![]() |
O intrebare
Buna la toti am o situatie
Parintele Duhovnic ma intrebat despre un baiat daca mai invata s-au a lepadat teologia si i-am raspuns ca a lepadat (i-am spus adevarul si nu am avut parca rautate in inima) Si intrebarea mea este l-am vorbit de rau pe baiatul ala prin faptul ca am spus ce stiu despre el? |
Citat:
|
nici vorbă...duhovnicul tău te-a întrebat de soarta cuiva căruia îi purta de grjă și tu l-ai lămurit....în general dacă iei aminte la propria-ți inimă poți observa dacă există acolo vătămarea păcatului ori nu...iar tu însăți ai spus că nu ai zis-o cu răutate sau cu vre-un sentiment vinovat pe conștiință.
|
Oricum informatia era publica.. :)
Important, cum ai zis, sa nu o fi spus cu rautate. |
Am vrut sa va cer sfatul deoarece eram la indoiala, ma temeam ca prin raspunsul meu catre Duhovnic l-am vorbit de rau pe baiat si nu as vrea. Si in general in viata sint intrebat anumite lucruri despre altii si daca e sa spun ceea ce stiu adica adevarul, poate parea ca i-as vorbi de rau de aia vreau sa stiu unde e limita, cum trebuie sa procedam.
|
Citat:
|
Citat:
1. Informatia e confidentiala sau publica? 2. Pentru ce intreba respectivul ? Ii foloseste la ceva bun sau rau? 3. Eu cum ma raportez la informatia in cauza? si ce e mai important: 4. Respectivul despre care se cer informatii, daca ar fi de fatza, ce ar zice? Si mai gasesti tu criterii.. |
a-ti pacatuit amandoi... treaba duhonicului nu e barfa...
|
Citat:
|
mi se pare josnic ca lucrul acesta s-a petrecut la spovedanie...
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adica cred ca m-am lamurit depinde cum o spui, cu ce intentie si daca ai rautate in inima. Cred ca si la judecata cind esti intrebat de judecator esti obligat sa spui adevarul, la fel e si cu Preotul. |
Citat:
|
Citat:
|
e clar ca daca ai simtit ca ceva nu e bine(in constiinta ta) inseamna ca nu a fost in regula... asta e subiect de barfa.. barfa nu inseamna a vorbi de rau, ci a vorbi pe cineva in absenta lui... daca era asa de preocupat duhovnicul avand in vedere ca il si stia pe cel cu pricina trebuia sa mearga sa il cerceteze el insusi, nu sa barfeasca ca o tzatza.
|
Pai poate nu era la spovedanie si poate nu era birfa ci pur si simplu trebua trecut la ..dosar.
|
Citat:
|
Citat:
apropos cred ca duhovnicul a intrebat asta cu gand rau, cu gand denigrator, intrebarea lui fiind o asteptare a confirmarilor sale ca "nu poate, nu e in stare, nu are stofa"... uite ba cum judec, ar trebui sa-mi ridicati statuie! |
In afara subiectului, dar raspundeti va rog, care stiti
Cine imi poate spune unde este Manastirea Radu Voda? Cum ajung acolo, tinand seama ca vin de la Constanta si merg spre Cluj.
Imi dati o ruta usoara? Fara prea mult intrat prin Bucuresti... Maine dimineata plecam la drum. Multumesc. |
Citat:
Mi se pare ridicol si absurd sa spui ca cineva a pacatuit pentru ca s'a interesat de soarta cuiva. Poate chiar nu avea cum sa ia legatura cu persoana respectiva, nu o vazuse de ceva vreme si a intrebat, pentru ca ii pasa de soarta lui/ei. Ce e atat de gresit in asta? Nu stiu de unde ai scos tu ca el ar fi avut vreo "asteptare". Vorbesti in necunostinta de cauza. Probabil pacatuiesti mai mult decat cei doi. |
Sau poate ca din aceasta cauza sunt numit preotii "turnatori ai securitatii".
|
Citat:
eu cred ca tu acuma esti rau! |
Citat:
Este si el cum este, cum poate. Macar e sincer si spune ce gandeste. Orice s-ar intampla, de preoti sa nu ne atingem. Harul nu este in puterea noastra de a judeca. Asadar sa-i lasam in ale lor si pe cei care cuteaza a judeca preotii (evident, daca sunt ortodocsi!). |
Citat:
|
Citat:
Si a fost raportat ca atare. |
Citat:
|
Citat:
|
:5:
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/harta/#...66956092665336 Drum bun si sa va ajute Dumnezeu! |
Citat:
poporul Meu piere din lipsa de cunostiinta |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Bine ai venit , si pace tie ! |
Citat:
|
Citat:
Posteaza cat doresti , dar cu BUN SIMT !:1: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:38:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.