![]() |
Mergem din nou la Sfanta Parascheva!
1 atașament(e)
Am marea bucurie sa va anunt ca, printr-o minune, voi merge la Sfanta Parascheva de la Iasi saptamana viitoare. Sunt niste imprejurari providentiale care mi-au permis sa fac aceasta calatorie in orasul in care se adapostesc moastele, pentru a-i multumi Sfintei pentru tot ajutorul sau fata de familia noastra si, mai ales, fata de bunicuta mea, care mereu s-a rugat la ea si care a tinut post negru-negru in fiecare vineri, timp de 45 de ani si pana in ultima clipa, in cinstea Sfintei. De altfel, in a treia zi de Pasti, am visat-o pe bunica si mi-a spus ca a ajuns in rai, datorita "comorilor" Sfintei Parascheva.
Urmez si eu traditia forumului si va invit sa lasati pomelnice pentru Liturghie (atat pentru vii cat si pentru adormiti), dar si pentru maslu (sanatate). Asa cum v-ati rugat pentru bunicuta mea Dochița, asa se vor ruga si parintii aceia de la catedrala pentru voi, luand pe Sfanta Parascheva ca mijlocitoare. Deja am un prim nume de pe forum pentru liturghie: Cristian-Stefan si un prin nume pentru maslu: Augustin. Edit - deadline marti seara, in jur de orele 21-22. |
Glykys esti minunata!
Sa te ajute Dumnezeu. |
Să o cunoști în realitate !
Citat:
|
Multumim Glykys
O imbratisare Sfintei Paraschiva si din partea mea. Daca ai timp, sa treci si pe la Libraria Doxologia; e f. aproape de catedrala. Ai unde sa te cazezi in Iasi? |
Ma duc in interes profesional, nu pe cont propriu. De aceea am zis ca este un miracol, pentru ca m-au primit si pe mine sa particip la actiunea care se desfasoara la Iasi, care, de fapt, e pentru mine un pretext, sosit exact la tanc,pentru a ajunge la Sfanta Parascheva. Dupa ce imi fac treaba acolo, ma duc la catedrala.
Ii anunt cu bucurie pe forumistii care mi-au trimis numele in privat ca o forumista se va duce maine la o alta manastire celebra si va lasa acolo un pomelnic care va include si numele voastre. Mai astept pomelnice, aici sau in privat. Chiar astazi am avut o mare bucurie de la Sfanta Parascheva, cu rezolvarea unei situatii care parea de neclarificat. |
Doamne!
Sf. Parascheva este foarte speciala pentru mine si ma ajuta foarte mult! Sf.Parascheva este motivul pentru care eu astazi cred in D-zeu si ma rog. Sa-ti dea D-zeu sanatate Glykys,Sf. Parascheva sa te protejeze! Daca nu s-a inchis lista,iti trimit si eu pe privat. Multumesc! |
Acatist Sf. Parascheva Iasi
Daca nu s-a inchis lista,va rog frumos daca puteti sa-mi treceti si mie cateva nume.
Vii Doinita Iuliana Alina-Adriana Elena Loredana Silvia cu fiica ei Alexandra Georgiana Daniela cu toti ai ei Ianos cu toti ai lui Geta,Eugen,Ionut si Larisa-Gabriela Multumesc frumos! Numai bine! Prin iunie o sa merg si eu la Iasi. sper sa pot sa fac si eu acelasi lucru pentru cei in nevoie. |
Citat:
Tare bine imi pare ca am auzit, si aici, si in privat, de oameni care au evlavie mare la Sfanta Parascheva si pe care aceasta i-a ajutat in momente grele. Dea Domnul sa o avem pururea mijlocitoare! |
M-a ajutat Dumnezeu astazi sa aranjez toate. Maine sper sa fiu in trenul spre Iasi. Am toate numele voastre scrise. Daca pot merge si la alte manastiri din oras, voi lasa pomelnice si acolo, dar nu promit nimic.
Sa ne ajute Sfanta Parascheva pe toti! :25::6: |
Citat:
|
Dupa multe peripetii, am reusit sa ajung vineri la Sfanta Parascheva si putin si sambata. Credeam ca nu mai ajung... am avut program incarcat si am depins si de altii. M-au ajutat Dumnezeu si Sfanta sa ma inchin la moaste si sa ii multumesc Sfintei pentru ajutorul dat familiei noastre si, in special, bunicii mele. Intr-un colt, este o cutie in care se strang marturii scrise despre minunile sale pe care le-a lucrat in viata oamenilor, in scopul culegerii lor intr-un volum. Atentie celor care va duceti, urna nu e chiar la vedere, ci langa peretele cu Sfanta Varvara. Tare m-am bucurat ca am putut da si eu o scurta marturie, in numele bunicii, care mereu povestea minunile care i s-au intamplat, prin mijlocirea Sfintei Parascheva. Am lasat si pomelnicele voastre pe 40 de zile, pana pe 9 iulie.
A fost extraordinar, extraordinar, desi am stat putin... se simte foarte tare smerenia si duhovnicia calugarilor - eu am prins unul intre doua varste, cu o fata atat de luminoasa si care inspira bucurie numai privindu-l - si credinta oamenilor. Sambata am ajuns tocmai cand se canta parastasul, cu niste glasuri atat de dulci si frumoase... Am vizitat tot ieri, intr-un adevarat tur de forta, si manastirea Trei Ierarhi, biserica Nicolae Domnesc si Golia, la care am ajuns "din greseala", coborand la alta statie decat cea vizata. Imi pare rau ca nu am putut aloca decat cateva minute fiecareia si ca nu am putut participa la slujba, dar bucuria mea a fost mare chiar si asa, pentru ca scopul a fost sa o vad si sa-i aduc multumire Sfintei Parascheva. Iar in afara de acesta, calatoria mi-a adus si alte multe bucurii nesperate, de toate felurile:profesionale, culturale, sociale si sunt sigura ca bunica s-a bucurat foarte tare. Nu stiu daca mi se va mai ivi altadata o ocazie ca aceasta, dar va indemn pe cei care puteti sa ajungeti acolo, sa mergeti! Maine voi posta si poze, pe unele le-am facut special cu gandul la voi. |
Dumnezeu si Sf Paraschiva sa-ti raplateasca pentru stadania ta. Multumim
|
Citat:
|
Citat:
Am incarcat si pozele. |
Citat:
|
Citat:
Maica Buna, acopera-l pe el cu preputernicul tau Acoperamant si fii lui puternica sprijinire!Amin. Multa sanatate va dorim! |
Citat:
Glykys, :6: sa ti se intoarca inmiit ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Fratilor, sunt foarte bucuroasa ca si anul acesta a dat Domnul sa am posibilitatea de a ajunge la Iasi, in ciuda tuturor vicisitudinilor.
Sper din tot sufletul sa ma ajute ca in ziua de Inaltare sa ma aflu la catedrala mitropolitana, sa Ii aduc slava si sa ma inchin iarasi Sfintei Parascheva. Daca sunt persoane doritoare sa fie trecute pe pomelnic, va rog sa imi comunicati aici sau pe privat. De asemenea, stiu ca anul trecut am vazut acolo si o cutie speciala pentru marturii despre minunile pe care le-a lucrat sfanta Parascheva in viata oamenilor, probabil in vederea alcatuirii unei carti. Daca cineva doreste sa ofere o marturie si nu poate ajunge acolo, ma poate contacta pe privat. |
Sfanta Parascheva sa-ti ajute pe masura ravnei pe care o ai si sa reusesti sa ajungi asa cum iti doresti. Ma gandeam ca pe langa pomelnic sa dam si o suma de bani, asa se obisnuieste si sunt sigura ca sunt bineveniti.
In timpul studentiei, am ajuns si eu de cateva ori la Sfanta Parascheva si m-am folosit tare mult. Intr-un an am fost de ziua Sfintei si am stat 19 ore la rand sa ne inchinam Sfintelor Moaste. In tot acest timp am fost tare ispitita, oamenii de la rand isi piereau rabdarea, oboseala de pe drum, regretul ca in timpul Sfintei Liturghii stau pe o straduta fara sa aud nimic, toate ma faceau sa cred ca nu am luat o hotarare buna si sufletul meu era tare mahnit. Cand am ajuns la Sfanta, am simtit-o atat de vie si de prezenta, parca era acolo langa mine in mod vizibil, mana pe care au sarutat-o mi s-a parut moale si calda si atunci un fior mi-a trecut prin tot corpul. Am vazut in asta mangaierea Sfintei si am inteles ca aceasta cinstirea isi are rostul si aduce mult folos sufletesc. Sfanta Parascheva m-a ajutat si la nasterea fetitei mele, in momente grele in care m-am confruntata cu o situatie speciala(in timpul sarcinii am ajuns sa ma inchin Sfintei si i-am cerut ajutorul). Am scris acestea nu pentru a fi duse in acea cutiuta de care a scris glykys, ci doar pentru a va marturisi cum am simtit-o eu pe Sfanta Parascheva. |
Citat:
Ce frumoasa marturie! Cu adevarat nimeni nu ramane nemiluit. Daca doreste cineva si are incredere sa dea bani pentru a fi inmanati cu pomelnicul, o poate face, dar eu nu am cerut asa ceva. |
Dragilor, am scris numele voastre primite pe privat. Dea Domnul sa ajunga cu bine la Sfanta Parascheva!
|
Deasemenea,draga sora,tu sa ai mare rasplata pentru aceasta!
Doamne-ajuta! |
A dat Bunul Dumnezeu de am ajuns si anul acesta la Sfanta Parascheva si m-am invrednicit sa pot participa acolo si la slujba Inaltarii. Au ajuns si numele celor care mi-au scris pe privat in acest sens si vor fi pomenite timp de 1 an.
|
Citat:
|
Cu ajutorul Domnului, cu mare bucurie voi avea posibilitatea sa merg luna aceasta la Iasi, Sfanta Parascheva! Stiu deja ca vor aparea probleme, dar cred mult ca ma va ajuta Dumnezeu sa ajung iarasi, a treia oara, acolo! Cine stie cand voi mai ajunge acolo... Reinnoiesc rugamintea, ca in anii trecuti, daca sunt persoane (ortodoxe) doritoare sa se inscrie pe pomelnicul pe care il voi da la manastire, sa imi scrie pe privat.
De asemenea, v-am spus ca anii trecuti era o cutiuta in care se adunau marturiile oamenilor ajutati de Sfanta Parascheva, in vederea realizarii unei carti. Daca sunt persoane care doresc sa ii multumeasca astfel Sfintei Parascheva si au o marturie de pus in acea urna, dar nu pot ajunge acolo, de asemenea, ii rog sa imi scrie pe privat. Numai bucurii! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:33:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.