![]() |
Odaia cu RUGACIUNI
Pentru cei ce am ales sa ramanem fideli forumului si in post, m-am gandit ca ar fi o idee buna, ca inainte sa incepem activitatea pe forum, sa ne oprim mai intai cateva momente aici, in aceasta odaie, sa citim sau sa postam o rugaciune!
N-as vrea sa fie un loc unde sa povestim, ci un loc pentru tacere si rugaciune! Indiferent cat ne-am rugat pana in momentul logarii pe forum, aceasta odaie ne da prilejul sa ne mai rugam o data! Macar acum in post! Doamne ajuta si post binecuvantat tuturor! Preasfanta Stapana mea, de Dumnezeu Nascatoare,cu Sfintele si preaputernicele Tale rugaciuni, alunga de la mine smeritul si ticalosul robul tau deznadajduirea,uitarea,necunostinta,nepurtarea de grija si toate gandurile necurate,cele rele si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte.Si stinge vapaia poftelor mele, ca sarac sunt si ticalos.Si ma izbaveste de multe rele, aduceri-aminte si naravuri si de toate faptele cele rele ma izbaveste, ca binecuvantata esti de toate neamurile si se slaveste preacinstitul tau nume in vecii vecilor .Amin! |
Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant. Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase. Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre. Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin! |
Spune odata :nu-mi trebuie mai mult.Am destul.
Doamne ,elibereaza-ma de patima pentru lucruri,care oricum nu ma multumesc.Elibereaza-ma de lacomie ,care ma inseala si ma face mereu mai lacom.Am doi ochi,pretiosi ca doua diamante,si o gura pentru a canta si o sanatate care nu poate fi platita.Doamne,acestea imi sunt de ajuns.Am un soare pe cer si un acoperis deasupra capului. Am de lucru pentru mainile mele.Am o masa pusa pentru a manca,si am oameni pentru a iubi.Doamne ,aceasta imi este de ajuns .Amin
|
Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul, care se citeste in Postul Mare
„Doamne și Stăpânul vieții mele,
duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. |
Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai inainte ai intocmit, prin Legea Ta Veche si Noua aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si spre biruinta asupra pacatului; ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu bunaplacere inaintea Ta in toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
|
de cate ori pot...
Doamne Dumnezeule, fii milostiv mie pacatoasei !
|
Doamne,in furtuna si valtoarea vietii,ajuta-ne sa stam tari, având mijlocul încins cu Adevărul.Ajuta-ne sa ne imbrăcâm cu platoșa dreptății si sa ne încălțam picioarele noastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.Prin voia Ta, in toate sa luam pavăza Credinței, cu care vom putea să stingem toate săgețile cele arzătoare ale vicleanului.Luați fratilor și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.Că de vom umbla în mijlocul morții, nu ne vom teme de nici un rau căci EL este cu noi.Ajuta-ne Doamne,prin harul si mila Ta, sa fim neclintiti in lupta cea dreapta cu raul pana cand Lumina va birui intunericul iar noi toti ne vom infatisa in fata Ta in ziua Judecatii.Amin.
|
...editat.mai sus
|
Ruga catre Tine
Sufletu-mi calator, obosit de-atata drumetit pe cararile inselatoare ale vietii, ingenuncheaza azi in fata Ta! Nu reusesc cuvinte sa gasesc si ruga sa-mi graiesc! Vreau sa cred ca Tu stii tot ce sufletul meu ascunde! Trebuie sa stii cum arde de durere, cum se zbate in singuratate, cum plange de rautate!
Vin azi, in fata Ta, eu - prea umila si pacatoasa fiinta umana, vin sa Te rog sa-mi smulgi din piept tristetea si amintirea, in locul lor sa pui credinta si iubire! Sa-mi stergi lacrima de pe obraz si sa pui blanda mangaiere a unei raze de soare! Sa-mi iei teama de necunoscut si sa-mi dai cutezanta stancii neclintite! Sa - mi iei dorinta de a lacrima si sa-mi dai veselia randunicii! Sa iei tristetea ochilor mei si sa-mi dai stralucirea ghiocelului abia rasarit din zapezi! Si cand raman fara putere, cand cedez in fata incercarilor Tale, lasa-ma sa-ti aud glasul imbarbatandu-ma! Si cand slaba sunt, cand cred ca totul e pierdut, lasa-ma sa vad Planul Tau! Si cand cerul meu e plin de nori, inalta-ma pe unul catre Tine! Si cand uit de Tine, aminteste-mi ca sunt nimic, ca nu exist fara Tine! Te rog, Doamne, nu ma lasa acum! Nu ma lasa sa ma-ndepartez! Da-mi forta vantului sa merg inainte, da-mi hotararea credinciosului de a lupta! |
Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, intoarce la bunatate si rugaciune,pe toti dusmanii mei!
|
Rugaciune pentru o inima deznadajduita
Doamne, Dumnezeul meu, Tu care ai facut cerurile si pamantul,care ai dat viata tuturor lucrarilor Tale, in acest ceas in care sufletul meu sta intristat si plin de manie, intinde mana Ta cea atotputernica si ma scoate din aceasta intristare in care singur m-am afundat. Primeste, Doamne, umilita mea rugaciune pe care o indrept catre Tine cu siguranta ca ma vei ajuta. Fii alaturi de mine Doamne, nu ma parasi niciodata.Iarta-ma ca gresesc mereu inaintea Ta. Imi aduc aminte primele zile cand ma rugam Tie cu credinta si tanjesc dupa ele. Am ajuns sa-mi fie rusine cu Tine, Doamne si de aceea Te rog sa ma ierti si sa ma miluiesti. Nu te-am marturisit in fata oamenilor, Doamne, Dumnezeul meu si in loc sa fiu incredintat ca Tu existi am marturisit gresit despre Tine.Iarta-ma Doamne al meu. Auzi glasul rugaciunii mele si cererea mea caci ma rog catre Tine precum David psalmistul care zice ”Doamne auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru adevarul Tau, auzi-ma intru dreptatea Ta si sa nu intri la judecata cu robul Tau ca nu se va indrepta inaintea Ta tot cel viu”. Pacate mari mi-au cuprins sufletul, ca niste lanturi ma tin si imi frang putin cate putin trupul. Zilele trec, anii se duc si eu raman acelasi pacatos.Dar Tu, Doamne, nu vei inceta sa ma asculti. Tu ma vei ajuta, Doamne al meu si ma vei sprijini. Vei fi alaturi de mine ziua si noaptea,la bucurie si necaz. Caci Tu, toate le randuiesti cu mare intelepciune si Tie marire inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune catre Sfintii Arhangheli
Rugăciune către Sfinții Arhangheli
Doamne Dumnezeule, mare Împărate și fără de început, trimite Doamne pe Mihail Arhanghelul și slujitorul Dumnezeieștii Tale slave să gonească pe toți vrăjmașii care se luptă cu noi, și în ceasul ieșirii sufletului meu din ticălosul meu trup, să fie lângă mine și să mă izbăvească de vrăjmașii cei ce-mi chinuie sufletul în ceasul morții sale, și pe Gavriil – vestitorul Prea Curatei Fecioare, pe Rafail, tămăduitorul, neputințelor sufletești și trupești, pe Uriil, Salatiil, Egudiil și Varahiil, trimite Doamne Arhanghelii și îngerii Tăi spre ajutorul nostru, ca să ne scoată de la vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. O, Dumnezeieștilor, șapte Arhangheli, nu ne lăsați pe noi, cei ce scăpăm la acoperământul vostru, certați-i pe toți cei ce se luptă cu noi, și-i faceți pe ei, ca pe niște praf pe fața pământului, cu puterea voastră cea sfântă. O, Dumnezeieștilor Arhangheli și îngeri, cei cu pioase aripi, întâilor voievozi ai cereștilor puteri, nu ne lăsați pe noi, cei ce ne rugăm și cerem ajutorul vostru. O, minunaților Arhangheli și îngeri păzitori ai noștri cei nebiruiți, fiți nouă ajutor întru toate ispitele ce ne împresoară de la diavoli și de la oamenii cei răi, în scârbe, în boli și de toate felurile de nevoi, și ne păzește de tot felul de răutăți sufletești și trupești. O, marilor șapte Arhangheli, Mihaile, Gavriile, Rafaile, Uriile, Salatiile, Egudiile și Varahiile, nu ne lăsați pe noi, Arhanghelilor izbăvitori de toată înșelăciunea diavolească, biruiți pe toți cei ce se împotrivesc nouă. Cu puterea cinstitei și făcătoarei de viață Cruci a Domnului, cu rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și cu ale tuturor sfinților, a marilor Arhangheli și îngeri Mihaile, biruitorule al vrăjmașilor, biruiește pe toți cei ce se luptă cu noi, Gavriile, vestitorul Prea Curatei Fecioare, Rafaile, tămăduitorul neputințelor omenești, tămăduiește neputințele noastre, cele sufletești și trupești, Uriile, care ești raza focului dumnezeirii, luminează-ne și pe noi cei întunecați. Salatiile, rugătorule către Dumnezeu pentru toți oamenii, roagă-te și pentru noi păcătoșii și ne îndeamnă la rugăciune, la blagoslovenia lui Dumnezeu, care-i întărește pe cei ce se ostenesc, întărește-mă și pe mine, la nevoință și la petrecere monahicească să-mi spovedesc păcatele și sporire la faptă bună dăruiește-mi. Varahiile, dătătorule de blagoslovenie și mijlocitor al facerilor de bine, mijlocește și pentru mine blagoslovenia lui Dumnezeu și mântuirea și facerea de bine, pentru toate cele sufletești și trupești. Ajutați-mă pe mine, nevrednica roabă a voastră, și ne izbăviți de cutremur, de potop, de foc, de sabie și de moarte năprasnică și de tot înșelătorul vrăjmaș. Și ne izbăviți pe noi și pe toți cei ce se roagă vouă întotdeauna, acum și pururi și în vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune de toata ziua
Doamne,da-mi sa primesc impacat tot ceea ce_mi va aduce ziua aceasta.Ajuta-ma sa ma incredintez cu totul Sfintei Tale Voi. In fiecare clipa a zilei acesteia,povatuieste_ma in toate si ma sprijineste.Oricare-ar fi noutatile ce le voi primi in curgerea zilei,invata-ma sa le primesc cu sufletul impacat si cu credinta tare ca totul este potrivit Voii Tale celei Sfinte. Calauza fii gandurilor mele si simtirilor ,in toate lucrarile mele si-n toate cuvintele . Si in toate imprejurarile nebanuite,ajuta-ma sa nu uit ca totul este ingaduit de Tine . Invata_ma sa ma port in chip drept si cu intelepciune cu fiecare madular al casei mele,fara a intrista pe cineva si netulburand pe niciunul. Doamne ,da-mi puterea de a indura toata oboseala si toate cele ce vor petrece in ziua aceasta . Calauzeste-mi voia si invata_ma sa ma rog ,sa nadajduiesc,sa cred ,sa iubesc,sa rabd si sa iert.
|
Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu:
"Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea strainilor si ajutatoarea saracilor, bucuria celor mahniti, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii: dezleaga-l precum vrei, ca nu am alt ajutor in afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna in afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin."
|
Rugaciune pentru pr. duhovnic
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, care pe desfranata si pe talharul ai primit, primeste si rugaciunea mea pentru robul Tau, duhovnicul meu, parintele (numele) ales de Tine sa poarte povara pacatelor mele in fata Ta, asa cum Tu porti povara lumii intregi in fata Tatalui Ceresc.
Iarta toate greselile lui pentru dragostea si jertfa staruitoare ca sa pun inceput bun de pocainta eu, oaia ratacita. Cerceteaza-l degraba si vezi nevoile lui, vindeca-l de toata boala si intinaciunea trupeasca si sufleteasca si de slabiciunea firii celei cazute. Izbaveste-l de toti vrajmasii vazuti si nevazuti, de tot raul si ispitele care i-au venit pentru pacatele mele. Sporeste-i intelepciunea, indelunga rabdare, linistea, pacea si multumirea sufleteasca. Inmulteste-i puterea, sporeste-i blandetea si purtarea de grija si implineste toate cele de folos lui. Da-I minte luminata si pricepere sfanta care se pogoara de la Tine, Imparatul Luminii. Bine sporeste in el, Doamne si daruieste-l sanatos, indelungat in zile drept invatand cuvantul Adevarului Tau. Amin. (Metanie). Imparate Ceresc, Mangaietorule, deschide stavilele cerului si ploua peste duhovnicul meu, parintele (numele) belsug de har si bogata mila. Pogoara-te asupra lui, odihneste in el pururea si revarsa peste el multimea indurarilor Tale. Amin.(Metanie) Maica Domnului, acopera cu Atotputernicul tau Acoperamant pe robul tau, duhovnicul meu, parintele (numele) si roaga-te Bunului Dumnezeu sa-l miluiasca si sa-l mantuiasca pentru rugaciunile tale. Izbaveste-l de toata ispita trupeasca si sufleteasca, curata-l, tamaduieste-l, intareste-l si sanatate deplina daruieste-i. Amin. (Metanie) Cele noua Puteri Ceresti, Sfintilor Romani, Mucenici si Mucenite, cuviosi si cuvioase, Preacuviosilor Parintilor nostri si Sfinti a caror pomenire se savarseste astazi, impreuna cu Toti Sfintii, rugati-va Bunului Dumnezeu sa miluiasca si sa mantuiasca pe duhovnicul meu, parintele (numele) pentru rugaciunile voastre. Amin.Amin. Amin. (Metanii) |
Rugaciune pentru parinti
Dumnezeule, rugandu-ma Tie pentru tatal meu si pentru mama mea, implinesc una din cele mai sfinte datorinte, pe care Tu ai pus-o asupra mea si anume:sa-i cinstesc si sa-i iubesc din tot sufletul meu si din toata inima mea. Cea dintai din indatiririle mele catre ei este de a ma ruga Tie totdeauna pentru sanatatea si bucuria lor, a ma supune si a-i ajuta din toate puterile mele. O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru parintii lor si adesea in dreapta Ta maine ii pedepsesti pentru greselile lor, primeste umila mea multumita pentru binefacerile pe care le reversi neincetat asupra lor. Trimite-le, Preabunule, si-n viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi facut. Tu poruncesti sa cinstesc in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pentru viata pe care mi-ai dat-o prin ei si pentru toate ingrijirile ce au avut si au pentru mine. Ajuta-mi dar sa urmez poruncile Tale sfinte, sa le fiu supus, ascultator si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea si ingrijirea neadormita pe care totdeauna o au pentru mine. Apara-i de toate nenorocirile si intristarile. Da-le viata lunga, fericita, linistita si cu buna intelegere. Fa-i partasi binecuvantarii Sfintilor Tai. Inmulteste-le roadele ostenelilor lor. Fa sa prisoseaca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca intru tot binele si intru indestulare, ca sa te binecuvantam in toate zilele vietii noastre. AMIN. |
Iarta-ma
Doamne Dumnezeule,iarta-ma,pentru tot ce trebuia sa spun,si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac,si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.Si iarta-ma mai ales ca atunci cand trebuia sa tac,am vorbit.Iarta-ma pentru tot ce am facut rau.Iarta-ma ca nu am vazut binele intotdeauna.Si iarta-ma de pe acum ,ca sigur o sa mai gresesc, in neputinta mea.
|
Sa nu intri la judecata cu roaba Ta!
Psalmul 142 1. Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta, auzi-mă, întru dreptatea Ta. 2. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. 3. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. 4. Mâhnit e duhul în mine și inima mea încremenită înlăuntrul meu. 5. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. 6. Întins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. 7. Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se coboară în mormânt. 8. Fă să aud dimineața mila Ta, că la Tine îmi este nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. 9. Scapă-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. 10. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. 11. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. 12. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. |
Ajutorului omenesc nu ne incredinta pe noi Stapana!
„Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi, Preasfântă Stăpână, ci primește rugăciunile robilor tăi, că scârbele ne cuprind și nu putem răbda săgetările diavolilor; acoperământ nu ne-am agonisit nicăieri unde să scăpăm noi, păcătoșii, pururea fiind biruiți; mângâiere nu avem afară de tine, Stăpâna lumii. Nădejdea și folositoarea credincioșilor, nu trece rugăciunile noastre, ci le fă de folos. Nimeni din cei ce aleargă la tine nu iese rușinat, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; ci, cerând dar bun, primește dăruirea cea către cererea cea de folos. Prefacerea celor scârbiți, izbăvirea celor neputincioși fiind, izbăvește pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, pacea celor din războaie, liniștea celor înviforați, singura folositoare a credincioșilor.“ (tropare din Paraclisul Maicii Domnului) |
Multumesc Doamne,pentru toate cate ne-ai daruit!
Rugaciune de multumire
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeu milostiv si indurator, a carui dragoste de oameni nu are margini; ma inchin slavei Tale cu teama si cuviosie, ca sa-Ti multumesc pentru tot ce mi-ai dat, mie robului Tau. Slava Tie Doamne, Te laud si iti cant, Stapane si Binefacatorule. Din nou ingenunchez in fata Ta, ca sa iti multumesc pentru mila si bunatatea Ta, si ma rog ca si de acum inainte sa faci minuni pentru mine, pentru ca dragostea mea pentru Tine, si pentru semenii mei sa creasca. Scapa-ma de toate relele si de toate nevoile. Da-mi liniste si pace, in toate zilele mele, ca sa pot multumi Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin. |
Iti multumim Tie Parinte Sfinte!
Iti multumim Tie, Parinte Sfinte, pentru toate cate ne-ai daruit sufletelor si trupurilor noastre, Purtatorule de grija a toata clipa si nevoia vietii noastre! Fie slavit in veci,numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh! Amin |
Rugăciune pentru împăcare
Doamne, miluiește pe cei ce mă urăsc, se sfădesc cu mine și mă ocărăsc; asemenea și pe cei ce mă grăiesc de rău, ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru mine, necuratul, nici în veacul de acum, nici în veacul ce va să fie. Ci-i sfințește pe dânșii cu mila Ta, și-i acoperă cu bunătatea Ta, Preabunule Stăpâne. Amin.
|
Citat:
|
-"Hristoase,lumina cea adevarata,
Tu care-i luminezi pe toti cei lipsiti de lumina Lumnineaza si ochii inimii mele, Sa-mi vad pacatele Sa fug departe de ele! Inceputul mintuirii mele Este cunoasterea neputintei mele" - Sf,Tihon din Zadonsk |
Rugaciune pentru linistea sufletului
DOAMNE, da-mi PUTEREA de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba,CURAJUL de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si INTELEPCIUNEA de a face diferenta dintre ele! AMIN!
|
Rugaciune catre Sf. Nectarie
O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robi, caci catre tine, ca de la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand, si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie: Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Rugamu-ne tie, Nectarie Sfinte, sarguieste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni, si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la suspinele noastre si nu trece cu vederea pre noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin ele ai aflat dar de la Dumnezeu si astazi luminat vietuiesti intru Imparatia cea gatita sfintilor, fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si l-ai trecut cu vederea? Sau cui, intru dureri fiind, si spre ajutorul tau alergand, nu i-ai usurat suferinta? Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam intru ajutor. Auzit-am ca trupul tau a ramas neputrezit, pentru a intari in noi credinta in inviere. Auzit-am si ca din dragoste pentru norodul credincios, mai apoi L-ai rugat pe Dumnezeu ca binecuvantarea sfintelor tale moaste sa se raspandeasca in toata lumea. Stim, o, alesule ierarhe, de multimea tamaduirilor pe care le-ai savarsit, nou doctor fara de arginti aratandu-te. Nu cunoastem nici suferinta si nici durere, pe care sa nu le poti alina. Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea este spre mantuirea celor ce se roaga tie. Dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bolnavi i-ai ajutat a se intari in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii. Aceste minuni ale tale, sfinte, ne-au facut si pe noi a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si sprijin minunat. Drept aceea, suntem incredintati ca pe tot cela ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si noi credem ca si acum acelasi esti, sfinte, precum atunci cand i-ai ajutat pe cei care au alergat la tine. Slaba este credinta noastra, dar fiind scarbiti si pagubiti, la tine alergam cu credinta si cu lacrimi. Ingenunchind, rugamu-ne tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, sa te rogi pentru noi lui Hristos Fiul lui Dumnezeu, Cela ce n-a trecut cu vederea rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa laudam si sa binecuvantam si sa slavim intru tot laudatul si prea puternicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. |
rugaciune
Cel ce in toata vremea si in tot ceasul,in cer si pe pamint esti inchinat si slavit Hristoase Dumnezeule,indelung-rabdatorule, mult milostive si mult milosarde;care pe cei drepti iubesti si pe cei pacatosi miluesti. Care pe toti chemi la mantuire pentru fagaduinta bunatatilor ce vor sa fie. Insuti Doamne,Isuse Hristoase,primeste si rugaciunile noastre in ceasul acesta siindrepteaza viata noastra spre poruncile Tale;sufletele noastre le sfinteste,trupurile curateste, cugetele indrepteaza, gindurile curateste si ne izbaveste pe noi de tot necazul celor rele si al durerii.Ocrotestene pe noi cu Sfintii Tai ingerica,prin mijlocirea lor find paziti si povatuiti sa ajungem la unirea credintei si la cunostinta slavei Tale celei neapropiate,ca binecuvintat esti in veci vecilor. AMIN
|
Cu mâna întinsă a rugă spre cer/Cu ochii închiși și capul plecat/Cu gândul la Tine încă mai sper./Speranța, o Doamne, nu-i un păcat./Umilă îți cer să-mi dai sănătate/Și pâine pe masă,/ În viață dreptate,/O rază de soare,/O floare de crin,/O toamnă frumoasă/Cu cerul senin,/Un strop de iubire/Și-o cupă de miere/Că știu ce-i durerea/Și gustul de fiere./Tu Doamne, pe toate le poți de voiești/Te rog în genunchi/Ruga mea să primești.Amin.
|
Rugaciune la vreme de necaz
Bine este cuvintata iubirea ta de oameni, Domnul si Mantuitorul meu Iisus-Christos. De ce ma parasesti? Tu singur esti fara de pacat, si numele tau vadeste blandete si iubire de oameni. Arata-mi milostivire, caci tu singur esti iubitor de oameni. Mantuieste-ma pe mine, cel ce am cazut in pacat, caci tu singur esti fara de pacat. Scoate-ma din noroiul faradelegii mele, ca ci m-am cufundat in vecii vecilor. Scapa-ma de dusmani, caci ca un leu maraie si urla, cautand sa ma inghita. Acum, Doamne, inflacareaza-ti fulgerul, si nimiceste puterea lor. Sa se teama de tine, si sa fie indepartati de la lumina fetei tale, pentru ca nu pot sta in preajma ta, nici in a celor ce te iubesc pe tine. Oricine te cheama, vede puterea semnului Crucii tale, Doamne, si tremura, si se ingrozeste in fata ei. Si acum, Doamne, scapa-ma si ma apara, caci in tine mi-am pus increderea. Libereaza-ma din necazul meu, si rautaciosul nu ma va arunca intru nepasare, caci ma lupta in caile sale cele ascunse. Chiar si peste cele ascunse tu ai stapanire, Doamne, si tu cercetezi inimile si rarunchii. Curateste inima mea si cugetele mele, de toata necuratia si gandul rau, ca sa nu fiu pierdut intru osanda cea vesnica. Miluieste-ma, Dumnezeule, cel ce ai putere peste toate, si da darul lacrimilor, pacatosului meu suflet, ca sa spal multimea pacatelor mele; ca sa scap din mana ingerilor celor nemilosi, care-i trag pe cei drepti in focurile iadului. Sa lacrimez neincetat, rugandu-ma tie, Dumnezeule, ca sa nu ma aflu nevrednic in ceasul venirii tale, si sa nu aud infricosatorul glas: "Du-te, sluga vicleana; nu te cunosc pe tine". Preainalte Dumnezeule, unule fara de pacat, da-mi mie, pacatosului, bogata ta milostivire in ziua aceea, ca ticalosia mea cea ascunsa sa nu fie vadita, in fata ingerilor si arhanghelilor, a profetilor, apostolilor si dreptilor; ci mantuieste-me pe mine, ticalosul, cu harul indurarii tale. Primeste-ma in rai impreuna cu cel preadrept. Primeste rugaciunile pacatosului robului tau acestuia, prin mijlocirile sfintilor celor bineplacuti tie, Iisuse-Christoase, Domnul nostru. Tie marire, dimpreuna si Tatalui si Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune a 3 bucurii
La cine sa ma plang,STAPANA?
La cine sa alerg in durerea mea,daca nu la tine,IMPARATEASA CEREASCA? Cine va primi plansul meu si oftarea mea;daca nu TU,PREA CURATA,nadejdea crestinilor si scaparea pentru noi pacatosii? Cine,daca nu TU,ne va apara mai bine de nevoi?asculta oftarea mea si apleaca urechea TA la rugaciunea mea! Stapana,MAICA DUMNEZEULUI meu,nu ma trece cu vederea pe mine,care cer ajutorul TAU si nu ma respinge pe mine,pacatoasa,lumineaza_mi mintea si invata_ma,IMPARATEASA CEREASCA! Nu ma lepada,Stapana,pe mine,roaba TA,pentru nemultumirea mea.Fii pentru mine MAICA si PROTECTOARE! Ma incredintez acoperamantului TAU milostiv,daca nu o sa vrei sa ma mai ajuti,du_ma pe mine pacatoasa la o viata linistita si fara de necazuri,ca sa plang de pacatele mele! Vai de mine!La cine sa alerg eu vinovata,daca nu la TINE,la CARE toti pacatosii cauta nadejdeea si scaparea asteptand mila TA cea nespusa si darurile TALE!Ce cuvant pentru pacatul meu voi putea spune la SLAVA TA cea prea mare! O,STAPANA!IMPARATEASA CEREASCA,TU imi esti MAICA si nadejdea,TU imi esti speranta si scaparea mea,acoperamantul,apararea si ajutorul meu. IMPARATEASA mea CEA PREA BUNA si grabnica aparatoare,acopera cu rugaciunea TA pe mine care am calcat poruncile FIULUI si DUMNEZEULUI TAU. Apara_ma de dusmanii vazuti si nevazuti,imblanzeste inimile oamenilor rai,care se ridica asupra mea. O,MAICA DOMNULUI si a FACATORULUI meu!TU esti radacina FECIOAREI si floarea care nu se vestejeste a curatenie. O,NASCATOARE DE DUMNEZEU!Ajuta_ma pe mine,care sunt stapanita de patimile trupesti si de durerile inimii,numai de la TINE si impreuna cu TINE a FIULUI TAU si a DUMNEZEULUI nostru voi avea apararea si prin apararea TA cea prea mare voi fi ajutata si voi scapa de orice nenorocire si necazuri,cu rugaciunile TALE cele mai puternice PREA CURATA fara de pacat si PREA SLAVITA MARIA,MAICA lui DUMNEZEU. Bucura_te CEA plina de dar! Bucura_te CEA imbucurata! Bucura_te,PREA BLAGOSLOVITA DOMNUL este cu TINE ! Sa va fie de folos! |
Rugaciune de multumire
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeu milostiv si indurator, a carui dragoste de oameni nu are margini; ma inchin slavei Tale cu teama si cuviosie, ca sa-Ti multumesc pentru tot ce mi-ai dat, mie robului Tau. Slava Tie Doamne, Te laud si iti cant, Stapane si Binefacatorule. Din nou ingenunchez in fata Ta, ca sa iti multumesc pentru mila si bunatatea Ta, si ma rog ca si de acum inainte sa faci minuni pentru mine, pentru ca dragostea mea pentru Tine, si pentru semenii mei sa creasca. Scapa-ma de toate relele si de toate nevoile. Da-mi liniste si pace, in toate zilele mele, ca sa pot multumi Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune pentru impacarea si imblanzirea vrajmasilor
Doamne miluieste pe cei ce ma urasc,ma zavistuiesc si ma ocarasc;asisderea si pe cei ce ma graiesc de rau .Ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru mine,necuratul,nici in veacul de acum ,nici in cel ce va sa fie . Ci.i sfinteste pe dinsii cu mila Ta ,si-i acopera de bunatatea Ta ,prea bunule Stapane.Amin.
|
Slava Tie, Imparate, Dumnezeule atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea dumnezeiasca m-ai invrednicit pe mine pacatosul si nevrednicul a ma scula din somn si a dobandi intrare in sfanta casa Ta; primeste, Doamne, si glasul rugaciunii mele, ca si al sfintelor si intelegatoarelor tale Puteri, si binevoieste ca, din inima curata si cu duh de umilinta sa Ti se aduca Tie lauda din necurate buzele mele, ca si eu sa ma fac partas fecioarelor celor intelepte, cu luminata faclia sufletului meu, si sa Te slavesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvantul, Cel slavit in Tatal si in Duhul Sfant, Amin.
|
Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatoasei!
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa si ma mantuieste!
Doamne Atotțiitorule, Dumnezeul puterilor și a tuturor trupurile, Care între cele de sus locuiești și spre cele de jos privești; Cel ce ispitești inimile și rărunchii și tainele oamenilor le știi cu adevărat; Lumină fără de început și pururea fiitoare, în care nu este mutare sau umbră de schimbare; Însuți, Împărate fără de moarte, primește rugăciunile noastre pe care le aducem Ție din gurile noastre cele necurate, în aceast ceas al nopții, îndrăznind pentru mulțimea milelor Tale. Lasă nouă greșelile ce am greșit înaintea Ta, cu cuvântul, cu lucrul, din știință și din neștiință. Curătește-ne pe noi de toate întinăciunile trupești și sufletești, făcându-ne pe noi casă cinstitului și Sfântului Tău Duh. Și ne dăruiește nouă cu inima veghetoare și curată să trecem toată noaptea acestei vieți, așteptând luminata și sfânta zi a Unuia-Născut Fiului Tău, a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când va veni pe pământ cu slavă să judece pe toți și să plătească fiecăruia după faptele lui. Ca să nu fim aflați zăcând și dormitând, ci priveghind și sculați în lucrarea poruncilor Lui și să fim gata a intra în bucuria și cămara slavei Lui celei dumnezeiești, unde este glasul cel neîncetat celor ce Te laudă și nespusa dulceață celor ce văd pururea frumusețea cea nespusă a slavei Tale. Că Tu ești lumina cea adevărată, Care luminezi și sfințești toate, și pe Tine Te laudă toată făptura în veci. Amin. |
Pe Tine Te laudam, pe Tine Te binecuvantam Doamne Iisuse Hristoase, Tie iti multumim
Pe Tine Te binecuvântăm, Dumnezeule preaînalte și Doamne al milelor, Cel ce faci cu noi pururea lucruri mari și cu anevoie de urmat, slăvite și prea minunate, care nu au număr. Cel ce ne-ai dat nouă somn spre odihna nepuțintelor noastre și spre repaos de ostenelile trupului, mulțumindu-Ți că nu ne-ai pierdut pe noi cu fărădelegile noastre, ci după obicei Te-ai arătat iubitor de oameni și ne-ai ridicat pe noi a mâneca și a slăvi stăpânirea Ta. Pentru aceea ne rugăm bunătății Tale celei neasemanate: luminează ochii gândului nostru și ridică mintea noastră din somnul cel greu al lenei și ne deschide gura noastră și o umple de laudele Tale, ca să putem în liniste a cânta, a striga și a ne mărturisi pururea Ție: Dumnezeului Celui slăvit în toate și de toți, Tatălui Celui fără de început, împreună și Unuia-Născut Fiului Tău, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
|
Rugaciune pentru mantuire Dupa rugaciunile incepatoare, cu multa evlavie roaga-te asa:
Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta! Te iubesc, sporeste-mi dragostea! Ma pocaiesc, fa-mi cainta sa prisoseasca! Te slavesc ca pe intaiul meu inceput! Te doresc ca pe cea mai inalta dorinta a mea! Iti multumesc ca Binefacatorului meu cel vesnic! Te chem ca pe puternicul meu ajutor. Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, mangaie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu puterea Ta. Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele, ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa graiesc de Tine, sa lucrez dupa voia Ta, sa sufar pentru Tine. Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac ceea ce voiesti Tu. Te rog cu umilinta, lumineaza-mi mintea, oteleste-mi voia, curateste-mi trupul si-mi sfinteste sufletul!Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de gresalele trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvintele virtutii. Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru gresalele mele, de ravna pentru binele aproapelui si de defaimare pentru desertaciunile lumii. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei. Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica: mandria, prin smerenie crestineasca,- iubirea de argint, prin milostenie,- invidia, prin dragoste si bucurie pentru binele aproapelui,- desfranarea, prin infranare si curatie,- lacomia, prin cumpatare,-mania, prin rabdare,- lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea. Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lucrarile mele, curajos in primejdii, rabdator in nenorociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in biserica, cumpatat la masa, repede la implinirea datoriilor si statornic in hotarari. Doamne, insufla-mi grija sa am totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala. Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapani totdeauna patimile, a ma invrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a merita mantuirea. Dumnezeul meu, fasa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia. Ajuta-mi sa fiu intotdeauna gata de moarte si sa nu ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin lisus Hristos, Domnul nostru. Amin. |
Rugaciune pentru binefacatori
Mintuieste,Doamne,si miluieste pe cei ce ne fac noua bine ,ne miluiesc si ne hranesc ,pe cei ce ne.ai poruncit noua nevrednicilor sa ne rugam pentru dinsii.Si arata mila Ta cu dinsii ,daruindu-le toate cererile cele spre mintuire si rasplata bunurilor celor vesnice.Amin.
|
Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul(care se rosteste in postul mare)
Doamne ,si Stapanul vietii mele,duhul trindavirii, al grijii de multe ,al iubirii de stapanire si al grairii in desert,nu mi-l da mie. Iar duhul curatiei ,al gandului smerit smerit ,al rabdarii si al dragostei ,daruieste-l mie ,slugii Tale. Asa Doamne ,Imparate ,daruieste-mi mie sa vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu ,ca bine esti cuvantat in vecii vecilor.Amin. Hristoase ,Lumina cea adevarata ,Care luminezi si sfintesti pe tot omul ce vine in lume,sa se insemneze ,peste noi lumina fetii Tale ca intransa sa vedem lumina cea neapropiata ,Indeparteaza pasii nostri spre lucrarea poruncilor Tale ,pentru rugaciunile preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai.Amin.
|
Rugaciunea ceasurilor
A SFÂNTULUI IOAN GURĂ DE AUR
Câte un stih, drept rugăciune, pentru fiecare oră din zi și din noapte; sau toate laolaltă. PENTRU CEASURILE NOPȚII Doamne, nu mă lipsi pe mine de binele tău cel ceresc. Doamne, izbăvește-mă de muncile de veci. Doamne, de am greșit măcar cu mintea, măcar cu gândul sau cu cuvântul sau cu lucrul, iartă-mă. Doamne, izbăvește-mă de toată neștiința și uitarea, de neîndrăznirea și de nesimțirea cea împietrită. Doamne, izbăvește-mă de toată ispitirea. Doamne, luminează-mi inima pe care a întunecat-o pofta cea rea. Doamne, eu ca un om am grești, iat, ca un Dumnezeu ăndurător, mă miluiește, văzând neputința sufletului emu. Doamne, trimite mila ta întru ajutorul meu, ca să proslăvesc prea sfânt numele tău. Doamne Iisuse Hristoase, scrie-mă pe mine, robu tău, în cartea vieții și-mi dăruiește sfârșit bun. Doamne Dumnezeul meu, deși n-am făcut nimic bun înaintea ta, dă-mi harul tău, să pun început bun. Doamne, stropește inima mea cu roua harului tău. Doamne al cerului și al pământului, pomenește-mă pe mine, robul tău, rușinatul și necuratul, întru împărăția ta. Amin. PENTRU CEASURILE ZILEI Doamne, primește-mă întru pocăință. Doamne, nu mă lăsa pe mine. Doamne, nu mă duce pe mine în ispită. Doamne, dă-mi cuget bun. Doamne, dă-mi lacrimi și aducere aminte de moarte și umilință. Doamne, dă-mi cuget să mărturisesc toate păcatele mele. Doamne, dă-mi smerenie, curăție și ascultare. Doamne, dă-mi răbdare și voie nebiruită și blândețe. Doamne, sădește în mine rădăcina bunătăților și frica ta în inima mea. Doamne, învrednicește-mă să te iubesc cu tot sufletul și gândul meu și să fac întru toate voia ta. Doamne, apără-mă de oamenii gâlcevitori, de draci și de patimile trupești și de toate celelalte lucruri necuvioase. Doamne, știu că faci precum vrei tu, deci să fie și întru mine, păcătosul, voia ta. Că binecuvântat ești în veci. Amin. |
Rugaciune pentru citirea cu folos a Sfintei Scripturi
Straluceste in inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neinserata a cunostintei dumnezeirii Tale si deschide ochii cugetului nostru spre cunoasterea evanghelicelor Tale propovaduiri; pune intru noi si frica de fericitele Tale porunci, ca poftele trupesti cu totul calcandu-le, viata duhovniceasca sa petrecem, toate cele ce sunt spre placerea Ta cugetandu-le si facandu-le. Ca Tu esti luminarea si sfintirea si mantuirea sufletelor noastre si Tie slava inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:20:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.