Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   help !:( (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13267)

ducesa 09.07.2011 17:06:24

help !:(

buna ziua. sunt decisa sa urmez facultatea de teologie !!
rog pe cineva care stie sa imi spuna daca imi trebuie recomandare de la pr duhonvic.de Binecuvantare stiu ca trebuie sa o obtin.faza e ca eu nu am un parinte duhovnic...inca,din pacate.

astept raspuns urgent intrucat mai am 5 zile la dispozitie
ms .

Adriana3 09.07.2011 17:32:20

Citat:

În prealabil postat de ducesa (Post 375981)
rog pe cineva care stie sa imi spuna daca imi trebuie recomandare de la pr duhonvic.de Binecuvantare stiu ca trebuie sa o obtin.faza e ca eu nu am un parinte duhovnic...inca,din pacate.

ms .

Si eu vreau sa o urmez, dar in Franta. Aici nu trebuie recomandare, trebuie completat un formular de inscriere urmat apoi de un interview. Intreaba la Facultate direct care sunt cerintele lor pentru inscriere.

dianadi 09.07.2011 17:34:08

La admirere nu ti se specifica lucrurile astea? si ma gandesc ca diferite facultati pot avea reguli diferite.
Domnul sa iti ajute pe drumul pe care vrei sa il parcurgi!:53:

ducesa 09.07.2011 17:37:22

hmm,da. o sa intreb luni sper sa nu fie prea tarziu

oricum...poate aceasta recomandare e pt cei ce vor sa urmeze pastorala.sper sa fii inteles gresit:)
vreau sa urmez facultatea in bucuresti:)
Doamne ajuta!

gabriela8 09.07.2011 17:43:27

Din cate stiu trebuie recomandarea preotului paroh sau duhovnicului ( mai putin se iau in calcul duhovnicii de manastire), certificatul de botez si alte acte pe care le poti afla direct de la sursa.

N.Priceputu 09.07.2011 21:11:21

Citat:

ms .

Nu ar trebui tratată cu superficialitate legătura cu duhovnicul și recomandarea lui, indiferent dacă este cerută sau nu la admitere. El poate ști mai bine decât tine însăți dacă ai vocație sau nu pentru teologie. Și e foarte important ca teologia să o studieze numai cei care i se pot dedica din toată inima.

AlinB 09.07.2011 22:08:40

Care sunt motivele pentru care ai decis sa urmezi facultatea de teologie?
Ce profil?

glykys 09.07.2011 22:15:42

Sfantul Google

http://www.ftoub.ro/index.php?option...tid=9:oficiale
Actele necesare, conform site-ului oficial.

AndreiM 09.07.2011 22:31:13

Pai mergi la un preot, spune-i ca vrei sa-ti fie duhovnic si ce vrei sa faci, si o sa te ajute cu siguranta! :)

cristiboss56 09.07.2011 22:41:33

Citat:

ms .

Tot ce iti trebuie , gasesti la Topicul de resurse ! Admiterea . . .

glykys 09.07.2011 22:45:15

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 376094)
Pai mergi la un preot, spune-i ca vrei sa-ti fie duhovnic si ce vrei sa faci, si o sa te ajute cu siguranta! :)

Pai cum nu, ca e doar o formalitate, o hartoaga acolo, printre multe altele...:2:
Tu, daca ai fi preot si ar veni la tine cineva pe care nu il cunosti si ti-ar spune ca are nevoie urgenta de o hartoaga sa dea la Teologie, ce ai face, ai sta cu el de vorba un timp mai indelungat, sa ii cunosti viata, motivele, starea sufleteasca sau i-ai servi o recomandare imediat, ca doar unul in plus sau in minus la Teologie ce mai conteaza?...

zaharia_2009 10.07.2011 00:24:16

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 376106)
Pai cum nu, ca e doar o formalitate, o hartoaga acolo, printre multe altele...:2:
Tu, daca ai fi preot si ar veni la tine cineva pe care nu il cunosti si ti-ar spune ca are nevoie urgenta de o hartoaga sa dea la Teologie, ce ai face, ai sta cu el de vorba un timp mai indelungat, sa ii cunosti viata, motivele, starea sufleteasca sau i-ai servi o recomandare imediat, ca doar unul in plus sau in minus la Teologie ce mai conteaza?...

Am sa dau curs in aceasta postare unei intrebari , si a atuitudinii sale in consecinta, sub forma unei noutati . Unei noutati atitudinale .
Asadar :
, am vazut aici pe forum ca marea majoritate a userilor, dar marea majoritate, pledeaza si promoveaza iubirea aproapelui si nejudecarea sa fara frontiere, fara rigori, fara nici o conditie .
Adica, in primul rind , se intelege deci ca nu avem voie sa judecam pe nimeni din lumea noastra si mai mult decit atit, suntem obligati sa il iubim neconditionat , fara retineri, fara restrictii, fara conditii apriori puse, fara nimic, nimic pe aproapele !
Am sesizat insa ca pe forum mai exista prezenti si useri cu pareri, desi clar explicate, contrare dar care tocmai datorita acestora sunt amendati ca si ,proscrisi ai ortodoxiei" ... pareri putin diferite de primii .
Ei , in acest context , incerc sa sanctionez formularea ta sora si sa pun urmatoarea intrebare :

de ce ai formulat (de ce ai spus) ,,daca ai fi preot si ar veni la tine cineva pe care nu il cunosti ... " ?

Cum sa inteleg aceasta intrebare ? Adica trebuie sa il cunosti pe fratele tau mai inainte de orice ? La ce ne foloseste asta? Nu cumva trebuie ca mai intii noi sa il iubim si apoi sa il cunoastem, daca vrea si el ? Nu cumva ajutorarea unui frate nu are nici o legatura cu cunoasterea lui ? Hristos nu a inpus nici o data o asemenea conditie , noi de ce sa facem altfel ?

Mai apoi , pai un preot , daca mai este si ortodox pe deasupra , el nu trebuie sa fie un exemplu de iubire a aproapelui, de ajutorare a acestuia, de nejudecare a penitentului pt. alegerea facuta ?????
De ce pui asemenea conditii in relatiile dintre co-ortodocsi, ele nu exista scrise nicaieri, plus ca iubirea, iertarea si nejudecarea fratelui sunt virtuti care trebuiesc practicate si nu glume ???
Nu este corect sau folositor sa gindim si sa credem ca preotul ortodox trebuie sa fie primul care sa implineasca poruncile si sa il sprijine pe tinarul candidat si sa il intareasca in convingeri mai ales ca alegerea de a te face preot este una de cinste si cu mult folos ???

Eu am admirat intodeauna prietenia si iubirea fratilor aici pe forum , ma refer la bunaintelegere si socializare dintre ei , dar ma gindesc ca daca veti continua sa ginditi astfel veti risca sa deveniti nu o apreciata si o prietena ci o ... proscrisa, ca sa zic asa !

Va rog , incercati sa dati un raspuns ! Nu trebuie f. eleborat , cu justificarea patristica sau canonica a atitudinii pe care o aveti ci pur si simplu de ce credeti ca este potrivit sa procedam asa cum promovati !
Atitudinea mea nu este o stratagema ci pur si simplu vreau sa stiu de ce gindesti asa, ce motive ai ?

caty_deea 10.07.2011 00:45:32

Cred ca dorinta de a studia Teologia trebuie sa inceapa cu dorinta de a avea un duhovnic caruia sa ii ceri binecuvantarea si bineinteles cu dorinta de a.i cere sfatul Lui Dumnezeu.El iti poate spune in feluri tainice daca iti este de folos ceea ce ti.ai propus sau nu.Sper ca decizia ta nu este pripita pt ca deciziile luate in graba nu sunt intotdeauna ganduri bune.

Adriana3 10.07.2011 01:03:13

Intrebare: de ce Teologia ar trebui sa fie doar pentru unele persoane si nu pentru toti credinciosii din moment ce toti suntem chemati la sfintenie si mantuire?

caty_deea 10.07.2011 01:07:32

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 376188)
Intrebare: de ce Teologia ar trebui sa fie doar pentru unele persoane si nu pentru toti credinciosii din moment ce toti suntem chemati la sfintenie si mantuire?

Da, dar nu neaparat toti ne mantuim prin studiul teologiei.Pentru ca nu toti avem sufletul plamadit la fel.Unii sunt mai puternici altii se smintesc mai usor.Stiti ca toate ne sunt ingaduite,dar nu toate de folos.Cum femeia prin nastere de prunci se mantuieste nu inseamna ca cine nu face copii ca nu poate ,ca nu face pur si simplu deoarece nu zamisleste sau ca nu a ales aceasta cale nu se mantuieste.

glykys 10.07.2011 01:18:17

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 376164)

Va rog , incercati sa dati un raspuns ! Nu trebuie f. eleborat , cu justificarea patristica sau canonica a atitudinii pe care o aveti ci pur si simplu de ce credeti ca este potrivit sa procedam asa cum promovati !
Atitudinea mea nu este o stratagema ci pur si simplu vreau sa stiu de ce gindesti asa, ce motive ai ?

Nu inteleg de ce v-ati ostenit sa scrieti un mesaj atat de lung. Eu, in principiu, sunt un om foarte tolerant, dar anumite situatii mi se par intolerabile, mai ales cand cer un anumit grad de seriozitate. Inscrierea la o facultate (oricare ar fi ea, dar mai ales cand este una care nu reclama doar cunostinte teoretice si practice, dar si foarte multa vocatie) este un lucru serios, ca doar fierbe tara ca avem atatia oameni care studiaza doar pentru a avea o diploma in buzunar.

Eu nu cunosc fata (e o fata, deci nu se face preot,caci atunci ar fi extrem de grav!), nu stiu ce motive are etc, nu ma indoiesc ca are cele mai bune intentii si mi-as dori sa fie un om apt din toate punctele de vedere pentru a face Teologie, daaaar m-a frapat, pe de o parte, faptul ca nu stie de unde sa se informeze in ceea ce priveste admiterea la facultate, si, pe de alta parte, ca nu are duhovnic, vrand sa dea taman la Teologie! Si cel mai mult m-a iritat ca acest lucru este vazut ca o formalitate - ai duhovnic, ai hartoaga (sunt satula pana peste cap de hartoage si birocratie, stiu cum se obtine o recomandare si cat de mult conteaza, in anumite cazuri), nu ai duhovnic, nu ai hartoaga, nu poti fi admis.

Foarte bine a facut AndreiM ca a indemnat-o spre un duhovnic, dar foarte rau ca a indemnat-o cu scopul de a obtine o recomandare si i-a mai si inculcat ideea ca aceasta trebuie sa se obtina facil, fara batai de cap... M-as fi bucurat daca i-ar fi spus care e semnificatia reala a duhovnicului, a spovedaniei, in afara faptului de a asigura un act care se depune la dosar. Mie personal, faptul in sine de a da la Teologie nu mi se pare neaparat laudativ, ci implicator de maaari riscuri si responsabilitati, avand in vedere ca vei lucra cu sufletele oamenilor. Or, o alegere gresita sau pripita, luata fara sfatuire (cea a duhovnicului, desigur) dauneaza atat persoanei respective, cat si celor din jur. Am vazut multi improvizati care au terminat facultatea asta si care, mai rau, sminteau oamenii, doar pentru ca nu a indraznit sa le spuna nimeni cand a trebuit ca nu merge si asa.

Si apoi, nu e etic, nu e deontologic, sa dai o adeverinta sau un accept formal, atunci cand esti intr-o situatie decizionala sau de arbitraj, ca nu semnezi "ca primarul", pentru ca se cheama ca nu iti faci datoria la locul de munca. Eu una, daca as fi pusa intr-un asemenea context, nu mi-as pune semnatura, daca nu as sti despre ce este vorba. Uitati, eu coordonez acum publicarea unor articole care se vor a fi stiintifice, si primesc de la o colega o lucrare cu niste fragmente copiate cuvant cu cuvant de pe Wikipedia romaneasca, fara a fi citata la surse. Asta se cheama plagiat. Eu, in calitate de coordonator, oricat de drag mi-ar fi de colega respectiva, am o oaresce responsabilitate profesionala si un cod deontologic, care nu imi permit sa imi dau acceptul pe un articol plagiat. Dar cum sunt om tolerant, ii spun respectivei cu delicatete: uite, ai niste pasaje necitate de pe Wikipedia, nu putem publica in forma asta, documenteaza-te din surse mai serioase, pe care sa le citezi, si refa lucrarea... si ce imi raspunde? Da, asa e, am copiat, scoate pasajele alea si publica articolul, daca vrei, daca nu, nu e cu suparare... Eu ce sa inteleg din asta?! Nici macar nu a catadicsit sa taie singura copy-paste-urile incriminatorii si sa imi redirectioneze lucrarea, de parca mi-ar fi facut mie o favoare ca imi trimite un articol. Daca accept un articol plagiat, nu imi fac datoria la locul de munca, incurajez furtul si nici nu ii fac ei nici un bine daca va avea in CV acel articol, ci, dimpotriva, o scutesc de dezonoarea de a fi publicat candva un articol plagiat, macar de nu s-ar prinde nimeni niciodata.

In concluzie, in toate trebuie o minima seriozitate si un minim respect fata de interlocutor, si eu una nu sunt adepta lucrurilor facute formal si de mantuiala, deoarece nu asa am fost educata si cred ca a venit vremea sa mai pun si in practica ce am invatat. Dar deja sunt offtopic de mult.

tabitha 10.07.2011 23:38:40

tot off topic

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 376209)
si ce imi raspunde? Da, asa e, am copiat, scoate pasajele alea si publica articolul, daca vrei, daca nu, nu e cu suparare... Eu ce sa inteleg din asta?!

Sper ca ai inteles ca nu trebuie sa incurajezi lenea si indolenta acelei persoane prin a-i reface tu lucrarea. Nu mai sta pe ganduri si arunc-o la cosul de gunoi. Iar pe respectiva pune-o pe check list, ca si colaborator indezirabil, daca se repeta abaterile.

PS: si eu am fost crescuta tot ca tine. :)

zaharia_2009 11.07.2011 00:04:31

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 376393)
Sper ca ai inteles ca nu trebuie sa incurajezi lenea si indolenta acelei persoane prin a-i reface tu lucrarea. Nu mai sta pe ganduri si arunc-o la cosul de gunoi. Iar pe respectiva pune-o pe check list, ca si colaborator indezirabil, daca se repeta abaterile.

PS: si eu am fost crescuta tot ca tine. :)

Pai stai asa sora, unde ne grabim ?
Cine suntem noi sa judecam pe aproapele nostru ? Cu ce drept sa facem judecata cind Hristos spune contrarul ?
Iar inafara de asta nu se cade sa nu-l iubim pe aproapele nostru si sa nu-i aratam dragostea pe care i-o purtam... iubindu-l ca pe noi insine ?
Cum sa procedam astfel cu el ? Cine ne da dreptul sa facem asa ?
Nu este iubirea a mai mare dintre virtuti, si iertarea tot asa, mai inainte de corectitudine si de a nu incuraja nu stiu ce .... ?

Pai 2 ani am umplut forumul de l-am inrosit cu iubirea si nejudecarea aproapelui dar cind este sa facem , de facut , facem altceva ?
Ce invatatura este aceea cind din gura zicem ceva si din fapte facem altceva ? Cum se cheama ea, ia sa vedem ?!?!
Revenind la noi, nu ne spune Hristos ca omul se judeca dupa fapte si nu dupa vorbe ? ca din vorbe toti suntem ortodoxi putrezi de iubirea si iertarea aproapelui dar din fapte ... nici pe departe !!!!

Eu nu mai inteleg nimic (in realitate , este clar ce este de inteles !) din ambivalenta aceasta .
Chiar acum 2 luni am avut un alt exemplu, cu sora Marimira, care propovaduia iubirea si nejudecarea aproapelui de numa-numa . Era stindardul iubirii si nejudecarii pe forum pina ce a dat ispititorul cu ea de pamint si a casunat pe Traditie 1 pe threadul deschis chiar de tine cu ilustrate din frumoasa Romanie , si pt. ca nu i-a placut postarea lui ,,denigratoare " la adresa Romaniei la facut cu ou si cu otet uitind de mult trimbitata iubire si iertare .
Acum un nou caz !

Vorba lui Teo Trandafir : deci, ce sa intelegem noi de aici ?

ducesa 11.07.2011 00:17:28

mda..

am facut rost intr-un final de recomandarea pr,dar nu datorita ajutorului dat de persoanele acestui forum :)..eu am venit pe un forum ortodox tocmai pentru ca eu credeam ca aici gasesc cele mai bune indemnuri,un gand bun,o vorba buna..nu a fost chiar asa cum ma asteptam,ce`i drept.dar nu ma plang.toti suntem buni la a judeca pe altul,nu?
multi m-au acuzat ca vezi dom`le nu am un duhovnic.de acord.dar nimeni nu a privit in profunzime din cei care au dat cu piatra..probabil nu s`au intrebat in niciun moment care ar fi cauza..asta este!
Dumnezeu sa va lumineze mintile !!!
p.s: zaharia,imi place cum comentezi tu intr-un mod obiectiv
p.p.s: am mai intrat ca vizitator pe acest forum inainte sa postez,deja stiu de cine sa ma feresc :))

zaharia_2009 11.07.2011 00:25:11

Citat:

În prealabil postat de ducesa (Post 376402)
am facut rost intr-un final de recomandarea pr,dar nu datorita ajutorului dat de persoanele acestui forum :)..eu am venit pe un forum ortodox tocmai pentru ca eu credeam ca aici gasesc cele mai bune indemnuri,un gand bun,o vorba buna..nu a fost chiar asa cum ma asteptam,ce`i drept.dar nu ma plang.toti suntem buni la a judeca pe altul,nu?
multi m-au acuzat ca vezi dom`le nu am un duhovnic.de acord.dar nimeni nu a privit in profunzime din cei care au dat cu piatra..probabil nu s`au intrebat in niciun moment care ar fi cauza..asta este!
p.p.s: am mai intrat ca vizitator pe acest forum inainte sa postez,deja stiu de cine sa ma feresc :))

Ducesa, daca Dumnezeu a rinduit sa-ti implinesti nevoia , ramii sub aripa Lui ca tare bine este acolo !

caty_deea 11.07.2011 01:29:12

Citat:

Ceea ce ai vazut tu pe acest forum este doar inceputul unui lung sir de sminteli si dezamagiri,dar nu deznadajdui.Dumnezeu sa faca voia Lui cu tine !!

Adriana3 11.07.2011 02:09:33

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 376192)
Da, dar nu neaparat toti ne mantuim prin studiul teologiei.Pentru ca nu toti avem sufletul plamadit la fel.Unii sunt mai puternici altii se smintesc mai usor.Stiti ca toate ne sunt ingaduite,dar nu toate de folos.Cum femeia prin nastere de prunci se mantuieste nu inseamna ca cine nu face copii ca nu poate ,ca nu face pur si simplu deoarece nu zamisleste sau ca nu a ales aceasta cale nu se mantuieste.

Nu am auzit ca o femeie cu copii sa nu se mai Spovedeasca si Impartaseasca din cauza ca se mantuieste prin nastere de prunci, asa cum nu am auzit ca femeile sa nu aiba nevoie sa fie crestine daca au copii pentru ca s-ar mantui prin nasterea lor. Stiu ca Sf. Ap. Pavel a spus asta, asa era la evrei, de asta datoria de a citi textele sacre si a le interpreta era doar a barbatilor, si nu doar a preotilor ci a tuturor barbatilor, ba chiar mai mult, prin asta isi incep baietii evrei viata religioasa pana in zilele noastre: la varsta de 12 ani trebuie sa citeasca din textele sacre si sa le interpreteze, de aceea il vedem si pe Domnul Iisus facand asta in Templu. Deci intrebarea mea ramane.

Adriana3 11.07.2011 02:20:20

Citat:

Ce bine ca ai reusit!! La ce sectiune vrei sa te inscrii? Multe binecuvantari in continuare! :)

tabitha 11.07.2011 02:57:52

Citat:

Numai ca Zaharia comenta la modul zeflemitor. Prietenii stiu de ce. :)
Si da, fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur(a).

tabitha 11.07.2011 03:15:12

nimeni nu-i perfect

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 376397)
Vorba lui Teo Trandafir : deci, ce sa intelegem noi de aici ?

Ce mai face Teo Trandafir? Sper ca si-a revenit cu bine dupa operatie.
Carevasazica, Zaharia draga, tot mai suferi dupa Marimira. Vad ca te-a marcat:25:, nu gluma.

In relatiile de zi cu zi, la munca, acasa, in societate, Domnul nu ne-a cerut sa fim nătângi.
Ci a zis sa fim intelepti ca serpii, dar nevinovati ca porumbeii.
Eu din povestea lui Glykys am inteles care e genul respectivei, am intalnit si eu destui "destepti" din astia.

PS: Zaharia, iarta-ma, dar esti cam "varza" la comunicarea virtuala. Pe viu, probabil ca e alta mancare de peste. :)

zaharia_2009 11.07.2011 10:09:14

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 376438)
Ce mai face Teo Trandafir? Sper ca si-a revenit cu bine dupa operatie.
Carevasazica, Zaharia draga, tot mai suferi dupa Marimira. Vad ca te-a marcat:25:, nu gluma.

In relatiile de zi cu zi, la munca, acasa, in societate, Domnul nu ne-a cerut sa fim nătângi.
Ci a zis sa fim intelepti ca serpii, dar nevinovati ca porumbeii.
Eu din povestea lui Glykys am inteles care e genul respectivei, am intalnit si eu destui "destepti" din astia.

PS: Zaharia, iarta-ma, dar esti cam "varza" la comunicarea virtuala. Pe viu, probabil ca e alta mancare de peste. :)

Minata fiind de prejudecatile tale nici macar nu mai stai sa zabovesti la modul serios al postari .
Eu nu din gluma sau din smecherie am facut aceste postari ! Nu imi plac glumele de prost gust, nu le fac si nu le primesc dar nici fatarnicia .
Se stie f. bine ca au fost threaduri dedicate celor mai diverse lucruri (surori aflate in suferinta, familii sau oameni nevoiasi , abjurati de la credinta ortodoxa, privind vestimentatia de toate zilele si si in biserica, spovedania si darea de canoane ca si implinirea acestora , portul parului si al barbii, viata de zi cu zi a crestinului si marturisirea lui ortodoxa prin fapta si exemplul personal , si cite si mai cite sute de threaduri) in care se facea coada la a posta ridicolul cum ca iubirea si iertarea sau ajutorul in rugaciune este otova , fara nici un considerent , fara nici o rigoare ! Ba au iesit polemici care au dus la inchidere de threaduri din cauza atitudinilor stupide, mult inafara canoanelor si a poruncilor Hristice dar care erau sustinute in grup (se poate spune dupa atitudinea vehementa ca si in ...haita !) si care in felul acesta a schimbat dreapta marturisire a Adevarului , a poruncilor hristice si a sfintelor canoane cu ce crezi , cu ce voia grupul !
Ba, se gaseau grijulii de serviciu care nu aveau nici in clin si nici in mineca cu marturisirea ortodoxa ci cu dorinta neostoita cica de socializare (de birfa , in traducere directa !) si mai ales cu dorinta de moment a grupului de a impune o vointa absurda , prosteasca si care in loc sa caute sa indrepte si sa sprijine marturisirea adevarata dadeau busna , plini de bunatate, de iertare si iubire frateasca , la Admin si staruiau sa se inchida threadul . Astia sunt marturisitorii implicati in birfe !
Si acum ce sa vad ... ete, o intoarcere asa de 180 de grade si o justificare docta ?!?!? . Aiurea !!!!!...
Credeti dvs. sora ca eu glumesc ! Dar acestia sunt marturisitorii care atunci cind vor ei zic ceva iar cind nu , spun altceva si da o justificare in virful buzelor de genul : vazusi ma, ce credeai ca ma inveti tu pe mine teologie ! Pe mine nu teologia ma intereseaza băăăă, ci marea prietenie cu orisicine care are chef de birfa !

Incercati sa speculati intimplarea cu Marimira intr-un mod jenant , neasteptat pt. mine. Pe mine nu ma intereseaza neaparat munele ci tehnica , stratagema prin care se incearca manipularea forumului la un moment dat . Acum dvs. v-ati alaturat ei si ati devenit 2 cazuri . Sunt mult mai multe dar multa vreme m-am facut ca nu le vad desi un adevarat crestin lupta pt. adevar, nu se acopera cu indiferenta si apoi marturiseste pe la colturi si prin raspintii : e, ii iert, toti gresim, toti suntem, pacatosi ... ce sa facem...i-am iertat pe toti ! Prima conditie a iertarii duhovnicesti este indreptarea raului produs iar apoi renuntarea la a-l mai face . Asa ca pina lam iertare ... este cale lunga , altminteri nu ii este de nici un folos iertarea celui ce a gresit , cum lesne se vede si pe forum !

Eu nu am glumit si nu glumesc cu nimic desi cit de injurat birfit si turnat pe la Admin am fost... numai eu stiu ! Cu marturisirea ortodoxa nu este de gluma iar ca o remarca finala amintesc semnatura, motoul, sorei Miha-anca despre ceea ce vorbim fiecare

"Fiecare cuvant al nostru trebuie cugetat cu grija, caci la fiecare cuvant se pune in joc Adevarul". – Parintele Serafim Rose

LittleSparrow 11.07.2011 11:06:32

Citat:

Este cât se poate de trist că am ajuns să ne ferim unii de alții.

AlinB 11.07.2011 13:29:17

Care era citatul ala cu Adevarul transformat in bata?

Bata si scut de fapt, dai indiscriminat cu bata, pe urma te ascunzi in spatele adevarului (si/sau a canoanelor, pe care le intelegi cum te taie capul) si cand se revolta lumea, trambitezi ce martir esti..

""Fiecare cuvant al nostru trebuie cugetat cu grija, caci la fiecare cuvant se pune in joc Adevarul". – Parintele Serafim Rose"

Cine s-ar gandi ca e o afirmatie cu doua taisuri?
Toti care o citeaza copios, isi inchipuie ca tin sabia de maner..

mihaila_alin 11.07.2011 14:18:00

Auaileu

mama ce ma doare me,nu mai da moga cu bota,nu mai dadea me!

ducesa 11.07.2011 19:26:13

buna !!!
multumesc din suflet celor ce m`au sprijinit...maine ma duc sa iau Inalta Binecuvantare.astfel voi putea sa fac ultimul demers pt a finaliza inscrierea
@adriana..o sa urmez sectia de teologie-didactica.

~ incercati sa nu va mai intzepatzi reciproc :( ..faceti un efort la nivelul unei zile macar

sa incercam sa fim mai buni..caci oricat de buni am fi tot nu suntem destul de buni (Arhim. Arsenie Papacioc)
O seara excelenta va urez !

gabriela8 11.07.2011 20:12:00

Citat:

am facut rost intr-un final de recomandarea pr,dar nu datorita ajutorului dat de persoanele acestui forum :)..

Noi nu aveam cum sa obtinem recomandarea pentru tine, nici nu te cunoastem:5: Succes!

Pr. Gheorghe 12.07.2011 00:49:15

Citat:

În prealabil postat de ducesa (Post 376571)
buna !!!
[...]

~ incercati sa nu va mai intzepatzi reciproc :( ..faceti un efort la nivelul unei zile macar

sa incercam sa fim mai buni..caci oricat de buni am fi tot nu suntem destul de buni (Arhim. Arsenie Papacioc)
O seara excelenta va urez !

Vai noua, vai! As vrea sa mai spun ceva, dar nu reusesc sa spun decat... vai!
De la facultatea de teologie se poate iesi, fie teolog, fie olog (om fara Dumnezeu, adica handicapat sufleteste). Ma intreb, daca vei merge la facultatea asta dar totusi nu prea dai doi bani pe duhovnicie, ai invatat macar Tatal nostru si Crezul? Ce fel de profesor de religie vei iesi, soro?!!! Unu' care o sa spuna copiilor ca toate invataturile "este bune" fiindca toate "vorbeste de Dumnezeu"!

Te-am judecat (crestinul intelept stie cum vine asta!!!) si te-am si certat, dar nu pentru ca esti (existi) sau pentru ca ai cerut sfat, adica pe degeaba. Existi din voia lui Dumnezeu si, in general, bine faci ca vrei sa afli mai multe! Te-am tratat cu asprime (precum staretul pe solicitantul de "azil" in manastire) pentru faptul ca si tu ti-ai permis sa certi pe altii si sa le poruncesti ca si cand ai fi ceva.

Mergi la facultatea de teologie, invata teologie, dar sa nu uiti cat timp vei fi acolo: vei da socoteala de scaunul pe care il ocupi! "Mult ti s-a dat, mult ti se va cere!"

Iarta-ma si sa dea Domnul sa te mantuiesti, altfel la ce-ti foloseste diploma de teolog!?

Iar celor care nu vor putea intelege prea usor cuvantul meu si poate se vor prinde sa "contrazica", la adaug acestea: teologii acestia "prosti da' multi", duhovniceste vorbind, pe care-i trimitem la coada de diplome, maine vor deveni dusmanii Bisericii si ai invataturii sanatoase. Unii de acest fel, care au terminat, iar acum au hartie la mana, deja au luat tarnacopul in locul crucii si in loc sa zideasca, darama! Ce sa zic, modelul francez!

P.S. Nu ma bagam in seama, da' ai "citat" din parintele Arsenie ca si cand ai lucra ceea ce sfintia sa zice! Sau poate nu vorbeai decat pentru ceilalti, care sunt asa de rai!!? Iti voi da si eu un sfat prin ecou (de la parintele Arsenie). Acum vreo douazeci si ceva de ani mi-a zis (si-ti zic si eu tie): "mă, tată, du-te la facultate că-ți trebuie si hârtia, da' raiu' nu se vede decât de sub epitrahilul duhovnicului! Să ții minte!"

La facultate, soro, chiar si preotii azi au cravate! Cauta-ti duhovnic cu epitrahil "incapator" si prin acest duhovnic implineste toata randuiala Bisericii, ca altfel esti in pericol sa devii sminteala pentru altii! La poarta iadului nu ne ajuta cu nimic faptul ca pe langa noi va intra si preotul care da recomandare pe motiv de "pace-n lume" sau de "jenă" față de diavol.

AndreiM 12.07.2011 00:54:19

Binecuvantati Parinte!
Va multumesc ca mai treceti pe aici, pe forum. Cu siguranta ca avem nevoie de indrumatori!

Pr. Gheorghe 12.07.2011 01:01:26

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 376703)
Binecuvantati Parinte!

Domnul cu tine, frate! Iarta-ma si pomeneste-ma si pe mine, pacatosul!

Mosh-Neagu 12.07.2011 02:50:17

Parinte, parinte, tare mult mi-ar fi placut sa particip macar odata la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a sfintiei tale. N-as vrea sa-ti fie sminteala, dar imi esti tare-tare drag. Roaga-te si pentru mine, pacatosul, ca-s iute din fire si-L manii pe Dumnezeu cu nerabdarea mea!...

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, cu sfintia ta, parinte!

Pr. Gheorghe 12.07.2011 20:52:06

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 376714)
Parinte, parinte, tare mult mi-ar fi placut sa particip macar odata la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a sfintiei tale. N-as vrea sa-ti fie sminteala, dar imi esti tare-tare drag. Roaga-te si pentru mine, pacatosul, ca-s iute din fire si-L manii pe Dumnezeu cu nerabdarea mea!...

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, cu sfintia ta, parinte!

Amin! Domnul sa-ti rasplateasca dragostea, frate!

Cat despre Sfanta Liturghie la care doresti sa participi, iarta-ma frate, nu-i a mea (stiu ca nu cu greseala ai zis asa!). Ce crezi ca ai sa vezi? Nimic altceva din ceea ce si pana acum ai mai vazut. Ba chiar mai rau, eu is un preot de tara, am o biserica mica si o parohie tare necajita. Multe necazuri sunt chiar din pacatele mele, Doamne iarta-ma!

Pe Domnul il dorim spre comuniune la Sfanta Liturghie, nu numai poporul ci obligatoriu si preotul savarsitor! Daca mi-ai veni in Biserica unde, din mila Domnului, slujesc si as afla ca ai venit pentru mine, m-as mahni si iute cum sunt, te-as certa si te-as ruga sa-L ceri pe Hristos mai intai! Pentru asta sunt eu, preotul, acolo in biserica: sa-L dau poporului pe Hristos, fie prin fapta mea, fie prin cuvantul meu, fie in chip real, Trup si Sange! Si la fel, sa-L primesc si eu in inima si sufletul si trupul meu!

Iar despre porunca de a ma ruga, voi incerca sa o plinesc. Sa ne rugam unii pentru altii, asa vom implini poruncile lui Hristos, Domnul nostru!

Dar peste toate acestea iti zic: de vei dori ceva cu credinta, vei si primi! Domnul cu tine si cu toti fratii si surorile de prin departari pe care de multe ori ii simt alaturi la rugaciune in bisericuta mea cea mica ce mi-a fost incredintata de la Domnul prin Ierarhul meu!

AlinB 12.07.2011 21:10:24

Pai pentru profesor de religie tot deranjul cu facultatea?

Pai la ce vremuri traim, pana termina facultatea, s-ar putea ioc religie in scoli.

Dupa cum bate vantul dinspre vest, o sa avem acusic educatie (homo)sexuala in loc de religioasa.

Si intr-adevar, multi oameni sminti de facultatea de teologie am vazut si auzit, atat din partea colegilor cat si profesorilor.

Carmen FUNIERU 12.07.2011 22:37:48

Citat:

De multe ori în viață, am dat prilejul altor persoane să mă judece. Și consider că a fost vina mea, pentru că nu explicam și chiar ascundeam explicația comportării mele ce părea nefirească, în anumite situații. După ce mi-am dat seama de aceasta, am încercat să nu mă mai supăr pe cei care mă judecă. Să nu crezi însă că reușesc mereu, dar măcar mă străduiesc.

tabitha 12.07.2011 22:37:49

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 376457)
Minata fiind de prejudecatile tale ....
Eu nu din gluma sau din smecherie am facut aceste postari ! Nu imi plac glumele de prost gust, nu le fac si nu le primesc dar nici fatarnicia .
Se stie f. bine ca au fost threaduri dedicate celor mai diverse lucruri ....
Ba, se gaseau grijulii de serviciu ....
Si acum ce sa vad ... ete, o intoarcere asa de 180 de grade si o justificare docta ?!?!? . Aiurea !!!!!...
...............

"Fiecare cuvant al nostru trebuie cugetat cu grija, caci la fiecare cuvant se pune in joc Adevarul". – Parintele Serafim Rose

Zaharia, te-ai inscris cumva bagator de seama/ purtator de zapis la vamile vazduhului?
Ia mai bine cerceteaza-te pe tine insuti inainte de a scrie postari kilometrice si neavenite.

Carmen FUNIERU 12.07.2011 22:56:53

Îmi cer iertare dacă am supărat pe cineva cu mesajele mele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:57:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.