![]() |
as vrea sa stiu ce spune Biserica despre aceasta "lucrare",daca cei ce fac parte din ea sunt eretici sau nu.Eventual, as dori cateva referinte din lucrarile Parintilor din ziua de azi(ex:parintele Cleopa).
|
Sunt fanatici...multi habar nu au de ce merg acolo si tin de acea lucrare...la prima vedere par crestini adevarati,cu viata curata si frica de Dumnezeu...dar cercetand mai in amanunt sau facand parte din gruparea lor si cautand sa fii obiectiv tu ca persoana vei constata in cel mai scurt timp ca ceva e in neregula mai ales cu "epitropii"...adica cei mai vechi care se cred niste lideri si impun anumite reguli pe care ei in particular in mare parte nu le respecta.
Se folosesc de naivitatea si buna credinta a noilor veniti ca sa-i manipuleze si sa-i foloseasca in interesele proprii. Am facut parte 3 ani de zile din aceasta grupare...l-am cunoscut personal pe pr.ierodiacon Visarion Iugulescu(taica-parintele cum i se spune), capul acestei miscari si pe ucenica lui "sora Nuti Mare"...am trait multe bune si mai putin bune in cei 3 ani...practic datorita lor am cunoscut biserica si pe Hristos...dar in acelasi timp multumesc lui Dumnezeu ca am reusit la timp sa plec din aceasta miscare total extremista...am stat si am cules atat cat mi-a fost de folos pt formarea mea...in rest nu pot sa spun decat FERITI-VA. |
mithrandir
Eu am spus pe scurt ceea ce am trait personal nu din auzite sau referinte...si pt ca ai pomenit de pr.Cleopa as mai adauga atat ca exemplu : i-am intrebat odata pe visarioniti "care e mai mare? pr.Cleopa sau pr.Visarion?" (eram un copil pe atunci si mult nestiutoare in ale credintei)...dar,desi eram in miscarea lor citeam mult si alte carti si ascultam si alte casete audio cu predici,nu doar cum ne impuneau ei sa ascultam si sa-l citim doar pe taica-parintele(adica revistele"paine si apa pt suflet"...sau cam asa ceva) Raspunsul lor a fost :pr.Cleopa e un simplu calugar ,pe cand taica-parintele e Ucenicul si loctiitorul lui Hristos care va sta la Dreapta judecata de-a dreapta Mantuitorului si-I va spune ce am facut noi,cei din lucrare care,cica eram ucenicii lui directi. Poti trage si singur CONCLUZIA. |
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!
nu stiu cine ti-a spus tie clausemi asa ceva si nu inteleg de ce parintele visarion este condamnat pt greselile ucenicilor sai.dc v-ar interesa credinta asa d mult p cat dati impresia ati vedea k ce spune parintele Visarion in predicile sale spun si sfintii parinti.sau si ei au fost eretici?de ce il considerati p parintele un eretic?unde ati vazut asemanarea.da,probabil v-ati dat seama k sunt si eu visarionista.si apropo,lucrarea parintelui nu are nicio legatura cu oastea Domnului.iar revista "paine si apa pentru suflet" apare cu binecuvantarea parintelui Galaction episcopul alexandriei si teleormanului.si sa stiti k nu sunt o fanatica religioasa.am si eu destule pacate,dar parintele visarion nu are nicio vina k eu fac pacate si k nu sunt asa cum ar trebui sa fiu.si nu cred k dc sunt in lucrare ma maintuiesc orice rau as face.si Dumnezeu a spus k va judeca oamenii in functie d cat d mult au stiut ei despre credinta,nu dc au fost in lucrarea parintelui.si nimeni niciodata nu a spus asa ceva.dar oamenii nu stiu decat sa barfeasca si sa interpreteze,transformand lucrurile rele in lucruri bune si lucrurile bune in lucruri rele.iar motivul pt care a luat fiinta aceasta lucrare este pt k e mai usor sa t mantuiesti cand stii k sunt si altii alaturi d tine.la biserica la care merg eu ne cunoastem toti si n ajutam atunci cand avem nevoie d ceva.nimeni nu face nimic in interes propriu.suntem o mare familie.si acum poate imi raspundeti si mie la intrebari dc sunteti asa infocati impotriva parintelui.cu ce v-a gresit parintele?d c il considerati eretic?a facut vreo crima ceva impotriva voastra?sau i-a pus p altii sa o faca?iar ma adresez tie clausemi d c ai parasit lucrarea?dc nu raspunzi inseamna k toate afirmatiile tale se duc p apa sambetei |
Draga mea!
De ce te numesti "visarionista"? Te impartasesti cu trupul parintelui Visarion? Atunci numai pomeni aceasta porecla si-i invata si pe ceilalti ucenici sa nu mai spuna lucrul acesta. Incearca sa duci aceste discutii de pe forum epitropilor si atrage atentia celor mai "mari" despre toate aceste nereguli semnalate si apoi vedem daca mai esti acceptata printe ucenici sau nu. Aici este problema ca nu se primeste indreptarea. Talcurile viselor cum sunt? Caci stiu pe "Nuti Mare" care este intr-o mare inselare cu visele si descoperirile ei. Incearca sa-i atragi atentia si apoi ai savezi daca te mai priveste cu aceeasi ochi. Cam atat pentru astazi. Sa dea Bunul Dumnezeu sa se indrepte toate aceste nereguli caci cu siguranta nimeni nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui. Cunosc bine lucrarea si respect pe parintele Visarion dar nu pot fi de acord cu ceea ce ucenicii propovaduiesc,mai ales de cativa ani buni incoace de cand parintele nu mai poate vorbi. Ier. Ioan |
Dupa parerea mea aceasta miscare marginalizata a bisericii impreuna ce oastea domnului nu este tocmai o revigorare a biserici deoarece in biserica crestinul vine dein inima nu ca este chemat de ,,taica visarion" :)) sau alt cineva
|
Este foarte interesant ce se poate citi aici. Eu cunosc foarte bine acesta miscare si pot spune ca sunt lucruri bune si rele. PS Galaction cunoaste aceasta manifestare in sinul bisericii si am avut o discutie cu sfintia sa pe aceasta tema. Problema fundamentala a aparut o data cu imposibilitatea p Visarion de a mai vorbi si conduce crestinii. Acum trebuie sa fim realisti si sa ne gandim ca si p Visarion a avut scapari si greseli dar in schimb a adus mii de tineri in biserica.
Spre exemplu acum am fost socat de faptul ca o persoana Georgeta Opit sau Geta cum i se mai spune indeamna pe toti crestinii parintelui Visarion sa nu mearga la medicul de familie sa-si faca analizele "ca le ia ADN-ul". Saracii!!! Informatio cica o detine de la unul Costel "cel Mare" care lucreaza pe la IML. Totul este apocaliptic in prezentare. Femeia asta a innebunit multi crestini. Iar ei saracii vin pe la manastiri sa intrebe. Eu sincer n-am nimic cu ei. Am un nepot care-i student la teologie anul 3 si l-a cunoscut pe Dumnezeu prin P. Visarion si mi-a explicat tot ce se petrece in sanul lor. Trebuie sa-i ajutam caci cei mai multi isi doresc sincer mantuirea si nu sunt eretici. Citesc foarte mult si au evlavie deosebita la P. Cleopa, Arsenie Papacioc (desi toti cunosc opinia parintelui fata de "visarionisti"). Cei mai multi dintre ei au duhovnici foarte buni la Frasinei spre exemplu, la Lainici, la Crasna, la Patrunsa, la Barnova cand parintele era in functie, etc. Au probleme reale dar repet - trebuiesc ajutati si nu tratati ca eretici. Sunt printre ei unii care si-au asumat un rol de conducatori si gresesc foarte mult. Exista si un lider P Gherasim foat Gheorghita care-i un om de isprava dar nu face fata problemelor. Dintre cei vechi sunt niste femei care fac cele mai multe probleme "Nuti" , Getuta, Geta, Clementa, Niculina, Oprica, Reghina si multe altele. Asa-i cand pui femeia cocos. |
Buna
Am citi mesajele voastre si as vrea sa il intreb si eu pe ier_ioanpv de ce tanti Nuti pune probleme? si as vrea sa ii mai spun lui Clausemi...si sa fiu iertata pentru asta..dar bine ca esti tu o mare credincioasa...tu care nu mai contenesti sa barfesti lucrarea aceasta si noi, niste eretici!!!Stii ce nu inteleg eu clausemi?...ca te contrazici in ceea ce spui...spui ca prin intermediul acestei lucrari l-ai cunoscut pe Dumnezeu...dar bine k ai plecat dn lucrarea asta extremista..."practic datorita lor am cunoscut biserica si pe Hristos...dar in acelasi timp multumesc lui Dumnezeu ca am reusit la timp sa plec din aceasta miscare total extremista...am stat si am cules atat cat mi-a fost de folos pt formarea mea..."...ce inseamna asta Clausemi?...adik tu ne numesti fanatici si spui k prin intermediul nostru l-ai cunosut pe Dumnezeu?..pai se poate asa ceva?...logic vorbind acum...se poate ????????mai era cineva ...nu mai stiu cine care intreba cum sa jute pe cineva sa scape de visarionisti...eu nu vad ce vedeti voi rau in aceasta lucrare...eu l-am cunoscut pe parintele Visarion...si sincer va spun...k asa neputincios cum este acum...pt k numai poate vb...si sanatatea este subreda, m-am simtit de parca as fi fost ultimul om...si sa stiti k am vazut si pe parintele Cleopa cand era in viata..si la fel am simtit...pt k sunt intr-adevar oameni ai lui Dumnezeu...poate or fi din ce spuneti voi...oameni care nu inteleg corect ceea ce se spune...si interpreteaza gresit...poate de aceea credeti ceea ce credeti...dar suntem oamni cu totii gresim...eu atat stiu...k pe mine nu ma invata nimeni nimic de rau...numai ceea ce este bine pt sufletul meu! |
Citat:
Intrebare: ucenicii sunt cumva liberi sa plece oricand? Referitor la interpretarea viselor si inainte vederea: am citit mai demult o istorisire: un om mergea la spovedanie, se ruga, dar auzea un glas care se ruga cu el, si ii vorbea in gand. Nici nu i-a venit prin minte sa povesteasca la spovedanie despre aceasta. Totusi o data a amintit intamplator ce ii zisese acel glas. Preotul l-a sfatuit sa incerce pe acel duh sa vada daca e de la Dumnezeu: sa-i spuna ca i-a parut bine, dar acum sa-l lase in pace. Asa a facut si bietul om a primit amenintare cu moartea (pana la ora cutare din seara vei muri!). S-a dus la preot si s-a rugat impreuna cu preotul timp de ore pana a scapat de acea inselare si nu a murit. Ideea e: greu putem distinge ce e inselare. Acel glas spunea impreuna cu credinciosul rugaciuni! Dar Dumnezeu ne da totdeauna libertatea. Nu cunosc despre ce e vorba decat din cele scrise aici. Dar cum sa nu-i lase la doctor? Si ce motiv! Mai bine ar asculta de preotul duhovnic! |
Doamne ajuta si respect de la inima pt. toata lumea.Am citit si eu intamplator controversele voastre despre Parintele Visarion si am ramas perplex:)Eu merg la Biserica Sf.Pantelimon din anul 2000(in acel an l-am cunoscut pe Dumnezeu).Pana in anul 2007 am citit (cu ajutorul Domnului)peste 1500 carti ortodoxe si nu numai(capatand astfel putina cultura duhovniceasca).Eu nu fac parte din acesta lucrare a "visarionistilor"insa ....i-am studiat indeaproape.Sunt crestini normali fratilor,asta sunt...CRESTINI ORTODOCSI NORMALI.La inceput eram impotriva lor,tocmai din cauza celor citite din cartea Par.David insa foarte multe lucruri scrise acolo sunt chiar ABERATII.Sa nu uitam ca el se leaga in acea carte si de Par.Nicodim Mandita si de "manditarii"lui,si de cei de la schitul Darvari,etc.Oare este in masura sa faca acest lucru?Oare stie sfintia sa cine a fost Par.Nicodim Mandita si activitataea lui?Hm...nu cred.Sa revin insa la Par.Visarion si la a lui"secta".Intr-adevar exista mici abateri(insa nu pot fi catalogate drept erezii)care nu-s facute de Par.Visarion ci de Epitropi.Acesti epitropi sunt oameni simpli fara cultura care au cazut in patima mandriei si a slavei desarte si au reusit sa convinga si pe altii(la fel de inculti si saraci cu duhul)ca in tot ceea ce spun ei au dreptate.Multi din ei au fost chiar dati afara din "lucrare"tocmai din cauza abaterilor de la ortodoxie."Lucrarea"priviata in ansamblu este buna.Au facut si fac foarte multe fapte de caritate.(merg in spitale,azile si camine unde dau carti icoane mancare bani,au o activitate misionara,etc.):)Deci dagilor:atat timp cat vor sta in sanul Bisericii Ortodoxe si vor fi supravegheati de duhovnicii lor,totul va decurge bine.Se poate spune depre ei ca sunt unul dintre putine bastioane ale ORTODOXIEI care mai lupta impotriva pacatului(atat cat pot)Ei nu-l vad pe Par.Visarion ca pe un sfant sau ca pe un infailibil.NU.IL vad doar ca pe un indrumator.la fel cum este Par Cleopa,Papacioc,Mandita.etc.Nu citesc doar predicile lui,ci ale tuturor Preotilor si ale tuturor Sfintilor Parinti.Cat despre cei care au abateri de la dogma ortodoxa,au si de la morala ortodoxa(sunt vazuti ca madulare bolnave ale Bisericii,nu ale "lucrarii")Toti care aveti ceva impotriva lor,duceti-va la bisericile unde merg ei si veti vedea acolo ordine si disciplina,stati cu ei de vorba si veti vedea ca nu sunt sectanti nici eretici nici schismatici.Spun acest lucru pt. ca am fost(si sunt) mult timp intre ei,si chiar doream sa vad vreo abatere, insa nu am vazut,eu fiind foarte iubitor de dogmele ortodoxiei.Deci FRATILOR:haideti sa luptam mai bine impotriva protestantilor,spiritistilor,ocultistilor,vrajitor ilor si spiritistilor.Sa aparam cat putem Credinta nosatra Ortodoxa de toti "lupii" din afara,caci multa vreme nu mai avem.Pt cei care vor sa dialogam pe teme ortodoxe,sa facem schimb de carti ortodoxe(am toata colectia psb si filocalia in format digital +alte multe carti "nedigitale":p)de cd-uri cu cantari si predici ortodoxe sunt rugati sa ma contacteze pe acest Id de mess:stnpetrica si la nr de tel:0731150151."Unde sunt doi sau trei adunati in numele MEU,acolo sunt si EU":)
|
eu sunt nou pe acest forum.intamplator am dat un search si am gasit acest forum...nu are importanta oricum... important este ca am facut parte dintre acesti asa zisi "visarionisti", si stiti ce: chiar mi-a placut si chiar si azi daca m-as intoarce acolo, in sanul lor, tot mi-ar place. si stiti de ce? pt ca sunt niste oameni forte sinceri care se ajuta unul cu altul, care merg la biserica si incearca sa faca ceea ce ii invata biserica, preotii si mult stimabilul parinte Visarion. parerile rele si chiar rautacioase pe care unii le au in legatura cu aceasta "lucrare" sunt din cauza ca poate sunt complexati de rolul lor acolo. da, intr-adevar sunt unii epitropi care au niste pareri mai ciudate, dar nu este obligatoriu sa faci ce vor ei si nimeni nu a tinut cu forta pe cineva acolo in aceasta lucrare. cred ca toti vor sa se mantuiasca dar nu toti s-au adaptat la vremurile de azi. acest preastimat si preaiubit parinte Visarion nu cred ca a incercat sa invete pe cineva de rau. sa nu uitati ca a umplut multe biserici cu credinciosi si mai ales cu tineri. aratati-mi un preot care a mai facut asa ceva... nimeni. ce legatura are parintele Cleopa cu aceasta lucrare? nici una. parerile pe care prea fericitul parinte Cleopa le-a formulat despre aceasta lucrare sunt nefondate deoarece ,parintele stia despre asta numai din spusele unuia sau ale altuia. si cred ca s-au duns multi pe acolo sa intrebe ce e bine si ce e rau...sa nu uitam ca aceasta lucrare este formata din oameni care oameni sunt supusi pacatului si daca cineva a spus o ineptie aceasta nu este luata de buna de toata lumea.
|
si cred ca aceasta clausemi sau cum se numeste, nici ea nu a avut habar de ce a mars acolo.
|
era un articol in lumea credintei despre acest lucru...nu cred ca pr. visarion iugulescu are legatura cu acesti fanatici care s-au departat de la calea cea dreapta...cred ca e ceva asemanator cu fenomenul oastea domnului.
|
Citat:
Cunosc pe cineva care merge la ei si se intalneste in fiecare duminica (barbati cu barabati,femei cu femei)-ceea ce mi se pare ceva impus. Fac milostenie multa ,au grija de batrani nevoiasi ,mai multe nu stiu caci nu m-a interesat. In rest merg la biserica la fel ca si noi ,nu e vreo deosebire. |
Sincer, imi pare rau ca noi crestinii ortodoxi am ajuns sa ne comportam asa. Toate discutiile astea imi aduc aminte de vamesul si fariseul din Evanghelia citita duminica asta. Daca ne-am vedea toti ca niste vamesi, cautatnd sa ne vedem greselile noastre si nu comparandu-ne uni cu altii. Cand va fi dezbinare in cetate, cel rau are motive de bucurie.
De ce vb asa urat la adresa parintelui Visarion, a celor care merg la biserica si sunt numiti "visarionisti", credeti ca Dumnezeu ne va judeca daca l-am cunoscut pe El prin intermediul parintelui Visarion, parintelui Argatu, parintelui Cleopa, parerea mea este ca nu. Vom fi judecati pentru ceea ce trebuia sa facem si nu am facut si pentru ceea ce am facut si nu trebuia sa facem.De ce se generalizeaza totul, daca unul greseste sunt vinovati toti. Cand eram copil, aveam la scoala o lectie " Bunicul", iar pe scurt era vorba de doi nepoti care se aseaza in bratele bunicului, horatasc sa "imparta" fata bunicului si incep sa se certe care parte este mai frumoasa, apoi din cearta lor unul dintre ei loveste partea celuilalt iar bunicului in dau lacrimile. Asa suntem si noi, Dumnezeu ne tine in brate si ne da "parti" prin care sa-L cunoastem, iar noi lovim partile celorlati, crezand ca a noastra e mai frumoasa. Daca am vedea ca sunt tot de la Dumnezeu nu ne-am mai comporta asa. Dar Dumnezeu doar plage. Am auzit multe discutii legate de parintele si imi pare rau ca am ajuns sa judecam. Daca este bine sau nu, nu cred ca suntem in masura sa judecam, ar trebui sa ne vedem cat suntem noi de drepti si apoi sa ne uitam si la altii. Iertare daca v-am pricinuit suparea. Doamne ajuta! |
Doamne ajuta!
Frati crestini!
Am citit cu atentie ce ati scris fiecare despre Ierodiaconul Visarion Iugulescu! Ma doare sa vad ca pe forum sunt acei oameni care au cunoscut indeaproape activitatea parintelui, apoi s-au "lepadat" de dansul, unii chiar cautand sa isi "scape mama" din "gura lupului"... Majoritatea dintre dvs are cate ceva de spus, mai mult de rau decat de bine! E ceva normal in lumea ortodoxa... mai ales cand astazi e plina de "teologi canonisti"! Am surpriza sa vad aici nu numai cuvinte grele la adresa "visarionistilor", dar si "lupta" impotriva lor... stau si ma intreb: de ce oare atata zarva? Ma intreb de N ori acest lucru... Daca Pr.Visarion ar fi fost un Arie, intelegeam... un Nestorie... un Apolinarie... un Tertulian...? dar si acesta apostand, a revenit in Biserica... dar atunci cu cine se aseamana? cu un Iulian Apostatul? este oare vreun "nebun"? e "fara-de-minte"? de ce atunci asa "iubire" fata de un frate al nostru? asa se implineste cuvantul Legii celei Noi...? aceasta este IUBIREA? Iubirea, stim ca nu e o calitate sau virtute, ci este o Persoana! Este Insusi Dumnezeu, Care "atat de mult a iubit lumea incat a dat pe Unicul Sau Fiu, sa moara pe Cruce pentru noi"... Atunci, daca stim asta, cum ne facem implinitorii Sfintei Evanghelii? Spune Avva Arsenie ca daca implinesti porunca Iubirii, te mantuiesti numaidecat! pt ca implinesti Evanghelia, "intru care toti vor cunoaste ca sunteti Ucenicii Mei"... Dar daca nu ne ridicam noi, mai presus de "cineva" (oricine ar fi EL), nu ne mantuim! Asta nu e implinirea poruncii, sau a Sf.Evanghelii, "vestea-buna"!!! Dar asta e lumea... L-a primit pe Creatorul ei intr-o pestera, in timp ce lumea se distra in casele lor... Daca pe Dumnezeu nu L-a iubit lumea, cum oare poate sa iubeasca pe un om? L-au si rastignit... si apoi au si pus sa minta lumea ca "a fost furat"! Daca "noi nu credem ca Hristos a murit si a inviat, zadarnica este propovaduirea noastra, zadarnica este CREDINTA noastra!" caci "care iubire este mai mare decat sa isi puna cineva viata pt PRIETENII sai?" Asta a facut Domnul Hristos... Daca El a murit pt noi, noi ce facem pt El? judecam si ne uram aproapele... Oare daca asa ar fi facut Domnul Hristos cu noi de la inceput, oare ar mai fi fost El Dumnezeu? nu! Dar ne-a aratat dragostea Sa materna, si "S-a desertat pe Sine, chip de ROB luand"!!! S-a facut asemenea noua, cu trupul si slabiciunile lui, dar nu cu patimile lui! Ne-a arata cat de mult ne iubeste, facand N minuni, invatandu-ne indestul, noi nestiind cum sa ne ridicam din robia mortii... Il avem MODEL de IBIRE DARUITOARE, JERTFELNICA, iar noi? Suntem mai "destepti" ca El, aratandu-I ca greseste! Ii aratam noi cum tre sa fie... judecand si osandind... Ce judecata vom avea...? Cum vom sta in fata Judecatorului a toata lumea? Ce "raspuns bun la INFRICOSATA Sa judecata" vom da? va fi el bun? sau El va fi Bun cu noi? atunci nu va mai fi mila, ci DREPTATEA Sa dumnezeiasca!!! "Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le voi lor!" Oare de ce nu putem sa ne "plivim gradina sufletului de buruienile si maracinile patimilor"? de ce nu ne vedem barna din ochiul nostru si vedem paiul din ochiul aproapelui? Grea judecata vom avea de la Dreptul Judecator, Domnul Iisus Hristos!!! "Mult ni s-a dat, mult ni se va cere"!!! Dar cine dintre noi sa mai constientizeze starea sa sufleteasca? Nu mai vedem de negura urii, nu mai iubim din cauza maniei!!! Din mandrie nu mai vedem, nu mai auzim, nu mai facem nimic, decat LOVIM si IAR LOVIM.... pana cand? pana cand vom sta inaintea Judecatorului... dar stim noi ca ne mantuim? avem exemplu in Pateric cand la un parinte a venit Ingerul sa ii ia sufletul sa i-l duca in Cer, iar el a zis sa il mai lase, ca inca nu s-a pocait! Vedeti smerenia? daca a venit ingerul lui Hristos sa ii ia sufletul si el a refuzat ca inca nu s-a pocait! Asa e un om duhovnicesc, smerit, nici nu pretinde ca macar a inceput pocainta!!! si isi plange pacatele... Oare ce a facut Sf.Taisia cand a fost inchisa de pr.Pafnutie in acea chilie, careia i-a astupat usa lasandu-i doar o ferastruica pt a i se da macare? A inceput sa carteasca si sa se zbata ca o nebuna? a inceput sa il ocarasca pe pr.Pafnutie? atat mare i-a fost smerenia incat a stat 3 ani inchisa in acea "inchisoare" nimic zicand decat "Cel ce m-ai zidit Dumnezeule, mantuieste-ma!" si punandu-si inainte sa pacatele facute pana atunci si plangand pt fiecare cu zdrobire de inima si cainta sincera! Asta VOINTA de MANTUIRE!!! nu ca noi care judecam si spargem tot ce intalnim in cale! Oare nu putea sf.Taisia sa se rasteasca la pr.Pafnutie sa ii spuna ca nu-i convine unde o pune? caci pr.Pafnutie i-a spus ca nu e vrednica sa rosteasca macar numele Domnului Hristos... Ce am fi facut noi in locul Sfintei? Sau fratiile voastre cititi Vietile Sfintilor in fiecare zi, sau macar Proloagele? De unde va hraniti sufleteste de sunteti asa de inversunati impotriva Aproapelui? Care va este indrumatorul sufletesc (sa nu zic duhovnicul, ca e Jale!) de nu va spune sa va plangeti pacatele si sa nu va mai uitati la aproapele? Stau pustnicii athoniti in niste crapaturi de munte de te ia groaza unde stau si isi plang pacatele iar noi aici cu atata comfort si nu facem NIMIC... Cine nu a fost in Sf.Munte, ar fi bine sa mearga la Kafsokalivia, la Katunakia, la Karulia, la Vigla, la Aghia Anna, sa vada cum stau bietii calugari si se roaga pt o lume intreaga iar noi CRESTINII rupem cerul cu JUDECATA!!! Trebuie numai sa dam osanda aproapelui si suntem in locul Domnului Hristos!!! Oare de ce nu am face si noi ca ninivitenii? nu e neaparat sa ne imbracam cu saci si sa ne presaram capul cu nisip si cenusa in virtutea pocaintei... e de ajuns sa ne spovedim curat si sa ne vedem NUMAI pe noi INSINE!!! nu avem ce sa cautam sa vedem in curtea vecinului!!! Nu ne va intreba Domnul Hristos de "curtea" aproapelui, ci de "curtea" noastra!!! dar... "au luat oamenii judecata Mea!!!"... Unde ne este constiinta pocaintei? unde ne este Dragostea? unde implinirea poruncii IUBIRII APROPAPELUI CA PE NOI INSINE? dar noi nici macar nu ne iubim pe noi ca sa putem iubi pe aproapele mai mult dacat pe noi... Oare nu suntem noi pagani? nu suntem noi inchinatori la idoli? de ce nu? daca slujim "berfei"... oare nu suntem idolatrii? ba inca mai spune Domnul Hristos "vai aceluia prin care vine sminteala"... nu suntem noi "apostati"? de ce nu? pai Domnul Hristos ne porunceste "porunca noua", ba chiar ne sfatuieste, sa IUBIM mai mult decat pe noi, iar noi nu numai ca nu ascultam dar ne si ridicam impotriva Lui, ca "nu e chiar asa exagerat"!!! Mainia lui Dumnezeu este DREAPTA, ca "nu in zadar se manie Domnul" spune psalmistul! "Zis-a un parinte: daca iti va spune cineva de aproapele tau ca a gresit, sa il alungi de la tine, ca pe un urator de Dumnezeu si nevrednic fiind de El, iar de ti se va intampla sa il vezi tu gresind, sa nu crezi nici macar pe JUMATATE ca sa nu cazi in judecata si astfel sa fii lepadat de la fata Sa"!!! si iar ne spune Evanghelia "cel care spune ca Il iubeste pe Domnul, dar in acelasi timp uraste pe fratele sau, micinos este"!!! Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau – Sfantul Ioan Scararul Dragostea este lepadarea oricarui gand potrivnic fata de aproapele nostru – Sfantul Ioan Scararul Fericit este omul care poate sa iubeasca pe tot omul la fel – Sfantul Maxim Marturisitorul Pe toti suntem datori, noi cei credinciosi, sa-i privim ca pe unul si in fiecare sa socotim ca este Hristos – Sfantul Simeon Noul Teolog Dragostea desavarsita iubeste pe toti oamenii la fel: pe cei buni si stradalnici, ca pe prieteni, iar pe cei lenesi ca pe dusmani, facandu-le bine, rabdand indelung si suferind cele ce-i vin de la el – Sfantul Maxim Marturisitorul Inca nu are dragoste desavarsita cel ce se mai ia dupa parerile oamenilor, de pilda pe unul iubindu-l, iar pe altul urandu-l, pentru pricina aceasta sau aceea, sau pe acelasi o data iubindu-l, altadata urandu-l, pentru aceleasi pricini – Sfantul Maxim Marturisitorul Daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti, nici nu-i urasti, pe altii ii iubesti dar potrivit, si in sfarsit pe altii ii iubesti foarte tare, din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care este sa iubesti pe tot omul deopotriva – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel desavarsit in iubire si ajuns la culmea nepatimirii nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre a sa si a alteia, sau intre credincios si necredincios, intre rob si slobod, sau peste tot intre barbat si femeie; ci ridicat mai presus de tirania patimilor si cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si are fata de toti aceeasi dragoste. Caci nu mai este in el elin si iudeu, nici barbat si femeie, nici rob sau slobod, ci toate si in toti este Hristos – Sfantul Maxim Marturisitorul Hristos nu vrea ca tu sa porti vreunui om ura, sau suparare, sau manie, sau sa tii minte raul, in nici un chip si pentru nici un lucru vremelnic. Aceasta o striga cele patru Evanghelii! – Sfantul Maxim Marturisitorul |
...continuare:
Sa iubim pe tot omul din suflet, dar sa ne punem nadejdea numai in Dumnezeu – Sfantul Maxim Marturisitorul Multi sfinti si-au dat trupurile lor fiarelor, sabiei si focului pentru aproapele – Sfantul Isaac Sirul
Sileste-te pe cat poti sa iubesti pe tot omul. Iar daca nu poti inca, cel putin sa nu urasti pe nimeni. Dar nu vei putea face nici aceasta daca nu vei dispretui lucrurile lumii – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce iubeste pe Dumnezeu cu siguranta iubeste si pe aproapele. Iar unul ca acesta nu poate pastra banii, ci-i foloseste cu dumnezeiasca cuviinta, dand fiecaruia din cei ce au trebuinta – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce face milostenie imitand pe Dumnezeu nu cunoaste deosebire intre rau si bun, intre drept si nedrept, cand e vorba de cele ce sunt de trebuinta trupului, ci imparte tuturor la fel – Sfantul Maxim Marturisitorul Dragostea se face cunoscuta nu numai prin daruirea de bani, ci cu mult mai mult prin impartasirea cuvantului lui Dumnezeu si prin slujirea trupeasca – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce s-a lepadat cu adevarat de lucrurile lumii si slujeste nefatarnic aproapelui prin iubire se slobozeste degraba de orice patima si se face partas de iubirea si cunostinta dumnezeiasca – Sfantul Maxim Marturisitorul Roadele iubirii sunt: a face bine aproapelui din toata inima, a rabda indelung, a fi cu ingaduinta si a folosi lucrurile cu dreapta judecata – Sfantul Maxim Marturisitorul Oamenii se iubesc unii pe altii, fie in chip vrednic de ocara, pentru aceste cinci pricini: sau pentru Dumnezeu, cum iubeste cel virtuos pe toti, atat pe cel virtuos cat si pe cel ce nu este inca virtuos; sau pentru fire, cum iubesc parintii pe copii si invers; sau pentru slava desarta, cum iubeste cel slavit pe cel ce-l slaveste; sau pentru iubirea de argint, cum iubeste cineva pe cel bogat pentru a primi bani; sau pentru placere, ca cel ce-si slujeste stomacul si cele de sub stomac. Dragostea cea dintai e vrednica de lauda; a doua e mijlocie; iar celelalte sunt patimase– Sfantul Maxim Marturisitorul Iubeste pe toti oamenii cel ce nu iubeste nimic omenesc – Sfantul Maxim Marturisitorul Oamenii, lasand grija de a-si plange pacatele lor, au luat judecata de la Fiul si se judeca si se osandesc unii pe altii, de pare ca ar fi fara pacat. “Cerul s-a uimit de aceasta si pamantul s-a cutrenurat”. Ei insa nu se rusineaza, ca niste nesimtiti – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce iscodeste pacatele altora, sau judeca din banuieli pe fratele sau, inca nu a pus inceput pocaintei – Sfantul Maxim Marturisitorul Daca iti amintesti de raul de la cineva, roaga-te pentru el si vei opri patima din miscare. Devenind iubitor de oameni vei sterge cu totul patima din suflet – Sfantul Maxim Marturisitorul Ia aminte la tine, de nu cumva rautatea care te desparte de fratele tau nu se afla in fratele ci in tine. Si grabeste de te impaca cu el, ca sa nu cazi din porunca dragostei – Sfantul Maxim Marturisitorul Sa nu dispretuiesti porunca dragostei, fiindca printrinsa vei fi fiul lui Dumnezeu, datatorul poruncilor – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce iubeste pe Hristos, desigur ca Il si imita, dupa putere. Astfel, Hristos n-a incetat sa faca bine oamenilor; iar rasplatit cu nerecunostinta si hula se purta cu indelunga rabdare; in sfarsit, batut si omorat de ei, rabda neinvinuind pe nimeni. Aceste trei sunt faptele dragostei de aproape, fara de care cel ce zice ca il iubeste pe Hristos sau ca va dobandi Imparatia Lui se amageste pe sine – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel care spune ca Il iubeste pe Domnul, dar in acelasi timp uraste pe fratele sau, este asemenea celui care-si inchipuie in somn ca alearga – Sfantul Ioan Scararul Fiecare, privind pe fratele si aproapele sau ca pe Dumnezeul sau, sa se considere pe sine atat de mic fata de fratele sau, ca fata de Facatorul sau – Sfantul Simeon Noul Teolog Iubirea aduna cele impartite si-l face pe om iarasi o singura ratiune si un singur mod de contemplare si netezeste toate inegalitatile si deosebirile de opinie din toti. Ba ii aduce la o egalitate laudabila, prin faptul ca fiecare atrage atat de mult pe altul la sine in intentiile lui si il prefera sie insusi, pe cat de mult il respingea altadata si se prefera pe sine. Si prin iubire se desface de sine, de bunavoie, despartindu-si ratiunile si preferintele proprii, de gandurile si insusirile lui si se aduna intr-o simplitate de identitate, in temeiul careia nimeni nu se mai deosebeste intru nimic, ci fiecare a devenit unul cu fiecare si toti cu toti, sau mai bine cu Dumnezeu decat cu ei intreolalta, manifestand in ei aceeasi ratiune de a fi si dupa fire si dupa vointa – Sfantul Maxim Marturisitorul Cand incepe cineva sa simta cu imbelsugare dragostea lui Dumnezeu, incepe sa iubeasca si pe aproapele sau intru simtirea duhului – Diadoh al Foticeei Cel ce iubeste pe Dumnezeu nu poate sa nu iubeasca pe tot omul ca pe sine insusi, desi nu are placere de patimile cele necuratite ale aproapelui. – Sfantul Maxim Marturisitorul Cel ce mai vede in inima sa o umbra de ura fata de vreun om oarecare, pentru stie ce greseala, e cu totul strain de iubirea de Dumnezeu. Caci iubirea de Dumnezeu nu sufera catusi de putin ura fata de vreun om – Sfantul Maxim Marturisitorul Precum Dumnezeu iubeste pe toti la fel, pe cel virtuos slavindu-l, iar pe cel rau milostivindu-l si cautand sa-l indrepte, tot asa, cel ce iubeste pe Dumnezeu iubeste pe toti la fel, pe cel virtuos pentru firea si pentru voia lui cea buna, iar pe cel rau pentru firea lui si din compatimirea ce o are fata de el ca fata de unul ce petrece in intuneric – Sfantul Maxim Marturisitorul Nu pot castiga dragostea de oameni cei ce iubesc lumea – Sfantul Isaac Sirul Vedeti ce ne invata Sfintii Parinti? Cititi mai amanuntit Filocaliile! In special Filocaliile 3 si 9! Dar ne mai spune Domnul Hristos: "daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca mai inainte de voi pe Mine M-au urat, dar IDRAZNITI, Eu am BIRUIT lumea!" Ce vina are Domnul Hristos ca oamenii nu-L asculta? Este El de vina oare? Atunci de ce atatea religii pe pamant? de ce atatea rautai? de ce atata lume Care Il cunoaste nu Il asculta? daca si cei ce Il cunosc pe Domnul Hristos nu Il asculta, ce va fi cu cei ce nu-L cunosc inca? Atunci ce vina are Pr.Visarion pt pacatele "ucenicilor"? daca ei nu au vrut sa asculte Cuvantul Domnului din gura sfintiei sale... ce, pr Cleopa (ca tot il pomeniti si il dati exemplu) nu a avut ucenici "smintitori"? sa nu spuneti ca nu! Si au fost nu putini... Dar de ce nu s-a facut atata zarva pt ei? Au fost ucenicii "cleopisti" in asa unire incat sa fie toti intr-un cuget si o simtire? nu!!! se cunosteau macar intre ei? faceau toti asa cum spunea Pr.Cleopa? In schimb, Pr.Visarion NU a fost Duhovnic! ci indrumator duhovnicesc, asa precum Patericul Egiptean este plin, sau mai in zilele noastre, Cuviosul Paisie Aghioritul s.m.a.! Nu a obligat pe nimeni sa faca ceva, ci i-a lasat liberi, precum si Domnul Hristos ne-a lasat liberi sa facem ce stim cu mantuirea noastra... de vrem sau nu sa o dobandim... Pr.Visarion a spus ce trebuia sa spuna, "cine a avut urechi de auzit" a auzit!!! cine nu, a ajuns de batjocura satanei! In viata duhovniceasca nu se cauta care e mai mare si care nu, asta o stie numai Dumnezeu! Daca nu ii convine cuiva de pr.Visarion, bine este lui sa TACA!!!! sa nu cada in judecata si sa ramana prin judecata fara de Duhul Sfant! "caci orice copac care nu rodeste, se taie si se arunca in foc"!!! In loc sa fie UNITATE peste tot, chiar si-n acest Forum, este numai DEZBINARE!!! fiecare trage spre partea sa, in loc sa ajute pe aproapele, mai tare il baga "in ceata"!! |
...continuare:
Il cunosc inca de aproape pe Taica Parinte Visarion, de peste 17 ani, si pe mine nu m-a invatat NIMIC rau! Ba din contra, daca nu era pr Visarion, azi nu mai eram ORTODOX, a lucrat Domnul Hristos prin acest parinte!!! O, de l-ati fi cunoscut asa cum eu l-am cunoscut... Am stat mult timp langa dansul si am avut numai de castigat sufleteste! Ceea ce scrie Pr.David Pestroiu despre dansul, sunt numai aberatii, inclusiv datele bibliografice!!! Nici macar astea nu a fost in stare sa le scrie corect!!! nu mai zic de restul aberatiilor spuse de dansul numai din auzite! Ca daca l-ar fi cunoscut personal, nu ar mai fi scris asemenea prostii! Nu a fost "rasofor cernican" (ce batjocoritor foloseste aceasta expresie pr.David) ci a fost MONAH tuns in SCHIMA MICA (cine nu cunoaste treptele in monahism, sa citeasca in Molitfelnic) si hirotonit IERODIACON de Arhiereul Irineu Mihalcescu!!! Daca ar fi fost intr-adevar rau in fapte, Pr.Visarion nu mai avea de prieten pe Pr.ARSENIE BOCA, nu mai era intarit si incurajat de Pr.DUMITRU STANILOAE in predicile sale, nu mai era sub obladuirea Vrednicului de pomenire Patriarhului Iustinian, care ar fi caterisit pe pr.Visarion numaidecat, de ar fi spus cu adevarat "erezii" si nu mai avea ucenici Arhierei, Stareti si Starete, Monahi si Monahii, Preoti si Diaconi, sute de mii de mireni!!!
Nimeni din Comunitatea BOR nu mai face ce fac "visarionistii" decat unele ASCOR-uri, adica atatea acte de caritate, de buna voie si pe cont propriu, din DRAGOSTE de aproapele, atat trupeasca (hrana, imbracaminte, bani etc) cat si sufleteasca (imartirea de carti de zidire sufleteasca si icoane gratis), atat la azile de batrani cat si la orfelinate si spitale! Dar MANDRIA nu ne lasa sa cunoastem ADEVARUL si sa vedem realitatea! De ce va luati dupa cei ce cu inima rea au stat langa dansul? de ce nu intrebati si sa aflati mai multe de la cineva ce il cunoaste indeaproape pe Pr.Visarion? De ce credeti in toate minciunile dracesti ale uratorilor de bine si fratietate? Sarsaila nu doarme, tre sa faca ceva ca sa ii darame pe "visarionisti"! asa ca ii arunca in diferite patimi, ca si pe oricare alt "ucenic" al unui parinte ca sa ii faca de ras atat inaintea oamenilor cat si inaintea Domului! Dar asta nu pt ca e de vina Pr.Visarion, ci neingrijirea lor de mantiuire, de suflet, netrezvia si lipsa discernamantului! Frati crestini, sa fim cu luare-aminte la viata noastra si la ce raspuns vom da Domnului Hristos la Judecata de Apoi!!! Sa ne plangem pacatele si sa cerem mila Sa peste noi!!! ca nu ne va fi usor!!! "CU CE MASURA MASURATI, CU ACEEA VI SE VA MASURA!!!" |
P.S.:
Va rog sa ma iertati pt greselile din cadrul textului, cat mai ales daca am fost "aspru" si v-am mahnit sufleteste!
Va rog sa imi iertati si greseala de la sfarsit, in care trebuia sa scriu "DATE BIOGRAFICE" nu "bibliografice"! Domnul nostru Iisus Hristos, pentru rugaciunile Maicii Sale, ale Sfintilor ingeri si ale Tuturor Sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne miluiasca ca un bun si de-oameni-iubitor! AMIN! |
Fratilor, daca tot ne dam atat de mari traitori ai Sf.Scripturi si ne aratam atat de duhovnicesti si sfinti, caci dispretuim pe aproapele, de ce nu am face o rugaciune pentru astia "slabi pregatiti duhovniceste"? De ce sa nu ne rugam pentru ei? Judecata si barfa fac parte din "porunca IUBIRII aproapelui"?
Asa ne aratam implinitorii Evangheliei lui Hristos? caci asa ne spune: "Porunca NOUA va dau voua: SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL PRECUM EU V-AM IUBIT PE VOI! intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti Ucenicii Mei, de veti avea Dragostre intre voi!"! Care este Iubirea lui Hristos? "Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe Unicul Sau Fiu sa moara pentru noi!" iubirea noastra fata de aproapele care este? JUDECATA? BARFA? "Daca un om cade in vreo greseala, VOI, CEI DUHOVNICESTI, indreptati-l pe unul ca acesta, cu Duhul Blandetii, luand seama la tine insuti ca sa nu cazi in JUDECATA!!!" Asa facem, nu? De ce oare nu ati fi zis, "hadeti sa ne rugam pt fratii nostri"! Niciunul nu ati zis asta! Caci "unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo voi fi si Eu" sau "ce este mai bine si mai frumos decat sa locuiasca fratii impreuna?" Oare sunt degeaba aceste cuvinte ale Mantuitorului? sau este El mincinos? atunci El nu este Dumnezeu! Oare ma va intreba Hristos la Judecata de Apoi ce a lucrat fratele meu? sau daca m-am ingrijit de el? sa stiti ca dreptate au parintii egipteni cand au zis ca "NEPASAREA FATA DE APROAPELE NE VA DUCE PE TOTI IN GHEENA!" Ce putem face cand nu putem face nimic? RUGACIUNE! Dumnezeu, Care cunoaste cele ascunse ale inimii, ne va da noua dupa ale inimii! altfel ne lipsaim de Harul Sau, de Duhul Sfant!!! "Cand postesti nu te arata ca fariseii, ci unge fata ta cu untdelemn si intra in camara ta si asa te roaga lui Dumnezeu, iar Dumnezeu care stie cele ascunse ale inimii va trimite tie Harul Sau!" GREA JUDECATA VOM AVEA! DUMNEZEU SA NE MILUIASCA SI SA NE MANTUIASCA! |
Aberatiile Pr.David Pestroiu despre "visarionisti":
- constituie o ramură a Oastei Domnului. Se numesc așa după liderul lor spiritual, ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhică e contestată de către unii cercetători, în special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numește simplu rasofor).
- liderul s-a născut în 1922, pe Valea Prahovei, numindu-se din botez Vasile. S-a perindat pe la mân. Căldărușani și Cernica, după care a ajuns organizator al Oastei Domnului la Biserica Sf. Nicolae Sârbi. După demolarea acesteia în 1983, se retrage la o casă parohială a Bis. Sf. Nicolae Vlădica (11 Iunie). Aici își reorganizează gruparea, ajutat de sora Elena. A atras f. mulți tineri și tinere, adunați sub denumirea de „Lucrarea”; promovează căsătoriile albe, nunta fără lăutari (numai cu cântări ale Oastei Domnului), vestimentație specifică (haine negre, basmale albe sau albastre, excluderea podoabelor de orice fel). - după 1989, mișcarea cunoaște o dezvoltare puternică: se publică revista Călăuza ortodoxă, cu predici visarioniste și ilustrații – icoane pictate de Visarion, în stil naiv. S-au alcătuit filme, proiecții de diapozitive etc. Din cuprinsul acestor materiale: - Visarion se pretinde, el însuși, purtătorul unor revelații primite direct, în urma unor „arătări”, viziuni. În predici, reproduce astfel de mesaje, prezentând dialoguri între Dumnezeu, Maica Domnului, îngeri, diavoli, sfinți, fără bază biblică și patristică. Abuzează de digresiuni, povești și descrieri imaginare, care fac, însă, deliciul adepților. Nu în ultimul rând, creează o psihoză eminamente sectară prin descrierile îngrozitoare ale sfârșitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, însă, și meritul de a îndrepta adepții pe calea moralității, prin combaterea aspră a păcatelor și viciilor. - într-o vreme, Călăuza a apărut cu binecuvântarea P.S. Galaction (fie s-a obținut în grabă, fie nu s-a obținut deloc, căci la ora actuală se publică fără nici o binecuvântare). - la inițiativa pr. paroh Ion Grigore, s-a desființat gruparea de la 11 Iunie. Visarion s-a retras, bătrân, la Comarnic, dar adepții s-au regrupat la alte biserici: Sf. Pantelimon, Sf. Mina, Sf. Silvestru, Sf. Nicolae Șelari, Toți Sfinții, Sf. Stelian, Mătăsari etc. De asemenea, au puternice nuclee în țară: Constanța, Iași, Botoșani, Craiova, Tulcea, Timișoara, Arad. - au legături, pe filiație, cu Oastea Domnului (cu cântări și manifestări similare), cu mișcarea de la Vladimirești și Turma Sf. Ilie. |
raspuns la aceste aberatii:
Un om duhovnicesc, mai ales slujitor al altarului, nu critica pe nimeni! Isi vede de cum va sta el inaintea Judecatorului a toata lumea, Domnul nostru Iisus Hristos! isi vede de pacatele sale, cum sa ii placa Domnului, nu oamenilor, adica scriind dupa placul lor, adica sa le gadile auzul, si sa se puna ei judecatori in locul lui XC!
Parintele David Pestroiu nu a cunoscut personal pe Ierod.Visarion si ce a scris in “Sectologia” sa, a scris numai aberatii!!! Dansul a scris din auzite si nu din cunostinta sa, macar de ar fi avut un informator sincer! Dar cum veninul urii si invidiei este cel mai raspandit, si Pr.David a fost contaminat, ajuns chiar in “metastaza”, caci ptr dansul orice ucenic al unui parinte, este eretic! Daca dansului nu i-a placut un stil al unui parinte, l-a trecut in cartea sa ca si sectant! Deci daca un parinte a condamnat atatea pacate, ca si pr.Visarion, cum oare el sa suporte treaba asta, el fiind un patimas? nu suporta dracul din el asemenea lucruri si l-a facut pe pr.David sa-l treaca ca si sectar! cu a cui aprobare a facut cartea? a stiut fiecare secta trecuta de pr.Dvid?cu cui a aprobare a trecut in cartea sa pe “sectarii ortodocsi”? Au fost declarati de catre Sf.Sinod ca si eretici? Au fost combatuti? ce canoane s-au dat impotriva lor? De ce voi, cititorilor, credeti toate prostiile legate de Pr.Visarion Iugulescu? de ce nu va mentineti in credinta ortodoxa? de ce va clintiti ca trestia in vant? de ce nu cercetati ca si Sf.Toma sa va incredintati pe deplin de ceea ce se spune despre pr.Visarion ca este gresit? Pr.Visarion nu s-a perindat pe la Manastiri ca asa ii venea dansului! Daca nu cunoaste cineva situatia cuiva, bine este aceluia sa TACA! daca nu, sa se intereseze sa afle adevaratul motiv ptr care a facut acel lucru, dar cel mai bine este sa stai la locul tau, ca si crestin ORTODOX sa iti vezi barna din ochiul tau, nu paiul din ochiul aproapelui! Pr.Visarion NU este intemeietor al “Oastei Domnului”! Daca nu stie nimeni cine sunt intemeietorii Oastei Domnului sa faca bine sa se intereseze sa afle ca este Pr.Iosif Trifa de la Sibiu, cu aprobarea IPS.Nicolae Balan! Pr.Viasarion Iugulescu a fost dat afara din Manastire odata cu decretul din 1959, cand majoritatea calugarilor tineri au fost exclusi din cinul monahal. Pr.Visarion nu s-a deznadajduit ci a plecat sa afle un loc unde sa Il poata sluji pe Dzeu. Cu bunavointa preotului de la Biserica Sf.Nicolae, pr.Visarion este gazduit intr-o camera din curtea acelei biserici. Parintele nu a avut nicio pretentie de la paroh, decat l-a rugat sa il lase sa predice Cuvantul Domnului!!! De aceea s-au strans numerosi oameni pe langa dansul, ca si langa pr.Cleopa si altii. Cuvantul sau a avut mare efect in randul tinerilor, care veneau in fiecare duminica la acea biserica sa il asculte! Daca pr.Visarion nu ar fi fost “rob al Domnului” si daca nu ar fi fost “lacas al Duhului Sfant”, nu ar fi cazut “samanta Cuvantului Dlui XC” in “pamant roditor”!!! Asa s-au strans in jurul Dansului numerosi oameni, care il ascultau! Dansul NU SPOVEDEA!!! ci le spunea oamenilor pacatul “in fata”! Nu ascundea nimic din ceea ce este impotriva mantuirii fiecarui om! De unde predica? Niciodata de la sine! Dansul citea din frageda varsta pe Sf.Parinti si mai ales Sf.Scriptura! De acolo predica! Pr.Visarion nu a dat nicio denumire ucenicilor sai! Ceea ce se aude sunt numai scorneli dela satana in mintile bolnave ale unor oameni slabi in credinta! Nu a interzis niciodata casatoria! Acela ce a atribuit asta pr.Visarion, este bolnav sufleteste! Trebuia sa caute sa se vindece! “Calugaria alba” nu a existat in gura parintelui!!! Dansul a spus ca si Sf,Pavel: “bine este fecioarei sa se casatoreasca, bine este sa ramana necasatorita fecioara”! Aveti grija crestinilor ca pt orice cuvant desert vom da seama! Nu dam seama de faptele aproapelui ci de ale noastre! Pr.Visarion nu a obligat pe nimeni sa poarte o anumita vestimentatie, decat a cerut ucenicilor sai sa se poarte cuviincios, sa nu faca sminteala, atat prin vestimentatie cat si prin comportament, sa caute sa se faca placuti Domnului!!! Nu a scos nici o revista “Calauza Ortodoxa”, ci “Paine si apa pt suflet” in care a vorbit oamenilor simplu, sa poata intelege, ca nu toata lumea poate citi si intelege pe Sf.Grigorie Teologul sau pe Sf.Vasile cel Mare, sau Sf.Maxim Marturisitorul! A vorbit pentru toata lumea din toata credinta sa si cu toata dorinta de a se mantui fiecare om!!! Cine nu-l poate intelege pe Pr.Visarion, inseamna ca are ceva “putregai si rugina” in suflet, si tre sa caute sa se curete!!! Nu are nicio legatura cu Vladimirestii sau turma sf.Ilie! De aici se vede ca sunteti informati gresit! Sunteti informati ca dansul s-a retras la Comarnic… dar voi sunteti informati ca FIECARE RASPUNDE DE PROPRIA VIATA??? De ce sa nu se asculte cantari religioase? mai bine sunt cele curvesti nu? acestea te duc la mantuire si la o legatura cu XC, cantecele rock, sau manelele, sau curvariile din muzica dance, pop, latino s.m.a.? De o mie de ori ascult “pricesnele” care ma duc intr-o legaura cu Dzeu decat curvariile de azi!!! sau mai bine ascult muzica bizantina ca sunt o multime de CD scoase!!! sau cel mai bine nu ascult nimic si zic “Doamne Iisuse…” sau citesc o predica sau un cuvant din Proloage si meditez asupra lui, ca si sfintii din pustie, care nu cautau altceva decat linistea si coborarea lui XC in mintea si inima lor!!! Daca se vrea se poate trai dupa poruncile lui Dzeu, dar numai sa fie vointa!!! si facand voia Dlui Xc esti in ascultare de El, si fiind in ascultare de El, esti LIBER!! De aceea va indemn sa va vedeti de pacatele voastre si cum veti sta inaintea Judecatorului XC, decat sa mai faceti critici si comentarii fara temei si in necunostinta de cauza!!! ca in loc sa ajutati Biserica, o daramati prin aceste critici publice, mai ales pe internet, unde toata lumea cauta sa afle cat mai multe! Voi credeti ca faceti un bine dar habar nu aveti cat rau faceti, asta datorita faptului ca nu sunteti cu XC! ca nu ascultati cuvintele Sale, adica nu doar sa ascultati si sa aprobati, adica sa auziti, ci sa fiti implinitori ai cuvintelor Domnului Xc! Daca ar fi implinitori ai cuvintelor Dlui Xc, ar fi si mai multi duhovnici mari si sfinti ai Dlui care sa aduca Sfintenie in randul mirenilor!!! Dar fiecare cauta sa placa oamenilor nu lui Dzeu!!! oamenilor le place “slava desarta” din aceasta cauza avem atata puroi in Biserica!!! nimeni nu cauta sa se vindece pe sine ca sa poata ajuta si pe aproapele sau!!! nimeni nu se mai roaga pt aproapele sau… Bine a spus Sf.Episcop Ioan din mtii Sihlei parinelui Cleopa fiind la oi: “Sfarsitul lumii va veni cand nu va mai fi carare de la vecin la vecin!” adica DRAGOSTEA care ne leaga intre noi, care ne leaga de IUBIREA SUPREMA, Care este Insusi DUMNEZEU! care ne face “ucenicii” Domnului XC: “intru aceasta vor cunoaste oamenii ca sunteti ucenicii Mei, de veti avea dragoste intre VOI!” aceasta este porunca IUBIRII, legea Testamentului celui Nou: “porunca noua va dau voua: SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL, PRECUM EU V-AM IUBIT PE VOI” adica “atat de mult v-am iubit incat M-am smerit si am coborat din Cer la voi, facandu-Ma om ca voi, am rabdat atatea chinuri si am murit pentru voi, Mi-am dat viata pt voi ca sa fiti impreuna cu Mine mostenitori ai Imaparatiei Cerurilor!!!” dar ce, ne intereseaza pe noi asemenea lucrurui? noi judecam, taiem si spargem tot ce intalnim cale, mai rau decat turcii, hanibalii si popoarele barbare!!! astia suntem noi ORTODOCSII Tai, Doamne!!! |
Frati crestini!
[SIZE=3]Am citit acest forum deoarece ma interesa sa vad ce se spune pe internet de Pr.Visarion, si cu durere aflu ca sunt multi care se cred a fi "cineva" prin aceea ca aduc multe critici pline de toata jena unui om, care nu a adorit decat sa ii duca pe oameni in bratele lui Dzeu... Si ma doare sa vad ca aici s-au "semnat" din aceia care l-au cunoscut pe Taica Parinte si au stat o "vreme" langa dansul iar acum "luminati fiind" isi arata "lumina" duhovnicesca pe internet... [COLOR=black]
Eu nu il cunosc pe Taica Parinte de asa timp ca unii dintre fratiile voastre, ci numai de 17 ani!!! De aceea imi permit cu smerenie sa aduc si eu niste critici, dar nu lui Taica Parinte, ci acelora "luminati" ce se temeau de "ratacire"! Doamne pazaste-i! Unii dintre fratiile Voastre sunt mari cunoscatori de "Teologie", ceea ce ma bucura!! Mai toti dintre fratiile voastre sunteti cotrariati de faptul ca Taica Parinte predica cu cuvinte "babaesti" si nu din cele "filosofice", asa cum unii dintre Sfintii Parinti vorbesc (Sf.Grigorie de Nazianz, Maxim Marturisitorul, Fer.Augustin, Sf.Vasile cel Mare, Nicolae Cabasila sau Grigorie Palama, s.m.a.). E de la sine inteles ca in societatea in care traim azi, lumea nu mai este preocupata cu studiul duhovnicesc, cu rugaciunea, cu mediatatia, asa cum crestii din primele veacuri "staruiau in invatura apostolilor" (Fapte 2,42). Crestinii de azi sunt preocupati de averi si de strainatate, sa adune bani si sa isi cladeasca vile si sa creasca in ochii lumii, caci slava desarta ii stapaneste pe toti; nefiind sinceri argumenteaza ca le este necesar, iar Hs este lasat deoparte, caci prin diferite "motive bine intemeiate" (de ei) se scuza ca nu mai au timp de Dumnezeu! Ii incurca, si nu pot merge macar 2h ore duminica la Sf.Liturghie... Intr-o societate ca aceasta in care lumea slujeste "idolilor" nu facuti de "maini omenesti" ci celor ai "poftelor" un Cabasila sau Palama nu mai poate predica nici macar in fata studentilor de la Teologie, care sunt total rupti de "realitatea duhovnicesca" fiind prinsi in "mrejele acestei lumi"! Ori Taica Parinte a predicat simplu ca sa poata fi inteles, prin aceea ca a aratat acestei lumi drumul pe care trebuie sa mearga, le-a deschis ochii sufletesti multora... caci le-a aratat ce este pacatul si cum se manifesta el! Ceea ce azi "marii predicatori" ai altarelor noastre nu mai arata lumii pacatul, ba chiar se invoiesc cu el si ii duc si pe oameni in orbire! Si ei se chinuie sa le explice "pericopa evanghelica" fata de care sunt total indiferenti... multi nici nu mai predica, nu mai au rabdare si pun la strana sa se citeasca de la altii sau sa se cante... Unde ne este ortodoxia din noi? unde ne este trairea credintei? unde ne este dorul de Dumnezeu? unde ne este iubirea fata de aproapele? unde ne este dorul de mantuire? Taica Parinte s-a luptat din toate puterile sa arate lumii intregi ceea ce este rau in ea, sa le arate drumul lui Hs, "calea ce ne duce la cer"!!! Si de ce sunt toti imporiva sa? Oare impotriva lui Hs nu erau toti iudeii? cine il iubea pe Xc? niste pescari simpli! Cine il Iubeste azi pe Taica Parinte? niste tarani simpli si fara de scoli, care se straduiesc dupa a lor putere sa duca flacara credintei pe fiecare varf de munte, sa arate lumii ca inca mai este nadejde de mantuire. Azi lumea este deznadajduita de preoti, care nu-si mai fac datoria suflteasca de parinti spirituali. Si cad si ei impreuna cu enoriasii in grele si cumplite pacate! De ce totusi este urat Taica Parinte? pt ca Dansul nu a iertat pacatul si l-a tratat cu cea mai aspra manie, fie ca a trebuit sa plateasca cu inchisoare fie ca a avut de castigat sufletele spre mantuire! "cine are urechi de auzit sa auda" ne spune Xc, si asta a facut Taica Parinte, a spus lumii intregi starea in care se afla si cine a "auzit", si-a "lepadat firea pacatoasa" si a imbacat "haina pocaintei"! De aici ura unor fete bisericesti, patimase, carora fiindu-le aratate patimile, care din mandrie nu au suportat aceasta injosire in fata oamenilor, si l-au condamnat in fel si chip! Dracu si-a trimis ucenici "fatarnici" sa "spioneze" 2-3 ani ce fac ucenicii lui Visarion si au inceput sa urle ca sunt eretici si ca fac si dreg... Sa fim seriosi cu noi si sa vedem adevarata valoare a lucrurilor, caci in fata oamenilor ne ascundem bine, dar in fata lui XC nu mai avem ce ascunde, caci la Judecata de Apoi "cele ascunse ale inimii se vor vadi" intregii lumi! Cine va putea suporta ocara si rusinea fata de intreaga lume de la facerea ei? Degeaba ne ascundem acum dar sunt convins ca multi din aceia ce aduc acuze parintelui, nu au liniste in ei, in suflete, au o constiinta care ii mustra, desi ei se ascund de ea, nu vor sa vada adevarul!!! Dar vai, la ziua aceea in care nu se va mai putea face nimic!!! Astazi cei "induhovniciti" stau "pe tusa" ca niste plopi pe marginea drumului si se uita "de sus" la cei "marunti duhovniceste"! Daca acesti oameni plini de "harul" criticii si judecatii o fac pe "cuviosii", cine sa mai vorbeasca? Smerenia tace! Se afla mai jos decat toate, caci nu mai are unde cadea, dar cei mandri, cand ii tranteste Dzeu, se fac praf si pulbere, caci "celor mandri le sta impotriva!". Tare smerit a mai fost Taica Parinte, caci la atatea calomnii si injurii, a stat cu ochii spre Hristos rugandu-se pt ei! Care mai face azi asa? Daca spui o vorba vreunui preot sau unui "crestin", i te-ai facut cel mai mare dusman si nu mai vrea sa te mai vada, si incepe a spune tuturor numai neadevaruri! Asa sunt azi "ucenicii lui XC", caci asa ne-a fost data porunca Legii Noi: "sa va urati unii pe altii"! Fereasca Bunu Dzeu! Parintele ne-a invatat pe toti iubirea lui Hristos, mai intai prin exemplul sau, apoi prin cuvant! A cuvantat simplu sa poata fi inteles si sa nu carteasca lumea ca nu intelege nimic! Nu a fortat pe nimeni sa faca ceva, ci a lasat la buna-alegere si intelegere a fiecaruia! Multi il acuza pe Taica Parinte ca a probagat "calugaria alba"! Fereasca Dumnezeu! Asa ceva nu exista! Nici nu s-a auzit la vreun Painte Bisericesc! Taica parinte a spus ca si Sf.Pavel ca e buna casatoria, dar si fecioria! Dar a tinut in sufletul sau pentru feciorie! Nu interzis nimanui sa se casatoreasca! Taica Parinte ne-a invatat buna-cuviinta in societate si respectul si eleganta duhovniceasca si iubirea pt fiecare faptura a lui Dzeu, ne-a invatat delicatetea spirituala! Dar nu tot omul este la fel ca celalalt, are lispuri sau are mai multe daruri... De aceea fiecare a inteles cuvantul lui Taica Parinte dupa simpla sa putere si intelegere! De aici multe capete intelepte ce au adus binecuvantari; sau alte capete ce au adus erori in societate, caci unii le-au luat de strict "canonice" si nu mai vad decat "ca calu"! Dzeu sa ii miluiasca si sa ii mantuiasca pe fiecare dupa inima sa, caci El "nu cauta la fata omului, ci la inima lui"! Niciun Duhovnic al zilelor noastre nu se poate lauda ca toti ucenicii lui sunt "cei mai din cei mai"!!! adica sunt miere si lapte!!! nu exista! Sunt oameni diferiti peste tot, nu toti au puterea de a percepe unele lucruri!! Nu vedeti azi babele evlavioase pline de "ravna lui Ilie" (Doamne miluieste) cum tulbura si slujbele, chiar si Sf.liturghie? Stau in fata Altarului si dau indicatii chiar si preotilor! Fereasca Dzeu!!! Aceste "oi" ale "carui pastor" sunt? sunt de sine statatoare, stiu, sau sunt cu mii de iconite dupa ele, si ustroiu si miru la piept! Pai, ori cu dracu magiei, ori cu cele sfinte? Daca le intrebi la cine se spovedesc, ori nu au habar, ori iti trantesc una de cazi pe spate: "ma spovedesc la Pr.Ioanichie Balan!" atunci iti vine sa le lovesti de ceva! [/COLOR][/SIZE] |
...contiunuare
Nu toti oamanii au darul de a percepe cele ale dogmelor Bisericii, de cele mai multe ori si asa este, ne dau exemplu de traire duhovniceasca, oamenii simpli de la tara! Mie mama imi da niste lectii de simplitate cu toata cultura teologica acumulata! Dar dansa nu stie, ci ea traieste tot ce spune si spune fff.frumos, si ce indemnuri pline de nadejde si credinta imi da!!! Slava lui Dzeu si sa o tina tot asa!!! De la oamnenii simpli inveti adevarata teologie, nu la scoala! Oamenii simpli se roaga cu credinta si staruinta, asta ii creste si ii umple de Har!! [COLOR=black]
Asa este si Taica Parinte: simplu ca lumina!!! stralucetse in inimile celor ce il asculta!!! si pe drept cuvant, a avut o viata plina de suferinta, dar nimeni nu a putut sa ii ia inima de la Dzeu!!! De aceea azi, cei "mai mari" ii acuza pe smeritii crestini ai lui Hs ca fiind "pietisti"!!! Stie cineva ce se ascunde in inima fiecarui om? a ajuns unul ditre cei de pe forum la masura vederii-duhovnicesti? nu cred! Din moment ce nu este intelegere si bunavointa la niciunul aici, nu pot sa cred ca este vreunul duhovnicesc!!! Un om duhovnicesc isi vede de ale sale. Este interesat de propria persoana si de sufletul sau si cum va sta el inaintea Judecatorului!!! Un om duhovnicesc nu-si vede decat de pacatele proprii!!! el nu vede nici cea mai mica greseala a aproapelui sau!! pe toti ii vede ca fiind sfinti iar ele este cel mai pacatos!!! El tine de un duhovnic sau de un indrumator care sa il duca la Hs! Asa cum noi tinem de Taica Parine, caci dansul nu spovedeste, ci indruma! Nefiind preot si hirotesit duhovnic nu a putut spovedi! Si nu e nimic gresit in te incadra intr-o “grupare” care te face sa te cunosti pe tine in raport cu ceilalti, asa cum sunt calugarii in viata de obste intr-o Manastire!!! Asa ne-a invatat Taica Parinte: "toti sa fim una" in Hristos!!! Yannaras vorbeste intr-adevar f.frumos de pietism, dar care din oamenii de rand cunosc sau au auzit de acest mare teolog grec? si cine poate oare sa il inteleaga daca nu un student teolog? si nici ala, ca daca intelege, isi arata cu mandrie ca este cineva si ca a citit si e toba de carte, dar nimic din cele ale trairii duhovnicesti sau exemplu nu are!!! Sau se exprima de iti vine sa fugi sa rupi pamantul… De ce a vrut Taica Parinte sa se cante la strana toti la fel? Pt ca asa era in Biserica Primara! Toti intr-un glas premareau pe Dzeu!!! nu isi arta fiecare talentele, ca erau smeriti si dadeau intaietate fiecare unuia celuilalt!! Asta s-a chinuit astazi Sinodul nostru sa aduca in Bisericile noastre cantarea omofona! Taica Parinte prin bunatatea sa a stiut sa ii invete pe uncenicii sai aceasta simpliatate si sa ii faca sa cante toti intr-un glas!!! In Brasov sunt cateva Biserici care rasuna intr-un glas cu tot cu oamenii de rand!!! Au invatat si oamenii nebisericosi sa cante cu cei de la strana si pleaca acasa fericiti ca au fost co-liturghisitori cu preotii! au simtit ca sunt la Cina Domnului! De aceea nu se canta azi chinonice psaltice de a lui Cucuzel sau Berechet sau Nectarie sau Lampadarie! Cine dintre oamenii de azi intelegaceste cantari calofonice? sa mai aiba si “cratima”, ca i-ai terminat! Spun ca iti bati joc de lauda lui Dumnezeu nu alta. De aceea se canta azi "pricesnele" care sunt cantari simple, din suflet, care te tin in legatura cu Dzeu!!! Nu poti canta un chinonic de 20 minute la o parohie, ca sunt multe vocale lungite, si se pierde sensul cantarii! Vocalizele se fac si acasa, sau in timpul liber! Iar daca vrei sa canti psalmi la Biserica, iar nu poti ca lumea nu stie notatia psaltica si intra-devar, sunt foarte greu de cantat pentru oamenii de rand! de aceea e bine sa ii lasi in simplitatea lor si sa il laude pe Dzeu! Acasa f.bine ca asculta pricesne, pt ca ii tin in legatura cu Dzeu, si nu le fuge minte la aiureli! Decat sa asculte manele sau melodiile curvesti de la radio!!! Au aparut casete si CD cu pricesne ce sunt cantate cu instrumente! De ce numai gura sa fie spre lauda lui Dzeu? "laudati-L pe El in chimvale bine rasunatoare, in timpane si hore" etc (cititi cu atentie psalmii 148, 149 si 150) si sa vedeti ca instrumentele nu sunt numa pt a canta la chefuri si nunti si botezuri, se poate lauda Dzeu prin orice, numa credinta sa ai!!! numa drecu prin intrumente la manele tre "laudat"? Doamne fereste!!! Numai in Biserica instrumentele NU au ce cauta!!! Ucenicii pr.Visarion nu se izoleaza de Biserica, sunt in cadrul ei, asculta de Porunci, de Ierarhi!!! Ca parintele ne-a invatat sa fim uniti si sa aratam lumii cum tre sa fie toti, asta nu inseamna ca suntem rupti de Biserica!!! Taica Parinte are ca uncenici mii de oameni, preoti si Ierarhi, maici si calugari, stareti si starete! A fost fff.bun prieten cu pr.Arsenie Boca, cu care tinea legatura!!! Asadar, frati crestini, sa fim cu luare-aminte la noi insine, si sa nu mai aducem sminteala si altor oameni, ca e "vai de acela prin care vine sminteala"!!! PENTRU ORICE CUVANT DESERT VOM DA SEAMA!!! Si sa nu ajungem batjocura dracilor, inloc sa ne facem vase bineplacute lui Dzeu si Maicii Domnului!!! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!!! Amin!![/COLOR] |
Citat:
-in diapozitivul cu iadul este aratat un loc intermediar intre iad si rai unde sunt calugarii pacatosi, fapt ce contrazice dogma ortodoxa despre judecata particulara. -parintele relateaza din cele cunoscute de la fosti visarionisti despre cum taica dadea niste biletele in care dadea canoane diferite credinciosilor(calugarie, feciorie,casatorie alba) ceva in genul biletelelor extrase de papagali in urma cu 25-30 de ani prin targuri. -relateaza cazul deloc singular al unei doamne casatorite cu un preot dar nu din dragoste, ci din ascultare fata de taica si pe motivul initial ca amandoi sunt din lucrare si ca amandoi au votul fecioriei, deci casatorie alba, fapt care incalca cele 7 conditii ale cununiei. Aceste fapte sunt extrem de grave si cred ca ele trebuie sa fie cunoscute de toti cei care intra in legatura cu visarionistii, ca sa nu mai spun de faptul ca in orasul meu epitropul lor le-a interzis din 1994 sa mai mearga la parintele Cleopa, fapt care a dus la revolta multora dintre ei si iesirea din gruparea lor. geo.nektarios te rog sa confirmi daca aceste lucruri sunt adevarate. |
Pentru Clausemi
Pai asa fac oamenii in tara noastra, mai intai pupa mana care i-a crescut si apoi o frang , ca e mai usor asa.
Vin eu si te intreb , daca spui ca ai fost in lucrare si ai vazut si lucruri care nu sunt bune, le-ai spus??????? Ai spus cuiva despre ele? Tot eu te intreb, crezi ca tu traiesti crestineste, ai incercat cumva sa faci ce spune Parintele Visarion , nu ce-ti spune ala si ala... Exista o vorba... " rufele se spala in familie" si cu siguranta ca tu sau altii ca tine au obiectii legate de orice biserica in care merg si de orice preot care la un moment dat iti va face o observatie.... asa ca mai bine, mergi la paritele la care te spovedesti si intreaba asa : " Parinte eu am fost in lucrare si Parintele Visarion mi-a dat hrana duhovniceasca, ma invatat ce sa fac ... si acum vreau sa-l ponegresc pe el si ceea ce a facut el, e bine parinte sa fac asa???? Vreau sa dau primul cu piatra ca e mai usor sa recunosc si sa vad greselile decat faptele bune, nu-i asa ca este bine ?? Pleaca capul frate ca vine moartea , nu suntem noi in masura sa zicem de nimeni nimica.... nu mai judeca ca sa nu fii judecat, nu mai spune nimica despre nimeni ca nu este treaba ta asta, traieste intru Hristos asa cum te-a invatat Parintele Visarion si ai sa fii fericit. Hristos sa fie cu tine si sa-ti lumineze gandurile.. |
Citat:
2.parintele relateaza din cele cunoscute de la fosti visarionisti despre cum taica dadea niste biletele in care dadea canoane diferite credinciosilor(calugarie, feciorie,casatorie alba) ceva in genul biletelelor extrase de papagali in urma cu 25-30 de ani prin targuri. E adevarata ca la Sarbatoarea Craciunului si la Sf.Pasti Taica Parinte impartea biletele, dar erau cu citate ALESE (si aci se intelege si ca erau f.frumoase, cat si selectate, ca se stie ca aceasta carte mai are si unlel greseli, dar a fost una dintre tipariturile romanesti de secole) -> din cartea "Urmarea lui Hristos"! NICIDECUM nu impartea biletele de ghicitorie sau canoane!!! Repet: am stat 17 ani langa dansul si nimic din ce "scornesc" oamanii si fostii ucenici!!! Evident acestia ca nu erau de acord cu unle lucruri de morala crestina, mergeau in alta parte ca sa isi "argumenteze" patimile! Nu sunt outine aceste cazuri! Si ca si Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Cleopa spunea din AUZITE! Eu stiu un parinte ce a stat ceva vreme cu ucenicii parintelui Visarion si s-a calugarit la Sihastria si Pr.Cleopa nu avea nimic de "reprosat" Parintelui Visarion! Au venit apoi acei "falsi ucenici" ce cu insistentele lor, au "sucit' mintea Parintelui Cleopa de l-au facut sa "treaca" de partea lor! Aici este o greseala mare, ca se incalca nu numai porunca Hristologica de a nu judeca cat si cea patericala de la Sfintii Pustiei care zice ca "daca vine cineva judecand pe aproapele tau, sa il alungi de la tine ca pe un calcator de Lege (legea Iubirii si a Iertarii, apoi Legea - Porunca de a NU judeca), iar de se va intamplac ca tu sa il vezi pacatuind, sa nu crezi nici pe jumatate, ci sa te rogi pt iertarea lui si astfel vei primi Harul, si pe el il va ierta, altfel vei cadea si tu mai rau in acel pacat si te vei osandi"!Mai mult decat atat ce ai trebuie adaugat? Sa nu plecam niciodata urechea clevetitorului! 3.relateaza cazul deloc singular al unei doamne casatorite cu un preot dar nu din dragoste, ci din ascultare fata de taica si pe motivul initial ca amandoi sunt din lucrare si ca amandoi au votul fecioriei, deci casatorie alba, fapt care incalca cele 7 conditii ale cununiei. Frate draga, stiu despre acest caz, dar mai intai sa lamurim un lucru! L-am spus si mai sus, dar am vazut ca din tot ce am marturisit despre Taica PArinte si despre "lucrarea"sa, nu ai citit nimic, sau ti s-a parut ca e prea mult si din comoditate ai trecut cu vederea! Aceasta problema a "casatoriei albe" nici nu a plecat de la Pr.VISARION! Cei smintiti si suciti cu mintea, carora chiar de le-ai baga biblioteci in cap tot nu inteleg nimic au inteles GRESIT si total eronat afirmatia parintelui de a se pazi CURATI in posturi si in zile de post, in sarbatori si duminicile, spunandu-le de pacatul acesta, mai ales ca langa dansul au cunoscut mai multe din faptele ortodoxe si moral crestine! Adica parintele la fiecare predica a spus ce este pacat si ce este bine de facut si ce nu! Ca sa nu faca cineva din nestiinta apoi sa se plnga ca are un necaz sau vreo problema sau sanatate subrezita! Nici nu a fost in gura Parintelui aceste cuvine "casatorie alba"! Eu NU am auzit in cei 17 ani de ucenicie!!! Nu stiu cum de ati auzit fratiile voastre si eu NU! Ma mir... ca stie vecinu ce am eu in casa mai bine decat mine! cam asa e, nu??? Sa fim oameni seriosi cu vietile si credintele noastre si sa ne ingrijim de mantuire!!! Asta o zic eu: "casatoria alba" este "casatoria paulina" adica dupa Legea Crestineasca, asa cum Mantuitorul a propovaduit si asa cum a explicat Sf.Pavel pe intelesul oamenilor Taina Casatoriei!!! Adica Casatorie Ingereasca, casatorie feciorelnica asa cum rugaciunea de la Taina Casatoriei spune "pazeste Doamne patul lor NEINTINAT"! Asta o stiai frate Iustine? nu cred... se pare ca nu prea iei parte la Tainele Bisericii...Aste este CASATORIA ALBA adica FECIORELNICA, nu in sensul de a ramne sotii "departe" unul de celalat, adica fara unire conjugala, ci sa nu plece la "neamuri" sau sa uite de datoria lor de a NASTE prunci adica sa se fereasac de a naste prunci, cautand satisfacerea fizica, a poftei, a patimii! ACEAST este casatoria alba, fratele meu! Si daca parintele Visarion i-a recomnadat pe parintele cutare acelei fete e tocmai din aceeia ca amandoi cunosteau legile morale si Bisericesti, si pt ca ii stia pe amandoi pe fiecare in parte, NU din Spovedanie (Doamne fereste, ca pr.Visarion nu facea sa ceva) iar fata aceea nu a acceptat tocami ca nu avea de gand sa traiasca crestineste asa cum a fost invatata, ea a s-a intristat si a scornit din motive de "razbunare" ca parintele Visarion face si drege... Hai sa fim oameni seriosi! De ce parintii Bisericii si acum au ACEEASI Evanghelie de 2000 de ani si totusi propovaduiesc DIFERIT de Evanghelie??? La unii iti pui mainile in cap ca te ustura parul ce erezii spun, si NIMENI nu le spune NIMIC, iar daca Pr.Visarion condamna PACATUL, indiferent de persoana, ii sar mai toti in cap ca este eretic si mai nu stiu ce... Deci fiecare se COMPLACE in starea de patima a sa, si NU vrea sa iasa din ea, mai mult, o fac pe predicatorii care "condamna" ce? pacatul... Dumnezeu sa ne miluiasca!!! |
...continuare:
4.Aceste fapte sunt extrem de grave si cred ca ele trebuie sa fie cunoscute de toti cei care intra in legatura cu visarionistii, ca sa nu mai spun de faptul ca in orasul meu epitropul lor le-a interzis din 1994 sa mai mearga la parintele Cleopa, fapt care a dus la revolta multora dintre ei si iesirea din gruparea lor.
"nu mergeti la Hristos ca e Inselator" spuneau fariseii iudeilor! Cam asa este si acum: nu mergeti la Pr.Visarion ca este inselator! Frate draga, NU e vina Pr.Visarion ca le-a explicat si rasexplicat ucenicilor Viata Moral Crestina si ei nu au inteles, de ce? pt ca se complaceau in patimile lor! Au oare stii pe Marian Leonte??? A stat numai 3 ani langa dansul, dar a ascultat de pr Visarion intru totul si a marturisit ca ce a gasit la Pr.Visarion nu gasit in toata viata lui din cate carti a citit, deci lucruri PRACTICE nu numai teorii, ca sunt pe ici pe colo in cate un pateric vreu parinte implinitor al Evangheliei, nu e de miare, dar ca sa faci o UNITATE din oameni mireni fiecare cu problemele lor si sa aduca si pe altii la credinta adevarata, si sa isi formeze ucenicii ca intr-o obste pe toti, nu e lucru usor, dar si nemai intalnit! Azi cati dintre duhovnici au ucenici ce sunt in comuniune toti intre ei, ba mai mult fiecare in parte sa se cunoasca si sa conlucreze la viata de zi cu zi dar si pt mantuirea sufletului??? Spune frate Iustine care parite isi strange ucenicii si sa mearga in azile si sa daruiasca nu din COLECTA daruri ci din JERTFELNICIE proprie? Care PArinte isi indeamna ucenicii la ingropat pruncii nebotezati ce mor in maternitati ca sa nu fie aruncati la gunoaie??? care parinte isi indeaman ucenicii sa AJUTE familiie sarace si sa le ingrijeasca din IUBIRE si PT HRISTOS??? care parinte isi pune ucenicii la rugaciune pe toti in acelasi timp ca "intr-un cuget si intr-o simtire sa slaveasca pe Tatal cel din Ceruri"??? Care parinte si-a format ucenicii sa cante toti intr-un GLAS pe Dumnezeu la Sf.Liturghie si la celelalte sfinte slujbe??? Nu mai auzi nicaieri Bisericile rasunand "toata suflarea" laudand pe Dumnezeu Cel in Treime Slavit si Inchinat ca in Bisericile unde se afla acesti "visarionisti"! A incercat PAtriarhia editand niste carticele ca sa faca poporul sa cante intr-un glas (omofon) la Sf.Liturghie si n-a avut cui... DE ce Parintele Visarion a reusit aceasta inca din Vremea Patriarhului Iustinian??? Pt ca credinta adevarata si dragostea sfintiei sale pt Dumnezeu si daruirea si jertfelnicia cu care s-a daruit oamenilor au facut sa se adune sute de mii de oameni langa dabsul care sa il pretuiasca si sa il asculte!!! De ce Patriarhul Iustinian nu l-a oprit de la predicare, ci il indemna sa predice si mai cu foc, sau Patriarhul Iustin, unul dintre cei mai mari teologi ai timpului sau, nu l-a oprit? sau parintele Dumitru Staniloae??? Se cunosteau foarte bine reciproc!!! si pr.Staniloae nu avea ce sa ii reproseze vis-a-vis de predici! Sau Pr.Arsenie Boca, care i-a fost Duhovnic o perioada pana sa plece Pr.Arsenie la Draganescu??? el de ce nu il oprise? II era duhovnic si a invatat ravna acestuia pt imptasirea Sfintelor Cuvinte oamenilor... DAca a fost imoptriva calugariei cum spun unii, atunci dansul cum de le-a indreptat pasii multora ba la o manastire ba la alta, sau pe unii in Sf.Munte??? Unii ajungand stareti sau starete sau de ce nu si Episcopi??? Asta nu mai stie nimeni??? da are ucenici si episcopi!!! Acestia daca au fost invatati gresit cum de au ajuns in ierahie??? cu pile??? Fereasca Bunul Dumnezeu, ca dansul a fost cinsitit toata viata, a fost el insusi nimic flas la dansul! Asa a fost de mic, asa a invatat din Sf.Evanghelie, asa a invatat din operele Sf.Parinti scupe de tot la acea vreme... procurate mai mult pe ascuns decat din magazine, caci era interzis de catre comunisiti a se citi cartile Sfinte... asa a invatat de la Parintii timpului sau... Si multe altele pe care Dumnezeu va randui timpul cand sa se descopere si oamenilor despre Pr.Visarion... Sper ca te-am lamurit si i-am lamurit pe cei care vor citi si sunt "cu pica" asupra Parintelui Visarion, de altfel plecat la Domnul din luna Mai a acestui an! Sa fiti Binecuvantati!!! |
completare
Textele din "biletele" nu erau numai din "Urmarea lui Hristos" ci si din "Paza celor 5 simturi" a Sf.Nicodim Aghioritul, sau "Hristoitia", sau Din Sf.Ioan Gura de Aur! Iertare, m-am grabit, fara sa mai adaug si acestea! Si au am acasa un plic plin de astfel de "biletele"!
Este o practica facuta si de Sf.Nectarie din Eghina! Dansul cand era copil si lucra la tabacarie scria citate pe hartiute - "biletele" - si le punea in pachetele de tigari, sau scria pe plasute, asa incat cei care cumparau gaseau citatele unele atat de bine "cadeau" unui suflet, incat isi schimba viata! (Din Marturia Sf.Nectarie - cartea cu "Viata, Acatistul si Paraclisul Sf.Nectarie" Ed.Bizantina 2008 - este micuta ca si cartea cu acelasi titlu dar pt Sf.Grigorie Palama si Sf,Ioan Gura de Aur) |
Parintele Teofil are o vorba "tare faina" (cum vorbeste dansul): "[COLOR=darkred]Daca il iei pe om de bun, BUN il gasesti, daca il iei de rau, RAU il gasesti![/COLOR]
Deci daca noi cautam sa gasim in fratele nostru numai greselile, alea ni le scoate dracu sa le vedem, ca sa ne smintim, sa ajudecam, sa contaminam pe altii cu barfele si rautatile noastre, si uite asa sa ajungem la OSANDA! Daca nu cautam rautatea in om, vedem numai pe cele bune! Si asa il aratam si lumii: bun, credincios, iubitor, iertator, smerit, si celelalte calitati ale unui bun crestin!" (predica catre Obste la spovedanie, intr-o vineri) |
domnule GEO, frumos vorbeshti despre parintele vostru, dar daca CLD, va vrea in Raiul Noului Ierusalim, mai aproape, ca sa venitzi sub obladuirea Lui ca totzi ortodocshii sa fim una, in creshele Lui, asta inseamna ca deshi va lauda pe voi peste poate, totushi stie Domnul de ce va cheama... eu doar banui ca pana la urma fie va rupetzi de Biserica fie de Dumnezeu fie de lucrarea cea adevarata a vremurilor din urma, fie pana la urma ajungetzi intr-adevar o secta, caci fara Pastorul Cel Bun, oile se risipesc, findca in loc sa fie oi cereshti devin oi pamanteshti care se molipsesc dela cele necredincioase shi rele... "ca omul necredincios shi rau este o boala grea, nu te uita la el fiul meu" ne spune CLD... deci nu degeaba va cheama, dar va shi lauda...
|
Citat:
PS: "[COLOR=#003399]Doamne, Împãrate, dãruieste-mi ca sã-mi vad greselile mele si sã nu osândesc pe fratele meu"!!!![/COLOR] |
...repostare catre VSOVI
Fratele meu, este parerea pesonala a fratiei tale, dar atat timp ca fratia ta nu ai citit TOT ce am scris - toate postarile, se vede ca esti cam "dezimformat" de realitate! Dar, daca parerea fratiei tale este ca s-ar putea sa ajungem secta, este in mintea ta, si nu a Bisericii, caci Ucenicii Ierarhi "Visarionisti" au grija sa ne tinem de turma lui Hristos, si tot nu vom cadea!!! Iar daca vrei sa faci ca sa "asmutesti cainii" asupra noastra, poti sa o faci cu toata puterea, ca o faci in zadar, avem tot ce ne trebuie ca sa STAM BINE, SA STAM CU FRICA, LUAND AMINTE!!!
PS: "Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa imi vad pacatele MELE si sa NU OSANDESC PE FARTELE meu!" |
eu nu vreau sa zic nimic ci ca Domnul va lauda shi va cheama sa fim totzi una in creshele sale creshtin ortodoxe... deci shtie EL mai bine de ce o face... pana nu e prea tarziu
n-am citit din lene, deci ma iarta... dar nu va acuza nimeni... ca unii asha au impresia ca acuzand ei inshishi devin vrednici... ca acuzatorul se presupune ca el nu face ceea ce acuza pe altul, dar a aratat domnul cat de vrednici erau cei ce o acuzau pe cea prinsa in adulter... totzi desfranasera cu ea... shi ca atare au lasat pietrele shi au fugit de la fatza Lui... iar Domnul n-a acuzat pe pacatoshi, ca a venit ca sa-i mantuiasca shi nu ca sa-i piarda... asha ca i-a dat drumul, vazand frica ei de Dumnezeu shi i-a spus ca daca va mai pacatui s-ar putea sa i se intample mai rau... shi ce putea oare sa i se intample mai rau unei adusa in fatza tuturor spre ucidere cu pietre? deci este ceva mai rau... ce i s-ar fi putut intampla... Doamne fereshte. |
Citat:
Rupti de Biserica? Separati? Nicidecum! Atunci putem spune ca si o parohie este rupta de cealalta pt ca nu sunt unite, mai ales ca au fiecare cate un paroh, nu? Sa nu intelegem gresit apartenenta la un parinte de suflet ca fiind rupti de Biserica Mama! Daca un frate intra in Mre si face asculare la un parinte asta nu inseamna ca este rupt de obste sau de Staret! Doamne fereste! Asa si in cazul de fata! Iar daca vrei sa intelegi mai bine despre "visarionisti", citeste toate postarile mele, ca nu am scris din carti, ci din inima si din adevar! Am scris realitatea inteleasa gresit de multi! Am explicat pe inima romanului, nu in cuvinte teologice sa nu poata fi intelese, desi nu-mi sta in fire sa vorbesc asa,desi studiez Teologia! Iarta-ma de aceasta lauda, dar ti-am facut cunoscuta starea mea sa nu crezi ca sunt un om simplu care nu sta le locul lui! |
geo nektarios a scris:
Citat:
Amestecandu-l pe parintele Arsenie Papacioc in discutiile despre pr. Visarion Iugulescu, presupun ca ai cateva argumente solide in acest sens, caci altfel ai incalca porunca Hristologica despre nejudecarea aproapelui pe care si singur ai mentionat-o. Care ar fi acelea? Despre parintele Visarion Iugulescu recunosc ca nu stiam prea multe lucruri, cele pe care le stiam fiind mai multe de rau, cum ca Taica Visarion ar face parte din categoria celor "recomandati" ca fiind eretici de catre o parte a ierarhiei mijlocii si superioare ale BOR. Insa nici nu am cautat mai multe materiale despre viata Sfintiei sale, incat in ultima vreme stateam in dubii in legatura cu ceea ce trebuia sa cred vizavi de subiectul "visarionistilor". Acum, datorita marturiilor fratiei tale, care i-ai fost ucenic vreme de 17 ani, inclin sa marturisesc dreptcredinciosia parintelui Visarion. Ca sa-mi fac totusi o imagine corecta dpdv ortodox asupra ierodiaconului Visarion, voi asculta predicile Sfintiei sale in format .mp3, care se gasesc la urmatoarea adresa de internet: http://www.resurse-ortodoxe.ro/share...con%20Visarion care contine 81 de predici. Iertare! Romeo .................................................. .................................................. .... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Citat:
Da dupa cum ziceam mai sus oleaca Apologiez cu argumente bine inchegate, nu din "auzite"! am gasit un articol intr-o carte a Pr.Arsenie unde vorbea trist de "visarionisti", si m-am intristat fff mult... Dar nici Pr.Cleopa nici Pr.Arsenie nu-s de vina ca au vorbit de rau pt ca asa li s-au spus... si ei nu stiau nimic din faptele bune ale ale "visarionistilor"... daca au venit numai clevetitorii... totusi imi pare rau si ma doare ca ei au "aplecat urechea" adica au crezut clevetirile... o sa caut cartea din nou si o sa te anunt exact! Fii Binecuvantat!!! |
Eu nu stiu nimic despre acesti visrionisti.Ce este aceasta?
|
Frate Geo, te lupti cu morile de vant, mai ales cu cei care au fost asa zisi "ucenici" ai parintelui Visarion; ceea ce nu vrea sa se inteleaga este faptul ca Parintele nu a cosmetizat pacatul :asta e pacat si asa va ramane iar cei carora nu le-a convenit acest lucru, voind sa se mai scalde putin in mocirla pacatelor au inceput sa scorneasca fel si fel de..... .nu stiu cum sa le zic, povesti sau basme despre parintele, vezi doamne motive temeinice de fuga, adica au incercat sa se imbete cu apa rece; trist dar adevarat;
adica din sutele de mii de ucenici ai Parintelui doar cativa luminati au sesizat ce "eretic" e parintele , ceilalti fiind niste...........resturi, pleava a societatii, inculti, prosti, care habar nu au de ortodoxie si de Sfintii Parinti, care nu au mai citit nimic, sunt niste inculti, habar nu au cum se obtine mantuirea sufletului,au ochii legati si mintea incuiata Si cei care ati cunoscut personal pe parintele sau ati fost ucenici, v-ati pus vreodata intrebarea: si daca ceea ce a facut si a propavaduit Parintele Visarion a fost bine placut inaintea lui Dumnezeu iar voi l-ati hulit, cum veti da raspuns la Judecata? N-ar fi mai bine sa taceti ca sa nu va osanditi? |
Si ca sa nu creeam confuzii si curiozitati pe aici legate de acele biletele prin care se primesc "canoane" am sa dau citire catorva din ele (pentru exemplu):
"Pe cei ce ne nedreptatesc pe noi sa-i vedem ca pe niste mari binefacatori ai nostri, ce ne fac depuneri la Banca din cer. Ne fac bogati pentru vesnicie"-Cuviosul Paisie "N-am zis niciodata ca nu muncesti, Insa nu uita cele sufletesti Ca sa fii cu fratii rugatori ,in rand Chiar si cand muncesti sa te rogi in gand" "Iubeste smerenia;ea iti va acoperi toate pacatele tale.Pocainta il restabileste pe cel cazut, plansul pentru pacate bate la portile ceresti, iar smerenia le deschide"-Sf. Ioan Gura de Aur De fapt, acum cand scriu imi dau seama ca intr-adevar e un fel de canon, si inca tare greu: sa iubesti smerenia, sa plangi pentru pacate, sa faci pocainta.........eheeeeeeeeeeei, tare greu fratilor crestini; mari "erezii" ne invata Taica Parinte Visarion nu-i asa fratilor "fosti ucenici visarionisti"? (desi un ucenic urmeaza invataturile parintelui duhovnicesc, deci e impropriu spus ca ne numim ucenici atat timp cat suntem pe dinafara cu ascultarea invataturilor) Nu mai stia parintele Visarion cum sa ne bucure si sa ne faca sa traim cu adevarat sfintele sarbatori, sa fim cu totii in acelasi Duh!Ne invata sa fim nelipsiti din Biserica, de la sfintele slujbe, sa fim mereu treji, spovediti, impartasiti, cu dragoste pentru cel de langa noi... Ce sa va mai spun? As avea multe de spus dar...........fiindca tot suntem in postul Craciunului Domnul sa ne lumineze si sa facem pocainta pentru toate pacatele inclusiv pentru pacatul clevetirii. Pace in suflete si mantuire va doresc! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:18:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.