suplinesc si nevoia de ulei vegetal.
Fructele de avocado sau maslinele contin ulei vegetal,de aceea le puteti consuma ca atare,doar cu paine sau amestecate in salata.
Desigur,eu va dau sfatul acesta,insa eu rareori am putut sa postesc fara ulei,eu am colon spastic,iritabil,fiind influentat in mare parte de dieta consumata.Cand nu mananc grasimi animale sau macar ulei,am dureri foarte mari ale,spasme ale intestinelor.

Deci,semintele si nucile le puteti consuma ca si o gustare, amesteca in salate sau presarate pe legume fierte.Dimineata puteti consuma cereale fara lapte,doar cu fructe(banana)si nuci,alune;eu mananc si grau fiert cu putin zahar si nuci,este foarte sanatos si hranitor(nu ma roade stomacul),sau gris fiert cu apa.

Mai puteti face in post si:
- paste cu suc de rosii si ciuperci
-orez cu mazare,morcovi
-ciorba de legume(cartofi,morcovi,pastarnac,telina,varza,faso le,mazare,ardei,paste,sos de rosii,conopida)
-conopida coapta la cuptor,cu usturoi
-sfecla coapta,cu usturoi
-ciorba de sfecla si varza acra
-ciorba de fasole boabe,cu multe legume si bulion
sunt multe exemple,in general plecand de la mancarurile cu ulei,de post,numai ca nu le gatiti cu ulei.
succes!

Daniel777 21.02.2011 11:55:39

Se mananca si ulei,stai fara grija,masurile alea fara ulei erau pentru alte timpuri...

maria40 21.02.2011 12:28:08

Citat:

În prealabil postat de ungreier (Post 340145)
Am si e o rugaminte. Am vazut ca in Postul Pastelui, in majoritatea saptamanilor nu se consuma ulei de Luni pana Vineri. Asadar, ce sa mancam 5 zile pe saptamana? Faza cu legume fierte , o stiu dar totusi si alte retete mai stiti? Dati exemple: Multumesc

Si eu mananc cu ulei in timpul Postului in afara de miercuri si vineri cand evit sa mananc cu ulei. Pana cand incepe Postul Pastelui saptamana aceasta (21-27 februarie) se tine post normal miercuri si vineri si luni (azi) daca ai vreun canon dat de duhovnic dupa care in saptamana urmatoare (28.02-6.03) se pune post de carne (poti sa mananci lactate oua si peste dar fara carne) toata saptamana. Din 7 martie incepe Postul Pastelui...

Doamne ajuta!

PascalHoratiu 21.02.2011 12:28:42

Sfat

Nu tineti postul de capul vostru ci NUMAI cu binecuvantarea unui duhovnic. De obicei postul fara ulei este un post aspru inaintat calugarilor si nu mirenilor. Daca duhovnicul iti da binecuvantare atunci tine-l , de exemplu mie nu mi-a dat binecuvantre. Lucifer a facut tot de capul lui si ati vazut unde a ajuns . De aceea spun sfintii parinti si marii duhovnici sa nu faceti nimic fara binecuvantare si cel mai important sa faceti ascultare si atunci totul este spre folos.
Doamne ajuta!

maria40 21.02.2011 12:47:33

Eu pot sa-ti spun din propria mea experienta ce mananc fara ulei...ciuperci pe gratar, cartofi fierti in coaja cu varza acra, spaghete (sunt in comert fara oua daca te uiti la ingrediente) cu sos de rosii si mirodenii, fasole boabe gatita, pate vegetal, mamaliga cu dulceata, fructe. Cateodata imi cumpar din comert pufuleti, napolitane si alte cele care .....stiu,ca nu sunt prea sanatoase , dar, imi plac

cocorel 21.02.2011 13:58:36

o intrebare doar

Un pahar de vin se poate bea in post?Eu am problema mea cu vinul de coacaze pentru tensiune.Multumesc.

alexandrios 21.02.2011 14:56:55

se poate

in fiecare sambata din post este dezlegare la vin,iar daca este vorba de un tratament,sunt convins ca duhovnicul tau i-ti va da dezlegare.

cocorel 21.02.2011 15:09:24

multumesc

Chiar am sa vorbesc cu duhovnicul.

Melissa 21.02.2011 15:10:01

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 340219)
Un pahar de vin se poate bea in post?Eu am problema mea cu vinul de coacaze pentru tensiune.Multumesc.

Pai vinul de coacaze creste tensiunea foarte mult.Cred ca gasesti si alte metode de a-ti creste tensiunea.Nu trebuie neparat sa bei vin.Mananca o lingurita de sare de exemplu ..:3:

cocorel 22.02.2011 07:40:36

Melissa

Mananc sarat in limitele normale si beau si cafea in fiecare dimineata dar asta nu ajuta cu nimic decat superficial: creste tensiunea fortat si pe moment.Vinul de coacaze schimba celulele sangelui si sper sa rezolve cauza nu efectul.

Solveig 22.02.2011 13:56:29

Sarea in exces nu e buna, in timp predispune la hipertensiune.

costel 22.02.2011 14:51:37

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 340174)
Se mananca si ulei,stai fara grija,masurile alea fara ulei erau pentru alte timpuri...

Nu erau pentru alte vremuri, sunt si pentru cele de acum. Ca noua ni se par imposibile, e altceva. Sa nu uitam ca cele ce sunt cu neputinta la oameni, sunt cu putinta la Dumnezeu. Asa ca mai multa ravna in unirea cu Dumnezeu si vom primi putere sa le primim cum se cuvine.

Calmtapestry 18.03.2011 20:39:29

Dezlegare la vin

Buna ziua,

Dezlegare la vin inseamna doar la vin sau si la bautura in general, de ex. bere?
Este doar in fiecare sambata sau si duminica?

Multumesc.

cristiboss56 18.03.2011 21:03:41

Bine ai venit pe forum !

Citat:

În prealabil postat de Calmtapestry (Post 348836)
Buna ziua,

Dezlegare la vin inseamna doar la vin sau si la bautura in general, de ex. bere?
Este doar in fiecare sambata sau si duminica?

Multumesc.

Conform regulilor tipiconale, în Postul Mare dezlegare la vin și untdelemn se face SÂMBĂTA și DUMINICA , pe 9 MARTIE : Sfinții 40 de Mucenici ; la Buna-Vestire , când aceasta cade în ziua de Joia-Mare , sau în Vinerea ori Sâmbăta din Săptămâna Patimilor. Vin înseamnă doar vin, nu bere, țuică, rachiu sau alte băuturi alcoolice. Doamne ajută!+

Noesisaa 18.03.2011 21:57:42

Pai berea are inca mai putin alcool decat vinul...de ce nu?
Plus: reguli pentru manastire si reguli pentru cei din afara manastirii...Untelemn inseamna ulei de masline?

cristiboss56 18.03.2011 22:22:09

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 348845)
Pai berea are inca mai putin alcool decat vinul...de ce nu?
Plus: reguli pentru manastire si reguli pentru cei din afara manastirii...Untelemn inseamna ulei de masline?

Probabil n-ai înțeles :In Postul Mare , căci la el ne referim, dezlegare la băuturi înseamnă VIN , și atât , fără interpretări , fără adăugiri , sau mai știu eu ce . Asta-i regula ! De vrei ( vrem ) ți ( ținem ) cont de ea , de nu, nu ! Postul e facultativ, din credință, fără interpretări precum ale tale , de vrem îl ținem, de nu, nu ! Regulile proprii sunt așa doar o amăgire, precum multe alte amăgiri , doar pentru a bifa că am făcut încă ceva spre "mântuirea "noastră !

mihailt 18.03.2011 22:26:12

Nu ca tin eu post fara ulei,da sunt multi chinezi care nu mananca altceva zilnic decat orez fiert si asta nu pentru ca tin post fara ulei ci pentru ca atat au de mancare.
Eu stau si ma intreb daca nu cumva noi suntem din cei care primim cele bune in viata aceasta iar chinezii saracii,africanii saraci de mor de mici de foame etc nu sunt ca saracul Lazar de o sa ajunga in Rai pe lumea cealalta,iar multi din noi in Iad.
Si nu zice nicaieri in Sfanta Scriptura de saracul Lazar ca ar fi fost botezat cu Sfantul botez de il stim noi,mai or exista si alte moduri in care cineva daca nu a beneficiat de Sfantul Botez in aceasta lume,poate sa beneficieze pe cealalta.

cristiboss56 18.03.2011 22:37:23

Foarte corectă observația ta !

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 348849)
Nu ca tin eu post fara ulei,da sunt multi chinezi care nu mananca altceva zilnic decat orez fiert si asta nu pentru ca tin post fara ulei ci pentru ca atat au de mancare.
Eu stau si ma intreb daca nu cumva noi suntem din cei care primim cele bune in viata aceasta iar chinezii saracii,africanii saraci de mor de mici de foame etc nu sunt ca saracul Lazar de o sa ajunga in Rai pe lumea cealalta,iar multi din noi in Iad.

Citeam de curând, că și duhovnicii ajung în iad, mult mai repede ca noi, căci datorită unora dintre ei s-a ajuns la "nelămuriri"precum cele exprimate de colega noastră. Grav, extrem de grav să ți se dea și să te faci că nu pricepi, nu poți , sau mai știu eu ce ! Să fi în cunoștință de cauză și să stai în nepăsare și mai ales la tocmeală, e echivalentul hulei la adresa lui Dumnezeu. Din minim de decență , de smerenie, nu sminti pe cel de lângă tine, nu îndemna la păcat, căci atunci destinația celui în cauză este clară ! A îndemna la neascultare, la păcat , la necredință în general este o sarcină mult prea grea ce echivalează cu Hula împotriva Duhului Sfânt !

mihailt 18.03.2011 22:55:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 348852)
Citeam de curând, că și duhovnicii ajung în iad, mult mai repede ca noi, căci datorită unora dintre ei s-a ajuns la "nelămuriri"precum cele exprimate de colega noastră. Grav, extrem de grav să ți se dea și să te faci că nu pricepi, nu poți , sau mai știu eu ce ! Să fi în cunoștință de cauză și să stai în nepăsare și mai ales la tocmeală, e echivalentul hulei la adresa lui Dumnezeu. Din minim de decență , de smerenie, nu sminti pe cel de lângă tine, nu îndemna la păcat, căci atunci destinația celui în cauză este clară ! A îndemna la neascultare, la păcat , la necredință în general este o sarcină mult prea grea ce echivalează cu Hula împotriva Duhului Sfânt !

Nu inteleg mai frate la ce te referi aci.

mihailt 18.03.2011 23:08:19

Ca sa scriu si ceva on-topic ceva usor de gatit fara ulei sunt cartofi copti in coaja la cuptor.

Am impresia ca ideea cu postul e ca daca ai duhovnic si esti spovedit te mai rogi,mai mergi la Biserica,mai iei Sfanta Impartasanie nu e greu probabil sa tii post fara ulei,ca primesti compensatie la ce mananci mai putin prin har.
Probabil daca tii post corect nu trebuie sa slabesti la trup,sau sa ai dureri de cap,sau sfarseala fizica.
Mi-am dat si eu o parere aci.

Noesisaa 18.03.2011 23:15:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 348852)

:) Cristi, dar din cauza uleiului nu ne vom mantui noi? Sau berea in loc de vin ar fi hula la adresa lui Dumnezeu? Sa tinem proportiile, totusi...

Postul este un instrument, nu este o dogma, nici Sfanta Taina. Una este sa necinstesti Sf. Euharistie si alta este sa bei bere in loc de vin, sau sa pui ulei in mancare, nu?

cristiboss56 18.03.2011 23:23:57

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 348861)
:) Cristi, dar din cauza uleiului nu ne vom mantui noi? Sau berea in loc de vin ar fi hula la adresa lui Dumnezeu? Sa tinem proportiile, totusi...

Postul este un instrument, nu este o dogma, nici Sfanta Taina. Una este sa necinstesti Sf. Euharistie si alta este sa bei bere in loc de vin, sau sa pui ulei in mancare, nu?

Apăi, ai și tu dreptatea ta, o berică nu strică ! O țigare , o cafluță , doar n-o fi foc ! Hai măi Cris să păstrăm proporția , căci liberalismul ăsta e tare dăunător ! Dacă spune VIN , vin să fie, dacă spune ULEI , ulei să fie ! Că nu vrem noi, asta deja e altă poveste cu "cântec".

Noesisaa 19.03.2011 01:34:07

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 348862)
Apăi, ai și tu dreptatea ta, o berică nu strică ! O țigare , o cafluță , doar n-o fi foc ! Hai măi Cris să păstrăm proporția , căci liberalismul ăsta e tare dăunător ! Dacă spune VIN , vin să fie, dacă spune ULEI , ulei să fie ! Că nu vrem noi, asta deja e altă poveste cu "cântec".

Stai putin, ca nu spune nicaieri ca o cafeluta ar fi impotriva postului! De ulei spune (desi au stiu de la preoti ca asta e pentru manastire), de vin zice (desi berea are mai putin alcool), de peste zice, de carne zice, de branza zice, dar de cafea nu spune nimic! Deci cafeaua e okay!...:D

Exagerez: eu nu beau vin nici cand e dezlegare, am doua beri in frigider (din alea facute de calugari... :D) care asteapta Pastele (sau poate Bunavestirea...) Daca nu vreau sa beau vin deloc, are ceva?

(PS: Glumesc...)

Calmtapestry 19.03.2011 09:01:54

Mai usor cu datul cu pietre

In calitatea ta de..... mai bun cunoscator / avansat in tainele sfinte, ma astept la o altfel de reactie / atitudine fata de cei care nu inteleg si intreaba. Chiar daca intrebarile par tampite cateodata. Daca tot va arogati pozitia superioara de cunoscatori atunci v-as ruga sa va comportati ca atare. Parerea mea este ca doar asa cei care vin mai rar sau deloc la biserica vor fi convinsi sa vina in mod regulat. Cred ca sunteti la curent cu modul agresiv in care celelalte religii, culte , secte sau cum s-or mai denumi incearca sa racoleze membri din randul crestinilor ortodoxi. La noi in 99 la suta din cazuri, dat fiind ca ne-am nascut in aceasta religie, nimeni nu mai e interesat sa atraga oamenii in biserici (cu cateva exceptii), toata lumea ia situatia ca atare. Ne rezumam sa ii dam bani preotului cand vine cu aghiazma de sarbatori si cam asta este singurul contact - in afara de botez, nunta sau inmormantare.
Iar cand intru pe site-ul crestin ortodox ce gasesc: intru cu speranta ca voi gasi buni crestini, care ma vor indruma insa cred ca nimeni nu mai are chef nici de asta, mai usor sa judeci si sa dai cu pietre imediat decat sa incerci sa faci omul sa inteleaga cu cuvinte calde.

LapetiteMoc 19.03.2011 11:53:05

Rugaciune rostita necontenit in Bisericile ortodoxe franceze

Rugaciune speciala pentru Postul Pastelui a Sfantului Efrem Sirul:

"
"Seigneur et Maître de ma vie!
Éloigne de moi l'esprit de paresse,
D'abattement, de domination et de vaines paroles.
(Prosternation)

Mais donne à Ton serviteur,
Un esprit d'intégrité, d'humilité, de patience et d'amour.
(Prosternation)

Oui Seigneur Roi,
Accorde-moi de voir mes propres péchés
Et de ne pas juger mon frère,
Car Tu es béni dans les siècles des siècles. Amen."
(Prosternation)

-----------------------------------------------------------------------
"Doamne, Stapan al vietii mele,
Inlatura de la mine duhurile leneviei,
Al deznadejdei, al ingamfarii si al cuvintelor desarte.
(Matanii)

Da robului Tau,
Duhul simplitatii, al umilintei, al rabdarii si al dragostei.
(Matanii)

Te rog, Atotstapanitorule,
Ajuta-ma sa-mi vad propriile pacate
Ca sa nu-l judec pe fratele meu,
Caci TU esti binecuvantat in vecii vecilor. AMIN!"
(Matanii)

I.Calin 19.03.2011 12:44:28

Iar în bisericile ortodoxe din România, rugăciunea lui Efrem Sirul se spune astfel:

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii in desert, nu mi-l da mie.

Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa, Doamne, împărate, dăruiește-mi să-mi văd greșelile mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin!

Post binecuvântat! Doamne ajută!

I.Calin 19.03.2011 12:51:10

Postul ortodox:

http://www.crestinortodox.ro/calenda.../2011-aprilie/ (precum și luna martie). Reiese clar ce avem de făcut.

Doamne ajută!

mihailt 19.03.2011 13:08:36

Din Apostolul de se citeste in Duminica (Duminica lasatului de sec la branza) dinainte de a incepe postul Pastelui:
"1.Primiți-l pe cel slab în credință fără să-i judecați gândurile.
2.Unul crede să mănânce de toate; cel slab însă mănâncă legume.
3.Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
4.Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea. "
Vedeti aci ca scrie ce se citeste in Duminica respectiva,in calendarul crestin ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/calenda...x/2011-martie/

Si mai intai se citeste aceasta bucata:
"11. Și aceasta, fiindcă știți în ce timp ne găsim, căci este chiar ceasul să vă treziți din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi, decât atunci când am crezut.
12. Noaptea e pe sfârșite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului și să ne îmbrăcăm cu armele luminii.
13. Să umblăm cuviincios, ca ziua: nu în ospețe și în beții, nu în desfrânări și în fapte de rușine, nu în ceartă și în pizmă;
14. Ci îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte."

Sanduu 19.03.2011 14:44:44

Slava Tatalui si Fiului si Sfintului Duh!

ioan cezar 23.03.2011 00:42:30

Citat:

În prealabil postat de Calmtapestry (Post 348900)
Iar cand intru pe site-ul crestin ortodox ce gasesc: intru cu speranta ca voi gasi buni crestini, care ma vor indruma insa cred ca nimeni nu mai are chef nici de asta, mai usor sa judeci si sa dai cu pietre imediat decat sa incerci sa faci omul sa inteleaga cu cuvinte calde.

Da, e mai usor, desigur.
Pe de alta parte, trecind peste critica (inteleg ca ti-a contrazis cineva asteptarile, imi pare rau) as dori sa te rog prin a incepe chiar tu "sa faci omul sa inteleaga cu cuvinte calde"...
Imi cer iertare in numele celor care te-au suparat, frate, si fac asta pentru ca eu insumi ii supar mereu pe altii, cu graba sau neatentia mea. Iarta-ma te rog pe mine si, astfel, poate ii vei ierta si pe altii de aici.
Apoi, dupa ce ierti, arunca o privire catre lucrurile minunate pe care le-au postat aceiasi oameni pe forumul asta de-a lungul anilor. Bucura-te de lumina revarsata aici, si treci te rog peste momentele de tensiune.
Eu unul le sunt recunoscator tuturor, in mod deosebit tie pentru ca ne-ai amintit de nazuinta fiecaruia dintre noi de a deveni bun crestin.
Dumnezeu sa ne binecuvinteze!

Mirela0110 28.03.2011 08:47:52

Mai, bravo voua cei care puteti tine post. (nu zic cu lauda, ca stiu ca asta nu e de laudat, dar poate de admirat si luat exemplu).
eu una, cu rusine zic dar nu pot sa tin mai mult de 2 3 zile. nu numai ca am acu bebe si tre sa nasc cat de curand, dar in general nu pot. poate tine si de obisnuinta organismului, si de vointa ... dar eu fara o bucatica de carnita sau o cana mare cu lapte, branza, ciocolata cu lapte nu mai zic :P, nu rezist mai mult de 2 3 zile. cam atat pot tine. cred ca asta tine foarte mult si de organism si de mancarea facuta in casa. dar pe copilul de 2 3 ani nu poti sa il tii la post si iaca ii faci mancare normala si unde sunt pofticiosi in casa asa cum sunt eu de obicei ...

vsovivi 28.03.2011 10:09:22

Post la ispitokiul care privește urât și cu dispreț scârbos tot ceea ce nu-l mituiește cu mărire de sine, aia trebuie postit, și la întunericul cel din întuneric și din ascunzișuri, din spate, pe la spate, dindărăt, de sub așternuturi, adică toate hulicelele și acuzările alea prietenești, care te falatează cu femei frumușele ca să te umfliii.

Că doar i-a zis sf. Petru vrăjitorului Simion, când a crezut acela că Harul se poate cumpăra pe bani: „banii tăi și gândul inimii tale să-ți fie ție spre pierzare căci ai crezut că poți face vrăji cu harul Domnului și să-l dai pe bani.”

Deci niciun bogat nu va intra pe bani în împărăție căci portarul e nemitarnic. Și oricât vă veți milogi și vă veți miorlăi și veți încerca a mitui din priviri sau prin teatralisme și circuri grotești ca niște măscărici nebuni ai regelui, să știți că nu veți afla nici o șansă de reușită. Toate sulimenelile astea n-o să aibă sorți de izbîndă oricât încercați cu ademeneli să intrați în grațiile autorităților. Nu merge.

Mita nu ține la Dumnezeu. Nici cea cusută cu ață albă și împachetată cu timp îndelung, cu timp liber, cu timp frumios, sau cu timp de lucru sau de studiu asiduu.

„Psalmul 100
1.Mila și judecata Ta voi cânta ție, Doamne.
2.Cânta-voi și voi merge, cu pricepere, în cale fără prihană. Când vei veni la mine?
3.Umblat-am întru nerăutatea inimii mele, în casa mea.
4.N-am pus înaintea ochilor mei lucru nelegiuit; pe călcătorii de lege i-am urât.
5.Nu s-a lipit de mine inima îndărătnică; pe cel rău, care se depărta de mine, nu l-am cunoscut.
6.Pe cel ce clevetea în ascuns pe vecinul său, pe acela l-am izgonit.
7.Cu cel mândru cu ochiul și nesățios cu inima, cu acela n-am mâncat.
8.Ochii mei sunt peste credincioșii pământului, ca să șadă ei împreună cu mine. Cel ce umbla pe cale fără prihană, acela îmi slujea.
9.Nu va locui în casa mea cel mândru; cel ce grăiește nedreptăți nu va sta înaintea ochilor mei.
10.În dimineți voi judeca pe toți păcătoșii pământului, ca să nimicesc din cetatea Domnului pe toți cei ce lucrează fărădelegea.”

Marius22 21.03.2012 10:53:45

Astazi, in miercurea din saptamana a patra, Biserica Ortodoxa praznuieste injumatatirea Postului Mare.

Prin acest fapt Biserica ne arata ca nu este gresit sa numeri zilele Postului daca o faci cu folos. Adesea, eu insumi, ma gasesc numarandu-le, insa intr-un mod cu totul neziditor, gandindu-ma nu la "bunatatile ceresti", ci la cele ale lumii acesteia, ce ma asteapta la capatul sau.

Daniel_7 21.03.2012 13:26:19

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 436004)
Astazi, in miercurea din saptamana a patra, Biserica Ortodoxa praznuieste injumatatirea Postului Mare.

Prin acest fapt Biserica ne arata ca nu este gresit sa numeri zilele Postului daca o faci cu folos. Adesea, eu insumi, ma gasesc numarandu-le, insa intr-un mod cu totul neziditor, gandindu-ma nu la "bunatatile ceresti", ci la cele ale lumii acesteia, ce ma asteapta la capatul sau.

Adica te gandeai la masa de Paste ...:) amr jumate ....

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:12:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.