![]() |
Bin laden a fost ucis, Statele Unite au avut o atitudine crestina ???
Stirea uciderii liderului unei grupari teroriste islamiste,organizatorul si creierul atentatelor de la 11 septembrie,dupa 10 ani de cautari inversunate din partea serviciilor speciale ale Sua,a facut inconjurul lumii !
Intrebarea si dilema esentiala, este ,daca SUA (stat in care exista o importanta comunitate de crestini neo-protestanti,dar si catolici) a procedat in acord cu normele crestine, sau nu !!! Cum trebuie sa ne comportam in fata dusmanului care ne ucide ??? Trebuie sa il iertam, pe acest dusman setos de sangele nostru, si care nu pregeta sa-si puna in apllicare gandurile ucigase,sau trebuie sa ne aparam viata prin orice mijloace, fie ele chiar si uciderea lui intr-o lupta dreapta ??? |
eu m-am bucurat.
problema este ca o sa rasara alti bin ladeni. organizatia inca exista, ii trebuie doar un nou conducator. |
Daca e un sondaj de opinie atunci la ultima intrebare eu bifez varianta a doua.
|
Citat:
|
Citat:
ci de eliminarea unui pericol iminent. |
Citat:
Dar in lumea noastra Dumnezeu a randuit stapaniri. Romani 13:1-7 Cine face parte din "înaltele stăpâniri"? - magistratura, politia, armata, etc. In versetele de mai sus este scris ca acesti oameni au dreptul si responsabilitatea sa: - laude pe cei care fac binele - poarte sabia - pedepseasca pe cei care fac raul Cand crestinul este politist, judecator sau militar el va putea, in exercitiul functiunii sale, sa condamne si sa pedepseasca raul. Daca Osama Bin Laden este raspunzator de 11 Septembrie si daca el nu a putut fi capturat altfel, SUA a procedat in acord cu normele crestine. |
Osama a fost ucis intr-un act de razboi.
Crestinismul ingaduie razboiul. Nu orice fel, evident, dar a ucide in apararea tarii tale e perfect legitim. |
Citat:
|
Dupa parerea mea un presedinte e un tata ( sau ar trebui sa fie- in cazul nostru). Daca treiesti in jungla sa zicem... ai o familie cu 9 copii si se gaseste un maniac care-l ucide pe unul. Nu e de datoria ta ca tata sa-l urmaresti si sa-l "aduci la tacere" ? Sau stai si te rogi la Dumnezeu sa nu-i omoare si pe ceilalti?
|
Acțiunile serviciilor secrete americane nu refletă preferințele și confesiunile religioase ale cetățenilor SUA. America e un mozaic confesional mult prea pestriț pentru a determina ce fel de ideologie religioasă influențează politicile mai mult sau mai puțin secrete ale guvernului. Să nu uităm că în SUA activează cea mai dinamică Biserică ortodoxă (OCA)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce nu inteleg,este aplicarea legilor junglei aici in viata cica civilizata!! |
Citat:
|
Citat:
|
Dubiu
Intrebarea este: chiar l.au omorat? De ce? De ce nu l.au judecat?De ce nu l.au inchis? Mi se pare o chestie de gradinita sa vii sa spui ca dupa 10 ani l.ai gasit,l.ai impuscat si.......l.ai aruncat in apa.Fara nicio o dovada.Oare nu le este rusine? Cred ca cei doi lideri sunt f buni prieteni,au batut palma si teroristul e prin caraibe face plaja.
Oare CIA nu avea resurse sa il gaseasca pana acum? Hmm ni se pregateste ceva? |
eu nu mai pot sa cred nimic din ceea ce fac americanii...nu cred nimic din ce vine de la ei
si chiar asa cum spunea cineva mai sus...dupa atatia ani de cautari de ce nu l-au inchis? de ce nu l-au judecat? cat de curand apare cineva care sa atenteze la siguranta americii ca sa aiba iar cu ce isi ocupa timpul astia,salvatorii lumii. |
Citat:
Să luăm alt exemplu: în anii 20, trupe loiale lui Stalin l-au hăituit pe Troțki până l-au dibuit tocmai prin America Latină, unde l-au omorât. Numiți acest lucru "asasinat" sau "ucidere în apărarea țării tale" ? |
Citat:
Cu ani în urmă, SUA și Iranul au negociat o soluție interesantă de detensionare a încrâncenării dintre cele două state, care prinsese contur încă de atunci. Președintele de atunci al SUA s-a adresat poporului Iranian, la televiziune, la o oră de maximă audiență. La fel a procedat și Ahmadin Najjad, liderul persan, care s-a adresat publicului american. MULT mai convingător a fost cel din urmă, astfel încât guvernul american mai mult a pierdut (cel puțin în imagine) decât a câștigat. Nu cred că aveau motive să repete experiența, cu ben Laden. |
Citat:
In primul rand, Trotki nu a declarat razboi rusilor. Osama a declarat razboi americanilor. In al doilea rand, Trotki nu a organizat atentate in masa in centrul Moscovei, care sa ucida mii de civili rusi. Sa nu intelegeti de aici ca am vreun cult pentru americani, sau ca sunt in intregime de acord cu modul in care se poarta acest "razboi impotriva terorii". Referitor la a doua comparatie, cea cu Iranul: Cui s-ar fi adresat Obama intr-un ipotetic discurs televizat ? Membrilor Al Queda ?! Osama din Laden nu reprezinta, nici legal nici moral, un popor, o natiune, un stat sau o credinta. |
"Război".
Păcat de faptul că cei mai mulți au uitat de ce s-a ajuns la război. Eu zic doar atât: Dumnezeu să aibă grijă de noi! |
Evident, cazul Troțki nu se suprapune perfect peste cazul ben Laden. Asemănările sunt mai ales în modus operandi, precum și în faptul că Troțki a fost inițial "erou al bolșevismului" (și comisar al poporului, prim comandant al Armatei Roșii), ajungând hăituit prin munții lumii ca "dușman al Poporului". La fel a fost și ben Laden, a cărui susținere inițială de către inteligența americană este notorie. Din motive necunoscute nouă, a avut loc o schimbare (cred că se cheamă "defecțiune" în termeni de spionaj) și a ajuns și el "dușman al Poporului". Nu cu mult diferit a fost cazul lui Saddam Hussein, instalat șef al statului cu sprijin american și bucurându-se de arme și muniții furnizate de americani în războiul cu islamicii din Iran (care erau susținuți de Rusia). Apoi, a ajuns și el "dușman al Poporului", americanii invocând imaginare arme chimice ca să îl doboare. De atunci, nu au mai plecat din Iraq, așa cum acuma nu vor pleca din Afganistan, țară invadată chipurile, din motive de a-l ucide pe ben Laden.
Invadarea unor țări străine și ocuparea lor cu anii a ajuns să se numească "atac preventiv". Dar acestea nu corespund doctrinei catolice a războiului just, care trebuie să îndeplinească criteriile riguroase cuprinse în CBC. Să nu ne lăsăm păcăliți. Eu văd în această afacere niște ticăloși atei care ucid un ticălos infidel, nimic mai mult. Nu mă bucur, eventual sunt îngrijorat: e rândul ticăloșilor infideli să dea o replică ticăloșilor atei, ceea ce ar fi la fel de "legitim", dacă nu aș ști că o vor face așa cum știu (și cum pot) ei: dând cu bombardeaua prin gări și autobuze, în timp ce Obama se va retrage în buncăr, ca și predecesorul său. La urma urmei, unii îl omoară din avion pe copilul lui Gaddafi. Alții îi pleznesc pe civili care treceau și ei pe acolo. Până când oamenii nu vor asculta de Dumnezeu, până când conducătorii lor nu vor căuta să facă din Cetatea Oamenilor, Cetatea lui Dumnezeu, astfel de lucruri se vor repeta. |
Citat:
|
Si eu am indoieli,ca Osama a fost ucis zilele trecute.Cu privire la ucidere porunca zice clar:"sa nu ucizi",si Domnul Iisus a spus:"cine scoate sabia,de sabie va pieri"Sa ne fereasca Dumnezeu de un conflict international intre musulmani si crestini.
|
Citat:
|
Ciudat ca destui oameni inca mai cred ca osama e cel vinovat de atentatul 9/11.
|
Citat:
Desigur, ati observat ca e o gluma,insa una care nu as vrea sa devina reala bineinteles, nimanui !!! Insa intrebarea,de principiu ramane, pentru niste cazuri potentiale,din nefericire cat se poate de real-posibile !!! |
Citat:
Nu au putut sa-l judece,deoarece el nu s-a lasat prins, si a ripostat, se pare, armat !!! |
Intrebarea!
Si totusi, intrebarea centrala ramane in picioare :
Nu a fost, oare un act de razbunare,deci necrestinesc ? Problema fiind asa de dificila,as ruga ,eventual un preot, competent, sa incerce un raspuns ! Multumesc ! |
Citat:
Nu inteleg ce e atat de dezbatut aspectul acesta:daca a fost sau nu crestinesc.Mor zilnic mii de copii avortati,sau de boli rare care nu beneficiaza de tratament pt ca nu sunt dom,le bani etc etc si ne punem problema de gesturi necrestine intr.un caz singular(cand sunt de fapt atatea).Cum spunea si Melissa nici faptul ca Ceausescu a fost impuscat de Craciun nu a fost crestinesc |
Am dubii că uciderea teroristului a fost un act creștinesc sau nu. La fel, am dubii că uciderea lui Ceaușescu, în circumstanțe destul de asemănătoare, a fost un act creștinesc sau nu. Problema nu e bine pusă, plecând de la premiza că cei care au făcut asta ar fi creștini. În mod sigur, ocuparea țărilor cu anii zicând că faci război de apărare nu e act creștinesc.
În aceeași logică, sunt sigur că aruncarea în aer a blocurilor înalte pline de civili înăuntru, nu este act creștinesc. Nici bombele puse să explodeze simultan în stații de metrou nu au legătură cu creștinismul. Mă întreb dacă au vreuna cu mahomedanismul. La urma urmei, un infidel cu mâna pe bombe a fost împușcat de niște închinători la Mamona, eu asta văd. |
Atitudine Crestina?
Citat:
Crestinii adevarati nu se pot bucura de uciderea unui om indiferent cat rau a facut deoarece i se anuleaza posibilitatea pocaintei. Nimeni nu are voie sa ucida indiferent de situatie. Am urmarit niste cerecetarii facute de experi psihologi militari si difuzate la TV in care s-a observat ca mai mult de 90% din soldatii unei unitati miltare de lupta (exclus forte speciale sau ceva de acest gen) nu trag direct in inamici. Nu sunt fricosi, nu se retrag, nu se ascund - dar nu vor sa omoare oameni. Practic (constientizand sau nu) isi lasa viata in mana lui Dumnezeu care sa decida. Mi se pare acesta atitudine cea mai crestinesca cu putinta. |
deci !
deci putem sa ne lovim dusmanii !!!
ben-laden era dusmanul americanilor ! oricine ne face rau sub o forma sau alta ,merita un raspuns pe masura faptei sale !!! Unde mai e spiritul crestin ,care spune ca trebuie sa ne iubim dusmanii si sa-i iertam ! Recunosc ,ca problema e complicata,adevarul sa fie undeva la mijloc oare ??? adica, si iubirea crestineasca sa aiba o limita a rabdarii ??? |
Citat:
orice om poarta o amprenta a educatiei locului in care s-a nascut ! crestinismul lasa o asmenea amprenta, mai puternica sau mai atenuata, oricarui om nascut intr-o tara crestina,in general vorbind !!! eu asa cred ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:09:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.