Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Va rog frumos o rugaciune pt tatal meu care se stinge! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12692)

Patrice 19.04.2011 16:14:56

Va rog frumos o rugaciune pt tatal meu care se stinge!

Tatal meu Nicolae ar implini in 4 mai 81 de ani , iar acum agonizeaza pe patul de suferinta si nu mai exista sanse sa isi revina! Va rog mult sa va rugati sa ii fie trecerea lina si sa i se ierte toate pacatele , deoarece el nu obisnuia sa mearga la biserica.....Va multumesc din tot sufletul meu !

Florin-Ionut 19.04.2011 16:34:49

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355434)
Tatal meu Nicolae ar implini in 4 mai 81 de ani , iar acum agonizeaza pe patul de suferinta si nu mai exista sanse sa isi revina! Va rog mult sa va rugati sa ii fie trecerea lina si sa i se ierte toate pacatele , deoarece el nu obisnuia sa mearga la biserica.....Va multumesc din tot sufletul meu !

Ai chemat un preot?

blackswan 19.04.2011 16:38:19

Pentru sănătate m-am rugat, dar nu găsesc o rugăciune pentru iertarea păcatelor celor încă vii.

Patrice 19.04.2011 16:54:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 355443)
Ai chemat un preot?

Nu accepta sotia lui ...De aceea sunt suparata!!!

blackswan 19.04.2011 16:57:41

Caz de forță majoră, o obligi să accepte, e vorba de un suflet.

LapetiteMoc 19.04.2011 17:43:11

este tatal tau ...

Daca este tatal tau, iar sotia dumnealui nu este de acord sa vina un preot, te duci pur si simplu cu un preot la el acasa langa patul de suferinta. Tu esti cea mai apropiata fiinta sufleteste de tatal tau. Sotia lui , din moment ce nu este mama ta, nu are decat sa se supuna regulilor impuse de tine.

Curaj ! Doamne, miluieste !

Patrice 19.04.2011 17:54:13

Suntem oameni in toata firea , dar sotia lui abia m-a lasat sa intru in casa lor....sunt foarte trista si consider ca nu e drept sa fie asa ! Eu sunt fiica lui de care a uitat atatia ani, dar eu mereu l-am iubit si m-am rugat pentru el....

LapetiteMoc 19.04.2011 21:21:21

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355455)
Suntem oameni in toata firea , dar sotia lui abia m-a lasat sa intru in casa lor....sunt foarte trista si consider ca nu e drept sa fie asa ! Eu sunt fiica lui de care a uitat atatia ani, dar eu mereu l-am iubit si m-am rugat pentru el....

Fie ca rugaciunile tale sa-i mangaie trecerea ! Doamne, miluieste !

cristiboss56 19.04.2011 23:15:23

Curaj !

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355455)

Nu deznădajdui ! Domnul să fie cu tine și alături de tatăl tău , Nicolae ! Amin!+

ory 19.04.2011 23:24:43

Citat:

Dumnezeu și Măicuța Domnului să-i ușureze sufletul tatălui tău, să meargă dincolo cu mulțumire spirituală și să răzbească în cele 24 de vămi cu care învățătura ortodoxă ne spune că ne vom confrunta dincolo de ființă.
Nu-mi dau seama ce fel de femeie este aceea care nu primește preotul în ultimul ceas la căpătâiul unui muribund, cu ce preț ia această decizie înaintea celui care nu o mai poate face pentru sine ?
Se pare că pe unii oameni nici vederea morții nu-i descătușează de îndărătnicie.
Nu știu, poate că greșesc, sau poate că situația este puțin altfel, oricum ar fi, nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sufletul celui care merge spre alte tărâmuri, sperăm Binecuvântate .
Să nu crezi că, neaparat drumurile dese pe la biserică fac și bătături pe conștiință, sau modelează favorabil caracterul omului, uneori, din păcate, se întâmplă tocmai invers. Nici tata nu se prea ducea la biserică, dar eu cred că este într-un loc liniștit fiindcă TOTUL spune totul despre om, nu doar un batic îmbrobodit și un abonament la tramvaiul 7 spre biserică.
Patrice, tatăl meu a murit la 62 de ani, nu am fost lângă el, nu ne-am așteptat să moară...nu am apucat să-mi iau rămas bun de la el nici înainte de a pleca din țară. Nu am fost nici prea apropiați, deși am locuit împreună, sau aproape unul de celălalt . Am greșit mult în unele priviințe și pentru aceasta am avut ceva timp un gol în suflet .
Dar, a trecut, asta este viața, iar noi datori suntem să dăm viața pe care o primim, înapoi, sa dăm viață !

George.m 19.04.2011 23:36:11

Citat:

Dumnezeu sa-l miluiasca pe tatal tau si sa-i aline suferinta. Sa ai nadejde in Dumnezeu, nu il va lasa neajutorat.

ioan_strainul 19.04.2011 23:41:32

Rugaciunea

Doamne IISUSE Hristoase Fiul Lui Dumnezeu cel ce ai calcat moartea si pe deavolul lai surpat si ai dat veata lumi tale Isuti Tu Fiul Lui Dumnezeu daruieste si fartelui nostru Nicolaie usurinta sil slobozeste din legaturile morti sil cheama pe el in Imparatia Ta cea cereasca asezIndul unde toti drepti tai se odihnesc si toate cIte a fi gresit el In aceasta veata cu cuvIntul cu gIndul cu stiinta si cu ne stiinta ca un bun si iubitor de oameni iartai iar pe noi ne miluieste dupa mare mila ta amin amin amin +++ +++ +++ +++ Slavit sa fie Domnul . Slava Tatalui si Fiului si Sf. Duh amin amin amin

alinutza109 19.04.2011 23:44:28

Dar tatal tau e inca constient?ca sa poata sa-i da parintele daca ar fi impartasania?Daca e constient lupta ptr sufletul lui,ca doar nu vo da afara din casa cand vii cu parintele.Sa ne rugam ptr el.Sa-i randuiasca bunul Dumnezeu un sfarsit usor.Stiu ca este bine ptr cei care mor in saptamana luminata,ca portile Raiul ar fi deschise,dar acum nici asta nu insemna ca orice pacatos care moare in aceta saptamana se poate mantuii.Am o rugaciune foarte frumoasa,BINECUVANTEAZA-MA DOAMNE,acolo te poti ruga ptr el,e o rugaciune f frumoasa si o sa ti-o trimit in privat.Noapte cu pace.Doamne Ajuta!

alinutza109 19.04.2011 23:46:57

Binecuvinteaza, Doamne ziua aceasta de curand ivita si pe Parintele meu!
Da-i sanatate, putere de munca si rugaciune. Acopera-l cu roua darului Tau si il pazeste pe el de tot raul. Ingradeste-l cu Cuvantul Tau, intareste-l in lucrarea poruncilor Tale, scoate-l teafar si nevatamat din toata ispita si-i daruieste biruinta deplina asupra potrivnicului. Fii lui impreuna-calator pe drumul Crucii, Prieten intim si Mire nedezlipit inimii lui. Daruieste-i vreme de pocainta si-l mantuieste cu judecatile pe care Tu Insuti le stii. Iar cand va veni timpul de a trimite ingerul mortii, ca sa-l dezlege din cele de-aici, Tu Insuti pogoara-te bland si primeste in bratele Tale parintesti duhul lui.
Binecuvanteaza, Doamne, pe toti parintii duhovnicesti
Ajuta-i sa fie vrednici purtatori ai harului Tau si lucratori destoinici in via ce le-ai incredintat. Daruieste-le toate cele de trebuinta in viata aceasta si-i fa pe ei fii ai Invierii si mostenitori ai imparatiei Tale ceresti. Ce vor fi si gresind, ca niste oameni ce sunt, iarta-le lor, daruindu-le pocainta si spalandu-i in botezul lacrimilor pe care le vei fi daruind lor. Pentru dragostea Ta si pentru rugaciunile Parintelui meu, mantuieste, Doamne, pe toti parintii duhovnicesti!
Binecuvinteaza, Doamne, tot cinul preotesc si monahal si pe toti fratii si surorile mele intru Hristos! Pe toti cei ce s-au lepadat de sine-si in viata aceasta, ca, luandu-si crucea, sa Iti urmeze fara a se uita inapoi, intareste-i cu harul Tau, ingradeste-i cu puterea Ta, implinind, Bunule, toate cererile lor cele catre mantuire si viata vesnica.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta de curand ivita si pe sotul meu!
Daruieste-i sanatate, putere de munca si intelepciunea de a impaca in inima sa cele de jos cu cele de Sus, spre mantuirea lui si spre slava Ta. Pazeste-l de toti vrajmasii vazuti si nevazuti si-l izbaveste din toata primejdia. Da-i spor in toate si il apropie astazi de Tine mai mult decat Ti-a fost el aproape in ziua de ieriBinecuvinteaza, Doamne, pe sotul meu si pe toti sotii si pe toate sotiile din lume! Daruieste-le pace in inimile lor si la casele lor, sporeste dragostea lor de Tine si intreolalta, picura in familiile lor o farama din armonia ce se gaseste in sanul Sfintei Treimi.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe parintii mei dupa trup!
Daruieste-le lor sanatate, lungime de zile, intelepciune si puterea de a-si duce batranetile pe picioarele lor, dupa voia Ta, stand treji in lucrarea poruncilor Tale, ca sa-i poti lua cu bucurie la Tine cand va veni vremea plecarii lor de aici.
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti parintii din lume! Daruieste-le intelepciune din dumnezeiasca Ta intelepciune si rabdare cu copiii lor, din indelunga Ta rabdare cu noi si le daruieste lor dragoste de fii, din iubirea Ta pentru noi. Daruieste-le blandete fata de prunci, din nemasurata Ta blandete si discernamant, ca sa nu-si intarate spre deznadejde copiii atunci cand acestia vor fi gresind. Si le daruieste lor sa ajunga la batraneti frumoase, cinstiti fiind si iubiti de pruncii lor si sprijiniti de ei in nevoile si in neputinetele lor de atunci.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe copiii mei!
Trimite-le inger tare, pazitor, indreptator pasilor lor pe cararile mantuirii, spre slava Ta.
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti copiii lumii! Tuturor, daruieste-le ascultare de parintii lor si de Tine si-i mantuieste pe toti cu judecatile Tale dumnezeiesti.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe surioara mea!
Cauta asupra ei cu blandete si cu milostivire si ajut-o sa-si poarte crucea, sprijinind umarul ei firav cu umarul Tau dumnezeiesc. Trimite-i mangaierea Ta in necazurile vietii acesteia si insoteste-o pe Cale pana-n sfarsit. Si-i randuieste, Doamne, un colt de Rai, langa inima Ta!...
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti fratii si surorile ce se afla in lume si si pe toti fratii si surorile mele intru Hristos! Sporeste-ne dragostea intreolalta si iubirea de Tine; ajuta-ne noua sa fim toti una in Tine si Tu in noi, si noi intru Tine, precum ai cerut Tatalui cand Te-ai rugat pentru noi.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe toti cei care ma vrajmasesc! Iarta-le orice greseala vor fi savarsit ei cazand din porunca iubirii; iarta-i si nu-i osandi. Lumineaza-i cu dragostea Ta si nu ii lasa sa piara din cauza mea. Iarta-ma si pe mine, de i-am poticnit spre manie cu rautatea mea. Potoleste, Doamne, toata rautatea si toata mania din lume si vindeca toata vrajmasia din ea. Fa mila inca si cu toti cei cazuti din poruncile Tale, ridica-i din caderile lor si le da indreptare pe calea mantuirii. Pe toti cei rataciti, intoarce-i la dreapta credinta. Pe dusmanii Bisericii Tale, lumineaza-i cu lumina Adevarului Tau si-i izbaveste de toata reaua inselare, rusinand astfel pe diavolul care uraste de moarte pe om.
Intareste, Doamne, Biserica Ta luptatoare! Vindeca trupul ei dezbinat, cu dragostea Ta. Curateste-o de toate eresurile semanate de draci, tamaduieste madularele ei bolnave ori neputincioase si-i daruieste biruinta deplina asupra potrivnicului, ca Tu ai zis, Doamne, ca nici portile iadului nu o vor birui.
Binecuvinteaza-ma, Doamne, si pe mine, nevrednica roaba Ta, care cu nenumarate greseli Te-am mahnit si cu multe dureri Te-am impovarat. Iarta-ma pentru tot ce-am lucrat rau, rupta de Tine si departe de dragostea Ta. Lumineaza-ma cu poruncile Tale si ajuta-mi sa fac voia Ta. Unde slabiciunea firii mele se impotriveste poruncilor Tale, nu Iti intoarce fata Ta de la mine, ci apleaca-Te cu blandete asupra taranii mele bolnave si-o vindeca de toata rautatea, ajutandu-mi sa vreau sa fac voia Ta. Curateste-ma de tot noroiul si inalbeste-mi vesmantul cum nu poate inalbi asa niciun inalbitor pe pamant. Pazeste-ma, Doamne, ca pe lumina ochilor si nu ma lasa sa cad prada mai mult vrajmasului, ca Tu Singur imi stii rautatea si neputinta, dar si dragostea mea de Tine numai Tu o cunosti. Nu ma parasi, Doamne, chiar daca eu adeseori Te mahnesc. Ajuta-mi sa stau treaza in poruncile Tale. Da-mi cuget bun, da-mi discernamant si-mi daruieste sa-mi vad geselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu. Daruieste-mi dragostea Ta si smerenia Ta, si tot jugul Tau cel bun si usor si ajuta-mi sa-l port cu bucurie asupra mea. Ajuta-mi sa-mi duc crucea bolii cu care m-ai binecuvantat. Pe toti bolnavii din lume, ajuta-i sa nu carteasca in neputintele lor, ci sa faca rabdare, sa vada, si sa priceapa dragostea Ta, cu care, prin boala, cauti cu mila asupra poporului Tau, ca sa-l scoti de sub asuprirea vrajmasului si sa-l faci partas dumnezeirii Tale.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si toata zidirea Ta! Cauta cu milostivire spre toata faptura cuvantatoare si necuvantatoare si indrepteaz-o pe cale mantuirii, spre slava Ta. Ca binecuvantat esti, Doamne, in vecii vecilor. Amin

Nechifor Lacramioara 20.04.2011 00:04:01

Cred ca ar fi un lucru bun sa discuti cu duhovnicul tau despre situatia asta. Nu exista apropiati in familie care sa poata avea o influenta mai mare asupra sotiei tatalui tau si sa poti obtine prin intermediul acestora acceptul de a duce acolo preotul?Domnul sa-Ti dea putere si mangaiere.

Yasmina 20.04.2011 00:04:23

Suntem alaturi de durerea ta si de marea experienta a tatalui tau,suntem alaturi cu un gand bun,o rugaciune spusa din tot sufletul!
Fie-i trecerea usoara si fie-i iertare pacatele!

AlinB 20.04.2011 01:54:11

Daca este totusi constient se poate incerca cu sotul/un prieten si un preot curajos imbracat frumos "la civil" si cu patrafirul in buzunar si cu polita - explici ca tatal tau este pe moarte si vreti sa-l vedeti poate pentru ultima oara, dar femeia in cauza iti restrange si tie si lui (tatalui tau) acest drept.

Daca ajungi cu preotul la patul lui si refuza sa se spovedeasca, asta este, macar ai incercat si acum stii cum stau lucrurile.

Daca s-a spovedit si impartasit relativ recent "ca la carte", situatia n-ar fi atat de grava, dar daca de zeci de ani n-a avut nici un contact cu Biserica si poate a fost si ostil pe undeva ideii crestine de Dumnezeu..nu stiu in ce masura rugaciunile altora mai pot face ceva..

Patrice 20.04.2011 08:36:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 355513)
Daca este totusi constient se poate incerca cu sotul/un prieten si un preot curajos imbracat frumos "la civil" si cu patrafirul in buzunar si cu polita - explici ca tatal tau este pe moarte si vreti sa-l vedeti poate pentru ultima oara, dar femeia in cauza iti restrange si tie si lui (tatalui tau) acest drept.

Daca ajungi cu preotul la patul lui si refuza sa se spovedeasca, asta este, macar ai incercat si acum stii cum stau lucrurile.

Daca s-a spovedit si impartasit relativ recent "ca la carte", situatia n-ar fi atat de grava, dar daca de zeci de ani n-a avut nici un contact cu Biserica si poate a fost si ostil pe undeva ideii crestine de Dumnezeu..nu stiu in ce masura rugaciunile altora mai pot face ceva..

Tatal meu nu mai poate vorbi...Pare ca intelege dar nu poate rosti nimic si nu mai poate misca, abia rasufla sacadat si nu poate tine ochii deschisi...Iar dumneaei e ca un vultur....nu m-a lasat 1 minutel numai cu el iar astazi nici nu-mi raspunde la telefon....Si locuiesc in cealalta parte a orasului...Este cumplit si nu credeam ca ma va putea marca chiar intr-atat!
VA MULTUMESC tuturor stiuti si nestiuti care va rugati pentru sufletul lui !

quinquagesimussecundus 20.04.2011 08:43:50

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355526)
Tatal meu nu mai poate vorbi...Pare ca intelege dar nu poate rosti nimic si nu mai poate misca, abia rasufla sacadat si nu poate tine ochii deschisi...Iar dumneaei e ca un vultur....nu m-a lasat 1 minutel numai cu el iar astazi nici nu-mi raspunde la telefon....Si locuiesc in cealalta parte a orasului...Este cumplit si nu credeam ca ma va putea marca chiar intr-atat!
VA MULTUMESC tuturor stiuti si nestiuti care va rugati pentru sufletul lui !

Domnul să te întărească în această teribilă încercare! Doar rugăciunea la Bunul Dumnezeu mai poate face ceva în acest caz: s-o experimentăm!

Patrice 20.04.2011 10:30:29

Multumesc mult!

cocorel 20.04.2011 11:10:09

Doamne-ajuta!

Bunul Dumnezeu sa va ajute pe dvs si pe tatal dvs in acesta mare incercare si sa va calauzesca pasii in asa fel incat sa mergeti pe calea cea mai lina si luminoasa si mai ales...sa ajungeti unde va doriti.

aureliapopescu 20.04.2011 11:10:29

Draga Patrice,
Probabil ca ai gresit foarte mult fata de el, tatal tau, defapt toti gresim...de ce spun asta pentru ca sunt convinsa ca daca ai fi tinut mai des legatura cu el/ ei nu se ajungea la asa ceva. Nu trebuie sa disperi in nici un caz, incearca sa-ti iei liber de la tot ceea ce ai de facut zilele acestea si mergi acolo chiar daca este in cealalta parte a orasului. Mergi cereti iertare de la sotia lui de la tatal tau si daca poti ia cu tine Psaltirea si incepe sa-i citesti la ureche Psalmi. Iti va face BINE atat tie cat si lui. Sunt clipe pe care le vei regrate toata viata si toata viata iti vei spune dar daca faceam cutare lucru...dar daca...!
Incearca sa faci TOT ce iti sta in putinta si ai sa vezi ca va fi BINE.
Dumnenezeu sa ne lumineze iar pe tine draga mea sa te intareasca sa poti duce tot.
Iertare!

Patrice 20.04.2011 11:25:31

Citat:

În prealabil postat de aureliapopescu (Post 355545)
Draga Patrice,
Probabil ca ai gresit foarte mult fata de el, tatal tau, defapt toti gresim...de ce spun asta pentru ca sunt convinsa ca daca ai fi tinut mai des legatura cu el/ ei nu se ajungea la asa ceva. Nu trebuie sa disperi in nici un caz, incearca sa-ti iei liber de la tot ceea ce ai de facut zilele acestea si mergi acolo chiar daca este in cealalta parte a orasului. Mergi cereti iertare de la sotia lui de la tatal tau si daca poti ia cu tine Psaltirea si incepe sa-i citesti la ureche Psalmi. Iti va face BINE atat tie cat si lui. Sunt clipe pe care le vei regrate toata viata si toata viata iti vei spune dar daca faceam cutare lucru...dar daca...!
Incearca sa faci TOT ce iti sta in putinta si ai sa vezi ca va fi BINE.
Dumnenezeu sa ne lumineze iar pe tine draga mea sa te intareasca sa poti duce tot.
Iertare!

Te rog foarte frumos si RESPECTUOs sa nu te pronunti in necunostinta de cauza....Pe tatal meu l-am putut vizita doar cand mi s-a permis...Mi-a pricinuit mult rau pe parcursul timpului dar nu-i nici locul , nici momentul sa vb despre acestea aici...Categoric insa , oricat au dat amandoi(tatal meu si sotia lui) cu pietre in mine , eu tot m-am rugat si l-am iubit...Si apoi ca sa te intreb ceva ca poate esti parinte : NUMAI copiii au obligatia morala sa isi caute parintele? El chiar nu m-a cautat nici macar de zilele de nastere sa-mi spuna 2 vorbe. Si asta dupa ce m-a parasit cand eu, aveam 9 ani? Si ar fi altele multe si urate si grele de amintit dar ACUM el se duce iar eu IL IERT din tot sufletul meu, acesta pe care unii il judeca si categorisesc atat de nedrept!
Si iertare sotiei lui desi NU i-am gresit DELOC, totusi, i-am cerut ades....chiar si acum ...NU ma simt cu nimic vinovata fata de EA, iar fata de tatal meu daca am gresit , Dumnezeu ma va judeca....Dar sotia lui nu are scuze pentru comportamentul ei, insa este alegerea dansei...Doamne ajuta!Si de crezi , de nu, ma rog si m-am rugat mereu si pentru ea...

Patrice 20.04.2011 11:36:10

Multumesc inca o data tuturor celor care se roaga pentru tatal meu! :53:

alinutza109 20.04.2011 11:55:54

Nu ,daca nu stii sigur ca e constient atunci ultima impartasanie pica,ptr ca primul lucru cand chemi preotul te intreaba daca este contient ca inainte de impartasanie sa poata spuna macar am gresit Doamne si sa isi asume pacatele facute.Ce trebuie tu sa faci este sa te spovedesti curat tu si sa-i spui parintelui ca in timpul vietii ati avut ceva probleme de comunicare,ca poate l-ai judecat si sa ceri iertare de pacate.Iar singurul lucru cu care il poti ajuta cand va trece dincolo este sa platesti sarindare la 9 manastiri ca sa ridici sufletul putin la lumina,se poate asta cu siguranta.Domnul fie cu tine,draga mea!

cristiboss56 20.04.2011 12:46:02

Părere !

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355552)
Multumesc inca o data tuturor celor care se roaga pentru tatal meu! :53:

Să respectăm, măcar acum , dorința acestui suflet îndurerat ! Orice judecată nu-și are rostul Acum și Aici ! Doamne ajută!+

MariS_ 20.04.2011 13:07:35

Citat:

Bunul Dumnezeu sa-i ierte lui pacatele, cele cu voie si cele fara de voie!
Ce poti tu sa faci pentru tatal tau, draga Patrice, este sa mergi la el si sa-l rogi sa va spuneti unul altuia "iarta-ma". Acest cuvant face mai mult decat toata teoria si, chiar daca nu e spus in fata unui preot, Dumnezeu va fi de fata atunci cand il va rosti. El mai are si darul imens de a schimba starea sufleteasca a celui ce-l pronunta. Iertand devii mai bun.
Har, smerenie si jertfa de sine.

LapetiteMoc 20.04.2011 23:32:53

Patrice, ai reusit sa intri la tatal tau ?

Te imbratisez ! Domnul sa te intareasca !

ioan cezar 21.04.2011 03:43:56

Iubeste-l pe tatal tau pana la sfarsit!

Patrice, incercarea prin care treci (cu multa demnitate si noblete crestineasca) imi aminteste de incercarile prin care am trecut cu parintii mei. Amindoi au murit cand eram foarte tanar, in aceeasi lupta cu boala, la Reanimare in spitalul Fundeni.
Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat puterea sa fiu cu ei pana la capat si sa trec peste orice resentiment legat de ei (fusesera, candva, si resentimente).
Dragostea nu tine minte raul.
MariS a spus mai bine ca mine. Subscriu cu totul la indemnul lui pentru tine.
Iubeste-l pana la capat pe tatal tau!
Cu nadejde buna, te imbratisez. Domnul sa va ocroteasca! Amin.

Yasmina 21.04.2011 09:00:27

Imposibil sa nu se abtina cineva in a face comentarii de indreptare,si tot felul de judecati!
Oameni buni,omul este pe moarte-acum cei doi isi traiesc impreuna ultimile clipe ca si tata si fiica,cum ar fi ca insasi finalul acestei vieti sa ne prinda in reprosuri si insinuari???
Chiar daca nu ma mai surprinde cat de viteji sunt unii in a-i indrepta pe niste oameni din virtual(despre care nu cunosc nimic),tot am sa-mi exprim dezaprobarea de fiecare data!!

Norina 21.04.2011 09:35:47

Sper ca nu e prea tarziu

Citat:

Am vazut ca nu ati mai intrat si ma intreb daca nu cumva tatal dumneavoastra chiar a pasit spre taramurile nestiute de noi,sper ca mesajul meu nu vine prea traziu si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa trimita gandul cel bun sotiei tatalui dumneavoastra si sa reusiti sa faceti toate randuielile crestinesti cerute de aceasta situatie.Sa va dea Domnul si dvs putere si credinta si sa va intareasca ca sa nu suferiti peste masura in aceste clipe.

glykys 21.04.2011 12:17:36

Dumnezeu sa-l ajute pe Nicolae si sa o imblanzeasca pe sotia lui!

Patrice 21.04.2011 16:00:02

Ce sa ma fac?

Fratilor....Mi-a ridicat telefonul dupa ce am apelat-o de 15 ori si apoi am pus pe fiul unei prietene sa sune dp tel lui...ATUNCI a raspuns...Iar cand am vb eu ....mi s-a adresat fff urat, cu invective si mi-a raspuns ca daca doresc sa-mi vad tatal sa merg din nou acolo..M-am dus si...NU MI-A DESCHIS USA!!!! Am stat acolo si am auzit cum umbla la vizor...Apoi si-a deconectat soneria sa nu o mai pot suna....Jaluzelele trase cum nu-i placea tatei...Femeia asta nu vrea sa stiu daca a murit...Ce pot face, legal vorbind? Pur si simplu e bataie de joc tot ce face aceasta creatura , Dumnezeu sa o ierte ca eu ma straduiesc dar simt ca nu o sa pot...

Scotland The Brave 21.04.2011 16:09:09

Cu buletinul la dvs va duceti la sectia de politie din sectorul unde se afla tatal dvs.Explicati situatia si faptul ca sunteti impiedicata sa-l vedeti in asemenea circumstante si solicitati un echipaj de politie care sa va insoteasca la fata locului.Ar fi util sa mai mergeti impreuna cu cineva,ruda sau prieten.S-ar putea sa trebuiasca sa faceti o reclamatie scrisa pt ca acest caz sa poata fi instrumentat.Un avocat care sa va insoteasca ar fi o solutie extrem de utila dar se poate si fara tinand cont de situatie.Cel de Sus sa va ajute.

aureliapopescu 21.04.2011 16:26:32

Draga Patrice,
Departe de mine gandul de a judeca, nici vorba de asa ceva...imi cer iertare daca asa au sunat randurile mele. Cu siguranta ai mare dreptate, imi pare rau! Sper sa nu te fi suparat si intristat in plus decat esti tu de suparata. Iertare si putere de a le duce pe toate si mai ales de a ierta!

ioan cezar 21.04.2011 17:11:05

Citat:

În prealabil postat de Patrice (Post 355748)
Fratilor....Mi-a ridicat telefonul dupa ce am apelat-o de 15 ori si apoi am pus pe fiul unei prietene sa sune dp tel lui...ATUNCI a raspuns...Iar cand am vb eu ....mi s-a adresat fff urat, cu invective si mi-a raspuns ca daca doresc sa-mi vad tatal sa merg din nou acolo..M-am dus si...NU MI-A DESCHIS USA!!!! Am stat acolo si am auzit cum umbla la vizor...Apoi si-a deconectat soneria sa nu o mai pot suna....Jaluzelele trase cum nu-i placea tatei...Femeia asta nu vrea sa stiu daca a murit...Ce pot face, legal vorbind? Pur si simplu e bataie de joc tot ce face aceasta creatura , Dumnezeu sa o ierte ca eu ma straduiesc dar simt ca nu o sa pot...

Draga Patrice, Scotland the Brave a sugerat o varianta practica, de actiune. Pare o solutie concreta, ai putea sa o pui in fapta? Sta la indemana ta sa faci aceasta miscare. Nu vad nimic ilegal sau nedemn sau care sa incalce modul de viata al unui crestin. Pune in fapta! Curaj!
Din experienta am constatat ca raul si moartea exercita asupra oamenilor o influenta intimidanta, induc o stare de anestezie, de paralizie a vointei. Suntem sugestionati sa acceptam cu resemnare situatia sau sa ne infuriem peste masura sau sa ne invinovatim sau sa intram in jocul "adversarului". NU, NU, NU! Sa ne pastram pozitia si sa cerem ajutor de la Dumnezeu pentru a ramane cu tarie in pozitia de viata a crestinului: curat dar luptator. Crestinul lupta pentru bine si adevar avind impreuna pe Hristos! Lupta, actioneaza, nu se resemneaza si nu dispera. Sugestia de disperare si neputinta vine de la vrajmasul, ca sa ratezi ocazia de a face ceea ce iti spune dragostea. Nu ceda! Apara dragostea ta pentru tatal tau si dragostea tatalui tau pentru tine! El nu mai are putere acum, dar tu ai! Mingea e la tine in teren: loveste tare! Tare si la tinta buna!
Adica, iata ce iti sugerez, iata cum as face eu (am mai facut, nu deputine ori, deci nu-ti vorbesc din auzite ci din cercare):
1) Mai intai cazi la rugaciune. Fa ca treaba ta sa fie cat mai mult si mai curat, din inima, rugaciunea. Preasfanta Nascatoare e grabnic ajutatoare. Roaga neincetat pe Maicuta Domnului sa te ocroteasca, sa te tina tare (si buna), sa iti dea intelepciune, discernamint, sa atraga Harul Domnului peste casa tatalui tau.
2) Da curs solutiei propuse de Scotland the Brave sau ceva asemanator, daca gasesti.
3) Spune-ti in fiecare clipa: e o incercare, ingaduita de Domnul, sa vad ce pot face ca sa o trec cu bine, bineplacut Lui. Si roaga-te pentru asta!
Iata, nu esti singura: noi suntem cu tine, dragostea prietenilor e cu tine, Domnul e cu tine: vei invinge!
Problema nu e sa iti impui tu vointa! Doamne fereste! Vrajmasul asta vrea, sa dovedesti egoism si rautate fiind istovita de nedreptatea care te inconjura. Nu-i face jocul!
Incercarea e sa dovedesti ca iubesti pe Dumnezeu chiar in conditii foarte grele, cum e acum. Astfel, incluzi si iubirea fata de tatal tau. Altminteri nici nu e iubire, e mandrie si putere lumeasca...
E foarte dureros, am trecut prin asta (chiar mai rau, daca se poate compara... Rau, adica ani de zile, zi de zi, in relatia cu copilul meu... Chin de 11 ani, ora de ora... Aceasta m-a spalat, m-a facut mai bun.). Dar putem invinge lucrarea raului: cu tot sufletul nostru la Domnul nostru Iisus Hristos!
In fine, am ezitat indelung daca sa iti spun sau nu... Iti voi spune, Domnul sa ma ierte pentru asta, dar o fac pentru ca doresc cu adevarat sa pun si eu ceva in sprijinul luptei tale bune.
Iata: acum o jumatate de ora m-am trezit din somn (am atipit la amiaza) din mijlocul unui vis, am simtit ca mesajul ar fi fost mai lung...
Am visat ca eram foarte necajit, foarte suparat, mahnit de nedreptatea care mi se face (asa era in vis, suparare pentru o nedreptate, nu stiu care).
Stateam jos, zdrobit, "negru", manios, batut. In inima mea era vifor si piatra. Rana mare, vinetie...
Deodata, din partea stanga, vine un om care parea un batrin, se apleaca usor asupra mea si imi spune cu o voce foarte suava, calda, grava, blanda de tot, dulce:
"Ei, hai sa facem inima putin mai buna!" ...

Iti daruiesc visul meu de azi, draga Patrice!
Ia-l tu si pune-l sa curga in viata ta acum.

Dumnezeu sa ne ocroteasca cu Harul Sau!

VladCat 21.04.2011 17:14:00

Maica Domnului să mijlocească pentru sufletul robului ei Nicolaie !

LapetiteMoc 21.04.2011 17:39:11

e Saptamana Patimilor

Nu te infuria, nu te mania, draguta!

Roaga-l pe parintele tau duhovnic sa te ajute, roaga-l pe parintele din parohia unde locuieste tatal tau si sotia lui (apeleaza si la politie, daca este cazul). Du-te la ei cu preoti , rugandu-te in tot acest timp sa lumineze Domnul mintea si sufletul nevestei tatalui tau.

Esti singura lui fiica? Nu are alti copii din casatoria cu actuala sotie ? Incearca si impreuna cu ei daca exista.

Offfffff, prin ce trece inimioara ta ! Numai nu te mania! In orice circumstanta sa discuti cu un calm si o bunavointa sincere, fara nicio urma de resentiment, fara nicio aluzie de repros. Simplu, firesc , cu demnitate crestineasca. Domnul sa te oranduie pe calea Lui !

MariS_ 21.04.2011 17:48:35

Cred ca esti constransa sa recurgi la solutia de-a apela la autoritati. Completez aceasta solutie cu urmatoarea sugestie: cei care te vor insoti ar putea, eventual, s-o intrebe pe sotie daca nu e mai bine sa-l interneze intr-un spital. Totul pe un ton bland, fara reprosuri, numai spre binele si vindecarea tatalui. Nu pot s-o oblige, dar macar s-o responsabilizeze. La spital ai avea acces mult mai usor, numai daca il pazaste zi si noapte, ceea ce nu cred sa faca. Solutia cu spitalul ar fi cea mai buna pentru tine. Dar cum pe tine nu te asculta, e nevoie de cineva cu autoritate, dar si cu blandete ca s-o induplece pe sotie. Domnul sa va ajute!
Har, smerenie si jertfa de sine.

Patrice 21.04.2011 17:48:54

Ma bucur enorm dragii mei , ca imi sunteti atat de aproape! Domnul Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti !:53:

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.