![]() |
a doua romanie....MOARTA.terifiant
ce statistici,Dumnezeule.cata durere in aceste cifre.asta este o problema deosebit de grava.si ar trebui sa ne preocupe.
http://www.romanialibera.ro/exclusiv...ri-217321.html ce mai putem comenta? |
Citat:
|
Daca nu mi-e umezita memoria , la noi ploua...exista un topic cu si despre avorturi. No offense!:53:
ps.Sigur e dureros subiectul iar realitatea de plans! |
Mi-aș dori să putem intra în contact, mai ales pe messenger, cu femei care vor să avorteze și să le convingem să nu facă asta. Și o viață dacă salvăm, e mult. Dar nu știu unde să le găsesc, aveți vreo idee?
|
@calator
nu,ca asta nu face parte din sectiunea"avorturi",ci face parte din generalitati -romania "democrata" VS romania comunista.
stii tu ca iulyaaaaannnn are ceva probleme cu acel regim,deci este un alt post cu acelasi iz,alta marie cu alta palarie! deh obsesiile... |
atat ai inteles,draga mea yasmina?ce am postat,este extrem de dureros.parerile mele,postate in topicurile anterioare sunt pareri personale.prea putin ma intereseaza in ce crezi tu sau in ce vei crede.fiecare are ideile lui personale mai bune sau mai rele.ma bucur totusi,ca nu mai uitat.
|
camy,nu stiu daca mess-ul ar fi de ajutor.....dar sunt ONG-uri care asista femeile care au facut sau vor sa faca avort.acolo ai putea sa te interesezi......Dumnezeu sa-ti ajute pe acest drum......
|
Citat:
|
se poate si asta....dar este mai greu.
cat despre ONG-uri acolo gasesti adevarate drame.din lipsa de voluntari.ai putea da o mare mana de ajutor.....si de acolo ai putea lua legatura si alte femei care au ganduri de avort,de pe site-uri |
sa cautam si motivul
Cam asa af fi crestineste ca inainte sa dam cu pietre si sa ne dam ajutatori de femei fara busola ia sa vedem noi de ce au ajuns aici.Ca nu e bine e foarte clar dara fiecare femeie cu pacate asa de mari poate ca este un caz disperat care nu a gasit ajutorul atunci cand avea nevoie.Iar pentru cine vroia sa ajute ii spun ca e imposibil asa la ecranul calculatorului.Trebuie sa te duci la cel mai apropiat cabinet ginecologic si gasesti acolo destule de ajutat.Dumnezeu sa le ierte si sa ne ierte pe toti!
|
Stiu o peroana care a facut vreo 8 avorturi ( adica I.V.S. intrerupere voluntara de sarcina- a nu se confunda cu celelalte tipuri de aort ) 1 fiind in luna a 6-a. si inca doua persoane care au facut tot in luna a 6-a.
|
Citat:
Si de ce in luna a sasea, cand este extrem de tarziu si de riscant? Femeia aia se joaca cu propria viata. |
Citat:
|
Daca as fi femeie si n-as avea nimic cu ideea de avort, tot m-as feri sa ajung in situatia aia. A fi de acord cu avortul nu e tot una cu a te supune de 8 ori la un supliciu fizic si poate si psihic. Pot accepta ca explicatii doar prostia sau lipsa de discernamant din cauza vreunui handicap mental si o spun fara sa am ceva personal cu respectiva.
Cele care au facut avort de trei ori probabil traiesc ca niste râme, in voia sortii. Ce-o fi, o fi. N-ai cum sa nu condamni asemenea specimene, indiferent de pozitia personala fata de avort. |
Citat:
Stiu ca poate suna a discriminare (?) dar unele ..hm..rase umane sunt foarte rezistente si se mai si inmultesc ca iepurii. Sa fereasca Bunul Dumnezeu sa se auda ceea ce mi-au auzit mie urechile in ultimii doi ani de zile ! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Degeaba o tot dam noi cu cea tara ortodoxa, Romania are nevoie de educatie in familie, in societate, la scoala, in manastire si in orice mediu in care oamenii relartioneaza si detin un anumit statut fata de ceilalti.
Este nevoie de educatie morala, educatie religioasa, educatie economica, educatie sexuala, educatie fizica, educatie nutritionala, tot ceea ce formeaza individul si-i modeleaza personalitatea pentru el insusi si pentru societate. Din pacate, aceasta credinta ortodoxa nu prea reuseste sa-si arate latura ei pozitiva atunci cand vine vorba de avorturi, de fapt o are , dar nu se vede fiindca, inca sunt multe alte avorturi nerealizate pe considerente religioase . Si totusi, am intrebat adesea aici pe forum, de ce o tara ca Japonia care este budista si, in mare parte ateista, are mai putine avorturi decat o tara ortodoxa ca a noastra ? De ce oare ? In primul rand datorita educatiei si puterii economice a tarii, a increderii si constiinciozitatii, a lipsei de coruptie si a constientizarii factorului medical al acestui flagel. Deci, astfel de lucruri nu ucid doar sufletul , ci si trupul . Oricum, daca as spune sa incercam a lua in seama si metodele contraceptive, mi-ati sari in cap, asa ca stati cu ortodoxia in buzunar, in continuare, si cu cozile la ginecolog in vederea realizarii chiuretajelor voluntare. |
Citat:
Ferească Dumnezeu! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și pentru celelalte cine să le facă educație? Adepții avortului, a acestei crime mascate, oameni cu o mentalite practic criminală, cu alte cuvinte nici morali, nici religioși cu adevărat, nici sexual împliniți, pentru că nu știu când e momentul, locul să se căsătorească? |
Citat:
Fiindca ne prapadim de ras, ajungem sa plangem in cele din urma. Educatia este buna absolut in orice mediu, datorita lipsei de educatie viata monahala este la fel de dezastruoasa ca cea sociala.... Nu as lua in deradere educatia in orice mediu s-ar afla ea, ea se leaga de constiinta, fara aceasta nu suntem decat niste animale....fie ele si " rugatoare " . |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cine iti elibereaza morfina pentru durere in cot ? |
Desi este un subiect tabu pentru monahism, totusi duhovnicul Ieromonah are in vedere acest subiect, si-nca destul de amplu, al sexualitatii atunci cand vine vorba de spovedanie si educatia crestinului.
Tocmai datorita acestei atitudini de hlizeala zacem noi in ignoranta, decat sa ne punem mintea la contributie, sa facem vre-un efort, mai bine aratam cu degetul spre cel " pacatos ", radem de el si ne ascundem sub cupola propriilor lipsuri educationale. Parintii nostri se ascund sub cea a rectiilor pudice, a unor temeri netratate prin comunicare si a atator factori care ne fac pe toti partasi la aceste "statistici " . Sexualitatea individului este un subiect extrem de important pentru Biserica, in schimb nu avem voie sa vorbim despre educatia acesteia . Interesant ! |
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. Dacă vrei să afli mai multe despre educație sexuală și o altă perspectivă de a fi realizată (creștină, e drept), scrie-mi pe PM și-ți voi oferi, cu dragă inimă, câte ceva din experiența pe care am avut-o până acum (mă refer la educație), poate chiar cu indivizi de vârsta ta. Și încă o dată, să-ți ajute Dumnezeu sau dacă vrei: Să dea Dumnezeu să ai parte de o educație sexuală cât mai sănătoasă. |
Te rog sa ma scutesti, " stimate domn "!
|
Citat:
Din păcate, dacă îi spui cuiva ca anticoncepționalele sunt abortive, ți se spune că nu știi ce vorbești și trăiești în alte timpuri. |
Citat:
|
Citat:
Multumesc pentru pumnul in gura,pe care cu delicatete comunista mi l-ai indesat... Eu nu traiesc in romania momentan,dar acolo mi-am facut veacul cum se spune,si inca am legaturi cu romania,nu sunt o dezradacinata!Si orice cetatenie ai obtine,tot exista aceea"origine"!Din contra,nu prea sunt avizata sa vb despre politica si cultura celor de aici,pentru ca nu sunt in masura,nu am o experienta vasta aici,ci sunt destul de noua! Sa stii,cand am parasit romania,aveam salariu de $600,acum cativa ani si tot nu ma incalzea cu nimic,pentru ca voiam sa scap de "meseriasi","fete bune",manelisti,spagi, curvasaraie televizata si agramati cu diplome! Stii ceva,sunt si oameni care merita salarii mici,pentru ca nu sunt pregatiti sa lucreze altceva si au un nivel intelectual scazut,sau pur si simplu au avut oroare de"carte"si asa cum si-au asternut,asa dorm!Cu cat sa platesti munca necalificata?Cine vrea mai mult,nu are decat... In comparatie cu preturile platite pt marcile de top,si in comunism existau salarii mici,NUMAI CA NU EXISTAU PRODUSE DE LUX ca sa realizezi asta,in 1989 un dolar era 15 lei,asta ar fi insemnat ca salariul mamei era de $166,6...deci suntem tot pe acolo! Numai ca neexistand produse de provenienta"capitalista"de bine,de rau,le ajungea oamenilor salriile pt niste oase de ciorba,stomacuri de pui,si alte delicatese comuniste. Desigur daca ar disparea hainele Armani,produsele cosmetice Dior,gentile Prada ,parfumurile Chanel si masinile scumpe,oamenii ar fi relaxati,ca cei $200/luna le ajung pt niste rate la masina dacia,haine de la apaca si crema de fata doina...ceausescu a stiut cum sa inlature"ispitele"si sa-i tina in custi cuminti,chiar si cu 150-200$/luna!! Magistral! |
Hai scuteste-ma! Ca nu am pretentia sa avem salarii colosale,dar macar preturi modice,de bun simt! Da,un necalificat sa primeasca cat merita,dar sa poata trai macar! Un calificat stii cat primeste in Romania?? 720 lei brut,si net vin 540 lei! Mare al naibii salariu asta! Omul nu mai poate nici macar sa-si cumpere de mancare,plus ca are atatea de platit... Ne-au adus preturile la nivelul celor din UE dar salariile sunt sub orice critica! Pai asta e democratie?? Ce numesti tu "produse de lux"? Paine si cartofii? Uleiul si zaharul?? Hai ca deja incepi sa ne razi in fata...
Daca erai asa bine platita in Romania de ce ai plecat? De ce nu te intorci inapoi,ca daca atunci aveai 600$ salariu,acum o sa iei macar 800,nu? Dar si cu 600 o sa traiesti super bine comparativ cu ceilalti! Doar tu ai invatat si munca ta e apreciata si platita,asa spui. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:03:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.