![]() |
Va cer un sfat
Cu mult timp in urma s-a intimplat ca intr-o dimineata sa vina un amic de lui fratemio la noi in vizita cind noi dormeam, si eu am iesit si i-am spus acelui baiat ca nu se vine in ospetie asa dimineata ceva de genu, si el a plecat mi sa parut suparat .
Dupa aia mi-a cerut ajutorul si l-am ajutat cum am putut intr-o chestiune. Acum mi-am adus aminte de acest caz si va intreb ar trebui sa-mi cer iertare pentru cazul ala ca l-am dojenit intr-un fel atunci ? Pur si simplu stiu ca se spune ca trebuie sa fim impacati cu toti, cind vrem sa aducem un dar lui Dumnezeu...etc. Va rog sa ma ajutati cind trebuie sa cerem iertare si cind nu |
Daca acel baiat a ramas inca suparat pe dumneavoasta, smeriti-va si cereti-va iertare, chiar daca credeti ca aveti dreptate.
|
Cand simtim in interiorul nostru neliniste, este bine sa cerem iertare!
|
Citat:
Citat:
Dreamm, probabil simțiți că v-ați purtat prea aspru cu acel băiat. Este bine că simțiți aceasta. |
Citat:
|
Citat:
|
Daca ii dojenesti pe homosexuali cere-ti iertare. Nimeni nu va veni la Dumnezeu daca ii spui ca e pacatos. Daca as fi fost eu in locul tau l-as fi chema in casa si i-as fi spus dupa ce l-am omenit.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Am patit si eu cazuri cind am fost certat am fost in vizita la cineva si pentru faptul ca din prostia mea nu am dat buna ziua la stapin am fost luat la vorba si ocarit de comportarea mea si lipsa de respect, si stiu ca eu eram vinovat si nu m-am suparat.
Acum despre cazul de fata, adic ce trebuia sa fac sa ma pun in genunchi in fata la omul ala? cred ca cind esti mustrat pentru un lucru adevarat cu care ai gresit nu trebuie sa te superi, este adevarat ca poate trebuia sa tac, insa pina nu spui in fata nu se rezolva nimic, aceasta poate dura la nesvirsit. |
Citat:
|
Citat:
ps: poate ai vrea sa incerci si niste semne de punctuatie, din cand in cand. Te asigur ca mesajele iti vor fi intelese mai lesne. |
Cand vrem sa venim in vizita la cineva, mai intai anuntam telefonic, stabilim o ora de intalnire, nu dam buzna in casa omului cand ne vine...
Eu cred ca ai procedat corect, erai la tine acasa. Probabil ca tonul si felul in care ai vorbit nu au fost prea diplomatice... Parerea mea e ca ne complicam cu niste lucruri marunte si uitam de cele cu adevarat importante. |
Grea intrebare...
Cine este mai lipsit de maniere?cel da buzna la tine acasa sau cel care te ocareste ca-l deranjezi?? Referitor la intrebarea ta,subscriu raspunsului dat de glykys. |
Citat:
Acum stai sa-ti spun cum vad eu lucrurile. Daca iti apare vreun musafir "nepoftit" la o ora aiurita ( de exemplu atat de matinal ca te gaseste dormind), il primesti in casa ta cu bratele deschise chiar daca esti in pijama, amabil, chiar daca nu vezi bine de somn si il inviti sa serveasca o cafea cu tine, chiar daca tu aveai chef s-o bei peste 2 ore. Si apoi stati de vorba sa vezi ce probleme are de te-a scos la inviorare asa de dimineata. Daca problema lui era o plictiseala cronica si a venit sa vada ce mai faci si ce culoare are pijamaua ta, ii spui frumos, sa nu te mai trezeasca in socuri altadata si il rogi sa iti dea un telefon inainte, sa te speli si tu pe ochi.:-) Daca omul avea intradevar o problema, nici sa nu-i mai pomenesti de ora matinala la care a venit. Cel putin asa e la noi in Ardeal..:-) |
Citat:
Parerea mea este ca nici nu-i chiar atat de important cine a avut dreptate si cine nu, ci important este faptul ca unul a plecat suparat iar celalat si-a pierdut pacea din cauza supararii primului. Asa ca singurul remediu este sa isi ceara iertare chiar si nevinovat sa fie, nu ceva complicat ci simplu de genul: "imi pare rau ca te-am facut sa pleci suparat de la mine". |
mmm ... bineinteles ca in frumos ar fi chiar daca iti vine cineva acasa dar nu ai chef de vizite, sa il primesti ...
acum nu mai conteaza daca este grav sau nu (mie sincer nu mi se pare un lucru chiar asa de grav, omul poate dimineata pe racoare este mai irascibil, stiu pe cineva care daca il trezesti din somn, oricand, dimineata, pranz, seara, nu iti mai vorbeste cu tine o saptamana, si asta nu e chiar motiv de suparare, asa e el), sau daca ai facut bine sau nu (ca parerile sunt impartite) ... acum ce este de facut poate doar spus acolo "ma scuzi ca te-am dat atunci afara, eram si eu somnoros, era prea dimineata, sa nu fii suparat pe mine :P"... si oricum din moment ce ti-a mai cerut ajutorul dupa faza asta sigur nu iti poarta pica. Stai linistit ... PS: depinde si de persoana in cauza ... daca e o persoana mai sensibila sau nu ... eu sigur m-as fi apucat de bocit ... dar eu cum plang din orice si ma emotioneaza toate ... |
Crestinul adevarat trebuie sa fie intotdeauna odihna semenului sau.
Crestinul adevarat va trebui intotdeauna sa se puna in locul aproapelui sau. Crestinul adevarat stie sa asculte pe aproapele sau. Crestinul adevarat stie sa ajute pe aproapele sau. Sfintii Parinti ne invata ca si daca la rugaciune am fi, daca altcineva ne cauta si ne cere sprijin si ajutor, putem sa lasam pravila de rugaciune si sa mergem in intampinarea aproapelui. Tu ai facut atunci un pacat, iar acum constiinta ta se framanta. Discret si frumos sa iti ceri iertare prietenului pentru ca atunci i-ai spus sa plece. Spovedeste asta la duhovnic si sufletul tau se va linisti. Am vazut aici comentarii de genul: cum sa ma trezeasca din somn la ore tarzii sau prea devreme, dar se pare ca unii uita ca de fapt noi trebuie mereu sa fim in slujba aproapelui nostru. Sa ne bucuram ca Domnul ne trimite oameni la usa pentru a face fapte bune prin ei si astfel sa sporim in virtuti. |
Citat:
|
Citat:
Ei acum, faptele bune au ca efect si scop ajutorarea aproapelui si sporirii duhovnicesti de multe ori poate a amandorura si a celui ajutat si acelui ce ajuta. Ar fi bine sa citesti un pic care sunt faptele milosteniei trupesti si milosteniei sufletesti si vei vedea ca toate au ca scop ajutorarea aproapelui si bineinteles sporirea ta duhovniceasca. Sporirea duhovniceasca nu poate avea loc daca nu faci fapte bune, ele se impletesc si au legatura directa cu sufletul. Ai vazut in cazul nostru pe acest thread cum se macina sufletul pentru ca nu a facut o fapta buna sufleteasca. Iar a face un pacat inseamna a scade din virtute. Nu esti milostiv cu aproapele? Nu ai virtutea milosteniei. Sunt legate acestea si se intrepatrund. Faci fapte bune , prin ajutorarea aproapelui si sporesti in virtuti. Nu poti spori duhovniceste fara fapte bune. Acesta este un adevar. Nu trebuie sa ne ascundem dupa nimic ca sa il acceptam. Deci nu trebuie sa gandim rautacios si carcotas, la adresa unui adevar. Bineinteles ca trebuie si e important starea sufletului nostru atunci cand facem fapte bune. Sa nu gandim egoist, sa ne bucuram sincer ca am putut ajuta pe cineva. E mult de vorbit aici. Pentru ca, cu adevarat sunt putini cei care fac fapte bune asa cum scrie in Scriptura sa nu stie stanga ce face dreapta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.