Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Intrebare pentru fete/medici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13277)

skicolour 10.07.2011 20:56:25

Intrebare pentru fete/medici

Am o problema care m-a speriat tare: de ieri am observat un puruit la un san. Cand am intrebat-o pe mama ce este, mi-a raspuns:'trebuie sa-ti gasesti neaparat pe cineva'. Credeti ca este din aceasta cauza? Voua vi s-a intamplat? Ma voi duce si la medic, dar ma gandesc ca atunci cand va auzi ca nu am nici o relatie de ani, ori ma va lua in ras, ori imi va da vreo recomandare...trasnet :(

zaharia_2009 10.07.2011 21:08:36

Englezii sunt cunoscuti pt. umorul lor sec ca si pt. principialitatea si zgircenia lor .
Un om, care cazuse de pe bicicleta si se lovise rau , dar care nu voia sa mearga la medic deoarece nu avea onorariul necesar , isi opri pe strada un vecin care era medic si ii spuse :
- domnule doctor, ce ar trebui sa faca un om care cazind cu bicicleta s-a lovit si are dureri mari la piciorul sting ?
Medicul se uita la vecin de sus pina jos facindu-i pretul ii raspunse :
- ar trebui sa merga sa consulte un medic... !!!!!

Yasmina 10.07.2011 21:20:18

"Intelepciunea populara"cu trimitere la rezolvarea unor probleme pe oamenii le cred hormonale,m-a amuzat intotdeauna.Se pare ca sunt nascocite de niste barbati care si-ar dori mai multa actiune...
Te simti slabita?Nu ai reletii sexuale!Ai dureri de cap?Aceleasi explicatii!

Pe langa aspectul jenant al postarii,ma intreb cum iti doresti ca un medic sa te poata ajuta doar printr-o simpla descriere postata aici?Du-te la doctorul tau de familie negresit!
Cred ca ai vrut sa spui puroi sau prurit??

dianadi 10.07.2011 22:19:36

Cel mai bun e sfatul medicului primit in cabinet. Cat despre sfaturile astea dubioase prin care doctorii te trimit in bratele unui barbat:107: ...dar am mai auzit cazuri...ceea ce denota faptul ca chiar sunt medici cu recomandari din astea si nefondate.
Cel mai bine mergi la un consult si rezuma-te la tratamentul medicamentos dc e cazul. Numai bine.

Hartford 10.07.2011 22:25:00

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376347)
Am o problema care m-a speriat tare: de ieri am observat un puruit la un san. Cand am intrebat-o pe mama ce este, mi-a raspuns:'trebuie sa-ti gasesti neaparat pe cineva'. Credeti ca este din aceasta cauza? Voua vi s-a intamplat? Ma voi duce si la medic, dar ma gandesc ca atunci cand va auzi ca nu am nici o relatie de ani, ori ma va lua in ras, ori imi va da vreo recomandare...trasnet :(

Of si mamele astea mai bine iti zicea sa te casatoresti daca tot se pricepe la alea homonilor......ma intreb cum se descurca calugaritele in cazuri din astea? Citi ani ai?

glykys 10.07.2011 22:37:52

Prurit - mancarime
Puroi - scurgere.

care din doua?
Mancarimea poate fi si din cauza unui sutien nou... Oricum, trebuie sa mergi la medic, dar nu intra in panica!

skicolour 10.07.2011 22:41:46

Este scurgere (care seamana a puroi) si nu roseata sau altceva.

glykys 10.07.2011 22:50:23

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376379)

Sper sa iti foloseasca ce am gasit:
http://www.sfatulmedicului.ro/Afecti...ala-grava_1177
Dar tot trebuie sa mergi la medic.

caty_deea 10.07.2011 22:53:26

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376379)

Depinde de varsta ta,daca ai luat anticonceptionale vreodata,daca ai luat cumva alt medicament care poate da galactoree(dar din cate spui tu e puroi....s.ar putea sa fii subiectiva),depinde daca e dintr.un singur san sau din ambii,daca sanul e rosu ,doare, e tumefiat;poate si menstra e modificata ....Deci sunt atat de multe situatii posibile incat cel mai bine mergi la o doctorita ginecolog (de preferat crestina ca sa nu vina cu abureli din astea cum ca duci lipsa de ceva)

AlinB 11.07.2011 00:16:50

Dumnezeule, ce mame in ziua de azi, ti se face parul maciuca de ce auzi, atata dragoste si grija pentru copii mai rar.

Deci, du-te la medic, treaba lui este sa-ti puna un diagnostic nu sa faca conexiuni aiurea, cum face mama ta.

Apropo, ca sa scapi de temeri, pentru doctor, cauta o femeie nu un barbat.
Nu stiu din ce oras esti dar de obicei la o specialitate sunt mai multi doctori.

In rest, nu mai cauta diagnostice pe Internet ca s-ar putea de la o boala sa te ajungi cu sapte.

skicolour 11.07.2011 09:07:16

Va rog nu o judecati asa aspru pe mama. Sunt de parere ca mai toti cei care nu sunt crestini practicanti (fie crestini cu numele, fie atei), care nu inteleg motivatia pentru care recurgem la curatie, gandesc la fel din pacate (nu numai mama). Nu au fost cuvinte rautacioase din partea ei. A fost doar nestiinta!

Astazi voi merge la medic. Multumesc mult pentru sustinere!

Melissa 11.07.2011 14:37:36

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376449)
Va rog nu o judecati asa aspru pe mama. Sunt de parere ca mai toti cei care nu sunt crestini practicanti (fie crestini cu numele, fie atei), care nu inteleg motivatia pentru care recurgem la curatie, gandesc la fel din pacate (nu numai mama). Nu au fost cuvinte rautacioase din partea ei. A fost doar nestiinta!

Astazi voi merge la medic. Multumesc mult pentru sustinere!

Acu` dupa ce "ai dat din casa", te mai si superi ca si-au spun oamenii parerea. Nu au judecat-o pe mama ta ci au facut niste aprecieri juste ca urmare a relatarilor tale.

skicolour 11.07.2011 19:05:47

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376507)
Acu` dupa ce "ai dat din casa", te mai si superi ca si-au spun oamenii parerea. Nu au judecat-o pe mama ta ci au facut niste aprecieri juste ca urmare a relatarilor tale.

Multumesc draga Melissa. Este fix mustruluiala de care aveam nevoie.
Poate pentru altii forumul este un obiect al distractiei, insa eu l-am vazut mai mult decat atat. Am participat la povestile de viata ale altora (desi poate nu neaparat activ) si mi-am spus si eu durerea ca unor prieteni. Imi pare rau daca v-am suparat si iertati-ma!

LittleSparrow 11.07.2011 20:08:53

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376563)
Poate pentru altii forumul este un obiect al distractiei, insa eu l-am vazut mai mult decat atat. Am participat la povestile de viata ale altora (desi poate nu neaparat activ) si mi-am spus si eu durerea ca unor prieteni. Imi pare rau daca v-am suparat si iertati-ma!

Îmi pare rău că suferi.
Aici e un loc al smintelilor.

gabriela8 11.07.2011 20:18:54

Citat:

Sper sa gasesti soultia problemei tale si nu te supara. Sa intri sa ne spui si noua cum te simti:6:

Melissa 11.07.2011 21:49:17

Citat:

Nu ai suparat pe nimeni, n-ai de ce sa-ti ceri iertare si foarte bine ca ti-ai spus oful ca unor prieteni. Dar atunci accepta si tu o privire obiectiva de pe margine asupra situatiei expuse de tine, fara sa te superi.:-)

Sper ca esti bine!:30:
Asteptam vesti bune!:53:

skicolour 12.07.2011 11:21:59

Cu ani in urma, sora mea a avut un nodul la san pe care a trebuit sa-l scoata. Ma gandeam cu groaza ca este cancer si ma rugam Domnului daca e cancer sa mi-l dea mie si sa o faca bine pe ea. Poate ca m-a ascultat!
Am si eu un chist. Am facut o serie de analize, ecografie si mai trebuie sa fac un RMN, inainte de a se lua vreo decizie. Oricare ar fi rezultatul, chiar si cancer de-ar fi, m-as simti impacata, caci stiu ca sora mea a scapat. Eu as putea trece mai usor peste asta cu Domnul alaturi.
Faca-se voia Lui, oricare ar fi aceasta…si….orice mi-ai da, Bunule, ajuta-ma sa nu Te pierd!

Melissa 12.07.2011 12:35:39

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376744)
Cu ani in urma, sora mea a avut un nodul la san pe care a trebuit sa-l scoata. Ma gandeam cu groaza ca este cancer si ma rugam Domnului daca e cancer sa mi-l dea mie si sa o faca bine pe ea. Poate ca m-a ascultat!
Am si eu un chist. Am facut o serie de analize, ecografie si mai trebuie sa fac un RMN, inainte de a se lua vreo decizie. Oricare ar fi rezultatul, chiar si cancer de-ar fi, m-as simti impacata, caci stiu ca sora mea a scapat. Eu as putea trece mai usor peste asta cu Domnul alaturi.
Faca-se voia Lui, oricare ar fi aceasta…si….orice mi-ai da, Bunule, ajuta-ma sa nu Te pierd!

Dumnezeu n-are cum sa pedepseasca bunatatea pana la sacrificiu pe care ai avut-o cand sora ta a avut probleme.:-) De aceea, fiind si surori eu sunt convinsa ca aveti aceiasi problema!:-) Ai sa vezi ca totul o sa fie bine!

Asteptam vestea BUNA!:53:

skicolour 12.07.2011 13:07:50

:-) Poate ca indrazneala e mare, dar as simti moartea ca pe o intoarcere acasa, nicidecum ca o pedeapsa.

zaharia_2009 12.07.2011 13:09:04

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376744)

Precizez de la inceput ca nu am nimic personal cu sora ,,skicolour" ci ca vazind modul de postare , mai bine zis de gindire, am ales sa comentez un pic asemenea vorbe pe care nu de putine ori oamenii, in nestiinta si nefrica lor de Dumnezeu se leaga pe ei insisi inaintea Domnului cu vorbe grele, urmind ca negresit sa patimesca pt,. acestea . Asadar folosesc doar prilejul fara a avea ceva , cit de mic, cu sora respectiva !

Deci :

Moartea nu se cere de la Dumnezeu nici o data si nici circumstantele cauzatoare de moarte deoarece aceasta cerere este un pacat !!
Viata se cere de la Creator, sanatatea , puterea , vointa , staruinta , etc , s.a.m.d.
A cere moartea fara a gindi in acel moment ce presupune acea moarte , ce chinuri grozave si indelungate care te storc de putere , care te omoara psihologic in suferinta si care ca nu se mai termina odata ba chiar amplificindu-se de la o zi la alta , presupune numai mindria de a te crede in stare sa poti sta inaintea Domnului cu tarie fara a-i cere indurarea si milostivirea ci din contra, a te incerca cu ce este mai greu .(Ia incearca-ma Tu sa vad , eu rezist ?)
Cerind moartea sau circumstantele generatoare de moarte, se spune (o spun parintii bisericii) ca Dumnezeu ia act de cererea ta numai ca stiind ca aceasta este mindrie disimulata nu iti da moartea atunci cind vrei tu, sau boala respectiva (asa cum si stim cu totii ca se si intimpla in realitate) ci deobicei altadata , peste timp , dar exact cind iti este lumea mai draga si incepe sa te incerce , dupa cuvintul tau, pina la istovire ca astfel patimind sa vezi ca in cererea ta nu a fost decit indrazneala nechibzuita si mindrie .
Feresca Dumnezeu sa cerem moartea sau boala si Dumnezeu sa o si dea atunci cind vrea El si nu noi .
Moartea si boala nu vine cind vrem noi !!!!
De ce este vesnica poveste si cintarea liturgica numita ,,Arhanghelul" in care omul se tinguie cu glas de moarte in fata sfirsitului iminent si urgent cerind indurare macar pt. o zi sau pt inca o ora ca sa poata sa se pocaiasca ? Pt. ca moartea nu vine cind vrem noi , ci in totdeauna pe neasteptate ,dar cind soseste este de neingaduit !

O asemenea vorba , o asemenea parere sau cerere, din cauza ca arata mindria noastra neostoita , chiar daca noi nu o vedem la acel moment , trebuie spovedita numaidecit la preot si sa nu raminem legat de ea . De raminem legat inaintea Domnului cu cuvintul nostru si cu o asemenea cerere grea nu ne va fi bine deloc, va veni timpul sa fim incercati cu ea !
De asemenea, omul cind se roaga trebuie sa ceara ceea ce cere un rob adevarat de la stapin : mila , indurare, iertare, sanatate, pace, bunasporire ... s,.a.m.d. si nu altceva .
Este cunoscut ca multi sfinti au cerut de la Dumnezeu sfirsit prin boli grele , cancer de exemplu, dar acestia erau sfinti si erau intru smerenia sufletului lor si nu in mindrie , iar cererea o faceau spre si mai multa patimire si mai ales spre mintuire si nu spre isbavire din ceva sau a cuiva . Daca facem asemenea cereri si nu avem viata de sfintenie apoi se poate ca pe linga faptul ca ne legam cu cuvintul nostru sa ingadui Dumnezeu , pt. mindria , noastra ispititorului sa se pogaoare pe noi cu tot felul de suferinte umplindu-ne de buboaie si de mizerie si de boli incit sa intram intr-o stare de suferinta si de patimire in care sa ajungem sa strigamn neincetat dupa Dumnezeu ca sa ne isbaveasca .
Atentie cu ceea ce se cere de la Domnul si la marile pacate care isi fac cuib in noi fara chiar a prinde de veste : minia , mindria, lacomia, zavistia, desfrinarea, iubirea de arginti ,etc . Cararea mintuirii este tare ingusta si asta nu este o gluma !
Atentie la orice cuvint pe care il scoatem pe gurita caci acela ne osindeste .
Ce frumos spune sora Miha-anca in semnatura/motoul ei despre cuvintele pe care le rostim :
"Fiecare cuvant al nostru trebuie cugetat cu grija, caci la fiecare cuvant se pune in joc Adevarul". – Parintele Serafim Rose

N.Priceputu 12.07.2011 14:11:49

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 376762)
A cere moartea fara a gindi in acel moment ce presupune acea moarte , ce chinuri grozave si indelungate care te storc de putere , care te omoara psihologic in suferinta si care ca nu se mai termina odata ba chiar amplificindu-se de la o zi la alta , presupune numai mindria de a te crede in stare sa poti sta inaintea Domnului cu tarie fara a-i cere indurarea si milostivirea ci din contra, a te incerca cu ce este mai greu .(Ia incearca-ma Tu sa vad , eu rezist ?)

Frate Zaharia, sper să nu te superi că intervin în discuție, însă cred că skicolour nu din mândrie a cerut boala surorii ei, ci din dragoste. Cred că iubirea pentru sora ei a depășit teama de moartea proprie. Și cred că acesta e un lucru foarte plăcut lui Dumnezeu, căci El a spus: „Mai mare dragoste ca aceasta nimeni nu are, ca cineva să-și pună viața pentru prietenii săi”

Nu e același lucru cu sfinții care s-au rugat să primească o boală pentru sporirea nevoințelor.

Eu văd aici spirit de jertfă; și încă în cel mai înalt grad.

AlinB 12.07.2011 14:38:00

Dragostea este dusmanul adevarului, la dl. Zaharia :)

tabitha 13.07.2011 02:37:54

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376774)
Nu e același lucru cu sfinții care s-au rugat să primească o boală pentru sporirea nevoințelor.
.

Am citit undeva despre un batran sporit (nu mai tin minte numele) care a cerut boala cancerului, ca sa "sporeasca in nevointe", asa cum zici. Insa cand a vazut cat de grea este, cata durere si suferinta, i-a parut rau de gandul sau.

Mai bine sa nu cerem o cruce pe care nu stim daca o putem duce, iar moartea, niciodata.
"Nu stiti ce cereti", asa le-a spus Hristos Domnul celor 2 fii ai lui Zevedeu, cand i-au cerut sa stea de-a dreapta si de-a stanga Lui.

skicolour 13.07.2011 07:30:44

Oricine ar fi fost in locul meu ar fi facut la fel, cred. Propria mea sora era in suferinta si pericol de moarte. As cere acelasi lucru, fara nici o urma de regret!

tabitha 13.07.2011 07:50:38

Nu sunt eu teoloaga precum altii aici pe forum, dar cred ca din inconstienta (pe care o confunzi cu puterea de sacrificiu) il ispitesti pe Dumnezeu. De ce crezi tu ca pentru a se vindeca sora ta este nevoie sa te imbolnavesti tu? Asa de putina nadejede iti pui tu in puterea Lui vindecatoare, si in mila lui Dumnezeu ? Ziceai ca tu il ai pe Domnul alaturi. Cum adica, ce fel de credinta crestineasca este aceasta ? De ce nu te rogi (sau nu te-ai rugat) pur si simplu pentru vindecarea surorii tale, fara sa ceri ceea ce nu stii. Dumnezeu stie mai bine ceea ce ne trebuie la fiecare, cu siguranta nu are nevoie de "indicatii pretioase" din partea noastra. De aceea eu cred ca mai intelept este sa ne rugam sa putem implini ceea ce ne da in viata aceasta, fara sa ne punem dorinte (mai mult sau mai putin constiente) care cine stie, unele, Doamne fereste, s-ar putea sa se indeplineasca ! si sa nu ne fie bine deloc, adica sa avem mult de patimit pana sa gasim indreptare. Dumnezeu sa-ti ajute, nu dupa voia ta, ci dupa voia Lui.

skicolour 13.07.2011 08:58:35

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 376995)
De ce crezi tu ca pentru a se vindeca sora ta este nevoie sa te imbolnavesti tu? Asa de putina nadejede iti pui tu in puterea Lui vindecatoare, si in mila lui Dumnezeu ?

Cred ca ai dreptate, am gresit! :( Asa este, mila Domnului e mare si nu ar fi cerut niciodata ceva la schimb.

AlinB 13.07.2011 11:36:05

Nu va mai luati de biata fata, eu cred ca a spus-o din dragoste jertfelnica, n-a stat sa faca calcule teologice si nici nu cred ca prea stie cu ce se maninca boala asta.

Si nici nu cred ca a gresit asa mult, stie Domnul ce sa dea din ceea ce cerem.

anita 13.07.2011 12:58:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 377024)
Nu va mai luati de biata fata, eu cred ca a spus-o din dragoste jertfelnica, n-a stat sa faca calcule teologice si nici nu cred ca prea stie cu ce se maninca boala asta.

Si nici nu cred ca a gresit asa mult, stie Domnul ce sa dea din ceea ce cerem.

Mare minune daca Domnul ne-ar asculta in toate cele.
Nu suntem noi atat de vrednici sa ne dea ce vrem ,pe pustnici ii asculta pentru ca le indeplineste cererile pentru mantuire.
Nu vad cu ce a gresit ,ai dreptate.
Apoi e posibil sa nu fie ceva grav ,dar trebuie mers la medic .

glykys 13.07.2011 13:31:31

Ii putem ajuta pe altii sa isi poarte crucea, dar nu o putem purta pe toata in locul lor, numai Hristos face asta.
Sa ne dea Domnul cele de folos, nu cele pe care le dorim noi!

AlinB 13.07.2011 14:42:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 377045)
Mare minune daca Domnul ne-ar asculta in toate cele.
Nu suntem noi atat de vrednici sa ne dea ce vrem ,pe pustnici ii asculta pentru ca le indeplineste cererile pentru mantuire.
Nu vad cu ce a gresit ,ai dreptate.
Apoi e posibil sa nu fie ceva grav ,dar trebuie mers la medic .

Pai daca ne-ar da tot ce cerem dupa mintea noastra, ar fi vai de picioare ca unde nu e cap.. :)

cristina mioara 13.07.2011 14:49:16

buna

am si eu nevoie de cateva sfaturi duhovnicesti...cine ma ajuta/cine mi le poate oferii?

AlinB 13.07.2011 15:03:50

Citat:

În prealabil postat de cristina mioara (Post 377069)
am si eu nevoie de cateva sfaturi duhovnicesti...cine ma ajuta/cine mi le poate oferii?

Duhovnicul.
Dar daca vrei sa faci o incercare si pe forum, sa vezi ce iese, deschide un topic cu nume sugestiv..

AlinB 13.07.2011 15:07:21

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 377054)
Ii putem ajuta pe altii sa isi poarte crucea, dar nu o putem purta pe toata in locul lor, numai Hristos face asta.
Sa ne dea Domnul cele de folos, nu cele pe care le dorim noi!

"Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos."

"Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioși și să nu căutăm plăcerea noastră. (..) Că și Hristos n-a căutat plăcerea Sa, ci, precum este scris: "Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine, au căzut asupra Mea"."

Adriana-Simona 14.07.2011 18:38:04

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 376347)

Nu e din cauza ca nu ai avut pe nimeni.
E o dereglare hormonala, ce are loc in general de la stres, uneori si de la poluare (alimente cu presticide, e-uri).Asta daca e alb/transparent.
Daca e galben e vorba de o infectie.
Cunosc destule cazuri, dar sa stii ca nu e cazul sa te alarmezi.
In primul rand sa mergi sa vezi un medic ginecolog si un endocrinolog.
Apoi sa iti faci toate analizele hormonale plus cele uzuale (gilcemie, calcemie, colesterol, etc.).
De acolo o sa se vada care e problema.
In principiu ma astept sa fie ceva ce se trateaza cu antibiotic, sau unguent, cu odhina si alimentatie sanatoasa.

Adriana-Simona 14.07.2011 18:39:27

Citat:

În prealabil postat de cristina mioara (Post 377069)

depinde despre ce e vorba... cu tot dragul :)

skicolour 16.09.2011 14:50:06

Revin pentru a va spune ce s-a mai intamplat in legatura cu problema pentru care am deschis acest thread. M-am operat! Din fericire a fost vorba de o tumoare benigna.

Doctorul ce m-a operat, dl dr. Jianu George Catalin, mi-a dat dovada ca exista si ingeri printre oamenii, ingeri ce vindeca prin bunatatea, mila, dragostea lor catre faptura lui Dumnezeu.
As vrea sa va rog, daca se poate, sa-l pomeniti si pe el in rugaciunile voastre, sa-l tina Domnul cu blandetea si dragostea pe care le are si sa vindece multi bolnavi, prin mila Domnului. Doamne ajuta!

fallen 12.02.2013 22:06:51

numai pt fete/medici

Intrebarea mea e urmatoarea : a fost cineva la noi in tara diagnosticat de medic cu asa ceva ("pmdd")? Daca da, cine a facut-o, ginecologul sau psihiatrul (atat diagn., cat si eventuala prescriptie)? Inafara de binecunoscutele nesteroidiene (paracetamol, ibuprofen)pe care le prescrie orice doctor, a avut cineva nevoie de tratament cu medicamente de "psiho-pupu" de care scrie in manual (de referinta, nu "formula as")? Daca da, cu ce si in ce conditii, cum s-a simtit dupa ele, efecte secundare, etc...
Multumesc.

http://www.merckmanuals.com/professi...drome_pms.html

Mihnea Dragomir 13.02.2013 00:03:01

Folosirea medicatiei psihoactive in cazuri de acest fel (cazuri care sunt frecvente) mi se pare o rea practica. Ca de multe ori in tratamentele alopatice, de fapt nu se vindeca bolnava, ci se arunca gunoiul sub pres, de unde, mai curand ori mai tarziu, va irupe cu toata duhoarea lui, adaugand patologia indusa de tratament peste cea data de afectiunea insasi.

Antiinflamatoarele nu reprezinta o solutie decat in cazuri usoare de sindrom premenstrual. Ele nu pot fi folosite à la longue. Au dezavantajul (sau avantajul ?) ca pot da sterilitate. In afara de ulcer, care e o reactie adversa mult mai cunoscuta.

sophia 13.02.2013 14:19:57

@fallen

Nu sunt medic, dar iti scriu din ce stiu eu (din experienta proprie si a altora din jur, din citit).

Cauza primara este una hormonala. Trebuie sa mergi la un endocrinolog si sa-ti faci analize amanuntite. Poate sa fie si tiroida de vina, sau ovare polichistice.
Dupa ce ai stabilit cauza primara si ai primit tratament, poti sa mergi si la un psiholog sa discuti, sa te ajute.
E posibil sa fie o combinatie, adica sa exista si cauze de natura psihologica.
Nu trebuie sa-ti dea medicamente de "psiho-pupu" neaparat, ci poate sa faci o terapie (discutii), care sa te ajute.

Stiu ca in tara psihoterapia este cam in urma si cam rau famata.

N-am inteles (nici de la Mihnea) de ce se dau antiinflamatoare? Ai si dureri in ultima parte a ciclului? Si asta poate fi un semn de ovare polichistice.

arwein 13.02.2013 19:44:50

PMDD presupune, dupa cum reiese chiar din link-ul postat, tulburari severe, cu componenta psihica grava- inclusiv ganduri suicidare. In aceste conditii medicatia psihotropa isi are menirea de a proteja femeia de la a face lucruri..fara intoarcere. Evident ca este de evitat de cate ori se poate, dar poate fi o "punte" catre tratamentul psihoterapiei (care exista si in Romania si este cu totul respectabil, iar contrariul trebuie dovedit..asta pentru Sophia) si catre controlul simptomelor prin alte metode. Noroc ca asemenea cazuri sunt rare!
Cea mai potrivita abordare a acestui sindrom este cea ginecolog- endocrinolog, cu care se obtine controlul simptomatologiei in majoritatea cazurilor. Cand nu exista o cauza organica dovedita (anatomica si/sau functionala) includerea unui psihiatru in echipa poate fi utila.
Ce este sigur contraproductiv este sa gandim despre tratamentul psihiatric in termeni de tipul "psiho-pupu"- termen vag si peiorativ,absolut nejustificat.
Antiinflamatoarele nesteriodiene se folosesc pentru controlul durerii (scaderea sau disparitia ei)- sunt antialgice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:47:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.