![]() |
O marturisire tulburatoare
Nu veti simti cum trec clipele!
Pentru credinciosi, necredinciosi, atei, agnostici, filosofi, liber cugetatori.... http://www.youtube.com/watch?v=vSFy4iW4zV0 |
Propaganda neoprotestanta.
La profil scrie ortodox..esti sigur? |
Citat:
Pentru evitarea confuziilor rugam pe "florin.oltean75" sa fie onest pentru evitarea "confuziilor si smintelilor". "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. " Ioan 4,1 |
Citat:
Eu n-am dedus din relatarile sale apartenenta la vreun cult. Si chiar daca ar fi precum spui, nu diminueaza cu nimic valoarea experientei. Mesajul este clar, sa ne ferim de caderile sufletesti si sa fim omenosi cu toata faptura. Cum de ne impiedicam asa de usor de prejudecati si nu vedem esentialul? |
Pentru ortodocsi convertirea e o taina, noi nu facem prozelitism, Biserica se roaga la fiecare Liturghie pentru ,,cei chemati'' iar harul lui Dumnezeu lucreaza.
Ce conteaza daca te intorci la o credinta care nu e adevarata? Cand au ortodoxia de mii de ani, saracii oameni au nevoie de secte sa le spuna ca exista Dumnezeu...f trist. Experientele multora pot parea interesante, dar vietile Sfintilor sunt certitudini, pentru Sfinti experienta a avut intr-adevar valoare pt ca a fost o experienta mantuitoare. Tocmai ca vedem esentialul... Dumnezeu e Unul si Biserica e Una, restul sunt inselari. Se pot converti la sute de culte de-ale lor si pot vorbi in numele lui Hristos, insa asta nu inseamna ca il au pe Hristos. Hristos e doar in Liturghie: ,,Hristos in mijlocul nostru", iar ei nu au Liturghie, sunt doar inselati. |
Citat:
Esentialul consta in... dragoste, toleranta, teama de a nu cadea in pacate. Inima iubitoare nu gandeste astfel: "eu sunt ales, ceilalti sunt rataciti", "eu am parte de experiente mantuitoare, nu cei rataciti", "Hristosul adevarat este al meu, ceilalti au un Hristos mincinos" ... (nu respira mai mult a orgoliu decat a imbratisare calda?) Pretuirea ortodoxiei este o mare virtute. Insa cand dragostea si intelegerea nu sunt mature, aceasta virtute poate degenera cu usurinta in reflexe fundamentaliste. O intalnim in toate credintele, fara exceptie, fie sectante, fie musulmane fie budiste, fie hinduse... Este samburele care sta la baza tuturor atrocitatilor comise pe fond religios. In forul interior trebuie sa ne aparam valorile, pentru ca am gustat cat de bun este Domnul, dar niciodata prin infierarea si denigrarea a ceea ce gandesc ceilalti. Evlavia curata imbratiseaza toata faptura. Nu are granite trasate de concepte si cuvinte. |
''Dumnezeu se aduna cu dumnezeii, dupa har". Sfantul Simeon''
..Bravo!!! Emilia...
_ Florin.."dragoste si alte iubiri' gasesti oriunde pe orice site, dar : ''Nu este în puterea oricui sa cugete despre Dumnezeu, fiindca aceasta pot sa o faca numai cei care s-au cercetat cu de-amanuntul, ...care si-au curatit sufletul si trupul sau care cel putin se silesc sa se curete'' sf.Grigorie Teologul ...''ca nu a zice, ci a lucra înseamna a ajunge.'' pr.Arsenie Papacioc, arata-mi mie lucrare ,in ceea ce povesteste nenea cu experienta, sau...arata'-ne noua lucrare in ceea ce "acoperi" tu. Doamne ajuta' ''Mintea se inseala si adevarul se fura de prea multa dragoste si prea multa ura!''sf.Grigorie Teologul |
ce subtire este granita intre ratacire si Cale !
Nu am urmarit tot. Dar marturia , ca idee, este pentru ortodocsi o taina. Cine se intoarce cu adevarat spre Dumnezeu, primeste tacerea ca har. Cu rugaciunea ii indreapta pe semeni, nu cu marturisiri dintre acestea care il transforma pe om din fiu al lui Dumnezeu, in om dornic de glorie desarta. Ortodocsii stiu ca doar tainele lucreaza. Amin !
|
Cum poate omul acesta ca ateu sa il vada pe Dumnezeu Tatal cand e scris ca nimeni nu l-a vazut? La un moment dat in marturisirea lui el zice ca a fost la baptisti daca nu ma insel.
Pana la urma are cineva idee ce e cu el? E baptist sau nu? Daca da, e clara treaba... |
Nimeni nu stie nimic?
|
Citat:
Pe Dumnezeu Tatal nu l-a vazut nimeni. Noi Il vedem doar pe Dumnezeu-Intrupat, adica pe Domnul Iisus Hristos. Apoi, ortodocsii sunt foarte suspiciosi cand vine vb. de astfel de vedenii, caci stim ca si dracul poate sa apara ca inger de lumina. Paza buna trece primejdia rea. |
Citat:
Sub ce forma? Sau in ce fel de poveste? Poate ca a fost delir. Insa de ce nu vedem ca omul se pocaieste, ii pare rau de faptele sale rele, regreta raceala inimii din trecut? Ce conteaza ce religie are cand inima omului se inmoaie si plange? De ce judecam cu mintea si nu cu inima? De ce ne agatam de cuvinte si nu de simtire? |
Citat:
Si cine este cel ce aduce dezbinarea? Cred ca stii. Mare greseala faci ca gandesti asa. |
Sunt curios de ce a prins „pocăiala” așa de tare în Transilvania. E ca și cum oamenii ăia sunt total diferiți din punct de vedere religios față de ce se găsește în vechiul regat.
Am întâlnit până și unitarieni într-un tren ce trecea prin județul Brașov. |
Citat:
Nu exista mai multe adevaruri |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dragostea discriminatorie nu este ortodoxa - indiferent cum se numeste religia. In fapt, caile sunt ale inimii nu ale doctrinelor sau dogmelor - indiferent cum se numesc. |
Citat:
Nimeni sa nu creada ca-l slujeste pe Hristos pana nu are iubirea de toti oamenii, indiferent de ce cult ar apartine. El a poruncit sa iubim cum a iubit El. Numai atunci suntem orto-credinciosi. Nu este alta porunca. |
klamath, ii dau dreptate lui Florin aici.
Nu gandirea asta ne-a dezbinat pe noi asa, ci gandurile si faptele noastre rele, indiferent din ce "cult" facem parte. Ura de aproape, iubirea propiilor interese ne-a dezbinat. Multi uitam sa spunem un multumesc, sa cerem iertare, sa strangem din dinti si sa induram in loc sa injuram, sa fim tari, sa razbim. E mai usor sa mergi pe calea cea stramba, ea fiind si mai usoara pentru unii! |
Citat:
Eu nu urasc si nu port pica nimanui ca e de alt cult sau alta religie. Spui bine ca El a poruncit sa iubim, dar asta nu a fost singura Lui porunca cum sustii tu. (de ex. vezi cele 10 porunci) Iar pentru a ajunge la iubirea crestineasca fata de Dumnezeu si oameni trebuie multe altele facute inainte (sa scapam de patimi, sa crestem in virtuti mai apoi). Iubirea de care vorbesti e ultima treapta a desavarsirii. Nu cred ca la Dumnezeu e bine oricum (sa fii in orice cult) numai sa iubesti. Ca ortodox trebuie sa faci ce zice Biserica (pentru ca ea e de la Hristos!), si asta presupune smerenie si ascultare. In felul acesta nu vei fi inselat de diavol. Cine vrea sa traisca asa cum a cerut Hristos bine, cine nu, face cum crede. Si multi fac cum simt si cred ei (= lipsa smerenie + mandrie + inselare), ceea ce a dus la aceasta dezbinare extraordinara in crestinism. Ai grija ca esti in inselare. |
Citat:
Ortodocsii au obligatia de a pastra credinta nealterata si sa o pazeasca cu orice pret. Lumea din exterior nu intelege acest aspect. Tot ce avem noi e de la Hristos si nu putem trece peste nimic din ce a zis El. Repet, nu port ura nimanui pentru ca apartine de alt cult sau religie. Fiecare face cum crede. Eu insa voi ramane in Biserica Ortodoxa, pentru ca doar ea e de la Hristos. Din pacate tot mai putini inteleg asta. |
Duhovnicii spun sa punem Adevarul mai presus de iubirea omeneasca si nu iubirea omeneasca in fata Adevarului.
Tot duhovnicii spun sa iubim pe toata lumea, sa ajutam pe toata lumea, sa respectam pe toata lumea, dar cand vine vorba de Adevarul de credinta, acesta trebuie marturisit. Adica, nu voi spune ca Ortodoxia spune altceva, doar ptr. a nu jigni pe ceilalti. Hristos spune: cine se va lepada de Mine in fata oamenilor, si Eu ma voi lepada de el in fata ingerilor Lui Dumnezeu. (reprodus din minte) Deci nu putem sa ne rusinam sa spunem ce spune Biserica Ortodoxa. |
Citat:
Insa, Slava Domnului au fost si sunt ortodocsi destui. Pamantul Transilvaniei este plin de sangele ortodocsilor care si-au dat viata ptr Biserica. |
O marturisire tulburatoare
Uneori suntem prea toleranti!
In Transilvania biserica greco-catolica si ünirea"" cu Roma a fost doar un mod de deznationalizare a romanilor practicat de autoritatile austriece. Nu zic ca in biserica greco-catolica au fost si unii ierarhi care s-au luptat pentru drepturile romanilor, insa ca si institutie biserica greco-catolica a fost o creatie artificiala! Ori esti ortodox ori esti catolic! Insa ce s-a intamplat dupa 1990 in Romania cu minoritatea maghiara este ceva de domeniul absurdului, in Romania admitandu-se lucruri care nu s-au admis nicaieri in Europa sau in lume: -constituirea UDMR- un "partid politic"" constituit pe criterii etnice, ceea ce este cu totul aberant (nici in Germania unde exista mai multi turci decat maghiari in Romania, nici in SUA unde sunt hispanici intr-un numar destul de mare nu exista asa ceva!). Marea greseala a facut Ion Iliescu si Petre Roman ca a admis constituirea UDMR ca "partid politic""! -separarea invatamantului pe criterii etnice Iarasi o mare prostie! In loc ca elevii maghiar si romani sa invete impreuna, pentru a se putea dezvolta relatii interetnice normale, de colaborare si buna intelegere, unii lideri maghiari (care se pare ca sunt bantuiti inca de fantomele istoriei), prin discursul si actiunile lor, nu au produs decat invrajbire interetnica! Scolile de stat din Harghita si Covasna trebuie sa fie mixte , iar predarea trebuie sa se faca numai in limba oficiala a statului- limba romana. De acord sa fie si doua-trei ore pe saptamana in care sa se studieze si limba materna. -lipsa de reactie a autoritatilor statului in situatiile clare de discriminare a romanilor (in special la angajari) in judetele Harghita si Covasna |
Citat:
Ignoranta sau prea multa supunere ,o blandete specifica ardelenilor dar prost folosita in slujba celui rau Sa fie si vina preotilor ? Langa orasul meu ,intr-o comuna mare din zona de deal s-au aciuat niste adventisti ,seful lor e medic La inceput s-au dus mai multi la ei dar am aflat cu bucurie ca numarul lor nu a mai crescut ,au ramas aceiasi ,nimeni nu a mai vrut sa treaca la ei |
Citat:
Din dragoste pentru aproapele sa accept invataturile lui gresite Hristos ne vorbeste de botez sfant ,spovedanie ,impartasanie ,post ,preotie ,harul sf.Duh ,sfanta Treime ,notiuni straine sectei din care faceti parte |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu te amagi singur. Sunt foarte multi membri care s-au ratacit si au luat-o pe cai foarte gresite, din ambele culte. A spune cativa e amageala.
Romania tara majoritara ortodoxa era pe undeva prin 2007-2008 pe locul 3 in lume la avorturi. Si catolicii sunt foarte multi care o iau pe aratura, am citit niste cazuri de m-am ingrozit, mai ales aici in Germania, tara majoritara catolica. Spre exemplu, colegele mele au voie sa se mute cu prietenii lor inca de la 15 ani, sa doarma impreuna, intelegi dumitale, si parintii sunt perfect de acord, nu au absolut nimic de zis. Eu nu as putea face asa ceva, am ramas cu gura cascata. Sa nu mentionez paradele gay cu barbati jumatate dezbracati in plina zi care se desfasoara in unele orase in Germania. Tot ce putem face e sa ne rugam sa gaseasca calea cea dreapta si sa speram ca se vor indrepta sau macar cai pentru pacatele lor. |
Citat:
Pentru pacea de sus si pentru mântuirea sufletelor noastre, Domnului sa ne rugam. Pentru pacea a toata lumea, pentru buna starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici si pentru unirea tuturor, Domnului sa ne rugam. |
Foarte frumos spus!
|
Citat:
De ce cvasi-laica? Pentru ca in general ortodoxia majoritatii se opreste undeva prin zona asta. |
Citat:
Iar romanul ortodox, indiferent cum se manifesta la suprafata, el este credincios in inima lui. Ca este nevoie de catehizare, este adevarat. Sa remarcam totusi, ca si in lipsa acestei catehizari romanul isi indreapta gandul spre Dumnezeu in momentele grele. Expresiile: Doamne fereste! Doamne ajuta! Fereasca Sfantul! Doamne nu ma lasa! etc sunt in fapt rugaciuni scurte, pe care le auzim ca fiind folosite spontan de catre romani, in vreme ce altii il cheama invariabil pe satana ( de ex. in Scandinavia, dar nu numai). In rest este valabil ce este scris: Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. Matei 7, 13-14 |
Citat:
Restul nu mai comentez ca este cel putin la fel de superficial. |
Citat:
Noi avem liberul arbitru si doar ne dam acceptul. Restul face Dumnezeu. Inceputul il constituie botezul, prin care primim Duhul. Spre deosebire de botez, talantul il primim cu totii si vom da socoteala ce am facut cu el, daca l-am ingropat sau l-am inmultit. Botezul, spre deosebire de talant, este o Sfanta Taina a Bisericii. |
Citat:
Cred că faptele trebuie să vorbească despre ortodoxia noastră ca popor, nu doar numărul de botezați în dreapta credință. Căci ne spune Domnul: „Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în împărăția cerurilor, ci acela care face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” (Matei 7, 21) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:36:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.