Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ma simt singur... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12544)

Sanduu 27.03.2011 20:44:10

Ma simt singur...

Buna tuturor scriu acestea pentru a va spune despre mine si despre viata mea si sa va cer un sfat...Inca din copilarie sint o persoana timida si de cind ma tin minte nu am prea avut prieteni in rindul fetelor si aceasta ma doare, fiindca as vrea mult sa am pe cineva alaturi pe care sa iubesc si sa fiu iubit, din acest motiv ca sint singur adesea am o stare de tristete in suflet, am avut parca ginduri sa incep a face cunostinta cu toate fetele laolata si poate se va primi ceva, mi se pare adesea ca sint foarte urit si de aia sint singur si poate asa si e, insa alta data vad in oglinda ca parca nu sint chiar asa urit... Am unele ginduri sa plec la manastire deoarece in lume singur asa nu vreau sa traiesc, poate chemarea mea in viata este la manastire? citeodata mi se pare ca acolo ar fi locul meu...
Va rog sa ma ajutati cu sfat ce ar trebui sa fac ? CE sa fac ca sa fiu fericit ? ca sa am bucurie in inima? Ce ar trebui sa fac ca sa am si eu o prietena, poate cineva a mai fost in locul meu... Mersi anticipat si va rog nu ma judecati sever...

Melissa 27.03.2011 20:53:03

Cati ani ai Sandu?

Sanduu 27.03.2011 20:59:02

mine implinesc 25

glykys 27.03.2011 21:04:30

La multi ani si fruntea sus, Sandu! Aici pe forum vei gasi prietenii de care ai atata nevoie, oameni buni, de la care poti invata lucruri frumoase si cu care poti vorbi. Si sa stii ca nu e mare paguba ce ti se intampla, daca te treazeai cu vreo deziluzie si vreo suferinta? E buna si nestiinta asta cateodata.

MariS_ 27.03.2011 21:14:29

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350597)
Buna tuturor scriu acestea pentru a va spune despre mine si despre viata mea si sa va cer un sfat...Inca din copilarie sint o persoana timida si de cind ma tin minte nu am prea avut prieteni in rindul fetelor si aceasta ma doare, fiindca as vrea mult sa am pe cineva alaturi pe care sa iubesc si sa fiu iubit, din acest motiv ca sint singur adesea am o stare de tristete in suflet, am avut parca ginduri sa incep a face cunostinta cu toate fetele laolata si poate se va primi ceva, mi se pare adesea ca sint foarte urit si de aia sint singur si poate asa si e, insa alta data vad in oglinda ca parca nu sint chiar asa urit... Am unele ginduri sa plec la manastire deoarece in lume singur asa nu vreau sa traiesc, poate chemarea mea in viata este la manastire? citeodata mi se pare ca acolo ar fi locul meu...
Va rog sa ma ajutati cu sfat ce ar trebui sa fac ? CE sa fac ca sa fiu fericit ? ca sa am bucurie in inima? Ce ar trebui sa fac ca sa am si eu o prietena, poate cineva a mai fost in locul meu... Mersi anticipat si va rog nu ma judecati sever...

Pai, draga Sanduu, te-ai uitat in oglinda gresita! Adevarata oglinda sunt ochii prietenului sau ai aproapelui. Acolo vezi imaginea ta adevarata. Cauta aproapele, cauta prieteni si uita-te in ochii lor. Nu fugi in manastire ca sa cauti singuratatea, nici macar linistea, daca n-ai gasit-o mai intai in tine. In manastire vei gasi ASCULTAREA, care e cea mai grea jertfa. Sa nu crezi ca oricine o poate duce. Cauta aproapele, cauta prieteni, cauta un duhovnic ...
Har, smerenie si jertfa de sine.

Melissa 27.03.2011 21:15:41

Heiii...LA MULTI ANI !:11:
Sa-ti dea Dumnezeu tot ce are pregatit pentru tine!
:5:
Doar sa nu cazi in deznadejde,pentru ca stii bine ca nu aduce anul ce aduce ceasul!

Fiecare sac isi are petecul..Daca doresti familie, eu zic sa incepi sa te pregatesti pentru ea,sa incepi s-o astepti frumos...Sa-ti asterni liniste in suflet, sa cauti sa iti depasesti limitele pe care crezi ca le ai, sa cauti bucurie in lucrurile simple, sa te culci seara zambind ca esti mai aproape cu o zi de jumatatea ta..

Iar daca doresti calugarie, nu mai sta in cumpana,ia drumul unei manastiri si cauta acolo raspunsurile..Ai sa vezi singur daca e pentru tine sau nu..

Mi-ar place sa-ti spun mai multe, sa-ti bucur sufletul putin,dar sper sa o faca barbatii de aici de pe forum,care cu siguranta vor gasi cuvinte mai potrivite ca mine,sa te incurajeze sa mergi frumos inainte!

Sanduu 27.03.2011 21:16:10

Mersi foarte mult la toti

andreicozia 27.03.2011 21:27:03

Lucrezi?
Cum iti petreci timpul, ce jocuri video joci?
Locuiesti cu parintii?

Sanduu 27.03.2011 21:37:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 350611)
Lucrezi?
Cum iti petreci timpul, ce jocuri video joci?
Locuiesti cu parintii?

In cursul saptaminii sint la serviciu, mai es prin oras, jocuri video practic nu joc, ascult muzica nu prea mult, chiar si la serviciu parca as fi plictisit ceva nu-mi ajunge si cred ca nu-mi ajunge o persoana alaturea pe care sa o iubesc...Da, locuiesc cu mama si fratele.

FLORINA 27.03.2011 21:44:48

Tot ce vreau eu sa iti spun e doar atat:Sa nu mai spui niciodata ca esti urat,dar niciodata!!!Priveste in sufletul tau si vei vedea cat esti de frumos!!!Si referitor la faptul ca nu ai pe cineva,cu siguranta va veni si asta ,numai rabdare sa ai ca te vei bucura pe urma mult mai mult!Fii binecuvantat!Doamne ajuta!

Sanduu 27.03.2011 21:52:21

Citat:

În prealabil postat de FLORINA (Post 350617)
Tot ce vreau eu sa iti spun e doar atat:Sa nu mai spui niciodata ca esti urat,dar niciodata!!!Priveste in sufletul tau si vei vedea cat esti de frumos!!!Si referitor la faptul ca nu ai pe cineva,cu siguranta va veni si asta ,numai rabdare sa ai ca te vei bucura pe urma mult mai mult!Fii binecuvantat!Doamne ajuta!

Pai adevarul este cel mai bun, si poate adevarul este ca sint urit...Insa mersi pentru sustinere

MariS_ 27.03.2011 21:54:51

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350613)
In cursul saptaminii sint la serviciu, mai es prin oras, jocuri video practic nu joc, ascult muzica nu prea mult, chiar si la serviciu parca as fi plictisit ceva nu-mi ajunge si cred ca nu-mi ajunge o persoana alaturea pe care sa o iubesc...Da, locuiesc cu mama si fratele.

Asa cum ti-a spus si Melissa "fiecare sac isi gaseste petecul". Sa fii convins de asta. Problema e cum te gaseste, adica in ce stare. Sa nu te gaseasca prea plictisit asa cum spui ca te simti de multe ori. De-aia ti-am spus ca e bine, pana iti afli jumatatea, sa ai prieteni, sa incerci sa ajuti aproapele, oricare ar fi el si cu oricat de putin. Conteaza atitudinea, intentia si imediat te vei simti mai bine. De ce? Pentru ca nu te mai simti inutil, vei avea o preocupare, nu te vei gandi doar la tine, vei deveni generos, sociabil, comunicabil. Si atunci va veni a l e r g a n d si EA.

Melissa 27.03.2011 21:59:27

Daca tot zici ca esti urat..

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350618)
Pai adevarul este cel mai bun, si poate adevarul este ca sint urit...Insa mersi pentru sustinere

O lege a lui Murphy spune ca cele mai frumoase femei intotdeuna se casatoresc cu cei mai urati barbati! :10:

Sanduu 27.03.2011 22:02:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 350621)
O lege a lui Murphy spune ca cele mai frumoase femei intotdeuna se casatoresc cu cei mai urati barbati! :10:

:D probabil

MariS_ 27.03.2011 22:33:08

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 350621)

Eu am si verificat legea: e adevarata. Sanduu-le, te paste o mare problema! Langa o femeie frumoasa trebuie sa ai si un costum la dunga, ca sa se potriveasca! Langa un costum la dunga tre' sa ai o masina lucioasa. Masina lucioasa tre' sa aibe un garaj pe masura. Masura tre' sa aibe o vila....Vila tre' sa aibe un cont baban in banca ...Ma opresc aici ca ma ia cu durere de cap. Glumesc, sper ca te-ai prins. Eu zic sa te multumesti cu cea care se potriveste la ... sufletul tau.

anamaria simleu 27.03.2011 22:40:02

Citat:

LA MULTI ANI!.....hei fruntea sus!...nici un om nu este urat....toti suntem creatie divina...in oglinda se reflecta starea de spirit....uneori te vezi urat(asta inseamna ca esti trist)...alteori nu mai vezi atata ``uratenie``...frumusetea si uratenia sunt stari de spirit....zambeste mereu, fii bun si vei simtii caldura celor din jur...cand va fi momentul iti vei gasii pe cineva...nu deznadajdui...

unpaharcuapa 27.03.2011 23:14:23

of...

Of,singuratatea asta daca n-ar durea....nici nu stiu cum sa-ti spun a merge la manastire nu e o solutie decat daca ai inclinatie sigura...nu ca nu-ti gasesti pe cineva in viata reala....ca acolo singuratatea are alta forma...Te inteleg perfect la nevoia de a avea pe cineva langa tine si nu ca eu am trecut prin asa ceva dar am doua surori care si ele la fel simt ca si tine insa mai putin partea cu manastirea.Vezi tu nevoia disperata de a fi cu cineva te indeparteaza de acel cineva.De ce nu astepti,nu ai decat 25 ani,pana va veni si vremea ta?Eu am o vorba fiecare are ceva al lui care nu-l ia nimeni.Cu frumusetea e o alta problema tuturor ne-ar place sa fim frumosi ca feti frumosi sau ca zanele dar nu se poate.Asta e,asa au fost ai nostri parinti si cu asta basta ce sa-i fac eu mamei sau tatalui meu daca si ei la randul lor vin din urma....frumusetea e trecatoare si nu-ti foloseste mai la nimic insa SUFLETUL este viata si trairea ta.Cata lume e frumoasa te-ai intrebat?Cata lume frumoasa are si sufletul frumos?F.putini...conteaza?Crezi ca omenirea asta nu mai evolua daca noi eram numai urati?Ei si inca cum!Sfatul meu nu te mai izola ci cauta viata in orice locsor si nu da cu piciorul la nimic ca Bunul Dumnezeu are pt fiecare o poveste care trebuie spusa si traita.Eu iti doresc din suflet sa-ti gasesti jumatatea ca sa colinzi frumos prin viata.Doamne Ajuta!

vultur77 27.03.2011 23:41:34

La multi ani !

Citat:

Eu cred ca ai o problema cu tine insuti.Faptul ca esti timid iti ingradeste posibilitatea sa fii cu o fata,caci din cate se vede asta iti lipseste.Intr-o buna zi va trebui neaparat sa scapi de anxietatea pe care ti-o provoci singur deoarece te tine in loc.Daca tot implinesti maine 25 de ani ce ar fi sa iei timiditatea si sa dai cu ea de pamant?Sau vrei la nesfarsit sa fi prizonierul propriei minti?Trebuie sa te autodepasesti si sa treci peste problema...vai ca sunt urat si nu ma vrea nici o fata,dar oare ai incercat sa te apropii de vreo una,sau nu te lasa timiditatea?Vrei sa iti gasesti refugiul in calugarie,dar proprile tale cuvinte lasa de inteles ca nu prea esti hotarat sa iei aceasta cale deoarece pentru calugarie trebuie sa IL doresti doar pe HRISTOS,iar tu singur zici: ''POATE ''chemarea mea in viata este la manastire,si totodata'' CATEODATA MI SE PARE''. ca acolo ar fi locul meu.EI bine nu prea merge asa cu calugaria.UN DUHOVNIC BUN te-ar putea ajuta,dar lupta este a ta si TU insuti trebuie sa invingi.Nu astepta prea mult,timpul trece...in defavoarea ta.

LapetiteMoc 27.03.2011 23:45:11

La multi ani !

Ani multi si frumosi sa-ti dea Dumnezeu in sanatate si ganduri senine!

In ceea ce priveste problema ta, cred ca trebuie sa actionezi, nu sa plangi pe margine. Analizeaza-te si vezi unde ti-e problema. Sigur vei gasi pe cineva intr-o zi nu departata. Doamne ajuta!

alikmi 27.03.2011 23:58:50

Si eu simt la fel ca tine si mai am putin pana implinesc 25 de ani... :6: Si uneori imi e tare greu...
La fel ca tine sunt mai retrasa si nu am prea multi prieteni, dar imi fac curaj sa imi fac acum. Sunt in corul facultatii de teologie, mai intreb pe cineva cum il cheama, ii cer adresa de e-mail, nu e asa de greu cum mi se parea initial.
M-a ajutat mult sa fiu in cor... ca in rest si eu mergeam la scoala si ma intorceam acasa... nu faceam nimic interesant... Acum merg la lucru si la cor, pe langa stat acasa, si ma ajuta mult, nu ma mai simt asa de singura ca inainte.
Imi doresc mult si eu sa iubesc si sa fiu iubita, dar cred ca e important ca sa fie iubirea curata si binecuvantata de Dumnezeu (altfel dupa un timp iarasi te simti nelinistit si cu un gol in suflet...). Dar toate la timpul lor, poate nu am intalnit inca persoana potrivita :)
Nu te mai gandi ca esti urat... prietenii vad pana in suflet, si cine te va iubi te va iubi nu pentru cum arati pe dinafara ci pentru cum arati pe dinauntru. Si stii ceva? Cand ai sufletul curat si bun ti se lumineaza chipul... Mi s-a intamplat sa vad asta la mai multe persoane, pur si simplu li se citeste bunatatea pe chip, iti e drag sa le fii in preajma. Verifica si tu!
Stii ce poti sa te faci? Sa te rogi... Tu mergi la biserica? Mi-a spus cineva - cand sunt trista sa ma rog. si ma rog la Maica Domnului, si ma linistesc. Si simt ca Ea e langa mine si ma asculta. Ma duc cu sufletul tulburat la biserica si plec de acolo cu liniste in suflet. Mi se intampla si dupa Sfanta Liturghie, si dupa Vecernie. Se intampla pur si simplu, nu imi propun asta, ma trezesc cu liniste in suflet. Cauta si tu o biserica unde sa te duci cu drag.
Am primit pe e-mail o data o rugaciune pentru casatorie, spune-o din suflet si ai incredere ca Dumnezeu te va ajuta, dar lasa sa fie voia Lui si nu a ta... ca El stie cum e mai bine, poate ca chiar Acum nu e momentul potrivit.

Ai grija de tine si Dumnezeu sa iti ajute!:6: La multi ani, Sandu!

Rugaciune pentru căsătorie
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua", daruieste-mi toate cele de trebuinta pentru a merge pe calea mantuirii.
In mainile Tale este viata mea si fara Tine nu pot cunoaste nici implinirea si nici bucuria cea adevarata. Stiind aceasta, avand dorinta de a purta crucea casatoriei, Te rog sa ma ajuti sa gasesc faptura potrivita alaturi de care sa infrunt marea vietii acesteia.
Ajuta-ma, Doamne, ajuta-ma, cum numai Tu ma poti ajuta. De multe ori ispita singuratatii mi-a ranit inima, de multe ori diavolul deznadejdii a lovit in poarta sufletului meu. De atata durere inima mea s-a strans, si nu este nimeni care sa imi aline durerea.
La Tine alerg, Doamne, nadejdea mea, intarirea mea, lumina vietii mele. Ajuta-ma sa am o familie bineplacuta Tie, o familie peste care sa se reverse multimea binecuvantarilor Tale.
Fereste-ma, Doamne, de tot raul. Fereste-ma de o alegere gresita. Fereste-ma de minciuni, de rautate, de desfrau. Sa nu ma insele frumusetea cea degrab trecatoare, ci sa caut mai ales frumusetea sufleteasca. Sa nu ma orbeasca dragostea patimasa, nici sa nu ma biruie patimile si poftele.
Tu stii, Doamne, nepriceperea si slabiciunea mintii mele. Izbaveste-ma prin harul Tau de neputintele care ma apasa.
Vino in ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Daruieste-mi intelepciune si rabdare. O, grea este crucea rabdarii, si greu imi este sa nu fiu covarsit de ea. Dar in Tine imi pun nadejdea.
Ajuta-ma, Doamne, sa iubesc Biserica, sa starui in rugaciune si sa am ravna pentru implinirea poruncilor Tale. Sa ma spovedesc ori de cate ori umbra pacatului va tulbura mintea mea, mai inainte ca gandul murdar sa devina fapta. Daruieste-mi ca primind dezlegare de pacate sa-mi indrept viata dupa cum Iti este bineplacut Tie.
Fa sa-mi fie mie familia cale de mantuire, cale de bucurie. Sa nu caut implinirea cea inselatoare cu care ma ademeneste aceasta lume, ci sa caut dragostea pe care ai binecuvantat-o la nunta din Cana Galileii.
Sa imi fie familia prilej pentru a-Ti multumi in fiecare zi. Si la vreme potrivita, daruieste-mi, Doamne, copii credinciosi si sanatosi, care sa duca o viata curata si sfanta.
Rugatori aduc pentru mine pe toti sfintii, pe mai marii cetelor ingeresti, pe Inaintemergatorul Tau, pe inteleptii Apostoli, si impreuna cu acestia pe Preacinstita si Preacurata Maica Ta, ale caror rugaciuni primeste-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu si pentru mantuirea mea.
Ca Tu Insuti esti, Bunule, sfintirea si luminarea sufletelor noastre si Tie dupa cuviinta, ca unui Dumnezeu si Stapan, toti slava Iti inaltam, in toate zilele. Amin.

Lucemferre 28.03.2011 01:26:47

Sandu, dormi bine noaptea? În timpul zilei ai chef, ești motivat, ai energia să faci ceva? Sau te caracterizează mai mult o stare de melancolie, de plictis și resimți un fel de somnolență (în sensul că nu-ți vine să dormi, pentru că nu ți-e somn, dar nici nu te simți în stare să faci ceva)? Văd că, cel puțin, serviciul te plictisește... Cu imaginea de sine stai prost (te vezi urât). Eu cred că treci printr-o depresie pe care nu e bine s-o lași netratată. Nu e obligatoriu să îți dorești să te sinucizi ca să ai o depresie. Poți să cauți pe internet simptomele acestei afecțiuni și să te analizezi singur. Dacă deja ești așa trist de prea mult timp, s-ar putea să suferi de distimie: depresie cronică în care melancolia, tristețea nu mai sunt la fel de puternice; lentoare în gândire; pierderea simțului umorului; apatie, în general. Lucrurile care altădată te încântau te lasă, acum, indiferent.

În orice caz, numai simplul fapt că te simți singur și te vezi urât indică clar o tulburare depresivă. Acest complex care a luat naștere în mintea ta îți va afecta relațiile cu cei din jurul tău, pentru că dacă nu-ți place cum arăți te va inhiba în fața altora. Te face efectiv să te simți inferior și îți accentuează timiditatea pe care deja spui c-o ai. De regulă, timizii sunt și mai sensibili, mai empatici și cu trăiri afective mai profunde. Tocmai de aceea au și înclinație către melancolie și depresie. Pentru că sunt ușor de rănit. Fiind timid, stabilești și menții relațiile mai greu, ceea ce te face mai singuratic, lucru care iar te întristează la un moment dat și uite așa, intri într-un cerc vicios.
De aceea, te rog să consulți cât mai repede un psihiatru și să-i spui cum te simți. El va decide dacă e cazul să-ți dea și un antidepresiv sau dacă doar ai nevoie de consiliere terapuetică.

Să nu mă înțelegi greșit: cei mai mulți au părerea despre cei care merg la psihiatru că sunt nebuni. Asta nu face decât să arate nivelul scăzut de educație și mai ales de cultură al românilor. Să nu-ți fie rușine că mergi la un astfel de doctor (nici să nu spui cuiva, pentru că, așa cum am spus, mulți te etichetează și imediat te izolează), dar uneori chiar este nevoie. Creierul, precum o glandă, se îmbolnăvește. Cauzele depresiei sunt un deficit de serotonină (mai rar, de dopamină). Ceva face ca creierul să nu mai producă o cantitate suficientă de neurotransmițători. În 25% dintre cazuri aceste cauze sunt genetice și au nevoie de tratament toată viața. De cele mai multe ori, însă, ea e produsă de factori externi (desigur, tot pe un fond genetic mai slab), dar afecțiunea se vindecă imediat ce dispar complexele care întrețin boala și cred că acesta este și cazul tău. Trebuie să-ți rezolvi problemele de imagine de sine. Medicamentul, pentru tine, este necesar doar pentru a-ți da un avânt, un boost; să-ți mărească nivelul de energie ca să te poți ocupa cum trebuie de ele. Să nu crezi că antidepresivele sunt pastile de fericire. Au efecte secundare dintre cele mai urâte, dar ajută foarte mult la refacerea sinapselor și la restabilirea nivelului maxim de funcționare a creierului. Nu sta așa mult timp, pentru că riști să se cronicizeze. Tratamentul pentru depresie e de 6 luni. Cel pentru distimie, între 2-3 ani.

De ce te vezi tu urât? S-a întâmplat să mergi pe stradă și să-i auzi pe unii zicând "uite-l și p'ăsta ce față are" sau "uită-te la ăla cum arată..hahaha"? Întotdeauna lumea spune așa ceva numai din răutate gratuită pentru că ea se simte urâtă și atunci, înjosindu-l pe altul (care poate chiar arată bine) îi dă un sentiment de confort. Când cineva îl face pe altul urât, să știi că o spune doar ca să se convingă că nu e el însuși un bocciu. Nu te lăsa descurajat de astfel de prost-crescuți. Ce defecte fizice ai? Dacă ești mai spân, rade-te. Dacă ai părul rar, te tunzi fie periuță, fie te razi. Dacă simți că fața nu prea te ajută, atunci lucrează-ți corpul. Nu lăsa să crească burta. Mergi la sală, alergă, trage de fiare. Dacă ai bani, cumpără-ți haine mai elegante. Pe o femeie o atrage, prima dată înfățișarea unui bărbat ce-i drept, dar fără simțul umorului nici Brad Pitt nu va ține pe cineva lângă el. Fii sociabil, glumeț și politicos.

Și te rog, ia în calcul și un consult medical :1: . În spatele timidității se poate ascunde anxietatea. Mulți care aud de anxietate se gândesc la atacuri de panică, oameni care sunt speriați și țipă pe stradă sau se sufocă din cauza unei frici iraționale. Dar ea e un termen generic pentru teamă și poate avea diferite intensități. Nu trebuie să-ți sară inima din piept și să transpiri. Toate fobiile reprezintă o anxietate. Dacă s-a întâmplat să te jignească unii și tu să pui la suflet, s-ar putea să fi dezvoltat o formă de fobie socială și să te temi, în subconștient, de ceilalți să nu te mai jignească din nou și să suferi iar. Anxietatea, de foarte multe ori, dă simptomele depresiei și astăzi se tratează tot cu antidepresive (de tipul inhibitoarelor selective ale recaptării serotoninei). Roagă-te lui Dumnezeu, mergi la biserică să vorbești cu un duhovnic dacă simți nevoia; fii atent la ce culegi de prin Tradiție pentru că sfaturi de genul întoarce și celălalt obraz și "să te consideri cel mai păcătos dintre toți, vierme etc." nu-ți vor face bine. Și dacă totuși nu-ți revii, consultă un doctor. Deși eu zic s-o faci oricum. Curaj ! :6:

Melissa 28.03.2011 01:37:48

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 350653)
dar fără simțul umorului nici Brad Pitt nu va ține pe cineva lângă el.

Foarte adevarat..:41:

Criss_77 28.03.2011 07:17:53

Buna dimineata!

Buna dim, eu am fost ca tine, si crede-ma ca nu sint asa frumoasa sau buna la suflet, dar Dumnezeu m-a ajutat si mi-am gasit jumatatea... Singurul sfat care ti-l pot da, este sa ai incredere in Dumnezeu si El te va ajuta... Atunci cind nici nu te astepti, atunci iti vei gasi jumatatea... Doamne ajuta si ai incredere in Dumnezeu!

antoniap 28.03.2011 07:54:15

Iata cateva sfaturi referitoare la casatorie si monahism:

Parintele Amfilohie,Diaconesti - Casatoria si ...

Mirela0110 28.03.2011 08:30:19

eu am avut multe dezamagiri in viata sentimentala pana a il intalni pe sotul meu. si eu simteam ca sunt alte fete mai frumoase, ca eu nu sunt cine stie ce, ca nu se uita nimeni la mine din cauza aspectului fizic. si sotul meu chiar arata bine :P (cateodata mi-e frica sa nu mi-l ia careva de sub nas :P :D ), deci poate e valabil si ca barbatii frumosi isi iau sotii urate si ca femeile frumoase isi iau soti urati. oricum asta cu aspectul fizic conteaza cel mai putin. conteaza intelegerea dintre cei 2. si degeaba esti frumos pe dinafara daca inauntru esti uratenia lumii.

de fiecare data am ajuns la concluzia ca numai Dumnezeu stie ce e mai bun pentru noi si cand e momentul potrivit pentru toate. Calea si Voia lui Dumnezeu este cea mai buna si cea mai potrivita, chiar daca de foarte multe ori nu este in concordanta cu ceea ce vrem noi. Fii SIGUR ca Dumnezeu randuieste lucrurile foarte bine pentru noi, chiar daca noua pe moment ni se pare ca toate ne ies pe dos. daca nu este sa se intample o chestie, sau chiar se intampla ceva mai putin bun stie Dumnezeu de ce. ceea ce ni se pare noua ghinion poate se va transforma in noroc si invers. o suferinta care noua ni se pare mare, cine stie de ce tragedie ne poate feri.

lasa-te purtat in grija Lui, pentru ca cu siguranta nu vei avea de pierdut. mai mult avem de pierdut cand ne luam viata in propriile maini fara un pic de incredere in Dumnezeu. trebuie doar sa accepti ca Dumnezeu sa decida pentru tine, sa te lasi in grija Lui.

si nu uita "ce e al tau, e pus deoparte". roaga-te mult ca Dumnezeu sa iti dea un semn despre ceea ce ai de facut, sau sa iti scoata in cale o persoana cu care sa iti petreci tot restul vietii.

PS: eu inainte de nunta ma rugam, Doamne daca nu e el cel cu care imi voi petrece tot restul vietii, fa sa intervina ceva si sa nu ma mai casatoresc cu el. si nunta a mers ca pe roate. acum, sa dea Domnul sa fie totul bine pana la sfarsitul vietii noastre si sa imbatranim impreuna.

PS 2 : LA MULTI ANI !!!! si multa sanatate !!!!

LapetiteMoc 28.03.2011 09:31:49

prejudecata ... dar fals ...

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 350630)
Eu am si verificat legea: e adevarata. Sanduu-le, te paste o mare problema! Langa o femeie frumoasa trebuie sa ai si un costum la dunga, ca sa se potriveasca! Langa un costum la dunga tre' sa ai o masina lucioasa. Masina lucioasa tre' sa aibe un garaj pe masura. Masura tre' sa aibe o vila....Vila tre' sa aibe un cont baban in banca ...Ma opresc aici ca ma ia cu durere de cap. Glumesc, sper ca te-ai prins. Eu zic sa te multumesti cu cea care se potriveste la ... sufletul tau.

Cu siguranta sunt multe femei frumoase care isi doresc sa traiasca simplu si in liniste, dar raman singure tocmai pentru ca barbatii au idei preconcepute.

MariS_ 28.03.2011 09:54:38

La multi ani, Sanduu!

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 350676)
Cu siguranta sunt multe femei frumoase care isi doresc sa traiasca simplu si in liniste, dar raman singure tocmai pentru ca barbatii au idei preconcepute.

Da, este adevarat si asta. Am cunoscut si femei frumoase cu suflet frumos. Am folosit un ton glumet ca sa-l mai inveselesc pe Sanduu. Si fiindca azi e ziua ta, Sanduu, iti urez sa fii fericit, vesel si cu sufletul impacat, ca acolo e comoara noastra cea mai de pret. Esti tanar si ai toata viata inainte. Fii optimist ca vine si EA si inca alergand atunci cand Dumnezeu le potriveste asa cum vrea El. LA MULTI ANI!

costel 28.03.2011 10:31:39

Citat:

În prealabil postat de anamaria simleu (Post 350632)
LA MULTI ANI!.....hei fruntea sus!...nici un om nu este urat....toti suntem creatie divina...in oglinda se reflecta starea de spirit....uneori te vezi urat(asta inseamna ca esti trist)...alteori nu mai vezi atata ``uratenie``...frumusetea si uratenia sunt stari de spirit....zambeste mereu, fii bun si vei simtii caldura celor din jur...cand va fi momentul iti vei gasii pe cineva...nu deznadajdui...

Cand iubesti cu adevarat, privesti cu alti ochi persoana iubita. Mi-a fost dat sa asist la o marturisire de genul - "vedeti cat de frumoasa este", si pot spune ca in ochii mei nu era frumoasa. Dar aici sta diferenta, privirea mea nu era insotita de iubire.

Sanduu 28.03.2011 17:05:02

Citat:

Sandu, dormi bine noaptea? În timpul zilei ai chef, ești motivat, ai energia să faci ceva? Sau te caracterizează mai mult o stare de melancolie, de plictis și resimți un fel de somnolență (în sensul că nu-ți vine să dormi, pentru că nu ți-e somn, dar nici nu te simți în stare să faci ceva)? Văd că, cel puțin, serviciul te plictisește... Cu imaginea de sine stai prost (te vezi urât). Eu cred că treci printr-o depresie pe care nu e bine s-o lași netratată. Nu e obligatoriu să îți dorești să te sinucizi ca să ai o depresie. Poți să cauți pe internet simptomele acestei afecțiuni și să te analizezi singur. Dacă deja ești așa trist de prea mult timp, s-ar putea să suferi de distimie: depresie cronică în care melancolia, tristețea nu mai sunt la fel de puternice; lentoare în gândire; pierderea simțului umorului; apatie, în general. Lucrurile care altădată te încântau te lasă, acum, indiferent.

În orice caz, numai simplul fapt că te simți singur și te vezi urât indică clar o tulburare depresivă. Acest complex care a luat naștere în mintea ta îți va afecta relațiile cu cei din jurul tău, pentru că dacă nu-ți place cum arăți te va inhiba în fața altora. Te face efectiv să te simți inferior și îți accentuează timiditatea pe care deja spui c-o ai. De regulă, timizii sunt și mai sensibili, mai empatici și cu trăiri afective mai profunde. Tocmai de aceea au și înclinație către melancolie și depresie. Pentru că sunt ușor de rănit. Fiind timid, stabilești și menții relațiile mai greu, ceea ce te face mai singuratic, lucru care iar te întristează la un moment dat și uite așa, intri într-un cerc vicios.
De aceea, te rog să consulți cât mai repede un psihiatru și să-i spui cum te simți. El va decide dacă e cazul să-ți dea și un antidepresiv sau dacă doar ai nevoie de consiliere terapuetică.

Să nu mă înțelegi greșit: cei mai mulți au părerea despre cei care merg la psihiatru că sunt nebuni. Asta nu face decât să arate nivelul scăzut de educație și mai ales de cultură al românilor. Să nu-ți fie rușine că mergi la un astfel de doctor (nici să nu spui cuiva, pentru că, așa cum am spus, mulți te etichetează și imediat te izolează), dar uneori chiar este nevoie. Creierul, precum o glandă, se îmbolnăvește. Cauzele depresiei sunt un deficit de serotonină (mai rar, de dopamină). Ceva face ca creierul să nu mai producă o cantitate suficientă de neurotransmițători. În 25% dintre cazuri aceste cauze sunt genetice și au nevoie de tratament toată viața. De cele mai multe ori, însă, ea e produsă de factori externi (desigur, tot pe un fond genetic mai slab), dar afecțiunea se vindecă imediat ce dispar complexele care întrețin boala și cred că acesta este și cazul tău. Trebuie să-ți rezolvi problemele de imagine de sine. Medicamentul, pentru tine, este necesar doar pentru a-ți da un avânt, un boost; să-ți mărească nivelul de energie ca să te poți ocupa cum trebuie de ele. Să nu crezi că antidepresivele sunt pastile de fericire. Au efecte secundare dintre cele mai urâte, dar ajută foarte mult la refacerea sinapselor și la restabilirea nivelului maxim de funcționare a creierului. Nu sta așa mult timp, pentru că riști să se cronicizeze. Tratamentul pentru depresie e de 6 luni. Cel pentru distimie, între 2-3 ani.

De ce te vezi tu urât? S-a întâmplat să mergi pe stradă și să-i auzi pe unii zicând "uite-l și p'ăsta ce față are" sau "uită-te la ăla cum arată..hahaha"? Întotdeauna lumea spune așa ceva numai din răutate gratuită pentru că ea se simte urâtă și atunci, înjosindu-l pe altul (care poate chiar arată bine) îi dă un sentiment de confort. Când cineva îl face pe altul urât, să știi că o spune doar ca să se convingă că nu e el însuși un bocciu. Nu te lăsa descurajat de astfel de prost-crescuți. Ce defecte fizice ai? Dacă ești mai spân, rade-te. Dacă ai părul rar, te tunzi fie periuță, fie te razi. Dacă simți că fața nu prea te ajută, atunci lucrează-ți corpul. Nu lăsa să crească burta. Mergi la sală, alergă, trage de fiare. Dacă ai bani, cumpără-ți haine mai elegante. Pe o femeie o atrage, prima dată înfățișarea unui bărbat ce-i drept, dar fără simțul umorului nici Brad Pitt nu va ține pe cineva lângă el. Fii sociabil, glumeț și politicos.

Și te rog, ia în calcul și un consult medical :1: . În spatele timidității se poate ascunde anxietatea. Mulți care aud de anxietate se gândesc la atacuri de panică, oameni care sunt speriați și țipă pe stradă sau se sufocă din cauza unei frici iraționale. Dar ea e un termen generic pentru teamă și poate avea diferite intensități. Nu trebuie să-ți sară inima din piept și să transpiri. Toate fobiile reprezintă o anxietate. Dacă s-a întâmplat să te jignească unii și tu să pui la suflet, s-ar putea să fi dezvoltat o formă de fobie socială și să te temi, în subconștient, de ceilalți să nu te mai jignească din nou și să suferi iar. Anxietatea, de foarte multe ori, dă simptomele depresiei și astăzi se tratează tot cu antidepresive (de tipul inhibitoarelor selective ale recaptării serotoninei). Roagă-te lui Dumnezeu, mergi la biserică să vorbești cu un duhovnic dacă simți nevoia; fii atent la ce culegi de prin Tradiție pentru că sfaturi de genul întoarce și celălalt obraz și "să te consideri cel mai păcătos dintre toți, vierme etc." nu-ți vor face bine. Și dacă totuși nu-ți revii, consultă un doctor. Deși eu zic s-o faci oricum. Curaj ! :6:

Pai noaptea dorm asa si asa, adesea ma simt plictisit, am o stare de melancolie etc. cred si eu ca am depresie...
Daca sincer am avut de citeva ori situatia de a fi respins de fete, de la care si cred ca sint urit...de multe ori observ cum unele fete parca i-mi dau semne ca ar dori sa facem cunostinta (asa mi se pare in gindul meu) insa nu mai stiu ce sa cred, ma tem sa ma cred si pe mine insumi... parca as avea o frica sa nu fiu respins din nou... Insa cred ca tot voi incerca nu am ce pierde.Daca sincer as vrea sa-mi tratez depresia insa fara pastile...e posibil asa ceva?
In capul meu parca s-ar duce o lupta un gind i-mi spune la un moment dat ,, nu esti mai rau ca ceilalti din contra esti simpatic'' iar alt gind i-mi zice tot la un moment dat ,,uitate la tine, n-ai nici o sansa etc. "'

Sanduu 28.03.2011 17:08:53

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 350672)
eu am avut multe dezamagiri in viata sentimentala pana a il intalni pe sotul meu. si eu simteam ca sunt alte fete mai frumoase, ca eu nu sunt cine stie ce, ca nu se uita nimeni la mine din cauza aspectului fizic. si sotul meu chiar arata bine :P (cateodata mi-e frica sa nu mi-l ia careva de sub nas :P :D ), deci poate e valabil si ca barbatii frumosi isi iau sotii urate si ca femeile frumoase isi iau soti urati. oricum asta cu aspectul fizic conteaza cel mai putin. conteaza intelegerea dintre cei 2. si degeaba esti frumos pe dinafara daca inauntru esti uratenia lumii.

de fiecare data am ajuns la concluzia ca numai Dumnezeu stie ce e mai bun pentru noi si cand e momentul potrivit pentru toate. Calea si Voia lui Dumnezeu este cea mai buna si cea mai potrivita, chiar daca de foarte multe ori nu este in concordanta cu ceea ce vrem noi. Fii SIGUR ca Dumnezeu randuieste lucrurile foarte bine pentru noi, chiar daca noua pe moment ni se pare ca toate ne ies pe dos. daca nu este sa se intample o chestie, sau chiar se intampla ceva mai putin bun stie Dumnezeu de ce. ceea ce ni se pare noua ghinion poate se va transforma in noroc si invers. o suferinta care noua ni se pare mare, cine stie de ce tragedie ne poate feri.

lasa-te purtat in grija Lui, pentru ca cu siguranta nu vei avea de pierdut. mai mult avem de pierdut cand ne luam viata in propriile maini fara un pic de incredere in Dumnezeu. trebuie doar sa accepti ca Dumnezeu sa decida pentru tine, sa te lasi in grija Lui.

si nu uita "ce e al tau, e pus deoparte". roaga-te mult ca Dumnezeu sa iti dea un semn despre ceea ce ai de facut, sau sa iti scoata in cale o persoana cu care sa iti petreci tot restul vietii.

PS: eu inainte de nunta ma rugam, Doamne daca nu e el cel cu care imi voi petrece tot restul vietii, fa sa intervina ceva si sa nu ma mai casatoresc cu el. si nunta a mers ca pe roate. acum, sa dea Domnul sa fie totul bine pana la sfarsitul vietii noastre si sa imbatranim impreuna.

PS 2 : LA MULTI ANI !!!! si multa sanatate !!!!

Mersi
Cred ca voi lasa lucrurile sentimentale la o parte si voi lupta cu patimile mai mult si pina la urma tot o sa fie bine
Si problema e ca nu vreau mult dex sa impun pe cineva sa se casatoreasca cu mine s-au sa se sarute cu mine s-au altele as vrea doar sa am prieteni in rindul fetelor sa esim in oras sa ne primblam sa comunicam sa ne distram etc.

LapetiteMoc 28.03.2011 17:31:13

CURAJ !!! "Bateti si vi se va deschide!" "Indrazniti, EU am cucerit lumea!"

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350773)
... parca as avea o frica sa nu fiu respins din nou... Insa cred ca tot voi incerca nu am ce pierde.Daca sincer as vrea sa-mi tratez depresia insa fara pastile...e posibil asa ceva?
In capul meu parca s-ar duce o lupta un gind i-mi spune la un moment dat ,, nu esti mai rau ca ceilalti din contra esti simpatic'' iar alt gind i-mi zice tot la un moment dat ,,uitate la tine, n-ai nici o sansa etc. "'

Cu rugaciune, se poate! Roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute! Totul e posibil cu Dumnezeu!
Gandeste pozitiv despre tine, pune-te in valoare cu modestie si curaj, indrazneste!

Doamne ajuta!

Dumitru73 28.03.2011 17:39:36

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350604)
mine implinesc 25

eu fac peste o saptamana 38 si nu sunt casatorit.
si?
si eu as vrea sa am o familie. dar nu disper.
daca o fi, o fi, daca nu, nu.
esti inca tanar, ai timp destul.

gabriela8 28.03.2011 17:50:48

La multi ani, Sanduu! Pace in suflet si multe bucurii!

Mare este Dumnezeu, nu dispera! Ai incredere ca nu te va lasa!

Sanduu 28.03.2011 18:03:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 350778)
eu fac peste o saptamana 38 si nu sunt casatorit.
si?
si eu as vrea sa am o familie. dar nu disper.
daca o fi, o fi, daca nu, nu.
esti inca tanar, ai timp destul.

eu nu sint asa puternic ca tine moral, :) insa speranta moare ultima

LapetiteMoc 28.03.2011 18:06:31

Curaj !

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350784)

Esti puternic, dar inca nu ai aflat !:69:

georgel23c 28.03.2011 18:09:31

Citat:

Pe o femeie o atrage, prima dată înfățișarea unui bărbat ce-i drept, dar fără simțul umorului nici Brad Pitt nu va ține pe cineva lângă el. Fii sociabil, glumeț și politicos.

Și ce-i care sunt mai sobri din fire, ce vor face? Rămân cumva singuri? :-/

LapetiteMoc 28.03.2011 18:16:27

Citat:

În prealabil postat de georgel23c (Post 350787)
Și ce-i care sunt mai sobri din fire, ce vor face? Rămân cumva singuri? :-/

Raman singuri ... cand sotia iese in oras cu prietenele. :3:

Dumitru73 28.03.2011 18:19:08

Citat:

În prealabil postat de Sanduu (Post 350784)

m-am invatat sa iau viata asa cum e.
si e frumoasa oricum ar fi :)

MariS_ 28.03.2011 18:26:05

Mai Sanduu-le, tu esti un om bun, si un om bun are sufletul frumos. Ce-ti lipseste tie este o activitate care sa te mobilizeze, sa-ti placa, sa te pasioneze. Spui ca si la servici te plictisesti si acasa la fel. Ia incearca sa vezi ce te-ar pasiona, ce ai face tu cu placere, uite de exemplu eu am sahul ca hobi, m-a pasionat de mic si, desi eram si eu un retras, un timid si un singuratic, prin sah mi-am invins toate aceste defecte, le-am facut sahmat (aici ma laud un pic, sa ma ierte cei mai inaintati). Dar ideea asta e, daca ai voce mergi si canta in corul bisericii, daca ai talent la desen picteaza, vezi si tu ce talente sau inclinatii ai si cultiva-le. Bine ar fi sa fie din cele ce te imping in mijlocul oamenilor, sa-ti faci prieteni cu aceleasi preocupari ca si tine. Iar cu jumatatea, vine si ea nu-ti fa probleme, ca poate mai tarziu o sa spui "ma, da' cin'm-o pus sa ma grabesc asa". Ei, glumesc. Toate la timpul lor. Capu' drept, inima sus!

Melissa 28.03.2011 19:48:13

Draga Sandu,

Ma bucur cand vad atatea ganduri frumoase care se indreapta spre tine tocmai azi,de ziua ta!
LA MULTI ANI inca o data!:53:

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:06:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.