![]() |
rugaciune pentru Ioan decedat azi
Am primit un telefon de la sora noastra mara2008, care ma rugat sa postez un apel la rugaciune pentru tatal lui Icamilin ce sa stins azi din viata, numele lui este Ioan, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca
va multumesc |
Pomeneste-l,Doamne, intru Imparatia Ta pe robul tau Ioan care a trecut la cele vesnice.Toata gresala si pacatul lui sa fie iertat, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, Fecioara Maria,ocrotitoarea noastra, ale Sfintilor Tai si ale Bisericii!
Odihneste-l alaturi de drepti, in camarile ingerilor,in loc luminat, in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea , intristarea si suspinul!Amin. Dumnezeu sa-l ierte si sa aline durerea celor ramasi!:( Curaj, nadejde in mila Lui, dragoste si spor in rugaciune! |
Dumnezeu sa-l ierte pe Ioan!
|
Dumnezeu sa-l ierte pe Ioan si sa-l odihneasca in Imparatia Cerurilor. Inca ceva:in cartea de rugaciuni exista rugaciuni ale fiului (fiicei)la moartea unuia dintre parinti si rugaciunea sotului(sotiei) la moartea sotiei(sotului) si familia ar trebui sa citeasca aceste rugaciuni acum pina in 40 zile.Eu stiu ,pentru ca le-am citit ptr.mama mea.Sunt grabnic ajutatoare in calatoria sufletului pina ajunge in fata Mantuitorului la judecata.
|
Dumnezeu să-l ierte!
|
Dumnezeu sa-l ierte, il voi pomeni si eu in rugaciunile mele.
|
În numele Tatălui, al Fiului și Al Sfântului Duh!
Doamne, te rog odihnește în pace pe robul Tău Ioan și-l așează pe el în ceata drepților Tăi pentru a Ta iubire de oameni. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! |
"Minunata este calea in care mergi astazi suflete ca s-a gatit tie loc de odihna".
Dumnezeu sa-l ierte! |
Citat:
La fel si acatistul pentru adormiti - http://logos.md/rugaciuni/acatiste/adormiti. - tot 40 de zile. Sa nu uitati de cele 40 de liturghii date la manastire! Mie mi-a recomandat cineva sa dau la 7 manastiri. Nu e scump deloc, fata de marea alinare pe care o aduc. Dar interesati-va in prealabil, caci nu in orice manastire se face zilnic Sfanta Liturghie! |
Rgaciune pentru cei adormiti Intru Domnul
Doamne tu cel ce esti Doctorul sufletului si a tot trupul care ai calcat moartea si pe deavolul lai surpat si ai daruit veata lumi tale asaza si sufletul fratelui nostru IOAN In Imparatia Ta cea Cereasca Unde Sfinti tai se Odihnesc In loc de verdeata In loc luminat de unde a fugit toata durerea si Intristarea si suspinarea si or ce a gresit El In aceasta veata cu cuvIntul cu lucru cu gIndul cu stiinta cu ne stinita ca un Bun si de oameni Iubitor Iartai lui
Iar pe cei ce au ramas sai mIngIi si sa Intaresti In dreapta credinta sal poata pomeni In toate Rugaciunile lor amin amin amin amin Slavit sa fie Domnul amin amin amin +++ +++ +++ +++ |
Dumnezeu să-l odihnească!
Pentru că sâmbăta aceasta va fi Pomenirea morților- Moșii de iarnă, este un mare avantaj pentru sufletul său. |
Vesnica pomenire!
Va multumesc din suflet pentru frumoasele rugaciuni inaltate in memoria tatalui meu, nici nu stiti ce mare bucurie mi-ati facut!
Azi l-am condus pe ultimul drum si am asistat la o slujba de inmormantare cum de mult nu am vazut. Am crezut ca fiind batran si fiindca afara ningea si era tare frig, parintele se va grabi cu slujba dar am fost impresionata cat de frumos a slujit si a dat povete demne oricarui crestin. Citat:
|
Dumnezeu sa-l ierte!
Citat:
|
Rugaminte!
Citat:
|
Citat:
Doamne, Doamne, cel ce ai ascultat tinguirea lui Iosif, care la moartea lui Iacov a cazut pe fata tatalui sau si a plang si l-a sarutat, asemenea si Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, a cunoscut dragostea de mama, caci pe cruce in grele chinuri fiind, a vazut pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea alaturea stand, si a zis Maicii Sale: “Femeie, iata fiul tau!”, iar dupa aceea a zis ucenicului: “Iata mama ta!”. Insuti, Stapane intur tot bun, cauta din ceruri si vezi jalea si durerea ce mi-au cuprins astazi inima si sufletul. Indura-te de mine, robul Tau si primeste rugaciunea ce-Ti inalt, fiul care si-a pierdut tatal preaiubit/ mama preaiubita si iarta-i lui/ ei si dezlega-i toate greselile cele de voie sau fara de voie, cele cu lucrul sau cu cuvantul si toate cate un ca un om, in aceasta viata a savarsit. Asculta Milostive Stapane, glasul induurerat al fiului, pe care tatal sau/ mama sa l-a povatuit si l-a deprins ca, in restriste si in necazuri, catre Tine si cu credinta tare sa-si ridice ochii, sa-si deschida gura. Milostiveste-te, Doamne si da sufletului tatalui meu/ mamei mele odihna cea buna, fa-l pe el/ fa-o pe ea partas/a bunatatilor celor vesnice, asezandu-l/o cu dreptii in curtile Tale, ca bine esti cuvantat si preaslavit esti in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune pentru cei adormiti Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate gresalele pe care cu cuvantul sau cu lucrul sau cu gandul le-au savarsit si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac. Daruieste-le lor si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite. Ca Tu esti invierea si odihna adormitilor robilor Tai (N), Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit.
|
Dumnezeu sa-l ierte pe Ioan si sa-l odihneasca in Imparatia Cerurilor!
|
Msg
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu sa-l ierte si cu sfintii sa-l numere! |
Mii de mulumiri!
Citat:
|
Cartea se cheama "carte de rugaciuni pentru trebuintele si folosul crestinului ortodox"editata in 2001,cu binecuvantarea prea fericitului Parinte Teoctist.Cu toate ca am intarziat putin,deoarece in aceste zile m-am ocupat de parastasul de 7 ani pentru socrul meu,totusi o sa o transcriu asa cum o am eu in aceasta cartulie a mea......Doamne,Doamne, Cel ce ai ascultat tanguirea lui Iosif,care la moartea lui Iacob a cazut pe fata tatalui sau si l-a plans si l-a sarutat,asemenea si Fiul Tau,Domnul nostru Iisus Hristos,a cunoscut dragostea de mama,caci pe cruce si in grele chinuri fiind,a vazut pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea alaturea stand, si a zis Maicii Sale: "Femeie,iata fiul tau!" iar dupa aceea a zis si ucenicului :"iata mama ta!".Insuti ,intru tot Bunule Stapane,cauta din ceruri si vezi jalea si durerea ce mi=au cuprins astazi inima si sufletul.Indura-te de mine robul Tau, si primeste rugaciunea ce-Ti inalta fiul(fiica) care si-a pierdut pe tatal sau preaiubit(pe mama sa preaiubita) si iarta-i lui (ei),si dezleaga-i toate gresalele cele de voie sau fara de voie,cele cu lucru sau cu cuvantul si toate cate ca un om in aceasta viata a savarsit. Asculta ,milostive Stapane,glasul indurerat al fiului (fiicei),pe care tatal sau (mama sa) l=a povatuit si l-a deprins ca, in rastriste si in necazuri,catre Tine si cu credinta tare sa-si ridice ochii si sa-si deschida gura.Milostiveste-te, Doamne, si da sufletului tatalui meu (mamei mele) odihna cea buna si fa-l pe el (fa-o pe ea) partas (partasa) bunatatilor celor vesnice,asezandu-l (o) cu dreptii in curtile Tale ,ca binecuvantat si preaslavit esti in vecii vecilor.Amin.
|
Mama mea a plecat la Domnul ,acum 10 ani de zile la varsta de 67 ani ,si pina la implinirea celor 7 ani am facut tot ce a fost posibil pentru sufletul ei,mai ales ca intre noi a fost o legatura foarte stransa si pot spune ca am primit multe "mesaje "sa le zic asa de la mama mea ,dupa trecerea ei in lumea de dincolo. Sper din tot sufletul meu de fiica ,ca ea si-a gasit linistea in urma "nevointelor "mele .Doamne Ajuta-ne pe noi pacatosii sa putem gasi calea spre mantuire acum in aceasta viata a noastra. Dumnezeu sa-l odihneasca pe robul Sau ioan.Amin!!!!!!!
|
Mii de mulumiri!
Draga Iolanda, in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru rugaciunea trimisa, nu am avut ocazia niciodata s-o citesc pana nu mi-a postat-o "Glykys".
Rugaciunea este minunata, o voi rosti mereu de acum incolo. Bunul Dumnezeu s-o aseze si pe mama ta, ( imi pare rau ca nu stiu cum o cheama ), in randul celor drepti si sa-i usureze sufletul! |
Cu multa placere,daca o sa mai fie nevoie,voi posta orice rugaciune sau vreun sfat demn de urmat.De-a lungul anilor am invatat foarte multe si despre credinta noastra si mai ales randuielile ce trebuie facute in cazul unei inmormantari,a unui parastas...etc....(am fost nevoita sa invat,nu avea cine sa se ocupe).Mama mea se numea "Didina",a fost cadru sanitar si a contactat o hepatita de tip C, care a dus-o in citiva ani direct in mormant.Multa vreme am fost "suparata"pe Dumnezeu(sa zic asa)....am suferit enorm de mult,dar cu ajutorul preotilor,rugaciunilor ,posturilor si a altor nevointe ale mele,am trecut cu bine peste incercarea asta.Dumnezeu sa-ti de-a putere sa treci cu bine de aceasta "incercare"....si sufletul tatalui (IOAN),sa-si gaseasca linistea cea vesnica.Doamne Ajuta!!!!!!!!
|
Dumnezeu s-o odihneasca!
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca pe roaba sa Didina, in loc luminat, in loc cu verdeata...Vesnica pomenire!Amin.
|
Sper ca stiti si acest acatist pentru adormiti:
http://logos.md/rugaciuni/acatiste/adormiti Ma gandesc ca ati putea multiplica rugaciunea aceea a mica, a copiilor la moartea unui parinte, si sa o impartiti impreuna cu milosteniile, atunci cand ii faceti pomenirea tatalui. Cred ca va fi folositoare si altcuiva. |
Doamne ajuta !
Multumesc pentru sfat,Glyksy, e o idee buna sa adaug si frumoasa rugaciune cu milosteniile ce le voi imparti in sambetele ce vor urma pentru sufletul tatalui meu.
Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti, il ascult de ani de zile de pe CD si uneori direct de pe siteul Crestinortodox. Este inaltator, este minunat, chiar imi da o liniste in suflet cand il aud prin interpretarea cunoscutului cantaret Marian Moise. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:22:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.